|
|
Stranica: 11/36.
|
[ 890 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
totem
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 18 kol 2010, 09:58 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
Sto mu znaci ona traka na ruci?  Hodzin zapis?
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zrinki_frank
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 18 kol 2010, 11:06 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
totem
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 18 kol 2010, 11:33 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
|
Sto pises van teme? Pa gdje je ovdje moderacija?
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hadeka
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 24 kol 2010, 21:15 |
|
Pridružen/a: 06 pro 2009, 23:19 Postovi: 1059 Lokacija: Rekoše nam "u banani"! Do kad, vidit ćemo!
|
Starfucker226 je napisao/la:  Meho Zulić: Ljudi su se jako veselili, brate rođeni, da ih se njihovi vojnički zapovjednici sjećaju i da se uzdržava vjera. Dobro je, brate, da ljudi ne ostave Boga! Neka se štuje Boga, a čuva Hrvatsku! Tko veli da je Srbin, neka ide u Srbiju, tko veli da je Slovenac neka ide u Sloveniju, a tko veli da je Turčin, neka ide, brate u Tursku, a neka ostanu Hrvati, pa neka slavi svaki svoje u svojoj svetoj kući. Kada sam malen bio, majka me je naučila tako, da sam Hrvat i da sam muslimanske vjere. Tako ću ja i ostati, dragi moj brate, pa što Allah da. Svaka mu zlatna. 
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 24 kol 2010, 21:52 |
|
|
Starfucker226 je napisao/la:  Meho Zulić: Ljudi su se jako veselili, brate rođeni, da ih se njihovi vojnički zapovjednici sjećaju i da se uzdržava vjera. Dobro je, brate, da ljudi ne ostave Boga! Neka se štuje Boga, a čuva Hrvatsku! Tko veli da je Srbin, neka ide u Srbiju, tko veli da je Slovenac neka ide u Sloveniju, a tko veli da je Turčin, neka ide, brate u Tursku, a neka ostanu Hrvati, pa neka slavi svaki svoje u svojoj svetoj kući. Kada sam malen bio, majka me je naučila tako, da sam Hrvat i da sam muslimanske vjere. Tako ću ja i ostati, dragi moj brate, pa što Allah da. Ovo je čini mi se pisao Maksu Luburiću.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
| Vrh |
|
 |
|
G-recht
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 31 kol 2010, 16:46 |
|
|
|
Joj dane fakat si cudan tip. Citam te na vise foruma, izmedju ostalog i na onom ultrafundamentalistickom smecu Islambosna.com..i zaista te ne kontam. Pa sta ti mislis, samo zbog toga sto islamiste ne interesuje tvoj pokusaj hrvatiziranja Bosnjaka (jer ih ujedno ne interesuju nacije koje smatraju, s pravom opet, primitivnom pojavom, oni tebe bolan slusaju i kolko god te naizgled prihvatili ti ces uvijek biti i ostati "kaurin") da ces vratiti tocak proslosti unazad? Mislim ono, zaista si napaljen, ides cak u Potocare na godisnjicu genocida, itd., kako ti nije zao vremena, pa mlad si covjek (sudeci po slikama)?
Pozdrav
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 31 kol 2010, 17:02 |
|
|
G-recht je napisao/la: Joj dane fakat si cudan tip. Citam te na vise foruma, izmedju ostalog i na onom ultrafundamentalistickom smecu Islambosna.com..i zaista te ne kontam. Pa sta ti mislis, samo zbog toga sto islamiste ne interesuje tvoj pokusaj hrvatiziranja Bosnjaka (jer ih ujedno ne interesuju nacije koje smatraju, s pravom opet, primitivnom pojavom, oni tebe bolan slusaju i kolko god te naizgled prihvatili ti ces uvijek biti i ostati "kaurin") da ces vratiti tocak proslosti unazad? Mislim ono, zaista si napaljen, ides cak u Potocare na godisnjicu genocida, itd., kako ti nije zao vremena, pa mlad si covjek (sudeci po slikama)?
Pozdrav Ne ima veze što sam ja za njih kaurin, jerbo niti ja njih ne smatram podpuno izpravnim vjernicima, s obzirom da ne priznaju Sveto Trojstvo i slično, ter se ja uviek pomolim za to da muslimani spoznaju Isusa kano Sina Božjeg, ali oni su moja krvna braća, ter mnogi od njih i mene ,,kaurina'' smatraju krvnim bratom ili prijateljom. Tako da ja niti s njima ne izbjegavam vjerske razprave, bilo u živo, bilo na pričaonici. Po nekima, gubim ja vrieme i kad idem u Vukovar i Bleiburg, a neki čak misle da gubim vrieme kad idem u crkvu, ali eto ja mislim da na taj način radim koristno i za sebe i za druge. A što se tiče islambosna.com, njima čak manje smeta ustaštvo nego službenom uredničtvu ovdje. Ljudi tamo uče o islamskoj vjeri, ter nisam učio da bilo gdje spremaju terorističke napade, a uviek osude kad se dogodi neki napad Talibana na nedužne ljude. Primjetio sam da dosta njih ima izuzetno izražen stupanj obće ljudskosti.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
| Vrh |
|
 |
|
G-recht
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 31 kol 2010, 17:12 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: G-recht je napisao/la: Joj dane fakat si cudan tip. Citam te na vise foruma, izmedju ostalog i na onom ultrafundamentalistickom smecu Islambosna.com..i zaista te ne kontam. Pa sta ti mislis, samo zbog toga sto islamiste ne interesuje tvoj pokusaj hrvatiziranja Bosnjaka (jer ih ujedno ne interesuju nacije koje smatraju, s pravom opet, primitivnom pojavom, oni tebe bolan slusaju i kolko god te naizgled prihvatili ti ces uvijek biti i ostati "kaurin") da ces vratiti tocak proslosti unazad? Mislim ono, zaista si napaljen, ides cak u Potocare na godisnjicu genocida, itd., kako ti nije zao vremena, pa mlad si covjek (sudeci po slikama)?
Pozdrav Ne ima veze što sam ja za njih kaurin, jerbo niti ja njih ne smatram podpuno izpravnim vjernicima, s obzirom da ne priznaju Sveto Trojstvo i slično, ter se ja uviek pomolim za to da muslimani spoznaju Isusa kano Sina Božjeg, ali oni su moja krvna braća, ter mnogi od njih i mene ,,kaurina'' smatraju krvnim bratom ili prijateljom. Tako da ja niti s njima ne izbjegavam vjerske razprave, bilo u živo, bilo na pričaonici. Po nekima, gubim ja vrieme i kad idem u Vukovar i Bleiburg, a neki čak misle da gubim vrieme kad idem u crkvu, ali eto ja mislim da na taj način radim koristno i za sebe i za druge. A što se tiče islambosna.com, njima čak manje smeta ustaštvo nego službenom uredničtvu ovdje. Ljudi tamo uče o islamskoj vjeri, ter nisam učio da bilo gdje spremaju terorističke napade, a uviek osude kad se dogodi neki napad Talibana na nedužne ljude. Primjetio sam da dosta njih ima izuzetno izražen stupanj obće ljudskosti. Sve ja to tebi vjerujem ali njihovi stavovi, oni najvazniji, jednostavno nisu uskladljivi sa modernim nacinom zivota (a taj mi je, ruku na srce, vazniji od svake ideologije, pa i vjerske). Kao drugo, moze biti da neki od njih nemaju nista protiv ustastva, sto iz neznanja sto iz mrznje prema Srbima, ali Bosnjaci su izgradili modernu naciju i ne moze ih vise "bog otac" natjerati da se oni toga odreknu. Posto ustaska ideologija spodrazumjeva "Hrvatsku do Drine", a samim time negira bosansko-hercegovacku drzavnost za koju su se izborili Bosnjaci, ni ovo sto ti proslijedjujes i za sta se zalazes nije uskladljivo sa onim sto bi se danas nazvalo "bosnjackim interesima"..tako da dzaba gubis vrijeme. Drugo, ja sam iz Gorazda (vidio sam ti one slike na Baccima s jaranom ti), i mogu ti reci da se tamo niko nije smatrao ustasom tokom zadnjeg rata..dosla je 93. jedna jedinica HOS-a ali oni nisu uradili nista, nisu poznavali teren, pa se nakon kraceg vremena vratili preko Grebka nazad. Trece, "ista krv" kazes. A po cemu se definise "ista krv"? sve i da su tacne teorije o nasim zajednickim potomcima "od stoljeca sedmog" toliko se toga u toku vremena pomijesalo da takve "prirodnjacke" teorije jednostavno nemaju smisla. Pozdrav
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 31 kol 2010, 17:44 |
|
|
G-recht je napisao/la: Sve ja to tebi vjerujem ali njihovi stavovi, oni najvazniji, jednostavno nisu uskladljivi sa modernim nacinom zivota (a taj mi je, ruku na srce, vazniji od svake ideologije, pa i vjerske). Kao drugo, moze biti da neki od njih nemaju nista protiv ustastva, sto iz neznanja sto iz mrznje prema Srbima, ali Bosnjaci su izgradili modernu naciju i ne moze ih vise "bog otac" natjerati da se oni toga odreknu. Posto ustaska ideologija spodrazumjeva "Hrvatsku do Drine", a samim time negira bosansko-hercegovacku drzavnost za koju su se izborili Bosnjaci, ni ovo sto ti proslijedjujes i za sta se zalazes nije uskladljivo sa onim sto bi se danas nazvalo "bosnjackim interesima"..tako da dzaba gubis vrijeme.
Drugo, ja sam iz Gorazda (vidio sam ti one slike na Baccima s jaranom ti), i mogu ti reci da se tamo niko nije smatrao ustasom tokom zadnjeg rata..dosla je 93. jedna jedinica HOS-a ali oni nisu uradili nista, nisu poznavali teren, pa se nakon kraceg vremena vratili preko Grebka nazad.
Trece, "ista krv" kazes. A po cemu se definise "ista krv"? sve i da su tacne teorije o nasim zajednickim potomcima "od stoljeca sedmog" toliko se toga u toku vremena pomijesalo da takve "prirodnjacke" teorije jednostavno nemaju smisla. Pozdrav
Prvo, svaka čast na tome što si iz Goražda, ter eto da si nitko i ništa samo bih te sbog toga cienio. A zatim, ti govoriš o tamošnjem HOS-u kano o jedinici koja je došla tamo, ali dobar dio HOS-ovaca su činili upravo samo Goraždani, kojih je negdje prieko 30-ak bilo na obuci u Hrvatskoj i Sloveniji 1991., a za to je bio zaslužan Fočak Alija Šiljak, inače zapovjednik HOS-a i dopredsjednik u HSP-u. Baš nas je vodio po Goraždu jedan musliman HOS-ovac, tako da znam poprilično o tome od samih goraždanskih HOS-ovaca koji tamo još uviek žive. Znam za to da su goraždanski HOS-ovci znali provaljivati u neprijateljsko područje, čak na područje Srbije kako bi došli do hrane i oružja. Također, zanimljivo je to da su se u Goraždu počeli 90-ih liepiti oglasi s Tuđmanom i HDZ-om prije nego u samoj Hercegovini. Mi smo čovječe odmah uz Goražde na Drini pjevali na sav glas Evo zore, evo dana...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
G-recht
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 31 kol 2010, 18:59 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: G-recht je napisao/la: Sve ja to tebi vjerujem ali njihovi stavovi, oni najvazniji, jednostavno nisu uskladljivi sa modernim nacinom zivota (a taj mi je, ruku na srce, vazniji od svake ideologije, pa i vjerske). Kao drugo, moze biti da neki od njih nemaju nista protiv ustastva, sto iz neznanja sto iz mrznje prema Srbima, ali Bosnjaci su izgradili modernu naciju i ne moze ih vise "bog otac" natjerati da se oni toga odreknu. Posto ustaska ideologija spodrazumjeva "Hrvatsku do Drine", a samim time negira bosansko-hercegovacku drzavnost za koju su se izborili Bosnjaci, ni ovo sto ti proslijedjujes i za sta se zalazes nije uskladljivo sa onim sto bi se danas nazvalo "bosnjackim interesima"..tako da dzaba gubis vrijeme.
Drugo, ja sam iz Gorazda (vidio sam ti one slike na Baccima s jaranom ti), i mogu ti reci da se tamo niko nije smatrao ustasom tokom zadnjeg rata..dosla je 93. jedna jedinica HOS-a ali oni nisu uradili nista, nisu poznavali teren, pa se nakon kraceg vremena vratili preko Grebka nazad.
Trece, "ista krv" kazes. A po cemu se definise "ista krv"? sve i da su tacne teorije o nasim zajednickim potomcima "od stoljeca sedmog" toliko se toga u toku vremena pomijesalo da takve "prirodnjacke" teorije jednostavno nemaju smisla. Pozdrav
Prvo, svaka čast na tome što si iz Goražda, ter eto da si nitko i ništa samo bih te sbog toga cienio. A zatim, ti govoriš o tamošnjem HOS-u kano o jedinici koja je došla tamo, ali dobar dio HOS-ovaca su činili upravo samo Goraždani, kojih je negdje prieko 30-ak bilo na obuci u Hrvatskoj i Sloveniji 1991., a za to je bio zaslužan Fočak Alija Šiljak, inače zapovjednik HOS-a i dopredsjednik u HSP-u. Baš nas je vodio po Goraždu jedan musliman HOS-ovac, tako da znam poprilično o tome od samih goraždanskih HOS-ovaca koji tamo još uviek žive. Znam za to da su goraždanski HOS-ovci znali provaljivati u neprijateljsko područje, čak na područje Srbije kako bi došli do hrane i oružja. Također, zanimljivo je to da su se u Goraždu počeli 90-ih liepiti oglasi s Tuđmanom i HDZ-om prije nego u samoj Hercegovini. Mi smo čovječe odmah uz Goražde na Drini pjevali na sav glas Evo zore, evo dana... Ti si u svakom slucaju dobronamjeran, to se da vidjeti i na osnovu onog sto pises i na islambosni i za sta se zalazes, dakle u to ne sumnjam ;) Sto se tice diverzantskih akcija, na taj nacin se tamo ratovalo, partizanski - drugacije nije ni moglo, eto npr. 1. Slavna Visegradska Brigada (Sejdic) je brojala oko trista do cetristo boraca a pokrivala front duzine pedesetak kilometara ;) dakle, nisu to radili samo HOS-ovci vec se radilo o uobicajenoj praksi (ubacujes grupe boraca po noci iza neprijateljskih linija, napadas ujutro na vise ciljeva - obicno su akcije propadale, a bilo je i uspjesnih, jer je oficirski kadar bio maltene nula tako da uvijek neko zasere, ne napadne, zakasni, itd..) a za HOS.-ovce ne znam da su ikako napadali. Islo se cak do Priboja po namjeru, vecinom cigare i klopa..do sandzaka. Imas u ovoj Sejdicevoj knjizi dosta toga ako te zanima (ipak, oprez, nije da je lagao ali mnoge stvari nije spomenuo tako da ponekad ispadne da se eto maltene kao samo 1. Slv.Brg. borila a ostali... http://www.youtube.com/watch?v=4nyPk_qfLI8Najpoznatiji su diverzanti rahmetli Dizdara (Dizdarevic Ferid) iz Cajnica, dakle front prema Cajnicu, Trebesko Brdo, Kozara, ...e sta su im ti ljudi radili dok ne zaglavise svi - osim dvojica - u zimu 94. u tkzv. inteligentno minsko polje, ekstra postavljeno od strucnjaka iz Srbije (govorilo se tad da je bio neki Rus ali danas se zna ko je bio taj oficir i odakle je)..jedini prezivjeli je pricao da su u Cajnicu (tri km od mjesta pogibije) pucali cijelu noc slavljeci..dva rodjaka su mi bili uz Dizdara, jedan poginuo. To je jedno, drugo je i da su se 94. cetnici mogli komotno usetati u grad jer je gotovo sve puklo osim Pobjede koju je, doista, odbranio Sejdic - komandant koji je na pocetku rata vlastitim rukama ubio cetnika, tkvz. kapitalca (masan, bradat) a poslije pucajuci iz svih oruzja isao naprijed s borcima (eto u okrugu Pobjede je pucao naizmjenicno iz PAM.a, snajpera i RPG-a), cak nakon propalih akcija sam zalazio u neprijateljsku teritoriju izvlacevi zaostale i mrtve (ziva istina, to ne tvrdi samo on)...uvelicava se i to oko Gorazda, jebiga, jest bilo hrabrosti i dobrih akcija ali i politike..vecina hrabrih su izginuli, to ti je istina. Mozda te interesuje, onaj srpski film "Lepa sela lepo gore": radi se o akciji Sejdicevih boraca kod tunela Brodar kad su porokali dosta cetnika a njih nekoliko se sakrilo u tunel u kojem su ostali nekolika dana, po noci se nekoliko izvuklo..ovdje su ih Sejdicevi podobro nagrdili..uostalom cuj i sam. http://www.youtube.com/watch?v=46G9fShEJRUOpet, ono sto sam ti rekao gore u vezi neuskladljivosti ideologije koju zastupas sa realnoscu stoji - Bosnjaci i Hrvati mogu samo ravnopravno zajedno a nikako pod plastom Hrvatstva pri cemu se negira bosnjacka nacija i bosanska drzava. To ti kazem ja ciji je dedo bio u SS-handzaru a rodjak od nane sa Franceticem u CL ;) Pozdrav
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 31 kol 2010, 19:24 |
|
|
|
Hvala na pojedinim obširnim pojašnjenjima. S obzirom kako si onako napao islambosnu, nisam uobće pomislio da si Bošnjak. Ja sam za ravnopravan odnos Hrvata i Bošnjaka na području od Trsta do Sandžaka, bez da ijedan Hrvat katolik tupi bilo kojem Bošnjaku muslimanu o tome u kolikoj se mjeri smije biti musliman, ter u vezi toga kako se oni imaju pravo zvati, također i da Bošnjak ne pametuje u vezi vjere i narodnosi nekom Hrvatu katoliku. Zato i jesam za konfederaciju, znači savez dviju država, jerbo na žalost još uviek jedan Dragan Čović ne može predstavljati muslimana, a Haris Silajdžić katolika. Nekad u NDH je bilo svejdno je li se zoveš Suljo ili Ante. Tvojim predcima svaka čast i slava, ter neka ti budu na ponos, i ne samo tebi već svim Hrvatima i Bošnjacima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
G-recht
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 31 kol 2010, 19:44 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Hvala na pojedinim obširnim pojašnjenjima. S obzirom kako si onako napao islambosnu, nisam uobće pomislio da si Bošnjak. Ja sam za ravnopravan odnos Hrvata i Bošnjaka na području od Trsta do Sandžaka, bez da ijedan Hrvat katolik tupi bilo kojem Bošnjaku muslimanu o tome u kolikoj se mjeri smije biti musliman, ter u vezi toga kako se oni imaju pravo zvati, također i da Bošnjak ne pametuje u vezi vjere i narodnosi nekom Hrvatu katoliku. Zato i jesam za konfederaciju, znači savez dviju država, jerbo na žalost još uviek jedan Dragan Čović ne može predstavljati muslimana, a Haris Silajdžić katolika. Nekad u NDH je bilo svejdno je li se zoveš Suljo ili Ante. Tvojim predcima svaka čast i slava, ter neka ti budu na ponos, i ne samo tebi već svim Hrvatima i Bošnjacima. Upravo to bi i bilo lijepo vidjeti jednog dana - na zalost, historijska sansa je propustena 92. i 93. a bilo je dobrih izgleda i volje (da ne zapocinjem opet diskusiju o Kraljevicu) PS: nema na cemu, sto se tih podrucja tice znam podosta, a imam i literature, cak i srpske, pa ako te interesuje..bujrum, pitaj :) Islambosna, sta da ti kazem, njihov nacin razmisljanja nije moj, njihov pristup drzavnosti, naciji, pa i vjeri..nije moj. Njihova netolerancija mi nije prisna..Moderan zivot i Shariat tesko mogu skupa. U Shariatu ne postoji prostor za konferedaracije s "kaurima" ;) pozdrav
|
|
| Vrh |
|
 |
|
G-recht
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 31 kol 2010, 19:55 |
|
|
|
PS: Da li smijem znati odakle si ti, Dane? I kako to da dodjes bas u Gorazde? Mislim, nije bas ono..blizu Hrvatske, pa zato.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 31 kol 2010, 20:09 |
|
|
G-recht je napisao/la: Upravo to bi i bilo lijepo vidjeti jednog dana - na zalost, historijska sansa je propustena 92. i 93. a bilo je dobrih izgleda i volje (da ne zapocinjem opet diskusiju o Kraljevicu)
PS: nema na cemu, sto se tih podrucja tice znam podosta, a imam i literature, cak i srpske, pa ako te interesuje..bujrum, pitaj :)
Islambosna, sta da ti kazem, njihov nacin razmisljanja nije moj, njihov pristup drzavnosti, naciji, pa i vjeri..nije moj. Njihova netolerancija mi nije prisna..Moderan zivot i Shariat tesko mogu skupa. U Shariatu ne postoji prostor za konferedaracije s "kaurima" ;)
pozdrav
Vidim ja da bismo se mi dogovorili o svemu... bez ikakvih problema. ( Bez obzira na to gdje bismo se dogovarali - na Baščaršiji ili na Trgu Josipa Bana Jelačića ! ) Što se mene tiče, o svemu bismo se la(h)ko dogovorili - uz fildžan kahve ili kave !! :)) Razgovore bismo mogli voditi i na Mravinjcu, Osanici, Ustikolini... ili kod "Pede" - na Bijelim Vodama !!! Dabogda je, uz pjesmu sevdalinku, jednoga dana popili i u Banjoj Luci !!! Do sljedećeg razgovora ( muhabbeta ), bratski te pozdravljam i selamim !!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
G-recht
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 31 kol 2010, 20:16 |
|
|
|
Pozdrav i tebi! A vidim upoznat si i sa "Bijelim Vodama" ;)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 31 kol 2010, 20:27 |
|
|
G-recht je napisao/la: PS: Da li smijem znati odakle si ti, Dane? I kako to da dodjes bas u Gorazde? Mislim, nije bas ono..blizu Hrvatske, pa zato. Sve u svoje vrieme ! Doznat ćeš sve što triba i što te zanima. Niti Srebrenica nije bila "baš blizu" - pak smo išli ! Ni Foča nije bila "baš blizu" - pak smo išli ! Sa svim tim zastavama bili smo i u Kninu, Srbu, Čavoglavama, Kumrovcu... ! Uzskoro ćeš čuti ( i vidjeti slike ) gdje smo još bili. ( Tamo namjeravamo ići za nekoliko dana ! ) A Drina... i sva mjesta na njoj - sela, gradovi, brda i doline - stalno je u mojemu srcu, pak mi nije baš ni daleko ! Naprotiv !!! Za sada ti mogu reći da sam rodom s Plavog Jadrana - tvojega i mojega !!! Selam !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
G-recht
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 31 kol 2010, 20:53 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: G-recht je napisao/la: PS: Da li smijem znati odakle si ti, Dane? I kako to da dodjes bas u Gorazde? Mislim, nije bas ono..blizu Hrvatske, pa zato. Sve u svoje vrieme ! Doznat ćeš sve što triba i što te zanima. Niti Srebrenica nije bila "baš blizu" - pak smo išli ! Ni Foča nije bila "baš blizu" - pak smo išli ! Sa svim tim zastavama bili smo i u Kninu, Srbu, Čavoglavama, Kumrovcu... ! Uzskoro ćeš čuti ( i vidjeti slike ) gdje smo još bili. ( Tamo namjeravamo ići za nekoliko dana ! ) A Drina... i sva mjesta na njoj - sela, gradovi, brda i doline - stalno je u mojemu srcu, pak mi nije baš ni daleko ! Naprotiv !!! Za sada ti mogu reći da sam rodom s Plavog Jadrana - tvojega i mojega !!! Selam !!! U svakom slucaju interesantan lik ;) Dalmatinac, nisam vise htio ni znati vec reko da nisi mozda iz okoline Gorazda itd..ili Slavonac, posto tamo imam rodbine. Pozdrav i sve najbolje
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 01 ruj 2010, 09:52 |
|
|
G-recht je napisao/la: U svakom slucaju interesantan lik ;) Dalmatinac, nisam vise htio ni znati vec reko da nisi mozda iz okoline Gorazda itd..ili Slavonac, posto tamo imam rodbine.
Pozdrav i sve najbolje
Imam i dalmatinske krvi, ali sam s Kvarnera blizu Istre. Jednostavno je stvar u tome da onaj tko imalo sliedi hrvatska domoljubna načela, nikad ne će zaboravit Drinu i bosanske muslimane. Što misliš da bi se tvoji predci borili skupa s Antom Pavelićem, da je ovaj na bilo koji način ponižavao Bosnu i muslimane. Siguran sam da skupa poznamo mnoge iste ljude s Drine, ali imena određenih ljudi spominjem samo uživo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
G-recht
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 01 ruj 2010, 10:22 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: G-recht je napisao/la: U svakom slucaju interesantan lik ;) Dalmatinac, nisam vise htio ni znati vec reko da nisi mozda iz okoline Gorazda itd..ili Slavonac, posto tamo imam rodbine.
Pozdrav i sve najbolje
Imam i dalmatinske krvi, ali sam s Kvarnera blizu Istre. Jednostavno je stvar u tome da onaj tko imalo sliedi hrvatska domoljubna načela, nikad ne će zaboravit Drinu i bosanske muslimane. Što misliš da bi se tvoji predci borili skupa s Antom Pavelićem, da je ovaj na bilo koji način ponižavao Bosnu i muslimane. Siguran sam da skupa poznamo mnoge iste ljude s Drine, ali imena određenih ljudi spominjem samo uživo. Hm, dobro, ali jasno ti je najvjerovatnije da Paveliceva NDH nije obuhvatala tvoj kraj, pa ni veci dio Dalmacije. Kako god, ovaj tvoj koncept ravnopravnosti i konfederacije mi se svidja, obuhvatao bi cijelu BiH i Hrvatsku - taman. Pitanje je samo kako bi se zvala ta konfederacija? Hrvatsko-Bosanska konfederacija? Mislim da bi to ime bilo taman. Istru, ruku na srce, nisam bas ocekivao ali je poznam maltene uzduz i poprijeko. Blago vama, daleko od Srbijice i ratnih pojava. :)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 01 ruj 2010, 10:32 |
|
|
G-recht je napisao/la: Hm, dobro, ali jasno ti je najvjerovatnije da Paveliceva NDH nije obuhvatala tvoj kraj, pa ni veci dio Dalmacije. Kako god, ovaj tvoj koncept ravnopravnosti i konfederacije mi se svidja, obuhvatao bi cijelu BiH i Hrvatsku - taman. Pitanje je samo kako bi se zvala ta konfederacija? Hrvatsko-Bosanska konfederacija? Mislim da bi to ime bilo taman.
Istru, ruku na srce, nisam bas ocekivao ali je poznam maltene uzduz i poprijeko. Blago vama, daleko od Srbijice i ratnih pojava. :)
1943. je Pavelić razkinuo rimske ugovore, a to je priznala čak i Njemačka, makar je tamo zadržala svoju vojsku. Hrvatsko-Bosanska ili Bosansko-Hrvatska bi bilo sasvim u redu. Ima kod nas i Srba, samo ovdje glume velike Jugoslavene i šuruju s Talijanima koji su itekako još opasnost, pogotovo za Istru, jerbo hrvatska se vlast sbog EU izuzetno ulaguje Talijanima. Mi Hrvati tribamo Bošnjake, jednako kano vi nas.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hadeka
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 01 ruj 2010, 12:15 |
|
Pridružen/a: 06 pro 2009, 23:19 Postovi: 1059 Lokacija: Rekoše nam "u banani"! Do kad, vidit ćemo!
|
Hroboatos je napisao/la: Ovo je neloš tuk na utuk praznoglavim Muslimanima (Bošnjaci od paleolitika), no, znamo da je to pokopana prošlost i realno nepostojeća opcija.
Laži bošnjačko-muslimanskoga poludjeloga nacionalizma valja raspršiti, i na ovaj način. Upravo tako. 
|
 |
|
G-recht
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 01 ruj 2010, 13:23 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: G-recht je napisao/la: Hm, dobro, ali jasno ti je najvjerovatnije da Paveliceva NDH nije obuhvatala tvoj kraj, pa ni veci dio Dalmacije. Kako god, ovaj tvoj koncept ravnopravnosti i konfederacije mi se svidja, obuhvatao bi cijelu BiH i Hrvatsku - taman. Pitanje je samo kako bi se zvala ta konfederacija? Hrvatsko-Bosanska konfederacija? Mislim da bi to ime bilo taman.
Istru, ruku na srce, nisam bas ocekivao ali je poznam maltene uzduz i poprijeko. Blago vama, daleko od Srbijice i ratnih pojava. :)
1943. je Pavelić razkinuo rimske ugovore, a to je priznala čak i Njemačka, makar je tamo zadržala svoju vojsku. Hrvatsko-Bosanska ili Bosansko-Hrvatska bi bilo sasvim u redu. Ima kod nas i Srba, samo ovdje glume velike Jugoslavene i šuruju s Talijanima koji su itekako još opasnost, pogotovo za Istru, jerbo hrvatska se vlast sbog EU izuzetno ulaguje Talijanima. Mi Hrvati tribamo Bošnjake, jednako kano vi nas. Samo da ponovim, mislim da bi se ja i ti prilicno dobro razumjeli. ;) A Istra ko Istra, najljepsi dio Hrvatske - Srbi ko Srbi, kad su u manjini onda su Jugosloveni..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Neretva73
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 01 ruj 2010, 13:32 |
|
Pridružen/a: 13 vel 2010, 19:53 Postovi: 781 Lokacija: iza kantuna
|
|
dane, da ti nisi mozda Hrvat , muslimanske vjere?
_________________ ujeo vuk magarca
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zapovjednik
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 01 ruj 2010, 13:35 |
|
|
|
Prije bi reko Bosnjak katolicke vjere ali ne vjerujem samo je dobar momak.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Neretva73
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 01 ruj 2010, 13:39 |
|
Pridružen/a: 13 vel 2010, 19:53 Postovi: 781 Lokacija: iza kantuna
|
zapovjednik je napisao/la: Prije bi reko Bosnjak katolicke vjere ali ne vjerujem samo je dobar momak. ne vjerujes da je tj. "ti bi reko"Bosnjak katolik" , po tomu je ipak Hrvat, muslimanske vjere, i dobar momak.. Jebate led, kako si ti glup covjek, da te nema tribalo bi te izmisliti.
_________________ ujeo vuk magarca
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|