HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 sij 2025, 12:14.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1056 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 43  Sljedeća

Za koga namjeravate glasati na izborima:
HDZ-ova koalicija 77%  77%  [ 60 ]
SDP-ova koalicija 13%  13%  [ 10 ]
Živi zid 5%  5%  [ 4 ]
OraH 0%  0%  [ 0 ]
Laburisti 3%  3%  [ 2 ]
Reformisti 0%  0%  [ 0 ]
HDSSB 3%  3%  [ 2 ]
Ukupno glasova : 78
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Parlamentarni izbori 2015. godine
PostPostano: 17 lis 2015, 18:50 

Kaftanzoglio je napisao/la:
Kolega pa nema drugog kruga na parlamentarim izborima. Nego svatko ima zastupnika koliko je dobio.

I meni je most simpatičan,

i meni, dokse nisu udružili s Petrinom, likom koji baca križeve u smeće i Tuđmana naziva "lošim čovjekom u dobrom vremenu", a Tita "dobrim čovjekom u lošem vremenu".
mislim, nije da bih im dala glas ionako. još se dvoumim između HDZ-a i Željke Markić.

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

Vrh

PostPostano: 17 lis 2015, 18:53 

Forumašš je napisao/la:

Super za nasmijati se, ali opasno za upišati se!
:smijeh :smijeh :smijeh

Vrh

PostPostano: 17 lis 2015, 18:55 

Sta fali lignji. Uvek su morski plodovi na ceni i laki za probavu, te niskokaloricni.

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 18 lis 2015, 19:59 

ZGabriel je napisao/la:
Kolega pa nema drugog kruga na parlamentarim izborima. Nego svatko ima zastupnika koliko je dobio.

I meni je most simpatičan,

i meni, dokse nisu udružili s Petrinom, likom koji baca križeve u smeće i Tuđmana naziva "lošim čovjekom u dobrom vremenu", a Tita "dobrim čovjekom u lošem vremenu".
mislim, nije da bih im dala glas ionako. još se dvoumim između HDZ-a i Željke Markić.

Ovo za križeve je vjerojatno neka podvala iz HDZ medijske mašinerije, tko bi danas bio načelnik u Hrvatskoj da baca križeve u smeće? Ali ako sam dobro shvatio most okuplja ljude različitih svjetonazora, ali sličnih ciljeva. Kao i kad radiš u većoj firmi, netko je jugonostalgičar,drugi više voli Tuđmana, treći je austrougarski nostalgičar, netko je Srbin, netko Musliman, ali svi bi trebali imati isti cilj, a to je da organizacija ide naprijed.

Vrh

PostPostano: 18 lis 2015, 20:54 

ZGabriel je napisao/la:

Ovo za križeve je vjerojatno neka podvala iz HDZ medijske mašinerije, tko bi danas bio načelnik u Hrvatskoj da baca križeve u smeće? Ali ako sam dobro shvatio most okuplja ljude različitih svjetonazora, ali sličnih ciljeva. Kao i kad radiš u većoj firmi, netko je jugonostalgičar,drugi više voli Tuđmana, treći je austrougarski nostalgičar, netko je Srbin, netko Musliman, ali svi bi trebali imati isti cilj, a to je da organizacija ide naprijed.

http://www.24sata.hr/politika/petrina-b ... kvu-345012

oni su sigurno HDZ-ovi.

Vrh

PostPostano: 18 lis 2015, 21:18 

pa dobro postavili su spomen obilježje bez dogovora s općinom i on ga je uklonio. Ne znam da li možeš otići u neku izrazito katolički zemlju, npr. Poljsku i postaviti križ i spomen obilježje gdje i kako ti padne na pamet bez dogovora sa lokalnim vlastima.

A što se tiče Petrine i Tita, trebamo ga se odreći kad se objasni što je Tito radio drugačije od ostalih vođa velikih sila u to vrijeme, ubio je stotine tisuća svojih neprijatelja između 1941 i 1945 isto kao Roosevelt i Churchill koji su samo u jedan dan ubili preko 100 000 ljudi atomskim bombama na Japan i zapaljivim bombama na Dresden. Danas da se pojavi neka stranka u UK koja će se zalagati da se Churchill izbriše iz povijesti i proglasi zločincem vjerojatno bi dobili 0 glasova na izborima.

Vrh

PostPostano: 18 lis 2015, 21:20 

Ali da se vratim na Most ili bilo koga drugoga, zašto ne bi mogla postojati uspješna stranka koja okuplja svjetonazorski različite ljude. Isto kao što Real Madrid može biti prvak Europe, a da nisu svi igrači Španjolci iz Madrida, svi katolici i svi glasaju za istu stranku.

Vrh

PostPostano: 18 lis 2015, 21:21 

ubio je stotine tisuća svojih neprijatelja između 1941 i 1945

da ih je toliko ubio do '45., ne bi mu trebalo sve ono nakon '45. :zubati

Vrh

PostPostano: 20 lis 2015, 07:41 

pa dobro postavili su spomen obilježje bez dogovora s općinom i on ga je uklonio. Ne znam da li možeš otići u neku izrazito katolički zemlju, npr. Poljsku i postaviti križ i spomen obilježje gdje i kako ti padne na pamet bez dogovora sa lokalnim vlastima.

A što se tiče Petrine i Tita, trebamo ga se odreći kad se objasni što je Tito radio drugačije od ostalih vođa velikih sila u to vrijeme, ubio je stotine tisuća svojih neprijatelja između 1941 i 1945 isto kao Roosevelt i Churchill koji su samo u jedan dan ubili preko 100 000 ljudi atomskim bombama na Japan i zapaljivim bombama na Dresden. Danas da se pojavi neka stranka u UK koja će se zalagati da se Churchill izbriše iz povijesti i proglasi zločincem vjerojatno bi dobili 0 glasova na izborima.

Što se tiče ovog izrečenog opravdanja za Tita, onda bismo morali opravdati i Hitlera i druge njemu slične. Može netko volit Tita, jerbo bilo je ljudi koji su dobro živili u njegovo vrieme, kano i većina Niemaca u Hitlerovo vrieme, ali molio bih da se ne veliča Titova čovjekoljubivost.

A što se tiče Petrine, mislim da će on zeznut Most, jerbo do sad je Most izbjegavao nadmudrivanje o negospodarskim stavrima, a ovaj počeo unositi podjele.
Još je neki čudak, jerbo bio žešći HOS-ovac, a sad se ne libi reči liepu o Titu. Ne bih mu zamjerio što govori protiv Tuđmana (makar smatram da je u podpunosti u krivu kad ga u tolikoj mjeri ocrnjuje), jerbo ima odgovornost za pojedina ubojstva HOS-ovaca, ali ona glupost za Tita mu ruši vjerodostojnost.

Vrh

PostPostano: 20 lis 2015, 10:45 

Pa Petrina očito ima birače u svojoj jedinici kad je već toliko dugo načelnik. A ionako će izbori pokazati.

Ne opravdavam ja nikoga nego ljudi u 2015. ne shvaćaju da su se ratovi u 1914. ili 1941. vodili drugačije, ljudski život nije bio ni blizu toliko važan. Evo danas Rusi gledaju da ne izgube nijednog čovjeka u Siriji, a samo prije 30 godina u Afganistanu su slali svoje ljude da ginu bez problema. Tito je kao i ostali državni vođe iz tog vremena bio nemilosrdan prema neprijateljima, ali isto tako i prema svojim ljudima koje je slao da ginu i kad treba i kad ne treba.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2015, 18:44 

"Bodo Weber: Karamarko u privatnim razgovorima, odbacuje ideju federalizacije BIH i protivi se Čovićevom savezu s Dodikom, želi ujediniti Čovića i Raguža. Trećem entitetu se protivi jer misli da je ideja neprovodiva i ne vidi način kako bi to Hrvatska tamo mogla pomoći."

Sa statusa konzula...

Vrh

PostPostano: 21 lis 2015, 19:16 

To kao Paddy i "Tuđmanove salvete".

Vrh

PostPostano: 21 lis 2015, 20:28 

BBC je napisao/la:
To kao Paddy i "Tuđmanove salvete".

Ma jok, tješi se, glavu u pijesak i svoj poso.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2015, 20:31 

Zašto bih mu vjerovao. Tip faca u Heinrich-Böll-Stiftung. Stalno guraju za "unitarnu". Nek Bošnjacima organizira "proljeća", nama ne treba.

Ti bi svoje agitiranje za Milanovića trebao držati dalje od BiH Hrvata. Imaš forume na hr domeni pa navali.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2015, 20:43 

BBC je napisao/la:
Zašto bih mu vjerovao. Tip faca u Heinrich-Böll-Stiftung. Stalno guraju za "unitarnu". Nek Bošnjacima organizira "proljeća", nama ne treba.

Ti bi svoje agitiranje za Milanovića trebao držati dalje od BiH Hrvata. Imaš forume na hr domeni pa navali.

Šta se plašiš? Pa SDP nema listu za dijasporu. I zašto mu ne bi vjerovao? Ovo nije u medijima, već naš konzul očito barata nekim informacijama kojima mi ne baratamo.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2015, 20:48 

Ne budi dosadan.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2015, 21:15 

BBC je napisao/la:
Ne budi dosadan.

Ti si dosadan, ne počinji diskusije samnom i bok.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2015, 21:16 

Tuta je napisao/la:
"Bodo Weber: Karamarko u privatnim razgovorima, odbacuje ideju federalizacije BIH i protivi se Čovićevom savezu s Dodikom, želi ujediniti Čovića i Raguža. Trećem entitetu se protivi jer misli da je ideja neprovodiva i ne vidi način kako bi to Hrvatska tamo mogla pomoći."

Sa statusa konzula...

Vrh

PostPostano: 21 lis 2015, 21:17 

Poslije izbora ti neću dati disati. Morat ćeš nick promijeniti. Ali već si to dosta puta radio nakon izbora.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2015, 22:14 

Citat:
HNS – Karamarkova prćija ili…?

Ukoliko se obistini kandidatura predsjednika GV HNS-a kao nositelja liste HDZ-a RH za 11. Izbornu jedinicu, to će biti ne samo derogiranje ovog tijela HNS-a, nego i HNS-a općenito, piše u kolumni za Dnevnik.ba Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke.

slika

Ako se obistine nagađanja kako će Božo Ljubić nositi listu HDZ-a za 11. Izbornu jedinicu, biti će to pretposljednji čavao u lijes ionako krhkog ugleda HNS-a. Veliko je pitanje hoće li on odluke donositi samostalno, ili će i on, poput svog mentora Karamarka, po pamet ići kod vidovnjaka.

Piše: Slaven Raguž, Dnevnik.ba

Božo Ljubić je predsjednik Glavnog vijeća HNS-a. Nominalno, GV HNS-a je izvršno i koordinacijsko tijelo HNS-a, koje daje smjernice, koordinira i usklađuje međužupanijsko i međuopćinsko djelovanje od interesa za općine i županije. U praksi, GV HNS-a je samo prigoda da se nekolicina njih povremeno sastane, izraze par zabrinutosti, osude nešto što oni smatraju da ne valja, pozovu da se to nešto što ne valja mora promijeniti i tako u krug. Od dana utemeljenja 19. studenog 2011. g. evo čekamo da to tijelo nešto konkretno iskoordinira, izvrši i uskladi. No, i ovakvo kakvo jeste, GV HNS-a uspjelo je zadržati neokaljanim onu prvotnu nominalnu misiju. Drugim riječima, nisu se kompromitirali. Do ovih izbora u RH.

Ukoliko se obistini kandidatura predsjednika GV HNS-a kao nositelja liste HDZ-a RH za 11. Izbornu jedinicu, to će biti ne samo derogiranje ovog tijela HNS-a, nego i HNS-a općenito. Postavlja se pitanje, je li HNS uistinu krovna institucija hrvatskog naroda u BiH ili je lutka za napuhavanje hrvatskog HDZ-a? Kolika je HNS-ovska kratkovidnost ponajbolje je pokazala bespogovorna podrška „sljedbenici hrvatskih velikana“ Kolindi Grabar Kitarović, kako su joj tepali u HNS-u početkom godine prije izbora za predsjednika RH. Kolinda je u samo dva mjeseca dala, malo je reći, oprečne stavove po pitanju Hrvata u BiH. Dana 12. siječnja je izjavila da će podržati sve što žele legitimni predstavnici Hrvata „bilo to neko županijsko rješenje ili Treći entitet“. Već četiri dana kasnije, 16. siječnja govori kako nigdje nije rekla da je za Treći entitet. Kad je već postala predsjednica, početkom ožujka izjavljuje kako je „način uređivanja BiH je unutrašnja stvar ove zemlje o čemu odlučuju institucije BiH“. Tko, ako ne Hrvati, najbolje zna što znači kad u BiH „institucije rade svoj posao“. Dovoljno je vratiti malo film natrag na Alijansu i Platformu.

slika

(Stjepan Mesić, Zdravko Mamić, Tomislav Karamarko i druga nanbudo ekipa)

Bespogovorna podrška Tomislavu Karamarku mogla bi donijeti još veće obrate u odnosima Hrvatske i Hrvata u BiH, jer je sami Karamarko u kratko vrijeme postao sinonim za političku nedosljednost i licemjerstvo. U lipnju ove godine najavio je sveopću lustraciju, otvaranje Udbinih dossiera u „cilju istine, a ne progona“. Godine 2000. Karamarko je bio predstojnik Ureda za nacionalnu sigurnost i savjetnik predsjednika Mesića koji se borio za zatvaranje tih debelih vrata sefova gdje stoje Udbini dossieri. „Koristiti nečiju prošlost, odnosno razne konstrukcije u dnevnopolitičke svrhe je ispod svake razine“.

Međutim, koliki je Karamarko mačak u vreći, u biti trojanski konj za HDZ, ponajbolje pokazuje odnos prema Hrvatima u BiH. Karamarko je bio voditelj kampanje za izbor Stjepana Mesića za predsjednika Hrvatske. Podsjetimo se samo jedne od izjava iz kampanje Stjepana Mesića:

„Ja jesam za to da se pomaže i Hrvatima u BiH, ali ne po cijenu uništenja. Jer, oni se vladaju kao onaj škorpion kojega nosi žaba preko rijeke. Kad je zamolio žabu, ona je rekla da ga neće nositi jer će je on ubiti, na što je škorpion odgovorio da to ne dolazi u obzir jer bi onda i on poginuo. Žaba pristane, a na sredini rijeke, škorpion ubode žabu i ona ga upita zašto je to napravio. Škorpion odgovori da je to jednostavno jače od njega“. – Stjepan Mesić Slobodna Dalmacija 17.01.2000

Sam Mesić je tada, ali i godinama nakon, tvrdio kako je Karamarko najviše zaslužan za njegovu pobjedu. Ni sami Karamarko nije drugačijeg mišljenja, kad se radi o kapacitetima Stjepana Mesića:

„Bio sam siguran da će Mesić pobijediti. On je bio siguran da će pobijediti i mi smo svi vjerovali u njega. Radilo se o grupi prijatelja, nas četiri-pet, koja se s njim za Božić okupila i tada smo rekli: idemo probati nešto pametno smisliti. Polako se okupila jedna dosta kvalitetna ekipa koja se razlikovala od drugih po srcu i pozitivnom naboju, bili smo nepredvidivi.“ – Tomislav Karamarko Slobodna Dalmacija.

Zašto netko danas Karamarka ne upita, sa vremenskom distancom, što misli o tadašnjoj kampanji za predsjedničke izbore u Hrvatskoj? On je vodio kampanju, Mesić tvrdi kako je u biti on autor krajnje rasističkih izjava na cijenu Hrvata iz BiH, kako on to danas komentira? Treba li nam „davati ribu ili učiti pecati“?

slika

(Karamarko na predstavljanju knjige vidovnjakinje Iris Tarbuk)

Ono što je najzabrinjavajuće jeste činjenica kako Karamarko za svaku svoju značajniju odluku konzultira, vjerovali ili ne, „visoke frekvencije svijesti“ i „svemirsku biblioteku, tj. svojevrsnu bazu podataka u kojoj su podaci o svakom tko živi i tko je ikada živio“. Naime, Karamarko je redoviti gost vidovnjakinja. Nekad je to bila izvjesna Fatma nur Dženet, danas je to izvjesna Iris Tarbuk, po zanimanju „čistačica duša“. Zanimljivo bi bilo znati mišljenje crkvenih eksponenata, koji ga bezrezervno podržavaju, o činjenici da Karamarko čita knjige iz „svemirske biblioteke“.

Vratimo se 11. Izbornoj i HNS-u. Zanimljiva je ta kratkovidnost i bespogovorna pokornost Zagrebu naših hdzovaca. Svojedobno se gledalo koga Sanader voli, pa se klelo u Jadranku Kosor, da bi danas Tomislav Karamarko bio to što je hrvatski narod uvijek trebao. Zar politika nije ništa drugo nego interes? Je li itko ikada postavio uvjete podrške od strane hrvatskog naroda u BiH? Je li itko rekao javno i jasno „mi Hrvati u BiH želimo to i to, postavljamo ove i ove uvjete za pronaći partnera i podršku u Republici Hrvatskoj“, pa da se na osnovu toga tko iz RH pristane, dadne podrška. Na ovaj pokornički način HNS postaje ništa drugo nego prćija hrvatskog HDZ-a i politički, ali i psihički, labilnog Karamarka na čelu.

Na kraju, kako sam već pisao prije tri ili četiri godine: Naši čelnici su naučeni tražiti mišljenje po Zagrebu, a primati ga u Sarajevu, a dok god ga tražimo u Zagrebu, a primamo u Sarajevu, nema tu politike.

Dnevnik.ba

Vrh

PostPostano: 22 lis 2015, 15:45 

BBC je napisao/la:
Poslije izbora ti neću dati disati. Morat ćeš nick promijeniti. Ali već si to dosta puta radio nakon izbora.

mene više veseli njegov novi avatar.

nemoj mislit da sam zaboravila, tuto. :zubati

Vrh

PostPostano: 22 lis 2015, 15:47 

ZGabriel je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Nadam se da nisi ni ti... :zubati

Vrh

PostPostano: 22 lis 2015, 15:53 

Tuta je napisao/la:
ZGabriel je napisao/la:

Nadam se da nisi ni ti... :zubati

odabrat ću ti jedan posebno lijep. :D

ali ako ti se dečki počnu upucavat, unaprijed se ograđujem. :laugh

Vrh

PostPostano: 22 lis 2015, 16:25 

Citat:
Ako se obistine nagađanja kako će Božo Ljubić nositi listu HDZ-a za 11. Izbornu jedinicu, biti će to pretposljednji čavao u lijes ionako krhkog ugleda HNS-a.Ukoliko se obistini kandidatura predsjednika GV HNS-a kao nositelja liste HDZ-a RH za 11. Izbornu jedinicu, to će biti ne samo derogiranje ovog tijela HNS-a, nego i HNS-a općenito. Postavlja se pitanje, je li HNS uistinu krovna institucija hrvatskog naroda u BiH ili je lutka za napuhavanje hrvatskog HDZ-a? Kolika je HNS-ovska kratkovidnost ponajbolje je pokazala bespogovorna podrška „sljedbenici hrvatskih velikana“ Kolindi Grabar Kitarović, kako su joj tepali u HNS-u početkom godine prije izbora za predsjednika RH. Kolinda je u samo dva mjeseca dala, malo je reći, oprečne stavove po pitanju Hrvata u BiH. Dana 12. siječnja je izjavila da će podržati sve što žele legitimni predstavnici Hrvata „bilo to neko županijsko rješenje ili Treći entitet“. Već četiri dana kasnije, 16. siječnja govori kako nigdje nije rekla da je za Treći entitet.

Kako pametno govori Slavisa, ako se predstavnika HNSa stavi za nositelja liste i time omuguci siguran ulazak u Sabor, to ce biti posljednji cavao...
Prava je steta sto ovaj put nemamo za koga glasati, HNS se uhljebio i uvalio u Sabor preko HDZa i to je cini se sve od ponude, prosli put smo imali pravu autenticnu listu koja bi napokon rekla popu pop, a bobu bob, a ne kao sto bi neki rekli popu bob, a bobu pop. I malo je tada falilo, ali desila se kradja glasova, medjutim ovaj put su okolnosti drugacije, na vlasti nije HDZ, Hr je EU, kradje su time daleko teze, nositelji autenticne ideje su iskusniji, ozbiljniji, Slaven se prometnuo u predsjednika stranke, neki su stekli direktne vanjskopoliticken veze, masa aktera je poslovno i obrazovno napredovala...tako da mi nije jasno sto se desilo, zasto nemamo svoju neovisnu listu kao prosli put.

Vrh

PostPostano: 22 lis 2015, 16:30 

zaba1111 je napisao/la:
Citat:
Ako se obistine nagađanja kako će Božo Ljubić nositi listu HDZ-a za 11. Izbornu jedinicu, biti će to pretposljednji čavao u lijes ionako krhkog ugleda HNS-a.Ukoliko se obistini kandidatura predsjednika GV HNS-a kao nositelja liste HDZ-a RH za 11. Izbornu jedinicu, to će biti ne samo derogiranje ovog tijela HNS-a, nego i HNS-a općenito. Postavlja se pitanje, je li HNS uistinu krovna institucija hrvatskog naroda u BiH ili je lutka za napuhavanje hrvatskog HDZ-a? Kolika je HNS-ovska kratkovidnost ponajbolje je pokazala bespogovorna podrška „sljedbenici hrvatskih velikana“ Kolindi Grabar Kitarović, kako su joj tepali u HNS-u početkom godine prije izbora za predsjednika RH. Kolinda je u samo dva mjeseca dala, malo je reći, oprečne stavove po pitanju Hrvata u BiH. Dana 12. siječnja je izjavila da će podržati sve što žele legitimni predstavnici Hrvata „bilo to neko županijsko rješenje ili Treći entitet“. Već četiri dana kasnije, 16. siječnja govori kako nigdje nije rekla da je za Treći entitet.

Kako pametno govori Slavisa, ako se predstavnika HNSa stavi za nositelja liste i time omuguci siguran ulazak u Sabor, to ce biti posljednji cavao...
Prava je steta sto ovaj put nemamo za koga glasati, HNS se uhljebio i uvalio u Sabor preko HDZa i to je cini se sve od ponude, prosli put smo imali pravu autenticnu listu koja bi napokon rekla popu pop, a bobu bob, a ne kao sto bi neki rekli popu bob, a bobu pop. I malo je tada falilo, ali desila se kradja glasova, medjutim ovaj put su okolnosti drugacije, na vlasti nije HDZ, Hr je EU, kradje su time daleko teze, nositelji autenticne ideje su iskusniji, ozbiljniji, Slaven se prometnuo u predsjednika stranke, neki su stekli direktne vanjskopoliticken veze, masa aktera je poslovno i obrazovno napredovala...tako da mi nije jasno sto se desilo, zasto nemamo svoju neovisnu listu kao prosli put.

A šta ima predsjednik Glavnog vijeća HNS-a radit u Saboru? To je ponižavajuća funkcija, ali očito se nečime treba podmazat i Ljubića, baš mu leži funkcija saborskog robota.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1056 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 43  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: