|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 54 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Re: Tko je ubio Džemala Bijedića ? Postano: 11 lip 2021, 19:46 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Nisi toliko pametan. Ali milicajac si mogao biti, imaš kapacitete.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Tko je ubio Džemala Bijedića ? Postano: 11 lip 2021, 19:48 |
|
|
..mozda nebi bilo loše do sad bio tuka dobru mirovinu a ovako moram šljakati jos koju godinu..jebiga..
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Tko je ubio Džemala Bijedića ? Postano: 11 lip 2021, 20:00 |
|
|
BBC je napisao/la: Nisi toliko pametan. Ali milicajac si mogao biti, imaš kapacitete. Nisi moro bit pametan da bi bio doušnik. Poželjno je bilo bit glup.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Tko je ubio Džemala Bijedića ? Postano: 11 lip 2021, 20:02 |
|
|
laganini je napisao/la: ..smisan si aj dobro radio sam za kos udbu koga vec ne..i bio sam raritet nikad član partije a visoko pozicioniran.. Ne,samo sam pažljivo čito šta si napiso. U biti ti si imo saznanja koja običnim ljudima nisu bila dostupna. Sumnjiv si. Lasice šta ti kažeš ?
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Tko je ubio Džemala Bijedića ? Postano: 11 lip 2021, 20:03 |
|
|
..predajem se otkrio si me..
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Tko je ubio Džemala Bijedića ? Postano: 11 lip 2021, 20:23 |
|
|
laganini je napisao/la: ..predajem se otkrio si me.. https://youtu.be/tKEyRItRmtc
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Tko je ubio Džemala Bijedića ? Postano: 11 lip 2021, 20:30 |
|
|
..jedan od draži filmova..
|
|
Vrh |
|
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Tko je ubio Džemala Bijedića ? Postano: 11 lip 2021, 20:32 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7146 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
U realnosti taj slucaj je rasvijetljen stoprocentno u pogledu pitanje atentat ili nesrecan slucaj ? Neposredan uzrok udesa jesu ozbiljni propusti posade odnosno pilota a uzrok u širem smislu jeste loša organizacija i nepridržavanje propisa od strane službe SIV-a za vazdužni saobraćaj a za šta je najodgovorniji upravo Džemal Bijedić kao dugogodišnji predsjednik SIV-a. Sama činjenica da je pilot bio 13 godina stariji nego što je maksimalna preporučena starost pilota za predmetnu letjelicu dovoljno govori o nemaru odgovornih.
_________________ The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Tko je ubio Džemala Bijedića ? Postano: 11 lip 2021, 20:35 |
|
|
Srpsčanin je napisao/la: Sama činjenica da je pilot bio 13 godina stariji nego što je maksimalna preporučena starost pilota za predmetnu letjelicu dovoljno govori o nemaru odgovornih. Šta to znači ? Za određeni tip aviona,pilot mora imat određeni broj godina. Ili je ovaj pilot već bio pred penzijom ?
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Tko je ubio Džemala Bijedića ? Postano: 11 lip 2021, 20:39 |
|
|
..i prvo izvješće nakon pada je bilo da se visina namistiala na dvadeset metar nego sto je prikazana..
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Tko je ubio Džemala Bijedića ? Postano: 11 lip 2021, 20:42 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Bezveze brineš. Nema muslimana više u Hercegovini. To malo u IstoĆnom.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Tko je ubio Džemala Bijedića ? Postano: 11 lip 2021, 20:44 |
|
|
BBC je napisao/la: Bezveze brineš. Nema muslimana više u Hercegovini. To malo u IstoĆnom. ..o cemu ti baljezgaš ne kuzim te..
|
|
Vrh |
|
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Tko je ubio Džemala Bijedića ? Postano: 11 lip 2021, 21:03 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7146 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
Graničar18 je napisao/la: Srpsčanin je napisao/la: Sama činjenica da je pilot bio 13 godina stariji nego što je maksimalna preporučena starost pilota za predmetnu letjelicu dovoljno govori o nemaru odgovornih. Šta to znači ? Za određeni tip aviona,pilot mora imat određeni broj godina. Ili je ovaj pilot već bio pred penzijom ? Imao je 53 godine.Ne znam,ja sam laik i ne znam da li postoje neka striktna pravila u tom pogledu ali neke preporuke odgovarajućih autoriteta sigurno postoje.Posebno što je u ovom slučaju riječ bila o avionu koji postiže velike brzinu a i prvobitno je konstruisan kao borbeni avion- lovac bombarder pa je sa nekih razloga izvršena prenamjena u poslovni avion. Slučajem se bavio muslimanski istoričar Husnija Kamberović koji na jednom mjestu primjećuje :"Otkud da oni, rashodovani vojni piloti, pukovnici JNA, upravljaju avionom najmodernijih tehničkih performansi koji su predviđeni za pilote ne starije od 40 godina? " https://husnijakamberovic788461939.word ... 77-godine/
_________________ The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Tko je ubio Džemala Bijedića ? Postano: 13 lip 2021, 04:41 |
|
|
Očito ekipa nije čitala transkripte razgovora snimljenog u crnoj kutiji.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Tko je ubio Džemala Bijedića ? Postano: 13 lip 2021, 11:11 |
|
|
Srpsčanin je napisao/la: Imao je 53 godine.Ne znam,ja sam laik i ne znam da li postoje neka striktna pravila u tom pogledu ali neke preporuke odgovarajućih autoriteta sigurno postoje.Posebno što je u ovom slučaju riječ bila o avionu koji postiže velike brzinu a i prvobitno je konstruisan kao borbeni avion- lovac bombarder pa je sa nekih razloga izvršena prenamjena u poslovni avion.
Learjet 25 je poslovni... https://en.m.wikipedia.org/wiki/Learjet_25Svi poslovni mlažnjaci imaju zakonsko ograničenje brzine do 1 mah. Određene godine civilnog pilota nisu bitne ako zadovoljava zdravstvene i ostale kriterije. Naravno, limit postoji. U ovom slučaju podrepilo se loše vrijeme, izgleda greška u prilazu, slično kao i u slučaju Trajkovskog kad se srušio avion makedonskog predsjednika. Ljudski čimbenik.
|
|
Vrh |
|
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Tko je ubio Džemala Bijedića ? Postano: 14 lip 2021, 23:03 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Srpsčanin je napisao/la: Imao je 53 godine.Ne znam,ja sam laik i ne znam da li postoje neka striktna pravila u tom pogledu ali neke preporuke odgovarajućih autoriteta sigurno postoje.Posebno što je u ovom slučaju riječ bila o avionu koji postiže velike brzinu a i prvobitno je konstruisan kao borbeni avion- lovac bombarder pa je sa nekih razloga izvršena prenamjena u poslovni avion.
Learjet 25 je poslovni... https://en.m.wikipedia.org/wiki/Learjet_25Svi poslovni mlažnjaci imaju zakonsko ograničenje brzine do 1 mah. Određene godine civilnog pilota nisu bitne ako zadovoljava zdravstvene i ostale kriterije. Naravno, limit postoji. U ovom slučaju podrepilo se loše vrijeme, izgleda greška u prilazu, slično kao i u slučaju Trajkovskog kad se srušio avion makedonskog predsjednika. Ljudski čimbenik. Sasvim si u pravu.Pogledao sam pažljivije šta piše Kamberović.Kad govori o 40 godina starosti kao gornjoj granice za pilote odnosnog aviona on u stvari citira Džemalovog rođaka Bahrudina Bijedića koji i jeste autor teorije zavjere o atentatu na Džemala.
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Tko je ubio Džemala Bijedića ? Postano: 16 lip 2021, 13:38 |
|
|
Ma ne.
Crna kutija snimila je razgovor. Kaže Bijedić majmunu koji je pilotirao "Daj bolan da ja malo vozim".
|
|
Vrh |
|
|
K:M
|
Naslov: Re: Tko je ubio Džemala Bijedića ? Postano: 16 lip 2021, 13:42 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3749 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
Graničar18 je napisao/la: BBC je napisao/la: Nisi toliko pametan. Ali milicajac si mogao biti, imaš kapacitete. Nisi moro bit pametan da bi bio doušnik. Poželjno je bilo bit glup. Dobro poznas materiju "dousnice", ili "milicajcu". Glede ovog Djeme ili Trajkovskog, totalno marginalni i nebitni likovi. Cuj, netko ce im oboriti zrakoplov, tko Patrisu Lumumbi. Ma daj....
