|
|
Stranica: 3/23.
|
[ 566 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
bezimeni12
|
Naslov: Re: Ista prezimena u Hrvata i Srba Postano: 06 lip 2015, 15:30 |
|
|
U savremenom rjecniku to se zove "otpadnici" a u nesto arhaicnijem "renegati".
|
|
Vrh |
|
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Ista prezimena u Hrvata i Srba Postano: 06 lip 2015, 15:30 |
|
|
Jbg sad, to nije vecina kod nas. Za granicne djelove razumljivo.
_________________ Dobar moto za sve nas: BiH je sredstvo a ne cilj
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Ista prezimena u Hrvata i Srba Postano: 06 lip 2015, 15:32 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Pa cijela je SPC otpadnička. Sekta nacionalna srpska.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Ista prezimena u Hrvata i Srba Postano: 06 lip 2015, 15:33 |
|
|
Bilic07 je napisao/la: Jbg sad, to nije vecina kod nas. Za granicne djelove razumljivo. Neki bivsi Srbi su ostali u granicnim podrucjima (npr.Konavli) a neki su odselili na zapad.
|
|
Vrh |
|
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Ista prezimena u Hrvata i Srba Postano: 06 lip 2015, 15:35 |
|
|
bezimeni12 je napisao/la: To nije nikakav problem.Mnogi Hrvati su bili Srbi prije nego sto su primili katolicanstvo.
Na koju foru kad ste dosli preko Drine s turcima?
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Ista prezimena u Hrvata i Srba Postano: 06 lip 2015, 15:36 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Pa cijela je SPC otpadnička. Sekta nacionalna srpska. Ako je iko otpadnicka crkva onda je to RKC. 1100 godina su bili pravoslavci dok nisu postali katolici.Jos uvijek su vise bili pravoslavci nego katolici.Tek 2108 ce izjednaciti.
|
|
Vrh |
|
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Ista prezimena u Hrvata i Srba Postano: 06 lip 2015, 15:44 |
|
|
bezimeni12 je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Pa cijela je SPC otpadnička. Sekta nacionalna srpska. Ako je iko otpadnicka crkva onda je to RKC. 1100 godina su bili pravoslavci dok nisu postali katolici.Jos uvijek su vise bili pravoslavci nego katolici.Tek 2108 ce izjednaciti. Razumijem ja tvoju dilemu. Govoris hrvatski, imas vlasko porijeklo a moras biti Srbin. Bitno da smo ljudi.
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Ista prezimena u Hrvata i Srba Postano: 06 lip 2015, 15:45 |
|
|
Bilic07 je napisao/la: bezimeni12 je napisao/la: Ako je iko otpadnicka crkva onda je to RKC. 1100 godina su bili pravoslavci dok nisu postali katolici.Jos uvijek su vise bili pravoslavci nego katolici.Tek 2108 ce izjednaciti. Razumijem ja tvoju dilemu. Govoris hrvatski, imas vlasko porijeklo a moras biti Srbin. Bitno da smo ljudi. Ocigledno da razumijes, i ti potices od Srba. Nije krv voda.
|
|
Vrh |
|
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Ista prezimena u Hrvata i Srba Postano: 06 lip 2015, 15:54 |
|
|
bezimeni12 je napisao/la: Bilic07 je napisao/la: Razumijem ja tvoju dilemu. Govoris hrvatski, imas vlasko porijeklo a moras biti Srbin. Bitno da smo ljudi. Ocigledno da razumijes, i ti potices od Srba. Nije krv voda. Ne ispunjene ce ti ostati zelje.Kopka te znam. Meni bih isto bilo tesko znati da me dovukao turcin ali sta je tu je.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Ista prezimena u Hrvata i Srba Postano: 06 lip 2015, 15:56 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Mi jesmo vjerojatno gotovo isti genetski ili po prezimenima. Moje imaju i neki Srbi u Hrvatskoj. Ali, što god bili u prošlosti nije mi jasno zašto ti istočni narodi, koliko god smo mi jadni, inferiorni nama misle da bi se mi trebali uklopit u njihov nacionalni korpus. I Bošnje i Srbi. I on ce te uvjeravat da je tako svojom krezavom facom i telećim pogledom.
I Yu je propala zato što Hrvatska nije bila Pijemont. Naucite nesto iz toga Da to je uvijek zanimljivo/zabavno.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Ista prezimena u Hrvata i Srba Postano: 06 lip 2015, 16:07 |
|
|
bezimeni12 je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Pa cijela je SPC otpadnička. Sekta nacionalna srpska. Ako je iko otpadnicka crkva onda je to RKC. 1100 godina su bili pravoslavci dok nisu postali katolici.Jos uvijek su vise bili pravoslavci nego katolici.Tek 2108 ce izjednaciti. Tipicni dereticko... Koliko ja znam vi ste odbjegli od Rima i napravili male sektaske podruznice gdje kralj/ car kolo vodi i u vjeri i politici... ne njajke i brisi....
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Ista prezimena u Hrvata i Srba Postano: 06 lip 2015, 16:24 |
|
|
Tulkas je napisao/la: bezimeni12 je napisao/la: Ako je iko otpadnicka crkva onda je to RKC. 1100 godina su bili pravoslavci dok nisu postali katolici.Jos uvijek su vise bili pravoslavci nego katolici.Tek 2108 ce izjednaciti. Tipicni dereticko... Koliko ja znam vi ste odbjegli od Rima i napravili male sektaske podruznice gdje kralj/ car kolo vodi i u vjeri i politici... ne njajke i brisi.... Ne petljaj se tamo gdje si tabula rasa. Rim je radosno bio pravoslavan sve dok nije izmjenio vjerovanje koje je koristio preko 1000 godina.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Ista prezimena u Hrvata i Srba Postano: 06 lip 2015, 16:26 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
bezimeni12 je napisao/la: Rim je radosno bio pravoslavan sve dok nije izmjenio vjerovanje koje je koristio preko 1000 godina. Definitivno Deretić-quote of the year van svake konkurencije
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Ista prezimena u Hrvata i Srba Postano: 06 lip 2015, 16:33 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: bezimeni12 je napisao/la: Rim je radosno bio pravoslavan sve dok nije izmjenio vjerovanje koje je koristio preko 1000 godina. Definitivno Deretić-quote of the year van svake konkurencije Zar je takav mrak na istorijske cinjenice. Filioque je ubacen u vjerovanje 1014, i od tada zapocinje RKC. Do tada RKC nije postojala, filioque nije bio dio vjerovanja.Svi su bili pravoslavci po danasnjim terminima.
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Ista prezimena u Hrvata i Srba Postano: 06 lip 2015, 16:35 |
|
|
Ajde na laprdaj svetosavko.. do prije 100 i kusur godina niste ni znali za njega..
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Ista prezimena u Hrvata i Srba Postano: 06 lip 2015, 16:36 |
|
|
Jao jao, uvek neke svađe i prepucavanje cccc. A sad se vratimo tematici Ateist je napisao/la: Po zapadnoj Hercegovini i mom dubrovačkom kraju (osobito u Konavlima) imate Hrvata s prezimenima za koja bi većina rekla da su srpska. Miljanić, Miljanović, Miletić, Jokić, Joković, Rajković, Milutinović, Mitrović, Milošević, Obradović, Bošković, Jović,Lazarević, Marković, Kraljević, Vuković itd. Kraj makete jednog broda u dubrovačkom Pomorskom muzeju stoji natpis "darovao Slobodan Milošević iz Zatona 1989." Moja profesorica iz hrvatskog prezivala se Milošević. Jednog sam Milutinovića kad sam bio mali zafrkavao da je srpskog podrijetla, a on me opalio šakom u glavu. Sasvim je uvjeren da je Hrvat, a preziva se Milutinović. Dobro da nema Hrvata Nemanjića. U Konavlima Miljanići, srpski guslar Milomir Miljanić iz Nikšića. U Konavlima Miletići, vrgorački junak Rade Miletić kao mali doselio iz Crne Gore i pokatoličio se. U nas Jokići, crnogorski vaterpolski reprezentativac Predrag Jokić. U nas Kneževići, srpski guslar iz Crne Gore Ivan Knežević. Načelnik općine Konavle Luka Korda, četnički zapovjednik iz Drugog svjetskog rata Korda (tri hiljade crne brade, a pred njima Korda Rade). U nas Marići, srbijanski voditelj Milomir Marić. U nas Đurići, po Bosni Srbi Đurići. U nas Pavlovići, po Srbiji i Crnoj Gori mnoštvo Pavlovića. U istočnoj Hercegovini Srbi Mikulići, u Širokom Brijegu Hrvati Mikulići (ustaški aktivist Stipe Mikulić, hrvatski guslar Vlado Mikulić, pjevač Ivan Mikulić). U nas Lakići, po Crnoj Gori i istočnoj Hercegovini Srbi Lakići. U nas Stanišići, jedan od najpoznatijih crnogorskih četnika iz Drugog svjetskog rata Bajo Stanišić. Mojim roditeljima dobri prijatelji Rajkovići iz Dubrovačkog primorja, u Crnoj Gori pjevač Dule Rajković. Jedan se Hrvat iz sela moje majke u Dubrovačkom primorju zvao Marko Kraljević. Kad su ga četnici 1991. zarobili i kad im je rekao ime, mislili su da ih zafrkava pa ih je tek uvjerio predočenjem osobne iskaznice. Moglo bi se nabrajati do sutra.
Ili su ovi naši iz zapadne Hercegovine i dubrovačkog kraja potomci pokatoličenih i pohrvaćenih Srba, ili su njihovi iz istočne Hercegovine i Crne Gore potomci popravoslavjenih i posrbljenih Hrvata. Treće nema, nemoguće je da toliko istih prezimena slučajno nevezano postoji u dva različita naroda. Ili su naši pohrvaćeni, ili su njihovi posrbljeni.
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Ista prezimena u Hrvata i Srba Postano: 06 lip 2015, 16:39 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Hahaha po ko zna koji put srbi pokazuju svoj talent za glupost. Nemojte zaboraviti da su braca srbi sva ta imena i prezimena patentirali jos u 12. Vijeku. Brendirali jebote... i ovi nasi sa ovog foruma godinama su tu, ali i dalje misle o Hrvatima o nama da smo neki otpadnici od srpstva. Kojeg srpstva jebote dok smo mi kraljeve imali oni nisu ni bili svjesni sta su zapravo. Tek su ih katolicki Nemanjici stvorili. shvatite da nemate nikakvog spisa povelje bilo cega gdje neki vladarci c sam sebe srbinom naziva. I to je tako sve do gore spoenutih. Nisu znali sta su a danasnji tupani nama zele solit pamet o srbima kao temeljnom narodu qrca palca. ajde...
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Ista prezimena u Hrvata i Srba Postano: 06 lip 2015, 16:43 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Ajde na laprdaj svetosavko.. do prije 100 i kusur godina niste ni znali za njega.. Zar je toliko bolno sto su ti preci bili pravoslavci? Moras cesce ici na misu,redovno se pricestiti, svakodnevno se moliti i bice ti lakse, stici ces do faze prihvatanja istine.
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Ista prezimena u Hrvata i Srba Postano: 06 lip 2015, 16:45 |
|
|
bezimeni12 je napisao/la: Tulkas je napisao/la: Ajde na laprdaj svetosavko.. do prije 100 i kusur godina niste ni znali za njega.. Zar je toliko bolno sto su ti preci bili pravoslavci? Moras cesce ici na misu,redovno se pricestiti, svakodnevno se moliti i bice ti lakse, stici ces do faze prihvatanja istine. Pitaj Nemanjice.... da sava nije puko ko saraf i ti bi na Kosevu bio a sad razgulitis topuzino
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Ista prezimena u Hrvata i Srba Postano: 06 lip 2015, 16:46 |
|
|
Tulkas je napisao/la: bezimeni12 je napisao/la: Zar je toliko bolno sto su ti preci bili pravoslavci? Moras cesce ici na misu,redovno se pricestiti, svakodnevno se moliti i bice ti lakse, stici ces do faze prihvatanja istine. Pitaj Nemanjice.... da sava nije puko ko saraf i ti bi na Kosevu bio Ja sam duhovno bio tamo. Posjetu lidera mladje hriscanske crkve nemoguce je propustiti.
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Ista prezimena u Hrvata i Srba Postano: 06 lip 2015, 16:47 |
|
|
bezimeni12 je napisao/la: Tulkas je napisao/la: Pitaj Nemanjice.... da sava nije puko ko saraf i ti bi na Kosevu bio Ja sam duhovno bio tamo. Posjetu lidera mladje hriscanske crkve nemoguce je propustiti.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Ista prezimena u Hrvata i Srba Postano: 06 lip 2015, 16:48 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: bezimeni12 je napisao/la: Rim je radosno bio pravoslavan sve dok nije izmjenio vjerovanje koje je koristio preko 1000 godina. Definitivno Deretić-quote of the year van svake konkurencije
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Ista prezimena u Hrvata i Srba Postano: 06 lip 2015, 16:50 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Pitaj Nemanjice.... Koje, je li one što su odradili papu na način na koji ga žele odraditi i ovi u Šeheru, samo što su oni bili tatamate za ove početnike
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Ista prezimena u Hrvata i Srba Postano: 06 lip 2015, 16:53 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Tulkas je napisao/la: Pitaj Nemanjice.... Koje, je li one što su odradili papu na način na koji ga žele odraditi i ovi u Šeheru, samo što su oni bili tatamate za ove početnike Dzaba se koprcas. Katolicanstvo u srba bilo je i prije napusenog Sabe i familije mu..
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Ista prezimena u Hrvata i Srba Postano: 06 lip 2015, 16:56 |
|
|
Veoma ostro i direktno. Geni pravoslavnih predaka progovaraju iz tebe sa svakom tvojom recenicom.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|