|
|
Stranica: 6/8.
|
[ 179 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Gdje su naseljene hrvatske izbjeglice? Postano: 12 ruj 2025, 09:14 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 9105 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Junuz Djipalo je napisao/la: 4. godina faksa, predmet ekonomske teorije. Izvlačili smo tko će braniti koju ekonomsku školu, pa su neki dobili Friedmana, neki Hayeka, neki Keynesa... Ja sam izvukao Branka Mikulića. Ne mogu se više sjetiti šta je bila tajna tog "čuda samoupravnog socijalizma". 
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Gdje su naseljene hrvatske izbjeglice? Postano: 12 ruj 2025, 10:51 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39464 Lokacija: Gl. grad regije
|
Komunizam i Juga su itekako krivi kao i oslanjanje Juge na tešku industriju. Vareš i Zenica su zbog toga izgubili ljude, a protjerivanje od strane Muslimana je bio samo čavao u lijes. Mi smo bili uvjerljiva većina u Srednjoj Bosni i Bosanskoj Posavini, pred rat smo bili na pola-pola sa Muslimanima odnosno Srbima. Ista stvar i u Hercegovini u Konjicu. U Livnu i Duvnu Muslimani u gradovima većina. Totalno su nas sjebali komunjare. Travnik je meni drag i kao što rekoh imao je intelektualni potencijal ali je ipak selendra. Što kaže Ćiro izađe i odmah zađe sunce. Mostar je ogroman dobitak, rekao bih ako gledamo strateški a ne humanistički da je to bio dovoljno dobar potez, da se sve isplati. Imat sveučilišni grad sa svojom bolnicom i scveučilištem j etemelj opstanka. Meni je žao samo što nemamo i u Bosni nešto slično. Kao što rekoh: komunjare. To da se ne bi Srbi vraćali da su imali prilike objesi mačku o rep, pa imaš primjer Drvara. Ajmo reći da je HDZ odradio te selidbe, na koje je većinom bio natjeran, neka to bude jasno, solidno, rekao bih 70 % dobro. Ne znam koliko je i moglo bolje jer nismo baš tako brojni da smo mogli neke veće izazove svladat. Rješavat geostrateške stvari u dvije države, pa nismo ni loši. Treba razlikovat ljude koji su imali nešto i koji nisu. Masa tih koji nisu su završili u Glini npr. pa opet su bolje prošli nego u Bosni gdje nisu imali ništa npr. Nije da su svi vile napuštali. S druge strane Muslimani i Srbi su uglavnom utvrđivali ogromnu većinu gdje već jesu bili većina. Srbi su dobar posao napravili u Brčkom, Istočnom Sarajevu, Bijeljini, Prijedoru, Doboju, Drvaru ali U Hrvatskoj su skroz popušili. Bošnjaci, najviše su ljudi imali, e oni su sve fulali. Povećali su se u Zenici, Sarajevu, Tuzli...  Sve ono za što se optužuje Franju i HDZ da su pogrešno radili su zapravo radili Alija i SDA, zanimljivo Bošnje šute, još isto prozivaju HDZ i Franju. 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Gdje su naseljene hrvatske izbjeglice? Postano: 12 ruj 2025, 11:24 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 91153 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Može li neka mapa Hrvatske, s procjenama brojki po općinama. Neke top općine.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Gdje su naseljene hrvatske izbjeglice? Postano: 12 ruj 2025, 11:51 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 9105 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Sve ono za što se optužuje Franju i HDZ da su pogrešno radili su zapravo radili Alija i SDA, zanimljivo Bošnje šute, još isto prozivaju HDZ i Franju.  Krivo ti interpretiraš moje pisanje. Ne pišem o nekim imaginarnim dogovorima, nego o postratnoj ekonomskoj ili demografskoj politici. Što se tiče ostalog, očito se nećemo složiti. Postratna demografska politika Hrvata u BiH (ako ti je tako draže) je popriličan promašaj.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Gdje su naseljene hrvatske izbjeglice? Postano: 12 ruj 2025, 12:19 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 23:06 Postovi: 4950 Lokacija: Dridska Župa
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Komunizam i Juga su itekako krivi kao i oslanjanje Juge na tešku industriju. Vareš i Zenica su zbog toga izgubili ljude, a protjerivanje od strane Muslimana je bio samo čavao u lijes. Mi smo bili uvjerljiva većina u Srednjoj Bosni i Bosanskoj Posavini, pred rat smo bili na pola-pola sa Muslimanima odnosno Srbima. Ista stvar i u Hercegovini u Konjicu. U Livnu i Duvnu Muslimani u gradovima većina. Totalno su nas sjebali komunjare. Travnik je meni drag i kao što rekoh imao je intelektualni potencijal ali je ipak selendra. Što kaže Ćiro izađe i odmah zađe sunce. Mostar je ogroman dobitak, rekao bih ako gledamo strateški a ne humanistički da je to bio dovoljno dobar potez, da se sve isplati. Imat sveučilišni grad sa svojom bolnicom i scveučilištem j etemelj opstanka. Meni je žao samo što nemamo i u Bosni nešto slično. Kao što rekoh: komunjare. To da se ne bi Srbi vraćali da su imali prilike objesi mačku o rep, pa imaš primjer Drvara. Ajmo reći da je HDZ odradio te selidbe, na koje je većinom bio natjeran, neka to bude jasno, solidno, rekao bih 70 % dobro. Ne znam koliko je i moglo bolje jer nismo baš tako brojni da smo mogli neke veće izazove svladat. Rješavat geostrateške stvari u dvije države, pa nismo ni loši. Treba razlikovat ljude koji su imali nešto i koji nisu. Masa tih koji nisu su završili u Glini npr. pa opet su bolje prošli nego u Bosni gdje nisu imali ništa npr. Nije da su svi vile napuštali. S druge strane Muslimani i Srbi su uglavnom utvrđivali ogromnu većinu gdje već jesu bili većina. Srbi su dobar posao napravili u Brčkom, Istočnom Sarajevu, Bijeljini, Prijedoru, Doboju, Drvaru ali U Hrvatskoj su skroz popušili. Bošnjaci, najviše su ljudi imali, e oni su sve fulali. Povećali su se u Zenici, Sarajevu, Tuzli...  Sve ono za što se optužuje Franju i HDZ da su pogrešno radili su zapravo radili Alija i SDA, zanimljivo Bošnje šute, još isto prozivaju HDZ i Franju.  Pa nismo baš bili uvjerljiva većina, ni u Posavini ni u SB, to se jasno vidi na popisu iz 31-e, u Konjičkoj općini nikad nismo bili vecina, čak ni prije ww2.
_________________ Be radical, have principles, be absolute, be that which the bourgeoisie calls an extremist: give yourself without counting or calculating, don't accept what they call ‘the reality of life'
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Gdje su naseljene hrvatske izbjeglice? Postano: 12 ruj 2025, 12:20 |
|
|
|
Promašaj je nas ljudi a ne HDZ-a. I općenito hrvatskih vlasti.
Ako se već selimo nitko od se nije htio downgrade-at.
Sami Posavljaci koji najvise cvile nisu selili iz Dervente u Odžak npr.
Ja prvi nisam htio u Vitez ili Žepče iz Zenice.
I meni se nudila zemlja i građevinski materijal osiguran od HDZ-a u Stocu, nisam htio. I mnogi tako.
Mogao sam jeftino kupit srpsku kuću u Hrvatskoj od države. Nisam htio.
Vlast je to omogućila.
Drugim narodima nisu bili Zagreb, Minhen, Kaštela toliko privlačni kao nama.
Istočna Bosna se nabila u Sarajevo i Tuzlu, što je za njih upgrade, i zato šute.
