HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 sij 2025, 18:05.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Superliga za superbogate
PostPostano: 02 ožu 2016, 16:48 

Čini se da je odzvonilo Ligi prvaka i nogometu kakvog poznajemo. Čelnici pet najvećih engleskih klubova, članovi ekskluzivnog kluba znanog u Engleskoj po sintagmi „big five“, među koje po relativno novoj klasifikaciji osim „starih članova kluba“ Manchester Uniteda, Liverpoola i Arsenala odnedavno pripadaju Chelsea i Manchester City.

Engleski mediji doznaju da su se Ed Woodward (Manchester United), Bruce Buck (Chelsea), Ivan Gazidis (Arsenal), Ferran Soriano (Manchester City) i Ian Ayre (Liverpool) sastali u hotelu Dorchester na inicijativu Stephena Rossa, američkog milijardera i vlasnika NFL momčadi Miami Dolphinsa, čije se bogatstvo procjenjuje na oko 4 milijarde dolara.

Prošlog ljeta turnir se igrao u SAD, Kini i Australiji i europskim velikanima je donio golemu financijsku korist. Tema sastanka je bila gašenje odnosno napuštanje Lige prvaka i osnivanje novog elitnog klupskog natjecanja.

Nedavno je na tu temu ponešto rekao novi predsjednik FIFA-e i dojučerašnji generalni tajnik UEFA-e Gianni Infantino.
„Stalno razgovaramo o tome kako da unaprijedimo natjecanje. Ne vidim razlog za pokretanje te teme. Superliga već postoji, to je Liga prvaka“, izjavio je Infantino, no očito je da najveći europski klubovi imaju drugačije mišljenje.

Dodatno elitiziranje europskog nogometa i osnivanje „lige bogatih“ nije nova ideja. O tome se spekuliralo u nekoliko navrata u posljednjih dvadesetak godina. Čelnik turskog velikana Galatasaraya Unal Aysal prije tri godine je izjavio kako najveći europski klubovi kuju plan za osnivanje Superlige.
Aysal i predsjednik Juventusa Andrea Agnelli razgovarali su 2013. o mogućnosti ukidanja Lige prvaka i pokretanja zatvorenog natjecanja u kojem bi sudjelovalo 20 velikih europskih klubova.

Vrh

Naslov: Re: Superliga za superbogate
PostPostano: 03 ožu 2016, 11:32 

Da bog da crkli u svojim parama !
Against modern football !

Vrh

Naslov: Re: Superliga za superbogate
PostPostano: 03 ožu 2016, 11:45 

Ne gledam LŠ već godina , eventualno pregled kola i golove , ali da učestvujem u tom lovarnomcirkusu ne pada mi napamet.

Ja sam stara generacija koja se nikad nije ložila na strane jake klubove kao što to ljudi danas rade , pa gube živce zarad nekog jebenog Mančestera i Reala..

Gledam samo razne forume o bogatim klubovima po Srbiji i Hrvatskoj gde se ubiše navijajući i svađajući se oko stranih klubova.

Meni je to neshvatljivo , jer sam bio nekad Zvezdaš, ali i to više nisam udbaške i politčarske klubove kao što su Zvezda i Partizan ne jebem 2% , i sve što me za njih veće je rana mladost.

Neka prave ligu bogatih zabole me , ja to gledati neću.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: