|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 52 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
puntar2.0
|
Naslov: Stjepan Sarkotic Postano: 19 vel 2012, 15:04 |
|
|
Zadnji zemaljski poglavar bosne i hercegovine, general austro ugarske vojske, a posebno crnogorci su ga zapamtili....borac za veca prava hrvata u okviru austro ugarske. http://hr.m.wikipedia.org/wiki/Stjepan_Sarkoti%C4%87
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
 |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Stjepan Sarkotic Postano: 19 vel 2012, 17:13 |
|
|
Uz Borojevića najveći hrvatski general iz Prvog sv. rata. Možda jedina zamjerka što je bio previše lojalan crbo-žutoj monarhiji i sanjao njenu obnovu do smrti. Ne trebaju nam te višenacionalne zajednice, nego samo  i  .
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Stjepan Sarkotic Postano: 19 vel 2012, 17:41 |
|
|
Ma lako je sad gledat sve iz sadašnje situacije i bit pametan. Da su Hrvati i Česi dobili što i Madžari zalagali bi se i mi za Austro Ugarsku. Recimo prije Austro Ugarske nagodbe je bilo riječi da se država podijeli i raspadne ali Madžari nisu htjeli jer su procjenili da bi Austrija išla Njemačkoj i ostali bi sami između Njemačke i Rusije i vjerovatno završili ko Poljaci. Treba sve gledat iz perspektive, a činjenica je da u toj ratobornoj Europi mi kao mali narod nebi šta imali tražit ako nebi imali jakog saveznika.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
 |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Stjepan Sarkotic Postano: 19 vel 2012, 17:43 |
|
|
Pa nije baš zalaganje za A-U između dva svjetska rata bilo nešto pragmatično. Čak je i neovina Hrvatska bila realnija ideja.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Stjepan Sarkotic Postano: 19 vel 2012, 17:57 |
|
|
Nisam se direktno osvrnuo. Nego govorim do Prvog svjetskog rata. U tom odnosu snaga. Nakon je neovisnost bila realna slažem se.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Stjepan Sarkotic Postano: 19 vel 2012, 18:11 |
|
|
Da se rijesilo pitanje hrvata po volji sarkotica, imali bi nesto kao bih sa tri entiteta, jedan austrijsko-njemacki, jedan madjarski, i jedan kvazi-juznislavenski, koji bi obuhvaca hrvatsku i bih, sto bi u stvari bija entitet pod hrvatskin vodstvon, a kad bi doslo do razpada....hrvati bi imali najbolje karte iz tog entiteta uzest sto ih volja.ali eto, sudbina je drugacija bila.sarkotic, hrvatina! 
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Stjepan Sarkotic Postano: 19 vel 2012, 18:17 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61749 Lokacija: DAZP HQ
|
puntar2.0 je napisao/la: Da se rijesilo pitanje hrvata po volji sarkotica, imali bi nesto kao bih sa tri entiteta, jedan austrijsko-njemacki, jedan madjarski, i jedan kvazi-juznislavenski, koji bi obuhvaca hrvatsku i bih, sto bi u stvari bija entitet pod hrvatskin vodstvon, a kad bi doslo do razpada....hrvati bi imali najbolje karte iz tog entiteta uzest sto ih volja.ali eto, sudbina je drugacija bila.sarkotic, hrvatina!  nije se išlo samo sa sjedinjenjem Hrvatske i BIH, nego obuhvatiti sve južnoslavenske narode u Monarhiji, dakle i Sloveniju i Vojvodinu.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Stjepan Sarkotic Postano: 19 vel 2012, 18:26 |
|
|
Dokle kod nekih Hrvata može ići švapsko podrepaštvo i najgore ulizivanje zločincima , i to još jednom čoveku koji nije znao hrvatski da bekne kao čovek , i večno ostao veran svojim gospodarima švabam i mađarima. A posle postao fašista što je i logično , jer takva ološ ljudska je ubijala moj narod i oskrnavila Njegošev grob , a da pomenem da mi je deo porodice(maloletnici) ubijen od strane njegovih trupa na kuluku praveći prugu u Hercegovini i još glavno da pomenem njegove masakre po Mačvi u Srbiji.
Fuj.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Stjepan Sarkotic Postano: 19 vel 2012, 18:33 |
|
|
"Ostao je veran",mhm.sarkotic je konstantno apelira na vlasti u becu, da se dosadasnjon politikon gura hrvate u ruke srbima, a koliko su ga madjari obozavali mogu samo naslutiti, posto je bija jedan od glavnih nosioca ideje trializma.sigurno bas on bise madjarima najveci prijatelj....ali vidis, roknuse franz ferdinanda neki bosanski srbin, a hrvati opet ostali zajebani.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Stjepan Sarkotic Postano: 19 vel 2012, 18:35 |
|
|
joe enter je napisao/la: Dokle kod nekih Hrvata može ići švapsko podrepaštvo i najgore ulizivanje zločincima , i to još jednom čoveku koji nije znao hrvatski da bekne kao čovek , i večno ostao veran svojim gospodarima švabam i mađarima. A posle postao fašista što je i logično , jer takva ološ ljudska je ubijala moj narod i oskrnavila Njegošev grob , a da pomenem da mi je deo porodice(maloletnici) ubijen od strane njegovih trupa na kuluku praveći prugu u Hercegovini i još glavno da pomenem njegove masakre po Mačvi u Srbiji.
Fuj. kako siješ, tako i žanješ, nije se sa rogatim bosti, ako nisi spreman trpit posljedice svoje odluke.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Stjepan Sarkotic Postano: 19 vel 2012, 18:37 |
|
|
joe enter je napisao/la: Dokle kod nekih Hrvata može ići švapsko podrepaštvo i najgore ulizivanje zločincima , i to još jednom čoveku koji nije znao hrvatski da bekne kao čovek , i večno ostao veran svojim gospodarima švabam i mađarima. A posle postao fašista što je i logično , jer takva ološ ljudska je ubijala moj narod i oskrnavila Njegošev grob , a da pomenem da mi je deo porodice(maloletnici) ubijen od strane njegovih trupa na kuluku praveći prugu u Hercegovini i još glavno da pomenem njegove masakre po Mačvi u Srbiji.
Fuj. Đole, general Sarkotić je bio heroj, a ne zločinac.  Ili možda imaš pravomoćnu presudu da je počinio neki zločin?  Ove tvrdnje da je radio masakre i slično su insinuacije na račun ovog čestitog čovjeka i hrvatskog Domobranstva. 
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Stjepan Sarkotic Postano: 19 vel 2012, 18:48 |
|
|
dudu je napisao/la: joe enter je napisao/la: Dokle kod nekih Hrvata može ići švapsko podrepaštvo i najgore ulizivanje zločincima , i to još jednom čoveku koji nije znao hrvatski da bekne kao čovek , i večno ostao veran svojim gospodarima švabam i mađarima. A posle postao fašista što je i logično , jer takva ološ ljudska je ubijala moj narod i oskrnavila Njegošev grob , a da pomenem da mi je deo porodice(maloletnici) ubijen od strane njegovih trupa na kuluku praveći prugu u Hercegovini i još glavno da pomenem njegove masakre po Mačvi u Srbiji.
Fuj. kako siješ, tako i žanješ, nije se sa rogatim bosti, ako nisi spreman trpit posljedice svoje odluke. Šta kako siješ i kako žanješ?! , jei ti pri sebi?! Još se prozvao fon Lovćen?! , ee pustog generala koji je ubijao sirotinju po Srbiji,Herrcegovini i Srbiji i osvojio velegrad Cetinje. Imalo je govno sreće pa su ga spasili srpski oficiri od linča Hrvata(naročito Dalmatinaca) u Zagrebu zbog izdaje svoga naroda i zločina nad svakim ko nije bio po švapskom ukusu naročito Srba , mnogi Hrvati su zbog njega zaglavili robiju u vreme rata. Ali kontam ja tebe i ove nesrećnike ovde , on je za vas sad heroj a oni Hrvati koji su ga mrzeli i hteli ubiti su izdajnici. Eee jebem te da svakog zlikovca voliš samo zato što je ubijao Srbe i što je još gore bio je ŠVABOV.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Stjepan Sarkotic Postano: 19 vel 2012, 18:52 |
|
|
joe enter je napisao/la: dudu je napisao/la: kako siješ, tako i žanješ, nije se sa rogatim bosti, ako nisi spreman trpit posljedice svoje odluke.
Šta kako siješ i kako žanješ?! , jei ti pri sebi?! Još se prozvao fon Lovćen?! , ee pustog generala koji je ubijao sirotinju po Srbiji,Herrcegovini i Srbiji i osvojio velegrad Cetinje. Imalo je govno sreće pa su ga spasili srpski oficiri od linča Hrvata(naročito Dalmatinaca) u Zagrebu zbog izdaje svoga naroda i zločina nad svakim ko nije bio po švapskom ukusu naročito Srba , mnogi Hrvati su zbog njega zaglavili robiju u vreme rata. Ali kontam ja tebe i ove nesrećnike ovde , on je za vas sad heroj a oni Hrvati koji su ga mrzeli i hteli ubiti su izdajnici. Eee jebem te da svakog zlikovca voliš samo zato što je ubijao Srbe i što je još gore bio je ŠVABOV. on je uz Borojevića, najveći hrvatski general u AU i teško da tvoji ispadi mogu potamniti slavu takvog vojnika i domoljuba kakav je bio Sarkotić. da je čovjek bio potpuno u pravu pokazala je daljnja povijest kad smo svi zajedno vidjeli kako smo usrećili udružujući se s "braćom".
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Stjepan Sarkotic Postano: 19 vel 2012, 19:01 |
|
|
dudu je napisao/la: joe enter je napisao/la: Šta kako siješ i kako žanješ?! , jei ti pri sebi?! Još se prozvao fon Lovćen?! , ee pustog generala koji je ubijao sirotinju po Srbiji,Herrcegovini i Srbiji i osvojio velegrad Cetinje. Imalo je govno sreće pa su ga spasili srpski oficiri od linča Hrvata(naročito Dalmatinaca) u Zagrebu zbog izdaje svoga naroda i zločina nad svakim ko nije bio po švapskom ukusu naročito Srba , mnogi Hrvati su zbog njega zaglavili robiju u vreme rata.
Ali kontam ja tebe i ove nesrećnike ovde , on je za vas sad heroj a oni Hrvati koji su ga mrzeli i hteli ubiti su izdajnici.
Eee jebem te da svakog zlikovca voliš samo zato što je ubijao Srbe i što je još gore bio je ŠVABOV.
on je uz Borojevića, najveći hrvatski general u AU i teško da tvoji ispadi mogu potamniti slavu takvog vojnika i domoljuba kakav je bio Sarkotić. da je čovjek bio potpuno u pravu pokazala je daljnja povijest kad smo svi zajedno vidjeli kako smo usrećili udružujući se s "braćom". Eto ti ga ubica i zločinac i veliki general jedne male sile kao što je AU osvojio Cetinje i bio vladar BiH ubijajući nejač po selima Velike Srbije , svaka čast obraz ti je kao opanak , ali što bi se ti stideo kad ti je to normalno. Nisi objasnio šta smo sejali i a šta žnjeli pa smo zbog toga najebali?? Evo ti slika proglasa junačino sa opanačkim obrazom pa sažmi utiske kako su se braća veselila kad je osvojen Beograd. http://img607.imageshack.us/img607/3567/img2409yb3.jpg
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Stjepan Sarkotic Postano: 19 vel 2012, 19:08 |
|
|
zašto ovdje tražiš empatiju za svoje pretke? odi si Bugarima, pa traži od njih.
htjeli ste rat s AU, htjeli ste si prisjediniti Bosnu i Hercegovinu, pa to valjda ima neku svoju cijenu, kad se želiš s rogatim bosti, onda valjda računaš da te može i ubost koji put.
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Stjepan Sarkotic Postano: 19 vel 2012, 19:29 |
|
|
dudu je napisao/la: zašto ovdje tražiš empatiju za svoje pretke? odi si Bugarima, pa traži od njih.
htjeli ste rat s AU, htjeli ste si prisjediniti Bosnu i Hercegovinu, pa to valjda ima neku svoju cijenu, kad se želiš s rogatim bosti, onda valjda računaš da te može i ubost koji put. Znači to je tvoje logičko obrazloženje za zločine i agresiju?! OK , čisto da znam za ubuduće rasprave o svim ratovima , svaka čast samo nastavi i nadam se da ćeš mu dići spomenik jer on to zaslužuje kao HRVATSKI general.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Stjepan Sarkotic Postano: 19 vel 2012, 19:33 |
|
|
joe enter je napisao/la: dudu je napisao/la: zašto ovdje tražiš empatiju za svoje pretke? odi si Bugarima, pa traži od njih.
htjeli ste rat s AU, htjeli ste si prisjediniti Bosnu i Hercegovinu, pa to valjda ima neku svoju cijenu, kad se želiš s rogatim bosti, onda valjda računaš da te može i ubost koji put. Znači to je tvoje logičko obrazloženje za zločine i agresiju?! OK , čisto da znam za ubuduće rasprave o svim ratovima , svaka čast samo nastavi i nadam se da ćeš mu dići spomenik jer on to zaslužuje kao HRVATSKI general. ne znam što si se ti našao pozvanim da se javljaš na ovu temu i kako te se tiče. produži dalje, zaista me ne zanima što imaš za reći, niti većinu ljudi na temi. za većinu pametnih si persona non grata, ja sam premekan, pa još uvijek uđem s tobom koji put u raspravu i uvijek se pokajem.
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Stjepan Sarkotic Postano: 19 vel 2012, 19:51 |
|
|
dudu je napisao/la: joe enter je napisao/la: Znači to je tvoje logičko obrazloženje za zločine i agresiju?!
OK , čisto da znam za ubuduće rasprave o svim ratovima , svaka čast samo nastavi i nadam se da ćeš mu dići spomenik jer on to zaslužuje kao HRVATSKI general.
ne znam što si se ti našao pozvanim da se javljaš na ovu temu i kako te se tiče. produži dalje, zaista me ne zanima što imaš za reći, niti većinu ljudi na temi. za većinu pametnih si persona non grata, ja sam premekan, pa još uvijek uđem s tobom koji put u raspravu i uvijek se pokajem. Opasno si počeo da lažeš i da se praviš grbav?! Ja se na temi nisam tebi obrati već ti meni , i to sa tvrdnjom da je sasvim normalno ubijati Srbe jer su tako sijeali i pa tako i požnjeli. I još se pitam šta smo to mi posijali da Sarkotić ubija moj narod i delove moje porodice ti se praviš mutav i još kao baci foru tipa "Šta ćeš ti na ovoj temi i nikaga nije briga šta ti pišeš a ja sam mekan bla,bla,bla..." Jel moguće da si tako jadan postao jbt da se ovakvim upisima služiš u nedostatku ičega istinitijeg i pametnijeg?! Naravno da se pokaješ jer ja ne dozovljavam da se laži i zločinačka priča širi i na njoj šilji kurac kao što ti voliš i još neki?! Malo pre si rekao da je normalno ubijati ljude jer eto neko je bocnut pa to i zaslužuje. Još jednom ti čestitam , i nadam se da ćeš biti pri ovom svom stavu kad je u pitanju tvoja zemlja i tvoj narod a neko ti kaže tvoj narod zaslužuje ubijanja jer su bocnuli nekog dotičnog.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Stjepan Sarkotic Postano: 19 vel 2012, 20:04 |
|
|
rekoh ti već, traži empatiju kod nekih drugih, mene zaista zaboli šta je s tvojim precima bilo prije 100 godina. imaš običaj izmišljati, pa ne sumnjam da i oko ovoga lažeš jer ne nalazim nigdje da je Sarkotić odgovoran za bilo kakve pokolje. i kakve veze ti imaš s Lovćenom?
isto tako, zaboli me što misliš o Hrvatima, jedan si od poznatijih hrvatomrzaca s tvoje strane me više ništa ne može iznenaditi.
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Stjepan Sarkotic Postano: 19 vel 2012, 20:14 |
|
|
Ovo je opet najobicniji spam.ko se i malo pozabavi s'likon stjepana sarkotica mora doci do zakljucka, da mu je do smrti jedini interes poboljsati polozaj hrvata, a da se progurala njegova i ferdinandova ideja o trializmu, hrvati bi mogli izaci iz te drzave kao debeli dobitnici.gubitnici bi bili veliko-srbi, madjari, te sovinisticki nastrojeni austro-njemci, dok bi oni nacionalisticki tezili ka ujedinjenju s'njemackon.ali zasra to sve jedan trut zvan princip, kroz cije "herojsko djelo" biva zacementirana vladavina sovinstickog beograda nad juznin slavenima.a one jadne guske u magli su se naglo probudile u "bratskon" zagrljaju drage srbije.(ujevic npr.)kako srbi slave vojvodu misica na svojin forumima, hrvati ce slaviti sarkotica koji je ima jasan stav o jednon narodu u susjedstvu.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Stjepan Sarkotic Postano: 19 vel 2012, 20:18 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
puntar2.0 je napisao/la: Ovo je opet najobicniji spam.ko se i malo pozabavi s'likon stjepana sarkotica mora doci do zakljucka, da mu je do smrti jedini interes poboljsati polozaj hrvata, a da se progurala njegova i ferdinandova ideja o trializmu, hrvati bi mogli izaci iz te drzave kao debeli dobitnici.gubitnici bi bili veliko-srbi, madjari, te sovinisticki nastrojeni austro-njemci, dok bi oni nacionalisticki tezili ka ujedinjenju s'njemackon.ali zasra to sve jedan trut zvan princip, kroz cije "herojsko djelo" biva zacementirana vladavina sovinstickog beograda nad juznin slavenima.a one jadne guske u magli su se naglo probudile u "bratskon" zagrljaju drage srbije.(ujevic npr.)kako srbi slave vojvodu misica na svojin forumima, hrvati ce slaviti sarkotica koji je ima jasan stav o jednon narodu u susjedstvu. Potpisujem riječi. AU bi osim toga da je doživjela federalizaciju ili trijalizam sigurno izdržala do WW2 .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Stjepan Sarkotic Postano: 19 vel 2012, 20:19 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Nije ta Austro-Ugarska bila toliko loša. Sav uži i širi centar Sarajeva je danas od zgrada koje su oni pravili. Bar mislim, nemam način da to provjerim.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Stjepan Sarkotic Postano: 19 vel 2012, 20:21 |
|
|
BBC je napisao/la: Nije ta Austro-Ugarska bila toliko loša. Sav uži i širi centar Sarajeva je danas od zgrada koje su oni pravili. Bar mislim, nemam način da to provjerim. Da ne govorimo kako se broj katolika u BiH povećavao za vrijeme dobrog cara Franje. 
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Stjepan Sarkotic Postano: 19 vel 2012, 20:28 |
|
|
joe enter je napisao/la: Velika junačina!? , taj i njegova ekipa mi je ubila dedu-strica od 16 godina pri osvajanju CG i to pre samog osvajanja Cetinja i rušenja Njegoševog spomenika.
Retka ljudska splačina i zlikovac prema Srbima i ostalim koji nisu bili na strani njemu ljubljenih Švaba.
Prosto mi je neverovatno da na Hrobijevom linku sa hr.wikija , on je veličan kao hrvatski junak i borac za slobodnu Hrvatsku , time što je namerno postavljen od Beča da ubija sirotinju po Srbiji,Bosni,CG...!
Prestrašno! , koji bedni ubica za tuđina , i predhodnik patriote Pavelića!! http://www.forum.hr/showthread.php?t=344359ista spika kao i prije 4 godine. čuj ovo, deda-stric. 
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Stjepan Sarkotic Postano: 19 vel 2012, 20:30 |
|
|
dudu je napisao/la: joe enter je napisao/la: Velika junačina!? , taj i njegova ekipa mi je ubila dedu-strica od 16 godina pri osvajanju CG i to pre samog osvajanja Cetinja i rušenja Njegoševog spomenika.
Retka ljudska splačina i zlikovac prema Srbima i ostalim koji nisu bili na strani njemu ljubljenih Švaba.
Prosto mi je neverovatno da na Hrobijevom linku sa hr.wikija , on je veličan kao hrvatski junak i borac za slobodnu Hrvatsku , time što je namerno postavljen od Beča da ubija sirotinju po Srbiji,Bosni,CG...!
Prestrašno! , koji bedni ubica za tuđina , i predhodnik patriote Pavelića!! http://www.forum.hr/showthread.php?t=344359ista spika kao i prije 4 godine. čuj ovo, deda-stric.  
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: ChatGPT i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|