HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 06 lip 2025, 20:40.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 584 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 20, 21, 22, 23, 24  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Pravi razlog mesićeve izjave o "vojnoj intervenciji"!
PostPostano: 29 sij 2010, 10:15 

Vuco je napisao/la:
We are Borg. Resistance is futile. Posavina is prodana. You will be assimilated. Resistance is futile.

Dobraaaa,... :smajl007

Vrh

PostPostano: 29 sij 2010, 10:24 

baščovan je napisao/la:
mara je napisao/la:

polupismeni stvore imat ces se pravo javit kad te se bude pitalo kad se smije doci na ovaj forum i sta se smije pisati

a evo i čobanice svjetske. Šta si ti pisala o Posavini,kuku majko,kako nisi ban dobila,joj,joj,huja me fata? Ko je bolan pobjegulja,najveća mobilizacija ljudi ,više nego igdje,nisu to brigade bile od 500 vojnika ko negdje.Sram te bilo,znam ljude koji su plivali preko Save pred tenkovima,ko je most srušio Maro,zmijo?

Kultura na nivou? Za ovo bi trebalo isto upozorenje, al eto, sa obzirom da trenutno igraš simultanku sa svima na forumu...da ne odgađamo nastavak na 7 dana :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 29 sij 2010, 14:46 

Tulkas je napisao/la:
baščovan je napisao/la:

Može li ovako,jest velika većina,smor si,malo kreativniji budi u tehničkom dijelu rasprave

Ja smor??? :zubati
Covjece ja jednom recenicom kazem ono za sta tebi treba pola stranice. Dosao si ovamo jucer i kod ovih 130 postova koje si ulupao nema razlike, svi su isti. Svi govore isto, a to je da si neki "daidza" koji bi cjelovitu, graDZansku BiH da budes otirac Muslimanima.
I jos nesto. Dzaba se bolan razbacujes imenima, a naguzim sve te sa tvog spiska ako se s tvojim teorijama slazu pa makar i sam Franjo bio..

Možda ta imena su jednom mislila,bila luda,danas prodana u svjetskim tamnicama čame. Eno Blaškić,fino čovjeku saplitali noge isti koji su Posavinu prodali,isti ljudi imenom i prezimenom. Je li iko uopće upoznat ovdje sa slučajem Blaškić? Ja imam osjećaj da nije...

Vrh

PostPostano: 29 sij 2010, 14:50 

Vuco je napisao/la:
Meni nije jasno...

Ok kažu Posavina je prodana. Ajmo se složiti... je brate, prodana je... i sad mi kažemo evo Srbima Grahovo, Drvar i Glamoč, a nama natrag Posavina... oni opet Posavina je prodana... pa dobro je, ajde, prodana je, ali sad ćemo Srbima natrag ono za što je Posavina prodana, a Srbi nama Posavinu... a oni opet prodana je.
Ma dobro, evo Srbima G - D - G i plus evo im ono par sela na sjeveru livanjske općine i evo im ono u trebinjskoj općini, a Srbi nama Posavinu... oni opet Posavina je prodana.
Ma evo im sve gore navedeno i eno im i Posušje, Grude i Ljubuški, šta će nam taj šugavi kamen, poserem se na nj... a oni opet, Posavina je prodana.

Jeba te, ko Borgovi ponavljaju jedno te isto... prodana, prodana, prodana... uvijek ista priča... umjesto naprijed, oni natrag. Ne mogu to više čut... ni čut više ne mogu.

Prodana je za RSK-znaš li šta znači ova kratica. Možda su se htjeli Srbi uvezat preko južnog dijela,pa je neko reko,ajte vi na Posavinu,ko zna,jak je Šušak bio dirigent. NIJE PRODANA ZA GRAHOVO. I ajde daj je nazad što govoriš,bulazniš. Prodana je,nitko u Daytonu nije ni pričao o njoj,nije vraćena,znači prodana

Vrh

PostPostano: 29 sij 2010, 14:51 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Ma nisu to uglavnom Posavljaci, najzabrinutiji su "Posavci" iz Sarajeva a evo i iz Žepča koji ne znaju ni koji gradovi i koja područja uopće čine Bos. Posavinu.

A da ima i preseravanja i to najčešće od onih koji se ni po koju cijenu ne misle vratit - ima.

Ko ne zna bolan,dođi da vidiš,dođi da se diviš i poželjet ćeš tamo da živiš,mislim nećeš srušeno je sve :dinamo1

Vrh

PostPostano: 29 sij 2010, 14:52 

Tulkas je napisao/la:
Da li neko ima podatke koliko se Hrvata vratilo u okupirana sela (novo selo, hrv. tisina...) danasnje opcine Samac (RS)

5 posto,ni 5 posto sve starci,Koraće isto,ili kako bi Srbi rekli Mitrovo selo

Vrh

PostPostano: 29 sij 2010, 15:00 

Ajde, lijepo smo se zabavili, a sad pa-pa.

Vrh

PostPostano: 29 sij 2010, 16:22 

baščovan je napisao/la:
Tulkas je napisao/la:
Da li neko ima podatke koliko se Hrvata vratilo u okupirana sela (novo selo, hrv. tisina...) danasnje opcine Samac (RS)

Lupas bez veze i zato je dobro sto si "nogiran" (pitanje sam postavio tek da vidim sta ces da lupis) .. Nije sjajno, ali u zupu Tisina ( Hrv. Tisina, Novo Selo, Hasic Gornji i Donji, Tursinovac) se ipak vratilo vise od 600 osoba (prije rata 5000)... Jos puno vise ih sredjuje svoje domove da bi mogli s vremena na vrijeme navratiti u svoju grudu.. Nije nesto, ali narod pokusava iako su "izdani" i pripadaju RS..

Vrh

PostPostano: 29 sij 2010, 20:15 

Tulkas je napisao/la:
baščovan je napisao/la:

Lupas bez veze i zato je dobro sto si "nogiran" (pitanje sam postavio tek da vidim sta ces da lupis) .. Nije sjajno, ali u zupu Tisina ( Hrv. Tisina, Novo Selo, Hasic Gornji i Donji, Tursinovac) se ipak vratilo vise od 600 osoba (prije rata 5000)... Jos puno vise ih sredjuje svoje domove da bi mogli s vremena na vrijeme navratiti u svoju grudu.. Nije nesto, ali narod pokusava iako su "izdani" i pripadaju RS..

Jako je zanimljiv taj fenomen, razlike po pojedinim župama, negdje čak pristojan broj poratnika a negdje više nema ni traga da su sela postojala.

Vrh

PostPostano: 29 sij 2010, 21:45 

Dr. Franjo Tudjman je napisao/la:
baščovan je napisao/la:

Prodana je za RSK-znaš li šta znači ova kratica. Možda su se htjeli Srbi uvezat preko južnog

dijela,pa je neko reko,ajte vi na Posavinu,ko zna,jak je Šušak bio dirigent. NIJE PRODANA ZA GRAHOVO. I ajde daj je nazad što govoriš,bulazniš. Prodana je,nitko u Daytonu nije ni pričao o njoj,nije vraćena,znači prodana

RSK je pala dvije godine kasnije, dakle nema "prodaja"/izmjena ali ako je bilo, onda je Operacija Oluja kazalisna predstava i svi poginuli i ranjeni u Oluju ali i u vojne operacije koji su omogocili Oluju (Zima 94 itd.) su samo bili "glumci" u dramsku predstavu. Stvarno vi guslari velikomuslimanske/jugokomunisticke mitove nemate stida...

Meni je uvijek bilo vrlo zanimljivo kako su Susak i Tudjman "prodali" Posavinu (a svi znamo da je front RH bila bas "mala"), dok Alija i Grand Dragon Ustaskog Pokreta BiH, Sefer Halilovic vrhovnog vojnog Komandanta Blaza Kraljevica, koji su slali ljudstvo i oruzje u oslobodena Centralna Bosna sa oruzje prema Hrvatima a ne Srbima da se spoje sa Posavcima i u Istocni Mostar a ne recimo npr. u Sarajevu za deblokadu, nisu krivi za nista.

Vi cviecari i prodavaci snova zvana "prodaja" ili ste imbecili ili ste izdajnici. Birajte se sami gdje spadate...

Koje li strasti. Ako me ti nasoves izdajnikom odmah cu povjerovati da posavina nije izdana. :zubati
Opet cu ponoviti jer, cini mi se manjkavo citate tudje upise.
Manje je za danas vazno sto je bilo prijje dvadesetak godina vec je vazno ovo sto se DANAS radi...
Rata vise nece biti. Zasto niste svi kao jedan za svaki pedalj hrvatske zemlje u BiH?
Zasto svi mi nismo iza takve politike?
Recite gospodo.

Vrh

PostPostano: 29 sij 2010, 21:48 

MRSHO je napisao/la:
Tulkas je napisao/la:

Jako je zanimljiv taj fenomen, razlike po pojedinim župama, negdje čak pristojan broj poratnika a negdje više nema ni traga da su sela postojala.

Nevjerojatno.
Zar je razlicito misljenje ovdje takav problem da skacete kao vucji copor i na baniranog koji ne moze odgovoriti??????

Vrh

PostPostano: 29 sij 2010, 21:49 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
brezovka je napisao/la:

RSK je pala dvije godine kasnije, dakle nema "prodaja"/izmjena ali ako je bilo, onda je Operacija Oluja kazalisna predstava i svi poginuli i ranjeni u Oluju ali i u vojne operacije koji su omogocili Oluju (Zima 94 itd.) su samo bili "glumci" u dramsku predstavu. Stvarno vi guslari velikomuslimanske/jugokomunisticke mitove nemate stida...

Meni je uvijek bilo vrlo zanimljivo kako su Susak i Tudjman "prodali" Posavinu (a svi znamo da je front RH bila bas "mala"), dok Alija i Grand Dragon Ustaskog Pokreta BiH, Sefer Halilovic vrhovnog vojnog Komandanta Blaza Kraljevica, koji su slali ljudstvo i oruzje u oslobodena Centralna Bosna sa oruzje prema Hrvatima a ne Srbima da se spoje sa Posavcima i u Istocni Mostar a ne recimo npr. u Sarajevu za deblokadu, nisu krivi za nista.

Vi cviecari i prodavaci snova zvana "prodaja" ili ste imbecili ili ste izdajnici. Birajte se sami gdje spadate...

Koje li strasti. Ako me ti nasoves izdajnikom odmah cu povjerovati da posavina nije izdana. :zubati
Manje je za danas vazno sto je bilo prijje dvadesetak godina vec je vazno ovo sto se DANAS radi...
Rata vise nece biti. Zasto niste svi kao jedan za svaki pedalj hrvatske zemlje u BiH?
Recite gospodo.

Kad se registrirate i budete glasovale na izborima, bit ću (u svojim mogućnostima) najjači branitelj Posavine. Ne mogu, kad se lijenost i nezainteresiranost, kriju iza floskula o nepriznavanju RS i sl.
Ne priznajem ni ja ovaj nametnuti protektorat, pa opet glasujem redovito - pogotovo za entitetski i državni nivo i kad nemam neki kvalitetan izbor.

Vrh

PostPostano: 29 sij 2010, 21:50 

Brezovka, što citiraš moj post? ja ne skačem na nikoga ovdje. Osvrnuo sam se na podatke župe Tišina koje je Tulkas naveo.

Vrh

PostPostano: 29 sij 2010, 21:54 

brezovka je napisao/la:

Recite gospodo.

Šta nismo? Nikad Hrvati nisu zgusnutije stajali. Pa Kreševska deklaracija i jest upravo to što si navela. Nigdje u Kreševskoj ne piše da se misli samo na Federaciju, dakle...

Ili se i tebi više sviđa BiH u kojoj Bošnjaci vladaju, direktno ili indirektno... :zubati

Vrh

PostPostano: 29 sij 2010, 22:15 

Šta nismo? Nikad Hrvati nisu zgusnutije stajali. Pa Kreševska deklaracija i jest upravo to što si navela. Nigdje u Kreševskoj ne piše da se misli samo na Federaciju, dakle...

Ili se i tebi više sviđa BiH u kojoj Bošnjaci vladaju, direktno ili indirektno... :zubati

Lijep bratski upis. :zubati
Reci mi zasto se imam poriv obraniti.

Vrh

PostPostano: 29 sij 2010, 22:18 

MRSHO je napisao/la:
Brezovka, što citiraš moj post? ja ne skačem na nikoga ovdje. Osvrnuo sam se na podatke župe Tišina koje je Tulkas naveo.

Odnosilo se na onaj prvi upis. Kriv je laptop ..isprika.
Nisam dosla napadati vec probuditi.

Vrh

PostPostano: 29 sij 2010, 22:24 

lider30 je napisao/la:

Kad se registrirate i budete glasovale na izborima, bit ću (u svojim mogućnostima) najjači branitelj Posavine. Ne mogu, kad se lijenost i nezainteresiranost, kriju iza floskula o nepriznavanju RS i sl.
Ne priznajem ni ja ovaj nametnuti protektorat, pa opet glasujem redovito - pogotovo za entitetski i državni nivo i kad nemam neki kvalitetan izbor.

Ti bi mi dao cipele i odredio gdje smijem stati. :zubati
Nista od toga.
Kad budete dovoljno zreli da postujete odluku posavljaka a ona glasi vrlo jasno kroz sve ove godine.....
nismo robovi i ne glasamo na okupatorskim izborima ,moci cemo zajedno u poilticku borbu.
Ako je vas interes zajednicki sto ste vi to izborili za nas. za sve ove godine.

Vrh

PostPostano: 29 sij 2010, 22:45 

Ma nismo ni za sebe. Tako da ti to nije baš argument.

Po meni su najgore prošli Žepče i Usora. Ljudi se obranili a završili u bošnjačkom kantonu.

Da je došlo do masovnijeg povratka i Bošnjaka i Hrvata u RS lakše bi je puno bilo srušit. No razumijem i sve koji se nisu vratili ali zbog toga ne treba krivit sunarodnjake nego one koji su ih i potjerali.

Vi bi sve nešto da neko dođe i magičnim štapićem nešto napravi. Takve tektonske promjene se događaju jedino u ratovima. A u miru je ipak najbolji način grickat pomalo.

A mislim da možemo izgrickat pored ovih 50 % Bos. Posavine koja nije u srpskim rukama još 20-30 %.

U prošlosti su Posavljaci i mogli prigovarati kako ne stoje drugi Hrvati BiH uz njih iako je i to razumljivo, i mi smo svoju živu glavu spašavali. No danas mi se čini da niko ne drži do Posavljaka kao ostatak Hrvata BiH.

Eh da zaboravio sam, postoje i zabrinuta bošnjačka braća no to je otprilike ista briga kao kad Dodik pomaže da podijelimo Federaciju. Uostalom mi u središnjoj Bosni smo osjetili metke koje smo im slali da se bore protiv Srba i kako umjesto da se vraćaju u svoje kuće ulaze u naše.
Stoga ne nasjedat na unitarističke priče...

Vrh

PostPostano: 29 sij 2010, 23:08 

Ma nismo ni za sebe. Tako da ti to nije baš argument.

Po meni su najgore prošli Žepče i Usora. Ljudi se obranili a završili u bošnjačkom kantonu.

Da je došlo do masovnijeg povratka i Bošnjaka i Hrvata u RS lakše bi je puno bilo srušit. No razumijem i sve koji se nisu vratili ali zbog toga ne treba krivit sunarodnjake nego one koji su ih i potjerali.

Vi bi sve nešto da neko dođe i magičnim štapićem nešto napravi. Takve tektonske promjene se događaju jedino u ratovima. A u miru je ipak najbolji način grickat pomalo.

A mislim da možemo izgrickat pored ovih 50 % Bos. Posavine koja nije u srpskim rukama još 20-30 %.

U prošlosti su Posavljaci i mogli prigovarati kako ne stoje drugi Hrvati BiH uz njih iako je i to razumljivo, i mi smo svoju živu glavu spašavali. No danas mi se čini da niko ne drži do Posavljaka kao ostatak Hrvata BiH.

Eh da zaboravio sam, postoje i zabrinuta bošnjačka braća no to je otprilike ista briga kao

kad Dodik pomaže da podijelimo Federaciju. Uostalom mi u središnjoj Bosni smo osjetili metke koje smo im slali da se bore protiv Srba i kako umjesto da se vraćaju u svoje kuće ulaze u naše.
Stoga ne nasjedat na unitarističke priče...

Ako ne znate sebi kako velis a s cim se ja ne bih slozila kako se usudis drugima govoriti sto oni moraju.
Ovo sto si napisao slusam i citam vec petnaestak godina. Ima li takva politika pomak? Je li se ostvarilo sto?
Nista osim zive glave. Tvoje i moje.
Zasto ti mislis da znas sta posavljaci trebaju?
Ne samo da mislis da znas sto bi ih vratilo vec znas i sta zele.
Zar nije vrijeme pitati same posavljake?????????????
Ostavite se kristalne kugle.

vrijeme je za nesto novo i pravednije.

Vrh

PostPostano: 29 sij 2010, 23:12 

brezovka je napisao/la:

Tu sam te čekao. Sve neke floskule bacaš stalno bez konkretnih stvari poput onog iz bašče.

A što je to novo i pravednije?

Da jednom razriješimo i tu dilemu. Što bi Brezovka napravila od BiH?

Vrh

PostPostano: 29 sij 2010, 23:28 

brezovka je napisao/la:

Tu sam te čekao. Sve neke floskule bacaš stalno bez konketnih stvari poput onog iz bašče.

A što je to novo i pravednije?

Da jednom razriješimo i tu dilemu. Što bi Brezovka napravila od BiH?

E, jebiga sad.

Vrh

PostPostano: 29 sij 2010, 23:48 

Inače baš čitam o Bunjevcima, ne bi bilo loše da ih se potegne natrag u BiH, pogotovo u Posavinu.

Vrh

PostPostano: 29 sij 2010, 23:53 

Inače baš čitam o Bunjevcima, ne bi bilo loše da ih se potegne natrag u BiH, pogotovo u Posavinu.

imam ja bolju ideju....doselite svoju :zubati polovicu mostara.
sto ce vam mostar? niste vecina tamo.

Vrh

PostPostano: 29 sij 2010, 23:56 

brezovka je napisao/la:

imam ja bolju ideju....doselite svoju :zubati polovicu mostara.
sto ce vam mostar? niste vecina tamo.

Tko nije većina? Muslimani.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2010, 00:22 

Neka i Hrvati imaju jedan veliki grad u svojim rukama. Otkako je tako iz Hercegovine prestalo iseljavanje. Pa i dosta je bilo laganog odumiranja u Jugi.

E da uspijemo i Posavini i središnjoj Bosni isto uspjet napravit slično bilo bi to jako dobro za nas.

Za početak statut u Travnik i svi Posavljaci u Odžak za početak.

A ostalo će doći samo po sebi...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 584 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 20, 21, 22, 23, 24  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Fredericktown, hoblatopla, Rika sv Vida i 191 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: