|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 3 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Face recognition - police and secret services Postano: 15 lis 2015, 12:07 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Mislio sam staviti na postojeću temu o Lightroom ali stvarno zaslužuje svoju posebnu temu. Mislim da o tome vrlo malo znamo, vrlo malo.
Adobe inžinjeri u zadnju verziju Lightroom ubacili Face recognition. Sad samo po sebi ne bi bilo ništa specijalno jer i najstarije i najružnije digitalne kamere to imaju odavno. Ali ova novina scanira sve tvoje fotografije i na njima pronađe svako lice. Dovoljno da na jednu-dvije fotografije (lica) staviš ime osobe i poslije tu osobu pronađe na svakoj fotografiji i pita te je li ta osoba.
Nemam riječi da opišem kako to radi, stvarno nemam riječi. Najviše zbog toga što do sad ima 100% pogodak lica i osoba. I zbog razloga jer je trenutno scan još uvijek na mojim starim fotografijama sa ružnog digitalca i telefona. Neopisivo koje kombinacije grimasa, profila sa boka, sunčane naočale, frizure. Uvijek pogodi koja je osoba na slici. Meni pola lica prekriveno kriglom za pivo, pogodi. Kapa, brada i sunčane naočale mu ne mogu sakriti identitet osobe. Čak ni kombinacija svega toga sa bočnim profilom lica okrenutim kameri i kad je glava okrenuta prema podu.
Ono što želim pitati uvaženo forumsko pučanstvo.
Što tek onda policija i tajne službe imaju ? Mislim da mi blage veze nemamo koje su njihove mogućnosti.
Napominjem, scan još uvijek traje jer uzme vremena. Scanira totalno ružne i nefokusirane fotografije, masa grimasa....100% pogodak osoba na fotografijama. Kad dođe do mog novog foto aparata nema šanse da fula.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Face recognition - police and secret services Postano: 15 lis 2015, 14:01 |
|
|
Scan stigao do pola, 100% učinak. 1066 osoba (do sad, i ponavljajuće osobe) na fotografijama, svih 1066 pogodio po imenu. Ovo je teže shvatiti nego Black holes u univerzumu. Nemam riječi niti razumijem kako je to moguće.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Face recognition - police and secret services Postano: 15 lis 2015, 17:09 |
|
|
Uspio sam ga sjebati. U sred pretrage sam izmjenio imena osoba i sad više ne zna gdje mu guzica a gdje glava. Ima još uvijek nade za nas ljude da možemo upropastiti stvar. Strojevi i računala nas nikad neće pobijediti.
Sad valja scanirati iznova.
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 3 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|