HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 09 ožu 2025, 16:54.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 194 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Prodavačica u Makarskoj mu poručila da mrzi Bosance
PostPostano: 14 kol 2014, 23:16 

Ma gosti iz snova, nema šta:

Vrh

PostPostano: 26 kol 2015, 18:26 

Citat:
Zadar: Vozač verbalno napao četiri djevojke iz BiH, a otac vozača čekićem
Objavljeno 26.08. - 12:15

Foto: Ilustracija
Gotovo cijeli dan jučer trajala je drama s četiri mlade turistkinje iz Bosne i Hercegovine koje su trebale započeti ljetovanje u Zadru, u jednom apartmanu u Ulici Antuna Gustava Matoša na zadarskoj Puntamici.

Od četiri djevojke u dobi od 21, 19 i 18. godina, njih tri su sestre, piše Slobodna Dalmacija.

Prvi poziv policiji stigao je oko devet sati ujutro kada su djevojke prijavile kako ih je vozač minibusa, koji ih je dovezao do apartmana na Puntamici, napao. U pitanju je bila svađa oko apartmana, a vozač je, prema riječima djevojaka, bio toliko agresivan da su njegov verbalni ispad odmah odlučile prijaviti policiji.

Drugi poziv policiji stigao je oko 16 sati. No, ovog puta zvao je vozač minibusa koji je prijavio oca tri sestre koji je, šokiran napadom na svoje kćeri došao u Zadar, pronašao vozača minibusa, napao ga i čekićem mu razbio staklo na njegovom vozilu!

Priča je završila tako da su obojica zbog napada – vozač na djevojke, a otac na vozača i oštećenje tuđe stvari – privedeni prekršajnom sucu koji ih je novčano kaznio te su dobili optužne prijedloge za narušavanje javnog reda i mira./HMS/

Vrh

PostPostano: 26 kol 2015, 18:28 

:laugh

Citat:
Zadar: Vozač minibusa napao turistkinje iz BiH, a njihov otac čekićem mu porazbijao prozore

ZADAR – Gotovo cijeli dan juče trajala je drama s četiri mlade turistknjie iz Bosne i Hercegovine koje su trebale započeti ljetovanje u Zadru, u jednom apartmanu u Ulici Antuna Gustava Matoša na zadarskoj Puntamici.

Od četiri djevojke starosti od 21, 19 i 18. godina, tri su sestre.

Prvi poziv policiji stigao je oko devet sati ujutro kada su djevojke prijavile kako ih je vozač minibusa, koji ih je dovezao do apartmana na Puntamici, napao.

U pitanju je bila svađa oko apartmana a vozač je, po riječima djevojaka, bio toliko agresivan da su njegov verbalni ispad odmah odlučile prijaviti policiji.

Drugi poziv policiji stigao je oko 16 časova. Međutim, ovaj put je zvao je vozač minibusa koji je prijavio oca tri sestre koji je, šokiran napadom na svoje kćeke došao u Zadar, pronašao vozača minibusa, napao ga i čekićem mu razbio staklo na njegovom vozilu!

“Oko 9 sati nastao je incident, kada je vozač minibusa Ćamil Kurtović (52) verbalno napao četiri djevojke (tri su sestre) – Zlatu (21), Enu (19) i Hanu Lipovača (18) i Sajru Hadžić (18), navodno, zbog apartmana. Mi smo u jutarnjim satima dobili dojavu da se cijeli incident desio u ulici Antuna Gustava Matoša na zadarskoj Puntamici“, istakli su danas u zadarskoj policiji.

Zatim je oko 16 sati vozač minibusa Ćamil Kurtović prijavio oca tri sestre Besima Lipovaču (50), koji je po pozivu svojih kćerki stigao u Zadar, pronašao vozača i čekićem mu polupao prednje staklo na minibusu.

Dodao je takođe, da djevojke i njihov otac trenutno žive u Austriji, a da su porijeklom iz BiH.

Priča je završila tako da su obojica zbog napada – vozač na djevojke, a otac na vozača i oštećenje tuđe stvari – privedeni prekršajnom sucu koji je novčano kaznio te su dobili optužne prijedloge za narušavanje javnog reda i mira.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2015, 19:24 

Balkanski primitivizam.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2015, 19:25 

slika

Love USA !

