HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 25 stu 2024, 21:53.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 526 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 22  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Fenomen ISIL-a
PostPostano: 22 kol 2015, 19:39 

BBC je napisao/la:
Reci to muslimanskom svijetu, ne meni. Očito ti znaš bolje od njih pa ih malo savjetuj da normalno i u miru žive. Možeš krenuti sa bošnjačko-islamskom mržnjom prema drugim narodima u BiH. Jako je stvarna i evidentna.

"«I iz oholosti, ne okreći od ljudi lice svoje i ne idi Zemljom nadmeno, jer Allah ne voli ni gordog ni hvalisavog.» (Suretu Lukman: 18)
A u 37. ajetu Sure El-Isra’ Allah, subhanehu we teala, kaže:
«Ne hodi po Zemlji nadmeno, jer Zemlju ne možeš probiti, niti brda u visinu distići.» (Suretu El-Isra', 37)

Muslimani imaju problem to je jasno i nema se tu šta kriti, ne može se na drugog sve svaljivati krivica.
Evo kako je to Sefik Kurdic obrazlozio:"Pitanje namaza je davno riješeno. Zna se po svim mezhebima kako se klanja. Mi se vraćamo stalno na isto. Očito da šejtan ne želi napredak muslimana. Dok su Turci raspravljali da li treba staviti kapu ili klanjati gologlav, Amerikanci su šetali po Mjesecu. Svi imaju svoje planove, idu naprijed mi stalno se vraćamo na iste stvari. Imao sam hiljade pitanja o predodžbama namaza i nijedanput, što je mene razočaralo, nijedanput ni od ovih starijih ni mlađih, koji sebe nazivaju hanefije ili selefije, nije pitao: kako ćemo doživjeti namaz, zaplakati u namazu. Samo me pitaju može l' se prstom micat' itd." Prof. Dr. Sefik Kurdic

Muslimani sami sebi prave terete s nekim formalnostima, čak ni Muhamed a.s nije dao da se toliko puno pita o vjeri i prelazi u maksimalnost, jer bi se sve više teretili ljudi.
"Imam Muslim bilježi da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: ''Propali su oni koji pretjeruju u vjeri.'' U drugom hadisu, koji bilježe Buharija, Ebu Davud i Nesai, stoji da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, ušao u mesdžid i primijetio zavezano uže izmeðu dva stuba, pa je upitao: ''Šta je ovo?'' Rekoše mu: 'To uže pripada Zejnebi koja tu klanja, a kada se umori uhvati se za njega.'' Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, im reče: ''Odvežite ga! Klanjajte dok imate snage i volje, a kad vam dosadi ili klonete, vi se odmorite.''

"Imam Buharija bilježi hadis u kojem stoji da su trojica ashaba došla pred kuće žena Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, kako bi se raspitali o ibadetu najodabranijeg čovjeka Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem. Kada ih obavijestiše, osjetili su da je to malo pa rekoše: ''Gdje smo mi u odnosu na Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, kojem su oprošteni i prijašnji i budući grijesi?'' Jedan od njih reče: ''Ja ću po čitavu noć klanjati.'' Drugi reče: ''Ja ću stalno postiti i nikada neću prekidati.'' Treći reče: ''Ja ću izbjegavati žene i nikada se neću oženiti.'' Poslije im doðe Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, i upita ih da li su rekli to i to, a onda reče: ''Tako mi Allaha, ja se meðu vama najviše bojim i strahujem od Allaha, dž.š., ali i pored toga postim i jedem, klanjam i spavam, i ženim se. Pa ko nije zadovoljan raditi po mome sunnetu, ne pripada meni.''"

Vrh

PostPostano: 22 kol 2015, 20:14 

Njima to reci i svojima. Vi ste divlji i ludi zbog islama.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2015, 14:57 

Trogodišnje dijete reže glavu plišanom medi uz tekbiranje s ponosnim ocem. Molio bih komentar cijenjenog korisnika i Amidze, ako može bez takijanja.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2015, 16:44 

Ministry of Sound je napisao/la:
Trogodišnje dijete reže glavu plišanom medi uz tekbiranje s ponosnim ocem. Molio bih komentar cijenjenog korisnika i Amidze, ako može bez takijanja.

Imaš toga dosta na youtoubeu, naime uče se za kurbane kako treba klati. Kad se kurban kolje izgovara se tekbir.
E sad to što se tiče ISILA ja se ograđujem. Kakav je nijet toga ko snima i ko "kolje" medu.
Nijet -namjera.

Kad se kolje kurban djeca ne smiju prisustovati tome niti gledati. Dok nisu punoljetni.
Može izazvati traume. Djeci se uvijek zabranjivaju da gledaju dok se kolje kurban.

I ovo sa tukijanjem je izlizano, šta se imam izjašnjavati ako lažem. Takija se jest koristila ali kad je život u pitanju, npr da te neko" da se nasilno pokrsti musliman ili konvertira na drugu vjeru a on kasnije obnovi šehadet i vrati se Islamu. To je dato kao olakotna okolnost.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2015, 17:36 

Možda te Ministar pokušava odvratiti od islama "časnog". Vidiš kako je muslimanu uvijek lako naći razlog za takijanje i laganje ne-musimanima.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2015, 18:45 

Šta se mene tiče ISIL.
Ovo je isto kad novinari pitaju nekakav celebrty i smaraju o glupim pitanjima.
Sam svoj Hilafet su zasnovali na Šijtskom vjeovanju da halifa mora biti rođak od Muhamed a.s. Naime Ebu Bekr Al Bagdadi je rođak neki daljni.

Dalje Hilafet se ne može osnovati bez saglasnosti musliman Ummeta svijeta. Niti se Šerijatski zakon može izvršavati pojedinačno.
Nekom se ćefne i da dijeli pravdu, ode vidi lopova i odsiječe mu ruku i to smatra šerijatom ili ubije nekog što je opsovao Boga.
Hilafet onakav kakav je bio je prestao da postoji od 1915 godine i sa tim je završeno.
Kad bude novi, smak svijeta će biti jer je i ponova uspostava hilafeta jedan od predznaka.
Ovo je samo nakardni pokušaj, i uzimanje od Kur'ana i Sunneta ono što paše a izbacijvanje ono što ne paše, čak koriste i metode mučenja od nacista.
Ubijaju muslimansku ullemu ko im se god suprostavi, lahko je što su oni razljutili nemuslimane, ali šta što ćemo kad su razljutili muslimane ubijajući njihovu ulemu- hodže šejhove, rušenje džamija ,rušenje historijskih artifakata pa onda prodavanje nekih Zapadu. itd.
Čak i Muhamed a.s za malo nije platio životom u bitci na Uhudu kad je rekao strijelcima da se ne povlač, a oni bili nesložni/ muslimani.
I taj događaj je bio poraz za muslimane. I to je još jedan od dokaza da je ova tvorevina nakardna.
Ironija svega ovog je ta da bi u BIH najbolje prošli Srbi i Hrvati jer bi im ovi nametnuli džizju ili bi i h istjerali a muslimanima bi uništili džamije, uništili turbeta, pobili ulemu.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2015, 19:00 

Ništa te nisam razumio. Slabo mi ide arapsko-bošnjački.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2015, 19:06 

Divljaci potpuno unistiše Palmiru a ne vidim tvoje osude, tebe briga za neke uleme koje su i odgojile ove divljake.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2015, 19:31 

BBC je napisao/la:
Ništa te nisam razumio. Slabo mi ide arapsko-bošnjački.

Šta me briga.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2015, 19:32 

daramo je napisao/la:
Divljaci potpuno unistiše Palmiru a ne vidim tvoje osude, tebe briga za neke uleme koje su i odgojile ove divljake.

I moje osude vam ne bi ni vrijeile pišljiva boba.
Kao ni moj predhodni post. Zašto da džaba gubim riječi.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2015, 20:23 

korrisnik je napisao/la:
daramo je napisao/la:

Ja sam ga procitao i veruj mi pomislio,ako ne dao bog ovi ikad dodju u BiH tebi prvom ode glava

Vrh

PostPostano: 25 kol 2015, 21:33 

Inkognito je napisao/la:
korrisnik je napisao/la:

Ja sam ga procitao i veruj mi pomislio,ako ne dao bog ovi ikad dodju u BiH tebi prvom ode glava

Nek ide makar ću jednog njihovog raniti kamenom.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2015, 21:57 

Zašto bi to morao raditi kad ćete kao i u zadnjem ratu. Inkorporirati ih u muslimansku armiju sa zajedničkim zapovjedništvom.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2015, 07:07 

BBC je napisao/la:
Zašto bi to morao raditi kad ćete kao i u zadnjem ratu. Inkorporirati ih u muslimansku armiju sa zajedničkim zapovjedništvom.

Uništili bi svo historijsko naslijeđe Bošnjaka a sa tim počinjem o tekijama jer mrze sufizam.
A tekije su sta građevine i onda bi neko kroz 200 godina kenjao kako su Bošnjaci spali sa neba i da ne pripadaju Bosni i Hercegovini.
Ne želim ni zamisliti šta bi bilo sa stećaka, nišana , dovišta itd.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2015, 14:38 

Vi sami već 25 godina iskrivljujete i lažete o vašem Historijskom nalsijeđu. Ne vidim kako vam oni mogu pokvariti situaciju.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2015, 16:00 

BBC je napisao/la:
Vi sami već 25 godina iskrivljujete i lažete o vašem Historijskom nalsijeđu. Ne vidim kako vam oni mogu pokvariti situaciju.

Ma ti podržavaš ISil, ubiše koga god stigoše bio musliman ne bio, porušiše sve što im se ne uklapa u njihovu sliku.
Nego kako misliš porediti 90-te i današnje stanje /Sa stranim ratnicima. Ko nebo i zemlja.
Što se tiče Šija, Bošnjaci nastoje da imaju dobre odnose i sa njima sam Kavazović se je sastajaou u Iranu sa njihovom ulemom, ostao bi i duže ali nije mogao zbog pape. Iran je dobro pomagao Bošnjake na svakakve načine.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2015, 18:54 

Valjda je jasno iz pisanja, osim retardima, da u tom sukobu podržavam muslimane Kurde, shia, Alavite. To isključuje ISIL. Ne ponašaju se ljudi po svijetu kao Bošnjaci, i zadržali bi vehabije, a svjesni da će im majke jebati.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2015, 19:18 

BBC je napisao/la:
Valjda je jasno iz pisanja, osim retardima, da u tom sukobu podržavam muslimane Kurde, shia, Alavite. To isključuje ISIL. Ne ponašaju se ljudi po svijetu kao Bošnjaci, i zadržali bi vehabije, a svjesni da će im majke jebati.

Ma ti bi podržo i crnog vraga samo da je protiv Bošnjaka.
Unutar BIH: Niste dovoljno muslimani nekakv pepsi Islam.
Vanjka politikla podržavaju isil, teroristi kolju ubijaju da sutra zarati doveli bi opet vehavbije.
Jbg to ti je licemjerje.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2015, 19:29 

korrisnik je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Vanjka politikla podržavaju isil, teroristi kolju ubijaju da sutra zarati doveli bi opet vehavbije.
Jbg to ti je licemjerje.

Kakve veze vi Bošnjaci imate sa tim sukobom. Osim ako ne navijaš za ISIL, onda imaš.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2015, 19:31 

BBC je napisao/la:
korrisnik je napisao/la:

Jbg to ti je licemjerje.

Kakve veze vi Bošnjaci imate sa tim sukobom. Osim ako ne navijaš za ISIL, onda imaš.

Sad si spomenuo Bošnjake.
cc

Vrh

PostPostano: 26 kol 2015, 19:34 

S razlogom. Po statistikama ste tamo udarna zemlja iz Europe. Kad se od tog odbije pola Hrvata i Srba koji vam poprave statistiku pokaže se da ste vrlo radikalni i islamizirani.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2015, 19:34 

BBC je napisao/la:
S razlogom. Po statistikama ste tamo udarna zemlja iz Europe. Kad se od tog odbije pola Hrvata i Srba koji vam poprave statistiku pokaže se da ste vrlo radikalni i islamizirani.

Joj što spinuješ kad ti se ćefne.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2015, 19:36 

Ministry of Sound je napisao/la:

Da se vratimo na temu. Moderacijo pročistite trolanje.

Vrh

PostPostano: 30 kol 2015, 13:30 

Ovo je životopis Saladina s hrvatske wikipedije:
---------------------------------------------------------------------------------------
Saladin (arapski: صلاح الدين الأيوبي, Salah-ad-Din =Pravednost vjere) (1137.-1193.) - prvo visoki državni dužnosnik na dvoru sultana Nur-ad-Dina (Nuredin), kasnije je postao sultan. Puno ime mu je bilo Ṣalāḥ ad-Dīn Yūsuf ibn Ayyūb (arapski:صلاح الدين يوسف بن أيوب‎, Ṣalāḥ al-Dīn Yūsuf ibn Ayyūb , kurdski: سه‌لاحه‌دین ئه‌یوبی, Selah'edînê Eyubî) Bio je etnički Kurd[1] rodom iz Tikrita.[2] Njegova obitelj je potjecala iz grada Dvina u srednjevjekovnjoj Armeniji.[3][4] Obranio je svoje carstvo od upada križara suprostavljajući se Rikardu I.Lavljeg Srca i tako promijenio tijek križarskih ratova. Unatoč svom žestokom suprotstavljanju katoličkim vladarima, Saladin je u Europi smatran plemenitim vitezom, toliko da o njemu postoji epska pjesma iz 14. stoljeća, a Dante ga je u svom djelu Božanstvena komedija uvrstio među čestite duše Limba. Naklonost prema plemenitom Saladinu pokazuje sir Walter Scott (Ivanhoe) u svom djelu Talisman. 1171. i 1173., Saladin je pokušao izvršiti invaziju na Jeruzalemsko kraljevstvo, međutim neuspješno.

Unatoč tome što su europski plemići nemilosrdno pljačkali njegove zemlje i ubijali njegov narod, Saladin je pomilovao kršćansku vojsku i dao pravo prolaska kroz svoje zemlje svim običnim kršćanima (pravoslavni kršćani tretirani su bolje jer su držali na odmaku katolike).

Iako islamske vjere, bio je poštovan od kršćanskih gospodara, pogotovo od Rikarda koji je izjavio da je Saladin nesumnjivo najveći vođa islamskog svijeta, na što je ovaj odgovorio da ne bi ni od koga radije izgubio Jeruzalem nego od Rikarda. Čak je, kad je Rikard bio bolestan, jer je tjednima jeo isušenu hranu, Saladin ponudio svog vlastitog liječnika. Nakon što su se kršćani povukli, Rikard i Saladin i dalje su ostali u kontaktu, međutim, nikad se nisu sreli licem u lice... O tome da je bio priznati i uvaženi vođa islamskog svijeta govori i pismo koje mu je upućeno 1188. godine od strane cara Svetog Rimsko-Njemačkog Carstva Fridrika I. Barbarosse koji ga je pozvao na viteški dvoboj kod egipatskog Zoana. Termin dvoboja je već bio odabran, međutim Barbarossa se je na putu utopio i dvoboj nikada nije održan.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zašto je tadašnji vođa muslimana u tadašnje grubo i okrutno vrieme izkazivao takvu razinu ljudskosti prema kršćanima, a u to vrieme bi imao itekako opravdanja za bilo kakvu okrutnost, a u današnje vrieme ISIL nemilosrdno ubija podpuno nedužne kršćane?
Drugim riečima, u vezi Saladina ne vriede BBC-ove, euarabijine i slične fore da je morao licemjerno glumiti ljudskost da preživi. Znači, zašto bi se na ISIL gledalo kano na primjerene i izpravne muslimane, a ne na Saladina i njegove ljude?

Vrh

PostPostano: 30 kol 2015, 15:57 

I kakve veze ima Saladin s ISILom?

Saladin je bio Kurd, i kao vladar izrazito mudar, meni se osobito istakla ona "kralj ne ubija kralja", danas neki naši sugrađani slave Mehmeda Fatiha Osvajača kao "osloboditelja" istog onoga koji poraženom kralju siječe glavu na prevaru i gazi svoju riječ.
Ovi divljaci vjerovatno razvale i njegov mouzolej ako za zauzmu.

Ovo podebljano nije točno vojska je puštena iz Jeruzalema uz otkup i sporazum, Al Aqsa neće biti spaljena i grad će se mirno predai ako se propusti vojska.
A to za hodočasnike je isto dio sporazuma, i muslimani su mogli hodočastiti u Jeruzalem dok je bio pod križarskom upravom.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 526 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 22  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: