|
|
Stranica: 6/14.
|
[ 343 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Genetika Hrvata Postano: 17 vel 2019, 01:46 |
|
|
Glup si  Ajd sad slušaj da ti ne moram opet ponovno crtati  R1a i I2a su slavenske haplogrupe. Slaveni nastaju kada indoeuropljani (R1a) dolaze do Karpata i tamo asimiliraju starosjedioce (I2a, koji su prije toga došli tamo iz Deutschlanda). Kad se slaveni sele ne sve strane, Hrvati (R1a i I2a, a možda i dio E1b i još neka mala haplogrupa) dolaze na jug. Hrvatske haplogrupe (R1a i I2a) su drugačije od srpskih (osim prečana, tu ima dosta preklapanja), druge su podgrane. Razlika u postocima R1a i I2a ti je radi "efekta osnivača". Zapadna Istra i Molise su ti naseljeni iz zapadne Hercegovine, Zabiokovlja. Tamo ima malo I2a, skoro ništa, većinom R1a... Ne postoje 2 vrste Hrvata, genetski smo potpuno isti. Haplogrupe pokazuju porijeklo, ne stvari poput visine i slično... Imaš R1b, koji je zapadnoeuropska grupa, pa ju imaju crnci oko jezera Čad... Visina, boja kože i slične stvari su fenotip, vanjska karakteristika, ne genotip... A i genotip se nasljeđuje po cijeloj liniji (imaš max 2 na n-tu predaka, gdje je n broj generacija, odnosno manje, jer je bilo i ženidbe rođaka), a ne samo izravnoj muškoj ili ženskoj liniji. I daj ne budi blesav, nisi kreten, ovo je poprilično jednostavna priča. Ako te zanima više, mislim da se možeš testirati, negdje između 50 i 100 eura je test. Samo ih imaš više, yDNA, autosomalni, mDNA... I više kompanija, više markera. Nemoj mi reć da si vjerovao u genetsku Dinaridsku naciju od Trsta do Albanije?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Genetika Hrvata Postano: 17 vel 2019, 01:56 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Genetika Hrvata Postano: 17 vel 2019, 02:20 |
|
|
Citat: Glup si  znam, i to me odma čini malo manje glupim  Citat: Ajd sad slušaj da ti ne moram opet ponovno crtati  pretvorio se u uho, Citat: R1a i I2a su slavenske haplogrupe. Slaveni nastaju kada indoeuropljani (R1a) dolaze do Karpata i tamo asimiliraju starosjedioce (I2a, koji su prije toga došli tamo iz Deutschlanda). ok Citat: Kad se slaveni sele ne sve strane, Hrvati (R1a i I2a, a možda i dio E1b i još neka mala haplogrupa) dolaze na jug. Hrvatske haplogrupe (R1a i I2a) su drugačije od srpskih (osim prečana, tu ima dosta preklapanja), druge su podgrane. ok Citat: Razlika u postocima R1a i I2a ti je radi "efekta osnivača". Zapadna Istra i Molise su ti naseljeni iz zapadne Hercegovine, Zabiokovlja. Tamo ima malo I2a, skoro ništa, većinom R1a... ok Citat: Ne postoje 2 vrste Hrvata, genetski smo potpuno isti. to mi je drago čuti ako je istina Citat: Haplogrupe pokazuju porijeklo, ne stvari poput visine i slično... Imaš R1b, koji je zapadnoeuropska grupa, pa ju imaju crnci oko jezera Čad... Visina, boja kože i slične stvari su fenotip, vanjska karakteristika, ne genotip... znači halpogrupe veze nemaju sa ovim što mene zanima, a to je razlika u fizionomiji između jože iz krapine i ante iz čapljine. Citat: A i genotip se nasljeđuje po cijeloj liniji (imaš max 2 na n-tu predaka, gdje je n broj generacija, odnosno manje, jer je bilo i ženidbe rođaka), a ne samo izravnoj muškoj ili ženskoj liniji. I daj ne budi blesav, nisi kreten, ovo je poprilično jednostavna priča. a moje pitanje još jednostavnije, odkud tolika razlika između jože i ante? kažeš genetski su potpuno isti, zašto je onda ante 10 centi viši od jože? kažeš do fenotipa je, šta bi to sad trebalo značit kruva ti, kako to objašnjava tu razliku? glup sam jebiga. Citat: Ako te zanima više, mislim da se možeš testirati, negdje između 50 i 100 eura je test. Samo ih imaš više, yDNA, autosomalni, mDNA... I više kompanija, više markera. ne bi bilo loše, vidit ćeš bude se poklapalo 1/1 sa vujadinovim Citat: Nemoj mi reć da si vjerovao u genetsku Dinaridsku naciju od Trsta do Albanije? jesam, i još uvijek nisam odvjerovao  trebat će neka pojednostavljena bojanka za nas pogluplje  Ceha je napisao/la: nemogu više, umorio se pravo, reci mi da sam isti hrvat ko i kralj tomislav i može tema pod ključ 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Genetika Hrvata Postano: 17 vel 2019, 02:36 |
|
|
|
i šta određuje fenotip?? ja i neki random crnogorac smo izgledom 10 puta sličniji nego ja i neki random zagorec. ali po tebi smo ja i zagorec genetski isti a ja i crnogorac nismo. šta određuje fenotip ako ne genetika?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Genetika Hrvata Postano: 17 vel 2019, 02:45 |
|
|
 zbog toga sam otvorio temu, većina crne gore je isto cca 185, a sjeverna hrvatska bliže 175 nego 180 to je ogromna razlika i opet nije samo visina u pitanju nego cijelokupni "fenotip"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Genetika Hrvata Postano: 17 vel 2019, 02:49 |
|
|
|
ako je istina da halpogrupe i genetika nemaju veze sa fenotipom i izgledom (ne znam kojom logikom je to moguće ali ajde klasificiran sam kao glupan svakako) onda preimenovat temu u fenotipi hrvata da ne gubimo vrijeme bezveze
|
|
| Vrh |
|
 |
|
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Genetika Hrvata Postano: 17 vel 2019, 02:55 |
|
|
|
i naravno da sam povjerovao u dinarsku genetsku naciju kad su, po 100. put, po fenotipu dalmacija-hercegovina-crna gora međusobno puno sličniji nego dalmacija i zagorje npr. ali eto kako po novome genetika i fenotip nemaju veze može slobodno tema pod ključ
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Genetika Hrvata Postano: 17 vel 2019, 02:56 |
|
|
s one strane dinare je napisao/la: Citat: Glup si  znam, i to me odma čini malo manje glupim  s one strane dinare je napisao/la: Citat: Ne postoje 2 vrste Hrvata, genetski smo potpuno isti. to mi je drago čuti ako je istina Nema razloga ne biti istinom. s one strane dinare je napisao/la: Citat: Haplogrupe pokazuju porijeklo, ne stvari poput visine i slično... Imaš R1b, koji je zapadnoeuropska grupa, pa ju imaju crnci oko jezera Čad... Visina, boja kože i slične stvari su fenotip, vanjska karakteristika, ne genotip... znači halpogrupe veze nemaju sa ovim što mene zanima, a to je razlika u fizionomiji između jože iz krapine i ante iz čapljine. Da. Haplogrupa ti govori samo od kuda su ti došli preci. To što si ti i neki Albanac (poput recimo Vujadina, iako on ne bi trebao biti ni crn ni visok) crn i visok, to samo znači da ste imali N predaka u sličnom (krškom) okolišu. Ribe i kitovi imaju peraje, preci im nisu isti, ali imaju istu prilagodbu. Ako imaš crnce sa zapadnoeuropskim ydna grupama (i to ne radi kolonijalizma), onda kužiš u čemu je riječ. s one strane dinare je napisao/la: a moje pitanje još jednostavnije, odkud tolika razlika između jože i ante? kažeš genetski su potpuno isti, zašto je onda ante 10 centi viši od jože? kažeš do fenotipa je, šta bi to sad trebalo značit kruva ti, kako to objašnjava tu razliku? glup sam jebiga.
Gle, ja sam crn i visok. A svi moji su iz zg-a, ili okolice. Ovo što kažeš su predrasude. Ženina mama je fetivi dalmatinka. Svjetla plavuša. Jednostavno neke stvari su raširenije jer su smatrane privlačnijima, valjda. A imaš i drugih stvari. Npr. ja sam smeđook. Većina ljudi na mom poslu je zelenooka. Moji majka i otac su smeđooki. Obje bake također. No djedovi nisu bili. Oboje su imali zelene oči. Brat mi je zelenook. Isto je crn, samo malo manje. Punica mi je plavooka. Punac smeđook. Žena plavooka. Imam dvoje djece, treće je na putu. Oboje djece imaju smeđe oči. Žena ima brata. Šogor ima smeđe oči. I zelenooku ženu. Boja očiju njegove djece je ovisila samo o njemu. Ima 2 gena, smeđi (koji je dominantan) i plavi (koji je recesivan). Šanse za svako dijete su 50:50. Prvo dvoje djece su mu smeđooki, a tek treće je zelenooko... Imaš dosta vjerojatnosti tu. Ovisi ti o prehrani, o seksualnoj poželjnosti i slično. Ako su nekom preci bili stočari, to znači da su pravili jeli više mesa, pa su više. Ako su bili poljoprivrednici to znači da su obično bili širi. O prehrani u ranom djetinjstvu, aktivnostima i sličnim stvarima ovisi kako ćeš izgledati. Moji su oduvjek bili mesožderi. Valjda smo zato ja i brat visoki. s one strane dinare je napisao/la: Citat: Ako te zanima više, mislim da se možeš testirati, negdje između 50 i 100 eura je test. Samo ih imaš više, yDNA, autosomalni, mDNA... I više kompanija, više markera. ne bi bilo loše, vidit ćeš bude se poklapalo 1/1 sa vujadinovim Mala je vjerojatnost za to, on je po tome ispao Albanac  s one strane dinare je napisao/la: Citat: Nemoj mi reć da si vjerovao u genetsku Dinaridsku naciju od Trsta do Albanije? jesam, i još uvijek nisam odvjerovao  trebat će neka pojednostavljena bojanka za nas pogluplje  Dao sam ti gore neka pojašnjenja  s one strane dinare je napisao/la: Ceha je napisao/la: nemogu više, umorio se pravo, reci mi da sam isti hrvat ko i kralj tomislav i može tema pod ključ   Tako bi trebalo biti. Tomislav je vjerojatno crnokosa i crooka mrga bio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Genetika Hrvata Postano: 17 vel 2019, 03:15 |
|
|
s one strane dinare je napisao/la: i šta određuje fenotip?? ja i neki random crnogorac smo izgledom 10 puta sličniji nego ja i neki random zagorec. ali po tebi smo ja i zagorec genetski isti a ja i crnogorac nismo. šta određuje fenotip ako ne genetika? Objasnio sam ti gore. Ovdje imaš jednu dobru raspravu (par zanimljivih postova); http://www.forum.hr/showthread.php?p=65 ... st65596419http://www.forum.hr/showthread.php?p=65 ... st65586747http://www.forum.hr/showthread.php?p=65 ... st65303187Lik ima I2a, zagorec je, kaže da je po legendi ta podgrupa srodstvu i s nekim češkim kraljevima  Gledaj sada karte; Ovo je I2a+R1a (dakle, slavenski mix); https://imghost.io/image/GH2aoPogledaj razliku Hrvati i Srbi Ovdje ti je I2a-north; https://imghost.io/image/G09S6Mala razlika prema Slovencima. I I2a-south; https://imghost.io/image/G0u6dRazlika od par posto nije nekaj, ali fino se vidi središte i granjanje. Ovo ti je I2a sveskupa; https://imghost.io/image/G06vQPazi Zakarpaće  A ovo je R1a; https://imghost.io/image/G07OSJoš jednom, pogledaj I2a+R1a (dakle, slavenski mix); https://imghost.io/image/GH2aoZa Srbe, Crnogorce i Albance pogledaj ovo; https://imghost.io/image/TCYFCTo je onaj e, "somalski" gen, iako ovisi o grupi, ovaj na sjeveru je vjerojatno druga podgrana, to je došlo sa Slavenima, a ovaj na jugu je albanski Pogledaj Srbe oko Banja Luke... Pogledaj Crnogorce... Ovo je isto "albanski" ili domorodački (s blagim primjesama turskog) gen; https://imghost.io/image/TtSwBHaplogrupa J Ovo je baltski, toga ima malo; https://imghost.io/image/TtUBkA ovo je I1, predgermanski, po balkanu su to vjerojatno potomci Gota i sličnih silovatelja; https://imghost.io/image/TCxZoKužiš razliku između tebe i Crnogorca? Ti si došao s Karpata, a njemu je vjerojatno Albanac predak.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Genetika Hrvata Postano: 17 vel 2019, 03:22 |
|
|
s one strane dinare je napisao/la:  zbog toga sam otvorio temu, većina crne gore je isto cca 185, a sjeverna hrvatska bliže 175 nego 180 to je ogromna razlika i opet nije samo visina u pitanju nego cijelokupni "fenotip" I insekti i ptice i pterodaktili imaju krila, pa nemaju iste pretke. Fenotip je prilagodba okolišu, ništa više. Krš voli visoke i crnokose (uglavnom). s one strane dinare je napisao/la: ako je istina da halpogrupe i genetika nemaju veze sa fenotipom i izgledom (ne znam kojom logikom je to moguće ali ajde klasificiran sam kao glupan svakako) onda preimenovat temu u fenotipi hrvata da ne gubimo vrijeme bezveze Genotip daje samo krajnju granicu. Osoba koja će u razdoblju od 12 do 20 vježbat veslanje će imati široka leđa, genotip će tu dati samo nijanse. Riječ je o life-style-u, nothing more.... A razlika u fenotipu načelno nije tolika, gle ovu kartu; https://www.google.hr/search?rlz=1C1GCE ... 1woX617x4M: Ne izgleda isto čovjek koji je cjelog života jeo žgance i onaj koji je jeo janjetinu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Genetika Hrvata Postano: 17 vel 2019, 03:35 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Genetika Hrvata Postano: 17 vel 2019, 09:27 |
|
|
s one strane dinare je napisao/la: nismo iliri, nismo isto slavensko pleme koje je došlo prije 13-14 stoljeća, šta smo onda, marsovci? Ne se sikirat. Najveće sličnosti imaš sa Jovicom iz Trebinja,i Radetom iz Grahova. Sa Cehom imaš sličnosti ko ja s Japancima. 
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Diablo
|
Naslov: Re: Genetika Hrvata Postano: 17 vel 2019, 10:41 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: s one strane dinare je napisao/la: nismo iliri, nismo isto slavensko pleme koje je došlo prije 13-14 stoljeća, šta smo onda, marsovci? Ne se sikirat. Najveće sličnosti imaš sa Jovicom iz Trebinja,i Radetom iz Grahova. Sa Cehom imaš sličnosti ko ja s Japancima.  Vece slicnosti imaju Jovica i Rade sa Cehom nego sa nekim Nemanjom iz Srbije (pogotovo juzne). Počevsi od mentaliteta pa do fizickog izgleda... 
_________________ Hrvatska ,Slovenija ,Srbija,Crna Gora ,Makedonija te Kosovo su građanski dok se jadni bošnjo bori čak i za ovakav Dayton...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Genetika Hrvata Postano: 17 vel 2019, 10:49 |
|
|
Diablo je napisao/la: Vece slicnosti imaju Jovica i Rade sa Cehom nego sa nekim Nemanjom iz Srbije (pogotovo juzne). Počevsi od mentaliteta pa do fizickog izgleda...  Ne,sa cehom imaju još manje zajedničkog. Cehi fali dlaka na prsima,20-30 kg i 20-ak cm visine.  Veće sličnosti imate ti i dinara samnom i Vujadinom,nego sa cehom.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Diablo
|
Naslov: Re: Genetika Hrvata Postano: 17 vel 2019, 13:58 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Diablo je napisao/la: Vece slicnosti imaju Jovica i Rade sa Cehom nego sa nekim Nemanjom iz Srbije (pogotovo juzne). Počevsi od mentaliteta pa do fizickog izgleda...  Ne,sa cehom imaju još manje zajedničkog. Cehi fali dlaka na prsima,20-30 kg i 20-ak cm visine.  Veće sličnosti imate ti i dinara samnom i Vujadinom,nego sa cehom. Znaci li to da smo ja i dinara srbi ili ?? 
_________________ Hrvatska ,Slovenija ,Srbija,Crna Gora ,Makedonija te Kosovo su građanski dok se jadni bošnjo bori čak i za ovakav Dayton...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Genetika Hrvata Postano: 17 vel 2019, 14:43 |
|
|
Znaci fenotip se forimra slican i od razlicitog genotipa ako te dvije razlicite genotipne grupe zive u istim uvjetima? A kad zaronis u gene i pogledas koji je gen potekao od kojega visis srodne ili iste genotipe koji imaju razlicite fenotipe :) Zato smo ja i ceha u rodu a ne vujadin i zato ceha nije slovenec  Sad sam kapiral!
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Genetika Hrvata Postano: 17 vel 2019, 14:44 |
|
|
 Vidite kako se ovdije I2 gen siri jednom izbocinom na srbiju? To vam je dokaz da su hrvati zapravo srbi 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Leeroy Jenkins
|
Naslov: Re: Genetika Hrvata Postano: 17 vel 2019, 14:47 |
|
Pridružen/a: 21 stu 2015, 17:34 Postovi: 3508 Lokacija: Folklorni srboćetnik, praktični muslimanski Bunjevac
|
Diablo je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Ne,sa cehom imaju još manje zajedničkog. Cehi fali dlaka na prsima,20-30 kg i 20-ak cm visine.  Veće sličnosti imate ti i dinara samnom i Vujadinom,nego sa cehom. Znaci li to da smo ja i dinara srbi ili ??  Dinari je svakako bolje da ne gleda po svom Y hromozomu.
_________________ Robi lopove vrati bodove!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Genetika Hrvata Postano: 17 vel 2019, 15:38 |
|
|
Diablo je napisao/la: Znaci li to da smo ja i dinara srbi ili ??  Jedino što ti i dinara imate zajedničko sa cehom,je možda graševina. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ancient Order
|
Naslov: Re: Genetika Hrvata Postano: 17 vel 2019, 16:18 |
|
|
|
Ne u potpunosti Shvatio sam dinare, ali slazem se. Za mene bitnije izgleg, lice ,stas, pa i pigmentacija , ali ne malopoznataja mozga pola-pseudoznanost s haplogrupama i molekulama.. Bitnije za mi sto vidim sam svojima ocima. To je dosta govori o porjeklu covjeka, a cesto i osobinama njega karaktera.
Nekto u Engelskoj jos udavno prije Hitlera rekao: Rasa je (skoro da) sve i sam potpuno slazem se. Za mene bitno sto sam vidim svojima ocima, ali ne neke haplogrupe koji skoro da nema veze s rasom.
Mi smo Dinaridi i za nordida visa, barem istovrjedna rasa i time se ponosim.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ancient Order
|
Naslov: Re: Genetika Hrvata Postano: 17 vel 2019, 16:24 |
|
|
|
A halstatt nordidi iz Norveskih planina ovo nasa braca, a ne rusi sa svojima finskima(pola-azijskima) genama.
Crnogorci, Hercegovci, Dmatinci to je golden standart covjeka, i ako kome je smeta nasa rasa i njena zaglavna djerzava(i), proterao bi taj olos s ovog svijeta generalno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Diablo
|
Naslov: Re: Genetika Hrvata Postano: 17 vel 2019, 16:56 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Diablo je napisao/la: Znaci li to da smo ja i dinara srbi ili ??  Jedino što ti i dinara imate zajedničko sa cehom,je možda graševina.  Bitno da srbin iz bih i srbin s one strane granice imaju dosta toga zajednickog, yebo hrvateke 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Genetika Hrvata Postano: 17 vel 2019, 17:03 |
|
|
Ancient Order je napisao/la: A halstatt nordidi iz Norveskih planina ovo nasa braca, a ne rusi sa svojima finskima(pola-azijskima) genama.
Crnogorci, Hercegovci, Dmatinci to je golden standart covjeka, i ako kome je smeta nasa rasa i njena zaglavna djerzava(i), proterao bi taj olos s ovog svijeta generalno. Jeste se vi gore gonjali nekad davno? Mislim jel bio taj obicaj 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ancient Order
|
Naslov: Re: Genetika Hrvata Postano: 17 vel 2019, 17:04 |
|
|
 Npr Milo Đukanovic, zar ne stvarni podtip Dinarid, i kojeg "somalijskog" gena on ima na izgled sbog toga da Crnogorac? Hoces da reci on nije Bjekac?? Sta si recis uopce... Somalski gen.. Crnogorci po genetickim(ne uzmem i izgled v obzir) jedna iz najcistih skupina Bjele rase, i kod njih nije rjetkost cak i plavoooki svettlokosi(ali ne ovo previse bitno) Mongolskoj mjesavini kroz istrazivanija jod njih skoro da nema. Oprosti, ali Hrvati sjevernjaki koji ponose za sebe da ne gorstaki divljaci nemaju vise rasnoj cistoci od njih. Zar nije mjesali sa Mađarima koji uopce djelomicno azijskog porjekla? Vi sjevernjaki zbog neznam cega racunajete da bolji od dinarida gorstaka iliti oupce odna rasa. Odna nacija mozga, ali rasa za me je bitnije. Neka bude Hrvatska, ali Dinaridi moraju sacuvati svoj izuzetni ponos i rasnu cistocu kao zlati standart covjeka u skoro da svakom pogledu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Genetika Hrvata Postano: 17 vel 2019, 19:00 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Ne se sikirat. Najveće sličnosti imaš sa Jovicom iz Trebinja,i Radetom iz Grahova. Sa Cehom imaš sličnosti ko ja s Japancima.  S obzirom da su većina predaka Jovice i Radeta Hrvati, samo da im je uletio neki pravoslavni Albanac i Turčin s bliskog istoka... Moguće je da je i autosomalni genotip sličan. Diablo je napisao/la: Vece slicnosti imaju Jovica i Rade sa Cehom nego sa nekim Nemanjom iz Srbije (pogotovo juzne). Počevsi od mentaliteta pa do fizickog izgleda...  Nemanja iz južne Srbije, koji živi par km od Sofije je realno Bugar. Graničar18 je napisao/la: Ne,sa cehom imaju još manje zajedničkog. Cehi fali dlaka na prsima,20-30 kg i 20-ak cm visine.  Veće sličnosti imate ti i dinara samnom i Vujadinom,nego sa cehom. Kaj bi ti, da sam gorila od 2 i pol metra i 120-130 kila? Eminencija je napisao/la: Znaci fenotip se forimra slican i od razlicitog genotipa ako te dvije razlicite genotipne grupe zive u istim uvjetima? A kad zaronis u gene i pogledas koji je gen potekao od kojega visis srodne ili iste genotipe koji imaju razlicite fenotipe :) Zato smo ja i ceha u rodu a ne vujadin i zato ceha nije slovenec  Sad sam kapiral! U ljudskom tijelu ima gro gena. Većina gena koji se nalaze na y kromosomu, ili u mitohondrijskoj dna ne utječu na izgled. Pogledaj R1b, zapadnoeuropsku grupu. Kakve veze imaju ovi oko Čada s Tatarima i Ircima? U fizičkom izgledu. YDNA pokazuje porijeklo, direktnu očevu liniju. Valjda znaš i da je pička pička, a ne fotokopirni aparat  Eminencija je napisao/la:  Vidite kako se ovdije I2 gen siri jednom izbocinom na srbiju? To vam je dokaz da su hrvati zapravo srbi  To ti je ono doseljavanje iz BiH u torlačku Srbiju, na mjesta s kojih su protjerani muslimanski albanci. Pogledaj di je I2 60+% (Imota, Zabiokovlje, zapadna Hercegovina), a di je 30% (uz Moravu). Rađe gledaj di su ostali pravoslavni Albanci. I di su se selili. https://imghost.io/image/TCYFC
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|