Vrh

PostPostano: 26 kol 2015, 20:14 

Čini mi se da se radilo o iznajmljivaju soba na crno pa svađa izbila.

Vrh

PostPostano: 27 kol 2015, 10:23 

Pravi bošnjački Turci ne idu na ljetovanje u Hrvatsku ili Crnu Goru. Zašto bi i išli u agresorske zemlje? Samo u maticu Tursku. Ništa ljepše nema od Antalije na ovom dunjaluku. Makarska je rupa naspram nje.

Vrh

PostPostano: 28 kol 2015, 16:39 

BarackObama je napisao/la:
Pravi bošnjački Turci ne idu na ljetovanje u Hrvatsku ili Crnu Goru. Zašto bi i išli u agresorske zemlje? Samo u maticu Tursku. Ništa ljepše nema od Antalije na ovom dunjaluku. Makarska je rupa naspram nje.

O kakvim Turcima ti govoriš? U Bosni žive Turci?

Bistrik je napisao/la:
slika

šta je ovo?

Vrh

PostPostano: 28 kol 2015, 17:11 

Ruskinje.

Vrh

PostPostano: 28 kol 2015, 17:13 

elabis je napisao/la:
šta je ovo?

Bošnjakinje na Bentbaši.

Vrh

PostPostano: 28 kol 2015, 17:13 

BarackObama je napisao/la:

Drago mi je da nemate ideje o odlasku u Neum. Ipak je i on "agresorski".

Vrh

PostPostano: 28 kol 2015, 17:17 

Prije svega je smrdljiva kanalizacijska rupa. Usluga i ambijent nula bodova. Tamo ne bi otišao ni kada bi mi dali besplatno.

Vrh

PostPostano: 28 kol 2015, 17:32 

Ispravna odluka.

Vrh

PostPostano: 29 kol 2015, 13:47 

I sta ako ta prodavacica mrzi Bosance? I ja mrzim svoju punicu pa se ona ne zali novinarima.

Vrh

PostPostano: 29 kol 2015, 13:47 

Amidza je napisao/la:
Prije svega je smrdljiva kanalizacijska rupa. Usluga i ambijent nula bodova. Tamo ne bi otišao ni kada bi mi dali besplatno.

Kiselo grozdje, ha?

Vrh

PostPostano: 29 kol 2015, 14:10 

Svako ljeto bude par ovakvih naslova,priča pa se onda sve to bespotrebno rasteže i protegne se ta priča cijelo ljeto,a pola od toga nije istina.Novinari sve to preuveličaju,od gluposti prave vijesti i portali prenose samo da bi naivci klikali na te vijesti.
Kažem vam da se ne zamarate glupostima,meni sve to izgleda smiješno da niti ne čitam,dosadno.

Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.

Vrh

PostPostano: 29 kol 2015, 14:15 

Zasto obracate paznju na medjumuslimanska sranja.
slika

Vrh

PostPostano: 03 kol 2017, 07:05 

novem je napisao/la:
Sa portala za zajebanicu. :smijeh

Citat:
Obitelj iz Bosne prilikom ulaska u more srušila svjetski rekord u proizvodnji buke

Ko bi rek'o čuda da se dese, kaže Halidova pjesma. U ovom slučaju možemo slobodno napisati, ko bi rek'o buka da se desi.

Autor Vladimir Šagadin objavljeno 16. Srpanj 2013.

Makarska – Dugo će jučerašnji dan pamtiti obitelj Mirze Kalaja iz Zenice koja se, igrom slučaja, našla u središtu pozornosti domaćih i stranih medija. Naime, obitelj Kalaj se, došavši na ljetni odmor u odmaralište svih Bosanaca Makarsku, poželjela rashladiti kupanjem na gradskoj plaži. I doista, otac Mirza, majka Sanela i njihovi sinovi Dino i Damir su razdragano pohitali u plićak gdje su upražnjavali stari bosanski običaj uzvikivanja i dovikivanja na kratkim udaljenostima na plaži.

"Sve je bilo k’o i inače, mi smo ulazili u more da se malo okupamo. A ja ne volim odma, nego pomalo. I tako smo najnormalnije stajali, i onda je mali Damir viknuo “Tata, đe su mi peraje!?”. Ja nisam znao đe su mu peraje, pa sam viknuo ženi (Saneli op.a.) da jel zna ona đe su. Ona je rekla da ne zna i da ju ni ne zanima i ako mu trebaju nek ide sam nek ih traži i da su valjda negdje u gepeku – polako je pričao svoju storiju otac Mirza, otpuhujući dim cigarete i povremeno gledajući prema daljini."

Slučaj je htio da se na toj istoj plaži odmara i Wolfgang Peters, birokrat iz Bruxellesa, audiofil i snimatelj zvuka u slobodno vrijeme. Također, slučaj je htio da gospodin Peters tog dana i baš u tom trenutku u svojoj torbici za plažu posjeduje uređaj za mjerenje decibela, to jest, buke.

"Pažnju mi je odmah privukla vesela obitelj koja je ulazila u more. Odmah sam primijetio da imaju razvijen kapacitet za proizvodnju buke u kratkom vremenu i na još kraćem prostoru, te sam sa zanimanjem počeo pratiti razvoj situacije. Bilo je jasno da prisustvujem nečemu jedinstvenom, no ono što je uslijedilo premašilo je sva moja očekivanja i nadanja – ponosno nam je rekao gospodin Peters."

I tada je uslijedio događaj koji je promijenio, možda ne povijest, ali nekoliko podataka u Guinnessovoj knjizi rekorda sigurno jest. Stariji sin Dino je prvi put u životu uspio otvoriti oči kad je zaronio što je kod njega stvorilo osjećaj euforije kakav nikad prije nije osjetio, o čemu svjedoči njegov otac Mirza.

"Znate, malom Dini je uvijek želja bila da gleda pod vodom i ja sam ga dugo učio da to i napravi. I onda je on to konačno i napravio. Čim je izronio, okrenuo se prema meni i vikno mi: “Vid me tata!” Meni se na trenutak zanesvjestilo, nastala je strka na plaži, a neki čovjek mi je uzbuđeno nešto govorio držeći nekakav aparat u rukama. Kad mi se povratio osjećaj sluha, shvatio sam da ga ništa ne razumijem – s osmijehom pripovijeda Mirza."

Naravno, bio je to gospodin Peters koji je Mirzi Kalaju pokazivao broj decibela na aparatu za mjerenje buke. Nakon što se situacija malo primirila i nakon što je hitna pomoć pružila prvu pomoć zatečenim ljudima, postalo je jasno da netko odmah mora izvijestiti gospodina Guinnessa. Na Wolfgangovom aparatu je pisalo nevjerojatnih 280 decibela. O kojoj se buci zapravo radi objasnio nam je gospodin Peters.

"Ovaj događaj je najbučnija stvar koju je neki čovjek proizveo. Obitelj Kalaj, točnije mali Dino, proizveo je zvuk koji je glasniji od udara atomske bombe (oko 210 decibela) ili erupcije vulkana Krakatau (oko 180 decibela). Nažalost, pad meteora u Sibiru, znamenita tunguska eksplozija iz 1908. godine sa svojih 300-tinjak decibela ostaje nedostižan san – napominje Peters."

Ovaj neobičan događaj zbližio je Mirzu i Wolfganga te su postali pravi prijatelji, a Wolfgang je obećao da će obavezno posjetiti Zenicu i obitelj Kalaj čim uzmogne. I tako će Kalajevi ponosno upisati svoje ime na listu rekorda, barem dok neka druga bosanska obitelj ne uđe u more na još bučniji način. // http://news-bar.hr/zanimljivosti/obitel ... dnji-buke/

Iiiiii???Pa kako je u Makarskoj???
Ima li smeća po plažama? :yawn

Vrh

PostPostano: 03 kol 2017, 11:19 

dodjes u sarajevo trazis vecernje novosti i politiku i oni ti daju rahatluka kafu, rakiju i meze, odusevljeni tvojom sabajle posetom kad jos nisu ni maramu namestile?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: iprodano, Old Fridolin, zrtvasvihrezimaa i 46 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: