|
|
Stranica: 3/5.
|
[ 121 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ceha
|
Naslov: Re: "Banovina Hrvatska" Postano: 09 lip 2014, 16:15 |
|
|
Michael.Collins je napisao/la: Da je ostala Banovina, i Maček ili netko drugi iz HSS-a, niti bi bilo sukoba sa Srbima, niti bi njihova eventualna pobuna bila neriješiva (jer ne bi sanjali o Drini sa 0% Hrvata) niti bi bilo nekih posebnih pokolja ili problema. Komunisti bi ipak bili zatvarani, ali oni bez terora nad Srbima ni ne bi imali neku snagu, ali opet, ostaje pitanje Italije, mnogi Hrvati bi se protivili Talijanskoj okupaciji dijela Dalmacije. No mislim da bi se pobuna više vezala na neki etnički ustanak nego na komunističku revoluciju i možda bi imali taknu podršku Banovine Italija bi vjerojatno Zadar, Lastovo i Rijeku izgubila na kraju ww2, a sasvim sigurno i barem djelove Istre. Što se Banovine tiče, u BiH bi trebala dobiti neko podebljanje, barem oko Ravnog, Bihaća i Jajca. Te u Baranji. Bilo bi možda još nekih "nesuglasica" oko Šipova/Plivskog grada, Glamoča, Grahova, Drvara i Petrovca/Pseta, ali ništa nerješivog. Po meni, najbolje je bilo uzeti Banovinu (s Baranjom i zaleđem Dubrovnika) i podjeliti ostatak BiH po rijeci Bosni (ili malo istočnije da i Vareš dođe nama. Srbima pustiti Sarajevo i Tuzlu, možda još i zaljev hr. svetaca/Boku nažicati. Eventualno SZ Bačku (što je Maček pokušao). Ostatak, tko ih šljivi.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: "Banovina Hrvatska" Postano: 08 ožu 2015, 21:42 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37879 Lokacija: Gl. grad regije
|
Ceha i ini malo vještiji, je li bi mogli nanijeti granice Banovine H. na današnju kartu kantona i općina BiH. Nikad u biti nismo ni znali što je točno bio dio Banovine. O.K. znali smo ondašnje kotareve ali to nije baš to. Imaju i neke pretpostavljene karte koje se poprilično poklapaju sa granicama kantona u BiH ali mislim da to nisu točne granice.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: "Banovina Hrvatska" Postano: 04 sij 2019, 21:26 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: "Banovina Hrvatska" Postano: 04 sij 2019, 21:36 |
|
|
Jest je lijepo vidjeti. Sve su granice vratili nakon WWII samo su ustaški pa partizanski ******** jeli ***.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: "Banovina Hrvatska" Postano: 04 sij 2019, 22:53 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Jest je lijepo vidjeti. Sve su granice vratili nakon WWII samo su ustaški pa partizanski ******** jeli ***. Granice velikohrvatske tvorevine koju su srušili hrvatski nacisti ustaše, a nije trajala duže od godinu i osam mjeseci? Mnoge druge države i entiteti su imali duži rok trajanja i legalitet kroz istoriju.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: "Banovina Hrvatska" Postano: 05 sij 2019, 00:09 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Jest je lijepo vidjeti. Sve su granice vratili nakon WWII samo su ustaški pa partizanski ******** jeli ***. Granice velikohrvatske tvorevine koju su srušili hrvatski nacisti ustaše, a nije trajala duže od godinu i osam mjeseci? Mnoge druge države i entiteti su imali duži rok trajanja i legalitet kroz istoriju. Velikohrvatska tvorevina je nastala nakon nje. Ovo je Hrvatska, i da je danas u tim granicama bila bi neusporedivo jača iznutra. Vama Srbima nije jasno da vam je ovakva Hrvatska jamčila dominaciju u ostatku. Pogledaj druge banovine. No, vašim megalomanskim snovima je i to malo. Jednostavno, radi vlastitog zdravlja nikad niste trebali nas dirat. To vrijedi i danas. Nikako naučiti.
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: "Banovina Hrvatska" Postano: 05 sij 2019, 01:04 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Granice velikohrvatske tvorevine koju su srušili hrvatski nacisti ustaše, a nije trajala duže od godinu i osam mjeseci? Mnoge druge države i entiteti su imali duži rok trajanja i legalitet kroz istoriju.
Velikohrvatska tvorevina je nastala nakon nje. Ovo je Hrvatska, i da je danas u tim granicama bila bi neusporedivo jača iznutra. Vama Srbima nije jasno da vam je ovakva Hrvatska jamčila dominaciju u ostatku. Pogledaj druge banovine. No, vašim megalomanskim snovima je i to malo. Jednostavno, radi vlastitog zdravlja nikad niste trebali nas dirat. To vrijedi i danas. Nikako naučiti. Vašim megalomanskim snovima je ta Banovina (kojoj su bez ikakvih logičnih kriterijuma pripojeni srezovi iz većinskih srpskih banovina Drinske, Vrbaske i Dunavske, a nisu oduzimani većinski srpski srezovi iz Savske i Primorske banovine), bila mala pa ste je srušili. Nje više nema, niti će je opet biti. Kao ni trećeg entieta kojem se nadate. Imate vaše muslimane da se volite u Vashingtonskom braku još dugo kako su vam Ameri odredili.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: "Banovina Hrvatska" Postano: 05 sij 2019, 01:12 |
|
|
Nama nije bila mala, jest nametnutom ustaškom režimu.
Mi imamo 90k km2 (uključujući more) RH koja je u EU i najbogatiji smo građani koji govore s-h. Što god još bude je pride. A bit će nešto.
Grdo bi bilo da su nam Krajinu iskružili npr. i da zbog tog ne funkcioniramo.
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: "Banovina Hrvatska" Postano: 05 sij 2019, 01:18 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Nama nije bila mala, jest nametnutom ustaškom režimu.
Mi imamo 90k km2 (uključujući more) RH koja je u EU i najbogatiji smo građani koji govore s-h. Što god još bude je pride. A bit će nešto.
Grdo bi bilo da su nam Krajinu iskružili npr. i da zbog tog ne funkcioniramo. Ustaški režim i naciste koje ste u Zagrebu sa radošću dočekali. Da ste bili zadovoljni Banovinom Hrvatskom ovakvih scena ne bi bilo. Valjda ti izgradnja Pelješkog mosta da bi se izbjegao Neum (sa 97% Hrvata!) govori šta ćete dobiti.
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: "Banovina Hrvatska" Postano: 05 sij 2019, 01:20 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Velikohrvatska tvorevina je nastala nakon nje. Ovo je Hrvatska, i da je danas u tim granicama bila bi neusporedivo jača iznutra.
Vama Srbima nije jasno da vam je ovakva Hrvatska jamčila dominaciju u ostatku. Pogledaj druge banovine. No, vašim megalomanskim snovima je i to malo. Jednostavno, radi vlastitog zdravlja nikad niste trebali nas dirat. To vrijedi i danas. Nikako naučiti.
Vašim megalomanskim snovima je ta Banovina (kojoj su bez ikakvih logičnih kriterijuma pripojeni srezovi iz većinskih srpskih banovina Drinske, Vrbaske i Dunavske, a nisu oduzimani većinski srpski srezovi iz Savske i Primorske banovine), bila mala pa ste je srušili. Nje više nema, niti će je opet biti. Kao ni trećeg entieta kojem se nadate. Imate vaše muslimane da se volite u Vashingtonskom braku još dugo kako su vam Ameri odredili. Prije ce se velebit sravnit s morem nego ce hrvati dobit entitet!
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: "Banovina Hrvatska" Postano: 05 sij 2019, 01:40 |
|
|
Pa ja i nisam zagovornik entiteta. Entiteti su izmišljotina MZ smišljena da obuzda rat, kvazidržave koju zaljulja svaki mali potresčić a nemaju nikakve budućnosti.
Rekoh, mi Hrvati zemlje imamo dovoljno i bez dijelova BiH. Taman da sutra 450k preostalih Hrvata preseli opet dobro.
Nijemci su se doseljavali iz cijele Europe nakon WWII. Njemačka time jest izgubila snove na neke svoje ex dijelove ali je puno dobila u ljudima. Ti napušteni krajevi od Nijemaca uglavnom propadaju od tada.
Mi možemo obnoviti Banovinu nagovaranjem Bošnjaka u 5 kantona na nju. Da, male su šanse ali moguće je. Ja sam u kontaktu s njima. Oni misle da je rat s Hrvatima bio greška više nego mi.
Šeherlije su druga pjesma. Eto ih vama.
|
|
Vrh |
|
|
s one strane dinare
|
Naslov: Re: "Banovina Hrvatska" Postano: 05 sij 2019, 02:09 |
|
|
Nemere. Bez vujadinovog zemuna necemo. Ali ozbljino gle ko se javlja na temi. Pa po ovome su srbi na zescem dobitku ako se usporedi sa danasnjim stanjem. Dgg, jajce, donji vakuf, usk srpski. Posavina hrvatska ali gledaj srpskog koridora koliki je na toj mapi banovine, jedno 200 puta veci nego danas. U biti danas ga uopce nemate lol. Brcko distrikt kume. Al njemu smeta sto je i jebeni šid obojen. Skolski primjer velikosrpskog ludila. Pa kaze mogli smo se u miru razgranicit. Jesmo ***.
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: "Banovina Hrvatska" Postano: 05 sij 2019, 02:17 |
|
|
Sami ste to prokockali i srušili jer vam se činilo malo.
Nego zašto se gradi Pelješki most da zaobiđe 97% etnički hrvatski Neum, ako je ta avnojska granica Hrvatske privremena?
|
|
Vrh |
|
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: "Banovina Hrvatska" Postano: 05 sij 2019, 02:50 |
|
Pridružen/a: 29 pro 2018, 13:46 Postovi: 1684 Lokacija: Zagreb, RH, EU, safe European home
|
Vujadin je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Ustaški režim i naciste koje ste u Zagrebu sa radošću dočekali. Da ste bili zadovoljni Banovinom Hrvatskom ovakvih scena ne bi bilo.
Čekaj, ali nije to isto... Mi smo htjeli svoju državu i sasvim se odvojiti od vas tada, kao što i vi sada imate RS sa visokim stupnjem autonomije pa se opet želite odvajati. Nismo mogli znati tada još kakva će nas čudovišta voditi one 4 god, tj pod "nas" mislim dio naroda koji je bio odan tom režimu. Isto tako, nismo još mogli predvidjeti ni Rimske ugovore. Isto tako, bili mi zadovoljni Banovinom ili ne ništa nije moglo zaustaviti tada najjaču vojnu silu svijeta. Niste se ni vi pretrgli da im se oduprete. Okolnosti su bile znatno drugačije no 1914. u cijeloj Europi, nije više bilo Francuske kao faktora i Sile Osovine su držale maltene cijelu Europu osim neutralnih zemalja. Da smo se više odupirali samo bi poginulo više ljudi. Ni Grci nisu dugo izdržali kada su ih napali Nijemci iako nisu imali probleme koje je imala Kraljevina. Ne misliš valjda da se Jugoslavija mogla obraniti 1941. pa o takvim scenarijima fantaziraš ?! Kada smo mi to "prokockali"? Ako misliš na poslije toga što tebi garantira da bi mi zadržali banovinske granice u novoj Jugoslaviji ovako ili onako?
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: "Banovina Hrvatska" Postano: 05 sij 2019, 11:15 |
|
|
Tip stalno čini ono čime su nam mozak još kao djeci ispirali mozak i što su činili i komunisti i ustaše: stavljali jednakost između ustaša i Hrvata.
Ustaše su nasilno došli na vlast, normalni Hrvati su bili u domobranima i nisu činili zločine. Normalni Hrvati su bili za Banovinu a ne za dodrinašenje. Isto tako nisu bili za ubijanje Srba. Evo u mom kraju nema nigdje srpskog stratišta.
Uglavnom, mi nismo isto. U 21. st. države se bore za ljude a ne za teritorij. Mi svakako trebamo povući što je više Hrvata iz cijelog svijeta pa i iz BiH radi opstanka, pokušat i asimilirat što više Bošnjaka i Srba jer se najbolje asimiliraju, primati i druge koji žele postati Hrvatima ili čija djeca to mogu i žele postati.
Proširenje za još 5 kantona to ne negira, dapače ali to treba i moguće je radit samo na miran i nimalo agresivan način. Mi imamo ono što Srbima i Bošnjama treba: dobar standard, život bez mafije i puno manje primitivizma uz ipak znatno obrazovanije društvo. To je dovoljno privlačno.
Znaju to i u Sarajevu zato stalno i izmišljaju sukobe s Hrvatima jer se boje da će ljudima upalit klikeri.
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: "Banovina Hrvatska" Postano: 05 sij 2019, 12:22 |
|
|
A gle, ti možeš sanjati da ćete nagovoriti Muslimane iz ona dva mješovita kantona, koje ste juče klali po Ahmićima, da se pripoje Hrvatskoj (!?), ali to sve ostaje u domenu naučne fantastike.
Ono što ja objektivno smatram, a na osnovu već skoro 10 godina praćenja političkih zbivanja, je da iznad nivoa kantona ništa nećete dobiti.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: "Banovina Hrvatska" Postano: 05 sij 2019, 12:31 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60928 Lokacija: DAZP HQ
|
Srcu mome tiha patnja, oku mome radosti sjaj, Banovino najljepša si znaj.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: "Banovina Hrvatska" Postano: 05 sij 2019, 12:46 |
|
|
Sto su Srbi od pocetka bili protiv.
_________________ Neki Fadil
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: "Banovina Hrvatska" Postano: 05 sij 2019, 14:23 |
|
|
Meni to ni danas nije jasno. Bošnjake, Albance doslovno tretiraju kao mrave koji im smetaju i koje treba gazit. Misle da su niža vrsta i da je to u redu. Hrvate mrze jer su viša vrsta. Sve ono što oni nisu a htjeli bi bit. Ako nas srede, s ostalima će lako. Jedina prednost im je bila brojnost i zato su uvijek vukli na nju. Nisu uspjeli a na kraju dobili rezanje u BiH i na Kosovu upravo na račun brojnosti. Karma. Nema logičnog razloga za sukob s Hrvatima od strane Srba, samo sujeta.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: "Banovina Hrvatska" Postano: 05 sij 2019, 14:28 |
|
|
Mislim da je slična situacija u BiH danas. Bošnjaci nemaju nikakvu potrebu za biranjem 'sejda' Hrvatima, ionako imaju dominaciju. S ovim je samo potkopavaju. Nelogično ali sujeta traži.
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: "Banovina Hrvatska" Postano: 05 sij 2019, 15:35 |
|
|
Vi ste ti koji ste umislili da ste viša rasa. Da u toj usranoj Banovini ostane čak 847.000 Srba, a van nje u srpskim područjima i u Sloveniji svega 421.000 Hrvata. E pa neće moći. A sad gradite most da zaobiđete 97% hrvatski Neum, koji nikad neće biti Hrvatska. To vam je karma.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: "Banovina Hrvatska" Postano: 05 sij 2019, 16:33 |
|
|
Opet on o brojevima, tamo gdje mu paše. Broji na Kosovu.
Možete li se vi odlučit za jedan princip? Povijesni, brojčani, etnički ili kombinaciju svega toga. Sve je to O.K. ali onda budite konzistentni.
Mi doista nemamo namjeru na bilo koji način posezati za teritorijem BiH, to gradnjom mosta i pokazujemo.
Kao da to smeta bošnjačkim nacionalistima jer im to kvari sliku o Hrvatskoj kao Hagresoru.
Jedini način da se dijelovi BiH priključe Hrvatskoj je volja samih tih područja. Npr. da se dobije 2/3 većina i RH i u BiH za takvo što. Dakle, na dobrovoljnoj bazi. Mislim da je možemo dobiti od Srba i dijela Bošnjaka u BiH.
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: "Banovina Hrvatska" Postano: 05 sij 2019, 16:59 |
|
|
Ma jel da? Malo ćemo "povijesni" princip u Lici, Baniji i Kordunu, malo ćemo etnički po Međimurju i eto Srednjoj Bosni i zapadnoj Hercegovini, malo ćemo bez ikakvih principa po Baranji i Istri. Eto koliko ste vi konzistentni.
A ovo o pristanku Srba i Muslimana - opet si potvrdio koliko imaš bujnu maštu, do grotesknosti.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: "Banovina Hrvatska" Postano: 05 sij 2019, 17:57 |
|
|
Zavist i sujeta. Kako već rekoh. Nema objektivnih razloga za mržnju.
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: "Banovina Hrvatska" Postano: 05 sij 2019, 18:55 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7941 Lokacija: Сарај Чадор
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Zavist i sujeta. Kako već rekoh. Nema objektivnih razloga za mržnju. Nema od toga nista. Pokusali ste je obnoviti 93:e i spusil za vijekove vijekova, ni najhrvatofoniji medu Bosnjacima nece pristati na takvo nesto nakon onih gadarija. Tzv. "herceg-bosna" je bila provizorna Banovina Hrvatska, derivat iste. I niste Junuze po Bogu brate toliko napredni. Neutralan i ko ne poznaje Hrvate pomislio bi da ste Nijemci a ne balkanska kaljuga koja se iz petnih zila trudi biti ono sto nije, nije bila niti ce ikada biti, a to je mittelojropska uljudba.
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|