|
|
Stranica: 29/173.
|
[ 4301 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
master_mind_
|
Naslov: Re: Švedska Postano: 22 tra 2016, 16:58 |
|
|
Audrey je napisao/la: Druzim se sa Svedjanima, vise nego sa strancima. Odrasla sam u kvartu sa nasim ljudima - Bosnjacima, Srbima, Makedoncima. Tada smo se druzili medjusobno i osim tinejdzerske gluposti, nije bilo nikakvih problema.
Zivim u kvartu gdje su "pretezno" Svedjani. Ako ti to sto znaci uopce. Ma pitao sam Amidžu da ga zajebavam. Sorry ali gore navdeni nisu "naši ljudi". Pričaj malo o sebi. Za koga glasuješ i tako?
|
|
Vrh |
|
|
Audrey
|
Naslov: Re: Švedska Postano: 22 tra 2016, 17:05 |
|
Pridružen/a: 19 tra 2016, 11:56 Postovi: 888 Lokacija: Stockholm - Banja Luka
|
master_mind_ je napisao/la: Audrey je napisao/la: Druzim se sa Svedjanima, vise nego sa strancima. Odrasla sam u kvartu sa nasim ljudima - Bosnjacima, Srbima, Makedoncima. Tada smo se druzili medjusobno i osim tinejdzerske gluposti, nije bilo nikakvih problema.
Zivim u kvartu gdje su "pretezno" Svedjani. Ako ti to sto znaci uopce. Ma pitao sam Amidžu da ga zajebavam. Sorry ali gore navdeni nisu "naši ljudi". Pričaj malo o sebi. Za koga glasuješ i tako? Kak mislis nisu nasi? Svedjani sve ljude sa Balkana trpaju u isti kos - Balkanci. Mislim, generalno. Svedjanima (opet generalno gledano) politika nije neki veliki, iliti bitan faktor u zivotu. Druzenje, putovanja, birtija, uzivancija... to je na prvom mjestu. Zadrzala bih to za sebe - informaciju o glasovanju (tipicno za Svedjane, o tome se ne razgovara). :)
_________________ “To write well and to speak well is mere vanity if one does not live well."
– Bridget of Sweden (1303-1373)
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Švedska Postano: 22 tra 2016, 17:06 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7751 Lokacija: Сарај Чадор
|
Audrey je napisao/la: master_mind_ je napisao/la: Ma pitao sam Amidžu da ga zajebavam. Sorry ali gore navdeni nisu "naši ljudi". Pričaj malo o sebi. Za koga glasuješ i tako? Kak mislis nisu nasi? Svedjani sve ljude sa Balkana trpaju u isti kos - Balkanci. Mislim, generalno. Svedjanima (opet generalno gledano) politika nije neki veliki, iliti bitan faktor u zivotu. Druzenje, putovanja, birtija, uzivancija... to je na prvom mjestu. Zadrzala bih to za sebe - informaciju o glasovanju (tipicno za Svedjane, o tome se ne razgovara). :) Ako si na Söder, vjerovatno za Vänsterpartiet. ;)
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
Vrh |
|
|
Audrey
|
Naslov: Re: Švedska Postano: 22 tra 2016, 17:08 |
|
|
Amiđa je napisao/la: Audrey je napisao/la: Kak mislis nisu nasi? Svedjani sve ljude sa Balkana trpaju u isti kos - Balkanci. Mislim, generalno. Svedjanima (opet generalno gledano) politika nije neki veliki, iliti bitan faktor u zivotu. Druzenje, putovanja, birtija, uzivancija... to je na prvom mjestu. Zadrzala bih to za sebe - informaciju o glasovanju (tipicno za Svedjane, o tome se ne razgovara). :)
Ako si na Söder, vjerovatno za Vänsterpartiet. ;) Nisi u pravu. Opet, zadrzala bih to za sebe. Zasto su Balkanci toliko optereceni sa ovim stvarima? ;)
_________________ “To write well and to speak well is mere vanity if one does not live well."
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Švedska Postano: 22 tra 2016, 17:09 |
|
|
Audrey je napisao/la: Amiđa je napisao/la:
Ako si na Söder, vjerovatno za Vänsterpartiet. ;)
Nisi u pravu. Opet, zadrzala bih to za sebe. Zasto su Balkanci toliko optereceni sa ovim stvarima? ;) Evo ja ću otvoreno, glasam za Moderate jer vode povoljniju poreznu politiku.
|
|
Vrh |
|
|
master_mind_
|
Naslov: Re: Švedska Postano: 22 tra 2016, 17:10 |
|
|
Audrey je napisao/la: Kak mislis nisu nasi? Svedjani sve ljude sa Balkana trpaju u isti kos - Balkanci. Mislim, generalno. Svedjanima (opet generalno gledano) politika nije neki veliki, iliti bitan faktor u zivotu. Druzenje, putovanja, birtija, uzivancija... to je na prvom mjestu. Zadrzala bih to za sebe - informaciju o glasovanju (tipicno za Svedjane, o tome se ne razgovara). :) To oni rade u inozemstvu. No, Hrvatima se gadi trpati nas u isti koš s njima. Imamo razdvojene kulture i povijest. No, nebitno. Nego, kakve filmove voliš gledati? Imaš li neki hobi?
|
|
Vrh |
|
|
master_mind_
|
Naslov: Re: Švedska Postano: 22 tra 2016, 17:12 |
|
|
Amiđa je napisao/la: Audrey je napisao/la: Nisi u pravu. Opet, zadrzala bih to za sebe. Zasto su Balkanci toliko optereceni sa ovim stvarima? ;)
Evo ja ću otvoreno, glasam za Moderate jer vode povoljniju poreznu politiku. Opa. Pa kako će ti se financirati socijala ako smanje poreze, morala bi se Švedska zadužiti vani? Ja da sam Šveđ ja bih glasao za SD.
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Švedska Postano: 22 tra 2016, 17:15 |
|
|
master_mind_ je napisao/la: Audrey je napisao/la: Kak mislis nisu nasi? Svedjani sve ljude sa Balkana trpaju u isti kos - Balkanci. Mislim, generalno. Svedjanima (opet generalno gledano) politika nije neki veliki, iliti bitan faktor u zivotu. Druzenje, putovanja, birtija, uzivancija... to je na prvom mjestu. Zadrzala bih to za sebe - informaciju o glasovanju (tipicno za Svedjane, o tome se ne razgovara). :) To oni rade u inozemstvu. No, Hrvatima se gadi trpati nas u isti koš s njima. Imamo razdvojene kulture i povijest. No, nebitno. Nego, kakve filmove voliš gledati? Imaš li neki hobi? Gadilo se to vama ili ne, Švedima smo svi juggar, kako nas kolokvijalno nazivaju. Istina postoje Hrvati ovdje koji se tog strpavanja u isti koš zgražavaju, ali daleko ih je više koji svim srcem prihvataju takvu kategorizaciju i zdušno o sebi govore kao o Juggarima, ili Balkancima. Pogotovo ovi Hrvati iz BiH. To se lumpuje s svakojakim strancima, Irancima, Čileancima, Arapima oba vjerozakona, Albancima i naravno Bošnjacima, Srbima i Makedoncima.
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Švedska Postano: 22 tra 2016, 17:17 |
|
|
master_mind_ je napisao/la: Amiđa je napisao/la:
Evo ja ću otvoreno, glasam za Moderate jer vode povoljniju poreznu politiku.
Opa. Pa kako će ti se financirati socijala ako smanje poreze, morala bi se Švedska zadužiti vani? Ja da sam Šveđ ja bih glasao za SD. To nije moj problem, jer ne primam socijalu. Niti poznajem ijednog Bošnjaka, Srbina ili Hrvata koji prima.
|
|
Vrh |
|
|
Audrey
|
Naslov: Re: Švedska Postano: 22 tra 2016, 17:22 |
|
|
Amiđa je napisao/la: Audrey je napisao/la: Nisi u pravu. Opet, zadrzala bih to za sebe. Zasto su Balkanci toliko optereceni sa ovim stvarima? ;)
Evo ja ću otvoreno, glasam za Moderate jer vode povoljniju poreznu politiku. To je tvoja licna stvar. Kako god, mislim da bi (kao Moderat) trebao biti zahvalan desnicarima za dolazak u Svedsku. Da nije bilo njih, socijalisti bi kroz "Luciabeslutet" proglasali zabranu migrantima sa Balkana onomad.
|
|
Vrh |
|
|
Audrey
|
Naslov: Re: Švedska Postano: 22 tra 2016, 17:25 |
|
|
master_mind_ je napisao/la: Audrey je napisao/la: Kak mislis nisu nasi? Svedjani sve ljude sa Balkana trpaju u isti kos - Balkanci. Mislim, generalno. Svedjanima (opet generalno gledano) politika nije neki veliki, iliti bitan faktor u zivotu. Druzenje, putovanja, birtija, uzivancija... to je na prvom mjestu. Zadrzala bih to za sebe - informaciju o glasovanju (tipicno za Svedjane, o tome se ne razgovara). :) To oni rade u inozemstvu. No, Hrvatima se gadi trpati nas u isti koš s njima. Imamo razdvojene kulture i povijest. No, nebitno. Nego, kakve filmove voliš gledati? Imaš li neki hobi? Kako kome. Ja nemam problem s tim, a drzim do svoje kulture i povijesti. Hobi svakako da imam - tenis. Sto se filmova tice - Francuski/Spanjolski/Finski film noir. Generalno preferiram dokumentarce.
|
|
Vrh |
|
|
master_mind_
|
Naslov: Re: Švedska Postano: 22 tra 2016, 17:27 |
|
|
Amiđa je napisao/la: Gadilo se to vama ili ne, Švedima smo svi juggar, kako nas kolokvijalno nazivaju. Istina postoje Hrvati ovdje koji se tog strpavanja u isti koš zgražavaju, ali daleko ih je više koji svim srcem prihvataju takvu kategorizaciju i zdušno o sebi govore kao o Juggarima, ili Balkancima. Pogotovo ovi Hrvati iz BiH. To se lumpuje s svakojakim strancima, Irancima, Čileancima, Arapima oba vjerozakona, Albancima i naravno Bošnjacima, Srbima i Makedoncima. Ma dobro kužim. Neda im se praviti razlike. A juggar što konkretno znači? pretpostavljam da dolazi od riječi Jugo. Za takvo stanje osobno krivim i vanjsku diplomaciju Hrvatske koja ne radi ništa da promijeni imidž zemlje, a nekako sumnjam da održavaju veze sa hrvatskom zajednicom kako bi trebalo. Osobno sam imao nedavni doticaj za Švedskom. Ovdje u Zg su na pripeme došla jedna ženska rukometna ekipa iz Švedske pa često ručaju u restoranu gdje poslovno zalazim kao student. Pa sam se uspio skompati s njima
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Švedska Postano: 22 tra 2016, 17:29 |
|
|
master_mind_ je napisao/la: Amiđa je napisao/la: Gadilo se to vama ili ne, Švedima smo svi juggar, kako nas kolokvijalno nazivaju. Istina postoje Hrvati ovdje koji se tog strpavanja u isti koš zgražavaju, ali daleko ih je više koji svim srcem prihvataju takvu kategorizaciju i zdušno o sebi govore kao o Juggarima, ili Balkancima. Pogotovo ovi Hrvati iz BiH. To se lumpuje s svakojakim strancima, Irancima, Čileancima, Arapima oba vjerozakona, Albancima i naravno Bošnjacima, Srbima i Makedoncima. Ma dobro kužim. Neda im se praviti razlike. A juggar što konkretno znači? pretpostavljam da dolazi od riječi Jugo. Za takvo stanje osobno krivim i vanjsku diplomaciju Hrvatske koja ne radi ništa da promijeni imidž zemlje, a nekako sumnjam da održavaju veze sa hrvatskom zajednicom kako bi trebalo. Osobno sam imao nedavni doticaj za Švedskom. Ovdje u Zg su na pripeme došla jedna ženska rukometna ekipa iz Švedske pa često ručaju u restoranu gdje poslovno zalazim kao student. Pa sam se uspio skompati s njima Da, juggar ti je skraçenica, od jugoslaver.
|
|
Vrh |
|
|
master_mind_
|
Naslov: Re: Švedska Postano: 22 tra 2016, 17:37 |
|
|
Amiđa je napisao/la: To nije moj problem, jer ne primam socijalu. Niti poznajem ijednog Bošnjaka, Srbina ili Hrvata koji prima. Ma daj! Nemoj zezati.
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Švedska Postano: 22 tra 2016, 17:38 |
|
|
master_mind_ je napisao/la: Amiđa je napisao/la: To nije moj problem, jer ne primam socijalu. Niti poznajem ijednog Bošnjaka, Srbina ili Hrvata koji prima. Ma daj! Nemoj zezati. Jesi li uspio šarmirati/zavesti neku od tih Šveđanki?
|
|
Vrh |
|
|
Audrey
|
Naslov: Re: Švedska Postano: 22 tra 2016, 17:41 |
|
|
master_mind_ je napisao/la: Amiđa je napisao/la: To nije moj problem, jer ne primam socijalu. Niti poznajem ijednog Bošnjaka, Srbina ili Hrvata koji prima. Ma daj! Nemoj zezati. Ima ih, no mislim da su ovdje u manjini. Velika vecina je zaposlena. Takodjer su (vecinom) stariji zaposleni u proizvodnji (fizicki radnici), no ima ih i na drugim radnim mjestima. Sto se omladine tice, ne bih rekla da se poslovi razlikuju od poslova kojima se bave Svedjani. Stavise, mislim da se nasi vise trude za bolje poslove.
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Švedska Postano: 22 tra 2016, 17:44 |
|
|
Audrey je napisao/la: master_mind_ je napisao/la: Ma daj! Nemoj zezati. Ima ih, no mislim da su ovdje u manjini. Velika vecina je zaposlena. Takodjer su (vecinom) stariji zaposleni u proizvodnji (fizicki radnici), no ima ih i na drugim radnim mjestima. Sto se omladine tice, ne bih rekla da se poslovi razlikuju od poslova kojima se bave Svedjani. Stavise, mislim da se nasi vise trude za bolje poslove. Teško ih je uvjeriti u to da njihova floskula o nama kao beraçima socijale ne pije vodu.
|
|
Vrh |
|
|
Audrey
|
Naslov: Re: Švedska Postano: 22 tra 2016, 17:46 |
|
|
Amiđa je napisao/la: Audrey je napisao/la: Ima ih, no mislim da su ovdje u manjini. Velika vecina je zaposlena. Takodjer su (vecinom) stariji zaposleni u proizvodnji (fizicki radnici), no ima ih i na drugim radnim mjestima. Sto se omladine tice, ne bih rekla da se poslovi razlikuju od poslova kojima se bave Svedjani. Stavise, mislim da se nasi vise trude za bolje poslove.
Teško ih je uvjeriti u to da njihova floskula o nama kao beraçima socijale ne pije vodu. Svako ima pravo da vjeruje sto zeli. Ja govorim iz svoje perspektive. Nije mi namjera da ubjedjujem.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Švedska Postano: 22 tra 2016, 17:51 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
- Love jednog migranta. Ženi pozvonio na vrata i sa nožem je pokušao opljačkati. Izrezao je po vratu, trbuhu i ruci. - Još jedan napušta funkciju u muslimanskoj organizaciji. Poredio Židove sa Hitlerom i nacistima. Ne bi se to nikad dogodilo da se takve organizacije ne financiraju iz državnog proračuna. - Ovaj što su ga nedavno šutnuli iz stranke kao Bakir. Pozdrav "Muslimanskom bratstvu" u Egiptu. (prsti dignuti na specifičan način)
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
master_mind_
|
Naslov: Re: Švedska Postano: 22 tra 2016, 17:52 |
|
|
Amiđa je napisao/la: Jesi li uspio šarmirati/zavesti neku od tih Šveđanki? Nije za javnost. No, ovako što su rekle svidio im se Zagreb.
|
|
Vrh |
|
|
Audrey
|
Naslov: Re: Švedska Postano: 22 tra 2016, 17:53 |
|
|
master_mind_ je napisao/la: Amiđa je napisao/la: Jesi li uspio šarmirati/zavesti neku od tih Šveđanki? Nije za javnost. No, ovako što su rekle svidio im se Zagreb. Naravno da im se svidio. Zagreb je lijep grad. A tek decki, vjerujem po njihovom ukusu. ;)
|
|
Vrh |
|
|
master_mind_
|
Naslov: Re: Švedska Postano: 22 tra 2016, 17:56 |
|
|
Audrey je napisao/la: Ima ih, no mislim da su ovdje u manjini. Velika vecina je zaposlena. Takodjer su (vecinom) stariji zaposleni u proizvodnji (fizicki radnici), no ima ih i na drugim radnim mjestima. Sto se omladine tice, ne bih rekla da se poslovi razlikuju od poslova kojima se bave Svedjani. Stavise, mislim da se nasi vise trude za bolje poslove. Govorimo o Bošnjacima.
|
|
Vrh |
|
|
master_mind_
|
Naslov: Re: Švedska Postano: 22 tra 2016, 17:59 |
|
|
Audrey je napisao/la: master_mind_ je napisao/la: Nije za javnost. No, ovako što su rekle svidio im se Zagreb. Naravno da im se svidio. Zagreb je lijep grad. A tek decki, vjerujem po njihovom ukusu. ;) Pa sada... to bi tebalo pitati njih. :)
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Švedska Postano: 22 tra 2016, 18:01 |
|
|
master_mind_ je napisao/la: Audrey je napisao/la: Ima ih, no mislim da su ovdje u manjini. Velika vecina je zaposlena. Takodjer su (vecinom) stariji zaposleni u proizvodnji (fizicki radnici), no ima ih i na drugim radnim mjestima. Sto se omladine tice, ne bih rekla da se poslovi razlikuju od poslova kojima se bave Svedjani. Stavise, mislim da se nasi vise trude za bolje poslove. Govorimo o Bošnjacima. Jel još uvijek aktivna ona Mona Sahlin koja se žalila na previše Šveđana u svojoj stranci? Bošnjaci se po stepenu integracije ne razlikuju od Hrvata i Srba. Shvati to već jednom.
|
|
Vrh |
|
|
Audrey
|
Naslov: Re: Švedska Postano: 22 tra 2016, 18:02 |
|
|
master_mind_ je napisao/la: Audrey je napisao/la: Ima ih, no mislim da su ovdje u manjini. Velika vecina je zaposlena. Takodjer su (vecinom) stariji zaposleni u proizvodnji (fizicki radnici), no ima ih i na drugim radnim mjestima. Sto se omladine tice, ne bih rekla da se poslovi razlikuju od poslova kojima se bave Svedjani. Stavise, mislim da se nasi vise trude za bolje poslove. Govorimo o Bošnjacima. Jel još uvijek aktivna ona Mona Sahlin koja se žalila na previše Šveđana u svojoj stranci? Mislim da nema velike razlike izmedju Hrvata i Bosnjaka po pitanju navedenog. Mona Sahlin se jos uvijek pojavi s vremena na vrijeme. Mada, priznajem... ne pratim ju.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: goran2hr i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|