|
|
Stranica: 8/8.
|
[ 198 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
PCM
|
Naslov: Re: Rana srednjevekovna istorija Srba i Balkana Postano: 08 sij 2013, 01:08 |
|
|
|
Molim moderatore da promjene naziv teme u ispravni:
Rana srednjovjekovna povijest Hrvata i hrvatskih zemalja
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
joe enter
|
Naslov: Re: Rana srednjevekovna istorija Srba i Balkana Postano: 08 sij 2013, 01:11 |
|
|
pjosip je napisao/la: joe enter je napisao/la: A kako ga to što su njegovi nasljednici osvojili Rašku - čini Srbinom? Dosadan si, nitkjo ovdje ne tvrdi da se radi samo i isključivo oHrvatima ali su svi hrvatski materijalni spomenici vezani uz ovaj stil. Tebi za info, romanički stil je prisutan u cijeloj sjev. Italiji. Sam naziv - romanički, govori da se radi o stilu vezanom uz rimsko carstvo. Gde sam ja napisao da je Mihaljo kralj dukljanski Srbin??? , šta ti izmišljaš i meni nabacuješ nešto što ne govorim i ne pišem??!! , jesi ti pri sebi?? Ja ovde samo govorim da je Višslav iliti Vujislav Srbin , a za ovog ne znam jer za njega ne piše da je Srbin već da je kralj Dukljansski , dok za Vujislava jasno piše da je Srbin u DAI i njegov život se poklapa sa datiranjem krtsionice. Šta sereš sad kao niko ne tvrdi?? , pa svi su mi oči izbili sa pleterima i romanikom kao nekim dokazima jer oni su zastupljeni na krstionici. I kad postavim dokaze u pisanoj reči i slici da je pletere i romanički stil gradnje crkvi koristio i neko drugi sem Hrvata onda počne mazanje sebe i ostalih posle svoga sranja kako to niko zapravo ne tvrdi. Koji foliranti, i koje neznalice ovo je strašno , a ti me pitaj još jedno onako umobolno pitanje da su Nemanjići potomci Tomislava jer tako piše u LPD. Ko se sve bavi istorijom ovo je za anale gluposti , ali bitno je da seru a pojma nemaju i nikad nisu ništa pročitali sem par postova po interentu i par naslova.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Rana srednjevekovna istorija Srba i Balkana Postano: 08 sij 2013, 01:13 |
|
|
|
Svi smo mi Hrvati, nemojte se svadjati.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
joe enter
|
Naslov: Re: Rana srednjevekovna istorija Srba i Balkana Postano: 08 sij 2013, 01:17 |
|
|
dudu je napisao/la: govorim ti o stavu hrvatske historiografije, nedavno je bilo riječi o tome, netko je čak zatražio i povrat evanđelistara. Vidim ja da fali lekova za shizofreniju i da treba dobre agregate naći sa velikim kapacitetom jer za takve historigrafe trebaju jaki elektrošokovi i to svakog dana po tri puta dnevno. Čuj povrat?? Pa gde da ga vrate posle 800 godina u tuđini šizmatičkog Hilandara?? , u Grude?? , u Međugorje možda pa kad se gospa pojavi onda nek se održi čista katolička služba kao što je u jevanđelistaru napisano??
|
|
| Vrh |
|
 |
|
joe enter
|
Naslov: Re: Rana srednjevekovna istorija Srba i Balkana Postano: 08 sij 2013, 02:03 |
|
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Rana srednjevekovna istorija Srba i Balkana Postano: 08 sij 2013, 08:53 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
|
Pa da, Boka je za vrijeme mnogih knezeva i kraljeva hrvatskih bila u sastavu Hrvatske. Da ne govorim o tome da su jos 1910.g. Hrvati po popisu cinili vecinu u svim priobalnim podrucjima Boke, ukljucujuci i sam Herceg Novi. Pravoslavci su bili vecina u zaledju Boke Kotorske. Tek u Kraljevini Jugi se mijenja nacionalni sastav samog grada Herceg Novi iz hrvatske ka srpskoj vecini.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Rana srednjevekovna istorija Srba i Balkana Postano: 08 sij 2013, 09:25 |
|
|
joe enter je napisao/la: Lijepo. Bilo je toga u crvenoj Hrvatskoj..
