|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 27 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
xcalibre
|
Naslov: Zaradi radeći mikrozadatke? Mit ili stvarnost? Postano: 05 stu 2015, 12:36 |
|
|
Manite se PTC sajtova, Idite na pravu stvar. Radite mikrozadatke, vrlo jednostavno, a mjesečna zaradi zavisi od tebe koliko radiš na tim zadacima. Zadaci su vrlo jednostavni. O kakvim zadacima se radi? Zadaci znaju biti različitog tipa: pronadji nečiji mail pronadji web stranicu neke firme klasifikuj turističke slike identifikuj autora članka naravno, morate znati engleski... Klik ovdje za više informacijaIsplata se vrši preko PayPal računa, PayToo, Neteller, Payza i čeka ako ste iz United States i Canada Da li je netko već probao? Ima li klixaša? :)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
xcalibre
|
Naslov: Re: Zaradi radeći mikrozadatke? Mit ili stvarnost? Postano: 05 stu 2015, 13:24 |
|
|
Evo moja isplata za 9 mjesec ![slika](http://i61.tinypic.com/219s4so.jpg)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Hunter
|
Naslov: Re: Zaradi radeći mikrozadatke? Mit ili stvarnost? Postano: 06 stu 2015, 00:19 |
|
|
xcalibre je napisao/la: Manite se PTC sajtova, Idite na pravu stvar. Radite mikrozadatke, vrlo jednostavno, a mjesečna zaradi zavisi od tebe koliko radiš na tim zadacima. Zadaci su vrlo jednostavni. O kakvim zadacima se radi? Zadaci znaju biti različitog tipa: pronadji nečiji mail pronadji web stranicu neke firme klasifikuj turističke slike identifikuj autora članka naravno, morate znati engleski... Klik ovdje za više informacijaIsplata se vrši preko PayPal računa, PayToo, Neteller, Payza i čeka ako ste iz United States i Canada Da li je netko već probao? Ima li klixaša? :) Što ložiš ljude ako tebi lova ide u džep? ![kava :kava](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a045.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
boksnamnik
|
Naslov: Re: Zaradi radeći mikrozadatke? Mit ili stvarnost? Postano: 06 stu 2015, 00:23 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2014, 10:58 Postovi: 2335 Lokacija: Република Српска/Republika Srpska
|
Covjek je solidaran. Hoce da imaju svi kad ima i on :)
_________________ Za dobar zivot nije rodjen svako
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Hunter
|
Naslov: Re: Zaradi radeći mikrozadatke? Mit ili stvarnost? Postano: 06 stu 2015, 00:38 |
|
|
boksnamnik je napisao/la: Covjek je solidaran. Hoce da imaju svi kad ima i on :) Nismo svi isti.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
xcalibre
|
Naslov: Re: Zaradi radeći mikrozadatke? Mit ili stvarnost? Postano: 06 stu 2015, 01:06 |
|
|
Hunter je napisao/la: xcalibre je napisao/la: Manite se PTC sajtova, Idite na pravu stvar. Radite mikrozadatke, vrlo jednostavno, a mjesečna zaradi zavisi od tebe koliko radiš na tim zadacima. Zadaci su vrlo jednostavni. O kakvim zadacima se radi? Zadaci znaju biti različitog tipa: pronadji nečiji mail pronadji web stranicu neke firme klasifikuj turističke slike identifikuj autora članka naravno, morate znati engleski... Klik ovdje za više informacijaIsplata se vrši preko PayPal računa, PayToo, Neteller, Payza i čeka ako ste iz United States i Canada Da li je netko već probao? Ima li klixaša? :) Što ložiš ljude ako tebi lova ide u džep? ![kava :kava](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a045.gif) Ide 10% jer sam premium, s tim da se čovjeku koji se registruje ništa ne umanjuje. Isto i vi možete raditi. Od 700 dolara zarađenih prije mjesec, oko 60 je došlo od referala, ostalo sam radio ja zadatke.. Možete probati, ništa vas ne košta ;) Isplata se vrši preko PayPal računa, što znači da je sigurno 100%.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Zaradi radeći mikrozadatke? Mit ili stvarnost? Postano: 06 stu 2015, 01:08 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21140 Lokacija: među zvijezdama
|
Ovo Ministra treba uzeti da radi. Ja bi lovu ubirala ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
xcalibre
|
Naslov: Re: Zaradi radeći mikrozadatke? Mit ili stvarnost? Postano: 06 stu 2015, 01:35 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Ovo Ministra treba uzeti da radi. Ja bi lovu ubirala ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) Vjeruj mi da je moguće skoro i pravi posao da zamjeni, kad ima zadataka da se radi.. a obično ima.. Kurs je 1.798 KM (skoro 1.8). Znači, mjesečno 300 dolara = 540 KM 500 dolara = 900 KM. Ovo dobro dođe kao dodatna zarada pri 'običnom' poslu. Provedeš 2-3 sata radeći ovo i zarađuješ.. Znam da zvuči predobro, i bit' će vjerovatno komentara tipa ma previše dobro da bi bilo istinito itd.. Ali dok ljudi ne probaju, tako govore ;) Poslije se zahvaljuju, ili šute jer ispada da si mu pomogao da zaradi. Tipično, ne želi da se zahvali.. Ali dobro, idemo dalje ;)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
chat nick
|
Naslov: Re: Zaradi radeći mikrozadatke? Mit ili stvarnost? Postano: 06 stu 2015, 15:11 |
|
|
Bezveze.Zar ti nije lakše da nešto drugo radiš ili se baviš tako nečim.Hehehehehehehehe...Evo daću ti ja neke pare,ne znam koliko para hoćeš pa ćemo da se dogovorimo šta ćeš da uradiš za te pare hehehe jebale vas pare. :-) Svi hoćete pare.Pare nisu problem.Para ima.Al mora da se,radi.Hoćeš pare nemaš školu nemaš ništa hoćeš da jedeš hoćeš da piješ hoćeš da jebeš da obučeš a to sve košta. Pa droga. Eeeeeee...hehehehehe... Imam ja posao za sve vas koji,hoćete pare. :-D
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
chat nick
|
Naslov: Re: Zaradi radeći mikrozadatke? Mit ili stvarnost? Postano: 06 stu 2015, 15:14 |
|
|
Javite se.Primamo u stalni radni odnos. :-)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Hunter
|
Naslov: Re: Zaradi radeći mikrozadatke? Mit ili stvarnost? Postano: 06 stu 2015, 15:59 |
|
|
xcalibre je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Ovo Ministra treba uzeti da radi. Ja bi lovu ubirala ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) Vjeruj mi da je moguće skoro i pravi posao da zamjeni, kad ima zadataka da se radi.. a obično ima.. Kurs je 1.798 KM (skoro 1.8). Znači, mjesečno 300 dolara = 540 KM 500 dolara = 900 KM. Ovo dobro dođe kao dodatna zarada pri 'običnom' poslu. Provedeš 2-3 sata radeći ovo i zarađuješ.. Znam da zvuči predobro, i bit' će vjerovatno komentara tipa ma previše dobro da bi bilo istinito itd.. Ali dok ljudi ne probaju, tako govore ;) Poslije se zahvaljuju, ili šute jer ispada da si mu pomogao da zaradi. Tipično, ne želi da se zahvali.. Ali dobro, idemo dalje ;) Taj sajt može da se ugasi do kraja godine. Moj ti je savet da učiš da programiraš ili neku sličnu IT veštinu, da bi to propalo mora nestati struje. Što je gotovo apokaliptičan scenario. Jedno je raditi za nekog, drugo je znati nešto što vredi novca.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
xcalibre
|
Naslov: Re: Zaradi radeći mikrozadatke? Mit ili stvarnost? Postano: 06 stu 2015, 21:50 |
|
|
Ne može da se ugasi jer sajt vrijedi više miliona i dio je platforme Crowdflower.. Očito ništa ne znaš o tome.. i dovoljno je palamuditi da se to ne radi. Ja sam dao konkretan način zarade novca, i vrlo je lagan. Btw. šestero ljudi se već prijavilo sa ovog foruma ;) Ljudi nisu željni para, ljudi jednostavno trebaju pare.. Ovo može poslužiti kao dodatni posao, a i kao 'osnovni' za studente
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Hunter
|
Naslov: Re: Zaradi radeći mikrozadatke? Mit ili stvarnost? Postano: 06 stu 2015, 23:52 |
|
|
xcalibre je napisao/la: Ne može da se ugasi jer sajt vrijedi više miliona i dio je platforme Crowdflower.. Očito ništa ne znaš o tome.. i dovoljno je palamuditi da se to ne radi. Ja sam dao konkretan način zarade novca, i vrlo je lagan. Btw. šestero ljudi se već prijavilo sa ovog foruma ;) Ljudi nisu željni para, ljudi jednostavno trebaju pare.. Ovo može poslužiti kao dodatni posao, a i kao 'osnovni' za studente Sad si već bezobrazan, doviđenja.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
xcalibre
|
Naslov: Re: Zaradi radeći mikrozadatke? Mit ili stvarnost? Postano: 07 stu 2015, 11:49 |
|
|
Da, čovjek se zove bezobraznim kad imaš činjenice protiv njegovih iskaza.. ali dobro :)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: Zaradi radeći mikrozadatke? Mit ili stvarnost? Postano: 07 stu 2015, 12:40 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39746 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Možeš misliti jedini normalan način zarade da stvarno nešto možeš zaraditi je YouTube, googleads itd. Mislim da ima i ona stranica gdje traže određene poslove odnosno posredovanje tipa prevođenje, grafički dizajn itd. ne znam kako se točno zove.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Zaradi radeći mikrozadatke? Mit ili stvarnost? Postano: 07 stu 2015, 17:53 |
|
|
Nekada sam padao na to, a sad sam postao premator da bih se bavio time jer zarada je slaba ili u večini slučajeva nikakva s obzirom na "uloženu" količinu rada.
Ovo je dobra stvar za osobe od 18 do 25 godina, a poslije možeš pokrenuti i sam nešto ukoliko te i dalje zanima internet zarada. Najbolje je pokrenuti neki manji IT biznis sa par hiljada KM, jer tu leži lova i to preduzetnička lova. Ja imam neku ideju samo se ne odvažim upustiti u to jer ipak rizikujem da ostanem i bez onog što imam. Šta ćeš, biznis je dobra stvar, ali ima i loše strane, a to je moguć neuspjeh tj. ili ti dobro ide ili propadneš i prije nego što se "proslaviš".
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Zaradi radeći mikrozadatke? Mit ili stvarnost? Postano: 07 stu 2015, 18:00 |
|
|
Dobar IT biznis je recimo naplata nekakve usluge npr. web hostinga, registracije internet domena, pretplate na file sharing, prodaja nekog specifičnog softvera preko paypala kroz direktan download, prodaja parfema preko Facebooka i slično. Dakle direktna prodaja, a ne iskorištavanje drugih za sitan procenat pošto više ćeš vremena posvetiti da ubijediš nekog da ti se pridruži negoli što ćeš od toga da zaradiš.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
xcalibre
|
Naslov: Re: Zaradi radeći mikrozadatke? Mit ili stvarnost? Postano: 07 stu 2015, 21:18 |
|
|
Da, ali morate shvatiti da nije svako nadaren za IT..isto kao što ne može svako biti inženjer.. Ovo može poslužiti mladim ljudima bez posla, ili jednostavno kao dodatna zarada pri standardnom poslu.. Dolar je na 'cijeni' sad.. Tako da, isplati se ;)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Zaradi radeći mikrozadatke? Mit ili stvarnost? Postano: 08 stu 2015, 17:06 |
|
|
Ima IT poslova za koje ti nisu potrebni veliko znanje, najčešće samo osnovno tehničko znanje koje možeš da pokupiš surfajući internetom. Npr. vođenje domenskog registrara nije nimalo težak posao. Nebi da reklamiram firmu koja nudi povoljne domain reseller pakete po sistemu ključ u ruke (gotov sajt, tvoje ime websajta, tvoj logo i njihova korisnička podrška ako nešto zapne), a godišnja zakupnina je nekoliko stotina dolara. Imaš svoj registrar, određuješ cijene registracije, transfera i obnove domena. Onaj ko hoće da se registruje, sve može uraditi automatski, registruje ime, plati paypalom ili karticom i odmah je u registru domena. Oni koji su u tom dijelu IT sektora znaju o kome pričam. Rećiću samo čuveni tatica. Prodaješ domene po recimo 7-8 dolara, a na akciji kada hoćeš da stekneš puno kupaca po 1 ili 2 dolara. Osim paketa, uložiš i u marketing. Na Facebooku je reklamiranje povoljno. Uzmemo li u obzir da pola bivše Jugoslavije je na Facebooku (otprilike, bubam cifru) to je 10 miliona ljudi, a 5000 ljudi za 1 dolar je maksimalna cijena za pregled na Facebooku. Dovoljno je samo da kreiraš post i boostuješ ga. Znači 2000 dolara i još dodaj 10 odsto na tu cijenu da nađeš nekog IT malca znalca ili još bolje neku IT firmu koja se bavi time da ti to sve odradi na način da ti namjeste parametre koji će ti omogućiti toliki reach. Eto, nekih 2000-3000 dolara za prepoznatljivost, ne trebaju ti serveri, ni kancelarija, sve je kod Amerikanaca na serverima, možeš da obavljaš posao gdje hoćeš i to na postojećem kompjuteru da obavljaš najosnovnije komande tipa provjere broja klijenata, broja registrovanih domena, količine kapitala, a sav "težak dio" radi firma kod koje imaš reseller paket.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Hunter
|
Naslov: Re: Zaradi radeći mikrozadatke? Mit ili stvarnost? Postano: 08 stu 2015, 19:41 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: Ima IT poslova za koje ti nisu potrebni veliko znanje, najčešće samo osnovno tehničko znanje koje možeš da pokupiš surfajući internetom. Npr. vođenje domenskog registrara nije nimalo težak posao. Nebi da reklamiram firmu koja nudi povoljne domain reseller pakete po sistemu ključ u ruke (gotov sajt, tvoje ime websajta, tvoj logo i njihova korisnička podrška ako nešto zapne), a godišnja zakupnina je nekoliko stotina dolara. Imaš svoj registrar, određuješ cijene registracije, transfera i obnove domena. Onaj ko hoće da se registruje, sve može uraditi automatski, registruje ime, plati paypalom ili karticom i odmah je u registru domena. Oni koji su u tom dijelu IT sektora znaju o kome pričam. Rećiću samo čuveni tatica. Prodaješ domene po recimo 7-8 dolara, a na akciji kada hoćeš da stekneš puno kupaca po 1 ili 2 dolara. Osim paketa, uložiš i u marketing. Na Facebooku je reklamiranje povoljno. Uzmemo li u obzir da pola bivše Jugoslavije je na Facebooku (otprilike, bubam cifru) to je 10 miliona ljudi, a 5000 ljudi za 1 dolar je maksimalna cijena za pregled na Facebooku. Dovoljno je samo da kreiraš post i boostuješ ga. Znači 2000 dolara i još dodaj 10 odsto na tu cijenu da nađeš nekog IT malca znalca ili još bolje neku IT firmu koja se bavi time da ti to sve odradi na način da ti namjeste parametre koji će ti omogućiti toliki reach. Eto, nekih 2000-3000 dolara za prepoznatljivost, ne trebaju ti serveri, ni kancelarija, sve je kod Amerikanaca na serverima, možeš da obavljaš posao gdje hoćeš i to na postojećem kompjuteru da obavljaš najosnovnije komande tipa provjere broja klijenata, broja registrovanih domena, količine kapitala, a sav "težak dio" radi firma kod koje imaš reseller paket. Vlado, je si li ti ovo do sada pokušavao da radiš? U teoriji zvuči bajkovito, a ja u bajke ne verujem. Hostgator nudi nešto slično, možda i isto. Ne sećam se više, imam nalog kod njih jer mi je jedno vreme trebao dobar hosting.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Zaradi radeći mikrozadatke? Mit ili stvarnost? Postano: 08 stu 2015, 20:02 |
|
|
Pokušavao ne, imam namjeru da. A i u međuvremenu sam više puta negdje na internetu pročitao da su neki pokrenuli takav posao. Dakle samo registracija domena, bez hostinga.
Hosting kompanija sa registracijom domena sa naglaskom na hosting imaš koliko hoćeš. Ja sam mislio isključivo na registraciju domena. To bi bilo dobro pošto ne treba puno znanja iz IT sektora samo da znaš da se uloguješ i slične sitne tehničke stvari. Sad, dali bi se IT kompanija sa jednom uslugom i to najosnovnijom (registracijom domena) dobro "primila" na ovim prostorima, e to je pitanje. Možda su ovi što su pokrenuli domenski registrar fokusirali se na neko strano tržište, moguće je da je to.
Hostgator je najpoznatija svjetska web hosting kompanija koja pored web hostinga pruža i usluge registracije domena. To je već nešto drugo. Za hosting treba više tehničkog znanja, u slučaju da serveri zakažu moraš da ih podigneš na vrijeme, borba sa DDOS napadima i slično. Za to treba konstantna podrška, to je nešto drugo.
Samo domenski registrar, to ti je samo registruješ domen i to je to, a hosting nađeš kod neke druge firme, ako ti je potreban.
Ljudi koji registruju domen kod domenskih registrara uglavnom se bave domainingom ("držanjem" neke zvučne domene zarad kasnije prodaje po većoj cijeni), dok ljudi koji idu preko hosting kompanija uglavnom im treba kompletan sajt (dakle i domen i hosting) zarad posjedovanja lične ili poslovne web prezentacije ili web servisa, dok ciljna grupa za domenski registrar su domaineri, mada može i za hosting ili jednostavno za zaštitu neke ideje (brenda) na najbrži mogući način.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Hunter
|
Naslov: Re: Zaradi radeći mikrozadatke? Mit ili stvarnost? Postano: 09 stu 2015, 08:39 |
|
|
Znam par ljudi koji su dosta radili sa domaćim klijentima (ExYu), ono što su mi jednoglasno poručili je: izbegavaj naše klijente! To se pre svega odnosi na fizička lica. Zahtevi i zamerke koje oni imaju da ne bi platili punu cenu ili platili uopšte spadaju u domen genijalnog bezobrazluka. A odnos države prema tebi kada legalizuješ svoje poslovanje je posebna priča.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Eradicator
|
Naslov: Re: Zaradi radeći mikrozadatke? Mit ili stvarnost? Postano: 14 pro 2015, 14:48 |
|
Pridružen/a: 01 pro 2015, 23:58 Postovi: 541 Lokacija: Opčilište.org
|
Pa...stvarnost.
Na primjer na Amazonu ima Mechanical Turk, gdje radite razne te mikrozadatke - ono vam izbaci listu tih mikrozadataka, i vi radite one koji imaju razumnu cijenu (dolar - dva). Za dijasporce je super da si zarade neku sicu za izlaske.
Iz meni nepoznatih razloga, meni Balkanoidu Vulgarisu nisu dali - ne pise im u TOSu da nam nije dozvoljeno. Jebiga, glava mi je sigurno previse kockasta. Koji rasisti... .
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
xcalibre
|
Naslov: Re: Zaradi radeći mikrozadatke? Mit ili stvarnost? Postano: 14 pro 2015, 21:27 |
|
|
Jer je namjenjeno pretežno za ljude iz Amerike, dok ovaj sistem kojeg ja radim, nije.. namjenjeno je za čitavo čovječanstvo :)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Zaradi radeći mikrozadatke? Mit ili stvarnost? Postano: 15 pro 2015, 17:36 |
|
|
Ko ne umre od dosade, za njega ovo je dobro. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Bolji je Fiverr, ali tu moraš da imaš viši nivo znanja od klikanja na reklame i drugih sličnih sajtova koji nude malu zaradu. Dobro je malo proguglati o HYIP-u. To je već za ozbiljnije igrače, ali se može početi i sa 1 dolarom. Platiš 1 dolar, dobiješ 2 za 7 dana. Pošteno. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Ima dobrih HYIP-ova samo treba ganjati po Gooogle-u jer je to je promjenjivo s obzirom da rijetki su koji HYIP-ovi koji su rade duže od 1-2 godine dana.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|