HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 25 stu 2024, 07:21.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 7150 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 239, 240, 241, 242, 243, 244, 245 ... 286  Sljedeća

Na popisu ćete se nacionalno izjasniti kao
Bošnjak 16%  16%  [ 47 ]
Hrvat 49%  49%  [ 145 ]
Srbin 13%  13%  [ 37 ]
Bosanac/Bosanac i Hercegovac 3%  3%  [ 10 ]
Musliman 1%  1%  [ 3 ]
Ostali 1%  1%  [ 4 ]
Neću biti obuhvaćen popisom 16%  16%  [ 48 ]
Ukupno glasova : 294
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Popis stanovništva 2013
PostPostano: 17 lip 2016, 14:47 

Nezvanično, od dobro upućenog forumaša sa komšijskog foruma ovaj popis postaje matematički problem. Uglavnom razlika izmedju potpisanih Srba i Hrvata je svega 9%.

Ako se krene od pretpostavke da je Bošnjaka 50% i ostalih 3-4% maksimalno...što se dogadja?

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 17 lip 2016, 15:26 

SarajkaDjevojka je napisao/la:
Nezvanično, od dobro upućenog forumaša sa komšijskog foruma ovaj popis postaje matematički problem. Uglavnom razlika izmedju potpisanih Srba i Hrvata je svega 9%.
Ako se krene od pretpostavke da je Bošnjaka 50% i ostalih 3-4% maksimalno...što se dogadja?

Rekao bi da je razlika 15ak posto. Hrvata ima 15%, srba ima duplo više...

Vrh

PostPostano: 17 lip 2016, 16:28 

I meni nije jasno kako je 9% razlika ali uglavnom nekako jeste. Rekoh matematički problem. Izgleda da Hrvata i ostalih ima puno više nego što se pretpostavlja. Ne vidim kako drugačije utopiti tu razliku od 6%.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 17 lip 2016, 17:34 

I meni nije jasno kako je 9% razlika ali uglavnom nekako jeste. Rekoh matematički problem. Izgleda da Hrvata i ostalih ima puno više nego što se pretpostavlja. Ne vidim kako drugačije utopiti tu razliku od 6%.

Meni to više miriši kao vlažni san.
Da imaš 18% Hrvata, a Srba 27%, uz 4-5% ostalih dobila bi tu priču.
Međutim to je nerealno, netko se zajbava.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2016, 19:15 

Nisam ja skontala, ali znaš zašto kod Srba ta neobjašnjiva rupa od 6%. I zašto oni ni laziranjem nisu mogli puno ispraviti.

Popis 91' takodjer nije bio lažan. Naduvali su brojku dobro. Potpisujući kompletan vojni kadar koji bio na tlu BiH. Oficiri i njihove porodice, vojsku koja služila vojni rok... i tako su dobili cifru.

Naravno ti ljudi su otišli, došlo je nešto iz tkz RSK ali nedovoljno da popuni odlazak vojnog kadra.

Automatski znaci Srbi su u odnosu na Hrvate i Bošnjake bili u minusu. Pa su laziranjem malo nafrizirali ali realna procjena je 850 000.

Sad vidjecemo što će brojke pokazati. Ovo je nezvaničuo i opet podvlačim nisam ja došla do tih zaključaka.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 17 lip 2016, 19:43 

Jeste samo čiji? :neznam

Vi bi da vas ima više nego što vas zaista ima i na tom putu grčevito se borite da pređete "magičnu" polovinu. U stvarnosti ima vas oko 45-46 odsto, a to što neko i nakon 5, 10, 15, 20 ili 25 godina mašta da se vrati u BiH, neka se vrati i ostane ovdje zastalno i bude popisan kao državljanin BiH, a ne da mi finansiramo našu sirotu dijasporu. :D

Ja vas Bošnjake ne razumijem, koji vam je gušt da se pravoite veći nego što jeste i to po cijenu odlivanja novca na osnovu raznih prava koji bi auslenderi imali kada bi faktički bili izjednačeni sa ovdašnjim ljudima.

Dali shvatate da (i) strance ne interesuje fiktivan broj već stvarni broj jer neće niko da investira tamo gdje se ne zna koliko stanovnika ima.

Uzmimo za primjer (lupam) da neko izvana hoće da otvori fabriku pirea u BiH za lokalno tržište. Ako naprave fabriku sa kapacitetom za 3 i po miliona stanovnika, a ono ima 5-10 odsto stanovnika manje, to je odmah gubitak dobiti za toliko procenata. Dali vi shvatate da u posljednjih nekoliko godina nema stranih investitora u BiH?

Vrh

PostPostano: 17 lip 2016, 19:53 

Nisam ja skontala, ali znaš zašto kod Srba ta neobjašnjiva rupa od 6%. I zašto oni ni laziranjem nisu mogli puno ispraviti.

Popis 91' takodjer nije bio lažan. Naduvali su brojku dobro. Potpisujući kompletan vojni kadar koji bio na tlu BiH. Oficiri i njihove porodice, vojsku koja služila vojni rok... i tako su dobili cifru.

Naravno ti ljudi su otišli, došlo je nešto iz tkz RSK ali nedovoljno da popuni odlazak vojnog kadra.

Automatski znaci Srbi su u odnosu na Hrvate i Bošnjake bili u minusu. Pa su laziranjem malo nafrizirali ali realna procjena je 850 000.

Sad vidjecemo što će brojke pokazati. Ovo je nezvaničuo i opet podvlačim nisam ja došla do tih zaključaka.

Vas Bošnjaka nema ni 45-46 odsto. Muslimana da, Bošnjaka sigurno ne toliko. Samo Albanaca u BiH ima 20000 (a spadaju u red manjih nacionalnih manjina u BiH).

To je preko pola odsto, a tu si i Romi islamske vjeroispovijesti, Srbi islamske vjeroispovijesti (Sandžaklije) koji sebe zovu Bošnjacima. Vi ste pod Bošnjake sve i svašta nadrobili tako da mi je sumnjiva i ova brojka od 45-46 odsto, a kamoli preko 50 odsto.

Možete da pumpate koliko god hoćete samo ne možete da sakrijete činjenicu da niste većina.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2016, 19:57 

Dragi bože ... kakvu skupštinsku većinu?

Shvati da ne postoji na nivou države nikakvo pravno ili zakonodavno tijelo koje može osporiti popis. Mada imate materijal za beznadno tužakanje.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 17 lip 2016, 21:00 

Netko te trola.
Popis je bio svakih 10 godina i srpski postotak je bio u stalnom minusu (kolonizirali su Vojvodinu).
1948. ih je bilo preko 40% i bili su najbrojniji narod (i vjera) u BiH.
Ako su popisivali vojsku, onda su to radili cijelo vrijeme SFRJ.
Da su pali na 24%, to bi bilo nadasve zanimljivo, ali vjerojatnost da se takvo što dogodi je jednaka nuli...

Vrh

PostPostano: 17 lip 2016, 21:10 

Ceha je napisao/la:

Netko te trola.
Popis je bio svakih 10 godina i srpski postotak je bio u stalnom minusu (kolonizirali su Vojvodinu).
Da su pali na 24%, to bi bilo nadasve zanimljivo, ali vjerojatnost da se takvo što dogodi je jednaka nuli...

Naravno odnosi se na period SFRJ. Rekla sam JNA vojni kadar. Ne znam što bi trolao bilo ko jer prateći temu na kliksu o popisu ljudi barataju prilično tačinim ciframa.

Ne mislim da će popis pokazati 24%. I ne mislim da su se Srbi " loše popisali" u odnosu na Bošnjake i Hrvate, samo mislim da su ušli u priču prlično nepromišljeno... inzistirajući na nacionalnoj odrednici kao najbitnijem faktoru. Pa im se to obilo o glavu, jer su u startu ušli sa minusom. Dok su njega nadoknadili mi smo uredili svoje brojke, a oni ostali bez većeg plusa. Jer nije jednostavno nadoknaditi 5/6% plus dodati još 2-3%.

Dok su Hrvati i Bošnjaci samo dodali neznatno i zato imamo ovu situaciju i pobunu.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 17 lip 2016, 21:24 

^^^
slika

Vrh

PostPostano: 17 lip 2016, 21:25 

Ceha je napisao/la:
Netko te trola.

Naravno odnosi se na period SFRJ. Rekla sam JNA vojni kadar. Ne znam što bi trolao bilo ko jer prateći temu na kliksu o popisu ljudi barataju prilično tačinim ciframa.
Ne mislim da će popis pokazati 24%. I ne mislim da su se Srbi " loše popisali" u odnosu na Bošnjake i Hrvate, samo mislim da su ušli u priču prlično nepromišljeno... inzistirajući na nacionalnoj odrednici kao najbitnijem faktoru. Pa im se to obilo o glavu, jer su u startu ušli sa minusom. Dok su njega nadoknadili mi smo uredili svoje brojke, a oni ostali bez većeg plusa. Jer nije jednostavno nadoknaditi 5/6% plus dodati još 2-3%.
Dok su Hrvati i Bošnjaci samo dodali neznatno i zato imamo ovu situaciju i pobunu.

Malo je vjerojatno da njih ima i manje od 29%.
Priča o 9% razlike Hrvati i Srbi je SF.
Bilo bi to meni drago, ali šanse za to su nikakve.
Uostalom, uskoro će objaviti taj popis (i krenut s pripremama za sljedeći =))), zbilja nema smisla za prodavanjem magle.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2016, 21:31 

Pa i ja mislim da nema. Zato mi je i čudno sve to. Fakat zvuči ko SF. Ali ima opet neke i logike. Možda dudu moze bolje pojasniti.

Meni je najjužnije to insistiranje na nacionalnoj odrednici i sad ova frka. Kao što rekoh možda su se Srbi bolje popisali i od Bošnjaka i od Hrvata no jednostavno stanje na terenu realno im je katastrofalno.

Zato sad pokušavaju izbaciti sve, da poprave sebe. A možda su najviše varalice no nedovoljno da ispune rupu koja godinama postojala prikrivena.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 17 lip 2016, 21:45 

Pa i ja mislim da nema. Zato mi je i čudno sve to. Fakat zvuči ko SF. Ali ima opet neke i logike. Možda dudu moze bolje pojasniti.
Meni je najjužnije to insistiranje na nacionalnoj odrednici i sad ova frka. Kao što rekoh možda su se Srbi bolje popisali i od Bošnjaka i od Hrvata no jednostavno stanje na terenu realno im je katastrofalno.
Zato sad pokušavaju izbaciti sve, da poprave sebe. A možda su najviše varalice no nedovoljno da ispune rupu koja godinama postojala prikrivena.

Nema nikakve logike.
Srbe zanima samo strane u RS, opće stanje u BiH im baš i nije bitno (iako im se vjerojatno ne sviđa činjenica da vas ima preko pola).
Dosadno ti je ili ?
Jer fakat loše trolaš.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2016, 21:50 

Ceha je napisao/la:

Nema nikakve logike.
Srbe zanima samo strane u RS, opće stanje u BiH im baš i nije bitno (iako im se vjerojatno ne sviđa činjenica da vas ima preko pola).
Dosadno ti je ili ?
Jer fakat loše trolaš.

Ne trolam ... razrađujem sve moguće scenarije. Koliko god tebi nelogično bilo.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 17 lip 2016, 22:00 

Ceha je napisao/la:
Nema nikakve logike.
Dosadno ti je ili ?
Jer fakat loše trolaš.

Ne trolam ... razrađujem sve moguće scenarije. Koliko god tebi nelogično bilo.

Šanse da srba ima samo 9% više od Hrvata su poprilično jednake šansama da Bošnjaka ima samo 9% više od Srba :kava

Vrh

PostPostano: 17 lip 2016, 22:12 

Vidi Hrvata realno nema skoro 16%. No moguće je da se stvarna brojka Srba kreće izmedju 25-30%.

Znači plafon je 30% uz sva afirmiranja koja smo radili i jedni i drugi i treći.

Govorim dakle o friziranoj brojci Hrvata i stvarnoj cifri Srba.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 17 lip 2016, 22:26 

Vidi Hrvata realno nema skoro 16%. No moguće je da se stvarna brojka Srba kreće izmedju 25-30%.

Sad se izvlačiš :D
Srba ima negdje oko trećine. Mala je vjerojatnost da ih je manje od 29%.

Uglavnom, tvoj "kolega" koji puca na takve zaključke, dovodi ostale na 10ak posto.
A to je bila priča i prije izbora.
Da će biti više Bosanaca nego Hrvata, a da će Bošnjaka biti preko 60%.
To su velikobošnjačke utopije.
Ostalih je realno zanemariv broj, a omjer Hrvata, Srba i Muslimana (odnosno Bošnjaka) je 1:2:3. Ugrubo.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2016, 22:37 

Ceha je napisao/la:

Sad se izvlačiš :D
Srba ima negdje oko trećine. Mala je vjerojatnost da ih je manje od 29%.

Uglavnom, tvoj "kolega" koji puca na takve zaključke, dovodi ostale na 10ak posto.
A to je bila priča i prije izbora.
Da će biti više Bosanaca nego Hrvata, a da će Bošnjaka biti preko 60%.
To su velikobošnjačke utopije.
Ostalih je realno zanemariv broj, a omjer Hrvata, Srba i Muslimana (odnosno Bošnjaka) je 1:2:3. Ugrubo.

Prenijela sam ti samo procjene s teme na kliksu. Ne izvlačim se uopće. Jer to nisu moja opažanja. Pogledaj temu. I nigdje ne tvrdim da će cifra na popisu pokazati 9% više Srba... nego su to pretpostavke koliko ih ima na sve dosadašnje zalopojke kako su Bošnjaci i Hrvati varalice a Srbi prikazali realnu cifru.

Pošteno koliko ste vi dodali? Ako možeš naravno. Onda koliko smo mi? Ima logike tebi da su samo Srbi prikazali realnu brojku od 30%? Nema.

I neće biti ostalih deset posto. Nego Hrvata oko 16% a Srba nešto preko 30% i Bošnjaka oko 50%.

No ti ne shvataš poentu. Ako smo mi i vi dodali od 2-5% i Srbi su sigurno. Jesam ti sad pojasnila? Ustvari možda su Srbi dodali i max5%. No opet nedovoljno da bi bili zadovoljni stanjem.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 18 lip 2016, 02:27 

Ulaziš u prefine nijanse koje su potpuno nebitne.
Srba se popisalo toliko i toliko. Koliko ih ima zbilja ?
Zar je bitno ?
Promil gore-dole.

Klixove priče o 60% bosanaca i 40% vlaha su šovinističke. Pozivat se na njih nije nešto pretjerano pametno.

Vrh

PostPostano: 18 lip 2016, 23:16 

Nežna Sara sa ciframa osim kod šopinga. Uzalud objašnjenja.

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 18 lip 2016, 23:36 

Ceha je napisao/la:
Ulaziš u prefine nijanse koje su potpuno nebitne.
Srba se popisalo toliko i toliko. Koliko ih ima zbilja ?
Zar je bitno ?
Promil gore-dole.

Klixove priče o 60% bosanaca i 40% vlaha su šovinističke. Pozivat se na njih nije nešto pretjerano pametno.

Kako nije bitno? Kakav promil? Ja govorim o cifri od 5%. A to je itekako mnogo obzirom na ostale demografske i druge negativne trendove. Jbg, sabiraš neki Vareš sa par hiljada duša i uzimaš to kao neki bitan faktor a pet procentara za tebe su promili. Promili su ono što ti radiš. I to promili koji apsolutno ne mogu utjecati ni na demografsku ni na političku sliku.

Tebi bi odgovarao procentualno povećanje Hrvata jedino bez obzira na stvarnu sliku, ali svjestan si da je i ovih 15 i nešto maksimum svih maksimuma.

Zato ne odgovaraš na pitanje što misliš koliko je ko dodao. A dodali jesu i jedni i drugi i treći. Medjutim onaj narod koji je najviše lažirao na ovom popisu, osjetiće najveći pad na idućem. Tako da je za Srbe mnogo onih maksimalnih 5% kojih sam uzela kao neku gornju granicu prilikom lažiranja popisa, medjutim za Hrvate bi ta cifra od 5% na 16% bila katastrofalna.

Svjesni smo oboje u kom grmu leži zec. I to nisu nikakve konstrukcije koje su nemoguće nego vrlo realne opcije koje treba uzeti u razmatranje.

I ne samo kod Srba i Hrvata nego i kod Bošnjaka. Bez obzira bilo ih 45% ili 50,10%.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 19 lip 2016, 02:49 

Gle, ima oko 0,45 Hrvata, nešto ispod milijun (0,95?) Srba i oko 1,4 Bošnjaka. I nešto ostalih.
Sve što je preko, preko je.
Ako je svatko dodao po 5%, stvari se ne mijenjaju previše.
Zato i kažem da realno sereš.
Rezultati su takvi kakvi jesu.
Bitni su omjeri. A tvojih ima oko polovice, nema vas 2/3.

Mene interesira jedan brdski Vareš da vidim tko je većina u općini. I to je to.
Onak, čemu problemi u shvaćanju ?

Naravno da bi mi bilo drago da Hrvata ima 5 milijuna u BiH. Čemu se lagati ?

Vrh

PostPostano: 19 lip 2016, 08:17 

Ceha je napisao/la:
Gle, ima oko 0,45 Hrvata, nešto ispod milijun (0,95?) Srba i oko 1,4 Bošnjaka. I nešto ostalih.
Sve što je preko, preko je.
Ako je svatko dodao po 5%, stvari se ne mijenjaju previše.
Zato i kažem da realno sereš.
Rezultati su takvi kakvi jesu.
Bitni su omjeri. A tvojih ima oko polovice, nema vas 2/3.

Mene interesira jedan brdski Vareš da vidim tko je većina u općini. I to je to.
Onak, čemu problemi u shvaćanju ?

Naravno da bi mi bilo drago da Hrvata ima 5 milijuna u BiH. Čemu se lagati ?

Praktično vi i Srbi zajednički ste dodali 10% minimalno a Bošnjaci neka bude da su 5%. Obzirom da trubite o nekoj kršćanskoj BiH i da su sve vaše dosadašnje manipulacije svodila se na to da Bošnjaka bude ispod 50%, to praktično znaci da ste vi skupa sa Srbima nas zakinuli 10% a mi vas po 2, 5%? Mada sam sigurna da Bošnjaci nisu dodali ni 5% već najviše negdje oko 2, 5-3%.. Sve pretpostavke prije popisa kretale su se da će Bošnjaka biti izmedju 47-48%.. Čemu to prodavanje muda pod bubrege? I kad umanjuješ ono dodato neregularno na popisu gledaš da kršćanska većina bude na približno 50% u odnosu na Bošnjake. To dovoljno govori. Na kraju opet ponavljam, onaj ko je najviše dodao taj će na idućem popisu se najviše sunovratiti. A 5% je neka srednja vrijednost koju sam popokazatelj polazni uzela.

Dakle uz sve dužno poštovanje mislim da se Bošnjacima ovaj popis ne isplati i ako predju tu mentalnu barijeru od 50,10%. No sigurna sam da idući hoće. Mobilizacija dijaspore pa ni iz hr i sr neće biti toliko moguća. Jer će ljudi biti nezainteresirani. Hr je u EU i već je počela ukidati fiktivna mjesta boravka, a to će se itekako odraziti na cjelokupnu situaciju. Ljudi će se htjeli ili ne morati zbog socijalnih beneficije odlučiti ili za HR ili za BiH. Nećeš moći kao što ne moze nigdje u. Eu ostvarivati socijalna prava a živjeti u drugoj državi.
Ovo sad mislim da je pirova pobjeda i trijumf koji nikom neće poslužiti.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 19 lip 2016, 11:19 

slika

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 7150 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 239, 240, 241, 242, 243, 244, 245 ... 286  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Tomba17 i 27 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: