|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 28 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Tuta
|
Naslov: Bilal Bosnić osuđen na sedam godina zatvora Postano: 05 stu 2015, 14:55 |
|
|
Citat: Bilal Bosnić osuđen na sedam godina zatvoraU Sudu BiH danas je Husein Bosnić prvostupanjskom presudom osuđen na sedam godina zatvora.  U Sudu BiH danas je Husein Bosnić prvostupanjskom presudom osuđen na sedam godina zatvora. Huseina Bosnića Bilala iz Bužima se tereti za krivično djelo javno poticanje na terorističke aktivnosti u vezi s vrbovanjem radi terorističkih aktivnosti i organiziranjem terorističke grupe. U presudi se navodi da je Husein Bosnić tijekom 2013. i 2014. godine kao pripadnik tzv. selefijske zajednice organizirane na području Bosne i Hercegovine, izvan službenih institucija Islamske zajednice BiH, u nekoliko gradova na području Bosne i Hercegovine, kao što su zajednica u Velikoj Kladuši i zajednica u Gornjoj Maoči, radi propagiranja i širenja islamskog radikalizma u Bosni i Hercegovini i regiji, svjesno sa pozicije vjerskog autoriteta u toj tzv. selefijskoj zajednici, javno podstrekivao druge da se priključe terorističkim organizacijama. U optužnici se dalje navodi da je optuženi javno na skupovima na kojima je okupljao pripadnike selefijske zajednice, kao i putem društvene mreže Youtube, održavao i objavljivao svoje govore i upućivao javne poruke s ciljem poticanja pripadnika selefijske zajednice da postanu pripadnici organizirane terorističke grupe ISIL kao i da pripadnici te grupe sudjeluju u aktivnostima koje organizira ta teroristička organizacija. U izrečenu kaznu zatvora, izvještava Avaz, bit će uračunato i vrijeme koje je Bosnić proveo u pritvoru od 3. rujna 2014. godine. Bosniću će biti produžen pritvor za narednih devet mjeseci, odnosno do 15. kolovoza 2016. godine ili do upućivanja na izdržavanje zatvorske kazne. Iz Tužiteljstva BiH istaknuli su da su zadovoljni presudom, ali da će tražiti veću kaznu u drugostupanjskom postupku. Obrana je najavila žalbu, a Bosnićevi odvjetnici su naveli kako je u ovom slučaju riječ o "politički montiranom procesu". Tijekom izricanja presude ispred i u zgradi Suda BiH bilo je jako osiguranje pripadnika Federalne policije i Agencije za istrage i zaštitu BiH. Bosnić je uhićen u policijskoj akciji kodnog naziva "Damask", a na ročištu pred sucem za prethodno saslušanje 26. siječnja izjasnio se da nije kriv po optužbama za koje se tereti. Dnevnik.ba
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Bilal Bosnić osuđen na sedam godina zatvora Postano: 05 stu 2015, 15:16 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 46133 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Kaže odvjetnik da je osuđen radi vjere i da će se tužiti europskom sudu za ljudska prava, znaju oni tko ima spašava guzicu.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Bilal Bosnić osuđen na sedam godina zatvora Postano: 05 stu 2015, 15:20 |
|
Pridružen/a: 28 srp 2012, 23:08 Postovi: 22100 Lokacija: među zvijezdama
|
|
Trebalo je govno vehabijsko pustiti, da ga kamenuju nasred Sarajeva ili Bihaća obitelji mladih koje je poslao na ratišta... cemu farsa i presuda od mizernih sedam godina. A i olakotna okolnost " otac 18 djece" od ko zna koliko različitih majki.
Pa obzirom da živi šerijat ...po tim principima mu treba i kazne odmjeriti.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Bilal Bosnić osuđen na sedam godina zatvora Postano: 05 stu 2015, 15:27 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 46133 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Ne kad je on u pitanju onda se traže europska ljudska prava, tad više ne vrijedi šerijat, govno i zna tko ih štiti. Još će mu na kraju država morati platiti i odštetu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Bilal Bosnić osuđen na sedam godina zatvora Postano: 05 stu 2015, 15:34 |
|
|
|
Još dodatne mjere obezbjedjenja radi presude.
Okupirali pola grada zbog njega. Digli sve živo...zašto?
Ne mogu očigledno kontrolirati bradatu gamad... a znaju gdje su.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Bilal Bosnić osuđen na sedam godina zatvora Postano: 05 stu 2015, 15:43 |
|
|
|
Normalno da ne mogu, da mogu davno bi očistili ova sela u kojima ne vrijede zakoni BiH nego šerijatki.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Bilal Bosnić osuđen na sedam godina zatvora Postano: 05 stu 2015, 15:50 |
|
|
Eto vidite, moj gospodine Bilale. Živimo u državi u kojoj vam ne daju ni da svoju vjeru i uvjerenja ispoljavate a onda se čudimo onima koji bi je rastočili jer nam država ne vrijedi ni po k* duvana 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Bilal Bosnić osuđen na sedam godina zatvora Postano: 05 stu 2015, 16:17 |
|
|
|
Pa imate i ravnonogoraca sličnih Bilalu... nije da nemate Aga. A i zločinaca neprocesuiranih uz devedesetih.
Što kaže Dezulović Picousti sam kakav jeste sebe bi ubio devedesetih, a ovaj današnji onog devedesetih uhapsio.. da ne idemo dalje.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Bilal Bosnić osuđen na sedam godina zatvora Postano: 05 stu 2015, 16:20 |
|
|
|
Pa imate i vi crnogoraca sličnih Bilalu... nije da nemate Aga. A i zločinaca neprocesuiranih uz devedesetih.
Što kaže Dezulović Picousti sam kakav jeste sebe bi uhapsio devedesetih, a onaj devedesetih ovog danas ubio..... da ne idemo dalje.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Bilal Bosnić osuđen na sedam godina zatvora Postano: 05 stu 2015, 16:20 |
|
|
|
Pa imate i vi ravnogoraca sličnih Bilalu... nije da nemate Aga. A i zločinaca neprocesuiranih uz devedesetih.
Što kaže Dezulović Picousti sam kakav jeste sebe bi uhapsio devedesetih, a onaj devedesetih ovog danas ubio..... da ne idemo dalje.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Bilal Bosnić osuđen na sedam godina zatvora Postano: 05 stu 2015, 16:22 |
|
|
|
Ima ih koji misle da picousti samo dobro glumi a takvih je pun Šeher, gospođice Saro.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Bilal Bosnić osuđen na sedam godina zatvora Postano: 05 stu 2015, 16:22 |
|
|
|
Dobro je Sarajka, ne moraš se ponavljati. Mada možeš triputa. :)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
granica
|
Naslov: Re: Bilal Bosnić osuđen na sedam godina zatvora Postano: 05 stu 2015, 16:31 |
|
|
ma lik je strava osuditi nekog zato sto sere na 7 a nekog ko siluje pali i kolje (bez obzira o kome se radilo) na duplo manje meni licno cudno zvuci..ali pravda je relativna stvar tako da..postujte presude 
_________________ Recte facti fecisse merces est.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tuta
|
Naslov: Re: Bilal Bosnić osuđen na sedam godina zatvora Postano: 05 stu 2015, 16:38 |
|
|
granica je napisao/la: ma lik je strava osuditi nekog zato sto sere na 7 a nekog ko siluje pali i kolje (bez obzira o kome se radilo) na duplo manje meni licno cudno zvuci..ali pravda je relativna stvar tako da..postujte presude  Kazna je trebala biti strožija... Par sekundi razmišljanja i zna se zašto. Poslao je desetine muslimana na terorističku obuku i izložio BiH dugoročnoj prijetnji. Sutra u eksploziji može biti ubijeno 15 ljudi, možda za godinu dana u masovnoj pucnjavi 30, a možda i za 10 godina bude ubijeno 100 ljudi. Dopustit ćeš, silovanje je mala maca za to.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ko drugi nego ja
|
Naslov: Re: Bilal Bosnić osuđen na sedam godina zatvora Postano: 05 stu 2015, 17:50 |
|
Pridružen/a: 21 svi 2013, 16:03 Postovi: 972 Lokacija: Hilafet, Sarajevo Upozorenja: -2
|
|
Nadam se da je ova presuda dovoljna opomena slicnima.
Zalosno je da ce toliko djece odrastati bez oca i u jako teskim materijalnim uslovima.
_________________ "Allah je naš cilj, Kur'an je naš zakon, Poslanik je naš lider, Džihad je naš način, a smrt na Allahovom putu naša najveća težnja."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Bilal Bosnić osuđen na sedam godina zatvora Postano: 05 stu 2015, 23:22 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
granica je napisao/la: ma lik je strava osuditi nekog zato sto sere na 7 a nekog ko siluje pali i kolje (bez obzira o kome se radilo) na duplo manje meni licno cudno zvuci..ali pravda je relativna stvar tako da..postujte presude  Džes ba taliban. Nisam ni sumnjao da te ova vijest neće pogoditi u srce.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bistrik
|
Naslov: Re: Bilal Bosnić osuđen na sedam godina zatvora Postano: 06 stu 2015, 01:03 |
|
Pridružen/a: 29 tra 2015, 03:10 Postovi: 1058 Lokacija: Sarajevo
|
|
Sudske presude se ne komentiraju nego provode.
Islamističke ekstremiste što strože kažnjavati...
(isto vrijedi za sve ekstremiste bilo kojeg predznaka)
Konačno je došlo vrijeme da normalni ljudi žive na miru - barem se nadam ...
Obitelj, dom, posao, kavana, nogomet itd. itd. itd.
_________________ Clinton for president !
Love USA !
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Bilal Bosnić osuđen na sedam godina zatvora Postano: 06 stu 2015, 10:01 |
|
|
|
Ako ti promaklo, Bošnjaci u ISIL moraju klati i silovati da se dokažu i da pokažu da nisu špijuni. Ne misliš valjda da su svi Bošnjaci tamo "kuhari".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Bilal Bosnić osuđen na sedam godina zatvora Postano: 06 stu 2015, 10:59 |
|
|
|
Bosnićev odvjetnik se žali pazite na što, sudkinja nije znala po islamski ispravno titulirati Muhammada. I sve je zbog toga namješteno. Shebana naroda, i odvjetnici im džamijaši i islamisti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Bilal Bosnić osuđen na sedam godina zatvora Postano: 06 stu 2015, 11:06 |
|
|
|
Svi vodeći svjetski mediji objavili vijest o presudi. Zovu ga "bosanski imam". Za ovo treba zahvaliti Fahri Radončiću kad je za vijeće ministara uvjetovao SDP i DF za taj zakon. Što se tiče njih samih taj zakon nikad ne bi vidio svijetlo dana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Bilal Bosnić osuđen na sedam godina zatvora Postano: 06 stu 2015, 11:18 |
|
|
|
Eto granica organiziraj kakav prosvjed u Beču s islamistima istomišljenicima, osudiše vam hodžu "samo" zbog vjere.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
granica
|
Naslov: Re: Bilal Bosnić osuđen na sedam godina zatvora Postano: 06 stu 2015, 12:41 |
|
|
ne valja ovo tuzilastvo bih mora dodik malo da se postara za oBranu hrvata pa da bilal dobije jos 7 godna 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
granica
|
Naslov: Re: Bilal Bosnić osuđen na sedam godina zatvora Postano: 06 stu 2015, 12:42 |
|
|
BBC je napisao/la: Svi vodeći svjetski mediji objavili vijest o presudi. Zovu ga "bosanski imam". Za ovo treba zahvaliti Fahri Radončiću kad je za vijeće ministara uvjetovao SDP i DF za taj zakon. Što se tiče njih samih taj zakon nikad ne bi vidio svijetlo dana. samiim tim je i tvoj imam jer si i ti vamo i tamo bosanac pa makar bio iz centra zapadnog mostara
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Bilal Bosnić osuđen na sedam godina zatvora Postano: 06 stu 2015, 13:06 |
|
|
|
Zašto bi bio moj. Kažeš da si Hrvat i svi znaju da nisi musliman. Znate vi to muslimani i sami kad se lažno predstavljate kao "Hrvati" zbog srama.
Količina tvog trolanja na ovoj temi je znakovita i pokazuje gdje tvoje srce leži.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
granica
|
Naslov: Re: Bilal Bosnić osuđen na sedam godina zatvora Postano: 06 stu 2015, 13:10 |
|
|
kazes da si hrvat i svi znaju da si iz hrvatske kazes u zagrebu isto to i sta bude  nije ni tebi lako, nije bogami
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|