HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 27 pro 2024, 21:56.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 714 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 29  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Trianon-zaboravljeni mir
PostPostano: 08 lip 2020, 16:38 

dudu je napisao/la:
aleksije radicevic je napisao/la:
Pa, potpisali smo, ali ta je podela brzo izgubila na aktuelnosti. Ne našom krivicom.
Danas više ne igra nikakvu ulogu.

I ti sam kažeš da, s obzirom na okolnosti i razvoj situacije, možda će na kraju uzeti sve (celu BiH?). Što znači da raniji dogovori ne vrede.

vama nikad ne vrijede, ali nemoj misliti da i mi ne planiramo kako ćemo podijeliti Srbiju u slučaju da naša strana završi trijmfualno, već sam vidio mapu s kantonalnom podjelom. :zubati

Kako ne vrede nikad? Vredi razgraničenje sa Mađarima, Ruminima, Bugarima.
Sa vama ostalima još nije utvrđeno, zbog trenutnog međunarodnog poretka, ali kad se jednom desi i to razgraničenje, poštovaće se s naše strane.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 16:41 

dudu je napisao/la:

vama nikad ne vrijede, ali nemoj misliti da i mi ne planiramo kako ćemo podijeliti Srbiju u slučaju da naša strana završi trijmfualno, već sam vidio mapu s kantonalnom podjelom. :zubati

Sa vama ostalima još nije utvrđeno, zbog trenutnog međunarodnog poretka, ali kad se jednom desi i to razgraničenje, poštovaće se s naše strane.

to bih volio vidjeti. :zubati

slika

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 16:45 

dudu je napisao/la:

I mi bi poštovali Granicu na Drini s Hrvatskim barjakom u Zemunu. Pošteno je pošteno.... :zubati

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 16:46 

dudu je napisao/la:
BBC je napisao/la:
Vujadina treba odstraniti sa foruma. Permanentno.

zašto? mene Vujadin baš veseli, mlađa generacija koja rata realno nije osjetila, ali još uvijek ne može preboljeti iako živi u Beogradu koliko sam shvatio. daj zamisli koliko to peče kad iz Beograda patiš za Donjim Lapcom.

ala gušta. :zubati

Meni je gušt kad vas Muslimani majoriziraju.
Ustvari, najveći mi je gušt kad šetam ovim predivnim čisto srpskim Zemunom i gledam prazne i napuštene katoličke crkve. Milina. :yes

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 16:51 

Vujadin je napisao/la:
dudu je napisao/la:

zašto? mene Vujadin baš veseli, mlađa generacija koja rata realno nije osjetila, ali još uvijek ne može preboljeti iako živi u Beogradu koliko sam shvatio. daj zamisli koliko to peče kad iz Beograda patiš za Donjim Lapcom.

Ustvari, najveći mi je gušt kad šetam ovim predivnim čisto srpskim Zemunom i gledam prazne i napuštene katoličke crkve. Milina. :yes

Samo se ti veseli Mujadine.
Pridružen si portalu 2009. godine. Imao si 10 godina da naučiš nešto od istorije al ne ide ti.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 16:52 

Vujadin je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Znamo što ti je gušt i zašto, ali s traktorijadom nema pandana ni utjehe.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 17:01 

weasel je napisao/la:

Vidi, 1920. godine, 38% Srba kontrolisalo je ceo prostor KSHS. U BiH nas već ima 38%, a kad se doda Srbija, vaše stanje, stanje u Hr. međunarodne okolnosti, vrlo je moguće da nećete biti inkorporirani u muslimansku, nego u srpsku državu. :cool

Kontrolirali ste ravno 20 godina i 90% tog vremena je bila paralamentarna politička kriza. Danas bi takva država bila veća prčija nego BiH.
Imate Srbistan, dobili ste Serb Republjik preko Drine i što još želite? Malo realnosti bi dobro došlo.

Pa zadovoljni smo mi time.
Ali šta vi hoćete? Ni u Hrvatskoj niste sve popunili, nego živite duž hrvatskih autoputeva, sa većom koncentracijom u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Rijeki, Karlovcu. A hoće da se širite dalje. I onda kažete da smo mi neskromni.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 17:02 

Molio bi moderatore da pobrišu ovih nekoliko zadnjih postova Hrvatsko-Srpskog ping ponga.... da se ne zagubi tema koje je relevantna...

Danas je Anušić iz HDZ-a gostovao u N1 i čovjek kaže kako je u Baranji već godinama od Orbanova dolaska na vlast pojačana politička prisutnost visoke Mađarske politike tamo i sve češće kartanje s starim kartama. Tijekom razgovora s Mađarskim konzulom Anušić je naglasio kako je takva aktivnost neprihvatljiva dok je Mađar više manje relativizirao sve pokušavajući se pravdati kulturološkom suradnjom.

Kad se pogleda sve što Mađari rade to nije ništa bezazleno. Mađari se ekonomski i kulturološki infiltriraju tamo gdje smatraju da ja njihovo. U Hrvatsku i Slovačku su se probili na tržište energenata tako što je MOL kupio nacionalne tvrtke INU i Slovnaft. Također je nezamijećeno prošla vijest o velikom naoružavanju Mađarske vojske u zadnjie vrijeme. Milijarde će potrošiti na razvoj vojnog zrakoplovstva i kopnene vojske. Naručili su recimo od Njemačke 100 novih Leoparda. Čini se meni da Orban računa na svjetsku gužvu gdje neće pokušati ugrabiti što nazad.

Zabrinjavajuć je i sam naziv programa naoružavanja koji se zove Zrinyi 2026. ( Zrinski ), očigledno se bezobrazno svojata Hrvatska velikaška obitelj.
https://www.overtdefense.com/2020/04/03 ... 6-program/

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 17:04 

[facebook][/facebook]
dudu je napisao/la:

slika

Eto kakvi suvaši principi. Uzmi tu granicu kroz Banat. Između Rumunije i Srbije.
Predstavljate je kao svoju granicu, a nikakav uticaj na njeno utvrđivanje niste imali.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 17:05 

dudu je napisao/la:
Vujadin je napisao/la:

Srbi su se održali u Donjem Lapcu i okolini. Kaže karta koju je postavio kolega Ik.
slika

Cela Dinara i dalje je sprska, tako da nema dilema šta se na njoj sjaji. :D

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 17:08 

dudu je napisao/la:

Srbi su se održali u Donjem Lapcu i okolini. Kaže karta koju je postavio kolega Ik.
slika

Cela Dinara i dalje je sprska, tako da nema dilema šta se na njoj sjaji. :D

Ta karta nije točna.
Obojano po principu "stavi plavu točku gdje 1 Srbin živi".

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 17:11 

Dakle Mađari kupuju sve i svašta..

24 nove panzerhaubice ( Hrvatska ih ima 12 )
44 Leoparda 2A7
12 Leoparda 2A4

16 H225M Airbus Helikoptera
Dva teretna airbus 319

Osim toga mijenjaju staro sovjetsko osobno i protuoklopno naoružaje s onim zapadnim.
Uzimaju BREN 2 kao standard za pješačko naoružanje.
Kao što sam rekao, Mađari čekaju očigledno neku novu rundu...
slika
slika
slika

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 17:11 

[facebook][/facebook]
dudu je napisao/la:

slika

Eto kakvi suvaši principi. Uzmi tu granicu kroz Banat. Između Rumunije i Srbije.
Predstavljate je kao svoju granicu, a nikakav uticaj na njeno utvrđivanje niste imali.

Ovo su ova skromnija braća koja nikad nisu zaigrali EU4, kod mene nema mira dok se ne izbije na Crno more.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 17:12 

Vujadin čim dođe na forum odmah ping-pong, radi toga i dolazi.
Ta o BiH nema pojma, niti ga zanimaju teme, valjda mu drugi hrvatski forumu ne dopuštaju propagandu pa onda ovdje navlači forumaše iz Hrvatske da reagiraju.
Ionako ima veoma malo tema vezanih za BiH, a ovo je čisto odvlačenje u gluposti.

Dakle tema je Trianonski ugovor, sve što nema veze s tim brisati.

Ovo jeste trenutno aktualno jer u Mađarskoj trenutno oko ovoga ugovara grade mit kao o Kosovskom polju.

Orban je na svoj fb stavio natpis na kojem se jasno vidi i ploča s natpisom na mađarskom jeziku “Rijeka - mađarsko more” koja je dio tog spomenika.

https://www.facebook.com/watch/?v=3089465114455341

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 17:14 

Dobro je divizija rekao, ništa ovi nisu bolji od velikosrba.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 17:19 

weasel je napisao/la:

Gledajte kako ćete s Mađarima. Više nema Srba zaluđenih jugoslovenstvom i željom da oslobađaju neslobodnu "braću". Danas bi Srbi pre stali na mađarsku stranu, pa makar vi opet držali one govore kao 1918. Soluncima koji su ulazili u ZG "Naša neumrla braćo, naši oslobodioci" i sl. :D

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 17:20 

Planina je napisao/la:

Mađari? Muslimani?

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 17:21 

weasel je napisao/la:

44 Leoparda 2A7
12 Leoparda 2A4

Dva teretna airbus 319

Osim toga mijenjaju staro sovjetsko osobno i protuoklopno naoružaje s onim zapadnim.

S 56 tenkova će jurišati na Slovačku i Rumunjsku. :zubati

Ovo je modernizacija vojske kakvu treba napraviti svaka europska vojska.

Mađari u moderna vremena nisu nikakva vojska ni vojnici, barem koliko ja znam, di će ti ravničari s našim gorštacima ili ravničarima dinarskih gena.

Meni nekako nogometna reprezentacija odaje sposobnost neke nacije za ratna djelovanja, tu treba uglazbiti čak 11 igrača na terenu i većina to ne uspjeva. Na stranu sad ove velike nacije koje imaju ogrorman pool igrača, ali ove male su zanimljive. Svačija reprezentacija odiše nekim specifičnim pristupom za taj narod pa su neke srčane, druge ponosne, treće fanatične, četvrte malodušne itd. Naši su kao HV, samo gaze prema Moskvi. :zubati

Moj je dojam da bi mi mogli dobiti u ratu bar 3 susjeda odjednom, dosta ljudi znam iz okolnih nacija, poznam mentalitet, baš tih Mađara, kod nas su Mađari uvijek izolirani, mi smo u regiji V4+HR i SI i Mađare nitko ne jebe, ne možeš se s njima ni sporazumiti kako treba i čim se pocuga krenu palamuditi o Trianonu. Svaki put ih moram podsjetiti da smo im ušli u Budimpeštu i da možemo opet.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 17:24 

"Središnja Europa bila je ponovno nemoralno iscrtana. Nikad nećemo zaboraviti što su nam učinili"

"Mađarska ponovno pobjeđuje ... Nema nijedne nacije na svijetu koja bi mogla izdržati takvo stoljeće, no mi smo izdržali i danas ponovno pobjeđujemo"

"Naša politička, duhovna, gospodarska i kulturna gravitacijska sila raste iz dana u dan. Povratak Mađara tek je počeo"

Kad se pročita kontekst između redova Orban jasno šalje poruku susjedima da što se njih tiče igra nije gotova...
Kako bi Srbi rekli još ćemo se ćerati....

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 17:27 

saskia je napisao/la:
vanzemaljca ikmana

Igra pogađanja moje nacionalnosti je završena, imamo pobednika:

slika

Sa vama ne vredi pričati (ispao Carmello u pravu, priznajem mu) o konačnom razgraničenju: postavljao sam nekoliko mapa sa vertikalnom/cik cak linijom koja obezbeđuje vama da dobijete to vaše neprežaljeno a nama mali izlaz na more - ali vi biste "i jare i pare"... da bi se nešto dobilo mora se nešto i dati, ali u vašem obdaništu nisu učili tu važnu životnu lekciju, tako da ni vi ni mi nećemo dobiti šta nam treba (dok mi ne vratimo CG)... :neznam

Ova Orbanova mapa razdeljenja Ugarske koju sam stavio treba najviše da zabrinjava vas: jer sve i da Mađari vrate sve sa nje mi bi izgubili samo Vošu tj. 1/4 teritorije a vi sve sem Istre i krajnjeg juga obale...

Da, Mađarska se naoružava ali sa Rumunijom - gde je najveća mađarska populacija - se ne mogu nositi nikako a u ostalim im je populacija zanemarljiva (možda jedino u Slovačkoj oko 1/2 M) te nemaju rašta Leoparde paliti...

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 17:28 

weasel je napisao/la:

Gledajte kako ćete s Mađarima. Više nema Srba zaluđenih jugoslovenstvom i željom da oslobađaju neslobodnu "braću". Danas bi Srbi pre stali na mađarsku stranu, pa makar vi opet držali one govore kao 1918. Soluncima koji su ulazili u ZG "Naša neumrla braćo, naši oslobodioci" i sl. :D

Je, Mađari će s vama jurišati na Zagreb, kako da ne :sega
Bolje se vi ukopajte gore oko Subotice i Sombora, da se ne bi povlačili opet na Krf kao nekad :zubati

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 17:29 

weasel je napisao/la:
"Središnja Europa bila je ponovno nemoralno iscrtana. Nikad nećemo zaboraviti što su nam učinili"

"Mađarska ponovno pobjeđuje ... Nema nijedne nacije na svijetu koja bi mogla izdržati takvo stoljeće, no mi smo izdržali i danas ponovno pobjeđujemo"

"Naša politička, duhovna, gospodarska i kulturna gravitacijska sila raste iz dana u dan. Povratak Mađara tek je počeo"

Kad se pročita kontekst između redova Orban jasno šalje poruku susjedima da što se njih tiče igra nije gotova...
Kako bi Srbi rekli još ćemo se ćerati....

Mađari prvo nek dignu broj rođenih, to je država koja u kontinuitetu imaju najveći negativni priraštaj u Europi, preko 40 godina. Da im sutra dođu svi mladi Mađari iz okolnih država ne mogu pokrpati rupe, a nikom nisu zanimljivi za imigraciju zbog jezika i mentaliteta.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 17:35 

Planina je napisao/la:

Mađari? Muslimani?

Mađari. Za Muslimane već znamo svi.

dudu je napisao/la:
weasel je napisao/la:

44 Leoparda 2A7
12 Leoparda 2A4

Dva teretna airbus 319

S 56 tenkova će jurišati na Slovačku i Rumunjsku. :zubati

Ovo je modernizacija vojske kakvu treba napraviti svaka europska vojska.

Mađari u moderna vremena nisu nikakva vojska ni vojnici, barem koliko ja znam, di će ti ravničari s našim gorštacima ili ravničarima dinarskih gena.

Meni nekako nogometna reprezentacija odaje sposobnost neke nacije za ratna djelovanja, tu treba uglazbiti čak 11 igrača na terenu i većina to ne uspjeva. Na stranu sad ove velike nacije koje imaju ogrorman pool igrača, ali ove male su zanimljive. Svačija reprezentacija odiše nekim specifičnim pristupom za taj narod pa su neke srčane, druge ponosne, treće fanatične, četvrte malodušne itd. Naši su kao HV, samo gaze prema Moskvi. :zubati

Moj je dojam da bi mi mogli dobiti u ratu bar 3 susjeda odjednom, dosta ljudi znam iz okolnih nacija, poznam mentalitet, baš tih Mađara, kod nas su Mađari uvijek izolirani, mi smo u regiji V4+HR i SI i Mađare nitko ne jebe, ne možeš se s njima ni sporazumiti kako treba i čim se pocuga krenu palamuditi o Trianonu. Svaki put ih moram podsjetiti da smo im ušli u Budimpeštu i da možemo opet.

Čitajući ovaj duduov post testosteron +100 adrenalin +100, daj molim te ubaci se u politiku, povedi nas bane. :D (i ne zezam se ni najmanje, narod to treba, čekamo pravog vođu.)

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 17:46 

weasel je napisao/la:
I više od trećine, Hrvatska je bila sigurno do rijeke Bosne, barem 2/3 današnje BiH je bilo Hrvatsko dok su dijelovi istočne Bosne i Hercegovine bili pod Srbima. Dakle izgubili smo nekih 40% teritorija zbog turaka...

Srednjovjekovna BiH je izgledala ovako;
slika

dudu je napisao/la:
Hrvati i Srbi su 2 put ozbiljno dogovarali granice, 1938./39. i onda opet 1945./46., treći put Srbima opet nije bilo jasno gdje su granice pa su napokon shvatili 1995. godine.
mogu reći da su komunisti dosta dobro napravili granicu, podijelili po Dunavu geografski, a onda Srijem po približnoj etničkoj granici. tamo gdje su Hrvati evenutalno zakinuti zbog drukčije dogovorenih granica iz 1939. su namireni Baranjom koja ranije nije bila dio Banovine.

Nije baš dobro, drugačije je trebalo.
Srijem je približno etnički, bez pola problema nam je mogao ostati miješani Šid, a i ta srpska sela do našeg Petrovaradina.

Baranja i SZ Bačka su trebaili biti naši da se Vojvodina dijelila.
slika
weasel je napisao/la:
Uzeli su Dunav kao granicu zato da ima nekog smisla, manjina ima s jedne i s druge strane previše. Ne smatram da smo zakinuti za cijeli Srijem ali Petrovaradin i Šid je trebao pripast nama. Komunisti su jednostavno trebali ostaviti granice Banovine.

I malo više, da

Vrh

PostPostano: 08 lip 2020, 18:01 

Gledam baš neke podatke iz 1910. godine, grad Subotica je tada imao brojkom i slovom 3% Srba samo i danas je to Srbija :sega
Taj što je crtao Srpsko-Mađarsku granicu u Trianonu mora biti u nekom rodu s Mujadinom =))

Ako se već gledala neka relativna većina pa pola Bačke je tako moglo pripasti Hrvatskoj, osobno bi u pregovorima to uvijek zamjenio za što više Srijema. Krasna, čvrsta prirodna granica na Dunavu i Savi gdje ćeš bolje... :zubati

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 714 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 29  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: