|
|
Stranica: 3/8.
|
[ 199 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH 1910 Postano: 18 sij 2010, 19:33 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39466 Lokacija: Gl. grad regije
|
|
Evo opet onog PTT-ovca što se ufuro u historičara...
Jebote nisam odavno vidio više degradirane profesije.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BOŠNJO
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH 1910 Postano: 18 sij 2010, 20:26 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: Jesi čuo možda za vojvodu Hrvoja Vukčića HRVATinića (oko 1350.-1416.)?
za takve naivce (koji zbog toga štu u prezimenu bosanskog velikaša stoji Hrvat, na osnovu čega zaključuju da pripada narodu hrvata) takvi zaključci ne čude...pa zašto se onda Vukoslav Hrvatinić priklonio na stranu Stepana II a ne na stranu Šubića koji su hrvati...vezano za ovo SVE GOVORI POVELJA Stepana II kojom poklanja upravo Vukoslavu Hrvatiniću gradove kao nagradu što je stao na njegovu stranu NAPROTIV NEPRIJATELJA=hrvata, koji su kao takvi navedeni u povelji, dakle spominju se HRVATI ali kao neprijatelji s druge strane, i baš u toj povelji se spominju BOŠNJANI koji su dakle na SUPROTNOJ STRANI od hrvata, gdje se OČIGLEDNO, NEDVOSMISLENO I JASNO vidi da su različiti i odvojeni jedan od drugog ta dva naroda, čak šta više da su NEPRIJATELJI.  Pessimus dux je napisao/la: Jesi čuo za izraz Turska HRVATSKA koji označava velik dio teritorija današnje BIH, a koji su tome području dali Osmanlije i koji se koristio, kako u njihovim izvorima, tako i u zapadnima (austrijskim, talijanskim...)?
taj termin se odnosi na današnju bosansku krajinu koja JESTE BILA U SASTAVU HRVATSKE KRALJEVINE što opet ne znači da su tamo živjeli hrvati, živjeli su bošnjani koji su "trpili" vlast hrvatske kraljevine, što ti dokazuje činjenica, da ti bošnjani NISU poslije raspada hrvatske kraljevine ostali sa hrvatima pod ugarskom vlasti, nego se priklonili svome plemenu i rodu, Kulinu banu i bili dio Kulinove banovine Pessimus dux je napisao/la: Rustem-paša HRVAT (1500.-1561.), možda? Zatim: Svjedočanstvo turskog povjesničara Tarihija Aalija
Znameniti turski povjesničar i putopisac Tarihi Aali (1542. - 1599.), rodom iz Galipolja
taj Rustem-paša, znaš li odakle je rodom ?? možda i jeste bio islamizirani hrvat, ili dijete koje je uzeto iz neke porodice u Hrvatskoj kao "danak u krvi" , poput Mehmed-paše Sokolovića koji je znao za svoje srpsko porijeklo, ili je jednostavno prebjegao turcima kao Omer-paša Latas ?? što se tiče ANONIMUSA turskog povijesničara (glupost koju si pokupio sa foruma hr) objesi mačku o rep ?? nađi mi knjigu nekog RELEVANTNOG historičara koji se poziva na njega kao značajan izvor, bilo kojeg...NE POSTOJI, jer ga niko ne uvažava kao bitnog !! Inače oko te gluposti da turci katolike u Bosni vide kao hrvate, proizilazi iz toga što su im PREKO GRANICE nepriajteljska Hrvatska i hrvati, pa sa njima uspoređuju svo katoličko stanovništvo. ČITAJ ti domaće bosanske značajne ličnosti iz tog vremena, ČITAJ Ivana Franu Jukića !!!!! a ne neke tamo turke koji veze nemaju o historiji naroda u Bosni. Pessimus dux je napisao/la: Poznati stihovi fra Grge Martića (1822.-1905.) iz 1860.:" Tesko domu bez ljubavi bratske, ko i Bosni bez zemlje HRVATSKE."
i kako ova nebuloza govori u korist teze o HRVATIMA U BOSNI, ovdje samo spominje Hrvatsku, što je i logično u smislu da se u borbi protiv turaka Bosna može osloniti na neku od susjednih zemalja, Hrvatsku, Ugarsku, Srbiju... Pessimus dux je napisao/la: A sad ti meni odgovori kada se to Bošnjaci kao nacija ili narod u BIH spominju prije 1993. Nešto ih nema niti na jednom popisu stanovništva u povijesti...
PROČITAJ ponovo gore POVELJU pisanu na SVOM JEZIKU I SVOM PISMU gdje BOŠNJANI sebe spominju, NEMA JAČEG DOKAZA. I nemoj da postavljaš ponovo glupa pitanja, a ne čitaš ranije moje odgovore, jer sam već rekao za bizanstkog cara Manuela Komnena koji navodi bosance kao narod i to ispred hrvata !!  Pessimus dux je napisao/la: Po vjeroispovijesti su se popisivali svi narodi koji su u vrijeme pojedinog popisa stanovništva obitavali na području BIH. U vrijeme austrougarske uprave nad BIH to su Hrvati, Srbi, Nijemci, Mađari, Slovaci, Česi, Talijani, Rusini/Ukrajinci, Židovi...Osim tih nacionalno osviještenih i formiranih naroda, u BIH tada obitava i velik broj nacionalno neosviještenih muslimana. Na popisima stanovištva po vjeroispovijesti ne navodi se niti jedan narod upravo iz razloga jer se popisi stanovništva nisu provodili po narodnosti, već po vjeroispovijesti.
ma šta kažeš ?? nijemci, mađari, slovaci, česi, rusi NA PRVOM POPISU 1879.godine,ma svaka ti čast na ovom pametnom zaključku !! jadan ne bio oni su se TEK KASNIJE doselili !! dakle na PRVOM POPISU postoji samo jedan NAROD BOŠNJACI koji su popisani u tri vjere, nikavi srbi ili hrvati s ene spominju NITI ih iko vidi u BOSNI, čak ni matica srpska !! čitavih 50 godina prije  Pessimus dux je napisao/la: Nisi čuo nikad za glagoljicu? Imaš i oblu i uglatu, znaš. Ima još svašta nešto tu: Bašćanska ploča (oko 1100.), Valunska ploča, Plominski natpis, Humačka ploča, Povaljska listina, Istarski razvod iz 1275., zatim Vinodolski zakonik iz 1288., pa onda Red i zakon sestara dominikanki u Zadru iz 1345., Misal kneza Novaka iz 1368., Hrvojem misal iz 1404. itd. da ne nabrajam dalje. Sve to pisano hrvatskim jezikom na trima različitim pismima, glagoljicom, hrvatskom ćirilicom i latinicom.
Baščanska ploča ?? ono što je pisano u KAMENU ?? ha,ha, ha !! dok je GOSPODIN bosanski Kulin ban već pisao povelje na pergamentu !! dalje, ja te pitam za POVELJE VLADARA a neke KAMENE PLOČE ?? ili bezvezne dokumente !! HALO, dakle povelje vladara kao najverodostojnije dokumnte, kao one što ste postavili od Krešimira IV, ali na vašu veliku žalost PISANE SU LATINSKIM !!!!!!!!!!!!!
_________________ Znaš Bošnjače, nije davno bilo Sveg' mi sv'jeta nema petnaest ljeta Kad u našoj Bosni ponositoj I junačkoj zemlji Hercegovoj Od Trebinja do Brodskijeh vrata Nije bilo Srba ni Hrvata A danas se kroza svoje hire Oba stranca ko u svome šire Oba su nas gosta saletila Da nam otmu najsvetije blago Naše ime ponosno i drago Pjesma „Od Trebinja do Brodskijeh vrata“ Safvet-beg Bašagić, prvi broj lista Bošnjak 2. VII 1891.god.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BOŠNJO
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH 1910 Postano: 18 sij 2010, 20:27 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: Nadalje, Manuel Komnen nigdje ne ne spominje nikakve Bošnjake, eventualno spominje slavensko stanovništvo koje naseljava područje srednjovjekovne Bosne, te ga označava imenom države kojoj pripada (Bošnjani ili Bosanci), što nikako nema veze s nacijom u modernom smislu te riječi i današnjim Bošnjacima, budući da su bosanski Hrvati povijesni baštinici kulture, tradicije i običaja srednjovjekovne Bosne, a današnji Bošnjaci rušitelji te tradicije. Na tvoje gluposti i pretpostavke o tome što ću ja znati pročitati, uopće se ne ću osvrtati.
ma šta kažeš bolan, "označava imenom države kojoj pripada "....?? prvo, jadan ne bio, tada Bosna i ne postoji kao država !! tako da ti je totalna glupost tvoj navod "imenom DRŽAVE" jer Bosna tek kasnije za Kulina bana se može smatrati DRŽAVOM, drugo, ako spominjanje po državi (što sam ti već dokazao kao glupost) važi za bosance, onda jednako važi i za hrvate, i oni se spominju kao neko slavensko stanovništvo koje eto živi na području Hrvatske (jer se na isti način spominju i jedni i drugi, i ako nešto važi za jedne važi i za druge po istom principu) isto tako(pošto osporavaš bizantskog cara) i Porfinogenet spominje neko slavensko pleme koje se naselilo na području Hrvatske !! HALO, možda bosanci katolici jesu bili više baštinici KULTURE srednjovjekovne Bosne, od bosanaca muslimana, ali ja govorim o ETNOGENEZI, o tome da su naši prapradjedovi bili srednjovjekovni bošnjani...ne pričam o KULTURNO-VJERSKOM NASLJEĐU, pričam o DNK-u Pessimus dux je napisao/la: Blabla, jadni ugroženi "dobri Bošnjani", nisu znali tko su ni što su, pa odlučili dekretom o imenu naroda. Jedinstven primjer u povijesti. Kao što rekoh, austrougarski popisi stanovništva u BIH bili su rađeni po vjeroispovijesti pa nema razloga da se na takvim popisima spominju ikakvi narodi, između ostalog i Hrvati.
bla, bla....po stoti put te jadan ne bio, PITAM !! koji NAROD se to popisivao po različitim vjeroispovjestima, da nisu KINEZI ?? ili ALBANCI i oni postoje sa tri vjere ?? dakle, KOJI NAROD ???????????????? Pessimus dux je napisao/la: Istina, bilo je u srednjovjekovnoj Dalmaciji nakon doseljenja Hrvata nešto starosjedilačkog romanskog stanovništva u priobalnim gradovima pod vlašću Bizanta, no oni su postupno hrvatizirani, posebno za vrijeme hrvatskog kraljevstva. Nacionalnim preporodom i nastankom hrvatske nacije u modernom smislu te riječi, sredinom 19.st., hrvatska nacionalna svijest dolazi do nižih slojeva stanovništva u nekima od krajeva koje navodiš, uz prethodni preduvjet svijesti o zajedničkom porijeklu, povijesti, kulturi, tradiciji i običajima, koja je postojala u narodu.
eh, što volim kada sami nadođete !! veliš POSTUPNO HRVATIZIRALI !! e konačno si našao pravu riječ i termin, e isto se to dešavalo i sa zahumljanima, neretvanima, slavomcima i bošnjanima katolicima !!!! dalje, ni za vrijeme kraljevine oni nisu uspjeli hrvatizirati dalmatince, jer se oni uporedo sa hrvatima spominju kao narod i to u POVELJAMA poslejdnjih hrvatskih kraljaeva  ZAJEDNIČKA JE BILA SAMO VJERA, koja je bila odlučujući faktor za svrstavanje na jednu ili drugu stranu, NIŠTA DRUGO, nemoj mi reči da su bošnjani katolici imali sjećanja na Šubiće, koji su im bili NEPRIJATELJI, dakle totalna glupost o zajedničkoj historiji i kulturi, porijeklo takođe ne dolazi u obzir, jer su bošnjani katolici dio bošnjana koji su mix ilira i slavena koji su se doselili u Bosnu u različito vrijeme i neovisno od hrvatskog plemena koje je na opočetku došlo samo u Liku i dio Dalmacije Pessimus dux je napisao/la: Nitko ne govori o kategoriji "Hrvati muslimanske vjeroispovijesti" u popisima stanovništva, to bi bila pasurdna kategorija kojom bi se odjednom pojedinac morao i vjerski i nacionalno opredijeliti. Riječ je o tome da i u BIH i u RH prema posljednjim popisima stanovništva postoji veći broj muslimana, negoli Bošnjaka/Muslimana. Istina, ima i nešto muslimanskih vjernika drugih nacionalnosti (Albanaca, Roma), no uzimajući i njih u obzir opet nije pokriven čitav broj popisanih muslimana po vjeroispovijesti. Tako da se iz toga da zaključiti kako je se određen broj muslimana nacionalno izjasnio Hrvatima, kako u RH, tako i u BIH. Mislim kako su svima dobro poznati primjeri Velike Kladuše, pa i Cazina i nekih drugih mjesta Cazinske krajine gdje ima Hrvata muslimanske vjeroispovijesti u određenom broju. Osim toga, znam i osobno više primjera muslimana koji se nacionalno osjećaju Hrvatima, kako u RH, tako i u BIH i nekim zapadnoeuropskim i prekooceanskim zemljama.
bla, bla, bla.....pojedinačne osjećaje objesi mačku o rep. Uvažava se dakle, samo ono što je ustavna kategorija, već sam o tome pisao, da trenutno ne postoji kategorija BOSANAC ni u ustavu niti će biti na popisu, a imaš hiljade ljudi koji bi se tako izjasnili, prvenstveno djeca iz mješanih brakova ili sami pripadnici mješanih brakova, kao i hiljade drugih koje interesuje SAMO PRIPADNOST DRŽAVI U KOJOJ ŽIVE, baš poput amerikanaca, gdje će tamo neki kinez iz trećeg pokoljenja slobodno reći da je AMERIKANAC !!! jer živi u Americi, da ne pričam o CRNCIMA Pessimus dux je napisao/la: Citat: BOŠNO:bošnjaci, dalmatinci, slavonci, dubrovčani, zahumljani, neretvani su NARODI koji se spominju tokom historije, ove ostale možeš smatrati teritorijalnom odrednicom za one hrvate koji žive na područjima koje je obuhvaćala prvobitna hrvatska Tako je, sve su to (manje-više) narodi koji su odigrali važnu ulogu u formiranju moderne hrvatske nacije i nacionalne svijesti. bar da neko prizna, a ne da izvrće historiju, niko ne osporava da je to DANAS tako u smislu NACIJE HRVATA, ali mnogi osporavaju kako se odvijao TAJ PROCES, jer žele prikazati da su gore spomenuti različiti NARODI ODVAJKADA i UVJEK bili jedino hrvati !! Pessimus dux je napisao/la: Citat: BOŠNJO:da, da kako da ne ! zašto ga spominjete u onim kontekstima koji vama odgovaraju, isto važi i za Malkolma Taj se postupak inače u povijesnoj znanosti naziva kritikom izvora i jedan je od osnova kvalitetnog i nepristranog povijesnog istraživanja te pogleda na prošla zbivanja. Dakle, važno je kod povijesnog izvora znati tko piše (što više o samom autoru) i za koga piše (s kojom namjerom, odnosno ciljem). he, he...gdje li onda tek spada onaj gore spomenuti tvoj izvor...turčin ??? i konačno odgovor o tome da li je broj nuslimana u Bosni ili u bosanskom pašaluku ? jasno se govori o Bosni a ne o pašaluku, a osim toga za tebe ne znači to ništa, jer i da je tako kako ti tvrdiš, opet ne ide tebi ništa u prilog, zbog toga što se ne može jedno te isto stanovništvo duplo brojati, dakle i da je tako kako ti tvrdiš, broj muslimana u čitavom pašaluku koji dakle obuhvata i Slavoniju i Liku i dio Srbije, onda ih ne možeš računati kao broj doseljenih u vrijeme povlačenja turaka, jer su već jednom računati, pa ne mogu se ponovo računati na istoj teritoriji
_________________ Znaš Bošnjače, nije davno bilo Sveg' mi sv'jeta nema petnaest ljeta Kad u našoj Bosni ponositoj I junačkoj zemlji Hercegovoj Od Trebinja do Brodskijeh vrata Nije bilo Srba ni Hrvata A danas se kroza svoje hire Oba stranca ko u svome šire Oba su nas gosta saletila Da nam otmu najsvetije blago Naše ime ponosno i drago Pjesma „Od Trebinja do Brodskijeh vrata“ Safvet-beg Bašagić, prvi broj lista Bošnjak 2. VII 1891.god.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pjosip
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH 1910 Postano: 18 sij 2010, 20:47 |
|
|
BOŠNJO je napisao/la: eh, što volim kada sami nadođete !! veliš POSTUPNO HRVATIZIRALI !! e konačno si našao pravu riječ i termin, e isto se to dešavalo i sa zahumljanima, neretvanima, slavomcima i bošnjanima katolicima !!!! dalje, ni za vrijeme kraljevine oni nisu uspjeli hrvatizirati dalmatince, jer se oni uporedo sa hrvatima spominju kao narod i to u POVELJAMA poslejdnjih hrvatskih kraljaeva
Otkio si toplu vodu. Momce, to se odnosi na romanizirane stanovnike zidinama opasanih gradova. Za njih se znalo da nemaju hrvasko etnicko porijeklo.
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Uskok
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH 1910 Postano: 18 sij 2010, 20:55 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2009, 02:57 Postovi: 1388 Lokacija: Hrvatska republika Herceg Bosna
|
|
Safvet-beg Bašagić se još najdosljednije deklarisao kao Hrvat, ali je u njegovu djelovanju ipak bila daleko naglašenija platforma pripadnosti bosanskoj muslimanskoj zajednici. Poslije kratkotrajne epizode iz najmlađih dana, kada je važio kao jedan od ideologa nacionalnog bošnjaštva (poznati su Bašagićevi stihovi "Od Trebinja do Brodskijeh vrata, nije bilo Srba ni Hrvata", kojima se izražavala misao da je srpski i hrvatski nacionalni pokret došao izvana), Bašagić se u nacionalnom pogledu opredijelio kao Hrvat i u tome se smislu deklarisao do kraja života. Poznati su Bašagićevi stihovi iz pjesme "Čarobna kćeri":
Jer hrvatskoga jezika šum Može da goji Može da spoji Istok i zapad, pjesmu i um
|
 |
|
Uskok
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH 1910 Postano: 18 sij 2010, 21:59 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2009, 02:57 Postovi: 1388 Lokacija: Hrvatska republika Herceg Bosna
|
Bosnjacka nacionalnost je nastala 90 godina, tu ideju je proklamirao Alija Izetbegovic, to nakon uvida u sve sve stvari koje sam ja imao to je moje misljenje. Prigodom posjete Alije Izetbegovića (predsjednika BiH u 1990-ih) Washingtonu '80-ih, Nijaz Batlak je zajedno sa Kerimom Reisom je bio sudjelovao na skupu kojeg je Izetbegović imao sa tamošnjim Hrvatima, Jugoslavenima i muslimanima. Oboje su se tada oštro suprotstavili Izetbegovićevu konceptu stvaranja bošnjačke nacionalnosti. Govorim bosnjacka (bosnjaci muslimani) jer je to trenutacni naziv za bivsu nacionalnost muslimani, nastalih u jednom povjesnom trenutku prilikom turske okupacije, kada su turci islamizirali dio domicilnoga stanovnistva. Normalno nakon poraza okupatorske vojske ti ljudi se nisu osjecali ni kao srbi (pravoslavci) ni kao hrvati (katolici), a ni kao patareni (krscanska sekta) a ne bogumili kako to neki vole da vjeruju, neki su ostali muslimani, neki su pronasli put kuci i vratili se djedovskoj vjeri. Procitati: Janicareve uspomeneCitat: Pocinje opisivanje dogadaja koji se ticu turskog pitanja od Konstantina sina Mihaila Konstantinovica, Rašanina iz Ostrovice, kojega su Turci uzeli u janicare. a neki i nisu, Citat: Ahmed-paša Hercegović Kosača (1455. - 21. juli 1517) je bosanski plemić iz porodice Kosača i osmanlijski veliki vezir, sin je hercega Stjepana Vukčića Kosače i Cecilije, rođen je u Herceg Novom i dobio je po ocu ime Stjepan. To sto bosnjaci hvataju poveznicu na tkz. dobre bosnjane je zloupotreba i iskrivljavanje povjesti jer su bosnjani bili ustvari bosanci ljudi koji su zivjeli u regiji bosna a oni su mogli da budi i srbi i hrvati i kinezi i arapi i englezi, moras da razdjelis nacionalnu od regionalne pripadnosti. Isto kao sto hercegovci nisu svi hrvati, niti je hercegovac nacionalnost, i ti npr. ako si bosnjak a rodjen u posavini jesi ili bosnjak-musliman (po trenutacnoj nacionalnosti ili musliman po bivsoj nacionalnoj pripadnosti) ali si i posavljak (isto onoliko koliko je i jedan srbin, hrvat, kinez, indijanac). Izvorno ime «Bošnjanin» (u latinskim vrelima sing. «Bosnensis») prvotno označuje jedino pripadnika srednjovjekovne bosanske političke jedinice. U početcima osmanske vladavine « Bošnjak» (turcizirano povijesno « Bošnjanin») ime je za podanika kršćanske vjeroispovijesti, dok se izraz « Bosnalu» odnosio na islamizirano domaće pučanstvo. Dakle dragi moj bosnalu dali se u sandzaku ljudi deklariraju prema nacionalnosti ili pisu da su sandzacke nacionalnosti, kada vec pricamo o nacionalnostima i regionalnostima, onda su i krajisnici nacionalnost, u dubrovackoj republici su zivjeli dubrovcani, ali opet im to nije bila nacionalnost. Naravno da i ja stvaram sutra svoju Dubrovacku nacionalnost odmah bih se uhvatio dokumenata gdje se spominje Dubrovacka republika i mahao sa njima ispred nosa tamosnjim gradjanima i govoriti mi smo ovdje prvi vidite dubrovacka republika pise mi smo dubrovacka nacionalnost. Govoriti da je u to doba bosnjanin bila nacionalnost zbilja je vise toliko suplja prica barem za onoga tko je procitao barem dvije knjige ali koje nije napisao "veliki povjesnicar" muhamed filipovic tunjo 
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH 1910 Postano: 18 sij 2010, 22:07 |
|
|
|
Dubrovnik je odličan primjer koji ja Bošnjacima turim pod nos, da više ima državnosti u Dubrovčanima nego kod Bošnjaka.
No svaka skupina ljudi može proglasiti nacionalnost, amo što to može uspjet a puno češće ne.
Evo sad smo mi recimo u prilici napravit na sličan način HercegBosansku naciju. Samo nije niko lud tako nešto napravit.
Inače kod Bošnjaka nije uspjelo stvaranje nacije, čak ih mi Hrvati i Srbi više smatramo Bošnjacima nego oni sami sebe. I čak gledamo ih kao puno homogeniju masu nego što doista jesu.
Većina ih brka vjeru, regiju, nacionalnost no sami su si za tu zbrku krivi, previše su se žurili tako da u kratkom roku očekujem povratak na Muslimane jer je to jedini način da doista opet obuhvate sve koji su se tako i prije rata izjašnjavali na području cijele Jugoslavije.
Previše kontradiktornosti ima u toj bošnjačkoj ideji i pokušavaju nekako na silu je gurat među svijetom. Ipak je vrijeme stvaranja nacija bilo sto godina ranije.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sultan
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH 1910 Postano: 18 sij 2010, 23:21 |
|
|
Moj Junuze pa nisi ti ni lud, naravno da ti i takvi kao ti očekujete da se vratimo na "muslimane" jer bi tada bili samo vjerska grupacija ala hrvati muslimanske vjeroispovjesti, što bi značilo negaciju nacionalnog. Moj Junuze okani se demagogije, a lati se dudliša 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH 1910 Postano: 18 sij 2010, 23:38 |
|
|
|
Reče Bošnjak, iz Stoca, još da nam se javi koji iz Sandžaka ili Makedonije, ili još bolje oni na privremenom ratu u Afganistanu koji se bore za tekovine kralja Tvrtka ili još bolje svi oni koji žive u Hrvatskoj a islamske su vjeroispovijesti i nikako se ne mogu povezat sa bošnjaštvom ili oni kojima nekako više leži termin Bosanac ali nažalost im to u ustavu i kod drugih naroda ne može proći a i problem je i u Hercegovcima. A da ne pričam o sljedbenicima Bosanskog kraljevstva koji vide lidera u efendiji. Ne može to na duži rok.
Vidiš li ti tu išta zbunjujuće u bošnjaštvu, dok ste bili Muslimani znalo se ko ste, iako je to i vjerska odrednica manja je šteta za vas od ove fragmentacije za koju niko ne zna kako će završit ali kako vrijeme odmiče čini se da neće dobro. U jednom trenutku će skužit vaši intelektualci da ste se gadno zahebali sa bošnjaštvom. Zapravo već ova priča oko popisa je to pokazala. A to je tek početak.
A sad opet možeš nastavit upotrebljavat termine poput "dudliš", vidjet ćemo...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
hercegovac1981
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH 1910 Postano: 18 sij 2010, 23:44 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 14:06 Postovi: 1606 Lokacija: Zagreb-Čapljina
|
|
Ja ne kontam te Hercegovačke muslimane. Nametnuli im da se zovu Bošnjaci i da govore Bosanski. I još se time ponose. U inat hercegovačkim Hrvatima očito ali će tako sami sebi presuditi. E moj sultan ionako u getu živiš.
_________________ ...Mostar, Stolac, Neum i Čapljina Hrvatska je stara djedovina, gdje su došli vječno će ostati to je zemlja gdje žive Hrvati...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sultan
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH 1910 Postano: 18 sij 2010, 23:45 |
|
|
|
Junuze prećero si sa dudlišem, ohani malo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pjosip
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH 1910 Postano: 18 sij 2010, 23:46 |
|
|
hercegovac1981 je napisao/la: Ja ne kontam te Hercegovačke muslimane. Nametnuli im da se zovu Bošnjaci i da govore Bosanski. Ispada da su oni gastarbajteri u Hercegovini.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BOŠNJO
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH 1910 Postano: 19 sij 2010, 18:08 |
|
|
Uskok je napisao/la:
Govorim bosnjacka (bosnjaci muslimani) jer je to trenutacni naziv za bivsu nacionalnost muslimani, nastalih u jednom povjesnom trenutku prilikom turske okupacije, kada su turci islamizirali dio domicilnoga stanovnistva. Normalno nakon poraza okupatorske vojske ti ljudi se nisu osjecali ni kao srbi (pravoslavci) ni kao hrvati (katolici), a ni kao patareni (krscanska sekta) a ne bogumili kako to neki vole da vjeruju, neki su ostali muslimani, neki su pronasli put kuci i vratili se djedovskoj vjeri. i
koji NAROD su bili ti domicilni stanovnici koji su islamizirani, i očigledno veze s ničim nemaš, jer dalje samo navodiš vjerske odrednice...a ja te ope pitam koji su NAROD ti ljudi koji se nisu osjećali ni kao katolici, ni pravoslavci, ni patareni ni bogumili, ni jehovini svjedoci....jer su ovo sve vjerske odrednice, a ti NAMJERNO izbjegavaš NARODNOSNU ODREDNICU Uskok je napisao/la:
To sto bosnjaci hvataju poveznicu na tkz. dobre bosnjane je zloupotreba i iskrivljavanje povjesti jer su bosnjani bili ustvari bosanci ljudi koji su zivjeli u regiji bosna a oni su mogli da budi i srbi i hrvati i kinezi i arapi i englezi, moras da razdjelis nacionalnu od regionalne pripadnosti. Isto kao sto hercegovci nisu svi hrvati, niti je hercegovac nacionalnost, i ti npr. ako si bosnjak a rodjen u posavini jesi ili bosnjak-musliman (po trenutacnoj nacionalnosti ili musliman po bivsoj nacionalnoj pripadnosti) ali si i posavljak (isto onoliko koliko je i jedan srbin, hrvat, kinez, indijanac). i
čime dokazuješ te GLUPOSTI da su bošnjani teritorijalna odrednica ajde, jado (ako si sposoban čiatati bosančicu) pročitaj OVU POVELJU  koja JASNO, NEDVOSMISLENO ukazuje na to da su bošnjani znali i bili svjesni POSTOJANJA HRVATA kao NEPRIJATELJA koji su bili u području Lke/Dalmacije pod Šubićima i jasno se razlikovali od njih, jasno i nedvosmisleno se spominju i razlikuju jedni od drugih Uskok je napisao/la:
Dakle dragi moj bosnalu dali se u sandzaku ljudi deklariraju prema nacionalnosti ili pisu da su sandzacke nacionalnosti, kada vec pricamo o nacionalnostima i regionalnostima, onda su i krajisnici nacionalnost, u dubrovackoj republici su zivjeli dubrovcani, ali opet im to nije bila nacionalnost.
jadniče, kakva nacionalnost u srednjem vijeku ?? Uskok je napisao/la: Naravno da i ja stvaram sutra svoju Dubrovacku nacionalnost odmah bih se uhvatio dokumenata gdje se spominje Dubrovacka republika i mahao sa njima ispred nosa tamosnjim gradjanima i govoriti mi smo ovdje prvi vidite dubrovacka republika pise mi smo dubrovacka nacionalnost. Govoriti da je u to doba bosnjanin bila nacionalnost zbilja je vise toliko suplja prica barem za onoga tko je procitao barem dvije knjige ali koje nije napisao "veliki povjesnicar" muhamed filipovic tunjo  jadniče, kakva nacionalnost u srednjem vijeku ?? govori se o srednjovjekovnim NARODIMA
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Starfucker226
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH 1910 Postano: 19 sij 2010, 18:31 |
|
|
BOŠNJO je napisao/la: koja JASNO, NEDVOSMISLENO ukazuje na to da su bošnjani znali i bili svjesni POSTOJANJA HRVATA kao NEPRIJATELJA koji su bili u području Lke/Dalmacije pod Šubićima i jasno se razlikovali od njih, jasno i nedvosmisleno se spominju i razlikuju jedni od drugih Ponajviše dobri Bošnjanin Hrvatin 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH 1910 Postano: 19 sij 2010, 18:43 |
|
|
|
Kad dobiju dekret opet da su Muslimani vidjet ćete koliko će tek za to naći dokaza, 100x više nego za ovo što laprda.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BOŠNJO
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH 1910 Postano: 19 sij 2010, 19:13 |
|
|
Starfucker226 je napisao/la: BOŠNJO je napisao/la: koja JASNO, NEDVOSMISLENO ukazuje na to da su bošnjani znali i bili svjesni POSTOJANJA HRVATA kao NEPRIJATELJA koji su bili u području Lke/Dalmacije pod Šubićima i jasno se razlikovali od njih, jasno i nedvosmisleno se spominju i razlikuju jedni od drugih Ponajviše dobri Bošnjanin Hrvatin  nigdje nije ni navedeno NIKAD za bilo koje hrvatinića da je bošnjanin, pogotovo "dobri" što neki glupani shvataju kao moralno dobar, dobar se odnosi na VJERAN, dakle Hrvatinići i nisu bili vjerni bošnjani, amlo su bili izdajice za HRVATE, malo za ugare, kako kad
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pjosip
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH 1910 Postano: 19 sij 2010, 20:13 |
|
|
BOŠNJO je napisao/la: Pessimus dux je napisao/la: Jesi čuo možda za vojvodu Hrvoja Vukčića HRVATinića (oko 1350.-1416.)?
za takve naivce (koji zbog toga štu u prezimenu bosanskog velikaša stoji Hrvat, na osnovu čega zaključuju da pripada narodu hrvata) takvi zaključci ne čude...pa zašto se onda Vukoslav Hrvatinić priklonio na stranu Stepana II a ne na stranu Šubića koji su hrvati...vezano za ovo SVE GOVORI POVELJA Stepana II kojom poklanja upravo Vukoslavu Hrvatiniću gradove kao nagradu što je stao na njegovu stranu NAPROTIV NEPRIJATELJA=hrvata, koji su kao takvi navedeni u povelji, dakle spominju se HRVATI ali kao neprijatelji s druge strane, i baš u toj povelji se spominju BOŠNJANI koji su dakle na SUPROTNOJ STRANI od hrvata, gdje se OČIGLEDNO, NEDVOSMISLENO I JASNO vidi da su različiti i odvojeni jedan od drugog ta dva naroda, čak šta više da su NEPRIJATELJI. Dobro ali šta vi imate sa tim Bošnjanima? Vaša imena su arapska ili turska, vaše narodne nošnje su turske,vaši plesovi, kola, muzika je turska. Što vi imate zajedničkoga sa tim Bošnjanima?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH 1910 Postano: 19 sij 2010, 20:40 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 64643 Lokacija: DAZP HQ
|
pjosip je napisao/la: BOŠNJO je napisao/la:
za takve naivce (koji zbog toga štu u prezimenu bosanskog velikaša stoji Hrvat, na osnovu čega zaključuju da pripada narodu hrvata) takvi zaključci ne čude...pa zašto se onda Vukoslav Hrvatinić priklonio na stranu Stepana II a ne na stranu Šubića koji su hrvati...vezano za ovo SVE GOVORI POVELJA Stepana II kojom poklanja upravo Vukoslavu Hrvatiniću gradove kao nagradu što je stao na njegovu stranu NAPROTIV NEPRIJATELJA=hrvata, koji su kao takvi navedeni u povelji, dakle spominju se HRVATI ali kao neprijatelji s druge strane, i baš u toj povelji se spominju BOŠNJANI koji su dakle na SUPROTNOJ STRANI od hrvata, gdje se OČIGLEDNO, NEDVOSMISLENO I JASNO vidi da su različiti i odvojeni jedan od drugog ta dva naroda, čak šta više da su NEPRIJATELJI.
Dobro ali šta vi imate sa tim Bošnjanima? Vaša imena su arapska ili turska, vaše narodne nošnje su turske,vaši plesovi, kola, muzika je turska. Što vi imate zajedničkoga sa tim Bošnjanima? i jedni i drugi su dobri 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH 1910 Postano: 19 sij 2010, 20:42 |
|
|
|
Nemaju ama bas nikakve veze... Ali nikakve. Ja bas nedavno rekoh da nigdje neme tolike zbunjoze i kontradiktornosti kao kod danasnjih tzv. Bosnjaka. Kad im treba pozivaju se na kraljevinu Bosnu i sve ostalo sto ide uz to ( a nikakve veze s vezom nemaju jer su se njihovi preci odrekli svega toga) a ovamo slave i daju imena dzamijama po onima koji okupirase i unistise tu istu Bosnu.. Na kraju krajeva ti im turski okupatori i ukinuse ono ime Bosnjana koje dobise vec onako kako su dobili, jelte, prozivajuci Bosnjanima sve one Hrvate pa i Srbe i ostale koji su se zadesili na teritoriju tadasnjeg bana.. ni qrca ni naroda
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH 1910 Postano: 20 sij 2010, 00:14 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Nemaju ama bas nikakve veze... Ali nikakve. Ja bas nedavno rekoh da nigdje neme tolike zbunjoze i kontradiktornosti kao kod danasnjih tzv. Bosnjaka. Kad im treba pozivaju se na kraljevinu Bosnu i sve ostalo sto ide uz to ( a nikakve veze s vezom nemaju jer su se njihovi preci odrekli svega toga) a ovamo slave i daju imena dzamijama po onima koji okupirase i unistise tu istu Bosnu.. Na kraju krajeva ti im turski okupatori i ukinuse ono ime Bosnjana koje dobise vec onako kako su dobili, jelte, prozivajuci Bosnjanima sve one Hrvate pa i Srbe i ostale koji su se zadesili na teritoriju tadasnjeg bana.. ni qrca ni naroda sve to triba potaracat, kad dođe vrime 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sultan
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH 1910 Postano: 20 sij 2010, 00:59 |
|
|
dudu je napisao/la: Tulkas je napisao/la: Nemaju ama bas nikakve veze... Ali nikakve. Ja bas nedavno rekoh da nigdje neme tolike zbunjoze i kontradiktornosti kao kod danasnjih tzv. Bosnjaka. Kad im treba pozivaju se na kraljevinu Bosnu i sve ostalo sto ide uz to ( a nikakve veze s vezom nemaju jer su se njihovi preci odrekli svega toga) a ovamo slave i daju imena dzamijama po onima koji okupirase i unistise tu istu Bosnu.. Na kraju krajeva ti im turski okupatori i ukinuse ono ime Bosnjana koje dobise vec onako kako su dobili, jelte, prozivajuci Bosnjanima sve one Hrvate pa i Srbe i ostale koji su se zadesili na teritoriju tadasnjeg bana.. ni qrca ni naroda sve to triba potaracat, kad dođe vrime  
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH 1910 Postano: 20 sij 2010, 01:16 |
|
|
|
Prijedlog za sve Bošnjake sa ovog foruma koji nas gnjave povijesnim istinama.
Otvorite temu na sa-x forumu, ja ne mogu naravno, sa pitanjem:
Muslimani u Bošnjake. Greška ili...
Baš me zanima kakve ćete odgovore dobit od "svojih". Mislim da ćete bit jako iznenađeni...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BOŠNJO
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH 1910 Postano: 20 sij 2010, 11:14 |
|
|
pjosip je napisao/la: BOŠNJO je napisao/la:
za takve naivce (koji zbog toga štu u prezimenu bosanskog velikaša stoji Hrvat, na osnovu čega zaključuju da pripada narodu hrvata) takvi zaključci ne čude...pa zašto se onda Vukoslav Hrvatinić priklonio na stranu Stepana II a ne na stranu Šubića koji su hrvati...vezano za ovo SVE GOVORI POVELJA Stepana II kojom poklanja upravo Vukoslavu Hrvatiniću gradove kao nagradu što je stao na njegovu stranu NAPROTIV NEPRIJATELJA=hrvata, koji su kao takvi navedeni u povelji, dakle spominju se HRVATI ali kao neprijatelji s druge strane, i baš u toj povelji se spominju BOŠNJANI koji su dakle na SUPROTNOJ STRANI od hrvata, gdje se OČIGLEDNO, NEDVOSMISLENO I JASNO vidi da su različiti i odvojeni jedan od drugog ta dva naroda, čak šta više da su NEPRIJATELJI.
Dobro ali šta vi imate sa tim Bošnjanima? Vaša imena su arapska ili turska, vaše narodne nošnje su turske,vaši plesovi, kola, muzika je turska. Što vi imate zajedničkoga sa tim Bošnjanima? DNK- to su naši pradjedovi, jadniče cijelo vrijeme to trubim, a ti i dalje ili si ograničen pa ne kontaš ili jednostavno si bezobrazan
|
|
| Vrh |
|
 |
|
caporegime
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH 1910 Postano: 20 sij 2010, 11:19 |
|
|
bošnjo, ti ne znaš s kim imaš zajednički dnk. i oni koji bi to trebali znati dvoume se. nego, znaš li da si opet preuzeo vodstvo na našoj internoj top listi budalaša. kako mišo više nije aktivan, a zriki odmara poslije još jedne burne noći za kompjuterom (red herceg bosne red pornhuba pa tako stalno dok se ne izmoždi) za sada vodiš. natječaj traje do 1. veljače pa tko se kladio na tebe osvaja vrijednu nagradu. naravno, uvjet je da od nagrade kupi i tebi pošanje knjigu iz povijesti za 7 razred osnovne škole da ti pomogne udvostučivanja znanja iz povijest.
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Popis stanovništva u BiH 1910 Postano: 20 sij 2010, 11:46 |
|
|
BOŠNJO je napisao/la: DNK- to su naši pradjedovi, jadniče cijelo vrijeme to trubim, a ti i dalje ili si ograničen pa ne kontaš ili jednostavno si bezobrazan
aaaaaa vrištim 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 40 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|