|
|
Stranica: 47/65.
|
[ 1615 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Sayuri
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 10 srp 2015, 22:45 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5115 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
Bobovac je napisao/la: Sayuri je napisao/la: Ne brabonjajte.
Da osvjezim temu jos jednom novošću iz Stoca. U utorak SDA oranizuje iftar. Treba ujedno proslaviti i ova hapsenja. Ako ko ima zelju da dodje nek mi javi na pp, sredicu mu pozivnicu. Bolje ti sebi sredi posao, da imaš svoj dinar. Ne mogu ga naći od vas koji ste došli iz Bosne sa snom o velikoj Hercegbosni. Da smo svi bili pošteni pa se vratili gdje pripadamo ne bi bilo tako. PS čuj dinar. Jugonostalgičar?
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
|
yayo
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 10 srp 2015, 22:54 |
|
|
Sayuri je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Bolje ti sebi sredi posao, da imaš svoj dinar.
Ne mogu ga naći od vas koji ste došli iz Bosne sa snom o velikoj Hercegbosni. Da smo svi bili pošteni pa se vratili gdje pripadamo ne bi bilo tako. PS čuj dinar. Jugonostalgičar? Što se žališ? Ne bi došli da ih ARBIH nije protjerala.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 10 srp 2015, 23:08 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39456 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Tupsačo onda si i ti iz Stoca otišla sa snom o 100% Bosni u srcu Hercegovine, to se žali Bakiru gdje je tih 100k radnih mjesta a ne prognanim Hrvatima koji su spašavali živu glavu od tvojih mudžahedina, nek te SDA uhljebi kad već ideš na njihove domjenke. Jesu ti Hrvati krivi što si ti Bošnjakinja koja govori bosanski u srcu Hercegovine i što si stranac u vlastitoj zemlji.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 10 srp 2015, 23:22 |
|
|
Bošnjaci iz Hercegovine su protjerani o čemu ti i govore ova hapšenja vaših vojnika. Mi smo se vratili čim smo dobili priliku iako su nam ovdje loši uslovi za život, a Hrvati neće da se vrate u Bosnu. Zaključak: Da su silom protjerani davno bi se vratili kući
|
|
Vrh |
|
|
yayo
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 10 srp 2015, 23:31 |
|
|
Sayuri je napisao/la: Bošnjaci iz Hercegovine su protjerani o čemu ti i govore ova hapšenja vaših vojnika. Mi smo se vratili čim smo dobili priliku iako su nam ovdje loši uslovi za život, a Hrvati neće da se vrate u Bosnu. Zaključak: Da su silom protjerani davno bi se vratili kući Kažeš da Hrvati iz srednje Bosne nisu protjerani silom? Ajde ne seri. Neki se ne žele vratiti jer primjerice u Fojnici postoji ulica ARBIH koja je počinila masovne zločine nad hrv. narodom. Zašto bi se neki Hrvat vraćao iz npr. Knina da može živjeti u Fojnici u ulici ARBIH? Da ga podsjeća na to kako je Armija klala njegov narod??? Naši vojnici se hapse, a vaši se ne hapse. Vaši su počinili daleko više zločina nego naši ali ih se neće hapsiti. Nebi ih se hapsilo da su poklali dotijednog Hrvata iz srednje Bosne.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 10 srp 2015, 23:32 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39456 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Vas tu nitko ne dira nego nasuprot vi razvaljujete i rušite hrvatske vjerske simbole valjda iz čistog bjesnila, da se vrate i čekaju kad će im neki vehabija uletjeti u kuću s kalašom ili ih dokrajčiti na spavanju.
|
|
Vrh |
|
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 10 srp 2015, 23:41 |
|
|
Neće da se vrate zbog naziva ulice Pa šta su ovdje Hrvati uradili nego sve nazive ulica promijenili i to po ustašama. I šta s tim Kad smo kod toga, nikad mi nije bilo jasno zašto su im u Mostaru smetali nazivi Splitska, Avenija i sl. Evo što su ogorčeni na Jugu pa hajd al oni promijeniše i nazive koji veze nemaju sa Srbima i Bošnjacima. Čuj tako u Bosni ima mudžahedina Jel to priznajete da se bojite nas Bošnjaka? Vidiš kako se mi vas ne bojimo a uporedi vaš zločin prema nama i naš prema vama (mada mi ovo pravdanje jednog zločina drugim nije nikad OK bilo).
|
|
Vrh |
|
|
yayo
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 10 srp 2015, 23:44 |
|
|
Sayuri je napisao/la: Neće da se vrate zbog naziva ulice Pa šta su ovdje Hrvati uradili nego sve nazive ulica promijenili i to po ustašama. I šta s tim :cudi Kad smo kod toga, nikad mi nije bilo jasno zašto su im u Mostaru smetali nazivi Splitska, Avenija i sl. Evo što su ogorčeni na Jugu pa hajd al oni promijeniše i nazive koji veze nemaju sa Srbima i Bošnjacima. Čuj tako u Bosni ima mudžahedina Jel to priznajete da se bojite nas Bošnjaka? Vidiš kako se mi vas ne bojimo a uporedi vaš zločin prema nama i naš prema vama (mada mi ovo pravdanje jednog zločina drugim nije nikad OK bilo). Ma nije samo ulica u pitanju. Bošnjacima smetaju tamo i hrvatski križevi, Hrvate fizički napadaju i slično.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 10 srp 2015, 23:58 |
|
|
Da je bilo zločina kao u Bosni bojali bi se vi. Zašto se imate bojati kad znate da vas Hrvati neće dirati niti ima ikakvih ustaša kako se derete na sav glas. Normalno da se preostala šačica Hrvata boji podivljalih isilovaca, vehabija, islamista koji zaštićeni maltretiraju hrvatske povratnike. Boli tebe briga za ulice, još bi i Hrvatima određivali kako će se zvati ulica, trebaju se možda zvati po brdskim, viteških, muslimanskim i inim brigadama.
|
|
Vrh |
|
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 11 srp 2015, 00:04 |
|
|
Hajd kad naučiš materiju čut ćemo se. Nije mi izazov pisati na ovoj temi kad nemate nikakvih valjanih argumenata.
|
|
Vrh |
|
|
Amidza
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 11 srp 2015, 00:29 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2014, 16:40 Postovi: 3307 Lokacija: S forumaššem na sunećenju.
|
I treba im se suditi. Sve dode na svoje. Bošnjaci Stoca i Čapljine to zaslužuju, nakon svega. A ovi neka pjene dokle hoce. Zalud im.
_________________ A nation which makes the final sacrifice for life and freedom does not get beaten.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 11 srp 2015, 00:39 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25896 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Sayuri je napisao/la: Bošnjaci iz Hercegovine su protjerani o čemu ti i govore ova hapšenja vaših vojnika. Mi smo se vratili čim smo dobili priliku iako su nam ovdje loši uslovi za život, a Hrvati neće da se vrate u Bosnu. Zaključak: Da su silom protjerani davno bi se vratili kući Logika za ćenifu. Ispada da se silni muslimani sami poklaše na višegradskoj ćupriji, jer da su silom protjerani muslimani bi se u Višegrad vratili. Uostalom, ako ti je potreban posao javi se mom prijatelju Oliveru, treba mu djelatnica u kafiću Hladno pivo u Vidovu Polju.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 11 srp 2015, 12:20 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 44062 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Sayuri je napisao/la: Vidiš kako se mi vas ne bojimo a uporedi vaš zločin prema nama i naš prema vama (mada mi ovo pravdanje jednog zločina drugim nije nikad OK bilo). Je li ovo takijanje, neznanje ili bezobrazluk? Pa makar u Hercegovini (kao širi pojam) ste vi u debelom vodstvu što se tiče zločina. Ovo nije moja interpretacija, nego nešto što je potvrđeno i u Haagu i pred domaćim pravosuđem. Ono što je ABiH napravila u Trusini (travanj 1993, početak sukoba u Hercegovini i 3 mjeseca prije nego što se bilo što dogodilo u Stocu i Čapljini), Uzdolu, Doljanima i Grabovici (sveukupno oko 120 žrtava, što civila, što zarobljenih vojnika) nema pandana sa strane HVO-a. Osim logora (u kojima je bilo nekoliko pojedinačnih ubojstava...opet se referirati na slučaj šestorke), HVO jednostavno u Hercegovini nije pravio masovne grobnice ili veća stratišta. Gdje su ti pandani bestijalnim ubijanjima u Trusini, Uzdolu, Doljanima i Grabovici (pročitaj svjedočanstva iz Grabovice, količina sadizma u tim likvidacijama je među najgorim u cijeloj BiH)? Ono za čim mi imamo žaliti jer što je haško tužiteljstvo kasnih 1990ih zbog političkih pritisaka odustalo od predmeta "Sjeverna Hercegovina" gdje je tužitelj uokvirio ta 4 stratišta (nastala u radijusu od 20-ak km) u jedan UZP. Što se tiče ovih iz Stoca (sada penzioneri sa 60-ak god), neka su ih uhitili, ali čitajući im optužnice, ne vidim da će dobiti više od 3-4 godine na konto protupravnog lišavanja slobode i možda eventualnog 1-2 ubojstva ako su bili direktni počinitelji.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
yayo
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 11 srp 2015, 13:21 |
|
|
Amidza je napisao/la: I treba im se suditi. Sve dode na svoje. Bošnjaci Stoca i Čapljine to zaslužuju, nakon svega. A ovi neka pjene dokle hoce. Zalud im. Zaslužuju i Hrvati Travnika, Bugojna, Fojnice, Uskoplja, Busovače i još x mjesta da se sudi bošnjačkim zločincima. Pa nikome ništa.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 11 srp 2015, 13:28 |
|
|
Vidi hrabrog amidže što se isprsi i galami kad treba na ustaše kao i svaki Bošnjo a kad četnici orgijaju onda se uvuče u mišju rupu te pravi kolače i bere karanfile da ih dočeka i ne razljuti te po moderaciji moljaka help traćo ustaše zaustavite ovo četniko kolo.
Kadija te tuži, kadija ti sudi kao i prije. Pošteno je da svatko tko je radio izvan okvira ratnog prava i konvencija odgovara krivično a ne zbog toga što je bio "agresor" dok pravi patriot ima pravo da nekažnjeno kolje, siječe glave i masakrira.
|
|
Vrh |
|
|
kiler
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 11 srp 2015, 14:08 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7385 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Sayuri je napisao/la:
Ne mogu ga naći od vas koji ste došli iz Bosne sa snom o velikoj Hercegbosni. Da smo svi bili pošteni pa se vratili gdje pripadamo ne bi bilo tako.
Sayuri,sayuri,ovo je stvarno ispod svake razine i vrlo bezobrazno od tebe. Usudio bih se reći da je gore nego bilo što što je ljiljan ili drina na fhr napisao. Ti dakle smatraš da su Hrvati iz Bosne (samim tim i Posavine) došli po nalogu Šuška,Bobana,Tuđmana '93. došli u vruću Hercegovinu da bi širili lebensraum??Kao da slušam Senada Hadžića,jbt. Objasni to svom dobrom drugu ili još bolje Zgabriel jer nema razlike između Hrvata protjeranih od strane alijaša ili karadžićevaca.I da se ne žele vratiti na svoja prijeratna ognjišta? Svaka ti čast,ovim si pokazala svoj pravi način razmišljanja. Šta euforija uradi od ljudi,ccccccc A što se tiče naziva ulica u Mostaru,tu si opet pokazala veliko neznanje. Splitskoj naziv nije mijenjan nego je jedan njen dio preimenovan u Dubrovačka zbog reciprociteta,a Avenija se nikad nije tako službeno zvala nego Ulica 14. februar prije rata ,a sada je Ulica kralja Tomislava. I dalje čekam suvislo objašnjenje zbog čega izbjegavate spominjanje rata u '91. i '92. godini nego odmah preskačete u '93.??
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 11 srp 2015, 14:27 |
|
|
Ali se imaš vremena valjati po hercegovačkom kamenu i trabunjati protiv fantomski ustaša dok ti četnici orgijaju nad masovnim grobnicama, preslika sarajevske politike ko hebe istočnu Bosnu tamo su Srbi prejaki idemo širiti Bosnu do Neuma na račun Hrvata oni su lakši plijen.
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 11 srp 2015, 20:55 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15124 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Nisam bio u Hercegovini ne znam kakvi su Hrvati tamo do sad sam zadovoljan bio sa njima ovo Sjevernije od Tuzle i okolica Tuzlanskog kantona. Ali brat mi je bio u Neumu podstanar pa nije se nešto žalio dobro bio ugošćen.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 08 kol 2015, 16:37 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Forumašš
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 08 kol 2015, 18:39 |
|
|
Eh, sad znate kako se osjećaju Hrvati u SB :)
_________________ Giggity giggity goo!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 08 kol 2015, 19:51 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 109320 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
S obzirom na izbor boje to su bili Talibani. HVO je već davno vodio Koaliciju protiv terorizma.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 08 kol 2015, 20:03 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25896 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Baš gledam nedavno tu tablu. Na nekom je zapuštenom devastiranom kućerku, zaraslom u korov i šiblje. Da se čovjek zamisli nad tim simbolizmom.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 08 ruj 2015, 18:55 |
|
|
Citat: U školskom dvorištu u Stocu postavljen vjerski spomenik, muslimani traže njegovo uklanjanje
Piše: N. Novalić U dvorištu osnovne škole na Hodovu u Stocu prije nekoliko dana postavljen je kip Gospe što je izazvalo nezadovoljstvo dijela roditelja koji traže uklanjanje vjerskih simbola iz dvorišta škole. Područna škola na Hodovu, kao dio Osnovne škole Crnići, jedna je od škola na području Hercegovačko-neretvanskog kantona u kojima se nastava odvija po principu "dvije škole pod jednim krovom". Osnovnu školu pohađaju i bošnjačka i hrvatska djeca, s tim da na nastavu idu odvojeno.
Katolička crkva nije učestvovala
Kip Gospe je u dvorištu škole osvanuo svega nekoliko dana prije početka nove školske godine. Roditelji učenika koji pohađaju ovu školu već su pisali nadležnim institucijama sa zahtjevom da se uklone vjerski simboli iz dvorišta škole. No, do danas spomenik nije uklonjen.
Demir Mahmutćehajić, vijećnik SDP-a u Općinskom vijeću Stolac, kaže da, prema njegovim informacijama, Katolička crkva nije odobrila niti na bilo koji način učestvovala u postavljanju ovog spomenika.
"Asim ef. Bajrić, imam na Rotimlji, mi je prenio da mu je lokalni župnik potvrdio da Katolička crkva nije učestvovala u podizanju tog spomenika. Prema njegovim navodima, radi se o samovolji ljudi koji tu žive ali uz suglasnost općinskog načelnika Stjepana Boškovića", navodi Mahmutćehajić.
On dodaje da je podizanje ovog spomenika izazvalo velike tenzije u Stocu.
"Bio sam na licu mjesta i, kako ja vidim, radi se o smišljenoj provokaciji, jednoj predizbornoj igri s ciljem stvaranja tenzija. Koliko ja znam, Katolička crkva taj spomenik nije blagoslovila i sad se pokušava političkim aktivnostima ukloniti", navodi Mahmutćehajić.
Traži se uklanjanje
Prema njegovim navodima, direktnu odgovornost za postavljanje i neuklanjanje spomenika snosi i kantonalni ministar obrazovanja Zlatko Hadžiomerović (SDA).
"U njegovoj nadležnosti su objekti u kojima se obavlja nastava, a spomenik je direktno u dvorištu škole", navodi Mahmutćehajić.
Do sada su, pored roditelja, reagirali i iz SDA i Muftijstva mostarskog.
"Općinski odbor SDA Stolac smatra da postavljanje kipa Gospe u dvorištu multietničke škole za rezultat ne može imati ništa drugo do diskriminaciju jednog dijela učenika i da taj čin predstavlja povratak u neka ranija vremena. Također, smatramo da se na ovaj način želi isprovocirati sve one koje ovaj čin diskriminira i na taj način postići određene političke ciljeve godinu dana prije lokalnih izbora", navodi se u saopćenju Općinskog odbora SDA Stolac.
Iz Muftijstva mostarskog kažu da je postavljanje ili isticanje vjerskih simbola i obilježja u multietničkim školama neprihvatljiv i drzak čin zloupotrebe javnog prostora, te izazivanje vjerske i nacionalne isključivosti i netolerancije prema drugom i drugačijem.
"Ovaj čin predstavlja direktni atak na malobrojnu povratničku populaciju koja je uspjela ponovo organizovati život u svojim prijeratnim domovima promovišući dobre komšijske odnose, suživot i mir", navodi se u saopćenju.
Iz Muftijstva mostarskog traže od Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, OSCE-a, Ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine i svih relevantnih subjekata da poduzmu sve neophodne mjere da se ukloni vjerski simbol kojemu tu nije mjesto osiguravajući svima jednakopravnost u obrazovanju.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 08 ruj 2015, 18:56 |
|
|
Lijepo urađeno.
|
|
Vrh |
|
|
Amidza
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 08 ruj 2015, 19:04 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2014, 16:40 Postovi: 3307 Lokacija: S forumaššem na sunećenju.
|
Skole moraju ostati sekularne. Ako su mjesovite i drzavne. Druga je stvar ako je skola jednonacionalna ili privatna.
_________________ A nation which makes the final sacrifice for life and freedom does not get beaten.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|