|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 34 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
MiB
|
Naslov: Re: Srbi kod nas, u Hrvatskoj, početkom kraja... Postano: 28 svi 2024, 15:49 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2020, 17:12 Postovi: 4065 Lokacija: Granica je na Drini!
|
Simpatično je kako se Sandžaklija trudi objasniti Hrvatima ko su i što su.
_________________ Hrvatska između hrpe Plenkovića i Milanovića
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Srbi kod nas, u Hrvatskoj, početkom kraja... Postano: 28 svi 2024, 15:59 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Hroboatos je napisao/la: Od partijaca teško itko- Baltić, Dragosavac, Čedo Grbić,.... jedino otvoreno Boro Mikelić iz Petrinje, no on je bio jedini poznatiji. Možda sam kog zaboravio.
Iz JNA više- mislim na penzose- koji su živjeli u Bg i organizirali pobunu: Gušan Pekić, Radojica Nenezić i još neki. Đoko Jovanić mislim nije.
Priznajem da mi je drago da su praktički svi doživjeli 1995.
Jedino mi je krivo što ju nije doživio Jovan Rašković. Sva ta ekipa iz vrha partijskih Srba iz Hrvatske (Dragosavac, Baltić, Rade Bulat itd.) je ostala živjeti i kasnije umrla u Zagrebu, ova trojica nabrojanih su umrli prije desetak godina, znači dvadesetak godina poslije rata. Kad sam napisao da mi je drago što su doživjeli 95., nisam mislio na Baltića itd., nego na Dušana Pekića, Radojicu Nenezića, Pavla Ivića, Vasu Kresuića i takve. I na Igora Mandića, Puhovskog, Dežulovića, ..
|
|
Vrh |
|
|
konzerva
|
Naslov: Re: Srbi kod nas, u Hrvatskoj, početkom kraja... Postano: 28 svi 2024, 16:08 |
|
|
|
Vrh |
|
|
konzerva
|
Naslov: Re: Srbi kod nas, u Hrvatskoj, početkom kraja... Postano: 28 svi 2024, 16:13 |
|
|
Haram je napisao/la: Bukvalista si.
Koriste se proste ljudske slabosti i kolektivisticki osjecaju, mali narcizmi, itd..Iako ti to nazivas "organskom zavadjenosti" (sto je btw. nacisticki pristup jer su nacisti propagirali "bioloske koncepte")
A to jest zavadadjanje per excellance.
Naprotiv, ja sam realista, a ti prosipaš tlapnje. Zavade između naroda su organske, one postaje otkad je svijeta i vijeka. kolektivistički osjećaj je svojstven čovjeku, čak i komunistike države su se zavađale, jer je kolektivizam i kolektivno natjecanje nama usađeno. Naravno da netko sa strane može to iskoristiti za svoje ciljeve (kao sada NATO Ukrajince), ali ni njihov sukob nije stvar "vanjske zavade" nego autohtone netrpeljivosti. Jedino što se kod nas promijenilo 1941. je to što su Hrvati dobili priliku da uzvrate i osvete se. Sve drugo je već otprije trajalo.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Srbi kod nas, u Hrvatskoj, početkom kraja... Postano: 28 svi 2024, 16:15 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59861 Lokacija: DAZP HQ
|
Haso je napisao/la: Sokolić je napisao/la: Radikaliziranost nije bila ista svugdi. Najnapaljeniji su bili za Srpsku demokratsku stranku. Većina Srba izvan Kninske krajine priklonila se je SKH-SDP. Iz isteg skupa Srba su i oni koji su glasovali za SSH. Dil njih glasova je i za Koaliciju narodnog sporazuma. Društveno-političko viće Viće općina Viće udruženog rada - nima slija Ona crvena tačkica u ZG? Rekao bih Novi Zagreb i teritorij glavne vojarne JNA u Zagrebu, Maršalke.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
konzerva
|
Naslov: Re: Srbi kod nas, u Hrvatskoj, početkom kraja... Postano: 28 svi 2024, 16:19 |
|
|
dudu je napisao/la: Rekao bih Novi Zagreb i teritorij glavne vojarne JNA u Zagrebu, Mašalke. To je dio Trnja, tzv. partizanske poljane (dan danas tamo Pupovac stanuje) gdje je Račan izabran u Sabor. Leglo komunjara, degenerika i Srba, oficirske i udbaške zgrade.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Srbi kod nas, u Hrvatskoj, početkom kraja... Postano: 28 svi 2024, 16:33 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59861 Lokacija: DAZP HQ
|
konzerva je napisao/la: dudu je napisao/la: Rekao bih Novi Zagreb i teritorij glavne vojarne JNA u Zagrebu, Mašalke. To je dio Trnja, tzv. partizanske poljane (dan danas tamo Pupovac stanuje) gdje je Račan izabran u Sabor. Leglo komunjara, degenerika i Srba, oficirske i udbaške zgrade. Onaj štakornjak koji trebaju pregaziti strojevi pa ponovno urbanizirati? Potleušice?
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
konzerva
|
Naslov: Re: Srbi kod nas, u Hrvatskoj, početkom kraja... Postano: 28 svi 2024, 16:49 |
|
|
dudu je napisao/la: Onaj štakornjak koji trebaju pregaziti strojevi pa ponovno urbanizirati? Potleušice?
Ne, ovdje govorimo o djelu koji su strojevi već pregazili, na Vrbiku, i sagradili zgradurine za "zaslužne" jugoburžuje. Od Filozofskog prema Prisavlju i Savskoj. Epicentar komunizma u Zagrebu, direktno s Grmeća i Potkozarja. Da sam bio na vlasti devedesetih, podmitio bi martićevce da ove izraketiraju. Rekao bi im da su izdali srpstvo i revoluciju jer su ostali u ZG.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Srbi kod nas, u Hrvatskoj, početkom kraja... Postano: 29 svi 2024, 14:00 |
|
|
konzerva je napisao/la: dudu je napisao/la: Onaj štakornjak koji trebaju pregaziti strojevi pa ponovno urbanizirati? Potleušice?
Ne, ovdje govorimo o djelu koji su strojevi već pregazili, na Vrbiku, i sagradili zgradurine za "zaslužne" jugoburžuje. Od Filozofskog prema Prisavlju i Savskoj. Epicentar komunizma u Zagrebu, direktno s Grmeća i Potkozarja. Da sam bio na vlasti devedesetih, podmitio bi martićevce da ove izraketiraju. Rekao bi im da su izdali srpstvo i revoluciju jer su ostali u ZG. Šta će ti martićevci zato ? Mogli ste i vi to obavit na svoj način.Ne bi se ionako niko ni počešo.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|