HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 08 pro 2025, 08:22.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 34 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: NA DANAŠNJI NADNEVAK 1920. godine JE UISTINU ''prodana Dalmacija i Istra'' I NAJVEĆI DIO HRVATSK
PostPostano: 13 stu 2025, 00:01 

Eto i neka stoka sitnog zuba će identičnu stvar reci o Hercegovcima.

-Smeta nam što se prave veći Hrvati od svih
-Kad trebaju u zatvor pobjegnu na kamenjar, onda im bosna odgovara

Ponašaš se isto kao i ta manjina Istrijana i Riječana, ali eto mama oni su bili zjočesti prema meni pa im.ja sad mojam vjatit.

Vrh

Naslov: Re: NA DANAŠNJI NADNEVAK 1920. godine JE UISTINU ''prodana Dalmacija i Istra'' I NAJVEĆI DIO HRVATSK
PostPostano: 13 stu 2025, 00:07 

Li Zongren je napisao/la:

Ponašaš se isto kao i ta manjina Istrijana i Riječana, ali eto mama oni su bili zjočesti prema meni pa im.ja sad mojam vjatit.

Da je Hrvatska moćna država vojno bi zauzela Herceg-Bosnu i onda bi svi ti kriminalci služili svoju kaznu. Pretpostavljam da svi misle na braću Mamić. Boli me ona stvar da li će oni odslužiti kaznu u Hrvatskoj ili napraviti još solarnih elektrana po Hercegovini, jer to nije nacionalno pitanje, već dnevno-medijska razonoda.

"Spašavanje Istre" od katoličke Italije nije ni blizu u rangu kao što bi bilo spašavanje Herceg-Bosne od gliba koji je današnja BiH.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2025, 00:12 

potocnj je napisao/la:

Da je Hrvatska moćna država vojno bi zauzela Herceg-Bosnu i onda bi svi ti kriminalci služili svoju kaznu. Pretpostavljam da svi misle na braću Mamić. Boli me ona stvar da li će oni odslužiti kaznu u Hrvatskoj ili napraviti još solarnih elektrana po Hercegovini, jer to nije nacionalno pitanje, već dnevno-medijska razonoda.

"Spašavanje Istre" od katoličke Italije nije ni blizu u rangu kao što bi bilo spašavanje Herceg-Bosne od gliba koji je današnja BiH.

Nismo ummet nego narod, briga me je li italija katolička, nisu talijanski vojnici kad su pobili 10ak žena i dice u mom selu ih pitali znaju li očenaša i zdravomariju. Danas vecina hrvata u bih živi kao svoji na svome, Hrvati Istre za vrijeme Italije su bili podložni teškim napadima, ponižavanju i ubijanju, gorem nego Hrvati BiH u jugi, pa eto velika vecina njih nije prodala narod za veceru i tada kad je bilo teško, naravno bilo je raznih komšića, kao što ih ima i u BiH Hrvatskom korpusu.

Volio bih i ja da se HB pripoji RH, trenutno to nije realno. Jednog dana možda hoće i nadam se da ću to doživit.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2025, 00:16 

Nismo ummet nego narod, briga me je li italija katolička, nisu talijanski vojnici kad su pobili 10ak žena i dice u mom selu ih pitali znaju li očenaša i zdravomariju. Danas vecina hrvata u bih živi kao svoji na svome, Hrvati Istre za vrijeme Italije su bili podložni teškim napadima, ponižavanju i ubijanju, gorem nego Hrvati BiH u jugi, pa eto velika vecina njih nije prodala narod za veceru i tada kad je bilo teško, naravno bilo je raznih komšića, kao što ih ima i u BiH Hrvatskom korpusu.

Volio bih i ja da se HB pripoji RH, trenutno to nije realno. Jednog dana možda hoće i nadam se da ću to doživit.

Sadašnja Italija nije takva, a sadašnji muslimani bi bili i takvi i gori da imaju priliku, kao što nemaju. I pokazivali su ne tako davno, što bi radili od kršćana da imaju silu.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2025, 00:20 

potocnj je napisao/la:

Sadašnja Italija nije takva, a sadašnji muslimani bi bili i takvi i gori da imaju priliku, kao što nemaju. I pokazivali su ne tako davno, što bi radili od kršćana da imaju silu.

Sadašnja Italija neće napast Hrvatsku radi Istre, a poklanjat Istru im nećemo, nebitno je što Muslimani žele, jer oni to ne mogu. Istarskim Hrvatima su prisilno mijenjana imena i prezimena, nisu se smjeli uopće deklarirat kao Hrvati javno inace je bilo batinanja i ricinusovog ulja u najboljem slučaju, pa opet nisu prestali bit Hrvatima, i sada ces ti njima spočitavat da to nisu Hrvati.

Možda nisi upoznat jer postoji jezična barijera, ali dio talijana se ponaša prema Hrvatskoj identično kao srbeki i muslići.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2025, 19:10 

kiler je napisao/la:

Isključivo diplomacijom i papirnatim dokazima na konferenciji u Parizu 1947. , da su Slaveni bili većina u Istri, a ne Talijani.

Da Partizani nisu bili u Istri mogao bi Božo pivat borbene, i Južni Tirol je njemački/austrijski pa je danas u Italiji.

Da nije Staljin osobno rekao prilikom poratnog razgraničenja da Istra ide Jugoslaviji mogli su partizani pivat Borbene.
Slično kako su ih englezi nogom u guzicu iz Trsta kad je Tito mislio solirat i radit šta hoće

Veliki igrači određuju šta će i kako će bit a ne popovi i šumski tifusari.

Svi zapadni saveznici do jednog su davali pola Istre, tj onaj zapadni dio Italiji.

Zašto nam je gruzijski brko dao sadake, to valjda samo on zna.

A to tko je gdje većina pa fučkalo se živo svima gore spomenutima, samo realpolitik.

⬜🟥⬜🟥⬜
⠀⠀⬜🟥⬜

Vrh

PostPostano: 13 stu 2025, 20:33 

weasel je napisao/la:

Da Partizani nisu bili u Istri mogao bi Božo pivat borbene, i Južni Tirol je njemački/austrijski pa je danas u Italiji.

Da nije Staljin osobno rekao prilikom poratnog razgraničenja da Istra ide Jugoslaviji mogli su partizani pivat Borbene.
Slično kako su ih englezi nogom u guzicu iz Trsta kad je Tito mislio solirat i radit šta hoće

Veliki igrači određuju šta će i kako će bit a ne popovi i šumski tifusari.

Svi zapadni saveznici do jednog su davali pola Istre, tj onaj zapadni dio Italiji.

Zašto nam je gruzijski brko dao sadake, to valjda samo on zna.

A to tko je gdje većina pa fučkalo se živo svima gore spomenutima, samo realpolitik.[/quote]

Nije davao nama nego htio uzeti sebi, smatrao je da će Jugoslavija biti potpuno pod sovjetskim utjecajem, zbog komunističke ideologije.

Vrh

PostPostano: 13 stu 2025, 22:25 

Ne znam jesam li krivo pročitao naslov ili je tema odmah skrenula s glavne teme.

Znači 1918 god splitski gradonačelnik Ante Trumbić ujedno predsjednik Hrvatske Stranke Prava. Inzistira i lobira po Europi za stvaranje ne Hrvatske države nego države slavena pod nazivom Jugoslavija i to vrlo uspješno kao što svi možemo vidit.
Sve to bez ikakvog legimiteta, nešto kao Komšo danas u Sarajevu.

Kako komentirate to?

Pogotovo kad uzmemo u obzir da je Stjepan Radić Hrvatsku Republikansku Seljačku Stranku preimenovao u HSS izbacivši Republiku Hrvatsku i lobirao po Rusiji za državu slavena, ako se ne varam Radić je izmislio pojam Jugoslavija.

Jesu li ubiti Orjunaši > Pravaši HSS i HSP

Vrh

PostPostano: 14 stu 2025, 20:56 

Dr. Van Nostrand je napisao/la:
kiler je napisao/la:

Božo Milanović.
Je li monsignor Božo ta područja vratio isključivo snagom molitve ili je to vraćeno uz pomoć nekih naoružanih skupina?

Naoružane skupine nisu uspjele povratiti Korušku, pa tako ne bi ni Istru. Možda bi dobili nešto do Pazina. Također, Slovenci su jako pikirali na Istru. Čak su podplaćivali Mialnovića da tvrdi kako Istra treba biti slovenska, što je ovaj odriešito odbio. Za razliku od njega, hrvatski komunisti su govorili kako je svejedno hoće li Istra biti hrvatska ili slovenska. Tako da ne samo da je Milanović zaslužan da Istra pripadne Jugoslaviji, već i da bude dio beogradske gubernije SR Hrvatske.

https://ipress.hr/istra/73791-slovenac- ... -sloveniji
Citat:
O tomu je mons. Milanović pisao u knjizi "Moje uspomene: 1900-1975" (Pazin, 1976.), pa to valja istaknuti i da zapamte buduće generacije: "ZAČUDIO SAM SE KAD ME U ONO DOBA POSJETIO PRIJATELJ JANKO KRALJ, GORIŠKI SLOVENAC, TE MI JE PONUDIO VELIKU SVOTU AKO JAVNO IZJAVIM DA BI ISTRU TREBALO PRIKLJUČITI SLOVENSKOJ REPUBLICI, JA SAM TO ODMAH ODBIO."

Zar misliš da bi se zadrti antikatolici poput Tita i komunista trudili pridobiti Milanovića da ih zastupa, kojeg su samo par mjeseci prije htjeli likvidirati jerbo su ga obtuživali zbog suradnje s Niemcima. Milanović je pred partizanima pobjegao u Trst.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 34 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: