|
|
Stranica: 3/6.
|
[ 127 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
teranova
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 03 vel 2010, 21:36 |
|
|
Real gone je napisao/la: volim kupinovo vino je napisao/la: 1. Ajde kreni da demantirash...
Još jedan Hrvat ili Bošnja, koji misli da je zanimljivo da se predstavlja ko Srbin, i to sa stavovima koje ne podržava više ni 65-godišnji ex-SPSovac koji prodaje jaja na pijaci. Ako je tako, što nije nemoguće, onda je to težak ludak čim ga nije mrzelo da iskuca sve ono.
|
|
Vrh |
|
|
Real gone
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 03 vel 2010, 21:39 |
|
|
teranova je napisao/la: Real gone je napisao/la: Još jedan Hrvat ili Bošnja, koji misli da je zanimljivo da se predstavlja ko Srbin, i to sa stavovima koje ne podržava više ni 65-godišnji ex-SPSovac koji prodaje jaja na pijaci.
Ako je tako, što nije nemoguće, onda je to težak ludak čim ga nije mrzelo da iskuca sve ono. Ne deluje mi da je sam iskucao, s obzirom na prethodni nivo pismenosti u postovima.
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 03 vel 2010, 21:42 |
|
|
Nemojte se cudit.. Ima i gorih i ludjih kod vas od onog Vinopije.. Pogledajte onu temu, Srbi o Hrvatima...
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 03 vel 2010, 21:44 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Nemojte se cudit.. Ima i gorih i ludjih kod vas od onog Vinopije.. Pogledajte onu temu, Srbi o Hrvatima... Ima i kod vas svakojakih. Da se ne lažemo.
|
|
Vrh |
|
|
egerija
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 03 vel 2010, 21:53 |
|
|
Bolje bi bilo i da smo sa Vama, no sa ******, koji od BH žele da naprave jedinstvenu muslimaniju na balkanu pa sa njom da pokušaju da uđu u Europu. U svakom slučaju Vi imate državu, muslmanu imaju državu, a Hrvati iz BH, nemaju ništa ni nikoga. Politika iz ZG ih je dotjerala u BH da postanu nacionalna manjna.
_________________ Treba mnogo reči, a ne mnogo govoriti!
|
|
Vrh |
|
|
Real gone
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 03 vel 2010, 21:58 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Nemojte se cudit.. Ima i gorih i ludjih kod vas od onog Vinopije.. Pogledajte onu temu, Srbi o Hrvatima... Ta tema je prenesena sa šešeljevog foruma koji se kiti topicima tipa "Tadić umire od lepre", "Tadić homoseksualac" i sl., te je logično zaključiti da taj forum svakom normalnom služi isključivo za sprdanje. Gorih i ludjih uvek ima, ali oni obično ne piskaraju.
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 03 vel 2010, 22:04 |
|
|
teranova je napisao/la: Tulkas je napisao/la: Nemojte se cudit.. Ima i gorih i ludjih kod vas od onog Vinopije.. Pogledajte onu temu, Srbi o Hrvatima... Ima i kod vas svakojakih. Da se ne lažemo. Ima, ima al da pravimo cijele forume da bi onako ludili o vama.. tesko..nismo toliko optereceni Ta tema je prenesena sa šešeljevog foruma Eeee, to je onda druga stvar..
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
DarthCroat
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 03 vel 2010, 22:54 |
|
|
Real gone je napisao/la: Tulkas je napisao/la: Nemojte se cudit.. Ima i gorih i ludjih kod vas od onog Vinopije.. Pogledajte onu temu, Srbi o Hrvatima... Ta tema je prenesena sa šešeljevog foruma koji se kiti topicima tipa "Tadić umire od lepre", "Tadić homoseksualac" i sl., te je logično zaključiti da taj forum svakom normalnom služi isključivo za sprdanje. Gorih i ludjih uvek ima, ali oni obično ne piskaraju. Istina,šešeljevci imaju veoma osebujan pristup povijesti ovih prostora,no ona tema mi je jedna od jačih. Mislim ono stvarno je moćna čovjek bi stvarno pomislio da Hrvati iz sjene vladaju Europom. Kamo sreće da imamo takvu moć koju nam pripisuju.
|
|
DarthCroat
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 03 vel 2010, 22:56 |
|
|
Tulkas je napisao/la: teranova je napisao/la: Ima i kod vas svakojakih. Da se ne lažemo.
Ima, ima al da pravimo cijele forume da bi onako ludili o vama.. tesko..nismo toliko optereceni Ta tema je prenesena sa šešeljevog foruma Eeee, to je onda druga stvar.. E pa nije baš da ni mi nemamo Srboljuba inače kako objasniti ovo http://www.stickypond.com/krajina/index.php
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 03 vel 2010, 23:25 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Imamo i mi takvih što sve u postocima teritorija računaju.
No poručio bih svima, ajde prvo sredite ono što imate pa tek onda razmišljat o ostatku.
Sve bi neka sirotinja u biti pljačkala uokolo i zato im trebaju novi teritoriji, za pljačku.
Uostalom ni ne mrčemo se kao nekad, kako je počelo da nema Šipaca ostatak ex Yu citizena je mogao stat i u BiH.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Irma
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 04 vel 2010, 03:39 |
|
|
Ultras1986 je napisao/la: /bošnjo/ je napisao/la: kakvih to nemaš prava, bog ti jadan znaš li KONKRETNO šat te muči, nabroji mi !!!!!! ili tek onako laprdaš što ja moram slušati na dnevniku FTV općina (ili kako se odje u TZ zvanično zove, a UVJEK je bila OPŠTINA, i ja namjerno neću da upotrebljavam opČina je rmi liči kao piČka) to što se govori tjedan, tisuća, osobni a UVJEK je bilo hiljada, sedmica, lično....
Zbog svega ovoga boldiranog i zbog takvog načina razmišljanja. Zbog toga što OSUĐENI likovi za pokolj moga naroda hodaju na slobodi jer im NJIHOVA država u čije ime su i radili zločine TO DOZVOLJAVA (slučaj Grabovica). Zbog toga što se opetovano negira pravo na moj (Hrvatski) jezik, kroz pokušavanje ukudanja hrvatskog nastavnog plana i programa u školama, jer kao svi mi govorimo bosanski (WTF?!). Zbog toga što Bošnjaci potežu pitanje vitalnog nacionalnog interesa zato što Hrvati hoće program na svome jeziku (to je apsurd nad apsurdima, čuj ako mi napravimo sebi TV to ugrožava Bošnjake?!) Zato što na računu stoji novac odobren od strane EBRD-a za izgradnju autoceste, blokiran zbog toga što su BOŠNJAČKI ministri PREGLASALI Hrvatske u Vladi Federacije i stopirali izgradnju jednoga dijela autoputa koji prolazi kroz Hrvatska područja. Zato što Mostar kao jedini većinski Hrvatski grad u čitavoj BiH, ima statut takav da kako god mi glasovali sastav gradskog vijeća MORA biti u omjeru Hrvati 15, Muslimani 15, Srbi 5! Zašto takav susav ne uvedemo u Sarajevu, pa i on je prije rata bio mješan grad, neka Srbi imaju 15, Muslimani 15, a Hrvati 5 mandata u gradskom vijeću Sarajeva. Ili u Tuzi, Zenici ? Lako je tuđim k... po drači mlatit ! I onda me neki drelac pita KAKO STE TO VI UGROŽENI?! Ma nismo šalim se ja, ovo sve gore napisano sam izmislio ovako iz zajebancije čisto... Znamo mi dobro sto ste vi tako frustrirani. Sto se tice zlocina, i zlocinaca sta bi tek mi Bosnjaci trebali da kazemo, zbog nepravde sa svih strana po tom pitanju. Svako ko podrzava ovo nakaradno uredjenje drzave, a ne trazi nazad ono na sta imamo pravo, i sta nam je cijeli svijet priznao, treba da se pomiri sa svojim frustracijama, ili da radi nesto. POstdejtonsku toleranciju Hrvata u BiH gdje su vecina sam osjetila na svojoj kozi, kako ja tako i moja familija,a da ne govorim o ratu. Koliko ja znam na sirem podrucju BiH se emituju raznorazni tv kanali na hrvatskom jeziku, stvar je sto se tezi osnovat kanal koji propagira "treci" a da to obavezno bude na drzavnom budzetu. U BiH kao i sto se praktikuje u svim uredjenim, a i susjednim zemljama u skolama logicno treba uciti po bosanskom programu, i bosanskom jeziku (pogotovo zato sto narod u BiH govori istim jezikom), a drugo uvesti kao u evropskim zemljama izbor za predmet "maticnog" jezika, ili eventualno istoriju/povijest.
|
|
Vrh |
|
|
caporegime
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 04 vel 2010, 09:21 |
|
|
tako je irma. odma pošto prepišete plan i program sa švicarskog jezika. može i belgijskog. prihvatit ćemo i kanadski!
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 04 vel 2010, 09:37 |
|
|
Irma je napisao/la: Koliko ja znam na sirem podrucju BiH se emituju raznorazni tv kanali na hrvatskom jeziku, stvar je sto se tezi osnovat kanal koji propagira "treci" a da to obavezno bude na drzavnom budzetu. U BiH kao i sto se praktikuje u svim uredjenim, a i susjednim zemljama u skolama logicno treba uciti po bosanskom programu, i bosanskom jeziku (pogotovo zato sto narod u BiH govori istim jezikom), a drugo uvesti kao u evropskim zemljama izbor za predmet "maticnog" jezika, ili eventualno istoriju/povijest. Pa ako je tako da govorimo istim jezikom - zašto ne proglasimo hrvatski službenim? Druga stvar, što ćemo sa hercegovačkim jezikom i programom? A što ćemo kad Bošnjaci imaju televiziju koja je na državnim jaslama a propagira što veću bošnjačku državu? No umjesto odgovora da pojasnim malo, Irma sve što si ti nabrojala je normalno za nacionalne države, no čak i u njima postoji tamo gdje je puno nekog drugog naroda, škola i jezika koji nisu "glavni" u državi. No BiH do daljnjeg nije nacionalna država nego višenacionalna, a u takvim državama se mora poštivati jednakost nacija, dakle bez obzira koliko je kojih - jednako. U takvim državama je uvijek odgovornost na najbrojnijem narodu, u Jugi Srbima a u BiH Bošnjacima, dakle najbrojniji moraju žrtvovati dio svog suvereniteta radi dobrobiti zajednice a manje brojni suzdržati se od autonomaštva. Da ne davim, kad bi sutra htjeli nametnuti Nijemci u Švici svima njemački pod nazivom švicarski, isti tren bi francuski dio počeo se odljepljivat. Sve ono što se događa su posljedice bošnjačkog lutanja, htjeli bi nacionalnu državu ali ono što im se nudi im je malo, bar tako misle, pa mrcvare uokolo ne bi li je povećali za koju godinu. I to je razlog zašto BiH nije normalna višenacionalna država. Da nije toga ne bi bilo problema s Hrvatima a RS bi odavno bila ukinuta. Što se mene tiče, nemam ništa protiv BiH kao višenacionalne države no na Bošnjacima je da je doista žele.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 04 vel 2010, 11:05 |
|
|
A tako će i ovi nefašisti, "Bosanci" plakat za BiH ako nastave ovako.
Već vidim kako Želja drži unuka u krilu i govori mu: Moj Ibrice da znaš samo kakva je to zemlja bila, mi smo je cijelu smatrali svojom, pitam se gdje smo pogriješili.
Pa da ja Ibrici odmah odgovorim: kuća u kojoj je jedan zadovoljan na račun ostalih se ruši iznutra...
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 04 vel 2010, 11:07 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:17 Postovi: 3739 Lokacija: Nanya Lakes
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Pa da ja Ibrici odmah odgovorim: kuća u kojoj je jedan zadovoljan se ruši...
Ako čeljad nisu bijesna, ni kuća nije tijesna
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 04 vel 2010, 12:00 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Pa da ja Ibrici odmah odgovorim: kuća u kojoj je jedan zadovoljan se ruši...
Ako čeljad nisu bijesna, ni kuća nije tijesna SVOJA kućica-SVOJA slobodica!
|
|
Vrh |
|
|
Irma
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 08 vel 2010, 02:12 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Irma je napisao/la: Koliko ja znam na sirem podrucju BiH se emituju raznorazni tv kanali na hrvatskom jeziku, stvar je sto se tezi osnovat kanal koji propagira "treci" a da to obavezno bude na drzavnom budzetu. U BiH kao i sto se praktikuje u svim uredjenim, a i susjednim zemljama u skolama logicno treba uciti po bosanskom programu, i bosanskom jeziku (pogotovo zato sto narod u BiH govori istim jezikom), a drugo uvesti kao u evropskim zemljama izbor za predmet "maticnog" jezika, ili eventualno istoriju/povijest. Pa ako je tako da govorimo istim jezikom - zašto ne proglasimo hrvatski službenim? Druga stvar, što ćemo sa hercegovačkim jezikom i programom? A što ćemo kad Bošnjaci imaju televiziju koja je na državnim jaslama a propagira što veću bošnjačku državu? No umjesto odgovora da pojasnim malo, Irma sve što si ti nabrojala je normalno za nacionalne države, no čak i u njima postoji tamo gdje je puno nekog drugog naroda, škola i jezika koji nisu "glavni" u državi. No BiH do daljnjeg nije nacionalna država nego višenacionalna, a u takvim državama se mora poštivati jednakost nacija, dakle bez obzira koliko je kojih - jednako. U takvim državama je uvijek odgovornost na najbrojnijem narodu, u Jugi Srbima a u BiH Bošnjacima, dakle najbrojniji moraju žrtvovati dio svog suvereniteta radi dobrobiti zajednice a manje brojni suzdržati se od autonomaštva. Da ne davim, kad bi sutra htjeli nametnuti Nijemci u Švici svima njemački pod nazivom švicarski, isti tren bi francuski dio počeo se odljepljivat. Sve ono što se događa su posljedice bošnjačkog lutanja, htjeli bi nacionalnu državu ali ono što im se nudi im je malo, bar tako misle, pa mrcvare uokolo ne bi li je povećali za koju godinu. I to je razlog zašto BiH nije normalna višenacionalna država. Da nije toga ne bi bilo problema s Hrvatima a RS bi odavno bila ukinuta. Što se mene tiče, nemam ništa protiv BiH kao višenacionalne države no na Bošnjacima je da je doista žele. Druga stvar je negiranje bosanskog jezika, a tako i drzave i naroda. Hercegovina je pojam koji se pojavio kasnije, i to je regionalna odrednica (kosto ovde neki po potrebi kazu za citavu BiH). Neznam kako vam ne dosadi vise rastavljati BiH na proste faktore. Rastavljajte tako vase "maticne" drzave! Na kojem se to drzavnom tv programu propagira "Bosnjacka drzava"?? Secesionisti svi isto razmisljau, i njima je svaki legalni element na nivou drzave="Bosnjacka unitarna BiH". Navodis nacionalne i visenacionalne drzave, a obavezno izbjegavas reci da su upravo i Srbija i Hrvatska visenacionalne, i da li su tamo svi narodi ravnopravni i da li imaju exkluzivitete na nekim teritorijama, kao sto je to slucaj u BiH. U BiH mi cak imamo i aparthajd, ali eto opet "zdruzene policijske snage BiH", brane "drzvni poredak" u nekom selu nastanjenom Vehabijama (koje su medije predstavile kao teroristicku organizaciju), ali to je posebna prica. Poredjenje BiH i ex Yu je totalno bezmisleno, kao i poredjenje Bosnjaka sa Srbima u ex SFRJ. SFRJ je bila federalna unija republika, i BiH je usla u tu uniju kao jednaka medju jednakim. To sto su Srbi sebi sami dali za pravo da imaju neki eksluzivitet u toj SFRJ je druga stvar. U BiH Bosnjaci imaju odgovornost zato sto je to nasa JEDINA maticna drzava, mi nemamo nijedne druge, ali to je i drzava svih njenih lojalnih gradjana, Kao takva je dobila nezavisnost i priznanje od cijelog svijeta. Kako bi se to Bosnjaci trebali zrtvovat? Da pristanu na etnicku podjelu teritorija, koja samo vodi u dalju disoluciju drzave. Izgleda da ovde neki imaju jedini problem to sto su Bosnjaci vecinski narod, i mozda bi pola nas trebalo da se poubijamo, da bi drugi narodi onda prestali pricat o nekoj "unitarnoj BiH"?! Opet uzimati Svicarski primjer na BiH nije realno. Kako prvo u Svicarskoj se radi o 3 sasvim razlicita jezika, dok je u BiH razlika jedino dijalekt i pojedine rijeci, mada se prije rata upotrebljavao isti govor na teritoriji cijele BiH, samo drugi dijalekt. Sve ono sto se dogadja je prihvatanje nametnutog, nelegalnog dejtonskog ustava. Oni Hrvati koji ne vide problem postojanja RS ili entiteta uopste, a onda pljuju po drzavi BiH, neka se zapitaju kakva bi Hrvatska danas bila da je ostala RSK. Nema se Bosnjacima sta "nudit" u BiH! Mi ako bi pristali na neke "nagodbe" o etnickim teritorijama, to bi bio kraj BiH i kraj nas kao naroda.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 08 vel 2010, 02:25 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77090 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Irma ti si hodajuća floskula. A po mitologiji i mantrama spadaš u Sa-x negdje oko 2000.-te.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
mateb
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 08 vel 2010, 02:27 |
|
|
Irma je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Pa ako je tako da govorimo istim jezikom - zašto ne proglasimo hrvatski službenim?
Druga stvar, što ćemo sa hercegovačkim jezikom i programom?
A što ćemo kad Bošnjaci imaju televiziju koja je na državnim jaslama a propagira što veću bošnjačku državu?
No umjesto odgovora da pojasnim malo, Irma sve što si ti nabrojala je normalno za nacionalne države, no čak i u njima postoji tamo gdje je puno nekog drugog naroda, škola i jezika koji nisu "glavni" u državi.
No BiH do daljnjeg nije nacionalna država nego višenacionalna, a u takvim državama se mora poštivati jednakost nacija, dakle bez obzira koliko je kojih - jednako. U takvim državama je uvijek odgovornost na najbrojnijem narodu, u Jugi Srbima a u BiH Bošnjacima, dakle najbrojniji moraju žrtvovati dio svog suvereniteta radi dobrobiti zajednice a manje brojni suzdržati se od autonomaštva.
Da ne davim, kad bi sutra htjeli nametnuti Nijemci u Švici svima njemački pod nazivom švicarski, isti tren bi francuski dio počeo se odljepljivat.
Sve ono što se događa su posljedice bošnjačkog lutanja, htjeli bi nacionalnu državu ali ono što im se nudi im je malo, bar tako misle, pa mrcvare uokolo ne bi li je povećali za koju godinu. I to je razlog zašto BiH nije normalna višenacionalna država. Da nije toga ne bi bilo problema s Hrvatima a RS bi odavno bila ukinuta.
Što se mene tiče, nemam ništa protiv BiH kao višenacionalne države no na Bošnjacima je da je doista žele.
Druga stvar je negiranje bosanskog jezika, a tako i drzave i naroda. Hercegovina je pojam koji se pojavio kasnije, i to je regionalna odrednica (kosto ovde neki po potrebi kazu za citavu BiH). Neznam kako vam ne dosadi vise rastavljati BiH na proste faktore. Rastavljajte tako vase "maticne" drzave! Na kojem se to drzavnom tv programu propagira "Bosnjacka drzava"?? Secesionisti svi isto razmisljau, i njima je svaki legalni element na nivou drzave="Bosnjacka unitarna BiH". Navodis nacionalne i visenacionalne drzave, a obavezno izbjegavas reci da su upravo i Srbija i Hrvatska visenacionalne, i da li su tamo svi narodi ravnopravni i da li imaju exkluzivitete na nekim teritorijama, kao sto je to slucaj u BiH. U BiH mi cak imamo i aparthajd, ali eto opet "zdruzene policijske snage BiH", brane "drzvni poredak" u nekom selu nastanjenom Vehabijama (koje su medije predstavile kao teroristicku organizaciju), ali to je posebna prica. Poredjenje BiH i ex Yu je totalno bezmisleno, kao i poredjenje Bosnjaka sa Srbima u ex SFRJ. SFRJ je bila federalna unija republika, i BiH je usla u tu uniju kao jednaka medju jednakim. To sto su Srbi sebi sami dali za pravo da imaju neki eksluzivitet u toj SFRJ je druga stvar. U BiH Bosnjaci imaju odgovornost zato sto je to nasa JEDINA maticna drzava, mi nemamo nijedne druge, ali to je i drzava svih njenih lojalnih gradjana, Kao takva je dobila nezavisnost i priznanje od cijelog svijeta. Kako bi se to Bosnjaci trebali zrtvovat? Da pristanu na etnicku podjelu teritorija, koja samo vodi u dalju disoluciju drzave. Izgleda da ovde neki imaju jedini problem to sto su Bosnjaci vecinski narod, i mozda bi pola nas trebalo da se poubijamo, da bi drugi narodi onda prestali pricat o nekoj "unitarnoj BiH"?! Opet uzimati Svicarski primjer na BiH nije realno. Kako prvo u Svicarskoj se radi o 3 sasvim razlicita jezika, dok je u BiH razlika jedino dijalekt i pojedine rijeci, mada se prije rata upotrebljavao isti govor na teritoriji cijele BiH, samo drugi dijalekt. Sve ono sto se dogadja je prihvatanje nametnutog, nelegalnog dejtonskog ustava. Oni Hrvati koji ne vide problem postojanja RS ili entiteta uopste, a onda pljuju po drzavi BiH, neka se zapitaju kakva bi Hrvatska danas bila da je ostala RSK. Nema se Bosnjacima sta "nudit" u BiH! Mi ako bi pristali na neke "nagodbe" o etnickim teritorijama, to bi bio kraj BiH i kraj nas kao naroda. Hrvatska je nacionalna država hrvatskog naroda. I nisu narodi u Hrvatskoj ravnopravni, nego pojedinci. Kolektivna prava nisu isto što i prava pojedinca. Zato je Hrvatska isti tip države kao što je Njemačka, a BiH kao Belgija ili Švicarska. Mogli bi i se Flamanci (koji imaju apsolutnu većinu, za razliku od vas) prozvati Belgijancima i početi svojatati cijelu državu po principu jedan čovjek jedan glas, ali to ne rade. Zašto? Zato što su hm...civilizirani.
|
|
Vrh |
|
|
Samo jako!
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 08 vel 2010, 02:29 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 20:46 Postovi: 1660 Lokacija: Tamo gdje viori crven-bijeli plavi!
|
Kad pročitam ovaj Irmin tekst,tek onda shvatim kako se hrvatsko poimanje BiH ( i svega ostalog ) razlikuje od bošnjačkog.Stvarno ko da nismo sa iste planete Bosanski narod ne postoji,ni jezik. Isto ko što jugoslaveni ne postoje niti su ikad postojali.To što su neki sami sebe nazivali jugoslovenima je druga stvar. Pokušaj projekta koji nije uspio. Ovo je neki moj pogled Država Bosna i Hercegovina Narodi : Srbi,Hrvati i Bošnjaci/ Muslimani ili kako hoće + manjine Službeni jezici: srpski, hrvatski,bošnjački. Reprezentacije: BiH, Hrvatska, Srbija
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 08 vel 2010, 02:35 |
|
|
Ajme Irma ti si živi urnebes. Učini si sljedeći put uslugu pa malo provjeri što pišeš , guglaj , pretražuj knjige , pitaj hodžu ili šta već ... Nije ugodno čitat kad netko padne s Marsa ovako ...
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Irma
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 08 vel 2010, 03:01 |
|
|
Samo jako! je napisao/la: Kad pročitam ovaj Irmin tekst,tek onda shvatim kako se hrvatsko poimanje BiH ( i svega ostalog ) razlikuje od bošnjačkog.Stvarno ko da nismo sa iste planete Bosanski narod ne postoji,ni jezik. Isto ko što jugoslaveni ne postoje niti su ikad postojali.To što su neki sami sebe nazivali jugoslovenima je druga stvar. Pokušaj projekta koji nije uspio. Ovo je neki moj pogled Država Bosna i Hercegovina Narodi : Srbi,Hrvati i Bošnjaci/ Muslimani ili kako hoće + manjine Službeni jezici: srpski, hrvatski,bošnjački. Reprezentacije: BiH, Hrvatska, Srbija Nemas ti pojma! Prvo rascisti malo sam sa sobom neke stvari! Kako to da se ta BiH toliko negira, prisvaja a ipak na kraju krajeva opstaje i ostaje?! Uostalom misljenje takvih me i ne zanima, jer negirate sve postojece cinjenice. Raspitaj se na osnovu cega je BiH uopste dobila priznanje i nezavisnost! Sigurno ne zato sto nas "tamo neki" simpatisu, nego na osnovu istorijskih fakti.
|
|
Vrh |
|
|
Irma
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 08 vel 2010, 03:06 |
|
|
PCM je napisao/la: Ajme Irma ti si živi urnebes. Učini si sljedeći put uslugu pa malo provjeri što pišeš , guglaj , pretražuj knjige , pitaj hodžu ili šta već ... Nije ugodno čitat kad netko padne s Marsa ovako ... Mislis na "vasu verziju guglanja", vase knjige?? Vjeru ne petljam tamo gdje ne pripada. Malo se raspitaj o internacionalnom pravu i uredjenju drzava republika,i povelja UN pa ce ti neke stvari biti jasnije.
|
|
Vrh |
|
|
mateb
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 08 vel 2010, 03:07 |
|
|
Irma je napisao/la: Samo jako! je napisao/la: Kad pročitam ovaj Irmin tekst,tek onda shvatim kako se hrvatsko poimanje BiH ( i svega ostalog ) razlikuje od bošnjačkog.Stvarno ko da nismo sa iste planete Bosanski narod ne postoji,ni jezik. Isto ko što jugoslaveni ne postoje niti su ikad postojali.To što su neki sami sebe nazivali jugoslovenima je druga stvar. Pokušaj projekta koji nije uspio. Ovo je neki moj pogled Država Bosna i Hercegovina Narodi : Srbi,Hrvati i Bošnjaci/ Muslimani ili kako hoće + manjine Službeni jezici: srpski, hrvatski,bošnjački. Reprezentacije: BiH, Hrvatska, Srbija Nemas ti pojma! Prvo rascisti malo sam sa sobom neke stvari! Kako to da se ta BiH toliko negira, prisvaja a ipak na kraju krajeva opstaje i ostaje?! Uostalom misljenje takvih me i ne zanima, jer negirate sve postojece cinjenice. Raspitaj se na osmovu cega je BiH uopste dobila priznanje i nezavisnost! Sigurno ne zato sto nas "tamo neki" simpatisu, nego na osnovu istorijskih fakti. Na osnovu referenduma na kojem su Hrvati činili prevagu i Titinog ustava iz 1974. Hrvati, kako god okreneš.
|
|
Vrh |
|
|
Irma
|
Naslov: Re: Evo da vam srbin objasni razloge pojačanog srpskog patriotizma Postano: 08 vel 2010, 03:09 |
|
|
mateb je napisao/la: Irma je napisao/la:
Druga stvar je negiranje bosanskog jezika, a tako i drzave i naroda. Hercegovina je pojam koji se pojavio kasnije, i to je regionalna odrednica (kosto ovde neki po potrebi kazu za citavu BiH). Neznam kako vam ne dosadi vise rastavljati BiH na proste faktore. Rastavljajte tako vase "maticne" drzave! Na kojem se to drzavnom tv programu propagira "Bosnjacka drzava"?? Secesionisti svi isto razmisljau, i njima je svaki legalni element na nivou drzave="Bosnjacka unitarna BiH".
Navodis nacionalne i visenacionalne drzave, a obavezno izbjegavas reci da su upravo i Srbija i Hrvatska visenacionalne, i da li su tamo svi narodi ravnopravni i da li imaju exkluzivitete na nekim teritorijama, kao sto je to slucaj u BiH. U BiH mi cak imamo i aparthajd, ali eto opet "zdruzene policijske snage BiH", brane "drzvni poredak" u nekom selu nastanjenom Vehabijama (koje su medije predstavile kao teroristicku organizaciju), ali to je posebna prica. Poredjenje BiH i ex Yu je totalno bezmisleno, kao i poredjenje Bosnjaka sa Srbima u ex SFRJ. SFRJ je bila federalna unija republika, i BiH je usla u tu uniju kao jednaka medju jednakim. To sto su Srbi sebi sami dali za pravo da imaju neki eksluzivitet u toj SFRJ je druga stvar. U BiH Bosnjaci imaju odgovornost zato sto je to nasa JEDINA maticna drzava, mi nemamo nijedne druge, ali to je i drzava svih njenih lojalnih gradjana, Kao takva je dobila nezavisnost i priznanje od cijelog svijeta. Kako bi se to Bosnjaci trebali zrtvovat? Da pristanu na etnicku podjelu teritorija, koja samo vodi u dalju disoluciju drzave. Izgleda da ovde neki imaju jedini problem to sto su Bosnjaci vecinski narod, i mozda bi pola nas trebalo da se poubijamo, da bi drugi narodi onda prestali pricat o nekoj "unitarnoj BiH"?!
Opet uzimati Svicarski primjer na BiH nije realno. Kako prvo u Svicarskoj se radi o 3 sasvim razlicita jezika, dok je u BiH razlika jedino dijalekt i pojedine rijeci, mada se prije rata upotrebljavao isti govor na teritoriji cijele BiH, samo drugi dijalekt.
Sve ono sto se dogadja je prihvatanje nametnutog, nelegalnog dejtonskog ustava. Oni Hrvati koji ne vide problem postojanja RS ili entiteta uopste, a onda pljuju po drzavi BiH, neka se zapitaju kakva bi Hrvatska danas bila da je ostala RSK. Nema se Bosnjacima sta "nudit" u BiH! Mi ako bi pristali na neke "nagodbe" o etnickim teritorijama, to bi bio kraj BiH i kraj nas kao naroda.
Hrvatska je nacionalna država hrvatskog naroda. I nisu narodi u Hrvatskoj ravnopravni, nego pojedinci. Kolektivna prava nisu isto što i prava pojedinca. Zato je Hrvatska isti tip države kao što je Njemačka, a BiH kao Belgija ili Švicarska. Mogli bi i se Flamanci (koji imaju apsolutnu većinu, za razliku od vas) prozvati Belgijancima i početi svojatati cijelu državu po principu jedan čovjek jedan glas, ali to ne rade. Zašto? Zato što su hm...civilizirani. Opet ti ponavljam, da je u Hr ostala paradrzava kao sto je ostala u BiH i jos da je bilo pokusaja nametanja legilizovanja iste paradrzave (od strane domacih izdajnika u BiH, a ne MZ), vidili smo dokle bi dogurali tamo.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Teuton i 19 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|