|
|
Stranica: 1/12.
|
[ 293 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Tuta
|
Naslov: Hrvatsko-srpski spor 2015. Postano: 24 ruj 2015, 03:31 |
|
|
Da imamo zasebnu temu za raspravu o hrvatsko-srpskom sporu, da se ne puni tema o imigrantima. Dakle, u 00:00, 24. rujna, godine gospodinje 2015., Srbija zabranila uvoz hrvatskih proizvoda, zatvorila granične prijelaze za kamione i prekinula svu komunikaciju. Hrvatska reagirala zabranom ulaska u Hrvatsku iz Srbije sa srpskim putovnicama. Hrvatsko-srpski odnosi nikada nisu bili zategnutiji i lošiji još od okončanja rata 1995.
|
|
Vrh |
|
|
Tuta
|
Naslov: Re: Hrvatsko-srpski spor 2015. Postano: 24 ruj 2015, 03:42 |
|
|
Citat: PRVA REAKCIJA MILANOVIĆA NA SRPSKE PROTUMJERE 'Žao mi je, te mjere su smiješne. Planirali smo sutra otvoriti granicu, ali sada nećemo. Kako ćemo reagirati? Sve će vam Ostojić reći'
Autor: Hina, Augustin Palokaj Objavljeno: prije 1 h i 36 min
Hrvatski premijer Zoran Milanović je u Bruxellesu izrazio žaljenje mjerama koje je Srbija počela primjenjivati u ponoć prema Hrvatskoj.
“Žao mi je zbog toga. Ja sam jedan od većih prijatelja Srba u Hrvatskoj, ali i Srbijanaca, što je nešto drugo. Jučer je Vučić rekao da će napraviti sve što može i nije napravio ništa”, rekao je Milanović, nazivajući protumjere Beograda 'smiješnima'.
Ponovio je da je očekivao da Srbija počne slati dio izbjeglica izravno na granicu s Mađarskom, a ne da organizirano sve i dalje šalje Hrvatskoj.
Na pitanje je li o blokadi granice bilo riječi na summitu Milanović je rekao da se to nije spomenulo niti jednom riječju.
'Nekakvo pismo koje je pisao Vučić nitko nije vidio. Ja se ovim ne rugam Srbiji, meni je žao zbog ovoga ali ovakava vrsta manipulacije možda prolazi u Beogradu, ali u Zagrebu, u Europi ne', kazao je.
Milanović je rekao da je otvoren za razgovore, da to nije fraza, ali je ponovio da očekuje od Srbije da ne opterećuje Hrvatsku i da dio izbjelgica šalje u Horgoš na mađarskoj granici sa Srbijom.
Upitan hoće li otvoriti granicu rekao je da neće, iako je to bilo planirano za sutra ujutro.
Na pitanje što će sada Hrvatska učiniti, Milanović je rekao da će to objaviti ministar unutarnjih poslova.
'Sada su donijeli tu mjeru, razgovarao sam o tome tijekom večeri s Federicom Mogherini. Što ćemo točno napraviti to će reći ministar unutarnjih poslova. Dakle, neće biti nasilja ni rata, da se razumijemo, sve je mirno, ali ovo nije normalno ponašanje', rekao je Milanović. Jutarnji list
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvatsko-srpski spor 2015. Postano: 24 ruj 2015, 06:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59814 Lokacija: DAZP HQ
|
Milanović kao Wilt Chamberlain, a Milanović-Ostojić kao Romario-Bebeto.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Hrvatsko-srpski spor 2015. Postano: 24 ruj 2015, 07:55 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76336 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Mora bit fakin ako hoce glasove na izborima u RH.
Povod nebitan.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Hrvatsko-srpski spor 2015. Postano: 24 ruj 2015, 07:57 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76336 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Znači izbjeglice i kako s njima su postala tema broj 1 izbora.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
chat nick
|
Naslov: Re: Hrvatsko-srpski spor 2015. Postano: 24 ruj 2015, 07:59 |
|
|
@Tuta. Prvo je Hrvatska blokirala prolaz kamionima iz Srbije. Pa je Srbija čekala i pozivala na odblokiravanje granice. Posle je Srbija blokirala hrvatske kamione a odmah zatih Hrvatska blokirala srpske građane !!!!!!!!
E sad trenutno je Srbija na potezu.
Hoćemo se opet lagati ko je prvi počeo i kako je bilo a ni 5 dana nije prošlo?
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Hrvatsko-srpski spor 2015. Postano: 24 ruj 2015, 08:04 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39285 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Hrvatska odgovorila na srpske mjere! Hrvatski odgovor Srbiji je zabrana putničkog prometa, Zabrana ulaska u Hrvatsku automobila i autobusa srpskih registracija
Nakon primjene srpskih protumjera onemogućen ulaz u Hrvatsku svima koji imaju srpske putovnice.
Prema Tanjugu nekoliko vozila i autobusa vraćeno je s graničnog prijelaza Bajakovo u Srbiju, a putnici su rekli Tanjugu da ih nisu pustili u Hrvatsku s obrazloženjem da nijedno srpsko vozilo ni državljanin ne mogu u Hrvatsku.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
chat nick
|
Naslov: Re: Hrvatsko-srpski spor 2015. Postano: 24 ruj 2015, 08:39 |
|
|
1.Hrvatska zabranila ulaz srpskim kamionima. 2.Srbija zabranila ulaz hrvatskim kamionima. 3.Hrvatska zabranila ulaz Srbima i svemu sto ima veze sa Srbijom. 4.Srbija ???
Lošu ste igru počeli i izgubićete je.Previše vam je para u Srbiji.Ne znam šta o ovome misle hrvatski tajkuni,verovatno su oduševljeni razvojem situacije.
|
|
Vrh |
|
|
Hunter
|
Naslov: Re: Hrvatsko-srpski spor 2015. Postano: 24 ruj 2015, 08:42 |
|
|
daramo je napisao/la: Hrvatska odgovorila na srpske mjere! Hrvatski odgovor Srbiji je zabrana putničkog prometa, Zabrana ulaska u Hrvatsku automobila i autobusa srpskih registracija
Nakon primjene srpskih protumjera onemogućen ulaz u Hrvatsku svima koji imaju srpske putovnice.
Prema Tanjugu nekoliko vozila i autobusa vraćeno je s graničnog prijelaza Bajakovo u Srbiju, a putnici su rekli Tanjugu da ih nisu pustili u Hrvatsku s obrazloženjem da nijedno srpsko vozilo ni državljanin ne mogu u Hrvatsku. Očekujem da se digne i lokalni ološ, kamenice, grafiti...
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Hrvatsko-srpski spor 2015. Postano: 24 ruj 2015, 08:52 |
|
|
Prvo je srbija nagruhala 20 milja izbjeglica na granicu bez ikakva reda
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
Red Member
|
Naslov: Re: Hrvatsko-srpski spor 2015. Postano: 24 ruj 2015, 09:02 |
|
|
Sve je i počelo zbog ovih tkz. izbjeglica.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Hrvatsko-srpski spor 2015. Postano: 24 ruj 2015, 09:21 |
|
|
Sarajte malo brate, dobro vam je rekao
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Hrvatsko-srpski spor 2015. Postano: 24 ruj 2015, 09:36 |
|
|
chat nick je napisao/la: Hoćemo se opet lagati ko je prvi počeo i kako je bilo a ni 5 dana nije prošlo? Opet ustaše krive? Uglavnom,problemi se sele sve istočnije...
|
|
Vrh |
|
|
Inkognito
|
Naslov: Re: Hrvatsko-srpski spor 2015. Postano: 24 ruj 2015, 09:47 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: chat nick je napisao/la: Hoćemo se opet lagati ko je prvi počeo i kako je bilo a ni 5 dana nije prošlo? Opet ustaše krive? Uglavnom,problemi se sele sve istočnije... Bas naprotiv,ako je i bilo sanse da se salju deo izbeglica u HU i RU sad vise nema potrebe.Otvorili ste karte.Dok je 270k izbeglica islo za Madjarsku vama je pucalo,gde ste tad bili da trazite da se sara? Mozda mislite da je ovo neka vasa pobeda,al i juce ste imali 8k izbeglica.Problem je ostao kod vas,samo ste jos dodatno zakuvali.Ionako nam je svima bilo tesko,ali boze moj,sto da ne gubimo 1-2 mil evra dnevno kad je ionako sve ostislo u k...,za r ne? Da je izdrzao do samita,znaci jos samo 3,4 dana imao je sve argumente da ospe drvlje i kamenje po Madjarima i da druge zemlje pritisnu Orbana.A sta je postigao i na koga se ljuti?Pa ti isti migranti i idu opet za tu Madjarsku,ili sam ja blesav?Koga bre on blefira vise?
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Hrvatsko-srpski spor 2015. Postano: 24 ruj 2015, 09:51 |
|
|
Inkognito je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Opet ustaše krive? Uglavnom,problemi se sele sve istočnije... Bas naprotiv,ako je i bilo sanse da se salju deo izbeglica u HU i RU sad vise nema potrebe.Otvorili ste karte.Dok je 270k izbeglica islo za Madjarsku vama je pucalo,gde ste tad bili da trazite da se sara? Mozda mislite da je ovo neka vasa pobeda,al i juce ste imali 8k izbeglica.Problem je ostao kod vas,samo ste jos dodatno zakuvali.Ionako nam je svima bilo tesko,ali boze moj,sto da ne gubimo 1-2 mil evra dnevno kad je ionako sve ostislo u k...,za r ne? Da je izdrzao do samita,znaci jos samo 3,4 dana imao je sve argumente da ospe drvlje i kamenje po Madjarima i da druge zemlje pritisnu Orbana.A sta je postigao i na koga se ljuti?Pa ti isti migranti i idu opet za tu Madjarsku,ili sam ja blesav?Koga bre on blefira vise? Nismo se razumjeli,ne govorim o migrantima.Govorim o odnosima RH-SRB,i kako su se problemi preselili na granice,gdje im je i mjesto,a ne po unutrašnjosti Hrvatske kao nekad,da se blokira balvanima kako se kome digne..ćeif
|
|
Vrh |
|
|
Inkognito
|
Naslov: Re: Hrvatsko-srpski spor 2015. Postano: 24 ruj 2015, 09:57 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Inkognito je napisao/la:
Nismo se razumjeli,ne govorim o migrantima.Govorim o odnosima RH-SRB,i kako su se problemi preselili na granice,gdje im je i mjesto,a ne po unutrašnjosti Hrvatske kao nekad,da se blokira balvanima kako se kome digne..ćeif Steta za odnose,jer mi se cini da su se bitno popravili u odnosu na npr period od pre 5 godina.Ne bih mesao ovu pricu sa manjinama u Hr,nego odnos HR-Srb...Ovo mora da se resi i resice se,ako ne mogu 2 usijane glave,pritisnuce ih neko sa strane.Ali ljudi slusaju i citaju danima pljuvacinu,retorika pogotovo sa vase strane je katastrofa...Ko zna koliko vremena ce trebati to da se popravi Sad i zvanicno ne mozemo kod vas,a nas par je bas planiralo da svrati kod Gabi u kafanicu i kod tebe da probamo te famozne rakije
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Hrvatsko-srpski spor 2015. Postano: 24 ruj 2015, 10:10 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17406 Lokacija: יום טוב
|
KaFanica nema granica. (osim cajki, njih ostavite tamo preko Drine )
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
|
|
Vrh |
|
|
Red Member
|
Naslov: Re: Hrvatsko-srpski spor 2015. Postano: 24 ruj 2015, 10:25 |
|
|
VUČIĆ NE RAZUMIJE MILANOVIĆA: Što mu znači da malo šaram? Kakve to ima veze s kamionima? Nešto kasnije Vučić je novinarima kazao da ne razumije Milanovićevu izjavu “Šaraj malo, brate”. “Ja ga ne razumijem. Jeste li čuli da sam ja to rekao nekom u Makedoniji, nekom u Grčkoj, u EU? I kakve to veze ima s kamionima? Kakve to ima veze s izbjegličkom krizom?”
|
|
Vrh |
|
|
Forumašš
|
Naslov: Re: Hrvatsko-srpski spor 2015. Postano: 24 ruj 2015, 10:27 |
|
|
_________________ Giggity giggity goo!
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Hrvatsko-srpski spor 2015. Postano: 24 ruj 2015, 10:29 |
|
|
Vucic il se pravi glup ili je tupav u vrazju mater.. A mozda i jeste poglup s obzirom da se "ne sjeca" sta je sve zagovarao 91-95..
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
master_mind_
|
Naslov: Re: Hrvatsko-srpski spor 2015. Postano: 24 ruj 2015, 10:30 |
|
|
chat nick je napisao/la: 1.Hrvatska zabranila ulaz srpskim kamionima. 2.Srbija zabranila ulaz hrvatskim kamionima. 3.Hrvatska zabranila ulaz Srbima i svemu sto ima veze sa Srbijom. 4.Srbija ???
Lošu ste igru počeli i izgubićete je.Previše vam je para u Srbiji.Ne znam šta o ovome misle hrvatski tajkuni,verovatno su oduševljeni razvojem situacije. Podcjenjuješ hr gospodarstvo. Hrvatska u Srbiji izvozi jedan mali segment proizvoda (izvoz u regijon je sveukupno manje od 20%, od čega 2/3 ide u BiH dok 70% izvoza ide u zemlje EU). Najebati će jedino SDPovski tajkuni kao Todorić i Tedeski, a za njih se boli kuki. Sami su krivi što nisu više investirali doma.
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Hrvatsko-srpski spor 2015. Postano: 24 ruj 2015, 10:31 |
|
|
Forumašš je napisao/la: koja bolest u picku materinu.. Göbels bi im pozavidio
|
|
Vrh |
|
|
Red Member
|
Naslov: Re: Hrvatsko-srpski spor 2015. Postano: 24 ruj 2015, 10:31 |
|
|
Milanović: Kontramere Srbije su smešne - baš sam hteo danas da otvorim granice, ali sada ništa od togaBlicNe daj se Zoki...
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Hrvatsko-srpski spor 2015. Postano: 24 ruj 2015, 10:52 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25647 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Inkognito je napisao/la: Bas naprotiv,ako je i bilo sanse da se salju deo izbeglica u HU i RU sad vise nema potrebe.Otvorili ste karte.
Je, a vi baš mislili slati izbjeglice prema mađarskoj kad ono Zoran otvori karte. Citat: Dok je 270k izbeglica islo za Madjarsku vama je pucalo,gde ste tad bili da trazite da se sara? Onda je Urban trebao tražiti da šarate. I da je onda pola mase skrenuto ka Hrvatskoj danas nikakvih problema ne bi bilo, ne bi bilo zida prema Mađarskoj, ne bi bilo zastoja između SRB i HR.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Hrvatsko-srpski spor 2015. Postano: 24 ruj 2015, 10:55 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25647 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Forumašš je napisao/la: Jooooj, jesu se Srbi usrali što će im Hrvatska početi vraćati izbjeglice nazad! A tko vam je kriv kad sklapate sporazume sa Mađarima protiv Hrvatske, i onda se kao eto bunite što Hrvatska reagira na to.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|