Jedino što ja mislim da je trebalo svim Hrvatima a i sad treba, omogućit mjeru roditelj-odgojitelj. Da roditelj može ostat na porodiljnom dok dijete ne krene u školu.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Gdje su naseljene hrvatske izbjeglice? Postano: 12 ruj 2025, 12:22 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Komunizam i Juga su itekako krivi kao i oslanjanje Juge na tešku industriju. Vareš i Zenica su zbog toga izgubili ljude, a protjerivanje od strane Muslimana je bio samo čavao u lijes. Mi smo bili uvjerljiva većina u Srednjoj Bosni i Bosanskoj Posavini, pred rat smo bili na pola-pola sa Muslimanima odnosno Srbima. Ista stvar i u Hercegovini u Konjicu. U Livnu i Duvnu Muslimani u gradovima većina. Totalno su nas sjebali komunjare. Travnik je meni drag i kao što rekoh imao je intelektualni potencijal ali je ipak selendra. Što kaže Ćiro izađe i odmah zađe sunce. Mostar je ogroman dobitak, rekao bih ako gledamo strateški a ne humanistički da je to bio dovoljno dobar potez, da se sve isplati. Imat sveučilišni grad sa svojom bolnicom i scveučilištem j etemelj opstanka. Meni je žao samo što nemamo i u Bosni nešto slično. Kao što rekoh: komunjare. To da se ne bi Srbi vraćali da su imali prilike objesi mačku o rep, pa imaš primjer Drvara. Ajmo reći da je HDZ odradio te selidbe, na koje je većinom bio natjeran, neka to bude jasno, solidno, rekao bih 70 % dobro. Ne znam koliko je i moglo bolje jer nismo baš tako brojni da smo mogli neke veće izazove svladat. Rješavat geostrateške stvari u dvije države, pa nismo ni loši. Treba razlikovat ljude koji su imali nešto i koji nisu. Masa tih koji nisu su završili u Glini npr. pa opet su bolje prošli nego u Bosni gdje nisu imali ništa npr. Nije da su svi vile napuštali. S druge strane Muslimani i Srbi su uglavnom utvrđivali ogromnu većinu gdje već jesu bili većina. Srbi su dobar posao napravili u Brčkom, Istočnom Sarajevu, Bijeljini, Prijedoru, Doboju, Drvaru ali U Hrvatskoj su skroz popušili. Bošnjaci, najviše su ljudi imali, e oni su sve fulali. Povećali su se u Zenici, Sarajevu, Tuzli...  Sve ono za što se optužuje Franju i HDZ da su pogrešno radili su zapravo radili Alija i SDA, zanimljivo Bošnje šute, još isto prozivaju HDZ i Franju.  Pa nismo baš bili uvjerljiva većina, ni u Posavini ni u SB, to se jasno vidi na popisu iz 31-e, u Konjičkoj općini nikad nismo bili vecina, čak ni prije ww2. Sve što je ušlo u Banovinu 1939. je bilo većinski hrvatsko. Zato je i ušlo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Gdje su naseljene hrvatske izbjeglice? Postano: 12 ruj 2025, 12:29 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Li Zongren je napisao/la:
Pa nismo baš bili uvjerljiva većina, ni u Posavini ni u SB, to se jasno vidi na popisu iz 31-e, u Konjičkoj općini nikad nismo bili vecina, čak ni prije ww2.
Sve što je ušlo u Banovinu 1939. je bilo većinski hrvatsko. Zato je i ušlo. Imalo je Hrvatski pluralitet, i to u par srezova jako jako tanak, Konjic nije jer je vec bio dio Primorske pa se nije gledalo, imaš online popis iz 31-e pa provjeri slobodno ako ne vjeruješ.
_________________ Be radical, have principles, be absolute, be that which the bourgeoisie calls an extremist: give yourself without counting or calculating, don't accept what they call ‘the reality of life'
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Gdje su naseljene hrvatske izbjeglice? Postano: 12 ruj 2025, 12:34 |
|
|
|
Evo srezovi 1931-e U Konjicu, s pola Jablanice su Muslići čak imali nadpoloićnu većinu, bez Jablanice bi bila relativna većina, mislim oko 45%, zanimljivo da u Gornjem Vakufu nismo ni tada bili većina, no u srezu koji ukljucuje i Bugojno i Kupres jesmo relativna.
| Privitak/ci: |

image.png [ 128.92 KiB | Pogledano 989 put/a. ]
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Gdje su naseljene hrvatske izbjeglice? Postano: 12 ruj 2025, 12:40 |
|
|
|
Usporedi to sa 1991. i vidjet ćeš popriličan pad, taman dovoljan. Da su ostale ove brojke ne bi mi ništa od Banovine popušili.
Nego, Graničaru Jozo.
Kako bi ti vodio demografsku politiku Hrvata da si mogao? Baš me zanima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
LeTdoS
|
Naslov: Re: Gdje su naseljene hrvatske izbjeglice? Postano: 12 ruj 2025, 12:42 |
|
Pridružen/a: 23 lip 2025, 18:42 Postovi: 810 Lokacija: cvit mediterana
|
Li Zongren je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la:
Sve što je ušlo u Banovinu 1939. je bilo većinski hrvatsko. Zato je i ušlo.
Imalo je Hrvatski pluralitet, i to u par srezova jako jako tanak, Konjic nije jer je vec bio dio Primorske pa se nije gledalo, imaš online popis iz 31-e pa provjeri slobodno ako ne vjeruješ. Aj baci link popisa.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Gdje su naseljene hrvatske izbjeglice? Postano: 12 ruj 2025, 12:43 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Usporedi to sa 1991. i vidjet ćeš popriličan pad, taman dovoljan. Da su ostale ove brojke ne bi mi ništa od Banovine popušili.
Nego, Graničaru Jozo.
Kako bi ti vodio demografsku politiku Hrvata da si mogao? Baš me zanima. Nisam rekao da nije bilo pada, je. No nismo nikad imali uvjerljivu većinu ni u SB ni u Posavini, pogotovo u Posavini
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Gdje su naseljene hrvatske izbjeglice? Postano: 12 ruj 2025, 12:44 |
|
|
LeTdoS je napisao/la: Li Zongren je napisao/la:
Imalo je Hrvatski pluralitet, i to u par srezova jako jako tanak, Konjic nije jer je vec bio dio Primorske pa se nije gledalo, imaš online popis iz 31-e pa provjeri slobodno ako ne vjeruješ.
Aj baci link popisa. Imaš nepotpuni(nema svih općina odvojeno unutar nekih srezova) na wikipediji na članku o popisu iz 31-e za bih mislim da bosanska ima najpotpunije, imam negdje i potpuni, morao bih ga potražit
|
|
| Vrh |
|
 |
|
LeTdoS
|
Naslov: Re: Gdje su naseljene hrvatske izbjeglice? Postano: 12 ruj 2025, 12:45 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Evo srezovi 1931-e U Konjicu, s pola Jablanice su Muslići čak imali nadpoloićnu većinu, bez Jablanice bi bila relativna većina, mislim oko 45%, zanimljivo da u Gornjem Vakufu nismo ni tada bili većina, no u srezu koji ukljucuje i Bugojno i Kupres jesmo relativna. U Žepču smo bili većina 1910 ja mislim, a u Gradačcu nismo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Gdje su naseljene hrvatske izbjeglice? Postano: 12 ruj 2025, 12:48 |
|
|
LeTdoS je napisao/la: Li Zongren je napisao/la: Evo srezovi 1931-e U Konjicu, s pola Jablanice su Muslići čak imali nadpoloićnu većinu, bez Jablanice bi bila relativna većina, mislim oko 45%, zanimljivo da u Gornjem Vakufu nismo ni tada bili većina, no u srezu koji ukljucuje i Bugojno i Kupres jesmo relativna. U Žepču smo bili većina 1910 ja mislim, a u Gradačcu nismo. Mjenjane su dosta granice, vjerojatno je zbog toga.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Gdje su naseljene hrvatske izbjeglice? Postano: 12 ruj 2025, 12:50 |
|
|
https://www.scribd.com/document/3735386 ... s-1931-pdfMislim da je ovaj putpun, nisam još uhvatio vremena detaljno proci ovaj potpuni pa se možda varam, ovo je cilu jugu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Gdje su naseljene hrvatske izbjeglice? Postano: 12 ruj 2025, 12:51 |
|
|
|
Zanimljivo da su Hrvati bili preko 60 posto na Mostarskom kotaru 1931.
Koliko bi danas bili u Mostar plus Brotnjo - Široki.
_________________ A sad je mrak i zaraza, a ti i ja od asfalta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Gdje su naseljene hrvatske izbjeglice? Postano: 12 ruj 2025, 13:05 |
|
|
|
Evo 1910. Dosta su mjenjane granice. Gradačac je išao dosta južnije 1910e.
| Privitak/ci: |

dPVHEOS.png [ 206.77 KiB | Pogledano 945 put/a. ]
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Gdje su naseljene hrvatske izbjeglice? Postano: 12 ruj 2025, 13:07 |
|
|
dreamteam je napisao/la: Zanimljivo da su Hrvati bili preko 60 posto na Mostarskom kotaru 1931.
Koliko bi danas bili u Mostar plus Brotnjo - Široki. Barem 70-75%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Gdje su naseljene hrvatske izbjeglice? Postano: 12 ruj 2025, 13:37 |
|
|
|
Kako to procjenjuješ, po popisu 2013 se čini da je postotak praktično jednak, s tim da su tad Međugorje i Bijakovići bili pod Ljubuškim, to je tada 2000 ljudi, danas 3500-4000.
_________________ A sad je mrak i zaraza, a ti i ja od asfalta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Gdje su naseljene hrvatske izbjeglice? Postano: 12 ruj 2025, 13:39 |
|
|
dreamteam je napisao/la: Kako to procjenjuješ, po popisu 2013 se čini da je postotak praktično jednak, s tim da su tad Međugorje i Bijakovići bili pod Ljubuškim, to je tada 2000 ljudi, danas 3500-4000. Gledam da Hrvata ima oko Pola u Mostaru oko (50k) i još otprilike toliko u Čitluku i Širokom. Gledao sam čitave općine, ako gledamo koliko bi srez imao danas to je onda oko 70%, možda malo manje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: Gdje su naseljene hrvatske izbjeglice? Postano: 12 ruj 2025, 13:42 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Komunizam i Juga su itekako krivi kao i oslanjanje Juge na tešku industriju. Vareš i Zenica su zbog toga izgubili ljude, a protjerivanje od strane Muslimana je bio samo čavao u lijes. Mi smo bili uvjerljiva većina u Srednjoj Bosni i Bosanskoj Posavini, pred rat smo bili na pola-pola sa Muslimanima odnosno Srbima. Ista stvar i u Hercegovini u Konjicu. U Livnu i Duvnu Muslimani u gradovima većina. Totalno su nas sjebali komunjare. Travnik je meni drag i kao što rekoh imao je intelektualni potencijal ali je ipak selendra. Što kaže Ćiro izađe i odmah zađe sunce. Mostar je ogroman dobitak, rekao bih ako gledamo strateški a ne humanistički da je to bio dovoljno dobar potez, da se sve isplati. Imat sveučilišni grad sa svojom bolnicom i scveučilištem j etemelj opstanka. Meni je žao samo što nemamo i u Bosni nešto slično. Kao što rekoh: komunjare. To da se ne bi Srbi vraćali da su imali prilike objesi mačku o rep, pa imaš primjer Drvara. Ajmo reći da je HDZ odradio te selidbe, na koje je većinom bio natjeran, neka to bude jasno, solidno, rekao bih 70 % dobro. Ne znam koliko je i moglo bolje jer nismo baš tako brojni da smo mogli neke veće izazove svladat. Rješavat geostrateške stvari u dvije države, pa nismo ni loši. Treba razlikovat ljude koji su imali nešto i koji nisu. Masa tih koji nisu su završili u Glini npr. pa opet su bolje prošli nego u Bosni gdje nisu imali ništa npr. Nije da su svi vile napuštali. S druge strane Muslimani i Srbi su uglavnom utvrđivali ogromnu većinu gdje već jesu bili većina. Srbi su dobar posao napravili u Brčkom, Istočnom Sarajevu, Bijeljini, Prijedoru, Doboju, Drvaru ali U Hrvatskoj su skroz popušili. Bošnjaci, najviše su ljudi imali, e oni su sve fulali. Povećali su se u Zenici, Sarajevu, Tuzli...  Sve ono za što se optužuje Franju i HDZ da su pogrešno radili su zapravo radili Alija i SDA, zanimljivo Bošnje šute, još isto prozivaju HDZ i Franju.  Pa nismo baš bili uvjerljiva većina, ni u Posavini ni u SB, to se jasno vidi na popisu iz 31-e, u Konjičkoj općini nikad nismo bili vecina, čak ni prije ww2. Nismo bili zbog prekrajanja granica i konstantnog demografskog bazena za kiflu. Na sve to su nas komunjare masakrirale od 45 od 47. Dodaj još rad u inozemstvu. Oko 25 000 je bilo na radu vani ili s obiteljima na popisu 1991.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Gdje su naseljene hrvatske izbjeglice? Postano: 12 ruj 2025, 13:44 |
|
|
Noname01 je napisao/la: Li Zongren je napisao/la:
Pa nismo baš bili uvjerljiva većina, ni u Posavini ni u SB, to se jasno vidi na popisu iz 31-e, u Konjičkoj općini nikad nismo bili vecina, čak ni prije ww2.
Nismo bili zbog prekrajanja granica i konstantnog demografskog bazena za kiflu. Na sve to su nas komunjare masakrirale od 45 od 47. Dodaj još rad u inozemstvu. Oko 25 000 je bilo na radu vani ili s obiteljima na popisu 1991. Ja govorim o 31oj. Kad smo realno bili na zenitu u BiH
|
|
| Vrh |
|
 |
|
LeTdoS
|
Naslov: Re: Gdje su naseljene hrvatske izbjeglice? Postano: 12 ruj 2025, 13:50 |
|
|
|
Baš gledam popis 1931. Nevjerojatno da su otoci (Brač, Hvar, Korčula) imali stanovnika kao srez Livno, Duvno, Stolac, Ljubuški itd…
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Gdje su naseljene hrvatske izbjeglice? Postano: 12 ruj 2025, 13:56 |
|
|
|
Znači tri srednjobosanska sreza 1931-e 49.7% Katolika (oduzet Kupres koji danas nije u SBŽ)
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 92 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|