|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 36 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Prosječan IQ u Hrvatskoj i BiH samo 90 Postano: 09 kol 2012, 00:00 |
|
|
Ovakve teme mogu da osvanu samo u najgorim tabloidima...
Da bi se izvukao prosek, uzorak mora biti ozbiljan, nacin odabira ljudi koji rade test radjen po metodi koja obuhvata sve regije i stratume stanovnistva... a i sam test mora biti univerzalan, i naznaceno o kakvom se testu radi, koju sveru inteligencije meri...
IQ 100 je prosecna inteligencija, a to znaci da se istom testu podvrglo mnogo ljudi. Skor koji je najvise njih postiglo, uzima se kao referentna tacka, i odatle Gausovom raspodelom se penje na dole i gore...
Ovde par drzava imaju preko 100, a sve ostale ispod... odmah se vidi da nesto tu ne stima.
Uopste, govoriti da je neki narod ili drzava gluplja ili pametnija od druge... to mogu samo opasno zatupljeni ljudi...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Prosječan IQ u Hrvatskoj i BiH samo 90 Postano: 09 kol 2012, 00:02 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Prosječan IQ u Hrvatskoj i BiH samo 90 Postano: 09 kol 2012, 00:08 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Sumnjas 
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Prosječan IQ u Hrvatskoj i BiH samo 90 Postano: 09 kol 2012, 01:15 |
|
|
Ako smo mi Srbi najpametniji narod na svijetu, onda ste i vi Bosnjaci sigurno tu negdje. 
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Prosječan IQ u Hrvatskoj i BiH samo 90 Postano: 09 kol 2012, 01:47 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Uopste, govoriti da je neki narod ili drzava gluplja ili pametnija od druge... to mogu samo opasno zatupljeni ljudi...
Ne znam zašto. Osim što se ne uklapa u tvoje liberalne dogme.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Prosječan IQ u Hrvatskoj i BiH samo 90 Postano: 09 kol 2012, 11:02 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21656 Lokacija: među zvijezdama
|
Vladimir RUS je napisao/la: Ovako ja to vidim. Naime, ima vise vrsta i tipova inteligencije:
1. Knjiska inteligencija (znanje i izrazavanje pokupljeno iz knjiga) 2. Ulicna inteligencija (izrazi pokupljeni sa ulice, sticanjem iskustva u surovim uslovima, kao i ulicne "mudrosti" koja se ne moze steci na "obican" nacin) 3. Refleksna inteligencija (ljudi koji vrlo brzo, najcesce brzinom svjetlosti daju odgovor na neko pitanje) 4. TV inteligencija (fraze i izrazi pokupljeni sa TV-a. Ima ljudi koji su naucili strane jezike, najcesce engleski i spanski gledajuci americke kriminalisticke tv serije i meksicke telenovele)
itd. Ove kategorije koje si ti naveo mogu uticati jedino na nacin ponasanja odredjenih ljudi ili skupina.Prva kategorija bi se mogla svrstati u odgovor na temu.Prvobitno nisam imala vremena da ti uputim repliku, zato sam kopirala kategorije.Na ponasanje ljudi uticaj od presudnog su znacaja ima recimo okolina kojom su okruzeni u odredjenim zivotnim razdobljima.Mediji mogu uticati na informiranost i sl.Ali da ćeš razviti posebno intelektualni nivo gledanjem tv ili slusanjem radija, to je upitno. @Zadar, nisam vidjela tvoje pitanje.Uglavnom podržala bih stav i misljenje divlje svinje. Sto se tice uvodnog posta, uvodnicar osim linka koji je postavio, nije izrazio nikakav svoj stav niti dao misljenje, pa bi bilo poželjno da i on to učini zbog nastavka i pravca diskusije.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
švabo
|
Naslov: Re: Prosječan IQ u Hrvatskoj i BiH samo 90 Postano: 11 kol 2012, 00:41 |
|
|
doc je napisao/la: DzoniBG je napisao/la: Uopste, govoriti da je neki narod ili drzava gluplja ili pametnija od druge... to mogu samo opasno zatupljeni ljudi...
Ne znam zašto. Osim što se ne uklapa u tvoje liberalne dogme. Ma to je čisti fašizam Sada nas svrstavaju na začelje u europi po inteligenciji bez ozbijnije analize, di to vodi? još će nam početi i kite mjeriti i međusobno uspoređivati po nacijama moj je veći... 
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Prosječan IQ u Hrvatskoj i BiH samo 90 Postano: 11 kol 2012, 16:00 |
|
|
Čitaj malo gore pa vidi da to nije tako.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
 |
Ateist
|
Naslov: Re: Prosječan IQ u Hrvatskoj i BiH samo 90 Postano: 16 tra 2016, 13:24 |
|
|
_________________ https://m.youtube.com/channel/UCbUH4gQqQ2Cv8Jrl2ECct3A
https://www.instagram.com/josipcurlin
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Suradnik:August_Dominus
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Prosječan IQ u Hrvatskoj i BiH samo 90 Postano: 16 tra 2016, 13:31 |
|
|
Ateist je napisao/la: https://jakubmarian.com/wp-content/uploads/2014/06/europe-iq-2012-unadjusted.jpg Onaj podatak od 90 je dobiven na ratnoj siročadi, dakle osobama s izrazito traumatičnim djetinjstvom koja su propustila obrazovanje, takav podatak ne može biti reprezentativan. Inače, prosječan iq bjelačke populacije je 100 i tu mogu biti neka mala odstupanja po državama, no u principu je to u intervalu od 95-105.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
 |
Heero
|
Naslov: Re: Prosječan IQ u Hrvatskoj i BiH samo 90 Postano: 17 tra 2016, 15:57 |
|
|
97!! bila je pogreska sad su je priznali istrazivaci
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|