|
|
Stranica: 12/15.
|
[ 368 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
BBC
|
Naslov: Re: Popisi stanovništva po nacionalnosti u BiH od 1948. do 1991. Postano: 17 kol 2012, 23:39 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
papperlapapp je napisao/la: http://jugosfera.net/forum/karantin/biseri-sa-nn-i-drugih-foruma/msg14108/#msg14108  I Sabury se tamo uvalila, kao moderator. Zna izlizati guzica broj x da dobije ovlasti. Draga joj vlast kao Dodiku.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
papperlapapp
|
Naslov: Re: Popisi stanovništva po nacionalnosti u BiH od 1948. do 1991. Postano: 18 kol 2012, 00:04 |
|
|
|
A ko je to, ako smijem znati? Imamo samo jednu gospodicnu moderatorku. :)
Eto, ja samo kratko da vas poselamim i tak` to, ajd pa uzdravlje moji dragi Hercegbosnjaci.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Popisi stanovništva po nacionalnosti u BiH od 1948. do 1991. Postano: 18 kol 2012, 00:19 |
|
|
|
Nego, nisam siguran da je nacionalnu pripadnost određene oblasti pravilno određivati isključivo po feudalnom sizerenstvu...
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Popisi stanovništva po nacionalnosti u BiH od 1948. do 1991. Postano: 18 kol 2012, 10:46 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
BBC je napisao/la: papperlapapp je napisao/la: http://jugosfera.net/forum/karantin/biseri-sa-nn-i-drugih-foruma/msg14108/#msg14108  I Sabury se tamo uvalila, kao moderator. Zna izlizati guzica broj x da dobije ovlasti. Draga joj vlast kao Dodiku. O čemu ti tipovi na tom drugom forumu pišu ? Svaki iole obrazovaniji povjesničar ne će negirati činjenicu da su Pavao Šubić, Mladen I Šubić i Mladen II Šubić vladli cijelokupnom Bosnom, a da su njihovi vazali bili i Kotromanići, koji potječu iz područja Požege , odnosno Slavonije, katoličke vjere i jedni i drugi, sa svim hrvatskim etničkim obilježjima. Jedino ako hoće reči da Šubići i Kotromanići nisu Hrvati već Mađari  ?
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
papperlapapp
|
Naslov: Re: Popisi stanovništva po nacionalnosti u BiH od 1948. do 1991. Postano: 18 kol 2012, 18:31 |
|
|
Moja mala, familija, s majcine strane, dokazano - kroz crkvene knjige, preko 250 godina iz Zagorja, zivjela i rodjena u Zagrebu, pravi Hrvati. Ode van zemlje, zbog rata, sretne malu iz Prozora, obadvije djeca od 11 godina (tada), i ova iz Prozora joj veli: "ćuuj njee, ona kae `iljaada, ali mi u `rvaaatskoj kaemo tisća", mala ne zna da Prozor nije `rvatska, i eto, shvatam ovu moju sto je danas popizdila kad smo kod kebapa vidjeli tipa, u potkosulji (fakat je skoro 40 +), oko vrata kriz a ispod kriza sahovnica. Takvima, naravno, su i potrebni svakorazni Subici i Kotromanici, a pogotovo kriz i na njemu sahovnica, da bi se osjecali kao Hrvati..od stoljeca sestog, off course...pogotovo kad se prezivaju Djanan ili Ćališ, "tisucitristotljetne rvatske familije...iz Kaknja, mislim.  (turska prezimena, da me hebesh)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Popisi stanovništva po nacionalnosti u BiH od 1948. do 1991. Postano: 18 kol 2012, 18:58 |
|
|
papperlapapp je napisao/la: Moja mala, familija, s majcine strane, dokazano - kroz crkvene knjige, preko 250 godina iz Zagorja, zivjela i rodjena u Zagrebu, pravi Hrvati. Ode van zemlje, zbog rata, sretne malu iz Prozora, obadvije djeca od 11 godina (tada), i ova iz Prozora joj veli: "ćuuj njee, ona kae `iljaada, ali mi u `rvaaatskoj kaemo tisća", mala ne zna da Prozor nije `rvatska, i eto, shvatam ovu moju sto je danas popizdila kad smo kod kebapa vidjeli tipa, u potkosulji (fakat je skoro 40 +), oko vrata kriz a ispod kriza sahovnica. Takvima, naravno, su i potrebni svakorazni Subici i Kotromanici, a pogotovo kriz i na njemu sahovnica, da bi se osjecali kao Hrvati..od stoljeca sestog, off course...pogotovo kad se prezivaju Djanan ili Ćališ, "tisucitristotljetne rvatske familije...iz Kaknja, mislim.  (turska prezimena, da me hebesh) Šubići i Kotromanići su naša povijest, a bez povijesti si nitko i ništa, kako možeš znati što znači biti Hrvat ukoliko neznaš bar osnove povijesti i sociologije nacije ? I što ti ima smetati na nekome drugome križ i šahovnica ? Kao što ti imaš pravo govoriti da ti se živo je*e za Šubiće i Kotromaniće, tako i taj pojedinac ima pravo nositi križ i šahovnicu kao svoj izričaj . Isto tako ukoliko se isti osjećaju Hrvatima tko si ti da kažeš da su Turci ? To što se prezivaju Djanan ili Ćališ ne znači ništa ukoliko imaju etnička obilježja Hrvata i tako se osjećaju (osim toga ovdje ti je na Povijest prezimena jedan naš povjesničar koji bi ti mogao točno reči odakle ta prezimena potječu). Ovo je klasično malograđanstvo i snobizam prisutno u većem broju Hrvata, gdje se dijele Hrvati na "prave" i one koji to nisu. Obično se isto temelji na genetskim teorijama, odnosno u konačnici na teoriji krvi (što je odličje i glavna okosnica nacizma).
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
papperlapapp
|
Naslov: Re: Popisi stanovništva po nacionalnosti u BiH od 1948. do 1991. Postano: 18 kol 2012, 19:22 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: papperlapapp je napisao/la: Moja mala, familija, s majcine strane, dokazano - kroz crkvene knjige, preko 250 godina iz Zagorja, zivjela i rodjena u Zagrebu, pravi Hrvati. Ode van zemlje, zbog rata, sretne malu iz Prozora, obadvije djeca od 11 godina (tada), i ova iz Prozora joj veli: "ćuuj njee, ona kae `iljaada, ali mi u `rvaaatskoj kaemo tisća", mala ne zna da Prozor nije `rvatska, i eto, shvatam ovu moju sto je danas popizdila kad smo kod kebapa vidjeli tipa, u potkosulji (fakat je skoro 40 +), oko vrata kriz a ispod kriza sahovnica. Takvima, naravno, su i potrebni svakorazni Subici i Kotromanici, a pogotovo kriz i na njemu sahovnica, da bi se osjecali kao Hrvati..od stoljeca sestog, off course...pogotovo kad se prezivaju Djanan ili Ćališ, "tisucitristotljetne rvatske familije...iz Kaknja, mislim.  (turska prezimena, da me hebesh) Šubići i Kotromanići su naša povijest, a bez povijesti si nitko i ništa, kako možeš znati što znači biti Hrvat ukoliko neznaš bar osnove povijesti i sociologije nacije ? I što ti ima smetati na nekome drugome križ i šahovnica ? Kao što ti imaš pravo govoriti da ti se živo je*e za Šubiće i Kotromaniće, tako i taj pojedinac ima pravo nositi križ i šahovnicu kao svoj izričaj . Isto tako ukoliko se isti osjećaju Hrvatima tko si ti da kažeš da su Turci ? To što se prezivaju Djanan ili Ćališ ne znači ništa ukoliko imaju etnička obilježja Hrvata i tako se osjećaju (osim toga ovdje ti je na Povijest prezimena jedan naš povjesničar koji bi ti mogao točno reči odakle ta prezimena potječu). Ovo je klasično malograđanstvo i snobizam prisutno u većem broju Hrvata, gdje se dijele Hrvati na "prave" i one koji to nisu. Obično se isto temelji na genetskim teorijama, odnosno u konačnici na teoriji krvi (što je odličje i glavna okosnica nacizma). Ja sam radikalniji, odbijam sve sto ima veze s religijom i nacijom - procitaces ispod, otprilike, moj stav, ali mogu ti reci, u njeno ime, da joj ne smeta ni kriz, a ni sahovnica, navijala je za Hrvatsku ove godine - ne samo protiv Italije, ali joj smeta kriz i sahovnica u kombinaciji..ta nesekularizirana simbioza vjerskog i nacionalnog - pogotovo kad se radi o nepismenim ili polupismenim seljacinama, i slicno. Citat: Isto tako ukoliko se isti osjećaju Hrvatima tko si ti da kažeš da su Turci ? To što se prezivaju Djanan ili Ćališ ne znači ništa ukoliko imaju etnička obilježja Hrvata i tako se osjećaju (osim toga ovdje ti je na Povijest prezimena jedan naš povjesničar koji bi ti mogao točno reči odakle ta prezimena potječu). To objasni svojim Hrvatima, a mozes slobodno i Srbima, cija nacionalna identifikacjia bazira na gupavim teorijama o "porijeklu krvi" pa misle da su potomci kojekakvih plemena koja su dosla prije 1200 ili 1300 godina, a ne, kao sto to i jest tako, da poticu od svakoraznih Djanana, Calisa, Gjurkana (Madjari) i slicno - kao i sve nacije svijeta. A moj stav o nacijama i nacionalizmima se oslikava u slijedeca dva citata: Patriotizam je zadnje utociste hulja, Samuel Johnson. "Die wohlfeilste Art des Stolzes hingegen ist der Nationalstolz. Denn er verrät in dem damit Behafteten den Mangel an individuellen Eigenschaften, auf die er stolz sein könnte, indem er sonst nicht zu dem greifen würde, was er mit so vielen Millionen teilt. Wer bedeutende persönliche Vorzüge besitzt, wird vielmehr die Fehler seiner eigenen Nation, da er sie beständig vor Augen hat, am deutlichsten erkennen. Aber jeder erbärmliche Tropf, der nichts in der Welt hat, darauf er stolz sein könnte, ergreift das letzte Mittel, auf die Nation, der er gerade angehört, stolz zu sein. Hieran erholt er sich und ist nun dankbarlich bereit, alle Fehler und Torheiten, die ihr eigen sind, mit Händen und Füßen zu verteidigen." Arthur Schopenhauer, Parerga und Paralipomena, Aphorismen zur Lebensweisheit, Von dem was einer vorstellt. Prevod u vlastitoj reziji (da ne bude cjepidlacenja): Najjeftinija forma ponosa je nacionalni ponos. Covjek koji je spopadnut od nacionalnog ponosa ima manjak individualnih osobina na koje bi se mogao ponositi jer inace nebi bio prisiljen da se hvata necega sto dijeli s milionima drugih. Neko ko posjeduje znacajne individualne odlike ce stovise najjasnije uvidjeti greske, mane, nedostatke vlastite nacije, jer svoju naciju ima neprekidno pred ocima. Ali ona jadna budala, koja na svijetu nista nema na sta bi se ponositi mogla, ce se uhvatiti zadnjeg sredstva na koje bi se mogao ponositi, naime nacije kojoj pripada. Iz nacije crpi svoju snagu pa je zahvalno spreman sve njene greske i gluposti da brani rukama i nogama. Koliko je u biti nistavna nacionalna ideja, iako je (a to je njena jedina pozitivna strana) u najvecoj mjeri odgovorna za rusenje velikih monarhija koje su vladale Evropom do pocetka 20. vijeka, ukazuje i primjer Turske i njenog odnosa prema Jermenima, tj. genocida koji je nad istima pocinjem, ali isto tako i rat Grcke i Turske pocetkom dvadesetih godina 20. stoljeca i njegove poslijedice. Osmanska imperija, koju su izmedju ostalog i nacionalizmi malih balkanskih naroda prisilili da se povuce u Anatoliju na koncu implodira i pretvara se i sama u nacionalnu drzavu, u nacionalnu drzavu Turaka po "modernom" (u ovom slucaju rijec "moderno" po meni ne moze imati pozitivan prizvuk jer govorim o necemu negativnom zbog toga pod navodnicima) evropskom konceptu. I sta se desava 1915. godine? Turci, tj. triumvirat kojem pripadaju izmedju ostalog i dvojica najodgovornijih za genocid nad Jermenima, Kemal Pasha i Enver Pasha, su zahvaljujuci glavnom principu nacionalne drzave, a to je brojcana i svaka druga nadmoc samo jedne nacije unutar jedne drzave, maltene prisiljeni da se oslobode elemenata koji su mogli - iako ne morali - postati opasni za njen opstanak: U ovom slucaju uglavnom Jermena koji su jos od druge polovine 19. stoljeca simpatizirali s Ruskom carevinom, pored K.u.K (kurac & kita) monarhije glavni suparnici Osmanlija. Jermeni, koji su uprkos moderatno sherijatskom uredjenju osmanskog halifata stoljecima - ne samo mogli opstati - vec bili u stanju da, pored Jevreja, postanu najvazniji trgovacki sloj u mnogim vecim osmanskim gradovima, izmedju ostalog i Istanbula, su za nacionalnu drzavu Turaka, koja je trebala funkcionisati po evropsko-nacionalnim principima "jedan narod - jedna drzava", odjednom postali smetnja zbog toga sto se i medju njima probudilo ono sto je svojstveno svim nacijama, njihova glavna osobina, a to je zelja za vlastitom, nacionalnom drzavom. Da ne duljim, slijedi genocid, prvi genocid u Evropi (prvi na svijetu su pocinili Nijemci nad plemenom Herero u svojoj africkoj koloniji), sa svim onim propratnim pojavama koje su nam poznate i iz nasih ratova: Masovna ubistva, progoni - deportacije, silovanja, jednom rijecju: Etnicko ciscenje. Ja kazem, nije do Turaka, kriva je nacionalna ideja. Isto kao sto u biti nije bilo ni do Srba u Bosni, kriva je nacionalna ideja, ideja koja spodrazumjeva, bolje reci koja je nesprovodljiva bez da se teritorija etnicki ocisti od elemenata koji takvu drzavu nebi prihvatili, opet iz istih razloga: Jer zele svoju. Neda mi se vise, ali posto sam spomenuo odnos Turske i Grcke na pocetku 20. stoljeca, samo kratko: 200 000 krscana koji su govorili samo turskim jezikom, a zivjeli na zapadnoj obali danasnje Turske, su primorani - nakon sto je Atatürk porazio grcku vojsku, i njene saveznike, da se sele u Grcku, dok je 400 000 muslimana iz Grcke moralo otici u Tursku, iako turski jezik obicno nisu ni govorili. I jedni i drugi, bez da su htjeli, su tako postali, morali postati, bili primorani da postanu Grci i Turci, a kao takvi su mogli zivjeti samo u nacionalnoj drzavi Turaka i Grka. Izmedu ostalog je tu bila i familija Atatürka, oca moderne Turske - oni su se u Tursku doselili iz danas grckog grada Salonikija. Dakle 500 godina su mogli, kako tako, zivjeti jedni pored drugih, a onda odjednom vise ne moze. Toliko i o "prirodnosti" nacija, svih...o teorijama "krvi i porekla"...knjigama poput "Noz" i slicno...a i o ponosu na naciju, bilo koju. Eto, toliko.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Popisi stanovništva po nacionalnosti u BiH od 1948. do 1991. Postano: 18 kol 2012, 19:23 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 15:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
|
papperlapapp jesi li prebolio Jugoslaviju i zašto ne?
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
ivica je napisao/la: Tuđman je za muslimane učinio više i od alije...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Popisi stanovništva po nacionalnosti u BiH od 1948. do 1991. Postano: 18 kol 2012, 19:25 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 24879 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Kakve sve šovinjare krstare virtualnim prostorom pod krinkom antinacionalizma... 
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
papperlapapp
|
Naslov: Re: Popisi stanovništva po nacionalnosti u BiH od 1948. do 1991. Postano: 18 kol 2012, 19:26 |
|
|
|
Nema to veze s Jugoslavijom, imao sam tacno 12 godina kada se definitivno raspala (ukoliko cemo agresiju na Hrvatsku smatrati definitivnim raspadom Jugoslavije, a mislim da je to tako).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
papperlapapp
|
Naslov: Re: Popisi stanovništva po nacionalnosti u BiH od 1948. do 1991. Postano: 18 kol 2012, 19:27 |
|
|
lider30 je napisao/la: Kakve sve šovinjare krstare virtualnim prostorom pod krinkom antinacionalizma...  A kad si ti, stovani lideru30, naucio da se kae tisca a ne iljada?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Popisi stanovništva po nacionalnosti u BiH od 1948. do 1991. Postano: 18 kol 2012, 19:27 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 15:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
|
Nek si ti imao tAčno 12 godina...
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Popisi stanovništva po nacionalnosti u BiH od 1948. do 1991. Postano: 18 kol 2012, 19:29 |
|
|
|
Kad je taj nacionalizam i jednu takvu naciju kakvi su Turci natjerao da sa tolerantcije prema drugim narodima pređu na njihovo uništavanje, šta više reći...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Popisi stanovništva po nacionalnosti u BiH od 1948. do 1991. Postano: 18 kol 2012, 19:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 24879 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
papperlapapp je napisao/la: lider30 je napisao/la: Kakve sve šovinjare krstare virtualnim prostorom pod krinkom antinacionalizma...  A kad si ti, stovani lideru30, naucio da se kae tisca a ne iljada? Počeo govriti 1991. godine. Ali isto tako recimo moja prabaka u BiH je govorila idemo doma, zrak, i sl., da bi 45 godina kroz medije i obrazovanje u BiH se sustavno potiskivale hrvatske riječi. Zašto ne bi vratio ono što je sustavno namjerno potiskivano? Kao i BiH šćakavska ikavica, treba ju reafirmirati, koja je jedina autohtona na većem dijelu u BiH.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Popisi stanovništva po nacionalnosti u BiH od 1948. do 1991. Postano: 18 kol 2012, 19:31 |
|
|
|
Ma daj pustite ga. Lik je vjerojatno još jedan troll musliman, ili Jugosloven iz Hrvatske.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
papperlapapp
|
Naslov: Re: Popisi stanovništva po nacionalnosti u BiH od 1948. do 1991. Postano: 18 kol 2012, 19:32 |
|
|
NoviSeer je napisao/la: Nek si ti imao tAčno 12 godina... Ja kazem tacno, i tanjir, djevojka kaze tocno i tanjur, obadvoje kazemo hiljada, ona nekad tisuca, i sta sad? Razumijemo se, a razumijes i ti. Ugodnu vecer zelim, nadam se da sam makar jednog, makar malo, podstaknuo na razmisljanje, ako ne onda se nadam da se makar jedan na trenutak - onako sam pred kompjuterom - barem malo zastidio. PS: Citat: Kad je taj nacionalizam i jednu takvu naciju kakvi su Turci natjerao da sa tolerantcije prema drugim narodima pređu na njihovo uništavanje, šta više reći... Vidim da nisi razumio nista. Turci i nisu bili nacija, dok to nisu postali pocetkom dvadesetog stoljeca. Ali znam, tesko stivo...opet sam bacao perle pred svinje (samo fraza).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Popisi stanovništva po nacionalnosti u BiH od 1948. do 1991. Postano: 18 kol 2012, 19:32 |
|
|
Šta udi odmarati na njemu? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Popisi stanovništva po nacionalnosti u BiH od 1948. do 1991. Postano: 18 kol 2012, 19:36 |
|
|
papperlapapp je napisao/la: Citat: Kad je taj nacionalizam i jednu takvu naciju kakvi su Turci natjerao da sa tolerantcije prema drugim narodima pređu na njihovo uništavanje, šta više reći... Vidim da nisi razumio nista. Kako tipično, manija veličine. Naravno, niko osim tebe ništa ne razumije, samo si ti vidio velike i svete istine. Svete naravno u sekularnom smislu. Citat: Turci i nisu bili nacija, dok to nisu postali pocetkom dvadesetog stoljeca. Ali znam, tesko stivo...opet sam bacao perle pred svinje (samo fraza). Kako tipično, vrijeđanje sagovornika, mada si ti prilično brz, nije ti trebao ni jedan razmijenjeni post da počneš. Možda bi pred tebe, svinju, trebalo baciti kakve antipsihotike. (samo fraza, kao i recimo "ti si bolesnik" ili "mama ti je kurva", kakve veze ima što je samo fraza?). Dakle, dok nisu postali nacija u modernom smislu, Turci su ubijali kao anacionalna masa, i to je ok. Međutim, kad su počeli sa nacionalnim ubijanjima... e pa čekajte malo, stoko fašistička...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Popisi stanovništva po nacionalnosti u BiH od 1948. do 1991. Postano: 18 kol 2012, 19:38 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63353 Lokacija: DAZP HQ
|
|
pustite frajera nek ostane na forumu jedno mjesec dana, kao i neki slični, shvatit će da je spadalo (pena) koji je zalutao među elitu.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Popisi stanovništva po nacionalnosti u BiH od 1948. do 1991. Postano: 18 kol 2012, 19:41 |
|
|
Metemma je napisao/la: Dakle, dok nisu postali nacija u modernom smislu, Turci su ubijali kao anacionalna masa, i to je ok. Međutim, kad su počeli sa nacionalnim ubijanjima... e pa čekajte malo, stoko fašistička... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Popisi stanovništva po nacionalnosti u BiH od 1948. do 1991. Postano: 18 kol 2012, 19:41 |
|
|
papperlapapp je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Šubići i Kotromanići su naša povijest, a bez povijesti si nitko i ništa, kako možeš znati što znači biti Hrvat ukoliko neznaš bar osnove povijesti i sociologije nacije ?
I što ti ima smetati na nekome drugome križ i šahovnica ? Kao što ti imaš pravo govoriti da ti se živo je*e za Šubiće i Kotromaniće, tako i taj pojedinac ima pravo nositi križ i šahovnicu kao svoj izričaj .
Isto tako ukoliko se isti osjećaju Hrvatima tko si ti da kažeš da su Turci ? To što se prezivaju Djanan ili Ćališ ne znači ništa ukoliko imaju etnička obilježja Hrvata i tako se osjećaju (osim toga ovdje ti je na Povijest prezimena jedan naš povjesničar koji bi ti mogao točno reči odakle ta prezimena potječu).
Ovo je klasično malograđanstvo i snobizam prisutno u većem broju Hrvata, gdje se dijele Hrvati na "prave" i one koji to nisu. Obično se isto temelji na genetskim teorijama, odnosno u konačnici na teoriji krvi (što je odličje i glavna okosnica nacizma).
Ja sam radikalniji, odbijam sve sto ima veze s religijom i nacijom - procitaces ispod, otprilike, moj stav, ali mogu ti reci, u njeno ime, da joj ne smeta ni kriz, a ni sahovnica, navijala je za Hrvatsku ove godine - ne samo protiv Italije, ali joj smeta kriz i sahovnica u kombinaciji..ta nesekularizirana simbioza vjerskog i nacionalnog - pogotovo kad se radi o nepismenim ili polupismenim seljacinama, i slicno. Citat: Isto tako ukoliko se isti osjećaju Hrvatima tko si ti da kažeš da su Turci ? To što se prezivaju Djanan ili Ćališ ne znači ništa ukoliko imaju etnička obilježja Hrvata i tako se osjećaju (osim toga ovdje ti je na Povijest prezimena jedan naš povjesničar koji bi ti mogao točno reči odakle ta prezimena potječu). To objasni svojim Hrvatima, a mozes slobodno i Srbima, cija nacionalna identifikacjia bazira na gupavim teorijama o "porijeklu krvi" pa misle da su potomci kojekakvih plemena koja su dosla prije 1200 ili 1300 godina, a ne, kao sto to i jest tako, da poticu od svakoraznih Djanana, Calisa, Gjurkana (Madjari) i slicno - kao i sve nacije svijeta. Paragraf 1: Super, onda si točno kao što sam predvidio obični malograđanin koji odbija sve što ima veze s nacijom jer je svoju državu izgubio 1991.g. , a to što odbijaš vjeru se nadovezuje na ovo prvo, jbg. Tile više ne daje stanove, prema tome vaš bog je mrtav  . A ta žena je onda prava nacistica, kada joj smeta tuđe samoodređenje bilo vjere bilo nacije. Kako lider kaže koliko se ovdje totalitarista , bilo crvene ili crne boje, krije pod krinkom anacionalnih humanista  . Paragraf 2: Za to treba znati osnove povijest i sociologije nacije, pošto ti nemaš očito pojma (zaključak se povlači iz svega što si dosad natrabunjao) o ni jednom, nema smisla ti objašnjavati u detalje. A za ovo što sam izostavio iz citiranja, postoji vrlo jednostavan razloga zašto je izostavljeno :  I da ponovim, uistinu su valjane ove liderove riječi : lider30 je napisao/la: Kakve sve šovinjare krstare virtualnim prostorom pod krinkom antinacionalizma...  Amen! 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Popisi stanovništva po nacionalnosti u BiH od 1948. do 1991. Postano: 18 kol 2012, 20:16 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
papperlapapp je napisao/la: Ja kazem, nije do Turaka, kriva je nacionalna ideja. Isto kao sto u biti nije bilo ni do Srba u Bosni, kriva je nacionalna ideja, ideja koja spodrazumjeva, bolje reci koja je nesprovodljiva bez da se teritorija etnicki ocisti od elemenata koji takvu drzavu nebi prihvatili, opet iz istih razloga: Jer zele svoju. Ovo mi poznato. Vidim to kod Srba 21. stoljeća.  Đe su ti kvačice? Pa dobro, onda da se držimo kontinenta, budemo Europljani, i govorimo europski? Ja za!
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
franjokis
|
Naslov: Re: Popisi stanovništva po nacionalnosti u BiH od 1948. do 1991. Postano: 18 kol 2012, 20:19 |
|
|
|
Dragi moji sunarodnjaci, dajte mi odgovor na sljedeće pitanje: Zašto naš grb nazivate šahovnicom?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Popisi stanovništva po nacionalnosti u BiH od 1948. do 1991. Postano: 18 kol 2012, 20:20 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28170 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
papperlapapp je napisao/la: Takvima, naravno, su i potrebni svakorazni Subici i Kotromanici, a pogotovo kriz i na njemu sahovnica, da bi se osjecali kao Hrvati..od stoljeca sestog, off course...pogotovo kad se prezivaju Djanan ili Ćališ, "tisucitristotljetne rvatske familije...iz Kaknja, mislim.  (turska prezimena, da me hebesh) Nema takvih prezimena u Kaknju, a koliko znam ni u okolici. Ukratko - sereš kao foka. Ja jesam iz Kaknja, Hrvat i katolik, kao što su mi i pradjedovi bili koji su isto kao i ja teško stradali zbog svojega hrvatstva od strane upravo onih koji to hrvatstvo tako snažno pokušavaju negirati, ali im im to začudo ne smeta da one koje "ne smatraju" Hrvatima tako često progone upravo iz razloga što su Hrvati. Istovremeno sam i Bosanac. I ponosim se time. Iskreni Bosanac iz dubine i punine svoje duše, kakav ti nikada nećeš biti ma koliko se iz nekih politikantskih razloga to trudio ili želio. Ponosim se njenom poviješću, tradicijom, kulturom... a čiji sam i ja mali dio. Ponosan na Bosnu kako ti nikada nećeš biti i kako su mi ponosni bili moji preci čije kosti sada leže po grobljima oko Kaknja i Kraljeve Sutjeske a koji su u grob legli jer su ponosni bili na svoju Bosnu i svoje Hrvatstvo.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomislav Diablo
|
Naslov: Re: Popisi stanovništva po nacionalnosti u BiH od 1948. do 1991. Postano: 19 kol 2012, 16:03 |
|
|
franjokis je napisao/la: Dragi moji sunarodnjaci, dajte mi odgovor na sljedeće pitanje: Zašto naš grb nazivate šahovnicom? A kako bi ga trebali nazivati? Stolnjakom (srpski posprdni naziv)?
_________________ [url]http://www.youtube.com/watch?v=8BhSmd5ZWkw[/url]
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|