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Rana srednjevekovna istorija Srba i Balkana Postano: 08 sij 2013, 09:34 |
|
|
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Rana srednjevekovna istorija Srba i Balkana Postano: 08 sij 2013, 10:36 |
|
|
Imamo i Zavalski pleter..  Pa kod Vrlike  Na otoku Krku  Da malo razvucemo jelte.. Znam da je Raska puna ovih besmislenih pizdarija, jel tako, al rekoh nek se vidi i ovo nase iz ranog srednjeg
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bonislav
|
Naslov: Re: Rana srednjevekovna istorija Srba i Balkana Postano: 08 sij 2013, 10:45 |
|
|
Tulkas je napisao/la: joe enter je napisao/la: Lijepo. Bilo je toga u crvenoj Hrvatskoj.. Čovjek bi pomislio da je Herceg Novi odmah do Novog Pazara u srcu Raške.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Rana srednjevekovna istorija Srba i Balkana Postano: 08 sij 2013, 10:49 |
|
|
|
Iz toga vremena nemaju nista ni iz srca "svojih zemalja" a kamo li od negdje drugdje.. Nista sem brbljanja i slobodnih "prijevoda" raznih dileja
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pjosip
|
Naslov: Re: Rana srednjevekovna istorija Srba i Balkana Postano: 08 sij 2013, 13:22 |
|
|
joe enter je napisao/la: Koji foliranti, i koje neznalice ovo je strašno , a ti me pitaj još jedno onako umobolno pitanje da su Nemanjići potomci Tomislava jer tako piše u LPD.
Procitao si. Srpski Kralj Vladimir je unuk kralja Tomislava. Dakle, srpski kraljevi su hrvatskog porijekla. Pardon - podrijetla.
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Rana srednjevekovna istorija Srba i Balkana Postano: 08 sij 2013, 14:35 |
|
|
|
Nemoj tako.. Da u LJPD stoji nesto slicno ali da njima odgovara to bi prihvatili kao DAI (iako ni tu ne stoje nimalo dobro cak bih rekao vrlo lose)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vet
|
Naslov: Re: Rana srednjevekovna istorija Srba i Balkana Postano: 08 sij 2013, 17:54 |
|
|
pjosip je napisao/la: joe enter je napisao/la: Koji foliranti, i koje neznalice ovo je strašno , a ti me pitaj još jedno onako umobolno pitanje da su Nemanjići potomci Tomislava jer tako piše u LPD.
Procitao si. Srpski Kralj Vladimir je unuk kralja Tomislava. Dakle, srpski kraljevi su hrvatskog porijekla. Pardon - podrijetla. Dobro LJPD, to je sa znanstvene strane komično.  Al' dobro da i Joea Entera zajebavaš; držiš se njegove razine. Što se tiče same teme, iako uopće nisam pobornik tvrdnje da je pleter nužno ograničen samo na Hrvate među Južnim Slavenima, ali kud se ovaj poltron Enter sjeti kao protutezu navesti Duklju i njihove vladare. Poznaje li on uopće vrela koja spominju Duklju i te dijelove tokom povijesti. Očito ne. Njegova retorika se opredijeljuje samo na pamfletiće i selektivne citate, te on dipla po njima. Dakle jedan slučaj:  Ili ovo: "Bodin, po naredbi svoga oca dukljanskoga kralja Mihaila, "vladara onih koji se zovu Hrvati", kako bilježi Ivan Skilica,"  Ima toga još naravno. Duklja se konkretno ne odnosi ni u cijelosti (specifično) na Srbe, ni na Hrvate, ali je evidentno da je njihova država sasvim sigurno obuhvaćala i ogroman dio hrvatskih krajeva.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Rana srednjevekovna istorija Srba i Balkana Postano: 08 sij 2013, 20:20 |
|
|
|
Daj vet prosvjetli me. Ja volim uciti. Glede pletera. Kome je Jos svojstven na ovim prostirima
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vet
|
Naslov: Re: Rana srednjevekovna istorija Srba i Balkana Postano: 08 sij 2013, 20:54 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Rana srednjevekovna istorija Srba i Balkana Postano: 09 sij 2013, 01:57 |
|
|
vet je napisao/la: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0d/Portik_nad_vhodom.JPG pogadjajte gdje se ovo nalazi  Stari hrvatski manastir u Decanima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Rana srednjevekovna istorija Srba i Balkana Postano: 09 sij 2013, 09:01 |
|
|
|
I? Lijep manastir iz 14. Vijeka. Dajte poantu tupani. Mi razgovarasmo o 9. I 10. Vijeku
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pjosip
|
Naslov: Re: Rana srednjevekovna istorija Srba i Balkana Postano: 09 sij 2013, 14:06 |
|
|
Tulkas je napisao/la: I? Lijep manastir iz 14. Vijeka. Dajte poantu tupani. Mi razgovarasmo o 9. I 10. Vijeku Ni meni nije jasno? Nit se radi o istom stilu nit ima pletera a i ne govorimo o pojedinacnim primjerima jer tako mozes pronaci i veze izmedju Japana i Vatikana.
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Rana srednjevekovna istorija Srba i Balkana Postano: 09 sij 2013, 15:01 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 63005 Lokacija: DAZP HQ
|
hrvatski pleter je predromanički ornament, a ne romanički kako joe enter pripovjeda. on je preuzet iz Italije (postoji više teorija o tome tko ga je prenio među Hrvate), ali se veže u ovom obliku isključivo uz starohrvatsku kulturu. hrvatski pleter se razlikuje od sličnih po tome što ispunjava cijelu površinu obrađenog predmeta. daleko najveći broj primjeraka tropleta je u Dalmaciji, nađeno ih je na stotine, ali nalaze se na cijelom hrvatskom povjesnom području od Boke, preko Bosne do Slavonije. bilo bi ga i u Slavoniji više da su imali kamena.  pleter iz 11. stoljeća pronađen u crkvi u Loboru (današnje Hrvatsko Zagorje)  oko crkve je nađen i lokalitet koji je po svemu tipičan starohrvatskim grobljima u Dalmaciji.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vet
|
Naslov: Re: Rana srednjevekovna istorija Srba i Balkana Postano: 09 sij 2013, 16:03 |
|
|
Tulkas je napisao/la: I? Lijep manastir iz 14. Vijeka. Dajte poantu tupani. Mi razgovarasmo o 9. I 10. Vijeku Duly noted. Van onoga niceg drugog se nemogu sjetiti. Pobjedujes, idemo dalje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Rana srednjevekovna istorija Srba i Balkana Postano: 09 sij 2013, 16:06 |
|
|
|
Nema tu pobjede i poraza
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bubica74
|
Naslov: Re: Rana srednjevekovna istorija Srba i Balkana Postano: 04 vel 2013, 03:04 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Pa da, Boka je za vrijeme mnogih knezeva i kraljeva hrvatskih bila u sastavu Hrvatske. Da ne govorim o tome da su jos 1910.g. Hrvati po popisu cinili vecinu u svim priobalnim podrucjima Boke, ukljucujuci i sam Herceg Novi. Pravoslavci su bili vecina u zaledju Boke Kotorske. Tek u Kraljevini Jugi se mijenja nacionalni sastav samog grada Herceg Novi iz hrvatske ka srpskoj vecini. Za vreme kojih kraljeva i knezova i molim izvore
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|