HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 srp 2025, 01:04.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 56 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Lokalni izbori 2016.
PostPostano: 03 sij 2016, 16:44 

Hrvatski čelnici u Odžaku su pokazali genijalnost na zadnjim izborima a i u srednjoj Bosni Hrvati jedva čekaju staviti što više svojih kandidata :facepalm:

Možemo mi sada kukati kako jedna homogena zemlja kao Hrvatska ima dva kruga za načelnike a vrlo komplicirana BiH ima jedan, ali to se sve znalo i prije izbora.

Uglavnom, Hrvati su masovno sami sebe sjebali na zadnjima, imamo dosta općina gdje držimo gradsko vijeće ali ne i gradonačelnika, želim vjerovati da smo se opametili, ali to onda ne bi bili mi :kava:

Vrh

PostPostano: 03 sij 2016, 16:50 

Michael.Collins je napisao/la:
Hrvatski čelnici u Odžaku su pokazali genijalnost na zadnjim izborima a i u srednjoj Bosni Hrvati jedva čekaju staviti što više svojih kandidata :facepalm:
Možemo mi sada kukati kako jedna homogena zemlja kao Hrvatska ima dva kruga za načelnike a vrlo komplicirana BiH ima jedan, ali to se sve znalo i prije izbora.
Uglavnom, Hrvati su masovno sami sebe sjebali na zadnjima, imamo dosta općina gdje držimo gradsko vijeće ali ne i gradonačelnika, želim vjerovati da smo se opametili, ali to onda ne bi bili mi :kava:

Nažalost, da.
Tuta je napisao/la:
Ukinuti su režimi 'posebnih', kao i županija s 'hrvatskom većinom' i 'bošnjačkom većinom'. Postoji samo realna većina, a zna se u kojim je kantonima koja većina. Ne znam točno kako stvari stoje u SBŽ, zato sam i pitao. Ako netko iz SBŽ-a zna, neka i odgovori.

I odgovorio sam ti da nije tako.
Ni u SBŽu, ni u HNŽu.
Amidza je napisao/la:
Nije ni hrvatska, niti je to HNK. Rezultati popisa još nisu obavljeni, stoga su tvoje tvrdnje o hrvatskoj većini u spomenutim općinama čista izmišljotina.

A gdje sam rekao da je hrvatska?
Za većinu, kontaktiraj Dudua :kava:
Tuta je napisao/la:
Upravo tako. Cehina maštanija je najbolje ignorirat.

A jbg. Tuta, nismo mi Srbi k'o ti.

Vrh

PostPostano: 05 sij 2016, 00:21 

Citat:
ANKETA OSLOBOĐENJA Da li ste za spajanje općih i lokalnih izbora i vraćanje na zatvorene liste?

Hoće li 2016. zaista biti izborna godina, trebamo li se vratiti zatvorenim listama zbog sve češćih prebjega poslanika iz jedne u drugu stranku, te mogu li se opći i lokalni izbori održati u isto vrijeme, pitali smo aktere političkog života u našoj državi

Kompletna anketa na: http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/anketa-oslobodjenja-da-li-ste-za-spajanje-opcih-i-lokalnih-izbora-i-vracanje-na-zatvorene-liste-spajanje-izbora-ali-tek-2018-godine

Vrh

PostPostano: 05 sij 2016, 10:41 

Ovakva demokratija je stvarno jedno veliko zlo....politicari i stranke obecaju jedno narodu na izborima o onda rade i provode nesto sasvim drugo..
ako ne mozemo imati direktnu demokratiju bez stranaka i posrednika gde bi se narod izjasnjavao o svim vaznim pitanjima onda je bolje da izbori budu svake godine a ne svake 4

Vrh

PostPostano: 08 sij 2016, 01:29 

Citat:
Lokalni izbori u BiH 2016. godine koštat će oko osam milijuna KM

Lokalni izbori 2016. godine u Bosni i Hercegovini koji će se održati prve nedjelje u listopadu koštat će oko osam milijuna konvertibilnih maraka, potvrdili su za Anadolu Agency (AA) u Središnjem izbornom povjerenstvu Bosne i Hercegovine.

Polovica sredstava od oko četiri milijuna KM osigurat će se iz proračuna institucija Bosne i Hercegovine za aktivnosti koje provodi SIP Bosne i Hercegovine kao što je tiskanje glasačkih listića, dok će drugu polovicu od oko četiri milijuna KM osigurati općine u Bosni i Hercegovini, te Skupština Brčko distrikta iz svojih proračuna za financiranje biračkih odbora i druge aktivnosti lokalnih izbornih komisija.

Najskuplji lokalni izbori prema statističkim podacima koji se vode od općih 2002. godine u Bosni i Hercegovini bili su posljednji 2012. godine za koje je potrošeno oko 12 milijuna KM. Lokalni izbori 2008. koštali su 11.039.096 KM, a oni 2004. godine 7.264.671 KM.

Na lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini 2016. godine inače, birat će se devet gradonačelnika i 132 načelnika općina.

Birat će se 74 općinska vijeća u Federaciji BiH, te 58 skupštine općina u bh. entitetu Republika Srpska. Treba biti izabrano ukupno 140 načelnika i gradonačelnika gradova i općina u BiH i to njih 78 u Federaciji BiH i 62 u Republici Srpskoj.

Na lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini 2016. godine birat će se i Skupština Brčko distrikta BiH, Skupština Grada Banje Luke i gradonačelnik Grada Banje Luke, te skupštine gradova Prijedor, Bijeljina, Doboj i Trebinje kao i gradska vijeća Bihaća, Tuzle, Zenice i Širokog Brijega.

http://www.hercegbosna.org/vijesti/bih/ ... 19424.html

Vrh

PostPostano: 08 sij 2016, 18:01 

Kad pocinju prijave za glasanje putem poste ?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 56 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: ChatGPT, Naša Kvačica i 75 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: