|
|
Stranica: 31/36.
|
[ 897 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
daramo
|
Naslov: Re: 4.8.-7.8.1995 OLUJA Postano: 05 kol 2019, 17:23 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 45046 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
gušter
|
Naslov: Re: 4.8.-7.8.1995 OLUJA Postano: 05 kol 2019, 18:27 |
|
|
gušter je napisao/la: Hrvati u BiH nemaju realno valjana razloga slaviti Oluju. Da je opstala RSK, opstala bi i Herceg-Bosna. Primarijus je napisao/la: Rat u Hrvatskoj i BiH se bez Oluje nebi mogao završiti, tako da ti je zaključak bespredmetan. buenos aires je napisao/la: Završio bi se, ali krnjom Hrvatskom. Od toga na sreću nije bilo ništa. Krnja bi bila bez etnicki srpskih gradica i sela u Krajini, ali bez Herceg-Bosne nije krnja,vec cjelovita. Zanimljiva logika. Bas zato kazem da Hrvati u BiH nemaju narocitog razloga slaviti pad RSK.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
1986
|
Naslov: Re: 4.8.-7.8.1995 OLUJA Postano: 05 kol 2019, 19:42 |
|
|
gušter je napisao/la: gušter je napisao/la: Hrvati u BiH nemaju realno valjana razloga slaviti Oluju. Da je opstala RSK, opstala bi i Herceg-Bosna. Primarijus je napisao/la: Rat u Hrvatskoj i BiH se bez Oluje nebi mogao završiti, tako da ti je zaključak bespredmetan. buenos aires je napisao/la: Završio bi se, ali krnjom Hrvatskom. Od toga na sreću nije bilo ništa. Krnja bi bila bez etnicki srpskih gradica i sela u Krajini, ali bez Herceg-Bosne nije krnja,vec cjelovita. Zanimljiva logika. Bas zato kazem da Hrvati u BiH nemaju narocitog razloga slaviti pad RSK. Aj najedi se govana s takvim glupostima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
gušter
|
Naslov: Re: 4.8.-7.8.1995 OLUJA Postano: 05 kol 2019, 19:52 |
|
|
1986 je napisao/la: gušter je napisao/la:
Krnja bi bila bez etnicki srpskih gradica i sela u Krajini, ali bez Herceg-Bosne nije krnja,vec cjelovita. Zanimljiva logika.
Bas zato kazem da Hrvati u BiH nemaju narocitog razloga slaviti pad RSK.
Aj najedi se govana s takvim glupostima. Najeli smo se govana od vas iz RH preko svake mjere. Ako mene pitas. Ali nekima ipak nije dosta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grunf
|
Naslov: Re: 4.8.-7.8.1995 OLUJA Postano: 05 kol 2019, 20:27 |
|
|
|
Čuj ovog "Hrvata", borca za RSK. Kakvih sve prevaranata ima na netu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
gušter
|
Naslov: Re: 4.8.-7.8.1995 OLUJA Postano: 05 kol 2019, 20:34 |
|
|
Grunf je napisao/la: Čuj ovog "Hrvata", borca za RSK. Kakvih sve prevaranata ima na netu. Razocarat cu te. Nisam tu da ratujem. Nemam nikakvu agendu. Preostaju ti forumski Srbi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: 4.8.-7.8.1995 OLUJA Postano: 06 kol 2019, 13:08 |
|
|
|
Osim toga što je konačni rezultat rata postavljen izvana, drugi razlog zašto nema previše smisla slaviti je taj što Hrvate uopće ne zanima teritorij koji su oslobodili. Osim Plitvičkih jezera i onog dijela zadarskog zaleđa koji je bliže moru, sve drugo su Hrvati napustili. Kako domicilni tako i oni iz BiH , kojima nisu rekli da je Tuđman ipak vizionar i da je imao viziju kako će oni i njihovi potomci ostati u Kninu i Glini.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grunf
|
Naslov: Re: 4.8.-7.8.1995 OLUJA Postano: 06 kol 2019, 13:13 |
|
|
|
Naši svi gradići i gradovi s oslobođenih područja su živahni i puni ljudi. Pogledaj si vašu RS, Zagreb ima više stanovnika nego RS, pustinja. Vizionarski potez Slobe i Karadžića.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Primarijus
|
Naslov: Re: 4.8.-7.8.1995 OLUJA Postano: 06 kol 2019, 13:36 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Osim toga što je konačni rezultat rata postavljen izvana, drugi razlog zašto nema previše smisla slaviti je taj što Hrvate uopće ne zanima teritorij koji su oslobodili. Osim Plitvičkih jezera i onog dijela zadarskog zaleđa koji je bliže moru, sve drugo su Hrvati napustili. Kako domicilni tako i oni iz BiH , kojima nisu rekli da je Tuđman ipak vizionar i da je imao viziju kako će oni i njihovi potomci ostati u Kninu i Glini. Eto vi ste napučili Posavinu i Podrinje u picku materinu. Da ne govorimo o napučenosti velikih dijelova Srbije. Sigurno je bio cilj Karadžića, Mladića i Krajišnika da se Srbi iz RS-a nakon rata trbuhom za kruhom sele u Slovačku. Vizionari su bili veliki.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: 4.8.-7.8.1995 OLUJA Postano: 06 kol 2019, 14:37 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Tip je musliman koji živi u HR.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: 4.8.-7.8.1995 OLUJA Postano: 06 kol 2019, 14:47 |
|
Pridružen/a: 29 pro 2018, 12:46 Postovi: 1684 Lokacija: Zagreb, RH, EU, safe European home
|
gušter je napisao/la: Krnja bi bila bez etnicki srpskih gradica i sela u Krajini, ali bez Herceg-Bosne nije krnja,vec cjelovita. Zanimljiva logika.
Bas zato kazem da Hrvati u BiH nemaju narocitog razloga slaviti pad RSK. To što ti kažeš je tehnički točno, ali jadan bi život imala ta HB dok je u pozadini sama RH kao nestabilna država kojoj jedna maligna izraslina praktički sječe državu na pola. Tko zna kad bi se vratio turizam, ako ikada, jedna pijana budala s oružjem bi ti mogla uništiti sezonu. A i to ako bi uopće postojala ikakva HB kao i entitet, a praktički sigurno ne kao država. Što da se i na to dalo crveno svjetlo, a Tuđman to odlučio progutati, gdje biste onda danas bili? Kaftanzoglio je napisao/la: Osim toga što je konačni rezultat rata postavljen izvana, drugi razlog zašto nema previše smisla slaviti je taj što Hrvate uopće ne zanima teritorij koji su oslobodili. Osim Plitvičkih jezera i onog dijela zadarskog zaleđa koji je bliže moru, sve drugo su Hrvati napustili. Kako domicilni tako i oni iz BiH , kojima nisu rekli da je Tuđman ipak vizionar i da je imao viziju kako će oni i njihovi potomci ostati u Kninu i Glini. To nije samo posljedica rata već i ekonomskih kretanja. Da nije bilo rata/RSK to bi područje danas vjerojatno nešto bolje stajalo, ali bi se opet iz njega masovno iseljavalo jer se jednostavno promijenile gospodarstvo i općenito situacija u odnosu na ex-Yu... Npr. unutrašnja Srbija nije imala rat pa je opet gospodarski dosta slabo. Ne mogu se vratiti više tvornice od više tisuća ljudi na tim prostorima, već treba biti puno kreativniji i pametniji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: 4.8.-7.8.1995 OLUJA Postano: 06 kol 2019, 15:13 |
|
|
|
Srbija nije imala rat. Samo 8 godina ekonomskih sankcija UN i tri meseca ravnanja fabrika i mostova. Ništa strašno, sitnica. Dok je kod vas rat (koji je sveukupno trajao par meseci) ionako bio u ekonomski najpasivnijim delovima zemlje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: 4.8.-7.8.1995 OLUJA Postano: 06 kol 2019, 15:55 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Kaftanzoglio je napisao/la: Osim toga što je konačni rezultat rata postavljen izvana, drugi razlog zašto nema previše smisla slaviti je taj što Hrvate uopće ne zanima teritorij koji su oslobodili. Osim Plitvičkih jezera i onog dijela zadarskog zaleđa koji je bliže moru, sve drugo su Hrvati napustili. Kako domicilni tako i oni iz BiH , kojima nisu rekli da je Tuđman ipak vizionar i da je imao viziju kako će oni i njihovi potomci ostati u Kninu i Glini. Eto vi ste napučili Posavinu i Podrinje u picku materinu. Da ne govorimo o napučenosti velikih dijelova Srbije. Sigurno je bio cilj Karadžića, Mladića i Krajišnika da se Srbi iz RS-a nakon rata trbuhom za kruhom sele u Slovačku. Vizionari su bili veliki. Ne znam tko smo to mi. Nije samo napučenost bitna, da je samo to ne bi ni Australija bila država. Nego valoriziranje teritorija. Uglavnom dobar je primjer Martin Broda, Tuđman je zbog tog mjesta htio u rat protiv zapada. A danas 99% Hrvata ne zna na karti pokazati gdje je Martin Brod bez guglanja. Znači takav je bio vizionar. Ali nije samo u pitanju 1 mjesto , nego cijelo Pounje je donekle valorizirano na BiH strani, a na Hrvatskoj strani nula, iako je izvor Une u Hrvatskoj (po mojoj procjeni to zna malo više Hrvata nego za Martin Brod, oko 10%) I pruga je na hrvatskoj strani i do Knina zatvorena i propala, a Bosanci tu i tamo voze neki turistički vlak od Bihaća kroz dolinu Une.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
1986
|
Naslov: Re: 4.8.-7.8.1995 OLUJA Postano: 06 kol 2019, 16:16 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Srbija nije imala rat. Samo 8 godina ekonomskih sankcija UN i tri meseca ravnanja fabrika i mostova. Ništa strašno, sitnica. Dok je kod vas rat (koji je sveukupno trajao par meseci) ionako bio u ekonomski najpasivnijim delovima zemlje. Slavonija pasivan kraj? Osijek i Vukovar imali najjače BDP-ove per capita u Jugoslaviji. Dubrovnik? Turizam u Dalmaciji? Sisak? Kakvi pasivni krajevi....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: 4.8.-7.8.1995 OLUJA Postano: 06 kol 2019, 16:18 |
|
|
|
Pusti ga nije mu dobro ovih dana.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: 4.8.-7.8.1995 OLUJA Postano: 06 kol 2019, 17:51 |
|
Pridružen/a: 29 pro 2018, 12:46 Postovi: 1684 Lokacija: Zagreb, RH, EU, safe European home
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Srbija nije imala rat. Samo 8 godina ekonomskih sankcija UN i tri meseca ravnanja fabrika i mostova. Ništa strašno, sitnica. Dok je kod vas rat (koji je sveukupno trajao par meseci) ionako bio u ekonomski najpasivnijim delovima zemlje. Hjoj kad se već nalaziš uvrijeđen prvo da razjasnimo nešto valjda i sam znaš. Da, Hrvatska je tek par mjeseci imala intenzivan rat, ali rat je rat. Ajde objasni nekome kome su ti vaši majmuni iz RSK (ponegdje i s područja RS uz Savu) raznijeli kuću ili dijete dok su nam granatirali gradove 1992-1995 da tada nije bio rat ili mom starom zašto je 1993. kao 40-godišnjak sa dvoje djece iz Zagreba morao provesti nekoliko mjeseci po čukama ispod Dubrovnika kad nije bio rat. Rat je bio slabog intenziteta, kao i sada u istočnoj Ukrajini, ali se svejedno ginulo, meni je skoro još gore psihološki tako "na kapaljku". Svejedno je sve to zahtijevalo goleme napore i potrošnju koje ne bi bilo u mirnodopsko razdoblje. Isto tako, nisu bitni samo dijelovi zemlje jer se mobilizira ljude iz cijele zemlje,a pogotovo za Oluju kad je trebalo dići 200,000 ljudi (npr ako si jučer malo pogledao onaj video vidio bi da su tamo u Topuskom bili neki momci iz SZ Hrvatske, nisam točno siguran odakle). Ali, kako rekoh, znaš ti to. Uglavnom, da, nisam se najpreciznije izrazio jbg, ali mislio u smislu da niste imali to da vam se odvoji dio teritorija/stanovništva i onda ode stanovništvo u stotinama tisuća kada vratite taj teritorij. Svjestan sam ovoga što navodiš, ali budi realan - biste vi bez toga bili Luksemburg? Ili RH na tom potezu gdje bila RSK da i nije bilo što je bilo? Nama je i jednima i drugima više štete nanio neprirodan ekonomski sustav čije je nasljeđe nastavilo izazivati štetu i kasnije, ali to je sad druga priča...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: 4.8.-7.8.1995 OLUJA Postano: 06 kol 2019, 18:05 |
|
|
|
Otkud ti to da sam uvređen? I nama su najveću štetu izazvale sankcije UN (zamisli da ti odjednom zabrane da izvoziš i uvoziš bilo šta, stave te ekonomski u karantin, i tako osam godina, preživeli smo to, ali uz neopisivu ekonomsku štetu i nazadovanje), pa ti onda poruše skoro sve fabrike i unište svu infrastrukturu, osim ekektroprivrede (šteta samo od bombardovanja je procenjena na oko 400 MILIJARDI dolara, a od sankcija je bila još veća), i još si uz sve to morao da finansiraš i ratove.
Vaše ekonomske teškoće zbog rata su šetnja u parku u poređenju sa tim. I pričam samo o ekonomiji, ne dotiču me se uopšte patetične priče o granatama koje su nekom rušile kuću. Rušene su i nama kuće, i ginula su i naša deca, poštedi me te patetike jer sam bezosećajan na nju. I još jednom, nisam nimalo uvređen i ne znam po čemu si to zaključio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: 4.8.-7.8.1995 OLUJA Postano: 06 kol 2019, 22:05 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Srbija nije imala rat. Samo 8 godina ekonomskih sankcija UN i tri meseca ravnanja fabrika i mostova. Ništa strašno, sitnica. Dok je kod vas rat (koji je sveukupno trajao par meseci) ionako bio u ekonomski najpasivnijim delovima zemlje. Suze i rakija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: 4.8.-7.8.1995 OLUJA Postano: 06 kol 2019, 22:09 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Otkud ti to da sam uvređen? I nama su najveću štetu izazvale sankcije UN (zamisli da ti odjednom zabrane da izvoziš i uvoziš bilo šta, stave te ekonomski u karantin, i tako osam godina, preživeli smo to, ali uz neopisivu ekonomsku štetu i nazadovanje), pa ti onda poruše skoro sve fabrike i unište svu infrastrukturu, osim ekektroprivrede (šteta samo od bombardovanja je procenjena na oko 400 MILIJARDI dolara, a od sankcija je bila još veća), i još si uz sve to morao da finansiraš i ratove.
Vaše ekonomske teškoće zbog rata su šetnja u parku u poređenju sa tim. I pričam samo o ekonomiji, ne dotiču me se uopšte patetične priče o granatama koje su nekom rušile kuću. Rušene su i nama kuće, i ginula su i naša deca, poštedi me te patetike jer sam bezosećajan na nju. I još jednom, nisam nimalo uvređen i ne znam po čemu si to zaključio. Dok god nisu padale naše granate po Srbiji, predobro ste prošli. Satisfakciju mi nemamo od nato bombardiranja. Zato smanji patetiku, jer već zvučiš pupy, a nitko ne voli cvilidrete poput njega.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: 4.8.-7.8.1995 OLUJA Postano: 06 kol 2019, 22:27 |
|
|
|
Da su padale vaše granate po Srbiji, to bi značilo objavu rata Srbiji, zato nisu ni padale. Samo objašnjavam čoveku da smo mi mnogo gore najebali za osam godina maltretiranja od Amerikanaca, nego vi za par meseci maltretiranja od nas, jer vidim da čovek misli da je situacija suprotna.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Instruktor
|
Naslov: Re: 4.8.-7.8.1995 OLUJA Postano: 06 kol 2019, 22:59 |
|
Pridružen/a: 10 vel 2018, 15:56 Postovi: 2954 Lokacija: Hrvatsko kraljevstvo
|
_________________ Hrvatska je za više KRIŠTO a neki su za manje Karoline u hrvatskoj politici
Pred okupaciju BIH 800.000 stanovnika, od toga 80.000 kristijana i 50.000 pravoslavnih, sruseno 500 katolickih objekata
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kačamak
|
Naslov: Re: 4.8.-7.8.1995 OLUJA Postano: 07 kol 2019, 01:51 |
|
|
horus je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Otkud ti to da sam uvređen? I nama su najveću štetu izazvale sankcije UN (zamisli da ti odjednom zabrane da izvoziš i uvoziš bilo šta, stave te ekonomski u karantin, i tako osam godina, preživeli smo to, ali uz neopisivu ekonomsku štetu i nazadovanje), pa ti onda poruše skoro sve fabrike i unište svu infrastrukturu, osim ekektroprivrede (šteta samo od bombardovanja je procenjena na oko 400 MILIJARDI dolara, a od sankcija je bila još veća), i još si uz sve to morao da finansiraš i ratove.
Vaše ekonomske teškoće zbog rata su šetnja u parku u poređenju sa tim. I pričam samo o ekonomiji, ne dotiču me se uopšte patetične priče o granatama koje su nekom rušile kuću. Rušene su i nama kuće, i ginula su i naša deca, poštedi me te patetike jer sam bezosećajan na nju. I još jednom, nisam nimalo uvređen i ne znam po čemu si to zaključio. Dok god nisu padale naše granate po Srbiji, predobro ste prošli. Satisfakciju mi nemamo od nato bombardiranja. Zato smanji patetiku, jer već zvučiš pupy, a nitko ne voli cvilidrete poput njega. Karmelo samo govori da su se više napatili od vas a da mnogo manje kukaju. Što se tiče vaše satisfakcije,koga uopšte to zanima. 
_________________ Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kačamak
|
Naslov: Re: 4.8.-7.8.1995 OLUJA Postano: 07 kol 2019, 01:56 |
|
|
Instruktor je napisao/la: https://www.dnevno.hr/domovina/loso-odgovorio-srbima-ovo-je-istina-o-oluji-dosad-je-nitko-nije-javno-izgovorio-1346805/ Hrvatska je poznata po imbecilnim pojedincima i to ne malog broja među kojima je i drug Lošo.Treba li da postavljam ovde njegove.. teorije? 
_________________ Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Instruktor
|
Naslov: Re: 4.8.-7.8.1995 OLUJA Postano: 07 kol 2019, 07:50 |
|
Pridružen/a: 10 vel 2018, 15:56 Postovi: 2954 Lokacija: Hrvatsko kraljevstvo
|
Kačamak je napisao/la: Instruktor je napisao/la: https://www.dnevno.hr/domovina/loso-odgovorio-srbima-ovo-je-istina-o-oluji-dosad-je-nitko-nije-javno-izgovorio-1346805/ Hrvatska je poznata po imbecilnim pojedincima i to ne malog broja među kojima je i drug Lošo.Treba li da postavljam ovde njegove.. teorije?  Imbecilan ste sami. Procitajte radije njegove teorije od prije 10 godina pa cete vidjet da su se pokazale tocnima. Kao i analize i teorije sluzbe koja je vodila pobjednicku vojsku tijekom rata.
_________________ Hrvatska je za više KRIŠTO a neki su za manje Karoline u hrvatskoj politici
Pred okupaciju BIH 800.000 stanovnika, od toga 80.000 kristijana i 50.000 pravoslavnih, sruseno 500 katolickih objekata
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: 4.8.-7.8.1995 OLUJA Postano: 07 kol 2019, 12:25 |
|
|
Kačamak je napisao/la: horus je napisao/la: Dok god nisu padale naše granate po Srbiji, predobro ste prošli. Satisfakciju mi nemamo od nato bombardiranja.
Zato smanji patetiku, jer već zvučiš pupy, a nitko ne voli cvilidrete poput njega.
Karmelo samo govori da su se više napatili od vas a da mnogo manje kukaju. Što se tiče vaše satisfakcije,koga uopšte to zanima.  Meni je satisfakcija recimo kmečenje vučića i terorističkih traktorista svakog 5.8., a ne nato bombardiranje. 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|