|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 74 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Ruski teritorijalni dobici u WW2 Postano: 01 pro 2021, 13:38 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76887 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Dobro, podjela Njemacke jest bila kazna, pogotovo ako se tada ocekivalo da bi podjela mogla biti trajna ili dugotrajna. Nijemci su postali ludi odmah nakon ujedinjenja u 19. st., i ta kazna je bila suprotan proces.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Ruski teritorijalni dobici u WW2 Postano: 01 pro 2021, 13:44 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39565 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Dobro opet su dopustili postojanje Zapadne Njemačke kao države, mogli su dobar dio tog teritorija priključiti Poljskoj i Češkoj za kaznu. Išlo se na minimalni oblik kažnjavanja.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Ruski teritorijalni dobici u WW2 Postano: 01 pro 2021, 21:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76887 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Ja osobno bi za 70 ili koliko milijuna zrtava, raselio po svijetu 70 milijuna Nijemaca, pa onda ako ostane sta u Njemačkoj neka se brinemo o tome kako će se oni radikalizirati zbog kažnjavanja.
Sto je falilo da se u Argentinu protjera minimum 3 milijuna?
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Ruski teritorijalni dobici u WW2 Postano: 01 pro 2021, 21:30 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39565 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Protjerali su i više iz istočne Pruske i Sudeta, ali opet s obzirom na okolnosti sovjetski komunisti su se ponašali humanije od tipa jugoslovenskih. Čak su i njemačke zarobljenike nakon odslužene kazne u obliku prisilnog rada vraćali kući.
Dobar dio žrtava su Sovjeti imali i zbog svojih ludih ratnih taktika, čak su i namjerno žrtvovali određene jedinice kao dio ratne strategije. Ogromne žrtve su imali i u jurnjavi prema Berlinu s ciljem da stignu prije saveznika.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Ruski teritorijalni dobici u WW2 Postano: 01 pro 2021, 21:37 |
|
|
daramo je napisao/la: Protjerali su i više iz istočne Pruske i Sudeta, ali opet s obzirom na okolnosti sovjetski komunisti su se ponašali humanije od tipa jugoslovenskih. Čak su i njemačke zarobljenike nakon odslužene kazne u obliku prisilnog rada vraćali kući.
Dobar dio žrtava su Sovjeti imali i zbog svojih ludih ratnih taktika, čak su i namjerno žrtvovali određene jedinice kao dio ratne strategije. Ogromne žrtve su imali i u jurnjavi prema Berlinu s ciljem da stignu prije saveznika. Da, slušao sam na hrvatskom radiju u emisiji Povijest Četvrtkom, Put ka Berlinu.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Ruski teritorijalni dobici u WW2 Postano: 01 pro 2021, 21:38 |
|
|
Austrija prosla bez ikakvih kazni. Citat: During the aftermath of WW2, the new Austrian government pushed the Victim Theory, a narrative that painted Austria as the first victim
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Ruski teritorijalni dobici u WW2 Postano: 01 pro 2021, 21:42 |
|
|
Ako se ne varam uzeli su Kurilske otoke od Japana, tamo su protjerali svo lokalno japansko stanovništvo.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Ruski teritorijalni dobici u WW2 Postano: 01 pro 2021, 21:43 |
|
|
daramo je napisao/la: Ako se ne varam uzeli su Kurilske otoke od Japana, tamo su protjerali svo lokalno japansko stanovništvo. Tako nekako. Ne znam koliko su Kurili bili naseljeni.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Ruski teritorijalni dobici u WW2 Postano: 01 pro 2021, 21:48 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60128 Lokacija: DAZP HQ
|
Robbie MO je napisao/la: daramo je napisao/la: Protjerali su i više iz istočne Pruske i Sudeta, ali opet s obzirom na okolnosti sovjetski komunisti su se ponašali humanije od tipa jugoslovenskih. Čak su i njemačke zarobljenike nakon odslužene kazne u obliku prisilnog rada vraćali kući.
Dobar dio žrtava su Sovjeti imali i zbog svojih ludih ratnih taktika, čak su i namjerno žrtvovali određene jedinice kao dio ratne strategije. Ogromne žrtve su imali i u jurnjavi prema Berlinu s ciljem da stignu prije saveznika. Da, slušao sam na hrvatskom radiju u emisiji Povijest Četvrtkom, Put ka Berlinu. o 1944.? slušao sam i ja, išao s nekog sastanka, na kraju sjedio u autu pred firmom 15 minuta da poslušam do kraja. HR mi takve stvari približi više nego 100 videa, gledao sam nakon toga par videa da doživim to vizualno. ovaj mi je najbolji. strašan fajt je to bio, nezamisliv, samo kad nabraja te milijune vojnika koji se spremaju za ofanzive, nikad se tako nešto neće ponoviti. jedino da zarate Pakistan, Indija i Kina, ali oni nikad neće imati tu ozbiljnost Rusa i Nijemaca, borba do zadnjeg.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Ruski teritorijalni dobici u WW2 Postano: 02 pro 2021, 03:03 |
|
|
Ujedinjenje Njemačke je dozvoljeno pod uvjetom da priznaju granice prema Poljskoj.
In 1952, recognition of the Oder–Neisse Line as a permanent boundary was one of Stalin's conditions for the Soviet Union to agree to a reunification of Germany (see Stalin Note). The offer was rejected by West German Chancellor Konrad Adenauer. The then official West German government position on the status of former eastern territories of Germany east of the Oder and Neisse rivers was that the areas were "temporarily under Polish [or Soviet] administration",
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Ruski teritorijalni dobici u WW2 Postano: 02 pro 2021, 10:44 |
|
|
dudu je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Da, slušao sam na hrvatskom radiju u emisiji Povijest Četvrtkom, Put ka Berlinu.
o 1944.? slušao sam i ja, išao s nekog sastanka, na kraju sjedio u autu pred firmom 15 minuta da poslušam do kraja. HR mi takve stvari približi više nego 100 videa, gledao sam nakon toga par videa da doživim to vizualno. ovaj mi je najbolji. strašan fajt je to bio, nezamisliv, samo kad nabraja te milijune vojnika koji se spremaju za ofanzive, nikad se tako nešto neće ponoviti. jedino da zarate Pakistan, Indija i Kina, ali oni nikad neće imati tu ozbiljnost Rusa i Nijemaca, borba do zadnjeg. Izvuci barem pouku i i nauci cemu nacionalizam vodi. Btw. bila su to drugacija vremena. Mnogo se vise ginulo. Pa vidi samo Vijetnam, a da ne spominjem iracko-iranski rat i neke druge fabrike smrti.
_________________ fakofbolan nema krsta bez tri prsta
|
|
Vrh |
|
|
Flamel
|
Naslov: Re: Ruski teritorijalni dobici u WW2 Postano: 02 pro 2021, 10:51 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 2015 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
Robbie MO je napisao/la: Ujedinjenje Njemačke je dozvoljeno pod uvjetom da priznaju granice prema Poljskoj.
In 1952, recognition of the Oder–Neisse Line as a permanent boundary was one of Stalin's conditions for the Soviet Union to agree to a reunification of Germany (see Stalin Note). The offer was rejected by West German Chancellor Konrad Adenauer. The then official West German government position on the status of former eastern territories of Germany east of the Oder and Neisse rivers was that the areas were "temporarily under Polish [or Soviet] administration", To sam već spominjao ranije, i protjerani Nijemci s tih teritorija su dugo činili značajnu frakciju u CDU.
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Ruski teritorijalni dobici u WW2 Postano: 02 pro 2021, 10:54 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25815 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Koliko vidim, oprostite ako je negdje spomenuto pa sam previdio, ovdje uopće nije spomenut najveći teritorijalni dobitak za Rusiju u ww2?!
Ima jedan komad zemljine planete koji je izgleda vama promakao. Čik pogodite koji.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Ruski teritorijalni dobici u WW2 Postano: 02 pro 2021, 11:34 |
|
|
dudu je napisao/la: ovaj mi je najbolji. strašan fajt je to bio, nezamisliv, samo kad nabraja te milijune vojnika koji se spremaju za ofanzive, nikad se tako nešto neće ponoviti. jedino da zarate Pakistan, Indija i Kina, ali oni nikad neće imati tu ozbiljnost Rusa i Nijemaca, borba do zadnjeg.
A sve začinjeno ovim zvukom. Da se smrzneš kakva je to klaonica bila.
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Ruski teritorijalni dobici u WW2 Postano: 02 pro 2021, 11:49 |
|
|
Ova je bolja..pazi intro samo
_________________ fakofbolan nema krsta bez tri prsta
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Ruski teritorijalni dobici u WW2 Postano: 02 pro 2021, 19:44 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Koliko vidim, oprostite ako je negdje spomenuto pa sam previdio, ovdje uopće nije spomenut najveći teritorijalni dobitak za Rusiju u ww2?!
Ima jedan komad zemljine planete koji je izgleda vama promakao. Čik pogodite koji. Koji. Daleki istok je spomenut. Za Arktik se nije nikad ratovalo i još uvijek je sporan.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Ruski teritorijalni dobici u WW2 Postano: 02 pro 2021, 20:31 |
|
|
Kenigsberg? Kurilska ostrva?
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Ruski teritorijalni dobici u WW2 Postano: 02 pro 2021, 20:58 |
|
|
Šta je s Karelijom jesu to dobili prije ili poslije rata?
Najveće teritorijalne dobitke nije imala Rusija nego Ukrajina i Bjelorusija, ali oni su ujedno imali i najveće ljudske gubitke u ratu.
|
|
Vrh |
|
|
Harezm
|
Naslov: Re: Ruski teritorijalni dobici u WW2 Postano: 02 pro 2021, 21:08 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Koliko vidim, oprostite ako je negdje spomenuto pa sam previdio, ovdje uopće nije spomenut najveći teritorijalni dobitak za Rusiju u ww2?!
Ima jedan komad zemljine planete koji je izgleda vama promakao. Čik pogodite koji. Sve je spomenuto što se tiče direktnih ruskih dobitaka. Ako računaš satelite, onda Kina?
_________________ Hrvatska Hrvatom!
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Ruski teritorijalni dobici u WW2 Postano: 02 pro 2021, 21:26 |
|
|
teranova je napisao/la: Kenigsberg? Kurilska ostrva? Uvodni post.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Ruski teritorijalni dobici u WW2 Postano: 02 pro 2021, 21:27 |
|
|
daramo je napisao/la: Šta je s Karelijom jesu to dobili prije ili poslije rata?
Najveće teritorijalne dobitke nije imala Rusija nego Ukrajina i Bjelorusija, ali oni su ujedno imali i najveće ljudske gubitke u ratu. Prva stranica teme.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Ruski teritorijalni dobici u WW2 Postano: 02 pro 2021, 21:28 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25815 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Evo, ponovno sam pročitao svako slovo i vidim da sam se ipak zeznuo. Iako, čini mi se da je u raspravi ostalo neprimjećemo.
Glazbenik je spomenuo. Pola Sahalina.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Orion
|
Naslov: Re: Ruski teritorijalni dobici u WW2 Postano: 02 pro 2021, 21:35 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ujedinjenje Njemačke je dozvoljeno pod uvjetom da priznaju granice prema Poljskoj.
In 1952, recognition of the Oder–Neisse Line as a permanent boundary was one of Stalin's conditions for the Soviet Union to agree to a reunification of Germany (see Stalin Note). The offer was rejected by West German Chancellor Konrad Adenauer. The then official West German government position on the status of former eastern territories of Germany east of the Oder and Neisse rivers was that the areas were "temporarily under Polish [or Soviet] administration", Ovo je malo današnja mitomanija, ispada da je Adenauer bio njemački desničar što nije točno. Sam Adenauer je kao katolik gajio negativnije emocije protiv Pruske zbog toga što su iz te pokrajine dolazili pripadnici njemačke vladajuće elite i smatrao da je pruski militaliziram bio uzrok nacizna u Njemačkoj. On sam je htio zamijeniti zapadni Berlin za Tiringiju te priznanje istočne Njemačke. Mislio je da bi se stvaranjem Njemačke demokratske republike amputirao taj problematični dio.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Ruski teritorijalni dobici u WW2 Postano: 03 pro 2021, 21:36 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Evo, ponovno sam pročitao svako slovo i vidim da sam se ipak zeznuo. Iako, čini mi se da je u raspravi ostalo neprimjećemo.
Glazbenik je spomenuo. Pola Sahalina. Pola su imali otprije?
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Ruski teritorijalni dobici u WW2 Postano: 03 pro 2021, 21:43 |
|
|
Nijemci su jako dugo cvilili oko te granice na istoku. Oko Elzasa i Lorene nisu ni trepnuli, potpisali su da je Francusko i nisu više ni spominjali nakon 1945. godine.
Ali taj istok od Odre do Konigsberga im je jako teško pao.
U njihovim glavama je ta granica zaista bila privremena, čak je i Kancelar Kohl 1990. pokušao tu temu izgurati na dnevni red pri ujedinjenju
i nakon čvrstih izjava Rusije I SAD-a da nema ujedinjenja ako ne priznaju stanje na terenu...
Kohl se dugo premišljao i zatim nevoljko pristao...
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|