HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 ožu 2025, 16:32.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 87 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Dotle je došlo? Da me Jergović brani!
PostPostano: 11 vel 2010, 10:29 

Postoji vrijeme za uzvraćanje udaraca, u pogrešno vrijeme to činit je samo bespotrebno rasipanje energije.

Ja bih volio da se skoncentriramo na ono na što je se Hrvatska skoncentrirala kad je dobila republiku 1974. i tad je bilo boljih neizvedivih ideja, srećom napravljena je Hrvatska republika, teško da je zadovoljavala ikoga ali je to doista bio temelj da se jednog dana riješi i komunjara a i Velikosrba skrivenih u partizanštini.

Zato se nekad i isplati puštat da te cipelare ako si uvjeren da je to način kojim možeš najviše postići u datom trenutku.

A kad dođe vrijeme... A obično dođe ako te ne ubiju ili ne "nestaneš"...

Vrh

PostPostano: 11 vel 2010, 10:31 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Postoji vrijeme za uzvraćanje udaraca, u pogrešno vrijeme to činit je samo bespotrebno rasipanje energije.

Nikad nije kasno kazniti neprijateljske operativce kao poruku budućim. A usput dobiti zadovoljštinu za sva konkretna sranja koja su nam priredili ovih 15-ak godina. Taman da im svi vi kolektivno oprostite ja bome neću. Dobit će svoje, sa kamatama. :biceovodobro

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 11 vel 2010, 11:13 

RajvoSa je napisao/la:

Nikad nije kasno kazniti neprijateljske operativce kao poruku budućim. A usput dobiti zadovoljštinu za sva konkretna sranja koja su nam priredili ovih 15-ak godina. Taman da im svi vi kolektivno oprostite ja bome neću. Dobit će svoje, sa kamatama. :biceovodobro

pravo zboriš brate. treba ih lomiti svim sredstvima.
i to onako kako je machiavelli rekao. ili nemoj dirati ili zgazi do kraja. da ti se nikad ne pomisli osvetiti, prvu put jer nema razloga a drugi jer nema mogućnosti ni hrabrosti.
ovo je arena a u areni milosti nema!

Vrh

PostPostano: 11 vel 2010, 11:50 

Hm, takvi su trebali 91.-95. sad se igra drukčijim kartama, ko ne pokaže trzaj na licu i lagano se ceri, dobiva...

Vrh

PostPostano: 11 vel 2010, 12:09 

Hm, takvi su trebali 91.-95. sad se igra drukčijim kartama, ko ne pokaže trzaj na licu i lagano se ceri, dobiva...

onda mu samo jednom usadiš neki strah u glavu pa da vidiš kad mu lice počne refleksno trzati i zabacivati

Vrh

PostPostano: 11 vel 2010, 12:15 

Goebbels, krvoločni novinari iz Rwande (vidi tekst pri dnu), Latin, Kuljiš, Tomić i ini? Što imaju zajedničko? Poticanje mržnje prema određenoj etničkoj ili rasnoj grupi i stvaranje otrovne društvene klime i netrepeljivosti - ukratko u miru je jedan njihov članak učinkovitiji nego cijeli sanduk 120mm mina u ratu.

Oni doista imaju značajne "zasluge" za ovu poganu i rasističku atmosferu koja vlada u medijima i dobrom dijelu društva u RH. Oni su bitan dio propagandno-psihološkog rata, i zaista su ugradili dio sebe u dosta toga lošeg što je zadesilo Hrvate BiH u poratno doba, od pasivnosti hrvatske vlasti, do agresivnosti muslimanske politike, preko pogrešne percepcije inozemnih faktora.

Ne pretjerujem kada kažem da određeni hrvatski novinari imaju krv na rukama hrvatskih povratnika u srednjoj Bosni i sjevernoj Hercegovini. Dok je "ludi" Topalović zakrvavljenog pogleda kročio prema kući Anđelića, u jedno uho mu je o kaurima šaputao onaj gad Muderis, a u drugo uho o "ustaškim-škutorskim agresorima koje mrzi i sama Hrvatska", Jergović, Latin, Kuljiš, ili tko sve ne...

Stvorili su jednu društvenu klimu, stereotipe, i iskrivljenu percepciju prošlosti - koja je manje-više postala mainstream u hrvatskom društvu i kao takva postala i općeprihvaćena u političkim krugovima. Oni su zaslužni za Mesića, za poruke o "okretanju Sarajevu", za iseljavanje Hrvata iz BiH, za najnovije štetne predložene zakone itd itd.

Ne mogu kazniti apstraktne koncepte poput "hrvatskog jala", "izdaje", "apatije" itd, niti mogu uništiti cijelo tijelo jer je dobilo rak...ali zato itekako mogu dijagnosticirati problem i izrezati maligno tkivo.

Krivi su, i nema naprijed, nema kozmičke pravde - sve dok ne plate za sve što su nam učinili, po mogućnosti uništenjem na osobnom, društvenom, financijskom i profesionalnom polju.

Tako će i biti, bez obzira na cijenu.

E sad, je li ovo lupeta neki ludi čiko po bespućima internetske zbiljnosti, ili netko malo ozbiljniji - sačekajte epilog priče :biceovodobro

Citat:
The Belgian Journalist Prosecution Case

On Thursday, 1 June 2000, a Belgian journalist, Georges Omar Ruggiu, received a twelve-years-in-prison sentence for genocide. This was done by a United Nations war crimes court in Tanzania, the International Criminal Tribunal for Rwanda.

Ruggiu was convicted pursuant to his role in the 1994 Rwandan genocide in the Huto vs. Tutsi civil war. Ruggiu had worked in Kigail, Rwanda, the capital, for the Radio et Television Libre des Mille Collines (called "Hate Radio" during the civil war in the country). The radio station, operated by Hutu extremists, preached against the Tutsis.

The war crimes court sentenced Ruggiu to two concurrent sentences of 12 years. He had confessed to directly inciting genocide. He confessed at trial that he "incited murders and caused serious attacks on the physical and/or mental well-being of members of the Tutsi population with the intention of destroying, in whole or in part, an ethnic or racial group." Overall, about 800,000 people died in the Rwandan genocide.

The Rwandan Journalist Prosecution Case

In mid-June 1999, the government of Rwanda arrested Valerie Bemeriki, a journalist, for her words inciting "genocide and crimes against humanity," according to Justice Minister Jean de Dieu Mucyo.

Vrh

PostPostano: 11 vel 2010, 12:41 

Citat:
u miru je jedan njihov članak učinkovitiji nego cijeli sanduk 120mm mina u ratu

Naglasit za sve one koji misle da ih ne treba malo preusmjerit.

E sad još dijagnosticiraj zašto:

Citat:
su ugradili dio sebe u dosta toga lošeg što je zadesilo Hrvate BiH u poratno doba, od pasivnosti hrvatske vlasti, do agresivnosti muslimanske politike, preko pogrešne percepcije inozemnih faktora.

Ko im je dozvolio?

Zašto su ojačali?

Zašto oni oblikuju a cijelo vrijeme "desnica" na vlasti?

I sad bih ja iza istih tih koji su doveli do toga trebao stati u ime hrvatstva?!

Citirao bih jednu tetu koju se napada što je dirnula u svetinje, isecirajte je argumentima ako nešto ne valja, Inkvijeva dlaka u čaši je jako dobra metafora. Inače se slažem da se treba okrenuti naprijed a to bih i njoj preporučio.

Ništa, pa ni Treći, nije svetije od ovoga:

Citat:
Predobre snove snivaš, i taj križ nosiš..

Ako ja vidim nepravdu o istoj ću govoriti, ma koliko se Vama činilo kao "blaćenje naroda", a meni kao istina o kojoj moram.

Hercegovina jeste ono što je danas zbog trenutnog političkog vodstva Korumpirana do zadnjeg atoma, sa levatima na vodećim mjestima. A upravo o tome i o takvima pišem. Jer se takvih ljudi trebamo riješiti, ako nam je ići naprijed.

Tvrtka (najveća na Brigu) jučer je poslala kući preko 50 ljudi

Isto se odnosi i na Hrvatsku i na Hrvate BiH.

Ovo postići, riješit ćemo probleme i vratit ćemo ljude, ja se bojim tog Trećeg, ponekad su mi HB i Hrvatska ličile više na neki karneval i bojim se da bi taj Treći isto ličio na Fašničku republiku.

Nešto između sadašnjeg stanja i države u državi mi se čini nekako kao optimalno rješenje. Ne samo za nas nego za sva tri naroda.

Vrh

PostPostano: 11 vel 2010, 12:51 

kad dođe vrijeme turbulencije i velikih potresa, kad se osjeti veliko preslagivanje, onda mnogi glodavci počinjnu sa napuštanjem svojih jazbina pripremajući se iz tih jazbina popesti u čiste odaje novog zdanja koje otvara svoja vrata.

povijest nam tome uči.
oni koji grade, i muče se, na kraju ne mogu ni uživati u plodovima svoga rada jer ih već načmu i popune oni koji ništa nisu ni dali niti hoće nego samo izglodati što se izglodati da, unerediti svojim izmetom i opustošiti.

ne smije se staro vino u nove mijehove.

90-ih su nas skupo koštali oni koji državu nisu ni htjeli niti su za nju krvi i suza prolili nego oni koji su se samo drugi ogrtač ogrnuli, napamet bez smisla novu pjesmu naučili i u isisavanje krenuli.
posljedice njihova rada osjećamo još i sada, štoviše još uvijek ih i gledamo.
ponekad ne primijetimo da su u novim nastojanjima i takvi uz nas, ne da nam pomognu nego da nas puste da se mučimo za stvaranje nečega a da se oni samo usele....ne da žive nego da zagade, oglođu i opustoše.

hoćemo li znati prepoznati takve i spriječiti ih? kako stvari stoje ....jako teško.

Vrh

PostPostano: 11 vel 2010, 12:55 

Citat:
u miru je jedan njihov članak učinkovitiji nego cijeli sanduk 120mm mina u ratu

Aj ti u ratu priđi nekome iz 7 muslimanske koji je navalio na tebe, pa ga uz kahvu uvjeri da griješi pa ga malo "preusmjeri" da se okrene prema svojim. Ovi nabrojeni nisu "zbunjeni" ili neki tipovi koje možemo obraditi i pretvoriti u nešto korisno. Radi se o ideološki zaslijepljenim ljudima, čistom i nepatvorenom zlu koje se ne može promjeniti. Osim možda novcem. A što bih ja nekome plaćao da piše za nas kada ga za nešto malo više love mogu uništiti kao faktora? Ovo potonje je privlačnije, em je trajno, em nam svima donosi satisfakciju.

Citat:
su ugradili dio sebe u dosta toga lošeg što je zadesilo Hrvate BiH u poratno doba, od pasivnosti hrvatske vlasti, do agresivnosti muslimanske politike, preko pogrešne percepcije inozemnih faktora.

Ko im je dozvolio?

Zašto su ojačali?

I sad bih ja iza istih tih koji su doveli do toga trebao stati u ime hrvatstva?!

Zato što je "desnica" izravno kontrolirala samo HTV, Vjesnik i Slobodnu Dalmaciju. Ti gadovi su pisali za Feral, Jutarnji, Novi List, BH Dane itd itd.

Vrh

PostPostano: 11 vel 2010, 13:02 

Ko im je dozvolio?

Zašto su ojačali?

Citirao bih jednu tetu koju se napada što je dirnula u svetinje, isecirajte je argumentima ako nešto ne valja, Inkvijeva dlaka u čaši je jako dobra metafora. Inače se slažem da se treba okrenuti naprijed a to bih i njoj preporučio.

Ništa, pa ni Treći, nije svetije od ovoga:

Citat:
Predobre snove snivaš, i taj križ nosiš..

Ako ja vidim nepravdu o istoj ću govoriti, ma koliko se Vama činilo kao "blaćenje naroda", a meni kao istina o kojoj moram.

Hercegovina jeste ono što je danas zbog trenutnog političkog vodstva Korumpirana do zadnjeg atoma, sa levatima na vodećim mjestima. A upravo o tome i o takvima pišem. Jer se takvih ljudi trebamo riješiti, ako nam je ići naprijed.

Tvrtka (najveća na Brigu) jučer je poslala kući preko 50 ljudi

Isto se odnosi i na Hrvatsku i na Hrvate BiH.

Ovo postići, riješit ćemo probleme i vratit ćemo ljude, ja se bojim tog Trećeg, ponekad su mi HB i Hrvatska ličile više na neki karneval i bojim se da bi taj Treći isto ličio na Fašničku republiku.

Nešto između sadašnjeg stanja i države u državi mi se čini nekako kao optimalno rješenje. Ne samo za nas nego za sva tri naroda.

E,dobro je napisala-ja ću govoriti,bla bla bla...a kurcom neće mrdnuti za to isto što brani,mljet će kao isprazni mlin,da se vulgarno izrazim može tu priču objesiti kurcu za uši,nikakve fajde nema od toga.Te šupljake može prodavati istim takvim parazitima.jebivjetrima,neradnicima i inim intelektualnim govnima koji uspiju zajebati nekog da im ta sranja i plaća.Jebote,pa jel taj narod ima 2 čuke u glavi,sa čim se zamajava!?

Svi takvi bi tzv.EU život,perom i drkanjem kurcu.Hedonizam,egoizam i konzumerizam-nek je meni lijepo,ostale ko jebe...Ne pravi se braćo tako država...

Sve bi ja to natjerao na njivu,na stražu na -20 C,u tvornicu,rudnik,elementaru,pa da iz prve ruke nauči šta je domoljublje...

Vrh

PostPostano: 11 vel 2010, 13:16 

RajvoSa je napisao/la:

Aj ti u ratu priđi nekome iz 7 muslimanske koji je navalio na tebe, pa ga uz kahvu uvjeri da griješi pa ga malo "preusmjeri" da se okrene prema svojim. Ovi nabrojeni nisu "zbunjeni" ili neki tipovi koje možemo obraditi i pretvoriti u nešto korisno. Radi se o ideološki zaslijepljenim ljudima, čistom i nepatvorenom zlu koje se ne može promjeniti. Osim možda novcem. A što bih ja nekome plaćao da piše za nas kada ga za nešto malo više love mogu uništiti kao faktora? Ovo potonje je privlačnije, em je trajno, em nam svima donosi satisfakciju.

Ko im je dozvolio?

Zašto su ojačali?

Zato što je "desnica" izravno kontrolirala samo HTV, Vjesnik i Slobodnu Dalmaciju. Ti gadovi su pisali za Feral, Jutarnji, Novi List, BH Dane itd itd.

Ja ni na jednog Hrvata ne mogu gledat kao na nekoga iz 7. muslimanske, pa zvao se Miljenko Jergović ili Ante Tomić, čisto sumnjam da su čisto nepatvoreno zlo, više ih vidim kao neke ljude koji se pokušavaju popet na planinu da bi bolje vidjeli od drugih no ponekad je bolji pogled izbliza a ne iz daljine i visine.

Što se tiče medija tzv. lijevih, uh ja sila novinarstva osim Jutarnjaka, za ovo što se događa u hr medijskom prostoru je najviše kriva desnica i to ne ona ultraradikalna nego obična. Ne bi im niko ništa mogao da im nisu davali povoda za to. A i uvjeren sam da isti ti zapravo stoje iza ovog blaćenja. Uostalom Mesić je samo malo drukčiji HDZ desničar. I lijepo poživi u simbiozi i sa Sanaderom i evo sad s Kosorkom.

Mi imamo problem s HDZ-om Hr a ne sa nekim Feralima...

Slično je i u BiH, imamo probleme ekonomije, korumpirane vlasti, nepravdi, neraščišćene prošlosti, nejasne budućnosti - sve isto kao i u Hrvatskoj.

I onda jedna Martina kriva što malo ospe paljbu po tome. Uništi sva za što su se naši vrijedni političari borili, baš je bezobrazna, kao i ostali.

Da šute svi problemi bi isparili kao da nikad nisu ni postojali...

Ajde malo zbrojite se...

Vrh

PostPostano: 12 vel 2010, 18:28 

Jergović, pisac koji kao na pokretnoj traci izbacuje svakih nekoliko mjeseci neko svoje novo književno djelo, u Zagreb je stigao iz opkoljenog Sarajeva, u danima kada je to Sarajevo proživljavalo svoje najgore trenutke. Iako u dobi kada je hrpa njegovih vršnjaka nosila puške i ratovala protiv jugočetničkih hordi, Jergović je valjda zaključio kako je Zagreb dovoljno veliki podrum da se u njega može skloniti, a obzirom da je već bio u radnom odnosu, prvo u Nedjeljnoj Dalmaciji a kasnije i u Feral Tribune-u, nije imao ni nikakvih egzistencijalnih problema. Slika i prilika čovjeka koji je kompetentan da govori i piše o ratu, ili o našim ratnim herojima.
Iako je izjavljivao kako je u Zagrebu doživljavao političko-rasističko šikaniranje, to ga ni malo nije spriječilo u nakani da u tom istom Zagrebu ostane, te da o svom rodnom Sarajevu piše i dalje, ali sa sigurne udaljenosti. I dok su Jergovićevi bivši sugrađani prolazili kroz pakao rata, dok su na njih danonoćno padale granate koje su odnosile ljudske živote, Jergović je nesmetano dalje gradio svoju karijeru.
Sada, nakon što je u tom rasističko-političkom, ali od rata sigurnom Zagrebu proveo određeni broj godina, Jergović je našao za shodno obrušiti se na Domovinski rat i hrvatske heroje. Rat je odavno završio, opasnosti više nema i ne mora se bježati, pa se slobodno mogu pljuvati oni koji nisu bježali nego su branili svoju zemlju i svoje gradove, umjesto da su ih napuštali poput štakora koji bježe čim im se učini da brod može potonuti.
Doista, po čemu je Miljenko Jergović kompetentna osoba da donosi bilo kakav sud o našim braniteljima i našim herojima? Čini li „bježanija“ nekog KVALIFICIRANIM za osudu onih koji su postupali suprotno?
U Hrvatskoj je danas najrizičnije biti hrvatski branitelj. Nikada ne znaš kada će neki osuđeni četnički zločinac, u zamjenu za smanjivanje kazne, ili neki masovni ubojica, u zamjenu za oprost od kazne, svjedočiti protiv tebe. I koliko god nevin bio, njihovo će svjedočenje učiniti da budeš kriv. Ne treba nam puno primjera, sjetimo se samo suđenja generalu Norcu i generalu Glavašu. Pa tako, mišljenja sam da bi Jergoviću bolje bilo da naš rat i naše branitelje, kao i naše heroje, ostavi na miru. A posebno da ostavi na miru generala Antu Gotovinu.
Neka i dalje piše o svom Sarajevu. Da piše o njemu do kraja života, možda bi se iskupio za to što ga je napustio onda kada mu je bio najpotrebniji.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 87 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: ChatGPT, crni_bombarder, Diablo, gargan, hoblatopla, Naša Kvačica, Robbie MO, Roko987 i 89 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: