|
|
Stranica: 2/16.
|
[ 397 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Sedmodnevni banovi za uvrede na nacionalnoj razini Postano: 07 ruj 2022, 15:00 |
|
|
Čuj kupusarom... što to uopće znači?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1062 of 2558 - 41.52%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Sedmodnevni banovi za uvrede na nacionalnoj razini Postano: 07 ruj 2022, 15:00 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 20799 Lokacija: među zvijezdama
|
novovrijeme je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Naziv teme je "Rusija napala Ukrajinu", i u tome je velika razlika između npr. "Rusi napali Ukrajince".
Samo nemojte meni spočitavati nekakav idealizam ili naivnost. Svi smo pročitana, i izlizana knjiga. Stvar je u tome da mislim da različite načine izražavanja moraš držati na različitim platformama. Ovdje se od vrijeđanja ne stigne više ne pročitati ništa korisno ili doći do neke nove spoznaje.
A hoćemo li biti banovani ako napišemo da su "Rusi napali Ukrajince"? Kad već filozofiramo i banaliziramo. Jako mali broj Rusa je napao Ukrajince. Manje od 1%. Elem, poenta je u tome da ja (i svi drugi) uvrede bošnjačkih političara shvatam kao uvredu od strane Bošnjaka. I to nije fašizam nego je to generalno tako, nismo se najeli bunjika pa da mislimo da to nije stav njiha većine. Nemoguće je drugačije komunicirati o politici. Politika nije individualno pitanje nego generalno. Zamisli da bi sve individualizirali. Pa da se vratim: "Nisu Rusi napali Ukrajince nego Putin i 231.832 Rusa." Pametan si kao Pavle onaj haver od Maje. U crtićima. Znači isto vazi i za nacističku Njemačku? Jer nisu svi Nijemci napadali po Europi da stvaraju treći rajh. Nisu svi Nijemci ni logore Jevreja podržavali i učestvovali u egzikucijama? Ne treba logistika Putinu i toj cifri od 231.832. Jer recimo u nacističkoj Njemačkoj bilo je na milijune logističara trećeg rajha? Jbg logističari trećeg rajha nisu procesuirani. Njih preko 80%. I sad mi mozemo obrnuti tezu i govoriti da su se Hitlerovu Arijevci branili od ujedinjene EUROPE i cijelog svijeta? Da bi ostali “genetski čisti” i jer su imali za pravo Njemačku naciju smatrati nadnacijom u svijetu? Isto tako i kod vas. VRS je vršio zločine pod krinkom. Uz paravojne formacije i rezerviste iz Srbije. Plus ostatke JNA. Vojni i politički vrh države. Presude u Hagu najbolje govore o istinosti tih teza. No Srbija nije presuđena nazalost za pravu ulogu i agresiju. Nego za sprečavanje iste. No ti ćeš kako si filozofski nastrojen i pametan ovdje zastupati tezu o “oslobodilačkoj borbi srpskog naroda”?
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Sedmodnevni banovi za uvrede na nacionalnoj razini Postano: 07 ruj 2022, 15:20 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Čuj kupusarom... što to uopće znači? Dolazi od notorne podjele na Rašćikare i Kupusare.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Sedmodnevni banovi za uvrede na nacionalnoj razini Postano: 07 ruj 2022, 15:22 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39369 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Bošnjak.007 je napisao/la: Navijači BiH opet s ljiljanima na tribinama, s brojnijim Litvancima prave sjajan ambijent http://www.klix.ba/clanak/220907088Džaba ste krečili vlasi Kako ćemo ovo karakterizirati jer naziv vlah ima isto povijesno ishodište i značenje kao onaj filtrirani izraz na b?
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Sedmodnevni banovi za uvrede na nacionalnoj razini Postano: 07 ruj 2022, 15:23 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39369 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Čuj kupusarom... što to uopće znači? Dolazi od notorne podjele na Rašćikare i Kupusare. Ja sam to povezao sa seljak, ali ako je mislio na ovu podjelu ovo je više smješno nego uvreda.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Sedmodnevni banovi za uvrede na nacionalnoj razini Postano: 07 ruj 2022, 15:26 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Dolazi od notorne podjele na kupusare i brđane. Čak je jedna MZ stavila kupus na svoj transparent i zajebaje se s tim al killer je očigledno kompleksaš.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Sedmodnevni banovi za uvrede na nacionalnoj razini Postano: 07 ruj 2022, 15:44 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: A hoćemo li biti banovani ako napišemo da su "Rusi napali Ukrajince"? Kad već filozofiramo i banaliziramo. Jako mali broj Rusa je napao Ukrajince. Manje od 1%.
Elem, poenta je u tome da ja (i svi drugi) uvrede bošnjačkih političara shvatam kao uvredu od strane Bošnjaka. I to nije fašizam nego je to generalno tako, nismo se najeli bunjika pa da mislimo da to nije stav njiha većine. Nemoguće je drugačije komunicirati o politici. Politika nije individualno pitanje nego generalno. Zamisli da bi sve individualizirali. Pa da se vratim:
"Nisu Rusi napali Ukrajince nego Putin i 231.832 Rusa."
Pametan si kao Pavle onaj haver od Maje. U crtićima. Znači isto vazi i za nacističku Njemačku? Jer nisu svi Nijemci napadali po Europi da stvaraju treći rajh. Nisu svi Nijemci ni logore Jevreja podržavali i učestvovali u egzikucijama? Ne treba logistika Putinu i toj cifri od 231.832. Jer recimo u nacističkoj Njemačkoj bilo je na milijune logističara trećeg rajha? Jbg logističari trećeg rajha nisu procesuirani. Njih preko 80%. I sad mi mozemo obrnuti tezu i govoriti da su se Hitlerovu Arijevci branili od ujedinjene EUROPE i cijelog svijeta? Da bi ostali “genetski čisti” i jer su imali za pravo Njemačku naciju smatrati nadnacijom u svijetu? Isto tako i kod vas. VRS je vršio zločine pod krinkom. Uz paravojne formacije i rezerviste iz Srbije. Plus ostatke JNA. Vojni i politički vrh države. Presude u Hagu najbolje govore o istinosti tih teza. No Srbija nije presuđena nazalost za pravu ulogu i agresiju. Nego za sprečavanje iste. No ti ćeš kako si filozofski nastrojen i pametan ovdje zastupati tezu o “oslobodilačkoj borbi srpskog naroda”? De Fatima skrati na 2 rečenice šta si htjela reći potpuno si nerazumljiva. Naravno da je borba srpskog naroda u BiH 1992-95. bila odbrambeno oslobodilačka od islamskih fanatika.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Sedmodnevni banovi za uvrede na nacionalnoj razini Postano: 07 ruj 2022, 15:51 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: VRS je vršio zločine pod krinkom. Evo da odmah testiramo to novo pravilo. Zlocini su individualizovani i presudjeni, veoma mali broj pripadnika VRS je vrsio zlocine, procenat ravan statistickoj gresci. Ovo je mjerna jedinica za generalizaciju i proglasavanje zlocincima ogromne vecine casnih vojnika VRS koji su se zrtvovali za odbranu svoga naroda protiv agresivnog islama.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Sedmodnevni banovi za uvrede na nacionalnoj razini Postano: 07 ruj 2022, 15:59 |
|
|
bezimeni12 je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: VRS je vršio zločine pod krinkom. Evo da odmah testiramo to novo pravilo. Zlocini su individualizovani i presudjeni, veoma mali broj pripadnika VRS je vrsio zlocine, procenat ravan statistickoj gresci. Ovo je mjerna jedinica za generalizaciju i proglasavanje zlocincima ogromne vecine casnih vojnika VRS koji su se zrtvovali za odbranu svoga naroda protiv agresivnog islama. To je laž i prevara Liberalnih nacista. Nikad zločni neće biti individualizirani. Njemci će se pravdati dok im ne dopizdi pa ponove isto. Elem, prevara ima ove faze: 1. Zločini su induvidulani blablabla 2. Priznajte da je taj i taj zločinac. 3. Vi priznate 3. E i vi ste krivi jer ste izabrali/podržavali zločinca/e (šah mat) Svi koji upadnu u tu Liberano nacističku šemu treba da se ponašaju kao Srbi. Samo ih zatjerati u pičku materinu. Ko ono Ameri što su zatjerali Hag u pičku materinu. SANU je davno shvatio tu prevaru i Muslimani su zijanili slučaj. Liberalni nacisti su digli ruke od nas. Prebacili se na neke druge jadnike da ih jebu u mozak.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Sedmodnevni banovi za uvrede na nacionalnoj razini Postano: 07 ruj 2022, 16:10 |
|
|
bezimeni12 je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: VRS je vršio zločine pod krinkom. Evo da odmah testiramo to novo pravilo. Zlocini su individualizovani i presudjeni, veoma mali broj pripadnika VRS je vrsio zlocine, procenat ravan statistickoj gresci. Ovo je mjerna jedinica za generalizaciju i proglasavanje zlocincima ogromne vecine casnih vojnika VRS koji su se zrtvovali za odbranu svoga naroda protiv agresivnog islama. Nemoj zezati?Veoma mali broj?Moze ta cifra i koliko su godina robije zaradili sveukupno? Za prostore EX YU. Može ta cifra. Njih dva ili tri? 20 godina robije? A koliko je presudjeno drugim stranama u sukobu. Uračunaj i Hrvate i Albance. Slobodno. A ja ću ti evo navesti šta je pod stavkom kolektivna odgovornost. Uzecemo u obzir i obim. plan, brutalnost počinjenih zlodjela. Te vojno preimućstvo kojim ste raspolagali. Prvaci ste! Prvaci! U odnosu na sve ostale strane i presudjene. Te godine dobijene na medjunarodnim i državnim sudovima. U tome je štos. Logističari s bagerima koji su trpali leševe u masovne grobnice nisu zločinci? Ali kolektivno i moralno su odgovorni. Ni oni sto su utovarali i vozili leševe u kamionima, te van svake pameti istresali po kojekakvim destinacijama. Nepoznatim. Sad Bošnjaci na dvadeset lokaliteta pronalaze dijelove kostura svojih članova porodice? Nisu ni oni zločinci? Ovi sto su etnički čistili u RS i bili na linijama, ubijajući u borbi takodjer nisu zločinci? Nisu. Ali jesu šta? Vozači kamiona koji su vozili nebošnjakinje po srpskim položajima da bi ih silovali vaši psi? Ni oni nisu zločinci? Vaši neprocesuirano psi lišeni odgovornosti za počinjena ne djela? Nisu zločinci? Nisu. I ono selo sto živjelo nad Tomašicom, nije zločinačko? Nego eto potrovali se od podzemnih voda, koje su leševe izbacili i zagadio se taj seoski vodovod. Pa da sopstvenu djecu ne bi poubijali i potrovali a kosti plivaju i ta pričica ispliva u javnost. Nisu ni oni zločinci. Ali jesu šta? Prikrivatelji zločina. A to je u kaznenom pravu takodjer kazneno djelo. Kao sto rekoh logističari se ne mogu procesuirati. Svi. Ni prikrivatelji. To nije uspjelo ni nakon pada nacističke Njemačke svijetu koji ju slomio. No time ne mozes amnestirati ono sto bi ti želio za počinjena djela. Na kraju evo hoćeš da vam ja rak ranu Jasenovac “definiram? I dam nepobitne argumente u prilog toj tezi?
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Sedmodnevni banovi za uvrede na nacionalnoj razini Postano: 07 ruj 2022, 16:13 |
|
|
Jeste Fato, kolektivno smo odgovorni. I šta ćemo sad? Šta predlažeš?
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Sedmodnevni banovi za uvrede na nacionalnoj razini Postano: 07 ruj 2022, 16:15 |
|
|
Kroz Vojsku VRS proslo 200,000 ljudi. Osudjeni su pojedini neposredni izvrsioci i oficiri po izmisljenoj komandnoj odgovornosti. Ima onih koji nikad nisu otkriveni ili procesuirani, ali mali broj.
Od 200,000 pripadnika VRS 94 Srbina su osudjena u Hagu.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Sedmodnevni banovi za uvrede na nacionalnoj razini Postano: 07 ruj 2022, 16:19 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: ... Sud koji dodijeli više godina kazni zatvora HVO koji je protjerao manje ljudi od tzv arbih koja je protjerala više ljudi nije objektivan, pravičan i mjerodavan sud.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Sedmodnevni banovi za uvrede na nacionalnoj razini Postano: 07 ruj 2022, 16:24 |
|
|
ShahidMaker je napisao/la: Kroz Vojsku VRS proslo 200,000 ljudi. Osudjeni su pojedini neposredni izvrsioci i oficiri po izmisljenoj komandnoj odgovornosti. Ima onih koji nikad nisu otkriveni ili procesuirani, ali mali broj.
Od 200,000 pripadnika VRS 94 Srbina su osudjena u Hagu. To je najgluplja stavka osuditi nekog za komandnu odgovornost. Iskljucivo. (No vaši su se naslikavali pa i Sratko debil. Čistio Srebrenicu od dahija i Turaka) Recimo u slučaju Gotovina i Markač zbog Oluje. Ljudi su proglašeni nevinim. Jer gotovina je profi vojnik ne srpski kokosar. Ja dan njegovog hapšenja nikad neću zaboraviti. Nije se ko Dr Dabić krio po pripizdini nekoj u Srbiji, nego na fensi mjestu bio u fensi bijeloj košulji. Otmen i sredjen. Na kraju je dobio pravdu. Dabogda imao milijarde. Dobro mu i poslovno ide. Šteta sto se povukao iz politike. A one vaše sve, nadam se da će im zemlja kosti izbacivati. Nacisti su dobili vise doduše, (od 94) no to ne mijenja činjenično stanje i njihove ciljeve. Kao ni vaše. Kao sto rekoh obim, plan, brutalnost, logistika, prikrivanje. Kao otežavajuća okolnosti.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Sedmodnevni banovi za uvrede na nacionalnoj razini Postano: 07 ruj 2022, 16:27 |
|
|
HHerceg je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: ... Sud koji dodijeli više godina kazni zatvora HVO koji je protjerao manje ljudi od tzv arbih koja je protjerala više ljudi nije objektivan, pravičan i mjerodavan sud. Ako je oslobodio državu Hrvatsku (a ja podržavam sto jeste) i Gotovinu i Markača, onda bi tebi kao Hrvatu trebao biti objektivan. Hrvatski odbrambeni rat nema mrlje. I država HR. A to bi ti trebalo biti prioritet. Ionako si u Splitu. Ne vidim sto kilera prozivaš bilo kako. Lik je u Mostaru.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Sedmodnevni banovi za uvrede na nacionalnoj razini Postano: 07 ruj 2022, 16:29 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: ShahidMaker je napisao/la: Kroz Vojsku VRS proslo 200,000 ljudi. Osudjeni su pojedini neposredni izvrsioci i oficiri po izmisljenoj komandnoj odgovornosti. Ima onih koji nikad nisu otkriveni ili procesuirani, ali mali broj.
Od 200,000 pripadnika VRS 94 Srbina su osudjena u Hagu. To je najgluplja stavka osuditi nekog za komandnu odgovornost. Iskljucivo. (No vaši su se naslikavali pa i Sratko debil. Čistio Srebrenicu od dahija i Turaka) Recimo u slučaju Gotovina i Markač zbog Oluje. Ljudi su proglašeni nevinim. Jer gotovina je profi vojnik ne srpski kokosar. Ja dan njegovog hapšenja nikad neću zaboraviti. Nije se ko Dr Dabić krio po pripizdini nekoj u Srbiji, nego na fensi mjestu bio u fensi bijeloj košulji. Otmen i sredjen. Na kraju je dobio pravdu. Dabogda imao milijarde. Dobro mu i poslovno ide. Šteta sto se povukao iz politike. A one vaše sve, nadam se da će im zemlja kosti izbacivati. Gotovina je pobjedio a vi izgubili. I reviziju prodali. Sad kmeči dok si živa. Koga boli ***?
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Sedmodnevni banovi za uvrede na nacionalnoj razini Postano: 07 ruj 2022, 16:30 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
To je najgluplja stavka osuditi nekog za komandnu odgovornost. Iskljucivo. (No vaši su se naslikavali pa i Sratko debil. Čistio Srebrenicu od dahija i Turaka) Recimo u slučaju Gotovina i Markač zbog Oluje. Ljudi su proglašeni nevinim. Jer gotovina je profi vojnik ne srpski kokosar. Ja dan njegovog hapšenja nikad neću zaboraviti. Nije se ko Dr Dabić krio po pripizdini nekoj u Srbiji, nego na fensi mjestu bio u fensi bijeloj košulji. Otmen i sredjen. Na kraju je dobio pravdu.
Dabogda imao milijarde. Dobro mu i poslovno ide. Šteta sto se povukao iz politike.
A one vaše sve, nadam se da će im zemlja kosti izbacivati.
Gotovina je pobjedio a vi izgubili. I reviziju prodali. Sad kmeči dok si živa. Koga boli ***? Pa ja ne kmečim. Pojašnjavam tvom pajdi ove njegove visokointelektualne teze u vezi VRS.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Sedmodnevni banovi za uvrede na nacionalnoj razini Postano: 07 ruj 2022, 16:32 |
|
|
VRS dobija spomenik u BL, grandiozan. Vaš ljubimac Draško gradi. 'Sunce moje, živote majkin...' Uplakana Sarajka od suza nije mogla govoriti...
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Sedmodnevni banovi za uvrede na nacionalnoj razini Postano: 07 ruj 2022, 16:36 |
|
|
Nema veze. U Jasenovac picousti ne može uci ni da položi belu ruzu. Rizikovao bi i “apsanu”.
A Brnabićka u kolevku ušla sa prikrivenim tablicama. I kaže onda drcno “ svoja na svome” lol
Kosmicka pravda!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Sedmodnevni banovi za uvrede na nacionalnoj razini Postano: 07 ruj 2022, 16:38 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: HHerceg je napisao/la: Sud koji dodijeli više godina kazni zatvora HVO koji je protjerao manje ljudi od tzv arbih koja je protjerala više ljudi nije objektivan, pravičan i mjerodavan sud. Ako je oslobodio državu Hrvatsku (a ja podržavam sto jeste) i Gotovinu i Markača, onda bi tebi kao Hrvatu trebao biti objektivan. Hrvatski odbrambeni rat nema mrlje. I država HR. A to bi ti trebalo biti prioritet. Ionako si u Splitu. Ne vidim sto kilera prozivaš bilo kako. Lik je u Mostaru. Nije oslobodio državu Hrvatsku. Zar si zaboravila da smo mi agresori na tzv BiH? Štoviše Hrvatska je označena više nego Srbija. Eksplicitino navedeni Tuđman i Šušak.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Sedmodnevni banovi za uvrede na nacionalnoj razini Postano: 07 ruj 2022, 16:40 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Nema veze. U Jasenovac picousti ne može uci ni da položi belu ruzu. Rizikovao bi i “apsanu”.
A Brnabićka u kolevku ušla sa prikrivenim tablicama. I kaže onda drcno “ svoja na svome” lol
Kosmicka pravda! Eto, ostaje ti da se samotješiš tuđim uspjesima. Jer vi uspjeha nemate.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Sedmodnevni banovi za uvrede na nacionalnoj razini Postano: 07 ruj 2022, 16:42 |
|
|
HHerceg je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Ako je oslobodio državu Hrvatsku (a ja podržavam sto jeste) i Gotovinu i Markača, onda bi tebi kao Hrvatu trebao biti objektivan. Hrvatski odbrambeni rat nema mrlje. I država HR. A to bi ti trebalo biti prioritet. Ionako si u Splitu. Ne vidim sto kilera prozivaš bilo kako. Lik je u Mostaru.
Nije oslobodio državu Hrvatsku. Zar si zaboravila da smo mi agresori na tzv BiH? Štoviše Hrvatska je označena više nego Srbija. Eksplicitino navedeni Tuđman i Šušak. Jeste HR. Tudjman je mrtav. I ta stavka udruženi odnosi se na njegovu možebitnu krivnju za BiH. Ali HR je oslobodio. Tu ste krivi i vi i mi. Napore je trebalo ulagati u dokazivanje krivnje Srbije. A ne medjusobne. Procesuirati zločince medjusobno, ali ne otvarati sporove koje bi rješavala medjunarodna zajednica. Meni ništa ne znaci UZP kvalifikacija, koliko bi mi značila presuda Srbiji za agresiju. I vjerujem da tako 90% ljudi razmišlja. Možda ne jedino oni koji su bili u direktnom sukobu s HVO i imaju žrtve iz bliže porodice.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Sedmodnevni banovi za uvrede na nacionalnoj razini Postano: 07 ruj 2022, 16:47 |
|
|
Ovo je valjda demonstracija zašto se uvodi jer ovako izgleda većina rasprava u posljednje vrijeme, čak sam porao početi i koristiti ignore.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Sedmodnevni banovi za uvrede na nacionalnoj razini Postano: 07 ruj 2022, 16:47 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: bezimeni12 je napisao/la: Evo da odmah testiramo to novo pravilo. Zlocini su individualizovani i presudjeni, veoma mali broj pripadnika VRS je vrsio zlocine, procenat ravan statistickoj gresci. Ovo je mjerna jedinica za generalizaciju i proglasavanje zlocincima ogromne vecine casnih vojnika VRS koji su se zrtvovali za odbranu svoga naroda protiv agresivnog islama. To je laž i prevara Liberalnih nacista. Nikad zločni neće biti individualizirani. Njemci će se pravdati dok im ne dopizdi pa ponove isto. Elem, prevara ima ove faze: 1. Zločini su induvidulani blablabla 2. Priznajte da je taj i taj zločinac. 3. Vi priznate 3. E i vi ste krivi jer ste izabrali/podržavali zločinca/e (šah mat) Svi koji upadnu u tu Liberano nacističku šemu treba da se ponašaju kao Srbi. Samo ih zatjerati u pičku materinu. Ko ono Ameri što su zatjerali Hag u pičku materinu. SANU je davno shvatio tu prevaru i Muslimani su zijanili slučaj. Liberalni nacisti su digli ruke od nas. Prebacili se na neke druge jadnike da ih jebu u mozak. Čuj "liberalni nacizam". IQ sobne temperature. Veze ovo danas s nacizmom nema. A ti si zbog svojih stavova takvima "doslovce Hitler" iako samo misliš da si normalni Srbin. U kakvom vremenu od soje živimo.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Sedmodnevni banovi za uvrede na nacionalnoj razini Postano: 07 ruj 2022, 16:48 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: HHerceg je napisao/la: Nije oslobodio državu Hrvatsku. Zar si zaboravila da smo mi agresori na tzv BiH? Štoviše Hrvatska je označena više nego Srbija. Eksplicitino navedeni Tuđman i Šušak. Jeste HR. Tudjman je mrtav. I ta stavka udruženi odnosi se na njegovu možebitnu krivnju za BiH. Ali HR je oslobodio. Tu ste krivi i vi i mi. Napore je trebalo ulagati u dokazivanje krivnje Srbije. A ne medjusobne. Procesuirati zločince medjusobno, ali ne otvarati sporove koje bi rješavala medjunarodna zajednica. Meni ništa ne znaci UZP kvalifikacija, koliko bi mi značila presuda Srbiji za agresiju. I vjerujem da tako 90% ljudi razmišlja. Možda ne jedino oni koji su bili u direktnom sukobu s HVO i imaju žrtve iz bliže porodice. https://faktograf.hr/2017/11/30/cinjeni ... -sestorka/Činjenicama protiv histerije: Hrvatska je u BiH bila i agresor, a za to je kriv Franjo Tuđman
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|