|
|
Stranica: 8/11.
|
[ 269 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Sayuri
|
Naslov: Re: Vaše obiteljsko porijeklo Postano: 06 ožu 2012, 12:58 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
Eto, to je samo još jedan razlog zašto pojedinima treba razbiti predrasude.
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Vaše obiteljsko porijeklo Postano: 06 ožu 2012, 14:26 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38169 Lokacija: Gl. grad regije
|
Kao što Mini kaza: možda smo i rođaci...  Ako ti je sve lijepo poput jezika, drago mi je što Haso ne osta u CG. 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Vaše obiteljsko porijeklo Postano: 06 ožu 2012, 15:14 |
|
|
Što se tiče Hrvata Hercegovaca poreklom iz CG , ja znam jedno sigurno a to da u mom gradu ima baš dosta porodica Luburića , i svi oni kažu da je poznati Vjekoslav od njihovog roda nekad odselio zapadnije. Jednog od njih su uvek zezali zvavši ga Maks  , ali i nije šteta jer je prava kretenčina fudbalerska.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
 |
mario_cro
|
Naslov: Re: Vaše obiteljsko porijeklo Postano: 06 ožu 2012, 19:44 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ima nas ovdje još porijeklom (navodnim) iz CG, na pamet pada mario_cro, Junuz, i moja malenkost. Stvarno komedija za CG porijeklo,ja sam mislio da sam neka iznimka ,al eto ima nas više. Nego ,fali nam jedan pravi Crnogorac na forumu ,bio je jedan al kratko . Imamo svega iz ex-yu sem njih.
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Vaše obiteljsko porijeklo Postano: 06 ožu 2012, 20:15 |
|
|
mario_cro je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Ima nas ovdje još porijeklom (navodnim) iz CG, na pamet pada mario_cro, Junuz, i moja malenkost. Stvarno komedija za CG porijeklo,ja sam mislio da sam neka iznimka ,al eto ima nas više. Nego ,fali nam jedan pravi Crnogorac na forumu ,bio je jedan al kratko . Imamo svega iz ex-yu sem njih. Nije komedija jer migracije i pretapanja su bila sasvim normalna stvar u starija vremena , i nisu uvek išle sa istoka na zapad i sa juga ka severu , već obrnuto. Npr.sam Njegoš tj.Petrovići imaju dalje poreklo iz Bosne iz okoline Zenice. Onda imaš u Srbiji selo Mačvanski Metković koji su osnovali doseljenici iz pravog Metkovića pre više od 300 godina , ima još par sela koja se zovu isto kao i danas kod hrvatskog Metkovića. Kad je patrijarh Arsenije Čarnojević poveo seobu Srba u Vojvodinu i današnju južnu Mađarsku sa njim nisu išli samo Srbi tj.nije samo bilo pravoslavnih već i katolika , onda bilo je i Albanaca pravoslavnih i katolika , primer za to su neki sremski Hrvati za koje se zna da imaju albansko poreklo. Šta ti je sudbina , povede srpski pop Albanca a on završi kao Hrvat. U samom centru srpske srednjovekovne države Raškoj(sandžak) i uopšte srpske tradicije postoji selo Rvati , i ono postoji oduvek pod tim imenom kao i Rvati kod Beograda takođe. http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B8_%28%D0%A0%D0%B0%D1%88%D0%BA%D0%B0%29 http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B8_%28%D0%9E%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%86%29Priča oko porekla ovdašnjih naroda je kompleksnija nego što se misli i hoće zapravo.
|
|
Vrh |
|
 |
Tulkas
|
Naslov: Re: Vaše obiteljsko porijeklo Postano: 06 ožu 2012, 22:40 |
|
|
Sve su to Srbi jel tako
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Vaše obiteljsko porijeklo Postano: 06 ožu 2012, 22:42 |
|
|
mario_cro je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Ima nas ovdje još porijeklom (navodnim) iz CG, na pamet pada mario_cro, Junuz, i moja malenkost. Stvarno komedija za CG porijeklo,ja sam mislio da sam neka iznimka ,al eto ima nas više. Nego ,fali nam jedan pravi Crnogorac na forumu ,bio je jedan al kratko . Imamo svega iz ex-yu sem njih. S prostora današnje CG, to ne znači da to nije bila Hrvatska...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Vaše obiteljsko porijeklo Postano: 06 ožu 2012, 22:49 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Sve su to Srbi jel tako Šat a fak ap Tulkaš.
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Vaše obiteljsko porijeklo Postano: 06 ožu 2012, 22:59 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Sve su to Srbi jel tako Učimo, vidim...
|
|
Vrh |
|
 |
Pavo B.
|
Naslov: Re: Vaše obiteljsko porijeklo Postano: 06 ožu 2012, 23:02 |
|
|
Usmena tradicija je manje-više bezvrijedna. Ja u svom istraživanju matica krštenih istočne Hercegovine iz XVIII stoljeća nisam naišao ni na jedan slučaj da je netko došao iz Crne Gore. Niti u izvješćima svećenika ima takvih stvari.
Sve je to lijepa priča, kao i sve druge priče.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Vaše obiteljsko porijeklo Postano: 06 ožu 2012, 23:24 |
|
|
Nije usmena, ja sam podatak za svoje prezime nasao u knjizi: Prezimena Imotske krajine Tako nekako se zvala, e sad koliko je to znanstveno utemeljena knjiga ne znam. Uglavnom CG - Ljuti Dolac - Imotski pa Bosna... 
|
|
Vrh |
|
 |
Pavo B.
|
Naslov: Re: Vaše obiteljsko porijeklo Postano: 06 ožu 2012, 23:40 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Nije usmena, ja sam podatak za svoje prezime nasao u knjizi: Prezimena Imotske krajine Tako nekako se zvala, e sad koliko je to znanstveno utemeljena knjiga ne znam. Uglavnom CG - Ljuti Dolac - Imotski pa Bosna...  To je usmena tradicija. Vjeko Vrčić je skupio dosta pismene građe, ali kad se govori o starini obitelji, većinom je usmena tradicija. Mletački zemljišnici iz 1725. i 1747. godine su fantastičan izvor za povijest rodova, ali u njima ne piše odakle je tko došao.
|
|
Vrh |
|
 |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Vaše obiteljsko porijeklo Postano: 07 ožu 2012, 01:21 |
|
|
Pavo B. je napisao/la: Usmena tradicija je manje-više bezvrijedna. Ali ti je uvijek navodiš. Meni, recimo, nije jasno kako se prati podrijetlo obitelji prije nego što su se pojavila prezimena jer mislim da se ona javljaju tek u 18. st.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
 |
Pavo B.
|
Naslov: Re: Vaše obiteljsko porijeklo Postano: 07 ožu 2012, 02:28 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Pavo B. je napisao/la: Usmena tradicija je manje-više bezvrijedna. Ali ti je uvijek navodiš. Meni, recimo, nije jasno kako se prati podrijetlo obitelji prije nego što su se pojavila prezimena jer mislim da se ona javljaju tek u 18. st. Ako se usmene tradicija može provjeriti izvorima, onda nema problema. Ako ne može, onda je možemo samo navesti kao usmenu tradiciju, i to je to. A prezimena su puno, puno starija od XVIII stoljeća.
|
|
Vrh |
|
 |
Josip321
|
Naslov: Re: Vaše obiteljsko porijeklo Postano: 20 kol 2013, 16:05 |
|
|
Nastali smo od Knezovića u Rasnu. Znam sve svoje muške pretke unazad nekih 200-tinjak godina. Zapravo neznam napamet, imam sve zapisano na dva spojena A4 papira. I ne samo sve svoje muške pretke nego sve muške potomke od toga prvog čovjeka koji je otišao iz Rasna prije 200-tinjak godina.
_________________ "Pušenje ubija. A ako umrete, izgubili ste važan dio svog života." (Brooke Shields, glumica)
|
|
Vrh |
|
 |
Josip321
|
Naslov: Re: Vaše obiteljsko porijeklo Postano: 20 kol 2013, 16:07 |
|
|
Josip321 je napisao/la: Nastali smo od Knezovića u Rasnu. Znam sve svoje muške pretke unazad nekih 200-tinjak godina. Zapravo neznam napamet, imam sve zapisano na dva spojena A4 papira. I ne samo sve svoje muške pretke nego sve muške potomke od toga prvog čovjeka koji je otišao iz Rasna prije 200-tinjak godina. I zaboravio sam se deklarisati pa ću se zato deklarirati ili izjasniti. Nisam Bosanac nego Hrvat. 
_________________ "Pušenje ubija. A ako umrete, izgubili ste važan dio svog života." (Brooke Shields, glumica)
|
|
Vrh |
|
 |
nkovac
|
Naslov: Re: Vaše obiteljsko porijeklo Postano: 20 kol 2013, 17:38 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Nije usmena, ja sam podatak za svoje prezime nasao u knjizi: Prezimena Imotske krajine Tako nekako se zvala, e sad koliko je to znanstveno utemeljena knjiga ne znam. Uglavnom CG - Ljuti Dolac - Imotski pa Bosna...  ufffff.... pa nismo valjda rodbina.... 
|
|
Vrh |
|
 |
kiler
|
Naslov: Re: Vaše obiteljsko porijeklo Postano: 21 kol 2013, 00:24 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7899 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Uglavnom CG - Ljuti Dolac - Imotski pa Bosna...  Tadić??
_________________ Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
|
|
Vrh |
|
 |
Lucho
|
Naslov: Re: Vaše obiteljsko porijeklo Postano: 21 kol 2013, 00:45 |
|
|
Po ocevoj liniji iz Drobnjaka. Dosli iz okoline Trebinja u 17-om ili 18-om veku na Durmitor. Sa majcine strane iz Sokobanje, ima i starosedeoca, a i poreklom iz okoline Uzica doseljeni u 18-om veku
|
|
Vrh |
|
 |
pagan
|
Naslov: Re: Vaše obiteljsko porijeklo Postano: 23 kol 2013, 11:58 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Sve su to Srbi jel tako u najgorem slucaju po majcinoj liniji
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
 |
Bijeli Brijeg
|
Naslov: Re: Vaše obiteljsko porijeklo Postano: 24 kol 2013, 13:27 |
|
Pridružen/a: 22 tra 2011, 16:29 Postovi: 161 Lokacija: iznad stadiona
|
Evo i ja da se pohvalim obiteljskim porijeklom.. iz Rame 1687. u Posuški Čitlu,k zatim na Mostarska Vrata koncem 18. stoljeća, pa Bijakovići kod Međugorja i onda Mostar 1950. Znači u Hercegovini vjerojatno od stoljeća 7. 
_________________ HŠKZ
|
|
Vrh |
|
 |
storaB
|
Naslov: Re: Vaše obiteljsko porijeklo Postano: 24 kol 2013, 13:44 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 14:46 Postovi: 8197 Lokacija: Republic of Srpska
|
Arad - Nikšić - Sarajevo.
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Vaše obiteljsko porijeklo Postano: 24 kol 2013, 14:32 |
|
|
storaB je napisao/la: Arad - Nikšić - Sarajevo. A pre Arada, ili Podgorica ili Cetinje. Možda isto Nikšić?  Crna Gora kolevka civilizacije!!!  A bez zezanja, ne znam bukvalno nikog ko barem u stotom kolenu nije poreklom iz CG. Neverovatno jbt... 
|
|
Vrh |
|
 |
storaB
|
Naslov: Re: Vaše obiteljsko porijeklo Postano: 24 kol 2013, 15:21 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 14:46 Postovi: 8197 Lokacija: Republic of Srpska
|
Kod mene ti je to isuviše zanimljivo... Čukundeda je napustio Nikšić pre početka 20. vijeka i naselio se u okolinu Sarajeva...
Istraživao sam malo i 9 koljeno je došlo u Nikšić prije toga su živjeli u Aradu, navodno začetnik loze je imao 6 sinova i 2 kćerke... Pomenuti čukundeda takođe 8 djece.... Zanimljiva stvar sva djeca čukundjede su preživjela 1SR...
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
Vrh |
|
 |
Kamov
|
Naslov: Re: Vaše obiteljsko porijeklo Postano: 04 srp 2014, 23:12 |
|
Pridružen/a: 23 svi 2014, 03:07 Postovi: 745 Lokacija: Planet Zemlja
|
Stara vlastelinska loza. Grb i prezime dokumentirani u Fojničkom grbovniku čija starost još nije definitivno stručno utvrđena.
_________________ Došao je tiho i ušao u legendu
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|