|
|
Stranica: 15/36.
|
[ 883 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Vii
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 29 vel 2012, 13:30 |
|
|
Tomislav Diablo je napisao/la: Stjepan Tvrtko je napisao/la: Čitam danas na nekoj muslimanskoj stranici ispovjest čovjeka iz vlasenice. toliko sam šokiran njegovom mržnjom prema hrvatima, prema istom narodu koji je njegove podrinjske turke spasio u drugom svjetskom ratu od sigurnog nestanka i pokolja, prema istom narodu koji je njegove truke u krajini spasio jos jedne srebrenice, prema istom narodu koji je obranio 1992. maglaj i žepče, koji je branio i gledao kao svoje muslimane u posavini, koji je primio tisuće izbjeglica iz krajine... tamo nas naziva domobranima, kukavicama, hvali se progonom vareških hrvata, svrstava u isti koš sa četnicima... svaka čast ljudima kao što su bili džafer beg kulenovic i njegova obitelj, osnivač crne legije bećir lokmić i mnogi pripadnici iste legije, kao i mnogi drugi koji su u tom ratu bili pravi hrvati, ali to je mali dio, a velika većina su evo ovakvi. nezahvalna stoka Ja sam isto ostao šokiran na mnoge stvari. Što je najgore nije riječ o pojedincu. Tako većina njh tako razmišlja. To se najbolje vidi na bošnjačkim portalima kad god izađe neki članak o ugroženosti Hrvata i teškom stanju Muslimana u većinski hrvatskim mjestima. Ti Podrinjci su se nastanili u mjesta iz kojih su Hrvati iz srednje Bosne protjerani i sudjelovali su u sukobu, tako da im ne nedostaje mržnje prema Hrvatima. Jedini koji su malo umjereniji su Krajišnici. Oni su izolirani i marginalizirani od Sarajeva, a prema Hrvatima imaju jako dobro mišljenje jer u Krajini nisu imali sukoba sa Hrvatima, a Hrvati su ih oslobodili od srba krajem rata. A za razliku od Posavljaka i Podrinjaca, ovi su velikom većinom hrvatskog porijekla tako da možda i to igra neku ulogu. Zato ako se već ide cvjećariti treba se cvjećariti samo ove iz Turske Hrvatske. Ostale ostaviti i ne provocirati jer to može samo pogoršati stvar. Što ti misliš, da su svi Bošnjaci iz Turske Hrvatske, sve dobre Bošnje? Varaš se, ako tako misliš. Grdno se varaš.
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 29 vel 2012, 13:35 |
|
|
Stjepan Tvrtko je napisao/la: pagan je napisao/la: nece moci pajdo... malo je
znam jarane da je malo. premalo je. htio sam napisati da nisam od onih koji ce ako treći nebude obuhvatio 2/3 posavine(a neće) pljuvati po tome. koliko god bude, barem cemo iamti vrata na koja mozemo pokucati(valjda) jarane iskreno da ti velim, kad bi na meni bila odluka da biram koja ce regija uci u sastav HRVATSKE, turska hrvatska ili moj mostar, vjeruj da bi glasao za prvu opciju, jer bi hrvatska od nje imala vise "koristi"..... na vise nacina kad je u pitanju HB, tu nisam djeljiv.... ili sve nase oblasti ili nista !!!
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
Vii
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 29 vel 2012, 13:40 |
|
|
pagan je napisao/la: Stjepan Tvrtko je napisao/la: znam jarane da je malo. premalo je. htio sam napisati da nisam od onih koji ce ako treći nebude obuhvatio 2/3 posavine(a neće) pljuvati po tome. koliko god bude, barem cemo iamti vrata na koja mozemo pokucati(valjda)
jarane iskreno da ti velim, kad bi na meni bila odluka da biram koja ce regija uci u sastav HRVATSKE, turska hrvatska ili moj mostar, vjeruj da bi glasao za prvu opciju, jer bi hrvatska od nje imala vise "koristi"..... na vise nacina kad je u pitanju HB, tu nisam djeljiv.... ili sve nase oblasti ili nista !!! Slažem se s tobom pagan. Svakome njegovo.
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 29 vel 2012, 13:42 |
|
|
Vii je napisao/la: pagan je napisao/la: jarane iskreno da ti velim, kad bi na meni bila odluka da biram koja ce regija uci u sastav HRVATSKE, turska hrvatska ili moj mostar, vjeruj da bi glasao za prvu opciju, jer bi hrvatska od nje imala vise "koristi"..... na vise nacina
kad je u pitanju HB, tu nisam djeljiv.... ili sve nase oblasti ili nista !!!
Slažem se s tobom pagan. Svakome njegovo. ti mala kani se politike, idi uci, brzo ce ispiti
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
Vii
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 29 vel 2012, 13:43 |
|
|
pagan je napisao/la: Vii je napisao/la: Slažem se s tobom pagan. Svakome njegovo. ti mala kani se politike, idi uci, brzo ce ispiti Ispiti su gotovi, i nemoj ti meni da se kanim politike. Žene imaju pravo glasa. Respect!
|
|
Vrh |
|
|
Stjepan Tvrtko
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 29 vel 2012, 15:16 |
|
Pridružen/a: 06 svi 2009, 14:05 Postovi: 263 Lokacija: Bosanski Šamac
|
pagan je napisao/la: Stjepan Tvrtko je napisao/la: znam jarane da je malo. premalo je. htio sam napisati da nisam od onih koji ce ako treći nebude obuhvatio 2/3 posavine(a neće) pljuvati po tome. koliko god bude, barem cemo iamti vrata na koja mozemo pokucati(valjda)
jarane iskreno da ti velim, kad bi na meni bila odluka da biram koja ce regija uci u sastav HRVATSKE, turska hrvatska ili moj mostar, vjeruj da bi glasao za prvu opciju, jer bi hrvatska od nje imala vise "koristi"..... na vise nacina kad je u pitanju HB, tu nisam djeljiv.... ili sve nase oblasti ili nista !!! minimum bi trebao biti: mostar, ravno, stolac, neum, čapljina, čitluk, ljubuški, grude, široki, posušje, tomislavgrad, livno, kupres, glamoč, grahovo, drvar, rama, novi travnik, busovača, viet, kiseljak, kreševo, jajce, dobretići, žepče, vareš, usora, odžak, domaljevac-šamac i orašje. malo šira varijanta bi bilo sve ovo + pola uskoplja, dio općina travnik, kakanj i fojnica, uz naravno ustupke sa naše strane( dio jajca, žepča, novo travnika i malo između busovače i kiseljaka) najšira varijanta je sve ovo uz razmjenu drvar i grahovo za komušinu-teslić i grad šamac + 4 hrvatska sela između grada i općine domaljevac šamac. u toj varijanti bi vratili i jedno šamačko selo koje je u odžačkoj općini i imali bi ogromnu većinu na općini. ovo su neke moje želje i predviđanja. najgore što nam se može dogoditi je entitet do drvara i rame, ali mislim da je najgore bez ičega
_________________ Oduvijek naša je sa oca na sina, zauvijek ostat će naša Posavina
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 29 vel 2012, 21:02 |
|
|
Vii je napisao/la: pagan je napisao/la: ti mala kani se politike, idi uci, brzo ce ispiti Ispiti su gotovi, i nemoj ti meni da se kanim politike. Žene imaju pravo glasa. Respect! mozemo li tebe za premijerku HB?
|
|
Vrh |
|
|
Vii
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 29 vel 2012, 21:04 |
|
|
pagan je napisao/la: Vii je napisao/la: Ispiti su gotovi, i nemoj ti meni da se kanim politike. Žene imaju pravo glasa. Respect! mozemo li tebe za premijerku HB? Vrlo rado prihvaćam tu ponudu.
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 29 vel 2012, 21:10 |
|
|
Vii je napisao/la: pagan je napisao/la: mozemo li tebe za premijerku HB? Vrlo rado prihvaćam tu ponudu. dogovoreno
|
|
Vrh |
|
|
Vii
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 29 vel 2012, 21:15 |
|
|
pagan je napisao/la: Vii je napisao/la: Vrlo rado prihvaćam tu ponudu. dogovoreno Ti ćeš mi biti desna ruka.
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 29 vel 2012, 21:21 |
|
|
Vii je napisao/la: pagan je napisao/la: dogovoreno Ti ćeš mi biti desna ruka. drzim te za rijec
|
|
Vrh |
|
|
Vii
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 29 vel 2012, 21:26 |
|
|
pagan je napisao/la: Vii je napisao/la: Ti ćeš mi biti desna ruka. drzim te za rijec
|
|
Vrh |
|
|
Tomislav Diablo
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 01 ožu 2012, 01:57 |
|
|
Vii je napisao/la: Što ti misliš, da su svi Bošnjaci iz Turske Hrvatske, sve dobre Bošnje? Varaš se, ako tako misliš. Grdno se varaš. Svi ne, ali ih ima dovoljno i dovoljno su dobri uvjeti da bi mogli tamo održati cvjećarsku ideologiju. Na žalost oni su nam jedini način da vratimo Bihać i ostatak Turske Hrvatske tamo gdje pripada. No prvo trebamo riješiti Hrvate koji se tako smatraju, a tek onda ostalo.
_________________ [url]http://www.youtube.com/watch?v=8BhSmd5ZWkw[/url]
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 01 ožu 2012, 02:00 |
|
|
Imaš temu o porijeklu stanovništva na kojoj forumaš Pavo B. doazuje da su Muslimani Cazinske krajine došli iz Anadolije. A on je autoritet.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
Pavo B.
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 01 ožu 2012, 02:35 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Imaš temu o porijeklu stanovništva na kojoj forumaš Pavo B. doazuje da su Muslimani Cazinske krajine došli iz Anadolije. A on je autoritet. Ja sam rekao da im je to tradicija. Isto tako sam rekao da vjerujem da su došli iz predjela oko Sane i Vrbasa. U svakom slučaju, starosjedioci nisu. Starosjedilačko stanovništvo tog kraja je bilo čakavsko i njihovi potomci danas žive po Gorskom Kotaru, Sloveniji, Gradišću.
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 01 ožu 2012, 02:41 |
|
|
Znam, samo sam želio ukazati Tomislavu na te nedoumice. Ali kad smo već kod toga, kako danas u Gorskom kotaru i Sloveniji nema čakavskog narječja?
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
Vii
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 01 ožu 2012, 03:00 |
|
|
Tomislav Diablo je napisao/la: Vii je napisao/la: Što ti misliš, da su svi Bošnjaci iz Turske Hrvatske, sve dobre Bošnje? Varaš se, ako tako misliš. Grdno se varaš. Svi ne, ali ih ima dovoljno i dovoljno su dobri uvjeti da bi mogli tamo održati cvjećarsku ideologiju. Na žalost oni su nam jedini način da vratimo Bihać i ostatak Turske Hrvatske tamo gdje pripada. No prvo trebamo riješiti Hrvate koji se tako smatraju, a tek onda ostalo. Kako misliš ostvariti taj projekt?
|
|
Vrh |
|
|
Pavo B.
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 01 ožu 2012, 03:02 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Znam, samo sam želio ukazati Tomislavu na te nedoumice. Ali kad smo već kod toga, kako danas u Gorskom kotaru i Sloveniji nema čakavskog narječja? Naravno da ima. Kad dođem kući, stavit ću malo više o tome. U GK čakavaca ima oko Duge Rese i Vrbovskog. U Žumberku su grko-katolici štokavci, a rimo-katolici čakavci ili kajkavci. Čakavaca ima i sa slovenske strane granice oko Metlike i Kostanjevice. Naravno, mnogo više čakavaca je otišlo iz tih krajeva i zaboravilo svoj jezik. Čak je najčešća teorije za kajkavce u Gorskom Kotaru koji su došli sa slovenske strane Kupe da su u stvari izbjeglice iz čakavskih krajeva koji su boraveći s druge strane Kupe naučili kajkavski.
|
|
Vrh |
|
|
Vii
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 01 ožu 2012, 03:03 |
|
|
Pavo B. je napisao/la: Divlja svinja5 je napisao/la: Imaš temu o porijeklu stanovništva na kojoj forumaš Pavo B. doazuje da su Muslimani Cazinske krajine došli iz Anadolije. A on je autoritet. Ja sam rekao da im je to tradicija. Isto tako sam rekao da vjerujem da su došli iz predjela oko Sane i Vrbasa. U svakom slučaju, starosjedioci nisu. Starosjedilačko stanovništvo tog kraja je bilo čakavsko i njihovi potomci danas žive po Gorskom Kotaru, Sloveniji, Gradišću. Pavo, mislim da malo griješiš. Velika većina starosjedilaca iz toga kraja se iselila, drugi su prihvatili Islam. Ali, kada su Turci osnovali Krčko-Lički sandžak, tu su se naselili stanovnici Turske Hrvatske, pretežno Muslimani. Svršetkom Bečkih ratova (1699.) sele se u Tursku Hrvatsku jer je mirom u Srijemskim Karlovcima, taj dio ostao u sastavu Bosanskoga pašaluka (ejaleta). Lika je oslobođena, kao i područje oko rijeke Krke.
|
|
Vrh |
|
|
Pavo B.
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 01 ožu 2012, 03:27 |
|
|
Vii je napisao/la: Pavo, mislim da malo griješiš. Velika većina starosjedilaca iz toga kraja se iselila, drugi su prihvatili Islam. . Ne, u turskom poreznom defteru iz 1604, samo deset godina nakon pada Bihaća, a još kraće od pada nekih drugim mjesta u tom kraju, se spominje vrlo malo novih muslimana. Dvije osobe u tvrđavi Bihać, od recimo nekih stotinjak, su novi muslimani. Isti slučaj je i drugim tvrđavama. Vojna logika općenito nam govori da bi za posadu novoosvojene tvrđave bili postavljeni provjereni vojnici, a ne novi konverititi sumnjive vjernosti. Skoro sva sela su prazna i za većinu izričito piše da je staro stanovništvo pobjeglo. Samo oko Bihaća ima par sela gdje se navodi da je stanovništvo ostalo i da ima vlaški status. Tu se radi o precima današnjih Hrvata oko Bihaća. Kad dođem kući, stavit ću taj defter ovdje.
|
|
Vrh |
|
|
Vii
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 01 ožu 2012, 16:23 |
|
|
Pavo B. je napisao/la: Vii je napisao/la: Pavo, mislim da malo griješiš. Velika većina starosjedilaca iz toga kraja se iselila, drugi su prihvatili Islam. . Ne, u turskom poreznom defteru iz 1604, samo deset godina nakon pada Bihaća, a još kraće od pada nekih drugim mjesta u tom kraju, se spominje vrlo malo novih muslimana. Dvije osobe u tvrđavi Bihać, od recimo nekih stotinjak, su novi muslimani. Isti slučaj je i drugim tvrđavama. Vojna logika općenito nam govori da bi za posadu novoosvojene tvrđave bili postavljeni provjereni vojnici, a ne novi konverititi sumnjive vjernosti. Skoro sva sela su prazna i za većinu izričito piše da je staro stanovništvo pobjeglo. Samo oko Bihaća ima par sela gdje se navodi da je stanovništvo ostalo i da ima vlaški status. Tu se radi o precima današnjih Hrvata oko Bihaća. Kad dođem kući, stavit ću taj defter ovdje. Govorim o tim precima, Hrvatima, katolicima. Jer na prostoru Turske Hrvatske, do dolaska Turaka nije bilo drugih naroda, osim Hrvata i vjere, katoličke. Turci su znali, da se snaga države osniva na brojnom pučanstvu, napose na seljačkom svijetu, koji svojim proizvodima i porezima podržava državu. Zbog toga Turci nigdje nisu gonili narod iz osvojenih zemalja, nego su, naprotiv, nastojali da ga zadrže u zemlji. Ako suvremeni pisac Primož Trubar, koji je vjerojatno s mnogim izbjeglim Bošnjacima i sam govorio, tvrdi, da su Turci protjerali do 40.000 naroda s njihovih ognjišta u bližoj i daljnjoj okolici Kostajnice, to je moglo biti samo neizravno: nisu imali povjerenja u Hrvate katolike, pa su tražili da prijeđu na islam. Većina se domaćih Hrvata katolika tome zahtjevu morala pokoriti i islam prihvatiti. Ali jedan dio radije je napustio rodnu grudu, nego da ostavi svoju vjeru.
|
|
Vrh |
|
|
osa
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 01 ožu 2012, 16:55 |
|
|
Vii je napisao/la: Pavo B. je napisao/la: Ne, u turskom poreznom defteru iz 1604, samo deset godina nakon pada Bihaća, a još kraće od pada nekih drugim mjesta u tom kraju, se spominje vrlo malo novih muslimana. Dvije osobe u tvrđavi Bihać, od recimo nekih stotinjak, su novi muslimani. Isti slučaj je i drugim tvrđavama. Vojna logika općenito nam govori da bi za posadu novoosvojene tvrđave bili postavljeni provjereni vojnici, a ne novi konverititi sumnjive vjernosti.
Skoro sva sela su prazna i za većinu izričito piše da je staro stanovništvo pobjeglo. Samo oko Bihaća ima par sela gdje se navodi da je stanovništvo ostalo i da ima vlaški status. Tu se radi o precima današnjih Hrvata oko Bihaća.
Kad dođem kući, stavit ću taj defter ovdje.
Govorim o tim precima, Hrvatima, katolicima. Jer na prostoru Turske Hrvatske, do dolaska Turaka nije bilo drugih naroda, osim Hrvata i vjere, katoličke. Turci su znali, da se snaga države osniva na brojnom pučanstvu, napose na seljačkom svijetu, koji svojim proizvodima i porezima podržava državu. Zbog toga Turci nigdje nisu gonili narod iz osvojenih zemalja, nego su, naprotiv, nastojali da ga zadrže u zemlji. Ako suvremeni pisac Primož Trubar, koji je vjerojatno s mnogim izbjeglim Bošnjacima i sam govorio, tvrdi, da su Turci protjerali do 40.000 naroda s njihovih ognjišta u bližoj i daljnjoj okolici Kostajnice, to je moglo biti samo neizravno: nisu imali povjerenja u Hrvate katolike, pa su tražili da prijeđu na islam. Većina se domaćih Hrvata katolika tome zahtjevu morala pokoriti i islam prihvatiti. Ali jedan dio radije je napustio rodnu grudu, nego da ostavi svoju vjeru. ovo se kosi s načinom ratovanja turaka i uporabom akindžija. to su bile čete koje su provaljivale u granične krajeve, ubijale, palile, odvodile u roblje i time slabile ekonomsku snagu, feudalaca s druge strane granice, te bi nakon totalnog slabljenja zauzimali te krajeve i doseljavali svoje stanovništvo. mnogi tako dođoše i u bih, prije svega dobar dio srba....
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
Vrh |
|
|
Vii
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 01 ožu 2012, 17:00 |
|
|
osa je napisao/la: Vii je napisao/la: Govorim o tim precima, Hrvatima, katolicima. Jer na prostoru Turske Hrvatske, do dolaska Turaka nije bilo drugih naroda, osim Hrvata i vjere, katoličke. Turci su znali, da se snaga države osniva na brojnom pučanstvu, napose na seljačkom svijetu, koji svojim proizvodima i porezima podržava državu. Zbog toga Turci nigdje nisu gonili narod iz osvojenih zemalja, nego su, naprotiv, nastojali da ga zadrže u zemlji. Ako suvremeni pisac Primož Trubar, koji je vjerojatno s mnogim izbjeglim Bošnjacima i sam govorio, tvrdi, da su Turci protjerali do 40.000 naroda s njihovih ognjišta u bližoj i daljnjoj okolici Kostajnice, to je moglo biti samo neizravno: nisu imali povjerenja u Hrvate katolike, pa su tražili da prijeđu na islam. Većina se domaćih Hrvata katolika tome zahtjevu morala pokoriti i islam prihvatiti. Ali jedan dio radije je napustio rodnu grudu, nego da ostavi svoju vjeru. ovo se kosi s načinom ratovanja turaka i uporabom akindžija. to su bile čete koje su provaljivale u granične krajeve, ubijale, palile, odvodile u roblje i time slabile ekonomsku snagu, feudalaca s druge strane granice, te bi nakon totalnog slabljenja zauzimali te krajeve i doseljavali svoje stanovništvo. mnogi tako dođoše i u bih, prije svega dobar dio srba.... Da, i što sad želiš s time reći? Da je podatak netočan? U početku su nastojali zadobiti simpatije u osvojenim krajevima, pa su svašta činili kako bi pridobili narod na svoju stranu. Nisu gonili narod, nego su ga tlačili te prevodili na Islam.
|
|
Vrh |
|
|
osa
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 01 ožu 2012, 17:07 |
|
|
Vii je napisao/la: osa je napisao/la: ovo se kosi s načinom ratovanja turaka i uporabom akindžija. to su bile čete koje su provaljivale u granične krajeve, ubijale, palile, odvodile u roblje i time slabile ekonomsku snagu, feudalaca s druge strane granice, te bi nakon totalnog slabljenja zauzimali te krajeve i doseljavali svoje stanovništvo. mnogi tako dođoše i u bih, prije svega dobar dio srba....
Da, i što sad želiš s time reći? Da je podatak netočan? U početku su nastojali zadobiti simpatije u osvojenim krajevima, pa su svašta činili kako bi pridobili narod na svoju stranu. Nisu gonili narod, nego su ga tlačili te prevodili na Islam. hoću reći da im sustav osvajanja novih krajeva uglavnom nije bio na tragu tvog napisa, prije nego su zuzeli bihaćku krajinu, liku, slavoniju, sve su totalno razorili i popalili, osim većih gradova poput bihaća koji su se jedno vrijeme uspjeli oprijeti. u tim pohodima provaljivali su do slovenije. prouči malo.....
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
Vrh |
|
|
Vii
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 01 ožu 2012, 17:19 |
|
|
osa je napisao/la: Vii je napisao/la: Da, i što sad želiš s time reći? Da je podatak netočan? U početku su nastojali zadobiti simpatije u osvojenim krajevima, pa su svašta činili kako bi pridobili narod na svoju stranu. Nisu gonili narod, nego su ga tlačili te prevodili na Islam. hoću reći da im sustav osvajanja novih krajeva uglavnom nije bio na tragu tvog napisa, prije nego su zuzeli bihaćku krajinu, liku, slavoniju, sve su totalno razorili i popalili, osim većih gradova poput bihaća koji su se jedno vrijeme uspjeli oprijeti. u tim pohodima provaljivali su do slovenije. prouči malo..... E, moj Osa. Kako bi sve bilo bolje kada bi čitao kako treba. Ujedno i bio informiran. Podatci koje sam navela su preuzeti iz knjige Dominik Mandić, Etnička povijest Bosne i Hercegovine, Rim, 1967. U ovom slučaju stranica ti je 265., ali bih ti savjetovala i obrade drugih naslova. Kao što su: Ratovi i ustanci; Karlovački mir; Požarevački mir; Seobe i etničke promjene; Beogradski mir; Prijelaz katolika na islam u "Turskoj Hrvatskoj"; Preseljenje muslimana iz Like. A svakako i uspostava osmanske vlasti u Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|