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Tko je ubio Džemala Bijedića ? Postano: 24 lip 2021, 08:57 |
|
|
K:M je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Nisi moro bit pametan da bi bio doušnik. Poželjno je bilo bit glup. Dobro poznas materiju "dousnice", ili "milicajcu". Glede ovog Djeme ili Trajkovskog, totalno marginalni i nebitni likovi. Cuj, netko ce im oboriti zrakoplov, tko Patrisu Lumumbi. Ma daj.... Ne znam za Trajkovskog.Nisam se bavio tim likom.Saglasan sam sa ocjenom da je Bijedic nevazan u objektivnom smislu ali Muslimani su od njegove pogibije napravili mit.I ne samo od njegove smrti nego i od smrti Mehmeda Spaha koji je umro prirodnom smrcu u Beogradu ali i od Hamdije Pozderca koji je umro takodje prirodnom smrcu u bolnici u Sarajevu. Svi su oni prema Muslimanima ubijeni.Mucki i podmuklo kako to samo Srbi znaju
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Tko je ubio Džemala Bijedića ? Postano: 24 lip 2021, 09:31 |
|
|
Spaho je bio jedan od uspješnijih ministara prometa na ovim prostorima, za njegovo vrijeme došlo je do velikog pomaka u brzinama putovanja na željeznici.
Za Džemala Bijedića sam prvi put čuo u onom filmu Lepa sela lepo gore kad u uvodnoj sceni drug Džemo otvara tunel i onda odreže prst sa škarama. Zapravo tad još nisam znao tko je drug Džemo nego tek par godina poslije, jer nije bilo Googlea da samo pogledaš.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Tko je ubio Džemala Bijedića ? Postano: 27 lip 2021, 19:28 |
|
|
Sokolić je napisao/la: Ma ne.
Crna kutija snimila je razgovor. Kaže Bijedić majmunu koji je pilotirao "Daj bolan da ja malo vozim". Na kraju će Bijedić ispast kamikaza.
|
|
Vrh |
|
|
Belski
|
Naslov: Re: Tko je ubio Džemala Bijedića ? Postano: 14 kol 2021, 12:59 |
|
|
Sokolić je napisao/la: Ma ne.
Crna kutija snimila je razgovor. Kaže Bijedić majmunu koji je pilotirao "Daj bolan da ja malo vozim". Ide snimka dalje pa se čuje: ''Vid' bona Razijo kako aeroplanim bez ruku ___ X.''
_________________ Pakal ti neće biti pakal ako ti tamo ne bude mene!
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Tko je ubio Džemala Bijedića ? Postano: 14 kol 2021, 20:50 |
|
|
Ubili ga Srbi, gdje ce Dzemal ulagati u Hercegovinu pa jos kod ustasa u zapadnoj, nece da moze.
|
|
Vrh |
|
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Tko je ubio Džemala Bijedića ? Postano: 19 kol 2021, 15:35 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Ubili ga Srbi, gdje ce Dzemal ulagati u Hercegovinu pa jos kod ustasa u zapadnoj, nece da moze. Na poziciji na kojoj se nalazio nije mogao da odlučuje o ulaganjima ni u Hercegovinu ni bilo gdje drugo.Privredni razvoj bio je u nadležnosti republika a ne saveznih vlasti Ulaganja u zapadnu Hercegovinu vjerovatno se vremenski podudaraju sa većim ulaganjima u svim dijelovima Bejha a to je druga polovina 60-tih i prva polovina 70-tih kad dolazi do zamašnh zaduženja u inostranstvu koja su omogućila intezivniju industrijalizaciju.Nije dakle podizana nekakva industrija samo u zapadnoj Hercegovini nego su sve opštine u Bejha dobile po neki industrijski pogon.
|
|
Vrh |
|
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Tko je ubio Džemala Bijedića ? Postano: 26 vel 2023, 19:16 |
|
|
Petu epizodu nije moguće postaviti jer je nema odvojeno okačene na you tube.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 36 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|