HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 srp 2025, 00:19.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 61 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Je li i zašto je masturbacija grijeh?
PostPostano: 25 lis 2015, 11:50 

Hunter je napisao/la:
Vujadin je napisao/la:

Svi ljudi, gdje god da zive, imaju potrebe za hranom, vodom, elektricnom energijom...

Citava travnata oblast Sahel juzno od Sahare, koju cine stepe i savane, sve se vise unistava zbog prekomjernog stocarstva, i Sahara se siri na jug. I zato je tu cesta glad. Jednostavno prirodna sredina nema kapacitet za toliko brzorastuce stanovnistvo (a tu je najveci fertilitet na svijetu - Niger, Sudan, Cad, Mali - po 6-7 djece u prosjeku)

Ogromni prostori u Amazoniji se krce, a te sume proizvode kiseonik za cijelu planetu.

To su dva dobra primjera ugrozavanja zivotne sredine.

Pa njima onda UN treba da stežu jaja, a ne da drže konferencije o održivom razvoju u Beogradu. Koji crni održivi razvoj? Mi se ne širimo, mi se skupljamo.
A industriju gotovo da i nemamo, tako da nismo ni Bog zna kakvi zagađivači. Jedino odlaganje otpada bolje da se reši. Bio lane na gradskoj deponiji, to je stvarno teško ciganisanje na šta to liči. Sve se baca na jednu gomilu, a ništa ne reciklira. Čudi me da neki privatnik nije do sad napravio malu fabriku za reciklažu, na Zapadu je to dobar biznis.

Ma mi nismo uopste problem, jedna tacka na globalnom planu. Da, problem je sto se skupljamo, a ne bi valjalo ni da se previse sirimo. Treba da se odrzavamo na ovom broju, ali od toga kakva nam je ekonomija i uslovi zaposljavanja, nazalost nema nista.

Vrh

PostPostano: 25 lis 2015, 12:04 

Vujadin je napisao/la:
Hunter je napisao/la:

Pa njima onda UN treba da stežu jaja, a ne da drže konferencije o održivom razvoju u Beogradu. Koji crni održivi razvoj? Mi se ne širimo, mi se skupljamo.
A industriju gotovo da i nemamo, tako da nismo ni Bog zna kakvi zagađivači. Jedino odlaganje otpada bolje da se reši. Bio lane na gradskoj deponiji, to je stvarno teško ciganisanje na šta to liči. Sve se baca na jednu gomilu, a ništa ne reciklira. Čudi me da neki privatnik nije do sad napravio malu fabriku za reciklažu, na Zapadu je to dobar biznis.

Ma mi nismo uopste problem, jedna tacka na globalnom planu. Da, problem je sto se skupljamo, a ne bi valjalo ni da se previse sirimo. Treba da se odrzavamo na ovom broju, ali od toga kakva nam je ekonomija i uslovi zaposljavanja, nazalost nema nista.

Srbija je mala zemlja, ali ima resurse i to što ima gladnih nije ničija sramota do naša. Mislim pre svega na ljude koji vode državu. A vode je da je upropaste. Indija klince uči od malih nogu da znaju da rastave i sastave laptop, ali i da ga koriste. IT sektor im je brutalno jak i konkurentan jer će ti dobar programer iz indije raditi i za par dolara na sat, a severnoamerički programeri traže i po 50. Sad sve zavisi i od godina iskustva, formalnog obrazovanja, itd. Ali nemerljivo su jeftiniji dok ne nabudže CV toliko da oni biraju mušterije a ne obratno.
Zašto biro za zapošljavanje ne daje besplatne časove programiranja i izdaje državne sertifikate? Ministarstvo obrazovanja bi moglo da bude jemac da je polaznik dobro savladao određeno gradivo. Ljudi bi mogli da se samostalno upošljavaju ili osnivaju male IT kompanije od par ljudi. Umesto toga, država te dere šta god kreneš da radiš. A ne pomaže ništa konkretno. Pa do sad bih se i ja upustio u privatničke vode, vozao me ko je stigao. Malo na crno, malo na tri meseca... A plata kako kod koga. Bude i da neko plati, ali uglavnom vrdaju.
Bolje ustati u 5 pa raditi za sebe, nego spavati tri sata duže pa trpeti sve i svašta. A imaš i dosta napuštenih sela po Banatu, ej najbolja zemlja u Srbiji i niko je neće... a beskućnika i ovde ima dosta. Napraviti registar takvih ljudi, obučiti ih kako da žive na selu, dati im napuštene kuće, malo adaptirati... Svima dobro. Ljudi se nabijaju u Beograd ili drežde pred konzulatima čekajući dvojno državljanstvno. Kao da je tamo med i mleko. Sa svim što se na Zapadu dešava, meni se iz Srbije baš i ne ide. Teško jeste ali treba sesti pa videti šta bi moglo da se radi.

Vrh

PostPostano: 25 lis 2015, 18:17 

Eksperti na ovoj temi su totalno zaboravili se osvrnuti na one koji su gospodari seksa i samim tim one koje direktno odlucuju o kolicini samaranja kod muskaraca.
-One vole i uzivaju u seksu isto koliko i muskarci
-One masturbiraju u kolicini koja je uporediva sa muskom kolicinom
-Kad obavljaju "duty sex", tada se muskarci samozadovoljavaju na jos jedan dodatni nacin koristeci njihov dio tijela

Ima toga jos puno za dodati,necemo valjda preskakati njih!

Vrh

PostPostano: 25 lis 2015, 20:23 

također pretpostavljam da experti na ovoj temi ne znaju da riječ masturbirati doalzi od latinskih riječi manus što znači ruka i stuprare što znači oskvrnuti...dakle,to bi značilo rukom oskvrnuti...

a to je više opis ženskog samozadovoljavanja... :kava

Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.

Vrh

PostPostano: 25 lis 2015, 20:29 

kiler je napisao/la:
također pretpostavljam da experti na ovoj temi ne znaju da riječ masturbirati doalzi od latinskih riječi manus što znači ruka i stuprare što znači oskvrnuti...dakle,to bi značilo rukom oskvrnuti...

A odakle dolazi reč "jebati", šta misliš?
Tip: Nije latinski.

Vrh

PostPostano: 25 lis 2015, 20:31 

Hunter je napisao/la:
kiler je napisao/la:

pisao je netko nešto o tome,davno na ovom forumu...smetnuo sam teoriju :D

Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.

Vrh

PostPostano: 25 lis 2015, 20:34 

From Proto-Slavic *jebati, from Proto-Indo-European *h₃yebʰ-. Cognate with Ancient Greek οἴφω (oíphō), Sanskrit यभति (yabhati).

Vrh

PostPostano: 25 lis 2015, 20:39 

kiler je napisao/la:
Hunter je napisao/la:

pisao je netko nešto o tome,davno na ovom forumu...smetnuo sam teoriju :D

Dolazi od "yabhati", iz sanskrta.
Kod pretslovenskog stanovništva Balkana takođe ima dosta preuzetih reči iz ovog jezika.

Vrh

PostPostano: 25 lis 2015, 21:17 

korrisnik je napisao/la:
Sanskrit यभति (yabhati).

Stvarno,previše je naroda "yabhano" u zdrav mozak... :kava

Vrh

PostPostano: 26 pro 2015, 15:37 

https://en.wikipedia.org/wiki/Islam_and_masturbation

Vrh

PostPostano: 26 pro 2015, 15:46 

ne znam za nasu rijec. a volio bi stvarno znati. svapska rijec ficken (jebati) dolazi od srednjovjekovnog izraza "durchficken" ("durch" znaci "kroz") koji se koristio kad bi se maljom probijala vrata neke tvrdjave. tesko za prevesti ali se rijec "durch-ficken" ("kroz-jebati"..."projebati" nesto..probiti) koristi kad jebes ono bas brutalno.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 61 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: