HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 19 stu 2024, 19:39.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 747 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 30  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Osveta Geografije
PostPostano: 02 tra 2020, 11:59 

Kaftanzoglio je napisao/la:
Nisam baš pročitao sve postove, ali ljudi generalno ne razumije da međunarodna zajednica ima strpljenja za promjenu granica par puta u stoljeću i obično u paketu s nekim velikim svjetskim događanjima.

Iako je svjetski sustav u krizi, još uvijek smo daleko od totalne divljine gdje svatko uzima što želi tko je jači.

To se događalo 1918, 1945. I 1991. Onda neki naivci misle da je Tuđman bio genijalac i stvorio državu, a kakva je statistička mogućnost da su istovremeno genijalce - predsjednike imali Slovenija, Makedonija, Uzbekistan, Armenija, Tadžikistan I svi ostali koji su nastali 1991. da sad sve ne nabrajam. To je bilo svjetsko preslagivanje i svi koji su se zatekli na čelu države , to im se jednostavno dogodilo.

Prema tome, svi koji žele promjenu granica, još će čekati dok ne bude sljedeće svjetsko preslagivanje.

meni deluje da je MZ trenutno u formiranju... EU visi o koncu, svako vidi da je to samo ljuštura... a da li će biti "law of the junge" na snazi uskoro-ne znam...

Ali mislim da, koja se 2 naroda slože da razmene teritorije-MZ može samo da šalje negodovanja... pragmatični ljudi bi rešili većinu svetskih teritorijalnih problema ali su ranija vremena bila kudikamo lakša i manje bolna za sprovođenje...

Sve ovo je, jasno, ŠBBKBB i teoretisanje na prazno, ali je zanimljivo procenjivati kako bi to išlo. A još se nismo ni dotakli B.I., Afrike, Kavkaza, Azije... iha, koliko "materijala"... :drool

Vrh

PostPostano: 02 tra 2020, 12:04 

Naša Kvačica je napisao/la:
Kupaj se u moru, rijeka nikako nije napravljena za kupanje.

Može li ovako?

Nego nešto kontam, al treba mi Ceha, ako smo već ni krivi ni dužni dobili Tuzlu :sad a vi nam uzimate Šipovo i Mrkonjić :sad kako da povežemo Banja Luku sa Karinskim morem, tu treba da nastupi Ceha sa flomasterima.
Ali opet... imaćemo slano jezero u Tuzli i Karinsko more koje nije slano... nikako mi na zelenu granu... :crying

Vrh

PostPostano: 02 tra 2020, 12:20 

Da, zanimljivo da su sve njihove ponude kontra našeg cilja izbijanja na obalu, čak pokušavaju da nas dodatno odalje (traži nam se Trebinje, Šipovo, Mrkonjić grad,...)...

Ono, kao kad bi mi na njihov cilj stvaranja "stomaka" predlagali da nam vrate RSK plus još daju Karlovac, Dugu resu, Vrbovsko... :smijeh Pa, čekaj, bre, jel' se zezate vi ili...?

Hrvati, karta jasno govori: teritorija vam je mršava. Pragmatika nalaže da vaš prevashodni cilj bi morao biti "zatrudniti" (zadobiti stomak). Ali vi bi još dužili i izduživali... do Albanije! Vi izgleda imate fetiš na Čile...

P.S.: dobro, znam ja šta mnogi od vas misle ("daj da mi zagrizemo što više... a nekako ćemo, valjda, progutati... zalićemo vodom da siđe do želuca!") ali to je, čini mi se, još teži način dolaska do cilja. Ali, ok! :palacgore1

P.S. 2: Zapadna RS je najvitalniji i najvažniji deo Srpstva i samim tim-najskuplji. Zato ne ulazite u fancy "dućan" ako niste spremni da puknete veliku lovu... Ceha & Co nek' se drže "Sve za 100 din" kineskih radnji... :kava

Vrh

PostPostano: 02 tra 2020, 12:41 

ikmandvaradtist je napisao/la:
Da, zanimljivo da su sve njihove ponude kontra našeg cilja izbijanja na obalu, čak pokušavaju da nas dodatno odalje (traži nam se Trebinje, Šipovo, Mrkonjić grad,...)...

Ono, kao kad bi mi na njihov cilj stvaranja "stomaka" predlagali da nam vrate RSK plus još daju Karlovac, Dugu resu, Vrbovsko... :smijeh Pa, čekaj, bre, jel' se zezate vi ili...?

Hrvati, karta jasno govori: teritorija vam je mršava. Pragmatika nalaže da vaš prevashodni cilj bi morao biti "zatrudniti" (zadobiti stomak). Ali vi bi još dužili i izduživali... do Albanije! Vi izgleda imate fetiš na Čile...

P.S.: dobro, znam ja šta mnogi od vas misle ("daj da mi zagrizemo što više... a nekako ćemo, valjda, progutati... zalićemo vodom da siđe do želuca!") ali to je, čini mi se, još teži način dolaska do cilja. Ali, ok! :palacgore1

P.S. 2: Zapadna RS je najvitalniji i najvažniji deo Srpstva i samim tim-najskuplji. Zato ne ulazite u fancy "dućan" ako niste spremni da puknete veliku lovu... Ceha & Co nek' se drže "Sve za 100 din" kineskih radnji... :kava

Ako vama Zapadna RS vrijedi daleko vise nego nama, to znaci da to nije dobra valuta za trgovanje i da nikad ne bi pristali na ono sto bi mi tražili.

Kako nikakve druge zanimljive valute nemate, to znaci da do transakcije ne može doći. :kava

Nisi odgovorio koji teritorij bi tražio od Albanaca i Muslimana, u zamjenu za 1 km široku Zelenu transverzalu od Kosova do Goražda. :zubati To ti je mali teritorij, samo nekih 100km2. :zubati

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 02 tra 2020, 12:42 

novovrijeme je napisao/la:
Kupaj se u moru, rijeka nikako nije napravljena za kupanje.

Može li ovako?

Nego nešto kontam, al treba mi Ceha, ako smo već ni krivi ni dužni dobili Tuzlu :sad a vi nam uzimate Šipovo i Mrkonjić :sad kako da povežemo Banja Luku sa Karinskim morem, tu treba da nastupi Ceha sa flomasterima.
Ali opet... imaćemo slano jezero u Tuzli i Karinsko more koje nije slano... nikako mi na zelenu granu... :crying

Odeš lipo na Jadran i u hladu borovine piješ kavu ili pivo i brojiš valove. Ne uskraćuj si život. :zubati

1020 of 2558 - 39.87%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2020, 13:03 

Carmello Šešelj je napisao/la:
daramo je napisao/la:
Nego nisam pohvatao koje dvije civilizacije?

Kina, Indija i zid između njih koji se zove Himalaji.

Samo nemoj zaboraviti da je u dato doba udaljenost između tadašnje Kine i Indije bila ca. 3.000 km, tj. otprilike kao i između Rimskog i Perzijskog carstva. I bez Himalaja nije baš jednostavno ratovati na tolikoj udaljensti.

Borba za slobodu čovjeka i nije drugo nego borba za oslobođenje od predrasuda. (Miroslav Krleža)

Vrh

PostPostano: 02 tra 2020, 13:13 

Robbie MO je napisao/la:
Ako vama Zapadna RS vrijedi daleko vise nego nama, to znaci da to nije dobra valuta za trgovanje i da nikad ne bi pristali na ono sto bi mi tražili.

Zapravo, to je naš najvredniji chip. Može se dobiti samo u zamenu za jednako vredan-tj. onakav kakav ili nemamo ili nam je naročito potreban! Vredna roba je skupa-seti se vašeg mora. Mi kopna imamo i to lepo podgojenog, tako da... :smajl054

Robbie MO je napisao/la:
nikakve druge zanimljive valute nemate, to znaci da do transakcije ne može doći. :kava

Kao ni vi osim mora, tako da ako njega ne nudite-no bargain. Šta drugo vi imate da nama treba? Nothing, nichts, nada. :smajl054

Robbie MO je napisao/la:
nisi odgovorio koji teritorij bi tražio od Albanaca i Muslimana, u zamjenu za 1 km široku Zelenu transverzalu od Kosova do Goražda. :zubati To ti je mali teritorij, samo nekih 100km2. :zubati

Nemoj da padaš u mojim očima, Robbie. Ovo je toliko below your level... :thumbdown kakvo ti je to poređenje? Znaš i sam da niko od nas ne bi bio toliki idiot da preseca sopstvenu teritoriju. Baš zato vama to ne bi trebalo teško pasti - jer Hrvatska je već presečena. Samo taj odsečeni višak prosledite nama uz vaš deo Hercegovine i - we have a deal! :zivili Dobro nama-dobro vama! Sve je već tu i spremno-ali nije besplatno.

Ali pošto bi vi najradije da dobijete vaše (ispunite vaš cilj) a ne platite cenu (ispunite naš cilj) - od svega nema ništa. :neznam

Vrh

PostPostano: 02 tra 2020, 13:20 

Kad kažem presječena ne mislim fizički, nego geostrateški.

Hrvatska nije presječena geostrateški jer nema nikakve tuđe vojne i pomorske prisutnosti u sred hrvatske istočne jadranske obale.
Neum je etnički 98% Hrvatski, u većinski hrvatskom kantonu, u regiji gdje Hrvati imaju pozitivan priraštaj a drugi narodi izrazito negativan i gdje Hrvati računaju na 2/3 većinu i potpuno preuzimanje kontrole nad dotičnim kantonom dugoročno, a uskoro ima i most pa nema ni fizičke prepreke odnosno nema fizičkog presjeka.

Čak i kada bi teoretski mi dali vama Neum u zamjenu za Trebinje ili Muslimanima u zamjenu za čitavu Srednju Bosnu...
Sama Hrvatska taj papir poderala slijedeći dan, prije bi dozvolila da cijela Hercegovina padne u ruke Muslimana nego Neum i da se kojekakve islamske mornarice zavlače u sred hrvatske obale. Znači to je Science Fiction unutar Science Fictiona.

Hrvatima pripada cijela istočna obala Jadrana, a Slovenci, Crnogorci i Albanci mogu imati rubove.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 02 tra 2020, 13:22 

Robbie MO je napisao/la:
...
A pogotovo kad se sav promet stanovnistva odvija zrakom, dok roba nesmetano kruzi globaliziranim svijetom.
Amerika i Kina se spremaju za ekonomsko iskorištavanje i koloniziranje Mjeseca, a neki diskutiraju geostrateške principe iz doba jedrenjaka.
U doba kad svatko svakoga može raketom gađati, najjačim silama oblik i veličina teritorija je minoran problem, pogledaj Izrael.
Čak i broj stanovnika uskoro postaje nebitan u vojnoj snazi npr., bit će bitno je je li imaš 10 dronova ili 1000 000 dronova kojima upravlja AI.
....

Mislim da nije baš tako. Hajmo zamisliti da je Sirija na mjestu Jordana pa se zapitaj kako bi im Rusija dostavila pomoć. Duboko sam uvjeren da su Crna Gora i Srbija ostali u kakvoj-takvoj zajednici da bi danas imali rusku bazu negdje kod Kotora, a NATO bi mogao samo da pehlivani i upućuje protestna pisma.

Borba za slobodu čovjeka i nije drugo nego borba za oslobođenje od predrasuda. (Miroslav Krleža)

Vrh

PostPostano: 02 tra 2020, 13:25 

Ajde kad se igramo, evo jedan prijedlog.

Podjela rijekom Bosnom kao prirodna granica, dakle Srbima Orašje, Hrvatskoj sve zapadno od Bosne, dalje dole Kiseljak nama Sarajevo Srbiji, južno isto kao sada osim Goražda koje ide Srbiji, i dajemo Srbiji Konavle tj. od Cavtata do Prevlake, da budu morska sila.

Ako netko može nacrtati da vidimo kako bi to izgledalo.

1020 of 2558 - 39.87%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2020, 13:26 

Može li ovako?

Odeš lipo na Jadran i u hladu borovine piješ kavu ili pivo i brojiš valove. Ne uskraćuj si život. :zubati

:confused1
Kako to?
Pa vidiš da Ceha putuje iz Vukovara preko Zagreba i Splita hiljadu kilometara da dođe do Mostara.
Misliš da bi i on mogao provesti se autom kroz RS? Možda bih i ja mogao na more da se okupam? To otvara neke nove vidike? :eek
Veseli Bosanac će biti sjeban kad pročita ovo. :bored

Vrh

PostPostano: 02 tra 2020, 13:27 

NSOS je napisao/la:
Opet nisi procitao. Znaci Srbija treba da se preda i pusti da je dalje kasape? U redu moze i tako. Vidim da si pravi nadimak izabrao. Jel bese HSP Ante Starcevic ili 1861?

Srbija treba da prihvati realnost tj. pogleda oko sebe i da shvati da je utopljena u NATO moru. Ubijeđen sa da sutra okrene kartu i krene pod skute Amerike već preksutra bi isti odjebali Albanci i Kosovo utopili u Srbiji.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2020, 13:28 

Robbie MO je napisao/la:

Meh, za par godina ni to neće bit skadal, srpski turisti će slobodno moći nositi šajkače. Ovi najmlađi klinci u Hrvatskoj ne znaju ni šta su Srbi, a kamoli šta su četnici. :zubati To će njima biti ko nama mađarska zastava, koja bi Hrvatima u Zagrebu prije 100 godina bila ogromna provokacija.

Dapače, vjerojatno će Srbi biti sezonski zapošljavani da glume četnike u povijesnim priredbama za turiste ala moreška. :zubati

Znači ništa od razmjene?
Moram se i dalje u Vrbasu kupati?
:crying

Samo ovaj fazon.

https://youtu.be/pbDDTR7J81Q =)) =))

Vrh

PostPostano: 02 tra 2020, 13:29 

Podjela rijekom Bosnom kao prirodna granica, dakle Srbima Orašje, Hrvatskoj sve zapadno od Bosne, dalje dole Kiseljak nama Sarajevo Srbiji, južno isto kao sada osim Goražda koje ide Srbiji, i dajemo Srbiji Konavle tj. od Cavtata do Prevlake, da budu morska sila.

Znači i ti si pukao? :smijeh
Aj ipak docrtaj i Karin.
I srpski Mljet.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2020, 13:30 

Sandalj je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
...
A pogotovo kad se sav promet stanovnistva odvija zrakom, dok roba nesmetano kruzi globaliziranim svijetom.
Amerika i Kina se spremaju za ekonomsko iskorištavanje i koloniziranje Mjeseca, a neki diskutiraju geostrateške principe iz doba jedrenjaka.
U doba kad svatko svakoga može raketom gađati, najjačim silama oblik i veličina teritorija je minoran problem, pogledaj Izrael.
Čak i broj stanovnika uskoro postaje nebitan u vojnoj snazi npr., bit će bitno je je li imaš 10 dronova ili 1000 000 dronova kojima upravlja AI.
....

Mislim da nije baš tako. Hajmo zamisliti da je Sirija na mjestu Jordana pa se zapitaj kako bi im Rusija dostavila pomoć. Duboko sam uvjeren da su Crna Gora i Srbija ostali u kakvoj-takvoj zajednici da bi danas imali rusku bazu negdje kod Kotora, a NATO bi mogao samo da pehlivani i upućuje protestna pisma.

Moguće.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2020, 13:30 

ikmandvaradtist je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Zapravo, to je naš najvredniji chip. Može se dobiti samo u zamenu za jednako vredan-tj. onakav kakav ili nemamo ili nam je naročito potreban! Vredna roba je skupa-seti se vašeg mora. Mi kopna imamo i to lepo podgojenog, tako da... :smajl054

Robbie MO je napisao/la:
nikakve druge zanimljive valute nemate, to znaci da do transakcije ne može doći. :kava

Kao ni vi osim mora, tako da ako njega ne nudite-no bargain. Šta drugo vi imate da nama treba? Nothing, nichts, nada. :smajl054

Robbie MO je napisao/la:
nisi odgovorio koji teritorij bi tražio od Albanaca i Muslimana, u zamjenu za 1 km široku Zelenu transverzalu od Kosova do Goražda. :zubati To ti je mali teritorij, samo nekih 100km2. :zubati

Nemoj da padaš u mojim očima, Robbie. Ovo je toliko below your level... :thumbdown kakvo ti je to poređenje? Znaš i sam da niko od nas ne bi bio toliki idiot da preseca sopstvenu teritoriju. Baš zato vama to ne bi trebalo teško pasti - jer Hrvatska je već presečena. Samo taj odsečeni višak prosledite nama uz vaš deo Hercegovine i - we have a deal! :zivili Dobro nama-dobro vama! Sve je već tu i spremno-ali nije besplatno.

Ali pošto bi vi najradije da dobijete vaše (ispunite vaš cilj) a ne platite cenu (ispunite naš cilj) - od svega nema ništa. :neznam

Nećete dobiti jedan kvadratni milimetar našeg mora, nema teoretske šanse za to. Vi bi nakon što ste istrgnuli jezgru povijesne Hrvatske države još bili toliko bezobrazni pa zatražili i taj mali komad Hrvatske koji je opstao uz more. E pa neće moći...

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 02 tra 2020, 13:31 

Znači i ti si pukao? :smijeh
Aj ipak docrtaj i Karin.
I srpski Mljet.

Pa ne znam kako biti ozbiljan na temi koja nosi naziv "Osveta geografije". :zubati

1020 of 2558 - 39.87%

Vrh

PostPostano: 02 tra 2020, 13:34 

Robbie MO je napisao/la:

Naravno.
Srpsko more je drugačije od ostalih mora, mi smo jedinstveni. A i so u moru je svakako precijenjena.

:zubati

Meh, za par godina ni to neće bit skadal, srpski turisti će slobodno moći nositi šajkače. Ovi najmlađi klinci u Hrvatskoj ne znaju ni šta su Srbi, a kamoli šta su četnici. :zubati To će njima biti ko nama mađarska zastava, koja bi Hrvatima u Zagrebu prije 100 godina bila ogromna provokacija.

Dapače, vjerojatno će Srbi biti sezonski zapošljavani da glume četnike u povijesnim priredbama za turiste ala moreška. :zubati

Ovaj lik bi bio dobar animator za aerobik u moru. :zubati

Gdje ti živiš? Da Srbi slobodno nose šajkače u Hrvatskoj? Jesi ti pri sebi? Pa to je životno opasno u kontinentalnom djelu Hrvatske gdje su ljudi pitomiji od dalmatinaca. U Dalmaciji bi tog Srbina s šajkačom poslali minimalno u bolnicu. Vidjeli ste svi što je bilo u Splitu kad se par pamtnjakovića odlučilo prošetati u dresovima koji tamo ne pripadaju. Srbe kao turiste nitko neće dirati ali bilo kakav čin koji miriši i kao najmanja provokacija bi završio vrlo negativno po našu "braću" preko Drine.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2020, 13:35 

Inače, muslimanska ratna priča oko Neuma je vjerojatno uzrok zašto je Stolac sravnjen za zemljom i zašto su kolektivno deportirani iz te općine.

Danas, to je dodatni motiv Hrvatske da ubacuje pare u Mostar, te dodatni motiv da se postigne 2/3 hrvatska većina u HNŽ i da se to pitanje jednom zauvijek izbriše čak i kao science fiction ideja.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2020, 13:36 

weasel je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Ovaj lik bi bio dobar animator za aerobik u moru. :zubati

Gdje ti živiš? Da Srbi slobodno nose šajkače u Hrvatskoj? Jesi ti pri sebi? Pa to je životno opasno u kontinentalnom djelu Hrvatske gdje su ljudi pitomiji od dalmatinaca. U Dalmaciji bi tog Srbina s šajkačom poslali minimalno u bolnicu. Vidjeli ste svi što je bilo u Splitu kad se par pamtnjakovića odlučilo prošetati u dresovima koji tamo ne pripadaju. Srbe kao turiste nitko neće dirati ali bilo kakav čin koji miriši i kao najmanja provokacija bi završio vrlo negativno po našu "braću" preko Drine.

Ja govorim o vremenu za 30 godina. Tada će srpska zastava biti jednako provokativna kao danas talijanska, u Dalmaciji. Talijani su daleko više zla nanijeli Dalmaciji, mrcvarili Hrvate tijekom 1000 godina, a talijanska zastava danas u Dalmaciji nema nikakve negativne konotacije.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2020, 13:39 

Nego, idemo dalje sa temom: kako se Geografija osvećuje Crnoj Gori?

Crna Gora je država koja ne nosi ime po naciji-osnivaču već po geografskoj formi. To je veliki problem sam po sebi što se lepo vidi u klimavosti većine takvih država na Balkanu (BiH, C.G., S.Makedonija) jer im je koren - nacija čije je ime izvedeno od naziva države - nedovoljno uvrežen upravo zbog te obrnutosti izvoda. Osim toga je i jedna od zemalja koje nisu nacionalne (nema natpolovičnu nacionalnu većinu) već građanske.

Veliki deo populacije (mnogi Srbi, mnogi Muslimani, mnogi Albanci) je ne prihvata kao actualy svoju državu (Srbi ne ustaju na himnu, ne priznaju zastavu i jezik; Mislimani traže Sandžačku regiju, promenu zastave na kojoj žele polumesec; Albanci koriste isključivo zastave Albanije, itd...) i to zbog - njenog prevelikog širenja. Naime, jezgro C.G. je bilo malo i emitovalo uticaj na usko područje oko sebe ali je igrom prilika početkom prošlog veka C.G. ugrabila i velika područja na kojima se njeno ime ni supstrat do tada nije osećao. Faktički, ta područja su taze pripojena i nije se ukorenilo ime C.G. dovoljno duboko. Npr. Boka & Primorje do Sutomora je u državi tek 75 godina, što je praktično jedna jedina generacija-a to je nedovoljno za nacionalnu promenu zatečenog stanja & asimilaciju.

slika

Ova karta pokazuje ironiju: jedina država na Balkanu koju ne optužuju za Velikodržavlje je upravo ona koja je baš to Velikodržavlje jedina i ostvarila.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2020, 13:40 

Robbie MO je napisao/la:
Ja govorim o vremenu za 30 godina. Tada će srpska zastava biti jednako provokativna kao danas talijanska, u Dalmaciji. Talijani su daleko više zla nanijeli Dalmaciji, mrcvarili Hrvate tijekom 1000 godina, a talijanska zastava danas u Dalmaciji nema nikakve negativne konotacije.

Ma kakvi, ni za 30 godina to neće biti sigurno. Ne kažem da će Srbe itko dirati kao turiste ali da se šetaju kakvi bradonje s četničkim kapama to je na razini znanstvene fantastike i za 30 godine. Previše si optimist po pitanju HR-SRB odnosa. Mladi Hrvati su prenjeli tu baklju Hrvatstva od roditelja koji su bili u ratu, to se jasno vidjelo 2018. na svjetskom prvenstvu.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2020, 13:40 

weasel je napisao/la:

Robi priča o budućnosti. Ti ćeš tad bit u Dublinu,pa ti isto neće smetat.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2020, 13:42 

weasel je napisao/la:
Ma kakvi, ni za 30 godina to neće biti sigurno. Ne kažem da će Srbe itko dirati kao turiste ali da se šetaju kakvi bradonje s četničkim kapama to je na razini znanstvene fantastike i za 30 godine. Previše si optimist po pitanju HR-SRB odnosa.

Prije 30 godina niko ne bi reko da će Srbi i Hrvati danas sarađivat. Izađi iz ratnog modusa,i pomiri se sa realnosti.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2020, 13:45 

Za 30 godina djeca će o Domovinskom ratu znati po 1 rečenicu, neće znati ni reći u kojem desetljeću je bio. Lošiji učenici neće ni znati šta je Domovinski rat. Bolji učenici će znati da je bio neki Tuđman i da je Hrvatska postala samostalna od neke Jugoslavije koja će zvučati kao nama Habsburška Monarhija, iako je tom Jugoslavijom vladao diktator Hrvat pa će pretpostavljati da nije bila toliko loša za Hrvate. Možda čak prisvoje Jugoslaviju i kažu da je to bila hrvatska država jer je vladao Hrvat, kao što se izmišlja nepovijesni naziv "ugarsko-hrvatsko kraljevstvo" za srednjovijekovnu Ugarsku.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 747 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 30  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: