|
|
Stranica: 1/6.
|
[ 127 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
volim kupinovo vino
|
Naslov: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 03 vel 2010, 15:59 |
|
|
Citat: Neko napomenu da nigdje nema (kao kod vas Srba) onakvih forumasa kao Dane.. I tako je zapocela ova "prica" ... Ja vam samo pokazujem kako kod vas, ne samo da su forumasi procetnicki (ne svi ali vecina) vec je i sva politika (ili barem pola od svih) desno, apsolutno desno( tu smatram one politicke opcije i stranke koje podsticu prosirenja granica na ustrb drugih drzava i naroda)..
Kada sam pročitao ovaj post, zapravo sam shvatio da vi ne znate, niko vam nije objasnio, razloge našeg "nacionalizma". Iako to nije nacionalizam, to je više bes. Kao prvo, laž je da su većina forumaša i političara pro-četnički, naprotiv. Živim u Srbiji i znam u čemu je štos. Iako četništvo ne može da se meri sa ustaštvom. Postoje dve vrste četnika, jugoslovenska kraljevska vojska u otadžbini (jugoslovenski unitaristi, poštovaoci lika i dela Draže Mihajlovića, koji se zalažu za unitarnu jednonacionalnu Jugoslaviju - državu Jugoslovena) i noviji šešeljevi četnici koji se zalažu za veliku Srbiju i činili su zločine. Istina, i u dražinim "četnicima" su postojali ljudi koji su se zalagali za veliku Srbiju, ali oni su bili malobrojni u okviru grupe Stevana Moljevića i zalagali su se za veliku Srbiju unutar Jugoslavije. Dakle, najpre moramo da razjasnimo pojam četnik. Jednostavno, JKV u Otadžbini i Šešeljev Srpski Četnički Pokret nisu isto. Drugo, ni jedno četništvo se ne može porediti sa ustašama. Ali svakako to ne opravdava četničke zločine. U šešeljevim četnicima nije bilo Hrvata, a dražina vojska je bila prava multietnička vojska. Dakle vi Hrvati ne pravite razliku između JKV u Otadžbini i Srpskog Četničkog Pokreta Vojislava Šešelja. E SAD KREĆE GLAVNINA OVOG TOPIKA - ZAŠTO SE KOD NAS SRBA POVEĆALA KOLIČINA NACIONALNE FRUSTRACIJE Kao prvo, vi Hrvati morate da shvatite da je Srpski narod mnogo propatio za ideju ujedinjenja svih srpskih i svih južnoslovenskih zemalja. Vi Hrvati ne shvatate činjenicu da je Srbija u Prvom svetskom ratu izgubila jednu trećinu stanovništva za ideju ujedinjenja svih južnih Slovena i Srba, a za tu ideologiju Srpski narod je platio 1500000 poginulih u Drugom svetskom ratu. U Balkanskim ratovima i prvom i Drugom svetskom ratu, više je Srba poginulo nego što danas ima hrvatska stanovnika. Ovo je razlog zašto mi Srbi ni u ludilu nismo hteli da prihvatimo bilo kakvo cepanje Jugoslavije, jer bi rezultati Prvog i Drugog svetskog rata bili poništeni. Mi smo smatrali da je naša zemlja (a smatrali smo da je ona i vaša) od Triglava do Vardara. Možda ne razumete, ali nama je Jugoslovenstvo bilo isto što i Srpstvo. Smatrali smo da je to isti državni supstrat. I danas mnogi Srbi smatraju da su Srbi i Hrvati isti narod (neki smatraju da su to plemena Jugoslovenskog naroda a neki smatraju da ste vi Srbi katolici). Ali princip je isti, mi Srbi smatramo da imamo sa vama Hrvatima isti mentalitet, isti etnički i državni supstrat. I Srbija i Jugoslavija se u diplomatiji zapravo zovu "zvanični Beograd". E sada, kada imate jedan narod koji je smatrao da mu je ovo država: .png) Pa posle samo dvadeset godina mu ovo postane država (ovako smanjena) - NARAVNO DA ĆE SE JAVITI NACIONALNA FRUSTRACIJA, potreba za nacionalizmom i hegemonijom. Jer nije isto kada ti se država smanji za dve trećine.  Pogledajte ovu etničku mapu i recite mi, kako bi vama Hrvatima bilo kada bi vi pokrivali ovako veliki prostor, a nacionalna država vam upola manja? http://upload.wikimedia.org/wikipedia/s ... SFRJMZ.jpgJugoslavija je nastala tako što su se ujedinile Kraljevina Srbija (koja je u svom sastavu imala: Kosovo, Vojvodinu, Srbiju, Crnu Goru, Baranju i Makedoniju) i Država Slovenaca Hrvata i Srba (koja je u svom sastavu imala BiH, Boku, veći deo sadašnje Hrvatske i Slovenije). Znači, iako se Jugoslavija raspadala, mogla se raspasti samo na njene integralne delove. Kraljevinu Srbiju i države Slovenaca Hrvata i Srba. Hoćemo li po komunističkim granicama? Ok, ali morate shvatiti da su i u tim Partizanima Srbi činili preko 65%, a ubeđen sam da 99% srpskih Partizana nikada ne bi priznalo otcepljenje Bosne i Hercegovine i Hrvatske od Beograda. Zato su i komunisti bili pametni i znali su da je dovoljno dati Srbima konstitutivnost Srbima u SRH i SRBiH i nikada se te teritorije nebi mogu odvojiti od Jugoslavije, jer bi za to bila potrebna saglasnost Srba, jer su po Ustavu SFRJ narodi a ne Republike imale pravo na otcepljenje. Mi Srbi zapravo nismo smatrali Jugoslaviju kao savez suverenih država nego kao jedinstvenu našu zemlju koja treba da bude unitarna jer smo svi isti. Strašna je frustracija kada izgubiš toliku teritoriju i toliki narod. Užanso je kada izgubiš teritoriju koja je kolevka tvog naroda, mislim na Kosovo, Crnu Goru i istočnu Hercegovinu. Našu srpsku frustraciju i potrebu za promenom granica ćete shvatiti tako što ću zameniti uloge. Zamislite da se vi Hrvati izgubite pola svog naroda u kojekakvim ratovima za oslobađanje i ujedinjenje svih zemalja na kojima žive Hrvati i ostali južni Sloveni. Zamislite ovakvu situaciju: Hrvati izgube pola naroda za ujedinjenje: Hercegovine, Slovenije, Dalmacije, Slavonije, severne Srbije (Vojvodine), uže Hrvatske, Istre i Kvarnera - pod imenom hrvatska, Hrvati čine većinu u Sremu i južnoj Sloveniji (gde čine 37% stanovništva) 1. Srbi su se seksali toliko da su postali većina u Zapadnoj Hercegovini (baš kao Albanci na Kosovu). Otcepe Zapadnu hercegovinu od Hrvatske, popale hrvatske svetinje i proglase kralja Tomislava za Srbina (baš kao Albanci što su uradili Obiliću) 2. Dalmatinci (kao Crnogorci kod nas) kažu: ne, mi nismo Hrvati, mi smo posebna nacija - hoćemo posebni jezik i naciju i izglasaju nezavisnost, sa sobom još povedu i Istru (kao Crnogorci južni Sandžak). 3. Hrvati čine većinu u Sremu i Hrvatska im pomogne da ostvare autonomiju u Vojvodini, jer im je Skupština autonomije ukinula status državotvornosti - ali pet godina kasnije Hrvati nestanu iz Srema, a Vojvodina se otcepi iz Hrvatske. 4. Pošto Hrvati u ovom primeru čine većinu u Južnoj Sloveniji i Slovenija im ukine konstitutivnost, Hrvati formiraju entitet Slovenci proglašavaju Hrvate za genocidan narod. 5. Slavonija (slavonski Srbi) traži federalizaciju preostale Hrvatske, i to dobiju uz pomoć EU (kao Vojvodina (Mađari) u Srbiji). I ostane Hrvatska samo sa širom okolinom Zagreba, naravno bez mora, i sa Slavonijom koja ima status države u državi. Da li biste bili frustrirani? Naravno da bi. E to se sa nama desilo. Isfrustrirani smo jer smo izgubili državu, jer nam je država smanjena na ovu mizeriju od centralne Srbije. Što Vojvođani, Šumadinci, Crnogorci i ostali izmišljaju nove jezike i nove nacije. Isfrustrirani smo, i vi Hrvati se morate pomiriti sa tom činjenicom. Ne mrzimo vas, nismo zbog mržnje postali nacionalisti - nego iz frustracije jer smo toliko mnogo uložili a toliko mnogo izgubili. Šta smo izgubili: Srbe iz Vidinske i Sofijske Krajine - danas Bugarska Srbe iz Kumanova, Skoplja, Tetova i Gostivara Srpsku Crnu Goru Srbe iz Slavonije Srbe iz Kninske Krajine Srbe iz Zapadne Bosanske Krajine Srbe na Kosovu Srbe islamske vere Milionske srpske žrtve u svetskim ratovima Vojvodinu Kosovo Raskomadani u Prvom i Drugom svetskom ratu Izgubili Jugoslaviju, odnosno teritorije od Alpa do Jadrana Ne daju nam Republiku Srpsku - hoće da je ukinu, što znači odlazak Srba iz BiH Ko ne bi bio frustriran kada bi ovo izgubio. Mi ne tražimo ničije teritorije, ali se bunimo kad se poziva na ukidanje Republike Srpske, nezavisnost Sandžaka, otcepljenje Vojvodine i Kosova, desrbizacije Crne Gore i vređanje naših poginulih u ratovima za oslobođenje Srbije/Jugoslavije od 1912 do 1945. Ne dao vam Bog da vaša zemlja izgubi kolevku, a vaš narod preko 50% svog etničkog bitisanja. ne dao vam Bog da vas ubijaju i muče u dva svetska rata. Ne dao vam Bog da vas niko ne razume i podeli vam zemlju na šest republika i dve pokrajine. Idite na srpske forume i videćete da preko 70% forumaša podržava postojeće granice. A idite na http://www.forum.hr i videćete da se tamo Srbijom smatra samo šira okolina Beograda. Podržavamo sadašnju Hrvatsku da očuva svoje granice, kao i sadašnji ustavni poredak u BiH, ali razumite i vi našu muku koju možete videti u sledećoj slici:  Zašto jedni Bošnjaci mogu da dobiju državu BiH gde čine 55% stanovništva, a Srbi ne mogu da žive u jednoj državi gde svi kad bi se ujedinili činili bi preko 80% (Srbija + CG + RS)!!! Mislite o tome!
|
|
Vrh |
|
 |
pjosip
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 03 vel 2010, 16:05 |
|
|
Napravio si nekoliko grešaka:
1.) Pokušavaš šumske kokošare četnike prikazat u nekakvom svjetlu koji njihovom zlikovačkom pokretu nikako ne stoji.
2.) Karta koju si stavio je pogrešna jer ne prikazuje Crnogorce a u Hrvatskoj je prepuna grešaka i sa tendencijom prikazivanja "zaokruženog" teritorija nastanjenog Srbima (primjer Erdut i Aljmaš, hrvatska sela uz desnu obalu Kupe, Kijevo i hrvatska sela z kninskoj općini).
3.) Nabrojao si nekoliko mitova i laži poput one o trećini izginulih stanovnika Srbije u 1. svjetskom ratu. Nakon toga o tome da su Srbi "patili" za ideju južnoslavenskog ujedinjenja. Srbi su se uvijek borili za sebe.
Sve u svemu, previse laži i mitova da bi se isplatilo ulaziti u polemiku. Jednsotavno nije vrijedno vremena.
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
Vrh |
|
 |
volim kupinovo vino
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 03 vel 2010, 16:15 |
|
|
pjosip je napisao/la: Napravio si nekoliko grešaka:
1.) Pokušavaš šumske kokošare četnike prikazat u nekakvom svjetlu koji njihovom zlikovačkom pokretu nikako ne stoji.
2.) Karta koju si stavio je pogrešna jer ne prikazuje Crnogorce a u Hrvatskoj je prepuna grešaka i sa tendencijom prikazivanja "zaokruženog" teritorija nastanjenog Srbima (primjer Erdut i Aljmaš, hrvatska sela uz desnu obalu Kupe, Kijevo i hrvatska sela z kninskoj općini).
3.) Nabrojao si nekoliko mitova i laži poput one o trećini izginulih stanovnika Srbije u 1. svjetskom ratu. Nakon toga o tome da su Srbi "patili" za ideju južnoslavenskog ujedinjenja. Srbi su se uvijek borili za sebe. Evo, o ovome pričam. Tipična propaganda. Što se tiče prve laži, oni jesu bili zločinci, ali ne velikosrpski. Oni su bili omanja banda (mnogo manji brojčano od Partizana) kokošara koja je krala po selima kokoške i svinje. Obrati se Jugoslovenskoj Kraljevskoj Vojsci (na onom svetu ako hoćeš), nisam ja kriv što su se oni zalagali za unitarnu Jugoslaviju i ideologiju integralnog jugoslovenstva. Ali hoću da kažem da dražini četnici nemaju istu ideologiju kao šešeljevi. Druga laž vezana za crnogorce, radi se o tome da je crnogorska nacija dekretom već formirana 1946. I danas "Crnogorci" u svojoj matičnoj državi čine 40% stanovništva, a Srbi 35%. Što govori o veštačkoj naciji, to je notorna činjenica. karta je apsolutno ispravna iz popisa 81 3. Nisam nabrojao ni jedan mit niti ni jednu laž. Ovakve notorne gluposti koje izmišljaš u opciji 3 neću ni komentarisati, ovo je užas i pokazuje koliko vam je mozak ispran, koliko niste edukovani. Užasna je šovinistička kuhinja iz Zagreba koja vas uči sve crno i ništa belo o Srbima, čime stvara laži i mržnju. Čak je i najveći srpski nacionalista ikada, Dragutin Dimitrijević Apis pred stvoje streljanje rekao Živela Jugoslavija, a Stevan Dedijer, najomiljeniji srpski intelektualac kod Hrvata, rekao je da je Jugoslavija samo drugo ime za veliku Srbiju. To što je Srbija jedina republika u kojoj su separatističke snage imale manje od 2% glasova, meni sve govori. Na referendumu u Srbiji, preko 90% građana se izjasnilo da srbija ostane u jugoslaviji. Tako da su tvoje nebuloze tipične zagrebačkoj šovinističkoj antisrpskoj kuhinji.
|
|
Vrh |
|
 |
pjosip
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 03 vel 2010, 16:18 |
|
|
volim kupinovo vino je napisao/la: pjosip je napisao/la: Napravio si nekoliko grešaka:
3.) Nabrojao si nekoliko mitova i laži poput one o trećini izginulih stanovnika Srbije u 1. svjetskom ratu. Nakon toga o tome da su Srbi "patili" za ideju južnoslavenskog ujedinjenja. Srbi su se uvijek borili za sebe. Evo, o ovome pričam. Tipična propaganda. Što se tiče prve laži, oni jesu bili zločinci, ali ne velikosrpski. Oni su bili omanja banda (mnogo manji brojčano od Partizana) kokošara koja je krala po selima kokoške i svinje. Obrati se Jugoslovenskoj Kraljevskoj Vojsci (na onom svetu ako hoćeš), nisam ja kriv što su se oni zalagali za unitarnu Jugoslaviju i ideologiju integralnog jugoslovenstva. Ali hoću da kažem da dražini četnici nemaju istu ideologiju kao šešeljevi. Druga laž vezana za crnogorce, radi se o tome da je crnogorska nacija dekretom već formirana 1946. I danas "Crnogorci" u svojoj matičnoj državi čine 40% stanovništva, a Srbi 35%. Što govori o veštačkoj naciji, to je notorna činjenica. karta je apsolutno ispravna iz popisa 81 3. Nisam nabrojao ni jedan mit niti ni jednu laž. Ovakve notorne gluposti koje izmišljaš u opciji 3 neću ni komentarisati, ovo je užas i pokazuje koliko vam je mozak ispran, koliko niste edukovani. Užasna je šovinistička kuhinja iz Zagreba koja vas uči sve crno i ništa belo o Srbima, čime stvara laži i mržnju. Čak je i najveći srpski nacionalista ikada, Dragutin Dimitrijević Apis pred stvoje streljanje rekao Živela Jugoslavija, a Stevan Dedijer, najomiljeniji srpski intelektualac kod Hrvata, rekao je da je Jugoslavija samo drugo ime za veliku Srbiju. To što je Srbija jedina republika u kojoj su separatističke snage imale manje od 2% glasova, meni sve govori. Na referendumu u Srbiji, preko 90% građana se izjasnilo da srbija ostane u jugoslaviji. Tako da su tvoje nebuloze tipične zagrebačkoj šovinističkoj antisrpskoj kuhinji. Da sad ne idem demantirati dio po dio i ovog tvog teskta samo da ti kažem da vi općenito imate uvrnutu sliku što bi Jugoslavija trebala predstavljati. To ti nije sinonim za pokojnu Veliku Srbiju.
|
|
Vrh |
|
 |
volim kupinovo vino
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 03 vel 2010, 16:27 |
|
|
pjosip je napisao/la: volim kupinovo vino je napisao/la: Evo, o ovome pričam. Tipična propaganda. Što se tiče prve laži, oni jesu bili zločinci, ali ne velikosrpski. Oni su bili omanja banda (mnogo manji brojčano od Partizana) kokošara koja je krala po selima kokoške i svinje. Obrati se Jugoslovenskoj Kraljevskoj Vojsci (na onom svetu ako hoćeš), nisam ja kriv što su se oni zalagali za unitarnu Jugoslaviju i ideologiju integralnog jugoslovenstva. Ali hoću da kažem da dražini četnici nemaju istu ideologiju kao šešeljevi.
Druga laž vezana za crnogorce, radi se o tome da je crnogorska nacija dekretom već formirana 1946. I danas "Crnogorci" u svojoj matičnoj državi čine 40% stanovništva, a Srbi 35%. Što govori o veštačkoj naciji, to je notorna činjenica. karta je apsolutno ispravna iz popisa 81
3. Nisam nabrojao ni jedan mit niti ni jednu laž. Ovakve notorne gluposti koje izmišljaš u opciji 3 neću ni komentarisati, ovo je užas i pokazuje koliko vam je mozak ispran, koliko niste edukovani. Užasna je šovinistička kuhinja iz Zagreba koja vas uči sve crno i ništa belo o Srbima, čime stvara laži i mržnju. Čak je i najveći srpski nacionalista ikada, Dragutin Dimitrijević Apis pred stvoje streljanje rekao Živela Jugoslavija, a Stevan Dedijer, najomiljeniji srpski intelektualac kod Hrvata, rekao je da je Jugoslavija samo drugo ime za veliku Srbiju. To što je Srbija jedina republika u kojoj su separatističke snage imale manje od 2% glasova, meni sve govori. Na referendumu u Srbiji, preko 90% građana se izjasnilo da srbija ostane u jugoslaviji. Tako da su tvoje nebuloze tipične zagrebačkoj šovinističkoj antisrpskoj kuhinji. Da sad ne idem demantirati dio po dio i ovog tvog teskta samo da ti kažem da vi općenito imate uvrnutu sliku što bi Jugoslavija trebala predstavljati. To ti nije sinonim za pokojnu Veliku Srbiju. 1. Ajde kreni da demantirash, biće mi pravo zadovoljstvo da ti kilometarskim istorijskim činjenicama zapušim usta. 2. Jugoslavija je trebala da predstavlja UNITARNU, ne federalnu, državu bilo Jugoslovenskog naroda bio multinacionalna. Ali da narodi nemaju prevo na otcepljenje. I to nije uvrnuta slika, Jugoslavija je tako nastala - kao centralistička Jugoslovenska zemlja. Čoveče, ti ćeš mene kao Srbina (pripadnik naroda čija se aviokompanija i valuta i dalje zovu jugoslovenski, pripadnik naroda koji je jedini bio protiv raspada Jugoslavije) da učiš notornim činjenicama o Jugoslaviji, buahaha...
|
|
Vrh |
|
 |
pjosip
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 03 vel 2010, 16:44 |
|
|
volim kupinovo vino je napisao/la: To ti nije sinonim za pokojnu Veliku Srbiju. 1. Ajde kreni da demantirash, biće mi pravo zadovoljstvo da ti kilometarskim istorijskim činjenicama zapušim usta. Pa upravo zato i neću. Ne znam da li su te učili ali deretićevska kilometarska "istorijska" skribomanija nije nikakav argument u raspravi. Radi se o golom sofizmu - naplavljivanjem teksta zacepiti drugom usta. To ti ni jedan razuman strucnjak nece priznati kao argument u raspravi. Citat: 2. Jugoslavija je trebala da predstavlja UNITARNU, ne federalnu, državu bilo Jugoslovenskog naroda bio multinacionalna. Ali da narodi nemaju prevo na otcepljenje. I to nije uvrnuta slika, Jugoslavija je tako nastala - kao centralistička Jugoslovenska zemlja.
Da, ali je vec nakon 20 "federalizirana" osnivanjem banovina. Znači da su već Srbi pristali na taj koncept. Citat: Čoveče, ti ćeš mene kao Srbina (pripadnik naroda čija se aviokompanija i valuta i dalje zovu jugoslovenski, pripadnik naroda koji je jedini bio protiv raspada Jugoslavije) da učiš notornim činjenicama o Jugoslaviji, buahaha... A šta je tu čudno što tebe kao Srbina zanima velikosrpska mimikrija pod nazivom: Jugoslavija ? Ništa čudno u odnosu na rat koji smo imali. "Osloboditelji" su klali i gazili tenkovima a sve su opravdavali kako su oni za - Jugoslaviju. Koga briga za takvu Jugoslaviju. Nit je Jugoswlavija bila Italija biti je Srbija Piemont. Ovdje žive neke druge spodobe.
|
|
Vrh |
|
 |
mirv
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 03 vel 2010, 16:46 |
|
|
A kada ja pokušam biranim riječima objasniti hrvatskim ljevičarima da je Jugoslavija bila Velika Srbija a uvjereni Jugoslaveni mentalni Srbi onda kažu da govorim gluposti i da sam ustaša. Lijepo da sada imam oglednu temu koju im mogu nabiti na nos svaki puta kada počnu pričati jugobajke. 
|
|
Vrh |
|
 |
/bošnjo/
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 03 vel 2010, 16:49 |
|
|
tako identično su razmišljali Hitler i njegovi fašisti SVI NJEMCI U JEDNOJ DRŽAVI, i oni u Poljskoj, i oni u Češkoj, i oni u Austriji, i oni u Francuskoj itd, itd.
jednostavno ste ograničeni da shvatite da svi pripadanici jednog naroda NE MOGU ŽIVJETI U JEDNOJ DRŽAVI konkretno Bosna ima svoju državnost 1000 godina, i prvi srbi, tačnije vlasi koje ste vi posrbili, su se u Bosni počeli naseljavati tek za vrijeme turaka !!!! i vi želite da tu državu jednostavno pretvorite u Veliku Srbiju i to bi i bilo učinjeno i kroz SFRJ da nije bilo Tita koji je napravio FEDERALNU YU a ne unitarnu, upravo znajući za velikosrpske težnje, i nije džaba bila pozanta uzrečica, što slabija Srbija to jača Jugoslavija, i što je tačno Titova YU je svima bila dobra, i da je takvu nije narušio Glavonja mIlošević, u prvom redu JEDNOSTRANO NARUŠAVAJUĆI USTAV ukidanjem autonomije Kosova i dalji tok događaja je poznat, ona je mogla opstati, ali samo u KONCEPTU TITOVE Yugoslavije, a ne neke Miloševićeve Srboslavije
|
|
Vrh |
|
 |
Pancho
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 03 vel 2010, 16:56 |
|
|
volim kupinovo vino je napisao/la: 1. Ajde kreni da demantirash, biće mi pravo zadovoljstvo da ti kilometarskim istorijskim činjenicama zapušim usta. 2. Jugoslavija je trebala da predstavlja UNITARNU, ne federalnu, državu bilo Jugoslovenskog naroda bio multinacionalna. Ali da narodi nemaju prevo na otcepljenje. I to nije uvrnuta slika, Jugoslavija je tako nastala - kao centralistička Jugoslovenska zemlja.
Čoveče, ti ćeš mene kao Srbina (pripadnik naroda čija se aviokompanija i valuta i dalje zovu jugoslovenski, pripadnik naroda koji je jedini bio protiv raspada Jugoslavije) da učiš notornim činjenicama o Jugoslaviji, buahaha... Pojasni mi ove dvije riječi "mitinzi istine" i reci jeli to počelo prije nego je itko u RH uopće planirao odcjepljenje od Jugoslavije, pa ćemo onda o tome kako su Srbi tolerantan narod i kako ste more krvi prolili za bratstvo i jedinstvo naših naroda 
|
 |
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 03 vel 2010, 17:18 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 14:42 Postovi: 8477 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Pancho je napisao/la: volim kupinovo vino je napisao/la: 1. Ajde kreni da demantirash, biće mi pravo zadovoljstvo da ti kilometarskim istorijskim činjenicama zapušim usta. 2. Jugoslavija je trebala da predstavlja UNITARNU, ne federalnu, državu bilo Jugoslovenskog naroda bio multinacionalna. Ali da narodi nemaju prevo na otcepljenje. I to nije uvrnuta slika, Jugoslavija je tako nastala - kao centralistička Jugoslovenska zemlja.
Čoveče, ti ćeš mene kao Srbina (pripadnik naroda čija se aviokompanija i valuta i dalje zovu jugoslovenski, pripadnik naroda koji je jedini bio protiv raspada Jugoslavije) da učiš notornim činjenicama o Jugoslaviji, buahaha... Pojasni mi ove dvije riječi "mitinzi istine" i reci jeli to počelo prije nego je itko u RH uopće planirao odcjepljenje od Jugoslavije, pa ćemo onda o tome kako su Srbi tolerantan narod i kako ste more krvi prolili za bratstvo i jedinstvo naših naroda  njihova je historija nastala na temelju romantičnih junaka, a svu raskoš svoje romantike pokazali su u srebrenici i vukovaru... čudi me da članak još nije pobrisan
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
 |
DarthCroat
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 03 vel 2010, 17:27 |
|
|
Čovjek govori istinu,ne vidim zašto ga napadate. Osim što je malo više po starom srpskom običaju zaletio se s brojkama,u suštini njegovo viđenje Jugoslavije je ispravno,samo na žalost mnogi to u Hrvatskoj još uvijek ne vide. Istina je da je Jugoslavija bila sinonim za Veliku Srboslaviju. Ukratko,ono što su Srbi bili u Jugoslaviji,danas su to Bošnje u tzv. BiH. A što se tiče braće Četnika,istina je da su oni bili zločinci i to je neosporno,a sasvim je svejedno koju i kakvu su ideju slijedili,Dražinu ili Vojinu,no u poređenju sa šumskim tifusarima druga Tita,Četnici su bili jaganjci u odnosu na partizane. Vjerujem da će jednog dana i Srbi shvatiti kako je Jugoslavija bila zlo i za njih kao i za sve ostale,baš kao što je današnja tzv.BiH tamnica naroda.
|
 |
egerija
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 03 vel 2010, 17:39 |
|
|
Kako je BH tamnica naroda, to mogu samo Srbi govoriti, dok Hrvati i Bošnjaci to ne mogu, jer su se na regferendumu 90 i neke izjasnili da žive u državi koja se zove BH. Možda tu počinje svo stradanje Hrvatskog puka u BH, a u koje je (Zna se) uvukao ZG.
_________________ Treba mnogo reči, a ne mnogo govoriti!
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 03 vel 2010, 17:45 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 11:02 Postovi: 8019 Lokacija: Banovina Usora
|
volim kupinovo vino je napisao/la: E SAD KREĆE GLAVNINA OVOG TOPIKA - ZAŠTO SE KOD NAS SRBA POVEĆALA KOLIČINA NACIONALNE FRUSTRACIJE
Kao prvo, vi Hrvati morate da shvatite da je Srpski narod mnogo propatio za ideju ujedinjenja svih srpskih i svih južnoslovenskih zemalja. Misliš za ideju Velike Srbije? Baš zbog tih bolesnih ideja a pogotovo metoda kojima ste htjeli postići to "južnoslavensko ujedinjenje" sad nemate ni Kosova ni Crne Gore, nema vas u Hrvatskoj Krajini... Bolje ti je skini se sa tog vina.
|
|
Vrh |
|
 |
DarthCroat
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 03 vel 2010, 17:46 |
|
|
egerija je napisao/la: Kako je BH tamnica naroda, to mogu samo Srbi govoriti, dok Hrvati i Bošnjaci to ne mogu, jer su se na regferendumu 90 i neke izjasnili da žive u državi koja se zove BH. Možda tu počinje svo stradanje Hrvatskog puka u BH, a u koje je (Zna se) uvukao ZG. Možda si upravu. Možda bi za BiH Hrvate bilo bolje da su ostali u krnjoj Jugoslaviji,odnosno Velikoj Srboslaviji,nego što su sada u Bošnjakistanu.
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 03 vel 2010, 17:52 |
|
|
DarthCroat je napisao/la: egerija je napisao/la: Kako je BH tamnica naroda, to mogu samo Srbi govoriti, dok Hrvati i Bošnjaci to ne mogu, jer su se na regferendumu 90 i neke izjasnili da žive u državi koja se zove BH. Možda tu počinje svo stradanje Hrvatskog puka u BH, a u koje je (Zna se) uvukao ZG. Možda si upravu. Možda bi za BiH Hrvate bilo bolje da su ostali u krnjoj Jugoslaviji,odnosno Velikoj Srboslaviji,nego što su sada u Bošnjakistanu. Kako god okrenuli nije nam valjalo. Jedino je bio plus da si za Srbe znao što očekivat ali suncokretizam nam je pravo "ućero", start s leđa...
|
|
Vrh |
|
 |
/bošnjo/
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 03 vel 2010, 17:54 |
|
|
DarthCroat je napisao/la: egerija je napisao/la: Kako je BH tamnica naroda, to mogu samo Srbi govoriti, dok Hrvati i Bošnjaci to ne mogu, jer su se na regferendumu 90 i neke izjasnili da žive u državi koja se zove BH. Možda tu počinje svo stradanje Hrvatskog puka u BH, a u koje je (Zna se) uvukao ZG. Možda si upravu. Možda bi za BiH Hrvate bilo bolje da su ostali u krnjoj Jugoslaviji,odnosno Velikoj Srboslaviji,nego što su sada u Bošnjakistanu. ispeci pa reci de još jednom razmisli, ali DOBRO, pa onda opet iznesi tu tezu šta to ebi fali, šta je suština te tvoje "ugroženosti", što sve banke u BiH drže hrvati, što sva zastupništva u BiH svih značajnijih firmi drže hrvati šta te boli, reci konkretno
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 03 vel 2010, 17:58 |
|
|
/bošnjo/ je napisao/la: DarthCroat je napisao/la: Možda si upravu. Možda bi za BiH Hrvate bilo bolje da su ostali u krnjoj Jugoslaviji,odnosno Velikoj Srboslaviji,nego što su sada u Bošnjakistanu.
ispeci pa reci de još jednom razmisli, ali DOBRO, pa onda opet iznesi tu tezu šta to ebi fali, šta je suština te tvoje "ugroženosti", što sve banke u BiH drže hrvati, što sva zastupništva u BiH svih značajnijih firmi drže hrvati šta te boli, reci konkretno E sam si odgovorio. Najsposobniji smo, ekonomski najrazvijeniji a nemamo osnovnih prava kakve imaju i manjine u zapadnocivilizacijskom krugu.
|
|
Vrh |
|
 |
/bošnjo/
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 03 vel 2010, 18:02 |
|
|
MRSHO je napisao/la: /bošnjo/ je napisao/la: ispeci pa reci de još jednom razmisli, ali DOBRO, pa onda opet iznesi tu tezu
šta to ebi fali, šta je suština te tvoje "ugroženosti", što sve banke u BiH drže hrvati, što sva zastupništva u BiH svih značajnijih firmi drže hrvati
šta te boli, reci konkretno
E sam si odgovorio. Najsposobniji smo, ekonomski najrazvijeniji a nemamo osnovnih prava kakve imaju i manjine u zapadnocivilizacijskom krugu. kakvih to nemaš prava, bog ti jadan znaš li KONKRETNO šat te muči, nabroji mi !!!!!! ili tek onako laprdaš što ja moram slušati na dnevniku FTV općina (ili kako se odje u TZ zvanično zove, a UVJEK je bila OPŠTINA, i ja namjerno neću da upotrebljavam opČina je rmi liči kao piČka) to što se govori tjedan, tisuća, osobni a UVJEK je bilo hiljada, sedmica, lično....
|
|
Vrh |
|
 |
Uskok
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 03 vel 2010, 18:11 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2009, 01:57 Postovi: 1388 Lokacija: Hrvatska republika Herceg Bosna
|
/bošnjo/ je napisao/la: MRSHO je napisao/la: E sam si odgovorio. Najsposobniji smo, ekonomski najrazvijeniji a nemamo osnovnih prava kakve imaju i manjine u zapadnocivilizacijskom krugu.
kakvih to nemaš prava, bog ti jadan znaš li KONKRETNO šat te muči, nabroji mi !!!!!! ili tek onako laprdaš što ja moram slušati na dnevniku FTV općina (ili kako se odje u TZ zvanično zove, a UVJEK je bila OPŠTINA, i ja namjerno neću da upotrebljavam opČina je rmi liči kao piČka) to što se govori tjedan, tisuća, osobni a UVJEK je bilo hiljada, sedmica, lično.... bosnjo kada si takav principijelan covjek, uvjek je bio srpsko-hrvatski ili hrvatsko-srpski kojega si i ti 100% ucio dali ti se isto tako tkz.bosanski gadi.
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 03 vel 2010, 18:14 |
|
|
/bošnjo/ je napisao/la: MRSHO je napisao/la: E sam si odgovorio. Najsposobniji smo, ekonomski najrazvijeniji a nemamo osnovnih prava kakve imaju i manjine u zapadnocivilizacijskom krugu.
kakvih to nemaš prava, bog ti jadan znaš li KONKRETNO šat te muči, nabroji mi !!!!!! ili tek onako laprdaš što ja moram slušati na dnevniku FTV općina (ili kako se odje u TZ zvanično zove, a UVJEK je bila OPŠTINA, i ja namjerno neću da upotrebljavam opČina je rmi liči kao piČka) to što se govori tjedan, tisuća, osobni a UVJEK je bilo hiljada, sedmica, lično.... Muči me, muči moje ljude u Konjicu, Zenici, Bugojnu, Gradačcu, Tuzli, Sarajevu...
|
|
Vrh |
|
 |
zrinki_frank
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 03 vel 2010, 18:15 |
|
|
Kod nas u Bihaću oduvjek je bilo općina....
|
|
Vrh |
|
 |
/bošnjo/
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 03 vel 2010, 18:16 |
|
|
Uskok je napisao/la: /bošnjo/ je napisao/la: kakvih to nemaš prava, bog ti jadan znaš li KONKRETNO šat te muči, nabroji mi !!!!!! ili tek onako laprdaš što ja moram slušati na dnevniku FTV općina (ili kako se odje u TZ zvanično zove, a UVJEK je bila OPŠTINA, i ja namjerno neću da upotrebljavam opČina je rmi liči kao piČka) to što se govori tjedan, tisuća, osobni a UVJEK je bilo hiljada, sedmica, lično....
bosnjo kada si takav principijelan covjek, uvjek je bio srpsko-hrvatski ili hrvatsko-srpski kojega si i ti 100% ucio dali ti se isto tako tkz.bosanski gadi. više je bio SRPSKO-hrvatski u Bosni, kao što sam gore objasnio, čak i vi po hercegovini ste vjerovatno pričali 'iljada, sedmica, lična karta, apoteka,kaFa..... a da ne govorim o bosanskim hrvatima, koji su preko noći počeli govoriti "hrvatski" današnji bosanski više naginje varijanti HRVATSKO-srpskog sa takođe meni GADLJIVIM elemntima turcizma tipa umetanja H tamo gdje mu nije mjesto kaHva, a bilo je UVJEK kafa, Halat (alat) itd. itd. nego mi odmah pasti na pamet sve gluposti novokomponovanih proturski orijentisanih VELIKIH MUSLIMANA
|
|
Vrh |
|
 |
/bošnjo/
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 03 vel 2010, 18:18 |
|
|
MRSHO je napisao/la: /bošnjo/ je napisao/la: kakvih to nemaš prava, bog ti jadan znaš li KONKRETNO šat te muči, nabroji mi !!!!!! ili tek onako laprdaš što ja moram slušati na dnevniku FTV općina (ili kako se odje u TZ zvanično zove, a UVJEK je bila OPŠTINA, i ja namjerno neću da upotrebljavam opČina je rmi liči kao piČka) to što se govori tjedan, tisuća, osobni a UVJEK je bilo hiljada, sedmica, lično....
Muči me, muči moje ljude u Konjicu, Zenici, Bugojnu, Gradačcu, Tuzli, Sarajevu... ŠTA KONKRETNO, bog ti jadan nabroj mi TAXATIVNO, jedno po jedno, da i meni bude jasno, jer ja NE VIDIM DA STE IŠTA UGOŽENIJI NEGO MI
|
|
Vrh |
|
 |
Ultras1986
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 03 vel 2010, 18:26 |
|
|
kakvih to nemaš prava, bog ti jadan znaš li KONKRETNO šat te muči, nabroji mi !!!!!! ili tek onako laprdaš što ja moram slušati na dnevniku FTV općina (ili kako se odje u TZ zvanično zove, a UVJEK je bila OPŠTINA, i ja namjerno neću da upotrebljavam opČina je rmi liči kao piČka) to što se govori tjedan, tisuća, osobni a UVJEK je bilo hiljada, sedmica, lično....Zbog svega ovoga boldiranog i zbog takvog načina razmišljanja. Zbog toga što OSUĐENI likovi za pokolj moga naroda hodaju na slobodi jer im NJIHOVA država u čije ime su i radili zločine TO DOZVOLJAVA (slučaj Grabovica). Zbog toga što se opetovano negira pravo na moj (Hrvatski) jezik, kroz pokušavanje ukudanja hrvatskog nastavnog plana i programa u školama, jer kao svi mi govorimo bosanski (WTF?!). Zbog toga što Bošnjaci potežu pitanje vitalnog nacionalnog interesa zato što Hrvati hoće program na svome jeziku (to je apsurd nad apsurdima, čuj ako mi napravimo sebi TV to ugrožava Bošnjake?!) Zato što na računu stoji novac odobren od strane EBRD-a za izgradnju autoceste, blokiran zbog toga što su BOŠNJAČKI ministri PREGLASALI Hrvatske u Vladi Federacije i stopirali izgradnju jednoga dijela autoputa koji prolazi kroz Hrvatska područja. Zato što Mostar kao jedini većinski Hrvatski grad u čitavoj BiH, ima statut takav da kako god mi glasovali sastav gradskog vijeća MORA biti u omjeru Hrvati 15, Muslimani 15, Srbi 5! Zašto takav susav ne uvedemo u Sarajevu, pa i on je prije rata bio mješan grad, neka Srbi imaju 15, Muslimani 15, a Hrvati 5 mandata u gradskom vijeću Sarajeva. Ili u Tuzi, Zenici ? Lako je tuđim k... po drači mlatit ! I onda me neki drelac pita KAKO STE TO VI UGROŽENI?! Ma nismo šalim se ja, ovo sve gore napisano sam izmislio ovako iz zajebancije čisto...
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 03 vel 2010, 18:28 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|