HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 sij 2025, 20:38.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 19 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Ejup Ganić 1992. "Mi bi malo da ratujemo"
PostPostano: 11 ožu 2023, 02:21 

Ejup Ganić priča i hvali se kako su Muslimani svjesno išli u rat.

2.07.30

Vrh

Naslov: Re: Ejup Ganić 1992. "Mi bi malo da ratujemo"
PostPostano: 11 ožu 2023, 11:36 

Lijep primjer gdje priznaju da su išli "ratovati u svoju korist", a ne
da bi BiH bila multi-kulti zajednica za sve, što ponavljaju kao mantru.

I kako se to uvijek poklapa s ovom preciznom izjavom:

Vrh

PostPostano: 11 ožu 2023, 12:16 

Ejup Ganic je prema vlastitom priznanju barem potomak islamiziranih Srba. Na pocetku rata, kada je sa svojom mladomuslimanskom SDA dijelio BiH, je na osnovu toga tvrdio da bi se Bosnjaci trebali udruziti sa Srbima. To ima smisla za njega kao nekoga iz Raske oblasti. Tom strankom su upravljali potomci propalih begova i "muhadzira" iz Srbije i Crne Gore.

Vrh

PostPostano: 11 ožu 2023, 14:07 

Velika dilema. Možemo ratovati za Srbe ili za Hrvate, a mi ćemo onda ratovati i sa Srbima i sa Hrvatima.

Nakon toga Pikachu face.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 11 ožu 2023, 14:43 

Naravno, njihova propaganda bjezi od cinjenica, ali njih cinjenice same negiraju i demantiraju.

Pogledati recimo snimke koji se sada objavljuju na YT, prve barikade u Sarajevu recimo, muslimanska proganda kaze da su samo Srbi digli barikade i "terorisali Sarajevo" medjutim stari a sada ponovno objavljeni snimci tadasnjih sarajevskih tv kuca, TVSA i SA3 i Yutel, svjedoce o brojnim SDA barikada po gradu i oko grada. Na par tih barikada kamermanima i novinarima je prijeceno, cuje se tipicni sandzacki naglasak, ne zele govoriti pred kamerom tek je jedan dobacio da je SDA organizirala barikadu. Kasnije snimak pokazuje ljude sa oznakama PL BiH kako zajedno sa milicijom stoje na barikadi, zasto jedna SDA stranacka vojska kakva je bila Patriotska liga, zasto milicija stoji skupa sa njima na barikadi. Osim ako je to vec bio zacetak muslimanskih oruzanih snaga, sto i jeste.

Pa oni govore, lazu, da je u Sarajevu prvi metak pukao 5. aprila a svi koji su tada bili u Sarajevu ima ih i na ovom forumu, dobro znaju da je od 3. aprila trajalo rafalanje, slavili su bajram i pucali dan i noc. Nenaoruzani, jelte.

Naravno da su htjeli rat, ratom su planirali dobiti sto veci komad BiH za sebe, samo sto su se zajebali ne racunajuci da ce ih Srbi poklopiti jer su daleko bolje naoruzani. Valjda nisu ocekivali takvu srpsku reakciju, mozda su mislili da i srbadiju mogu istakijati, njima ni rat u Hrvatskoj nije bio skola u smislu da vide kakva je srpska strategija ratovanja, spaljena zemlja etnicko ciscenje itd. Uostalom "to nije bio njihov rat".

Ganic takodje takija, ovo su floskule kroz koje se provuce poneka nenamjerno izrecena istina. Sustina, nikada nisu ratovali za gradjansku jedinstveno multikulti BiH, niti ih je interesirala, samo mala islamska drzavica po mogucnosti 100% BiH i jos ne odustaju od "poklapanja".

Vrh

PostPostano: 11 ožu 2023, 15:50 

Ganić je prethodnica Sejde i njihovog lažnog predstavljanja.
U Predsjedništvo je ušao jer je se izborima 1990. izjasnio kao "Jugoslaven".

1990. su oni još razmišljali kako da druge prevare, da, da.
To je mjesto bilo predviđeno za "Sejdić-Fincije", tj "ostale" za kojima danas
kmeče i liju krokodilske suze.

