|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 24 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Amidza
|
Naslov: Europa Universalis IV Postano: 05 lis 2014, 17:11 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2014, 16:40 Postovi: 3294 Lokacija: S forumaššem na sunećenju.
|
Ne znam jesam li na pravom podforumu otvorio temu, ako nisam, neka je moderator premjesti gdje pripada. Dakle, zanima je li neko igrao ovu igricu? Ja je igram i mogu reci da je jako zanimljiva. Ne toliko davno sam skinuo Endless time mod, sto znaci da se moze igrati u bilo kojem vremenskom periodu, od godine 51 do 9999 Citat: The game is mainly set in the historical era of the initial European exploration and colonization of the New World. It opens against the historical backdrop of the tail end of the Hundred Years War and the decline of the Byzantine Empire, continues through to the Revolutionary periods of the United States and France, and concludes after the historical era of the Napoleonic Wars. However, as neither the player nor any AI controlled countries are forced to reproduce history exactly, the resulting game world may differ significantly from reality.
The time span of the game ranges almost four centuries, beginning on 11 November 1444 A.D. (the day after the defeat of the Poles and Hungarians by the Ottoman Turks at the Battle of Varna, and the death of Władysław III of Poland), and ending 2 January 1821 A.D. (the year of Napoleon Bonaparte's death). The game map covers the entire Earth (minus the polar regions), and players are free to explore and expand into most of it except for certain lands such as deserts and tundra that are considered uninhabitable or unexplored historically during the in-game years. A large number of countries are playable in the game, both European and non-European. The principal constraint to playing as a non-European nation is that the game inherently is designed to replicate the dominance of Western Europe in this time period, thus non-European nations will tend to fall behind technologically as the game progresses. The player may also switch to controlling a different country within the same game world. While the game ostensibly starts in 1444, there are several different historical scenarios in which the players can choose to start the game, such as the discovery of America in 1492, the Thirty Years War or the War of Spanish Succession, for example.
_________________ A nation which makes the final sacrifice for life and freedom does not get beaten.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Metemma
|
Naslov: Re: Europa Universalis IV Postano: 05 lis 2014, 17:19 |
|
|
Igrao sam neke ranije nastavke sa Etiopijom, i bez varanja je qrac od ovce, nema šanse da otkriješ bilo šta u svojoj okolini, crna mapa, posebno me nervira to što neke oblasti uopšte ne možeš da otkriješ.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Amidza
|
Naslov: Re: Europa Universalis IV Postano: 05 lis 2014, 17:21 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2014, 16:40 Postovi: 3294 Lokacija: S forumaššem na sunećenju.
|
Metemma je napisao/la: Igrao sam neke ranije nastavke sa Etiopijom, i bez varanja je qrac od ovce, nema šanse da otkriješ bilo šta u svojoj okolini, crna mapa, posebno me nervira to što neke oblasti uopšte ne možeš da otkriješ. Afrika mi nikada nije bila privlacna u toj igrici. Mahom sam igrao s europskim drzavama.
_________________ A nation which makes the final sacrifice for life and freedom does not get beaten.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Metemma
|
Naslov: Re: Europa Universalis IV Postano: 05 lis 2014, 17:25 |
|
|
Hehe, znači nisi slao vojsku Lava Judejskog da pokrsti Meku? ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Europa Universalis IV Postano: 07 lis 2014, 16:37 |
|
|
Metemma je napisao/la: Hehe, znači nisi slao vojsku Lava Judejskog da pokrsti Meku? ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Meni je također bila dobra EU, ali me nerviralo što s malim zemljama ne možeš puno. Nikad dosta para, manpowera, tehnologije... Još i ta "permanent terra incognita" koju ne možeš istražiti i kolonizirati. Draže mi je 19. stoljeće. ![kava :kava](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a045.gif)
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Amidza
|
Naslov: Re: Europa Universalis IV Postano: 25 pro 2014, 01:28 |
|
|
Metemma je napisao/la: Hehe, znači nisi slao vojsku Lava Judejskog da pokrsti Meku? ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Nisam, ali sam zbog toga Srbiju konvertirao, kao i Hrvatsku. Postali moji vazali, islamski emirati/sultanati. Igram s time extension mode. ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
ManInBlack
|
Naslov: Re: Europa Universalis IV Postano: 25 pro 2014, 01:31 |
|
|
gubljenje vremena
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Heero
|
Naslov: Re: Europa Universalis IV Postano: 12 srp 2015, 16:55 |
|
|
Amidza je napisao/la: Metemma je napisao/la: Hehe, znači nisi slao vojsku Lava Judejskog da pokrsti Meku? ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Nisam, ali sam zbog toga Srbiju konvertirao, kao i Hrvatsku. Postali moji vazali, islamski emirati/sultanati. Igram s time extension mode. ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) cek sta nije bosna pravoslavna u toj igri ja sam instalirao i nisam kuzio sve te detalje pa sam izbrisao
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Tuta
|
Naslov: Re: Europa Universalis IV Postano: 19 srp 2015, 15:31 |
|
|
Amidza je napisao/la: Ne znam jesam li na pravom podforumu otvorio temu, ako nisam, neka je moderator premjesti gdje pripada. Dakle, zanima je li neko igrao ovu igricu? Ja je igram i mogu reci da je jako zanimljiva. Ne toliko davno sam skinuo Endless time mod, sto znaci da se moze igrati u bilo kojem vremenskom periodu, od godine 51 do 9999 Citat: The game is mainly set in the historical era of the initial European exploration and colonization of the New World. It opens against the historical backdrop of the tail end of the Hundred Years War and the decline of the Byzantine Empire, continues through to the Revolutionary periods of the United States and France, and concludes after the historical era of the Napoleonic Wars. However, as neither the player nor any AI controlled countries are forced to reproduce history exactly, the resulting game world may differ significantly from reality.
The time span of the game ranges almost four centuries, beginning on 11 November 1444 A.D. (the day after the defeat of the Poles and Hungarians by the Ottoman Turks at the Battle of Varna, and the death of Władysław III of Poland), and ending 2 January 1821 A.D. (the year of Napoleon Bonaparte's death). The game map covers the entire Earth (minus the polar regions), and players are free to explore and expand into most of it except for certain lands such as deserts and tundra that are considered uninhabitable or unexplored historically during the in-game years. A large number of countries are playable in the game, both European and non-European. The principal constraint to playing as a non-European nation is that the game inherently is designed to replicate the dominance of Western Europe in this time period, thus non-European nations will tend to fall behind technologically as the game progresses. The player may also switch to controlling a different country within the same game world. While the game ostensibly starts in 1444, there are several different historical scenarios in which the players can choose to start the game, such as the discovery of America in 1492, the Thirty Years War or the War of Spanish Succession, for example.
Kad odabereš Kraljevinu Bosnu, smeta li te što je "primary culture" Serbian? ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Tuta
|
Naslov: Re: Europa Universalis IV Postano: 19 srp 2015, 15:33 |
|
|
Heero je napisao/la: Amidza je napisao/la: Nisam, ali sam zbog toga Srbiju konvertirao, kao i Hrvatsku. Postali moji vazali, islamski emirati/sultanati. Igram s time extension mode. ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) cek sta nije bosna pravoslavna u toj igri ja sam instalirao i nisam kuzio sve te detalje pa sam izbrisao Ako imaš sve DLC-ove i upgrade, nije. Pola Bosne je hrvatsko, pola srpsko. To su preinačili. Bosna kao država je primarno srpska i po vjeri katolička. Tako je kad je upgradiraš do kraja... nezz točno na kojem patchu se mijenja to.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Heero
|
Naslov: Re: Europa Universalis IV Postano: 21 srp 2015, 19:35 |
|
|
Tuta je napisao/la: Heero je napisao/la: cek sta nije bosna pravoslavna u toj igri ja sam instalirao i nisam kuzio sve te detalje pa sam izbrisao
Ako imaš sve DLC-ove i upgrade, nije. Pola Bosne je hrvatsko, pola srpsko. To su preinačili. Bosna kao država je primarno srpska i po vjeri katolička. Tako je kad je upgradiraš do kraja... nezz točno na kojem patchu se mijenja to. hahhahaha lol blago serbama bar virtualno pobjedjuju
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
yayo
|
Naslov: Re: Europa Universalis IV Postano: 21 srp 2015, 21:20 |
|
|
Heero je napisao/la: Tuta je napisao/la: Ako imaš sve DLC-ove i upgrade, nije. Pola Bosne je hrvatsko, pola srpsko. To su preinačili. Bosna kao država je primarno srpska i po vjeri katolička. Tako je kad je upgradiraš do kraja... nezz točno na kojem patchu se mijenja to.
hahhahaha lol blago serbama bar virtualno pobjedjuju Mora da su Bezimeni12 i Chat Nick dobili orgazam kad su vidjeli tu igricu.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: Europa Universalis IV Postano: 21 srp 2015, 23:18 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39822 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Nisam igrao ovu jedino age of empire 2 davno sjećam se nekih misija protiv Osmanlija te su mi bile najdraže :)
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Tuta
|
Naslov: Re: Europa Universalis IV Postano: 22 srp 2015, 01:35 |
|
|
daramo je napisao/la: Nisam igrao ovu jedino age of empire 2 davno sjećam se nekih misija protiv Osmanlija te su mi bile najdraže :) Dobra strategija u multiplayeru s društvom je odlična. Igro sam i ovo AoE, svi su dobri. Mada, meni treći dio najbolji.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Heero
|
Naslov: Re: Europa Universalis IV Postano: 04 pro 2015, 21:13 |
|
|
daramo je napisao/la: Nisam igrao ovu jedino age of empire 2 davno sjećam se nekih misija protiv Osmanlija te su mi bile najdraže :) uuu u medieval 2 svaki turkish settelment na exterminate
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Amidza
|
Naslov: Re: Europa Universalis IV Postano: 16 sij 2016, 15:34 |
|
|
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dudu
|
Naslov: Re: Europa Universalis IV Postano: 16 sij 2016, 16:01 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60308 Lokacija: DAZP HQ
|
Jel ima netko patch u kojem postoji bosniak culture, ubija me u pojam da kao bh. patriot Bosna može biti samo serbian ili croatian culture. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Amidza
|
Naslov: Re: Europa Universalis IV Postano: 16 sij 2016, 16:09 |
|
|
dudu je napisao/la: Jel ima netko patch u kojem postoji bosniak culture, ubija me u pojam da kao bh. patriot Bosna može biti samo serbian ili croatian culture. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Ja igram Europa Universalis IV (Art of War) s extended timeline mod i uredno vidim "Bosniak" kao culture u provincijama "Bosnia" i "Hum" i islam kao provincijsku religiju. Provincije "Donji Kraji" i "Trauvunia" imaju srpsku kulturu i pravoslavnu vjeru. Hrvatima i katolicanstvu ni traga.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Forumašš
|
Naslov: Re: Europa Universalis IV Postano: 16 sij 2016, 16:22 |
|
|
Amidza je napisao/la: i uredno vidim "Bosniak" kao culture u provincijama "Bosnia" i "Hum" i islam kao provincijsku religiju. Imaju li i ![slika](https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b7/Holiday_Inn,_Sarajevo.jpg) ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
_________________ Giggity giggity goo!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: Europa Universalis IV Postano: 16 sij 2016, 16:26 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39822 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Svašta će ludim moderima pasti napamet, jel glavna ekonomija trgovina sirovom naftom i ropstvo?
Dobra je Europa Universalis IV ali ipak više volim Total War serijal ili Company of Heroes, strategije u kojima malo "realnije" sudjeluješ.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Amidza
|
Naslov: Re: Europa Universalis IV Postano: 16 sij 2016, 16:31 |
|
|
daramo je napisao/la: Svašta će ludim moderima pasti napamet, jel glavna ekonomija trgovina sirovom naftom i ropstvo?
Dobra je Europa Universalis IV ali ipak više volim Total War serijal ili Company of Heroes, strategije u kojima malo "realnije" sudjeluješ. Very funny.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Heero
|
Naslov: Re: Europa Universalis IV Postano: 29 vel 2016, 21:04 |
|
|
daramo je napisao/la: Svašta će ludim moderima pasti napamet, jel glavna ekonomija trgovina sirovom naftom i ropstvo?
Dobra je Europa Universalis IV ali ipak više volim Total War serijal ili Company of Heroes, strategije u kojima malo "realnije" sudjeluješ. e mogli bi company igrat ako si dobar hehe expanziju naravno! ![HVO :HVO](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/HVO.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: Europa Universalis IV Postano: 29 vel 2016, 21:09 |
|
|
Koju ekspanziju, za keca? Davno sam to igrao, nedavno nabavio coh 2 complete pa malo počeo.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Heero
|
Naslov: Re: Europa Universalis IV Postano: 01 ožu 2016, 00:05 |
|
|
tales of valor naravno,mogli bi preko tunngle
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 24 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|