|
|
Stranica: 2/4.
|
[ 89 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dudu
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 30 ožu 2016, 18:48 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60293 Lokacija: DAZP HQ
|
zlatna ribica je napisao/la: dudu je napisao/la: Me gustaria tener nuestro tiempo otra vez.
No estoy segura que entiendo što je pisac htio reći... Možeš pojasnit Lo ves, ni siquiera me entiende.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 30 ožu 2016, 18:50 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
zlatna ribica je napisao/la: BBC je napisao/la: 850 km, ne može se za mjesec dana. Inače taj put traje od kućnog praga. Njemci i Austrijanci, Irci, itd... prepješače preko 2000 KM do cilja. Planiram sebe kazniti zbog godina surfanja i ne bavljenja sportom. Ali imam neke druge okolnosti u odnosu na 99% hodočasnika pa tražim informacije.
Eto vidiš, ni krenuo već se izgovori traže.
Sve u svemu avantura života. 2 mjeseca čitav život ti samo ono što je u ruksaku. I naravno kreditna kartica, God bless. Svaka čast Sretno kad se zaputiš Ne smiješ biti naivna i vjerovati u svašta.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 30 ožu 2016, 18:54 |
|
|
dudu je napisao/la: zlatna ribica je napisao/la: No estoy segura que entiendo što je pisac htio reći... Možeš pojasnit Lo ves, ni siquiera me entiende. Es cierto, no me va tan bien Verguenza..
|
|
Vrh |
|
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 30 ožu 2016, 18:55 |
|
|
BBC je napisao/la: zlatna ribica je napisao/la: Svaka čast Sretno kad se zaputiš Ne smiješ biti naivna i vjerovati u svašta. Eh sad, pa otkud mogu znat jel misliš ozbiljno ili ne, ne poznam te. Puno ljudi ide na to hodočašće, pa što ne i ti
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 30 ožu 2016, 19:01 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60293 Lokacija: DAZP HQ
|
Cada dia te quiero mas, soy un croato, es un sentimiento, no puedo parar.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Pricajmo Spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 30 ožu 2016, 19:39 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17412 Lokacija: יום טוב
|
Ceha je napisao/la: @ZGG, ti si završila filozofski ? no, pero soy un grammar nazi de verdad.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 30 ožu 2016, 21:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77433 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Robbie MO je napisao/la: Rijec dana:
ovdje : aquí
Lol. Jucer sam ju napisao, i vec danas sam ju zaboravio.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 31 ožu 2016, 14:40 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
No puedo vivir sin vino
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 01 tra 2016, 00:00 |
|
|
zlatna ribica je napisao/la: BBC je napisao/la: "Buen Camino". Da vidim zna li Ribica o čemu se radi bez Googlanja. Jel onaj planinarski put do Santiago de Compostela? Ujna mi je planinarka i ima želju ići na to, tako da sam čula zato... al treba odvojiti bar mjesec dana. Ima i film, sa Michael Douglasom mislim. Bio tamo. Jako lijep grad (a i put ). zlatna ribica je napisao/la: Ceha je napisao/la: ¿ Porque no ? Estar mal es muy interesante Doro je onda nešto kao Zlatko ? @Robbie ovaj ¿ ti se koristi i usred rečenice, npr kad je zavisnosložena rečenica od više dijelova. Meni bi to nekad dobro došlo i u hrvatskom Porque estoy buena Dorado je zlatno, a ne znam koja je njihova verzija imena Zlatko. I obrnuti uskličnik isto imaju. Meni je to uvijek takva tlaka pisati.. Meni je to fora Cuando tu es buena, tiene que ser mala a veces, ¿no es así?
|
|
Vrh |
|
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 01 tra 2016, 13:43 |
|
|
Ceha je napisao/la: zlatna ribica je napisao/la: Jel onaj planinarski put do Santiago de Compostela? Ujna mi je planinarka i ima želju ići na to, tako da sam čula zato... al treba odvojiti bar mjesec dana. Ima i film, sa Michael Douglasom mislim. Bio tamo. Jako lijep grad (a i put ). zlatna ribica je napisao/la: Porque estoy buena Dorado je zlatno, a ne znam koja je njihova verzija imena Zlatko. I obrnuti uskličnik isto imaju. Meni je to uvijek takva tlaka pisati.. Meni je to fora Cuando tu es buena, tiene que ser mala a veces, ¿no es así? Cuando tu eres/estas buena, tienes que ser mala a vaces. Al ne bih ja tu stavila cuando, možda bolje si (ako). Claro que si
|
|
Vrh |
|
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 01 tra 2016, 13:44 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Rijec dana:
ovdje : aquí
Lol. Jucer sam ju napisao, i vec danas sam ju zaboravio. Aki (Rahimovski) s naglaskom na i. Možda pomogne
|
|
Vrh |
|
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 01 tra 2016, 13:56 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: No puedo vivir sin vino Jesi naučio pjesmicu? Iz nje će ti bit ispitno pitanje..
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 01 tra 2016, 16:51 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Gdje si i ti otišla majke ti. Jedina država u EU koja nema zakon zabrane držanja pasa zavezanih čitav život. I ljudi to masovno upražnjavaju. Stara garda.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 01 tra 2016, 18:13 |
|
|
BBC je napisao/la: Gdje si i ti otišla majke ti. Jedina država u EU koja nema zakon zabrane držanja pasa zavezanih čitav život. I ljudi to masovno upražnjavaju. Stara garda. Nisam otišla, ja sam tu samo privremeno, ne zbog posla nego nečeg drugog. Još par mjeseci i onda se vraćam u Hrvatsku. Španjolska nije zemlja koju bih odabrala za odselit iz Hrvatske, iako mi je Madrid baš če če grad. Nemam pojma kakve zakone o držanju pasa ima koja država..
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 02 tra 2016, 01:01 |
|
|
zlatna ribica je napisao/la: Cuando tu eres/estas buena, tienes que ser mala a vaces. Al ne bih ja tu stavila cuando, možda bolje si (ako). Claro que si Dobro, već davno sam hablao espanjol, si bi bolje prošlo, da zlatna ribica je napisao/la: Nisam otišla, ja sam tu samo privremeno, ne zbog posla nego nečeg drugog. Još par mjeseci i onda se vraćam u Hrvatsku. Španjolska nije zemlja koju bih odabrala za odselit iz Hrvatske, iako mi je Madrid baš če če grad. Nemam pojma kakve zakone o držanju pasa ima koja država.. Madrid je super, to sam se baš pozitivno iznenadio. Di si još bila tamo (Katalonija se ne računa ). Meni je sjever (Castilla (Vieja) y Leon) jaaaako lijeep :) A i Zaragoza je dobra
|
|
Vrh |
|
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 02 tra 2016, 14:29 |
|
|
Ceha je napisao/la: zlatna ribica je napisao/la: Cuando tu eres/estas buena, tienes que ser mala a vaces. Al ne bih ja tu stavila cuando, možda bolje si (ako). Claro que si Dobro, već davno sam hablao espanjol, si bi bolje prošlo, da zlatna ribica je napisao/la: Nisam otišla, ja sam tu samo privremeno, ne zbog posla nego nečeg drugog. Još par mjeseci i onda se vraćam u Hrvatsku. Španjolska nije zemlja koju bih odabrala za odselit iz Hrvatske, iako mi je Madrid baš če če grad. Nemam pojma kakve zakone o držanju pasa ima koja država.. Madrid je super, to sam se baš pozitivno iznenadio. Di si još bila tamo (Katalonija se ne računa ). Meni je sjever (Castilla (Vieja) y Leon) jaaaako lijeep :) A i Zaragoza je dobra Samo u Andaluziji (ne i Sevilla nažalost) i nešto okolo Madrida.. U Kataloniji sam bila još prije, a sad ne, niti planiram.. Najviše što ću sad doć blizu Katalonije je ako odem na neku tekmu na kojoj gostuje Barcelona
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 03 tra 2016, 03:30 |
|
|
zlatna ribica je napisao/la: Ceha je napisao/la: Dobro, već davno sam hablao espanjol, si bi bolje prošlo, da Madrid je super, to sam se baš pozitivno iznenadio. Di si još bila tamo (Katalonija se ne računa ). Meni je sjever (Castilla (Vieja) y Leon) jaaaako lijeep :) A i Zaragoza je dobra Samo u Andaluziji (ne i Sevilla nažalost) i nešto okolo Madrida.. U Kataloniji sam bila još prije, a sad ne, niti planiram.. Najviše što ću sad doć blizu Katalonije je ako odem na neku tekmu na kojoj gostuje Barcelona Andaluzija nije loša (Granada i Cordoba su super), ali sjever mi se više svidio. Preporuka. Okolo Madrida? Toledo-Escorial, ili onaj trokut Avilla-Segovia-Salamanca? Burgos ?
|
|
Vrh |
|
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 03 tra 2016, 21:59 |
|
|
Ceha je napisao/la: zlatna ribica je napisao/la: Samo u Andaluziji (ne i Sevilla nažalost) i nešto okolo Madrida.. U Kataloniji sam bila još prije, a sad ne, niti planiram.. Najviše što ću sad doć blizu Katalonije je ako odem na neku tekmu na kojoj gostuje Barcelona Andaluzija nije loša (Granada i Cordoba su super), ali sjever mi se više svidio. Preporuka. Okolo Madrida? Toledo-Escorial, ili onaj trokut Avilla-Segovia-Salamanca? Burgos ? Toledo i Alcalá de Henares, a ove ostale ću vidjet, nešto sigurno hoću i od toga.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 04 tra 2016, 18:05 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77433 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
zlatna ribica je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Jucer sam ju napisao, i vec danas sam ju zaboravio. Aki (Rahimovski) s naglaskom na i. Možda pomogne Thx! Znaci nije AKUI nego AKI?
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 04 tra 2016, 18:33 |
|
|
zlatna ribica je napisao/la: Ceha je napisao/la: Andaluzija nije loša (Granada i Cordoba su super), ali sjever mi se više svidio. Preporuka. Okolo Madrida? Toledo-Escorial, ili onaj trokut Avilla-Segovia-Salamanca? Burgos ? Toledo i Alcalá de Henares, a ove ostale ću vidjet, nešto sigurno hoću i od toga. U Alcali nisam bio, ali po google-u izgleda fino Preporučam. Robbie MO je napisao/la: Thx! Znaci nije AKUI nego AKI? Bilo koja kombinacija CU+I/E ti se uvijek izgovara [k]+[e/i]. Da nema u, onda bi bilo [si]/[se] : (ili [thi]/[the], ovisno o izgovoru ).
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 08 tra 2016, 20:21 |
|
|
Rijec dana,
danas: hoy
Je li se izgovara OJ ili HOJ?
|
|
Vrh |
|
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 08 tra 2016, 22:28 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: zlatna ribica je napisao/la: Aki (Rahimovski) s naglaskom na i. Možda pomogne Thx! Znaci nije AKUI nego AKI? Nije akui, ak i se čita. Ceha je napisao/la: Bilo koja kombinacija CU+I/E ti se uvijek izgovara [k]+[e/i]. Da nema u, onda bi bilo [si]/[se] : (ili [thi]/[the], ovisno o izgovoru ). Da, al nije acui nego aqui
|
|
Vrh |
|
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 08 tra 2016, 22:36 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Rijec dana,
danas: hoy
Je li se izgovara OJ ili HOJ? Čita se OJ. H se u španjolskom nikad ne čita. J (uvijek) i G (ne uvijek) se čitaju H. Npr. Juego (igra) - huegoHijo (sin) - ihoAngel - anhel
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 09 tra 2016, 14:24 |
|
|
zlatna ribica je napisao/la: Ceha je napisao/la: Bilo koja kombinacija CU+I/E ti se uvijek izgovara [k]+[e/i]. Da nema u, onda bi bilo [si]/[se] : (ili [thi]/[the], ovisno o izgovoru ). Da, al nije acui nego aqui True : Španjolski i dosta koristi q. zlatna ribica je napisao/la: Čita se OJ. H se u španjolskom nikad ne čita. J (uvijek) i G (ne uvijek) se čitaju H. Npr. Juego (igra) - huego Hijo (sin) - iho Angel - anhel U nijednom romanskom (bar koliko ja znam, možda je rumunjski iznimka, njega ne znam) se slovo H ne čita. Za G vrijedi ovo pravilo s I i E. G ispred I ili E se čita kao [H]. Kako bi bilo Zlatka na španj, Dora ? Dorita ? :)
|
|
Vrh |
|
|
zlatna ribica
|
Naslov: Re: Pricajmo spanjolski / Vamos a hablar español Postano: 10 tra 2016, 12:46 |
|
|
Ceha je napisao/la: U nijednom romanskom (bar koliko ja znam, možda je rumunjski iznimka, njega ne znam) se slovo H ne čita. Za G vrijedi ovo pravilo s I i E. G ispred I ili E se čita kao [H]. Kako bi bilo Zlatka na španj, Dora ? Dorita ? :) oro = zlato Znači bilo bi nešto u toj kombinaciji.. Ora, Oro, Orlando, pa znam da ima i Eldora.. Dorita čisto sumnjam
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|