|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 33 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
i_jopet
|
Naslov: Re: Hrvatska i EU - Kako cemo mi glasat ? Postano: 13 vel 2010, 20:22 |
|
|
Nakon ovoga teksta dobro bi došao komentar @Juda Iškariota, jer potvrđuje sve njegove teorije zavjera i o gospodarima svijeta i sudbina.
A što nam drugo preostaje nego povjerovati da su Bugarska, Rumunjska, Grčka i sl. slučajevi, voljom svoga naroda samovoljno se odlučili na ove poteze. Koji se tu k...c uopće pitalo Bugare, a što se nije pitalo Albance? I eto i sami počinjemo da vjerujemo o tome da je sve odnekud upravljano a da mi ne odlučujemo o ama baš ničemu.
|
|
Vrh |
|
|
mateb
|
Naslov: Re: Hrvatska i EU - Kako cemo mi glasat ? Postano: 13 vel 2010, 20:25 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Nakon ovoga teksta dobro bi došao komentar @Juda Iškariota, jer potvrđuje sve njegove teorije zavjera i o gospodarima svijeta i sudbina.
A što nam drugo preostaje nego povjerovati da su Bugarska, Rumunjska, Grčka i sl. slučajevi, voljom svoga naroda samovoljno se odlučili na ove poteze. Koji se tu k...c uopće pitalo Bugare, a što se nije pitalo Albance? I eto i sami počinjemo da vjerujemo o tome da je sve odnekud upravljano a da mi ne odlučujemo o ama baš ničemu. Ovaj tekst ne pokazuje nikakve univerzalne zakonitosti, baš suprotno, pokazuje da EU kao jedinstveni politički subjekt ne postoji, nego u njoj svaka država tjera svoje geopolitičke interese, kao što je u svijetu od starog Egipta.
|
|
Vrh |
|
|
komandant mark
|
Naslov: Re: Hrvatska i EU - Kako cemo mi glasat ? Postano: 14 vel 2010, 13:44 |
|
|
Frankopan je napisao/la: Hrvatska se priblizava EU-u. Vele, State Department zabrinut zbog stanja u BIH gura Hrvasku u EU-u. Ljudi u Hrvaskoj u vecini ne podrzavaju ulazak. Pitam se kako cemo mi u BIH glasat...ako glasanja za ulazak u EU uopce bude ? Zamislite da glasaju pa da zbog naseg 'Ne' ne udju u EU...he he... http://www.vecernji.hr/vijesti/bruxelle ... anak-95652Hahaha nemojte se uopce brinuti kako cete vi glasati jer uopce necete glasati i na kraju krajeva ko ce vas sto o tome pitati.Vi cete glasati kad za to dodje vrijeme tj.kad BIH bude imala glasanje o ulasku u EU(ako uopce do toga dodje).
|
|
Vrh |
|
|
caporegime
|
Naslov: Re: Hrvatska i EU - Kako cemo mi glasat ? Postano: 14 vel 2010, 15:54 |
|
|
komandant mark je napisao/la: Frankopan je napisao/la: Hrvatska se priblizava EU-u. Vele, State Department zabrinut zbog stanja u BIH gura Hrvasku u EU-u. Ljudi u Hrvaskoj u vecini ne podrzavaju ulazak. Pitam se kako cemo mi u BIH glasat...ako glasanja za ulazak u EU uopce bude ? Zamislite da glasaju pa da zbog naseg 'Ne' ne udju u EU...he he... http://www.vecernji.hr/vijesti/bruxelle ... anak-95652Hahaha nemojte se uopce brinuti kako cete vi glasati jer uopce necete glasati i na kraju krajeva ko ce vas sto o tome pitati.Vi cete glasati kad za to dodje vrijeme tj.kad BIH bude imala glasanje o ulasku u EU(ako uopce do toga dodje). a tko će tebe išta pitati? koji si ti to faktor ljevičarski da ćeš odrediti tko će smjeti glasovati a tko neće? da se nećeš zavezati za bukvu pa plakati kad te murja odnese zbog brutalnosti ko tvoje ljevičarske plačipičke u varšavskoj? da se bar vi i MI možemo skupiti na livadi...al bi bilo palestinki po podu i robova po podrumima..
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
Vrh |
|
|
nima
|
Naslov: Re: Hrvatska i EU - Kako cemo mi glasat ? Postano: 15 vel 2010, 10:35 |
|
|
Prošle godine smo pri pregledu "programa" IJ pretpostavili da bi kao savjetnik ili što već za gospodarstvo mogao doći Linić (iz stranke), Čačić (otpao iz igre) ili Tedeschi (nije iz stranke). "S priličnom se sigurnošću govori samo o Jošku Klisoviću kao novom predstojniku Ureda. Riječ je o čovjeku s diplomatskim iskustvom koji bi na mjesto predstojnika došao iz Tedeschijeve Atlantic grupe. Zanimljivo je i da mu je Zoran Milanović 1994. bio vjenčani kum." VL veljača 14 2010 Linić pretposavljam da je otpao jer ne bi dobro izgledalo da u uredu precednika bude neko izstranke. Tedeschi je prošle godine potvrdio u jednoj od emisija Otvoreno da je Jugosfera ekonomski interes itd... Stoga, glede EU, to ide ovako prema ovoj stranici (cbib): http://www.cbib-eu.org/en/welcome/index.htmlTakođer je u pogonu niz "projekata" (kulturnih i ostalih) koji učvršćuju model ZB. Tako da se referendumi, po mom mišljenju, ne mogu držati niti organizirati izvan tog konteksta.
|
|
Vrh |
|
|
bobo mostarac
|
Naslov: Re: Hrvatska i EU - Kako cemo mi glasat ? Postano: 15 vel 2010, 19:51 |
|
|
MIR je napisao/la: mateb je napisao/la: Problem s EU je što 99% ljudi u RH, uključujući one koji nas vode, ne znaju elementarne stvari o funkcioniranju te EU. Pa ono govedo neobrazovano od Mesića kaže u Sarajevu da će Lisabonski ugovor ukinuti jednoglasnost pa nas Slovenci neće više moći blokirati. Ajme čobana. Lisabonom se ukinula jednoglasnost u mnogim područjima, ali izmjena Ugovora o EU (a primanje svake nove države članice to jest) mora, naravno, biti ratificirana od svih država članica.
Pa uloga Europskog suda pravde, način zbrajanja glasova u Vijeću, uloga Komisije, ovlasti...O tome se kurca ne zna, i to podjednako od strane onih koji su bezuvjetno za ulazak i od strane onih koji su bezuvjetno protiv.
U EU i mala država može jebene stvari napraviti za zaštitu svojih interesa, ako ima profesionalce koji imaju volju i znanje to odraditi. Postoji dovoljno područja u kojima će hrvatski glas biti potreban pa se mogu raditi prebijanja za nešto drugo. Samo, treba se informirati i biti racionalan. I ja sam za ulazak u EU, ali ne na koljenima, bez gaca, nego kao ravnoprava clanica ove politicko-ekonomske zajednice! U tome i jest problem sto ovi koji 'vode' RH, ne znaju ni elementarne stvari o EU, a oni koji znaju, sute ko kurve, jer bi se onda vidjelo, da cemo u ovim momentalnim uvjetima samo izgubiti, a kao protuusluga bit ce fotelje ovim "pregovaracima i eliti RH" u birokratskoj administraciji EU-a! Momentalno EU potresaju golemi ekonomski problemi: Nezaposlenost u Spaniji preko 17%, Grcka "duzna ko Grcka" i pred bankrotom, Bugari i Rumuni nisu dobili nista od obecane pomoci, 'jer nisu odradili svoju domacu zadacu', Austrija, Slovacka, Madzarska, ... gore im je sada nego prije ulaska u EU i htjeli bi vani, ali ... [b]Ako bi se to htjelo napraviti posteno i za dobrobit Hrvatskog naroda, onda bi se prvo vodile javne rasprave i analize dobrih i losih strana naseg ulaska u EU, a nakon toga bi se trebao raspisati referendum! Sad cemo viditi, koliko je ova "politicka elita RH" dobronamjerna i kome oni zele dobro: sebi ili svome narodu![/b] Ja isto mislim da bi se nakon javnih rasprava o dobrim i losim stranama naseg clanstva u EU, trebao raspisati referendum!
_________________ Znam dvije istine: Prva: Da ima Boga! Druga: To nisam ja!
|
|
Vrh |
|
|
Hrvatski_Zrinjski
|
Naslov: Re: Hrvatska i EU - Kako cemo mi glasat ? Postano: 16 vel 2010, 02:55 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Hrvatska i EU - Kako cemo mi glasat ? Postano: 16 vel 2010, 16:36 |
|
|
4. Rajh...ko da se pita Hrvatića oće li u EU...to je isto kad rulja krene,pa se zatekneš u sredini,htio ne htio ideš tamo gdje te guraju,samo nekom polome noge,nekoga ugaze...sve zavisi što je Rajh,pardon,EU zamislila za RH.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|