HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 13 vel 2025, 16:57.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 87 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Dotle je došlo? Da me Jergović brani!
PostPostano: 10 vel 2010, 15:50 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Inače ovaj neki "val" je počeo sa Kuljišem, nastavio s Pusićkom, kulminirao sa Josipovićem a na njega se sad naslonio i Miljenko.

Tako je počelo i sa Mesićijadom. I hvala Bogu izgleda završilo.

Nama to donosi ono što i želimo, pomoć u rješavanju situacije u BiH, no sigurno je da će rodilje na pr. biti kolateralne žrtve a na našim zastupnicima u Hr saboru je sad da ublaže to jasno razdvajanje Hrvata u dvije države, recimo da svaka rodilja koja ima hrvatsko državljanstvo dobiva određenu naknadu...

A šta je sa onim rodiljama u Srbiji i R.Srpskoj ?

Većina hrvatskih Srba danas imaju hrvatsko državljanstvo,znači da bi po tom modelu i oni bili obuhvaćeni u ostvarivanju svojih prava ili konkretno,porodiljnih naknada.

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 15:50 

Frende inkvi, ja za sve trebam trenutak inspiracije.
Nekako mi sad došlo.....

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 15:51 
Inkvizitor je napisao/la:

Sve je to u redu..ali zašto ti ne pišeš kolumne.

taman sam mislila isto pitat. da sam mlađa, malo bih izvršila pritisak na njega, što odozgo, što odozdo, ovako ću to prepustiti uvjerljivijima :zubati

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 15:52 

DarthCroat je napisao/la:
Inače ovaj neki "val" je počeo sa Kuljišem, nastavio s Pusićkom, kulminirao sa Josipovićem a na njega se sad naslonio i Miljenko.

Tako je počelo i sa Mesićijadom. I hvala Bogu izgleda završilo.

Nama to donosi ono što i želimo, pomoć u rješavanju situacije u BiH, no sigurno je da će rodilje na pr. biti kolateralne žrtve a na našim zastupnicima u Hr saboru je sad da ublaže to jasno razdvajanje Hrvata u dvije države, recimo da svaka rodilja koja ima hrvatsko državljanstvo dobiva određenu naknadu...

Većina hrvatskih Srba danas imaju hrvatsko državljanstvo,znači da bi po tom modelu i oni bili obuhvaćeni u ostvarivanju svojih prava ili konkretno,porodiljnih naknada.

Čuj moramo birat, ili će se dijelit građanima ili državljanima a sad ti vidi što je manja šteta za Hrvate BiH.

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 15:58 

Ilirka je napisao/la:

Sve je to u redu..ali zašto ti ne pišeš kolumne.

taman sam mislila isto pitat. da sam mlađa, malo bih izvršila pritisak na njega, što odozgo, što odozdo, ovako ću to prepustiti uvjerljivijima :zubati

oooops... :zubati

naš capo je otrov za žene..

gle capo ne zajebaji..takvo nešto se ne može napisati samo u trenutku inspiracije..za to moraš biti jebeni Freud i Ken Kesey istovremeno..

piši brate piši..šteta je...cirkusanti i mrljatori se šire..a talenti trule..

pa dokle..

Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 16:07 

Dobro vi imate volje čitati tog Jergovića...zdravije je etiketu PAN-a proučiti...

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 16:07 

DarthCroat je napisao/la:

Čuj moramo birat, ili će se dijelit građanima ili državljanima a sad ti vidi što je manja šteta za Hrvate BiH.

Za Herceg-Bosance je bolja ova druga opcija :zubati ali za gospodu u sovjetskoj Hrvatskoj ne valja niti jedna. :zubati

Ako je za državljane,onda tu Herceg-Bosanci idu u paketu sa Srbima,pa za proračun još veći udarac,a ako je za građane,opet riskiraju da im se radi tih povlastica dosele mrski Herceg-Bosanci,kojih im je i onako puna kapa.

Za Hrvatsku bi bilo bolje da ostane ovako kako jest,jer kome je stalo do te naknade,on će opet naći načina da je ostvari,mada ja smatram da je to s porodiljnim predimenzionirano i iskorišteno u dnevno političke svrhe,jer po tome ispada da se niti jedno hrvatsko dijete ne rađa u Livnu,Mostaru ili bilo kojem drugom gradu tzv.BiH

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 16:11 

savršeno perfektno, rečeno za pet.

Ajd nas ti brani! Mislim nemam ništa protiv, samo gdje ćeš to činit?!

Više vrijedi jedna njegova rečenica u ovom tekstu nego cijeli tvoj opus dosad, barem što se utjecaja na javno mijenje tiče.

Oni (spodobe) će pisat u glavnim hrvatskim novinama, a meni je jako stalo da pišu pozitivno o nama.

Postalo je već degutantno pljuvanje po nama, i što jest i što nije se trpa u isti koš. Jedini način da to spriječimo jest da odvojimo što jest a što nije istina a Miljenko je to u ovom tekstu jako dobro odradio.

Problem je kod određenih kolumnista, branitelja hrvatstva, što ih iskoriste i njih i njihove tekstove u potpuno druge svrhe od onih zbog kojih su pisane. Neko vrijeme to prolazi no nakon nekog vremena se cijelo hrvatovanje isprostituira.

I onda nalete "mrzitelji" i sve što je hrvatsko počnu pljuvat, a onda se mi kao fol čudimo. I počnu priče o Jugonostalgičarima, Urbanim, prodanim dušama, djeci Udbaša i slično.

Trik je u tome da tekstovi koji brane Hrvate ne budu folklorno obojani. Recimo ne možemo branit nekoga zato što je naš a pokrao milijune i sl.

On da nas brani??

Pa on i Kuljis su jedni od prvih koji su i zapoceli pljuvati po Hercegovcima, i sad da nas ta dvojica brane. ma hajteee molim vas. Nego vidili da su okupili mnostvno sljedbenika, pa sad vise nije fora pljuvati nego se oni dosjetise ajmo mi sada malo braniti Ere.

Pila naopako, uvijek protiv svih, mrze sami sebe a ne ostale.

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 16:16 

goLLe je napisao/la:

Pa on i Kuljis su jedni od prvih koji su i zapoceli pljuvati po Hercegovcima, i sad da nas ta dvojica brane. ma hajteee molim vas.

Gde i kad je Jergović pljuvao po Hercegovcima? Ako imaš linkove..zahvaljujem.

slika

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 16:18 

Mar-kan je napisao/la:
Dobro vi imate volje čitati tog Jergovića...zdravije je etiketu PAN-a proučiti...

:palacgore1

Sreća pa mu objave sliku uz kolumne, pa ga uočim sa kilometra,...junk-filter on!

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 16:31 
http://www.euroinfo.ba/opsirnije.php?id=13530

nemojte baš pakirati jergiju da je pisao protiv hercegovaca. sve što capi piše je istina, ali onda i slijedimo tu istinu pa recimo da nije dežurni pljuvač po hercegovcima, nego naprotiv...

to što on kroz svoje tekstove provlači neke antihrvatske teze, to je druga stvar, a već sam ih i navela. ja takve tekstove isto ne doživljavam prijateljskima, ali žalosno je da par sisa može plasirati najgnjusnije laži o samim hercegovcima, pa da joj bude oprošteno, čak i prihvaćeno skoro pa bez rezervi, dok se jergija tambura i kad treba i kad ne treba.
žalosno. stvarno žalosno.

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 16:36 

Ilirka je napisao/la:

nemojte baš pakirati jergiju da je pisao protiv hercegovaca. sve što capi piše je istina, ali onda i slijedimo tu istinu pa recimo da nije dežurni pljuvač po hercegovcima, nego naprotiv...

to što on kroz svoje tekstove provlači neke antihrvatske teze, to je druga stvar, a već sam ih i navela. ja takve tekstove isto ne doživljavam prijateljskima, ali žalosno je da par sisa može plasirati najgnjusnije laži o samim hercegovcima, pa da joj bude oprošteno, čak i prihvaćeno skoro pa bez rezervi, dok se jergija tambura i kad treba i kad ne treba.
žalosno. stvarno žalosno.

Nek Jergović ode na plastičnu,sredi te organe i njemu će biti oprošteno...

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 16:40 

Ilirka je napisao/la:

nemojte baš pakirati jergiju da je pisao protiv hercegovaca.........

:klanjam aj sa mnom na kafu.. :zubati

slika

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 16:41 
oću, ako si blizu mostara :D

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 16:42 

Ilirka je napisao/la:

onda možda na leto.
do tad si pozvana u Bg i Viennu. :D

slika

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 16:46 
Real gone je napisao/la:
Ilirka je napisao/la:

onda možda na leto.
do tad si pozvana u Bg i Viennu. :D

tnx :zivili

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 17:22 

Ilirka je napisao/la:
caporegime je napisao/la:
Griješite ukoliko mislite da jergović brane oni koji su nepravedno optuženi. Jergović kao čovjek je jedan od onih koji svoj polaožaj u društvu postavlja izvan svih i iznad svih.
Svoju nazovi snagi crpi iz osjećaja da ne pripada nikome, nikakvom plemenu, nikakvom narodu, ničemu što bi ga, po njegovom mišljenju moglo ograničavati.
Iz tog prostora izvan i iznad Jergović smatra da je dužan i ovlašten svakom dijeliti packe i biti moralna kapa svih nas jadnih sivih pripadnika grupa, grupica, naroda, udruženja, svega onoga za što jergović smatra da ograničava.
Jergović ne voli nikoga, pa ni samoga sebe.
On ne poznaje osjećaje kao domoljublje, prijateljstvo, ljubav, nešto radi čega bi odvojio od sebe i iz sebe za dobrobit nečega apstraktnog.
kao takav mrzi prvenstveno svoje korijene. Mrzi činjenicu da i on mora nekome pripadati. Mrzi u sebi iz Sarajevo iz kojega potječe, jer je to Sarajevo postalo simbol njegovog kukavičluka i bijega, njegovog ostavljanja svega onoga lijepoga za koji su mnogi bili spremni dati živote.
Jergović nema ideala, ne zato jer misli da se za ideale ne isplati boriti nego zato jer je kukavica. Kukavica koji je vlastitu majku ostavio da krepa, i koji od ideala bježi kao đavo od križa upravo zato jer zna da nema snage za ideale poginut.
Jergović mrzi Bosnu i Hercegovinu jer za njega predstavlja primitivan kraj primitivaca koji ne zaslužuju njegovu veličinu.
Jergović mrzi zagreb jer ga taj Zagreb, ako ne mislimo na onaj dio koji ovdje možemo kolokvijalno nazvati ze-gej, nikada nije prihvatio kao licemjera i pametnjakovića koji svima vidi manu osim samome sebi.
Nitko nije toliko uvrijedio i ponizio Hrvate iz bosne i hercegovine kao Miljenko jergović. U njegovim kolumnama oni najčešće kao nositelji izraženog domoljublja dobivaju epitet bagre, gamadi, ološa koji se nalazi duboko ispid njegovih civilizacoijskih dosega.
Na radost njemu sličnih.
Kako jergović prezire i sebi slične, on će uvijek, s vremena na vrijeme napisati i tekst u kojemu će braniti hrvate iz bih upravo da bi time poručio svojim vjernim poklonicima da ne misle da je on dio njih, nego da je on uvijek izvan i iznad.
Imao sam prilike čitati jedan sličan članak.
Takav način ponašanja nije svojstven samo njemu.
Jedan od najvećih progonitelja, da se tako izrazim, obilježja, načina života i vrijednosti hrvata iz dalmatinske zagore jest Jurica Pavičić, krimpiroglavi jazavac iz Jergovićeva brloga.
I njemu se dogodi da napiše ponekad neki tekst u kojemu počne braniti narod dalmatinske zagore istim načinom na koji salonski europski moralisti brane pravo domorodaca da slobodno hodaju po džungli sa puhaljkama i kostima koji im probijaju obraze.
Jergovičć ne piše zato da obrani nekoga nepravedno napadnutog.
On svojim tekstom isključivo sebi gradi spomenike.
a hrvati su mu samo kolateralne žrtve.

:klanjam :klanjam

Capo..jesi li to bolan??

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 17:23 

Pišući o lopovima, o nacionalistima ruku umrljnih krvlju, agresorima, štovateljima ustaša, ratnim zločincima, srbomrscima, Jergović svoju javnost itekako gura u mržnju prema hrvatima iz BIH.
On opisuje tako Hrvate kao narod, kako plemensku bagru, ničim različitu od ostalih primitivnih skupina, koja nije dostojna civiliziranog života, u čijoj kaljuži poput svjetionika stoji on, moralna vertikala, za čije postojanje narod mora zahvaliti kozmičkim silama, pošto Boga ni priznaje, i koji ima univerzalnu zadaću koriti i pljuvati takj isti narod zauzvrat očekujući da se taj narod umiva njegovom slinom kao bičem pod kojim će u boli i muci sagoriti svoju iskonsku negativnost.
radi toga, Jergović ne mora kao takve imenovati hercegovce, jer ima ipak malo bolju stratešku koncepciju od jednoga Ante Tomića ili Renata Baretića, koja koncepcija, gledajući Jergovića ne znači ništa drugo nego da ima bolesniji odnos mržnje jer je ne želi ispucati jednim tekstom nego vječito podgrijavati.
Nije teško sve one negativne tenzije koje Jergović ima prema vlastitom narodu prenijeti na hercegovce ili Hrvate iz Bih općenito jer njegova ekipa, njegovi medijski gospodari, njegovi istomišljenici upravo takav stav podgrijavaju.
Hrvati su primitivno pleme a hercegovci njegovi udarni ratnici, najprožetiji obilježjima plemena koja "obilježja" uzdižu i na kojim "obilježjima" inzistiraju.
Kad iskali svoju mržnju prema svom narodu onda u pravilnim vremenskim razmacima, pljune i na one od kojih živi i koji ga hvale, jer on po svojoj biti i prirodi ne osjeća pripadnost ičemu i to svoje nepripadanje mora naglasiti.
Pa i time što povremeno ustane u obranu hercegovaca i prekori one koji tim istim gadostima hrani a koji hrane njega i od kojih živi.
Jergović je psihološki, nešto bolesnije i odvratnije što sam vidio u životu s tim da njegova svinjolika figura i do poremećenosti ružna vodena glava u usporedbi s dušom predstavljaju nešto lijepo iako mu je ljepota tolika da bi ga vjerojatno u arhaičkim društvima u kojima još uvije vlada borba za opstanak, najvjerojatnije odstrijelili da se ne razmnožava, i to već pri pogledu na njega kao bebu.

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 17:24 

Da Jergović je već u par navrata branio Hercegovce tj šovinizam prema njima , al opet ga ne mogu smislit ...
Pogotovo ne mogu smislit tu usiljeno divljenje Mesiću kompletne te lijeve novinarske bulumente ...

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 17:43 

Ilirka je napisao/la:

meni evo valjaju. ali ti ipak čekaj oldicu da ti pogladi yayca pohvalama :zubati

kako sam već istakla u prethodnom osvrtu, izgleda da je samo jedna teza onako "prohercegbosanska".
barem po meni.
ostali neka sude po svojoj savjesti.

Nije ovo valjda natjecanje hvatanja Inkvija za jaja, jer ako ga ja uhvatim neće dobro proći.

Nije tema o njemu no kako je lijepo Realka rekla: ne ismijavaj fizionomiju čovjeka nego njegove stavove, ako znaš i možeš.

Druga stvar pisanje kolumni ala Inkvi je otprilike ono kad nas Rojs brani, više štete nego koristi. Potvrđuje sve stereotipe.

E sad što se same forme Inkvi kolumni tiče, tehnički mi se jako sviđaju, pa jedno 20 x više od Oldskulice samo sadržaj ne smije biti formiran na osnovu zbivanja iz 95. uostalom to smo upravo zamjerili i Miljenku. Živimo sad i ovdje i treba se prilagođavat vremenu kad se mijenja. Ako je sunčano ne nosit kaput.

Pa evo kad malo razmislim baš sam se okomio na tebe Inkvi a možda si ti i najjače pero ovdje i možda sam baš zato na tebe najviše navalio. Bez ljutnje, ovo je sve nabrojano u dobroj namjeri. Mogao bi puno više.

Osobno mislim da se u pravljanje kejsa uvijek mora pocet od pocetka. Ne od 95-te, vec od zbivanja koja su predhodila izbijanju sukoba sa muslimanima, te kroz genezu nasih odnosa, od vremena referenduma, do zbrinjavanja izbjeglih muslimana u Bugojnu i Travniku do ponude Granica da se iseleimo iz Srednje Bosne.

Mi imamo toliko cinjenica na nasoj strani, povjest naseg sukoba sa muslimanima tako jasno otkriva pravu nakanu muslimana da se progonom Hrvata osvoji zivotni prostor u BIH na stetu Hrvata da sam potpuno i definitvno uvjeren da ce kad tad ova masovno i orkestrirano fabriciranje povijesti srusiti u prasinu sopsvene lazi. Nesto slicno kako ce na istom ssmetlistu naci ove notorne lazi o tzv. globalnom zatopljavanju.

Stoga mislim, molim i apeliram, da svatko onaj tko ima pristup medijima, bilo da je Zrikavac, Lider ili Inkivzitor, nikada ne propusti da ponovi po milijuniiti put kako su se stvari zbilja dogodile. Sam je Inkvizitor vise puta na Forumu Hr postirao tocne i nepogresive podatke o broju musliana juzno od Prozora 91 i 2001. Isti broj circa 25 tisuca. Ono sto se mora, mora, mora ponoviljati dok ne udje u usi svih nasih mrzitelja je da nas fali oko 105000 na teritoriju sa koje su nas prognali muslimani.

Ti podaci, suhe cinjenice, te datumi napada muslima na nas, a ne obratno, se mora stavljati u kontekst broja ljudi (Hrvata) koji su muslimani prognali na pravdi Boga. Oni su napali nas, a ne mi njih. Sve ostalo poput mostova su besmislice i skretanje sa teme. Na ovom istom forumu postoji povjest sukoba sa muslimanama, na hrvatskom i engleskom ( ja sam preveo to prije par godina..eto da i ja uzmem nesto kredita). Koristite te podatke kada pisete kolumne.
Nista na osobnoj razini ..a sve na ideiji..oni su napali nas..evo podataka...mi smo zrtve...a vi falcificirate povjest. I na kraju obavezno dodat...7 ubijenih povratnika Hrvata u Travnik, Leutar u Sarajevu, 2 ubojstva tinejdera, nanovo Sarajevo, ubojstvo obitelji hrvatskih povratnika na Badje Vece u Konjicu...itd..itd.

Sve ce doc na svoje...od svog i istine ne odustajat.

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 17:44 

Mjj dojam je da je ovim tekstom Fukara htjela reći kako su hercegovci sve to kakvim ih se stereotipno smatra ali eto, nisu sami krivi nego su proizvod drugih, odnosno same Hrvatske.
žali Bože da te takvi brane.

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 17:47 

PCM je napisao/la:
Da Jergović je već u par navrata branio Hercegovce tj šovinizam prema njima , al opet ga ne mogu smislit ...
Pogotovo ne mogu smislit tu usiljeno divljenje Mesiću kompletne te lijeve novinarske bulumente ...

Baš to mu i ja zamjerim...

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 17:51 

caporegime je napisao/la:
Mjj dojam je da je ovim tekstom Fukara htjela reći kako su hercegovci sve to kakvim ih se stereotipno smatra ali eto, nisu sami krivi nego su proizvod drugih, odnosno same Hrvatske.
žali Bože da te takvi brane.

Pa u biti i treba ponavljati da su problemi sa HercegBosancima uvijek bili generirani u Zagrebu, a nažalost i odluke o njima isto u Zagrebu. Stoga Hrvatska svoj problem s nama, a po meni bespotrebno su napravili da bude problem, treba rješavati u Zagrebu. Nisu Hercegovci krivi što su živi...

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 18:42 

U pravu si što se tiče ovoga "kozmičkog izdizanja iznad svih" i "nepripadanja nikom" .
Sama činjenica da nas jedan takav "brani" koliko god to paradoksalno i nevjerovatno zvučalo poznavajući njegove stavove i stavove cijele te ekipe , najviše ipak govori o desnici koja praktički ne postoji. U medijima je rasturena na komadiće i mi se možemo smijati "antifašistima" koliko nas je volja , al razvalili su nas skroz.
Dok se to ne promijeni , dok ne budemo imali jedan ozbiljan i jak domoljubni medij neopterećen ikakvim desnim ekstremizmom ili HDZovim jebivjetrima , to se promijenit neće.

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 20:37 

PCM je napisao/la:
U pravu si što se tiče ovoga "kozmičkog izdizanja iznad svih" i "nepripadanja nikom" .
Sama činjenica da nas jedan takav "brani" koliko god to paradoksalno i nevjerovatno zvučalo poznavajući njegove stavove i stavove cijele te ekipe , najviše ipak govori o desnici koja praktički ne postoji. U medijima je rasturena na komadiće i mi se možemo smijati "antifašistima" koliko nas je volja , al razvalili su nas skroz.
Dok se to ne promijeni , dok ne budemo imali jedan ozbiljan i jak domoljubni medij neopterećen ikakvim desnim ekstremizmom ili HDZovim jebivjetrima , to se promijenit neće.

Opet priča kako nas je ljevica razvalila.

Pravi odnos se možda vidi na forumima gdje se igramo s njima kao buldog sa pekinezerom.

Forumi su možda *** od utjecaja ali kako vi ne shvaćate da je to trenutno neravnopravna borba.

ja sam naveo priumjer Čelana, Marijačića, Vukmana koji su razvaljivali i ismijavalu svu komplet nazovi ljevicu.

I ? šta. Dobili su otkaze.

Ajd se ti ravnopravno bori goloruk sa nekim u pancirki koji u ruci drži mitraljez.

A iza leđa mu teška artiljerija.

Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 87 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: 3AJE6, Karabaja, Patriota, Robbie MO i 49 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: