|
|
Stranica: 9/13.
|
[ 309 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Da je SFRJ opstala Postano: 11 tra 2016, 05:15 |
|
|
Tuta je napisao/la: dane-croatia je napisao/la:
Tamo ću predpostavljam proći kratki ,,kurs'' poduke iz srbske ćirilice i predavanje o štetnosti uporabe glagoljice. Zatim ću izklesat ćiriličnu golootočnu ploču (veličine 40mx30m, debljine 1m) na kojoj će pisati o veleumnom i slobodoumnom Tuti, ujedinitelju svih naroda i narodnosti.
To ćeš napisat, i onda još jednu ploču s napisom: Briga kralja za naše zdravlje svetao je primer čovečnosti. I onda će neki pijani navijač na ulici viknuti Za Dom Spremni, a ti ćeš se probuditi i biti sav tužan i prestrašen zbog stvarnosti u kojoj živiš. E moj tutlek...
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tuta
|
Naslov: Re: Da je SFRJ opstala Postano: 11 tra 2016, 20:43 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Tuta je napisao/la:
To ćeš napisat, i onda još jednu ploču s napisom: Briga kralja za naše zdravlje svetao je primer čovečnosti.
I onda će neki pijani navijač na ulici viknuti Za Dom Spremni, a ti ćeš se probuditi i biti sav tužan i prestrašen zbog stvarnosti u kojoj živiš. E moj tutlek... Ja sam svestan realnosti u kojoj živim. Unatoč tome, ja sam rešio da se borim za kralja. A kad podignemo Jugoslaviju s tobom ću u kavez. I to ne na Goli! Predomislio sam se. Ideš u Zenicu u isusovaču!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Da je SFRJ opstala Postano: 12 tra 2016, 05:37 |
|
|
Tuta je napisao/la: dane-croatia je napisao/la:
I onda će neki pijani navijač na ulici viknuti Za Dom Spremni, a ti ćeš se probuditi i biti sav tužan i prestrašen zbog stvarnosti u kojoj živiš. E moj tutlek...
Ja sam svestan realnosti u kojoj živim. Unatoč tome, ja sam rešio da se borim za kralja. A kad podignemo Jugoslaviju s tobom ću u kavez. I to ne na Goli! Predomislio sam se. Ideš u Zenicu u isusovaču! Nisu Jugu uzalud zvali tamnica naroda...
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
| Vrh |
|
 |
|
juanpablom
|
Naslov: Re: Da je SFRJ opstala Postano: 22 tra 2016, 15:09 |
|
|
|
propali eksperiment koji je plaćen brojnim životima
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Da je SFRJ opstala Postano: 22 tra 2016, 15:15 |
|
|
|
Jugoslavija je hrvatska ideja, kako bi se spasili Hrvati od madjarizacije, germanizacije i talijanizacije. Vjerovatno i u skladu sa idejama Katolicke crkve koja je mislila da joj se otvorio prostor na istoku za prozelitizam. E pa malo se zajebala.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
juanpablom
|
Naslov: Re: Da je SFRJ opstala Postano: 22 tra 2016, 15:21 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Jugoslavija je hrvatska ideja, kako bi se spasili Hrvati od madjarizacije, germanizacije i talijanizacije. Vjerovatno i u skladu sa idejama Katolicke crkve koja je mislila da joj se otvorio prostor na istoku za prozelitizam. E pa malo se zajebala. nažalost jest hrvatska ideja. ali valjda smo nešto naučili, skim ne trebamo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Audrey
|
Naslov: Re: Da je SFRJ opstala Postano: 22 tra 2016, 15:35 |
|
Pridružen/a: 19 tra 2016, 11:56 Postovi: 888 Lokacija: Stockholm - Banja Luka
|
|
Jugoslavija je za mene proslost. Mislim da je mnogo bolje da se narodi bivse Jugoslavije okrenu ka buducnosti. Nisam jugonostalgicar, jer mislim da svi narodi nisu bili ravnopravni u Jugoslaviji. Ljudi, a pogotovo ljudi van Balkana, su imali neku romanticnu (da ne kazem laznu) predstavu Jugoslavije. S facitom u ruci, drzave poput Jugoslavije nisu u stanju opstati i imaju rok trajanja zivota jednog cvrstog vodje (u ovom slucaju Marshala).
_________________ “To write well and to speak well is mere vanity if one does not live well."
– Bridget of Sweden (1303-1373)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Da je SFRJ opstala Postano: 22 tra 2016, 15:45 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 48391 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Bila bi poput današnje BiH u svakom pogledu.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Da je SFRJ opstala Postano: 22 tra 2016, 15:48 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 25463 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
|
Labava konfederacije i nije bila loša ideja. Nešto kao sadašnja EU.
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
juanpablom
|
Naslov: Re: Da je SFRJ opstala Postano: 22 tra 2016, 15:51 |
|
|
lider30 je napisao/la: Labava konfederacije i nije bila loša ideja. Nešto kao sadašnja EU. nije.ako vidiš da ne odgovara, lako je se riješiš
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Da je SFRJ opstala Postano: 22 tra 2016, 15:58 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 48391 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Ta labava konfederacija bi na kraju završila kao današnja Federacija BiH. I država SHS je bila zamišljena kao Federacija a znamo u šta su je Srbi pretvorili.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
juanpablom
|
Naslov: Re: Da je SFRJ opstala Postano: 22 tra 2016, 15:59 |
|
|
daramo je napisao/la: Ta labava konfederacija bi na kraju završila kao današnja Federacija BiH. I država SHS je bila zamišljena kao Federacija a znamo u šta su je Srbi pretvorili. ne bi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Da je SFRJ opstala Postano: 22 tra 2016, 16:04 |
|
|
|
Zasto Hrvati uvijek imaju potrebu da ulaze s nekim u savez, pa kad udju, onda kukaju da im je lose i samo bi se parnicili? Evo sad kad su izasli iz Jugoslavije, sad bi u V4 sa Madjarima, koji su im vijekovima bili gospodari. Sa Bosnjacima u savezu uvijek su donji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
protein
|
Naslov: Re: Da je SFRJ opstala Postano: 22 tra 2016, 17:12 |
|
|
|
Ma kakve zajedničke države. Zajedničku kasu ni sa Hrvatskom ne bi valjalo imati. Savezi do razine labave konfederacije su prihvatljivi dok središnje ovlasti ne prelaze obranu i vanjsku politiku i slobodnu trgovinu. Čim se zagrebe u financije, a da ne govorimo o kulturi i školstvu, to je uvijek katastrofa za nekoga.
_________________ The only true national autonomy is the freedom of the individual against the state and society.
Mises
|
|
| Vrh |
|
 |
|
juanpablom
|
Naslov: Re: Da je SFRJ opstala Postano: 22 tra 2016, 20:49 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Zasto Hrvati uvijek imaju potrebu da ulaze s nekim u savez, pa kad udju, onda kukaju da im je lose i samo bi se parnicili? Evo sad kad su izasli iz Jugoslavije, sad bi u V4 sa Madjarima, koji su im vijekovima bili gospodari. Sa Bosnjacima u savezu uvijek su donji. u zadnje vrijeme smo dobri sa Mađarima. čak su nam i teritorij posudili u domovinskom ratu da vas naprašimo 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Da je SFRJ opstala Postano: 22 tra 2016, 20:57 |
|
|
Koliko vidim, Orban se slizao sa Vucicem. Inace, Madjari sve Slovene, pa tako i vas, preziru. Niste dzaba bili stotinama godina njihove kuckice.  Hedervary vam je dusu vadio i krv na slamcicu pio favorizujuci Srbe u Hrvatskoj. Evo sta kaze vas pop Strosmajer, inace tvorac ideje o Sugoslaviji: Citat: "Mađari već dva i više desetljeća posebno nastoje da srpski narod u Hrvatskoj i izvan Hrvatske za svoje ciljeve pridobiju i učine ih svojim nakanama posve odanim. Iskorištavaju u tu svrhu taštinu Srba koji smatraju da su ispred svih drugih pozvani da, uskrisivši carstvo svoga cara Dušana, jedini na Balkanskom poluotoku zavladaju... Mađarskim probitcima i nakanama odgovara da nadraže slavenski narod protiv slavenskog naroda te da Srbe nagovore da, s jedne strane, Hrvatska bude opljačkana i bačena u ropstvo; da se s druge strane, Bugare satru i učine nepomičnima, pa da oni uglavnom jedini vladaju i negdanje Dušanovo carstvo obnove....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
juanpablom
|
Naslov: Re: Da je SFRJ opstala Postano: 22 tra 2016, 21:02 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Koliko vidim, Orban se slizao sa Vucicem. Inace, Madjari sve Slovene, pa tako i vas, preziru. Niste dzaba bili stotinama godina njihove kuckice.  Hedervary vam je dusu vadio i krv na slamcicu pio favorizujuci Srbe u Hrvatskoj. Evo sta kaze vas pop Strosmajer, inace tvorac ideje o Sugoslaviji: Citat: "Mađari već dva i više desetljeća posebno nastoje da srpski narod u Hrvatskoj i izvan Hrvatske za svoje ciljeve pridobiju i učine ih svojim nakanama posve odanim. Iskorištavaju u tu svrhu taštinu Srba koji smatraju da su ispred svih drugih pozvani da, uskrisivši carstvo svoga cara Dušana, jedini na Balkanskom poluotoku zavladaju... Mađarskim probitcima i nakanama odgovara da nadraže slavenski narod protiv slavenskog naroda te da Srbe nagovore da, s jedne strane, Hrvatska bude opljačkana i bačena u ropstvo; da se s druge strane, Bugare satru i učine nepomičnima, pa da oni uglavnom jedini vladaju i negdanje Dušanovo carstvo obnove.... mi smo barem imali nekakav oblik državnosti, ašto ste vi imali pod Turcima junačino? a to što biskup Strossmayer kaže vrijedilo je prije 120 godina, ne danas. možda i s vama budemo imali normalne odnose za 120 godina 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Da je SFRJ opstala Postano: 22 tra 2016, 21:06 |
|
|
Pa isti oblik drzavnost koju su imali i domacini foruma, Hrvati Bosne i Hercegovine. Tako da kad vrijedjas Srbe vrijedjas i njih, koji su duze bili u istoj drzavi sa prostorom danasnje Srbije, Bugarske, Grcke, Jermenije i Azerbejdzana, nego sa vecim dijelom danasnje Hrvatske. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
juanpablom
|
Naslov: Re: Da je SFRJ opstala Postano: 22 tra 2016, 21:17 |
|
|
|
pa zašto bi istina bilo vrijeđanje?i gdje vrijeđam vas? jedan Bihać je više bio u sastavu Hrvatske nego Turske, a i neki drugi dijelovi BiH
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Da je SFRJ opstala Postano: 22 tra 2016, 21:26 |
|
|
juanpablom je napisao/la: pa zašto bi istina bilo vrijeđanje?i gdje vrijeđam vas? jedan Bihać je više bio u sastavu Hrvatske nego Turske, a i neki drugi dijelovi BiH U Bihacu su Hrvati manjina. Oni krajevi gdje su vecina, zapadna Hercegovina i dijelovi srednje Bosne, bili su 400 godina pod turskom upravom. Toliko su manje-vise bili i Crna Gora i centralna Srbija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
juanpablom
|
Naslov: Re: Da je SFRJ opstala Postano: 22 tra 2016, 21:28 |
|
|
Vujadin je napisao/la: juanpablom je napisao/la: pa zašto bi istina bilo vrijeđanje?i gdje vrijeđam vas? jedan Bihać je više bio u sastavu Hrvatske nego Turske, a i neki drugi dijelovi BiH U Bihacu su Hrvati manjina. Oni krajevi gdje su vecina, zapadna Hercegovina i dijelovi srednje Bosne, bili su 400 godina pod turskom upravom. Toliko su manje-vise bili i Crna Gora i centralna Srbija. prije toga su toliko bili pod Hrvatskom
|
|
| Vrh |
|
 |
|
KiM
|
Naslov: Re: Da je SFRJ opstala Postano: 22 tra 2016, 21:41 |
|
|
|
Srbija 360 g. Bosna oko 450g. Zato smo bliski sa našom krscanskom braćom. Za razliku od uzkurcenih pereca.
_________________ Kako smo svi opljackani.Film "Tezina lanaca" https://youtu.be/waEYQ46gH08
Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Da je SFRJ opstala Postano: 23 tra 2016, 01:06 |
|
|
KiM je napisao/la: Srbija 360 g. Bosna oko 450g. Zato smo bliski sa našom krscanskom braćom. Za razliku od uzkurcenih pereca. Niti za vrieme Turaka nije bilo previše blizkosti...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
protein
|
Naslov: Re: Da je SFRJ opstala Postano: 23 tra 2016, 05:42 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: KiM je napisao/la: Srbija 360 g. Bosna oko 450g. Zato smo bliski sa našom krscanskom braćom. Za razliku od uzkurcenih pereca. Niti za vrieme Turaka nije bilo previše blizkosti... Neusporedivo vise nego s tvojim sunarodnjacima. I za vrijeme i poslije Turaka.
_________________ The only true national autonomy is the freedom of the individual against the state and society.
Mises
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Svarog
|
Naslov: Re: Da je SFRJ opstala Postano: 23 tra 2016, 21:12 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 10453 Lokacija: Banja Luka
|
Zanimljiv razgovor dvojice ''istaknutih ''  medijskih Sir Olivera
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Teuton i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|