Živim u Koprivnici pokraj Zagreba, baka i djed po maminoj strani su Ruža i Mate Šola koji su 1960-ih godina otišli
trbuhom za kruhom iz Prisoja, djed Mate raditi u Njemačku na gradilišta a baka Ruža sa 5-oro djece Jozo,Ante,Nedjeljko,Franka i Iva Šola došla u selo Peteranec nedaleko Koprivnice odnosno Zagreba.
Djed Mate Šola i Ruža Šola imali su kuću u Prisoju, odmah do Buškog jezera, ko je iz Prisoja trebao bi znat,ja sam samo na slikama vidio.
Baka Ruža imala je djevojačko prezime Šarić,tj. njezina majka je bila Šarić,
koliko ja znam po pričama dok je mogla govoriti da su to Šarići iz loze Marijana Šarića-a vlasnika Europatrade-a,žznqači mi smo s njima daljnja rodbina.
ZNAČI MOJI BAKA I DJED MATE I ruŽA šOLA IMAJU BRAĆU KOJA SE ODMAH POSLIJE NJIH ODSELILA IZ PRISOJA:
-U BJELOVARU nedaleko Zagreba
-I SESVETAMA u Zagrebu PO PREZIMENU KRIŠTO I ŠOLA (ANTONIJA ŠOLA)
Tražim nekoga iz Prisoja ko mi je rođak ili nekoga ko čita ovo i zna Šole iz Prisoja koji bi mi mogli biti rodbina,
želim stupiti u kontakt sa Šarićima iz Zagreba da se bar jednom u životu vidimo i da znamo da smo neka rodbina jer sam 100 puta prošao kraj Europatradea ne znajući da smo neki daljnji rod..
javite mi se na :
[email protected] ili na mob: 0991970669 + pozivni za hrvatsku +385