|
|
Stranica: 6/11.
|
[ 253 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
teranova
|
Naslov: Re: Tko je više zakinut krojenjem granica FNRJ? Postano: 04 pro 2021, 18:22 |
|
|
Šporet je napisao/la: Mislim da bi negiranje etničke pripadnosti bunjevačkih Hrvata trebalo biti kažnjivo najmanje upozorenjem ako ne i banom.
Pogotovo u današnjem kontekstu kada se u Srbiji provodi projekt odnarođivanja bunjevačkih Hrvata.
Baš gadljivo. Jeste gadljivo je kad komunjare teraju ljude da se pišu drukčije nego što osećaju: ![slika](https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/10/GNOOV_1040-1945.png)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Šporet
|
Naslov: Re: Tko je više zakinut krojenjem granica FNRJ? Postano: 04 pro 2021, 18:30 |
|
|
![slika](https://lh3.googleusercontent.com/proxy/sk4WKScE0Bi6fcdLIIGV4Sv6Wm4Ldua0FlUYpxF2q_XeIySpFl3pnYQlUXSWKNEfmLaZ0K0cBpKWy5PBOEKL_GaQKI_IiEFLo6fPAUqRTxkCYn0_HCx5Izpc8eCpCG1sMcRLEzM7ovubzdqB-S4_oKg1Bw) Da gadljivo je kad se svetoslavna po.turad na ovom forumu toliko razmaše da slobodno negira hrvatstvo bunjevačkih Hrvata. To čak i nije tvoja krivica, ti si ionako ne možeš pomoći. Zna se čija je to krivca.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
teranova
|
Naslov: Re: Tko je više zakinut krojenjem granica FNRJ? Postano: 04 pro 2021, 18:35 |
|
|
Postavljam ti dokument iz '45. a ti pizdiš. Tvoj problem. Niti sam ga ja pisala, niti sam ga ja poništila. Svako neka bude ono što hoće, bez prisile, to je suština.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
weasel
|
Naslov: Re: Tko je više zakinut krojenjem granica FNRJ? Postano: 04 pro 2021, 18:36 |
|
|
Šporet je napisao/la: weasel je napisao/la: Što će nam pola Bačke i taj kraj oko Subotice, bili smo tamo uvijek samo brojna manjina. U tom kraju su Hrvati do 1945. bili većina. Tražiti Bačku temeljem Hrvatske etničke većine je isto kao kad Srbi traže Knin ili Donji Lapac. To naprosto nije naše, našli smo se tamo spletom okolnosti. Čemu poklapati Vojvodinu dok povjesno Srce Hrvatske je pustopoljina bez Hrvata, napučena Srbima i Muslimanima? Sigurna i čvrsta granica na Dunavu i kroz Srijem putem etničke većine pa dolje na rijeku Bosnu i Neretvu i do Dubrovnika.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Šporet
|
Naslov: Re: Tko je više zakinut krojenjem granica FNRJ? Postano: 04 pro 2021, 18:41 |
|
|
weasel je napisao/la: Tražiti Bačku temeljem Hrvatske etničke većine je isto kao kad Srbi traže Knin ili Donji Lapac.
To naprosto nije naše, našli smo se tamo spletom okolnosti.
Čemu poklapati Vojvodinu dok povjesno Srce Hrvatske je pustopoljina bez Hrvata, napučena Srbima i Muslimanima?
Sigurna i čvrsta granica na Dunavu i kroz Srijem putem etničke većine pa dolje na rijeku Bosnu i Neretvu i do Dubrovnika. Govorio sam o vremenu prije WWII kada se dogovarala podjela KJ na srpski i hrvatski (i slovenski) dio. I Srbi su u Vojvodinu došli spletom okolnosti. A ni mi ni oni nismo baš imali neku namjeru dat je nazad Mađarima.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
weasel
|
Naslov: Re: Tko je više zakinut krojenjem granica FNRJ? Postano: 04 pro 2021, 18:44 |
|
|
Šporet je napisao/la: weasel je napisao/la: Tražiti Bačku temeljem Hrvatske etničke većine je isto kao kad Srbi traže Knin ili Donji Lapac.
To naprosto nije naše, našli smo se tamo spletom okolnosti.
Čemu poklapati Vojvodinu dok povjesno Srce Hrvatske je pustopoljina bez Hrvata, napučena Srbima i Muslimanima?
Sigurna i čvrsta granica na Dunavu i kroz Srijem putem etničke većine pa dolje na rijeku Bosnu i Neretvu i do Dubrovnika. Govorio sam o vremenu prije WWII kada se dogovarala podjela KJ na srpski i hrvatski (i slovenski) dio. I Srbi su u Vojvodinu došli spletom okolnosti. A ni mi ni oni nismo baš imali neku namjeru dat je nazad Mađarima. Na mačekovu mjestu bi ponudio razmjenu sa Srbima, eto im čitave vojvodine a Hrvati dobivaju za uzvrat Banjalučku regiju. Banjaluke Srbe u Vojvodinu, Hrvate Bunjevce u Bosnu. Problem rješen. ![neznam :neznam](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c045.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
teranova
|
Naslov: Re: Tko je više zakinut krojenjem granica FNRJ? Postano: 04 pro 2021, 18:47 |
|
|
Dobili ste Banovinu Hrvatsku i niste bili zadovoljni. Šta da vam kažem...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
weasel
|
Naslov: Re: Tko je više zakinut krojenjem granica FNRJ? Postano: 04 pro 2021, 18:51 |
|
|
teranova je napisao/la: Dobili ste Banovinu Hrvatsku i niste bili zadovoljni. Šta da vam kažem... Hrvatska je u Jugoslaviju ušla s granicama do Zemuna i do Boke. To je startna pozicija a ne nula. Bezobrazna je prije svega teza da smo mi nešto dobili, ne možeš dobiti nešto što je već tvoje.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
teranova
|
Naslov: Re: Tko je više zakinut krojenjem granica FNRJ? Postano: 04 pro 2021, 18:52 |
|
|
Dobra karta, evo pa uporedite: ![slika](https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2e/Banovina.png)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Šporet
|
Naslov: Re: Tko je više zakinut krojenjem granica FNRJ? Postano: 04 pro 2021, 18:53 |
|
|
weasel je napisao/la: Na mačekovu mjestu bi ponudio razmjenu sa Srbima, eto im čitave vojvodine a Hrvati dobivaju za uzvrat Banjalučku regiju. Ne znaš što je Maček tražio u podjeli KJ na hrvatski i srpski dio, napisao sam tu maloprije. weasel je napisao/la: Banjaluke Srbe u Vojvodinu, Hrvate Bunjevce u Bosnu. Problem rješen. ![neznam :neznam](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c045.gif) Hrvata je u Banja Luci (gradu) bilo više nego Srba ![neznam :neznam](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c045.gif) a u slučaju da bi i taj komadić Vojvodine od Subotice do Dunava pripao Srbima, njima bi najmanji problem od svih u Vojvodini bilo "poklopit" taj dio, puno puno većih problema su oni imali. I u Vojvodini a pogotovo izvan Vojvodine.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
weasel
|
Naslov: Re: Tko je više zakinut krojenjem granica FNRJ? Postano: 04 pro 2021, 18:59 |
|
|
Šporet je napisao/la: weasel je napisao/la: Na mačekovu mjestu bi ponudio razmjenu sa Srbima, eto im čitave vojvodine a Hrvati dobivaju za uzvrat Banjalučku regiju. Ne znaš što je Maček tražio u podjeli KJ na hrvatski i srpski dio, napisao sam tu maloprije.weasel je napisao/la: Banjaluke Srbe u Vojvodinu, Hrvate Bunjevce u Bosnu. Problem rješen. ![neznam :neznam](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c045.gif) Hrvata je u Banja Luci (gradu) bilo više nego Srba ![neznam :neznam](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c045.gif) a u slučaju da bi i taj komadić Vojvodine od Subotice do Dunava pripao Srbima, njima bi najmanji problem od svih u Vojvodini bilo "poklopit" taj dio, puno puno većih problema su oni imali. I u Vojvodini a pogotovo izvan Vojvodine. Znam, pročitao sam Mačekove memoare. I dalje smatram da je bolje konsolidirati meki trbuh nego tražiti povijesno tuđi teritorij. Tamošnji Hrvati su ionako potomci izbjeglica iz Bosne. Mogli smo napraviti neku zamjenu stanovništva, ne odmah već postupno kroz dulji niz godina.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Šporet
|
Naslov: Re: Tko je više zakinut krojenjem granica FNRJ? Postano: 04 pro 2021, 19:04 |
|
|
weasel je napisao/la: Znam, pročitao sam Mačekove memoare.
I dalje smatram da je bolje konsolidirati meki trbuh nego tražiti povijesno tuđi teritorij. Pa ovdje sam sebi proturječiš. Osim ako pod meki trbuh ne misliš Tuzlu, i meni teško pada što ju je Maček davao, ali eto, ipak mislim da je Mačekova linija realna.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Jefferson Davis
|
Naslov: Re: Tko je više zakinut krojenjem granica FNRJ? Postano: 04 pro 2021, 19:12 |
|
|
Pojedinci ne iskazuju dovoljno poštovanja prema srpskom narodu ovdje.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
weasel
|
Naslov: Re: Tko je više zakinut krojenjem granica FNRJ? Postano: 04 pro 2021, 19:13 |
|
|
Šporet je napisao/la: weasel je napisao/la: Znam, pročitao sam Mačekove memoare.
I dalje smatram da je bolje konsolidirati meki trbuh nego tražiti povijesno tuđi teritorij. Pa ovdje sam sebi proturječiš. Osim ako pod meki trbuh ne misliš Tuzlu, i meni teško pada što ju je Maček davao, ali eto, ipak mislim da je Mačekova linija realna. Ne proturječim, smatram da su najbolje rješenje granice Dunav, Srijem, Sava, Rijeka Bosna, Neretva, Dubrovnik, i Boka ...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Šporet
|
Naslov: Re: Tko je više zakinut krojenjem granica FNRJ? Postano: 04 pro 2021, 19:17 |
|
|
weasel je napisao/la: Ne proturječim, smatram da su najbolje rješenje granice Dunav, Srijem, Sava, Rijeka Bosna, Neretva, Dubrovnik, i Boka ... Izgleda da se igramo gluhih telefona. Ajde napiši koju je to granicu tražio Maček da se tebi ne sviđa jer ima u sebi Suboticu, a ostavlja meki trbuh izvan Hrvatske?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
weasel
|
Naslov: Re: Tko je više zakinut krojenjem granica FNRJ? Postano: 04 pro 2021, 19:21 |
|
|
Šporet je napisao/la: weasel je napisao/la: Ne proturječim, smatram da su najbolje rješenje granice Dunav, Srijem, Sava, Rijeka Bosna, Neretva, Dubrovnik, i Boka ... Izgleda da se igramo gluhih telefona. Ajde napiši koju je to granicu tražio Maček da se tebi ne sviđa jer ima u sebi Suboticu, a ostavlja meki trbuh izvan Hrvatske? Nisam to tako mislio, već sam mišljenja kako sve preko Dunava nije naš teritorij i tamošnje Hrvatsko stanovništvo treba vratiti u Maticu kako bi bili većina tamo gdje nismo od Turaka. Vratiti Gradiščane u Pounje, Bunjevce u Hercegovinu, Moliške Hrvate u zagoru itd..
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Fullback
|
Naslov: Re: Tko je više zakinut krojenjem granica FNRJ? Postano: 04 pro 2021, 19:24 |
|
|
teranova je napisao/la: Dobra karta, evo pa uporedite: ![slika](https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2e/Banovina.png) Malo vam je falilo da nam ovo bude startna pozicija: ![slika](https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f8/Trialisticki_zemljevid_Bec_1905_Henrik_Hanau.jpg/1280px-Trialisticki_zemljevid_Bec_1905_Henrik_Hanau.jpg) Nadvojvoda kojeg je Princip ubio se zalagao za trijalistički preustroj monarhije kako bi doveo Mađare u red, ali je manje poznato kako se sukobljavao sa Hötzendorfom oko odnosa prema Srbiji, on je htio prema vama ići pomirljivo isto kao i prema Rusiji dok je nesposobni Hötzendorf želio ući u povijest kao veliki vojskovođa. Rekao sam ti da ne razumiješ A-U a ti neku krnju banovinu spominješ i govoriš kako su vas Mađari mrzili, izgubili ste rat i očekivali da je vaše do Venecije. Slavite nakakvu pobjedu u WW1 i proboj Solunskog fronta gdje ste činili 10% snaga nakon najvećeg povlačenja u povijesti jedne zemlje. "Srbi su se dovukli za repovima naših konja, oni su strvinari savezničkih pobjeda" George Clemenceau, francuski premijer za vrijeme WW1, na konferenciji u Versailesu. Albanska golgota kako je nazivate je ono što ste zaslužili, totalna kapitulacija, vojska i vodstvo bježi i ostavlja civile u zemlju na milost i nemilost... slično kao 80 godina kasnije, dogodilo bi se to 2 godine ranije da vam nije bilo Hötzendorfa koji vas je svojom glupošću spasio. Sarkotić je vlastoručno porazio Crnu Goru i zaradio naziv von Lovćen: https://en.wikipedia.org/wiki/Stjepan_Sarkoti%C4%87Hrvati i Slovenci se obranili od Italije pod Borojevićevim vodstvom, u 12. bitci uz Njemce došli do Milana da bi srbi prodali našu obalu godinu kasnije. Vas su spasili hrvatski nacionalni izdajnici, takozvani jugoslaveni... isti taj Borojević je zadržao cijelu 5. carsku vojsku u redu i ponudio da stane na Dunav a zauzvrat su mu izdajnici u Zagrebu prekinuli opskrbu i proglasili raspuštanje Hrvatskog kraljevskog Domobranstva. Ljudima je bilo dosta rata ali HKD da je postojao interes u Zagrebu mogao je obraniti hrvatske teritorije od krnjih ostataka srpske vojske... vi ne biste Zemun prošli, o tome je kasnije pisao i sam Sarkotić ali i Lipošćak pod čijim je vodstvom 42. divizija u Srbiji zaradila nadimak Vražja pa razmisli kako su to toga došli. U prvoj Jugoslaviji je 70% financijske moći bilo u Zagrebu o tome govore i vaši izvori i to označuju kao glavni razlog ne mogućnosti rješenja "hrvatskog problema" po vašim željama. Niste svjesni razlike u razvijenosti vaših i naših krajeva, Vojvodina je sama bila bogatija od cijele prijeratne Srbije. Da ne pišem više napamet, ukratko vas su mađari spasili u svom interesu a s time i sebe uništili.
_________________ Made his money killin' commies didn't ever wanna quit.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Šporet
|
Naslov: Re: Tko je više zakinut krojenjem granica FNRJ? Postano: 04 pro 2021, 19:28 |
|
|
weasel je napisao/la: Nisam to tako mislio, već sam mišljenja kako sve preko Dunava nije naš teritorij i tamošnje Hrvatsko stanovništvo treba vratiti u Maticu
kako bi bili većina tamo gdje nismo od Turaka.
Vratiti Gradiščane u Pounje, Bunjevce u Hercegovinu, Moliške Hrvate u zagoru itd.. Aha, znači ti se bojiš toga da hrvatski dio ne bi bio dovoljno hrvatski. Sumnjam, sam si rekao da bi išla zamjena stanovništva, Srbi bi išli za Vojvodinu, Kosovo i Sandžak, možda i Makedoniju ko zna, a nama bi došli Hrvati Sarajeva, Tuzle, istočnog Srijema i ostalog dijela Vojvodine, a vjerojatno i dobar dio ostalih Katolika iz Vojvodine koji ne bi htjeli živjeti u pravoslavnoj državi, a ne bi im se dalo vraćat u Njemačku, Slovačku... Uostalom rekao sam ti Banja Luka je imala više Hrvata nego Srba. Mačekova linija je realna. Pogotovo za ono vrijeme kad je normala bila imat 10 djece, to bi se sve na obe strane dovelo u red za desetljeće, dva. Prokleti drugi svjetski rat i idioti koji su nas pučem uvukli u njega.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Fullback
|
Naslov: Re: Tko je više zakinut krojenjem granica FNRJ? Postano: 04 pro 2021, 19:31 |
|
|
weasel je napisao/la: Šporet je napisao/la: Ne znaš što je Maček tražio u podjeli KJ na hrvatski i srpski dio, napisao sam tu maloprije.Hrvata je u Banja Luci (gradu) bilo više nego Srba ![neznam :neznam](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c045.gif) a u slučaju da bi i taj komadić Vojvodine od Subotice do Dunava pripao Srbima, njima bi najmanji problem od svih u Vojvodini bilo "poklopit" taj dio, puno puno većih problema su oni imali. I u Vojvodini a pogotovo izvan Vojvodine. Znam, pročitao sam Mačekove memoare. I dalje smatram da je bolje konsolidirati meki trbuh nego tražiti povijesno tuđi teritorij. Tamošnji Hrvati su ionako potomci izbjeglica iz Bosne. Mogli smo napraviti neku zamjenu stanovništva, ne odmah već postupno kroz dulji niz godina. Jelačić je bio guverner Vojvodine, inače Vojvodina nikad nije bila dio nikakve Srpske države prije 1918. imali su autonomiju zahvaljujući uključenju u kontrarevolucionarne aktivnosti 1948. a naselili su je dok su bježali od turaka isto kao i Bunjevci ali tamo su već postojali hrvati i prije Bunjevaca. Hrvatski su plemići povijesno imali posjede u Vojvodini, Ceha sigurno ima karte sa posjedima Zrinskih i ostalih.
_________________ Made his money killin' commies didn't ever wanna quit.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dalmatinac181
|
Naslov: Re: Tko je više zakinut krojenjem granica FNRJ? Postano: 04 pro 2021, 19:37 |
|
|
teranova je napisao/la: Postavljam ti dokument iz '45. a ti pizdiš. Tvoj problem. Niti sam ga ja pisala, niti sam ga ja poništila. Svako neka bude ono što hoće, bez prisile, to je suština. Evo iz subotičkih novina "Neven" 1925. godina.. ![slika](http://www.zkvh.org.rs/images/stories/bastina/bunjevci%20i%20bunjevke%20neven-m.jpg)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
weasel
|
Naslov: Re: Tko je više zakinut krojenjem granica FNRJ? Postano: 04 pro 2021, 19:39 |
|
|
Šporet je napisao/la: weasel je napisao/la: Nisam to tako mislio, već sam mišljenja kako sve preko Dunava nije naš teritorij i tamošnje Hrvatsko stanovništvo treba vratiti u Maticu
kako bi bili većina tamo gdje nismo od Turaka.
Vratiti Gradiščane u Pounje, Bunjevce u Hercegovinu, Moliške Hrvate u zagoru itd.. Aha, znači ti se bojiš toga da hrvatski dio ne bi bio dovoljno hrvatski. Sumnjam, sam si rekao da bi išla zamjena stanovništva, Srbi bi išli za Vojvodinu, Kosovo i Sandžak, možda i Makedoniju ko zna, a nama bi došli Hrvati Sarajeva, Tuzle, istočnog Srijema i ostalog dijela Vojvodine, a vjerojatno i dobar dio ostalih Katolika iz Vojvodine koji ne bi htjeli živjeti u pravoslavnoj državi, a ne bi im se dalo vraćat u Njemačku, Slovačku... Uostalom rekao sam ti Banja Luka je imala više Hrvata nego Srba. Mačekova linija je realna. Pogotovo za ono vrijeme kad je normala bila imat 10 djece, to bi se sve na obe strane dovelo u red za desetljeće, dva. Prokleti drugi svjetski rat i idioti koji su nas pučem uvukli u njega. Smatram da Srbi zapadno od Brčko-Sarajevo- Mostar nemaju što tražiti. Povijesno ih tamo nije bilo. Uostalom vidiš koliko su sretni s tom vojvodinom, Englezi i Francuzi im bacili keksić i ovi veselo mašu repom 100 godina. I Vrhbosna i Soli su Hrvatski krajevi, danas nas tamo gotovo nema a prije samo 70 godina smo još imali šansu sve to rekolonizirati i još uspostaviti trajne granice sa Srbima. Danas kad imamo RS sve je garantirano samo ne trajan mir. Tako neprirodna tvorevina garantira probleme u budučnosti.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Jefferson Davis
|
Naslov: Re: Tko je više zakinut krojenjem granica FNRJ? Postano: 04 pro 2021, 19:51 |
|
|
Ubijeni nadvojvoda je prvenstveno bio velikoaustrijski rasist i radikal, a tih par prijedloga o trijalističkom ustroju s Hrvatskom i Zagrebom kao jednim od tri centra, koji su se samo mogli čuti po bečkim hodnicima u šaptanjima trećerazrednih monarhističkih službenika, su isključivo korišteni kao fatamorgana i mrkva za magarca što su ga činili Frankovci, kako bi režim imao čvrst oslonac u Hrvatskoj i Slavoniji te time i nož u grlo Budimpešti. A onaj manifest pred kraj rata što ga donese Karlo Bez Zemlje i nije nešto bitan s obzirom da se država već tada raspala triput.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
teranova
|
Naslov: Re: Tko je više zakinut krojenjem granica FNRJ? Postano: 04 pro 2021, 19:52 |
|
|
Citat: Danas kad imamo RS sve je garantirano samo ne trajan mir. Tako neprirodna tvorevina garantira probleme u budučnosti.
Ti si musliman, nema druge. Politički musliman.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
K..M
|
Naslov: Re: Tko je više zakinut krojenjem granica FNRJ? Postano: 04 pro 2021, 19:57 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
weasel je napisao/la: Šporet je napisao/la: Aha, znači ti se bojiš toga da hrvatski dio ne bi bio dovoljno hrvatski.
Sumnjam, sam si rekao da bi išla zamjena stanovništva, Srbi bi išli za Vojvodinu, Kosovo i Sandžak, možda i Makedoniju ko zna, a nama bi došli Hrvati Sarajeva, Tuzle, istočnog Srijema i ostalog dijela Vojvodine, a vjerojatno i dobar dio ostalih Katolika iz Vojvodine koji ne bi htjeli živjeti u pravoslavnoj državi, a ne bi im se dalo vraćat u Njemačku, Slovačku...
Uostalom rekao sam ti Banja Luka je imala više Hrvata nego Srba.
Mačekova linija je realna. Pogotovo za ono vrijeme kad je normala bila imat 10 djece, to bi se sve na obe strane dovelo u red za desetljeće, dva.
Prokleti drugi svjetski rat i idioti koji su nas pučem uvukli u njega.
Smatram da Srbi zapadno od Brčko-Sarajevo- Mostar nemaju što tražiti. Povijesno ih tamo nije bilo. Uostalom vidiš koliko su sretni s tom vojvodinom, Englezi i Francuzi im bacili keksić i ovi veselo mašu repom 100 godina. I Vrhbosna i Soli su Hrvatski krajevi, danas nas tamo gotovo nema a prije samo 70 godina smo još imali šansu sve to rekolonizirati i još uspostaviti trajne granice sa Srbima. Danas kad imamo RS sve je garantirano samo ne trajan mir. Tako neprirodna tvorevina garantira probleme u budučnosti. Oćeš li strojnicom jurišati na Bansku livadicu=Francekivo. Da šehidiš za popunu "trbuha"? Nikakav keksić od VB i Fr nismo dobili NEZASLUŽENO.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
HHerceg
|
Naslov: Re: Tko je više zakinut krojenjem granica FNRJ? Postano: 04 pro 2021, 20:02 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
teranova je napisao/la: Citat: Danas kad imamo RS sve je garantirano samo ne trajan mir. Tako neprirodna tvorevina garantira probleme u budučnosti.
Ti si musliman, nema druge. Politički musliman. Slažem se.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|