Vrh

PostPostano: 11 ožu 2023, 19:20 

Tocno, utrpali su Ganica medju Jugoslovene, i tada su varali, kasnije su Ganica svi sprdali zvali ga Jugosloven Jugosloven.

Vrh

PostPostano: 11 ožu 2023, 19:43 

Ima jos takvih slucajeva, recimo onaj bivsi igrac Sarajeva, Muhamed Alaim, koji se izjasnjavao kao Musliman ili onaj lik iz Kalesija koji se izjasnio kao Turcin da bi njegova stranka (nekakva SDU) dobila mandat "ostalih." Ne smijemo zaboraviti i "Hrvata" Edina Fejzica koji je popizdio kada mu je onaj Music iz SDA cestitao Bozic, vjerojatno iz sprdnje. Tako to biva u fildzanistanu.

Vrh

PostPostano: 11 ožu 2023, 20:47 

To je otprilike model "multietnicke" kako ju je zamislio njihov ideoloski vodja, Alija I.

On je smatrao da u njegovoj drzavi, tolerirao bi se maksimalan broj nemuslimana do 5%, a predstavnici tog % gradjana bili bi birani muslimanskim glasovima. To je sve u svjetlu takije o gradjanskoj, maskirano multietnicka sustinski islamska, i to je sva mudrost muslimanske politike.
Da je BiH negdje na bliskom istoku, ne bi se zamarali takijom, ali kako je BiH u Europi, onda moraju glumatati multikulti ulogu, ne moze bas otvoreno direktno reci ej mi cemo islamsku. Uostalom ne bi je ni dobili kao takvu.

Zato je BiH sredstvo, a ne cilj. A Ganic ratni zlocinac, na zalost nikada presudjen.

Vrh

PostPostano: 11 ožu 2023, 20:56 

hilbert je napisao/la:
Ejup Ganic je prema vlastitom priznanju barem potomak islamiziranih Srba. Na pocetku rata, kada je sa svojom mladomuslimanskom SDA dijelio BiH, je na osnovu toga tvrdio da bi se Bosnjaci trebali udruziti sa Srbima. To ima smisla za njega kao nekoga iz Raske oblasti. Tom strankom su upravljali potomci propalih begova i "muhadzira" iz Srbije i Crne Gore.

Imaš li link tog priznanja?

Vrh

PostPostano: 11 ožu 2023, 21:08 

Citat:
– Mi smo puno bliži Srbima nego Slovencima i Hrvatima. Bila je doista pogreška sklopiti savez s Hrvatima koji nas sad zajedno sa Srbima žele prevariti… Ako će Srbi sad sklopiti s kim savez, učinit će to prije s nama jer mi smo povijesno viđeno Srbi.

Ejup Ganić u intervjuu za Der Standard, što ga je prenio Večernji list (30. srpnja 1993.)
https://bit.ly/3T64Xrl

Vrh

PostPostano: 11 ožu 2023, 21:10 

Vjerska sekta.

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2023, 01:09 

Novdan je napisao/la:
hilbert je napisao/la:

Imaš li link tog priznanja?

Eto stavio je novem. Mada sam ja mislio da je to izjavio za neku slovensku novinu. Isao je cak dalje tvrdeci da Bosnjaci govore dijalekt blizi srpskom nego hrvatskom. Da mi je znati gdje se to u Bosni govori slicnije srpskom?

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2023, 02:22 

Pa onaj službeno nazivani "srpskohrvatski" iz SRBiH iz SFRJ ni po čemu se ne razlikuje od stpskog iz Srpske, a od Srpskog iz Srbije tek po odrazu jata. Muslimani se čvrsto drže tog jugostandarda.
Nima on hrvatskih osobitosti.

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2023, 13:49 

Sokolić je napisao/la:
Pa onaj službeno nazivani "srpskohrvatski" iz SRBiH iz SFRJ ni po čemu se ne razlikuje od stpskog iz Srpske, a od Srpskog iz Srbije tek po odrazu jata. Muslimani se čvrsto drže tog jugostandarda.

U skolstvu i medijima je poslije rata smisljeno forsirana srbizacija bh. govornog prostora. Tome su se suprotstavljali neki pisci kao primjerice Mak Dizdar. Ovo sto Bosnjaci danas nazivaju bosanskim je srpskohrvatski u pravom smislu rijeci. Umjesto opstine kazu opcina, zato umjesto tisuce hiljada i voila, eto ga bosanski. Bh. varijanta srpskohrvatskog u SRBiH je naginjala vise ka srpskom, ali ne i govor naroda. Mozda u rubnim dijelovima uz granicu sa Srbijom i Crnom Gorom.

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2023, 14:53 

crni_bombarder je napisao/la:
Naravno da su htjeli rat, ratom su planirali dobiti sto veci komad BiH za sebe, samo sto su se zajebali ne racunajuci da ce ih Srbi poklopiti jer su daleko bolje naoruzani. Valjda nisu ocekivali takvu srpsku reakciju, mozda su mislili da i srbadiju mogu istakijati, njima ni rat u Hrvatskoj nije bio skola u smislu da vide kakva je srpska strategija ratovanja, spaljena zemlja etnicko ciscenje itd. Uostalom "to nije bio njihov rat".".

očekivali su da će pričom o građanskoj BIH dobiti međunarodnu potporu takvog intenziteta da će ostvariti sve što su naumili

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2023, 17:43 

Sokolić je napisao/la:

Oni nisu Hrvati, vlastite dijalekte su uništili.

Nema u njih više ikavaca i šćakavaca.
Samo su č i ć (i dž i đ) ujedinili.
To im dobro dođe kada idu u Sloveniju i to je sve.

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2023, 17:53 

hilbert je napisao/la:
Sokolić je napisao/la:

U skolstvu i medijima je poslije rata smisljeno forsirana srbizacija bh. govornog prostora. Tome su se suprotstavljali neki pisci kao primjerice Mak Dizdar. Ovo sto Bosnjaci danas nazivaju bosanskim je srpskohrvatski u pravom smislu rijeci. Umjesto opstine kazu opcina, zato umjesto tisuce hiljada i voila, eto ga bosanski. Bh. varijanta srpskohrvatskog u SRBiH je naginjala vise ka srpskom, ali ne i govor naroda. Mozda u rubnim dijelovima uz granicu sa Srbijom i Crnom Gorom.

Da, uzeli su par hr. riječi, ali je ostatak srpski.

Poslije ww2 su bili još živi dijalekti, pa je bilo ikavaca i šćakavaca.
Većina BiH muslimana izvan Podrinja je govorila hr. dijalektima.
Ali, jbg.

Ostalo im je nerazlikovanje ć i č, te dž i đ.
Oni imaju ć i dž.

Jekavska šćakavica koja se pričala u trokutu Tuzla-Sarajevo-Zenica (iako je Zenica bila ikavska) je manje-više izumrla.
Možda je tu i tamo ostao hr. akut, u nekom izoliranom selu poput Kladnja.
Na televiziji pričaju srpski.

Tako da imamo srpsku ekavicu u Srbiji.
U BiH i (sjeveru) CG Prečani pričaju srpski samo (i)jekavski.
U ostatku CG crnogorci pričaju hiperjekavski, dodali su i par slova, usvojili dosta iz lokalnog dijalekta, išli su raditi svoj jezik.

Svi istočni jezici od hrvatskog se tu više temelje na srpskom, hrvatskog ima eventualno samo u tragovima.

A trebao bi se i hrvatski od nekih srbizama očistiti.

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2023, 19:18 

Za Ganica se inace veze jedna skoro pa zaboravljena zanimljivost, tijekom `93 godine Ganic je napravio tour, turneju po Sredisnjoj Bosni. Gdje god se pojavio, par dana nakon njegovo odlaska, pocinje rat muslimana i Hrvata.
Ja se sjecam dijela turneje u Zepcu i Maglaju, inace danas znamo za zapovjedi iz Zenice o napadu na Zepce, a sta je radio u Maglaju ne znam no zna se da je nakon te posjete Zepce napadnuti i iz pravca Maglaja.
Vjerojatno su ocekivali brzi pad Zepca medjutim zajebali su se, kasnije ja Maglaj usao u tesku situaciju potpuno opkoljen nakon sto su se nasi uvezali sa ozrenskim Srbima na liniji istocno od grada. A Srbi su ga svakako stegli sa sjeverne strane.

Mislim da je bio u Bugojnu i valjda Kacunima, ali taj dio bojista busovackog je aktivan puno ranije, pa mozda nije on okidac.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 19 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 43 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: