HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 11 vel 2025, 22:04.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 519 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Britanija napušta EU
PostPostano: 06 srp 2016, 09:21 

lider30 je napisao/la:
Imam osjećaj, da će se Euro učvrstiti još više nakon Brexita. Glavni partybreakeri izlaze izvan EU, EU će se otvoriti za Balkan i to je neka srednjoročna arhitektura Europe.

Britanija će furati Commonwealth i osovinu sa anglofonim zemljama (USA, AU i CAN). Nepoznanica je Škotska, a ako Škotska izađe iz UK, funta će pasti ispod Eura.

Da si ti mešetar koji je dobio u svoje ruke odgovornost za recimo 1.2 milijarde €.

Bi li vjerovao sposobnostima 50 milijuna Engleza, recimo i da sami ostanu i njihovoj budućnosti.

Ili bi spavao mirno sa tolikim novcem nemajući pojma što sutra čeka Grčku, Španjolsku, pa Francusku (o tome se još uvijek nerado priča), pa tko će narodu dati referendum. A svi ti koriste Euro.

Novac danas nije vezan uz zlato, već uz psihološko-mentalne sposobnosti naroda koji ga koriste. Oliti koliko su ludi Grci, Česi, Poljaci i ostali koji ga koriste,

Vrh

PostPostano: 06 srp 2016, 09:58 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
BBC je napisao/la:
lider30 je napisao/la:
Imam osjećaj, da će se Euro učvrstiti još više nakon Brexita. Glavni partybreakeri izlaze izvan EU, EU će se otvoriti za Balkan i to je neka srednjoročna arhitektura Europe.

Britanija će furati Commonwealth i osovinu sa anglofonim zemljama (USA, AU i CAN). Nepoznanica je Škotska, a ako Škotska izađe iz UK, funta će pasti ispod Eura.

Da si ti mešetar koji je dobio u svoje ruke odgovornost za recimo 1.2 milijarde €.

Bi li vjerovao sposobnostima 50 milijuna Engleza, recimo i da sami ostanu i njihovoj budućnosti.

Ili bi spavao mirno sa tolikim novcem nemajući pojma što sutra čeka Grčku, Španjolsku, pa Francusku (o tome se još uvijek nerado priča), pa tko će narodu dati referendum. A svi ti koriste Euro.

Novac danas nije vezan uz zlato, već uz psihološko-mentalne sposobnosti naroda koji ga koriste. Oliti koliko su ludi Grci, Česi, Poljaci i ostali koji ga koriste,

Evo funta već deseti dan testira dno i prema USD i prema Euru. I to kad je se priča o Brexitu već malo ohladila. Nema naznake da će se oporaviti.

Ja ne vidim kako će Britanija ovo premostiti, pogotovo ako EU bude oštra u exit pregovorima (a hoće) da im ukinu mnog povlastice. Jednostavno u godinama, koje slijede mroa loše utjecati na njihovo gospodarstvo.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2016, 10:08 

Normalno da će se oporaviti. Sve je ovo očekivano.
Svi koji su prije Brexit lagali i plašili narod da će svoje firme preseliti sad kažu "pa ne bi mi". "Nije nam nešto do toga".

Vrh

PostPostano: 06 srp 2016, 10:17 

Britanci su gubitnica u svakom slučaju.

Zadnjih deset godina je prvi put u modernom svijetu, da je netko postao poželjnija useljenička zemlja od USA, Australije i Kanade - a to je Njemačka.

EU je njemački projekt, Britanci nisu mogli gledati stalno enormno gospodarsko jačanje Njemačke i odlučili su za ovaj potez, koji je emotivnog karaktera, a nije koristan.

EU ima alternativu - u vrlo kratkom roku uključivanje 20 milijuna ljudi s Balkana u EU, srednji rok uključenje Ukrajine i Moldavije, u dugom roku Bjelorusija i Rusija.

Britanija isto ima neke aklternative, ali manje i vidjet ćemo kako će ih aktivirati.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2016, 10:20 

Što ste vi neki EU simpatizeri. Ja sam rođen u vremenima kad se sjećam granica, nacionalnih valuta i jako naprednih i sretnih ljudi bez USSR-EU.
A dobro, nemojte kukati kad vam nizozemski veleposlanik sere kako morate živjeti u vašoj državi.

To ja više objašnjavam sa psihološkog aspekta. Hrvati toliko toga uložili u pregovore za ulazak, pa referendum, sad im teško priznati da ta tvorevina nije nešto specijalno niti korisno.
Pogotovo neki Hrvati u BiH koji se preko toga osjećaju superiornijim nad ostale dvije nacije.

A i sebični ste i guzonje. Meni sva ušteđevina u Eurima pa navijam da se to sjebe. Nemate nikakvih principa u životu.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2016, 10:26 

BBC je napisao/la:
Što ste vi neki EU simpatizeri. Ja sam rođen u vremenima kad se sjećam granica, nacionalnih valuta i jako naprednih i sretnih ljudi bez USSR-EU.
A dobro, nemojte kukati kad vam nizozemski veleposlanik sere kako morate živjeti u vašoj državi.

To ja više objašnjavam sa psihološkog aspekta. Hrvati toliko toga uložili u pregovore za ulazak, pa referendum, sad im teško priznati da ta tvorevina nije nešto specijalno niti korisno.
Pogotovo neki Hrvati u BiH koji se preko toga osjećaju superiornijim nad ostale dvije nacije.

A i sebični ste i guzonje. Meni sva ušteđevina u Eurima pa navijam da se to sjebe. Nemate nikakvih principa u životu.

EU je postigla da Europa nikad nije bila bogatija i slobodnija, te s većim individualnim pravima u povijesti. Ja ne znam, što treba još postići da se kaže da je nešto uspješan projekt?

Što je uspješno u svijetu, kada ljudi sve vrlo brzo shvate za zdravo za gotovo i primaju stečevine kao nešto normalno, a ne postignuto teškim radom?

Kad je Hrvatska bila ovako bogata i slobodna? Nikad u svojoj povijesti.
Kada je imala manju razliku od nekog prosjeka najbogatijih zemalja u svijetu, koje su neki benchmark? Nikada.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2016, 10:31 

Ne, to nije postigla nikakva EU već krediti banaka. Kad se raspadao istočni blok dogovor moćnika je bio da se po tim državama, i vladama i narodu, kapom i šakom dijele krediti.
Da bi se stvorio privid "izjednačenosti standarda" u čitavoj EU. Poanta je uvijek bila da drugi sami traže ulazak i da srljaju misleći da je to nešto dobro.

"Malo" je problem kad se ti krediti trebaju vraćati, vidimo danas na nekim državama. Neriješiv, i to će platiti fizikaneri i radnici, iz država koje su bile napredne i bez EU, koji ustaju po mraku da popiju kavu i čitav život idu na ubitačno dosadna radna mjesta.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2016, 10:34 

Inače kad ti naprave taj privid u Bosni i kutija cigareta bude 5€ javi mi se možeš li ih kupiti. Mogu toi ja kupiti, ali nije moja zasluga, već što sam u državi koja je bila napredna i bez EU i sa svojom nacionalnom valutom. Ali hebi ga, tebi ostaje taj privid.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2016, 10:41 

lider30 je napisao/la:

Kada je imala manju razliku od nekog prosjeka najbogatijih zemalja u svijetu, koje su neki benchmark? Nikada.

Hrvatske autoceste nije izgradila EU niti pregovori sa njima. Već narod od kredita koje sad odplaćuje. Ne znam o kakvim slobodama govoriš, stvarno mi apstraktno.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2016, 10:43 

BBC je napisao/la:
Inače kad ti naprave taj privid u Bosni i kutija cigareta bude 5€ javi mi se možeš li ih kupiti. Mogu toi ja kupiti, ali nije moja zasluga, već što sam u državi koja je bila napredna i bez EU i sa svojom nacionalnom valutom. Ali hebi ga, tebi ostaje taj privid.

A što je referentna točka, koju gledamo? Hrvatska u komunizmu, kada je gospodarstvo bilo na klimavim nogama (i naravno krahiralo)i još bez individualne slobode? Hrvatska i BiH između dva rata, kada su opet bilo dno Europe. Hrvatska prije I svjetskog rata, kada je samo doživljavala emigracijske valove zbog gladi?

Dugovi će se vratiti, vjerovnici ne daju kredite, koji se ne vraćaju.

Uvijek je neki zajeb, ali moraš imati loše aspekte razvoja - a to su trenutno veće razine kreditiranja i dugova.

Šta bi ti neku bajku, opet bi našao manu i nekoj bajci.

Šta je uspjeh, ako nije Zapadna Europa poslije II svjetskog rata. Onda ne znam šta je to? Samo dokaz da je narod nezadovoljniji s većim bogatstvom, a kada nije bogat teži materijalnom bogatstvu.
Napredak donosi sve veću ljudsku pohlepu iz koje izvire nezadovoljstvo, tako da je sve relativno u svijetu.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2016, 10:45 

Kakve veze komunizam i rat imaju sa EU. Ne želim na taj način komunicirati.
Pa onda pseudo-psihoanalize o lošem karakteru kad su ljudi prebogati. De navijaj normanije, kao ja na primjer.

Nisam ja nikad Briselu i EU zamjerao pretjerano oduzimanje ovlasti narodima i pretjeranu birokraciju. Ali kad su se počeli baviti ideološkim preodgojem, tu je bio kapak. Za mene povratka na staro više nema.

Ne želim da svijet oko sebe doživljavam kao jedan Njemac i ne želim da mi oni oblikuju misli. Boli me *** što će oni misliti i kako će se ponašati, njihov problem.
Na kraju krajeva to ni Austrijanci više ne žele.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2016, 10:47 

BBC je napisao/la:
lider30 je napisao/la:

Hrvatske autoceste nije izgradila EU niti pregovori sa njima. Već narod od kredita koje sad odplaćuje. Ne znam o kakvim slobodama govoriš, stvarno mi apstraktno.

Pa šta bi ti. Da oženiš princezu i da svi žive sretno do kraja života? :zubati

Biti na vlasti i ne krasti od naroda, koji nikad i nije znao, što hoće i kojemu je rast pohlepe jedina konstantna je ludost.

Ovi što donose napredak na vlasti, a dobro ne pokradu sve gdje mogu, su tupasti likovi.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2016, 10:47 

De bez trolanja.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2016, 10:48 

BBC je napisao/la:
Kakve veze komunizam i rat imaju sa EU. Ne želim na taj način komunicirati.
Pa onda pseudo-psihoanalize o lošem karakteru kad su ljudi prebogati. De navijaj normanije, kao ja na primjer.

Nisam ja nikad Briselu i EU zamjerao pretjerano oduzimanje ovlasti narodima i pretjeranu birokraciju. Ali kad su se počeli baviti ideološkim preodgojem, tu je bio kapak. Za mene povratka na staro više nema.

Ne želim da svijet oko sebe doživljavam kao jedan Njemac i ne želim da mi oni oblikuju misli. Boli me *** što će oni misliti i kako će se ponašati, njihov problem.
Na kraju krajeva to ni Austrijanci više ne žele.

Je li zapadna Europa u razdoblju poslije II svjetskog rata društveni uspjeh ili ne?

Vrh

PostPostano: 06 srp 2016, 10:50 

Kakve veze EU ima sa "poslije WWII". Jest, taj period su postali veliki bez Eura i EU. Ne kužim kuda guraš, što želiš reći.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2016, 10:53 

BBC je napisao/la:
Kakve veze EU ima sa "poslije WWII". Jest, taj period su postali veliki bez Eura i EU. Ne kužim kuda guraš, što želiš reći.

Pa EU je prisutna od 1957.-, kada je potpisan prvi sporazum o carinskoj uniji Njemačka, Francujska, Italija, Benelux. Razvoj Zapadne Europe poslije II svjetskog rata je neotuđiv od projekta EU.

Ugovor o željezu i ugljenu kao prethodni EU je potpisan već 1952. godine.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2016, 10:54 

lider30 je napisao/la:
BBC je napisao/la:

EU je postigla da Europa nikad nije bila bogatija i slobodnija, te s većim individualnim pravima u povijesti. Ja ne znam, što treba još postići da se kaže da je nešto uspješan projekt?

Što je uspješno u svijetu, kada ljudi sve vrlo brzo shvate za zdravo za gotovo i primaju stečevine kao nešto normalno, a ne postignuto teškim radom?

Nikad nije imala dug 50 milijardi. Puk koji beži ka izlazu raslojavanju.
Demokracija je pretvara bankstera. Ništa se suštinski nije promenilo.

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 06 srp 2016, 10:57 

lider30 je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Pa EU je prisutna od 1957.-, kada je potpisan prvi sporazum. Razvoj Zapadne Europe poslije II svjetskog rata je neotuđiv od projekta EU.

De budi ozbiljan.
To kao da kažeš da Isusovo "ljubi bližnjeg svog" pomaže BDP-u i povećanju izvoza.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2016, 10:59 

Imao si nedavno primjer. Embargo na oružje Hrvatskoj u ratu, od te iste EU. I opet se narod izborio za svoje uprkos njoj.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2016, 11:02 

BBC je napisao/la:
lider30 je napisao/la:

Pa EU je prisutna od 1957.-, kada je potpisan prvi sporazum. Razvoj Zapadne Europe poslije II svjetskog rata je neotuđiv od projekta EU.

De budi ozbiljan.
To kao da kažeš da Isusovo "ljubi bližnjeg svog" pomaže BDP-u i povećanju izvoza.

Pa 1957. godine je početak EU i carinska unija Francuske, Italije, Njemačke i Beneluxa.. Pomaže carsinka unija. Hrvatska nikad neće imati veliku korporaciju, jer su se tvrtke zametnule u malom unutarnjem tržištu.

Već 1957. godine su počelo ukidanje carinskih barijera i dobile sve tvrtke jedinstveno tržište od skoro 200 milijuna, umjesto manjih nacionalnih tržišta.

Od tada su im se korporacije počele "odljepivati" i ovi sa istoka će trebati 100-150 godina da ih stignu.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2016, 11:04 

KiM je napisao/la:
lider30 je napisao/la:

Nikad nije imala dug 50 milijardi. Puk koji beži ka izlazu raslojavanju.
Demokracija je pretvara bankstera. Ništa se suštinski nije promenilo.

Bolje od Srbije, koja je raj za jeftinu radnu snagu, niska radnička prava, prljavu industriju i na tome gradi gospdoarstvo. Mislim, šta ćeš ti govoriti, jadu i čemeru. Ti ćeš davati kvalifikacije, još vas ima polugladnih u Srbiji.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2016, 11:05 

Stvarno si neozbiljan. Po tvojoj logici ne bi postojala nijedna napredna država na dalekom istoku. Bar oni imaju sve što propaganda u EU ne želi kod sebe. I jake carine, i čekanja na granicama, i nacionalne valute, i nacionalizme. Na EU "poglavlja za ulazak" im se živo kita diže.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2016, 11:08 

BBC je napisao/la:
Stvarno si neozbiljan. Po tvojoj logici ne bi postojala nijedna napredna država na dalekom istoku. Bar oni imaju sve što propaganda u EU ne želi kod sebe. I jake carine, i čekanja na granicama, i nacionalne valute, i nacionalizme. Na EU "poglavlja za ulazak" im se živo kita diže.

Jesam neozbiljan.

Ne znam s kim diskutiram, na gospodarstvu sam vidio da ne znaš osnovne stvari o gospodarstvu. Seoski pametnjaković, koji se u sve pača, a ne zna, ni koliko je šupalj.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2016, 11:13 

Što ti ja mogu kad ti nejasno što su krediti.
Samo kažem da bi većina današnjih EU članica bila prosperitetnija bez članstva u EU. Ako ti nije jasno pitaj ljude i narode koji žele referendume, ne ih napadati da su nepismena masa.

Ako nisi bio rođen tad pa se ne možeš sjećati takve Europe nije moj problem.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2016, 11:15 

Tebi je ond Plenković top izbor za HDZ ?
Lud za EU, prije će pustiti Hrvate niz vodu nego EU projekt.

Samo pitam da vidim koliko daleko ideš kad se o doma radi, ne Britancima.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 519 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: