|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 62 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
ManInBlack
|
Naslov: Re: Armija BiH koristila bojne otrove protiv Srba i Hrvata! Postano: 05 srp 2013, 23:18 |
|
|
storaB je napisao/la: Da bježali su samo od oštra noža, ražnja i ljudoždera, samo. Ja sam poznavao srbina kojemu u Tuzli nije falila dlaka sa glave, sve dok nije prebjegao 'svojima', uzeo pušku u ruke i poginuo od nagazne mine! Istog sam sreo 1992 godine na aprilskim demonstracijama ispred skupštine BiH, kada su na nas pucali iz obližnjeg hotela.
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Armija BiH koristila bojne otrove protiv Srba i Hrvata! Postano: 05 srp 2013, 23:19 |
|
|
Zaboravio je lavove. A nije 160 hiljada niti su otišli u toku rata.
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: Armija BiH koristila bojne otrove protiv Srba i Hrvata! Postano: 05 srp 2013, 23:20 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 14:46 Postovi: 8173 Lokacija: Republic of Srpska
|
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Armija BiH koristila bojne otrove protiv Srba i Hrvata! Postano: 05 srp 2013, 23:24 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
ManInBlack je napisao/la: storaB je napisao/la: Da bježali su samo od oštra noža, ražnja i ljudoždera, samo. Ja sam poznavao srbina kojemu u Tuzli nije falila dlaka sa glave, sve dok nije prebjegao 'svojima', uzeo pušku u ruke i poginuo od nagazne mine! Istog sam sreo 1992 godine na aprilskim demonstracijama ispred skupštine BiH, kada su na nas pucali iz obližnjeg hotela. Crni sine. Jesi se ispovjedio za taj grijeh ?
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Armija BiH koristila bojne otrove protiv Srba i Hrvata! Postano: 05 srp 2013, 23:28 |
|
|
BBC je napisao/la: ManInBlack je napisao/la: Ja sam poznavao srbina kojemu u Tuzli nije falila dlaka sa glave, sve dok nije prebjegao 'svojima', uzeo pušku u ruke i poginuo od nagazne mine! Istog sam sreo 1992 godine na aprilskim demonstracijama ispred skupštine BiH, kada su na nas pucali iz obližnjeg hotela.
Crni sine. Jesi se ispovjedio za taj grijeh ? Bio je tada ispravan potez, kompletno moje društvo srbi/srpkinje, muslimanke i hrvati, svi smo bili taj dan u Sarajevu. Mjesec i pol poslije srbi su otišli, godinu i pol poslije muslimani mi nisu više bili drugovi. Godinama poslije sam skontao kako smo naivno mogli izgubiti glavu, taj dan sam par sati proveo u skupštini
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Armija BiH koristila bojne otrove protiv Srba i Hrvata! Postano: 05 srp 2013, 23:30 |
|
|
Ej sramote, pa ja više ne bih pisao ovdje.
|
|
Vrh |
|
|
seherzada
|
Naslov: Re: Armija BiH koristila bojne otrove protiv Srba i Hrvata! Postano: 06 srp 2013, 00:27 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: BBC je napisao/la:
Crni sine. Jesi se ispovjedio za taj grijeh ?
Bio je tada ispravan potez, kompletno moje društvo srbi/srpkinje, muslimanke i hrvati, svi smo bili taj dan u Sarajevu. Mjesec i pol poslije srbi su otišli, godinu i pol poslije muslimani mi nisu više bili drugovi. Godinama poslije sam skontao kako smo naivno mogli izgubiti glavu, taj dan sam par sati proveo u skupštini Dok ste vi Hrvatici nosali Titine slike po skupstini, dotle smo mi Bosnjaci (moj tata i ekipa) vec nekoliko mjeseci nosili puske i cuvali grad. A onda kad je pocelo, e onda je HVO o(d)branio Saraj'vo...
_________________ Robbie = Grand Pinocchio! Bumbar = Vojnik Svejk! Nasa Kvacica = Homer Simpson!
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Armija BiH koristila bojne otrove protiv Srba i Hrvata! Postano: 06 srp 2013, 00:30 |
|
|
seherzada je napisao/la: ManInBlack je napisao/la: Bio je tada ispravan potez, kompletno moje društvo srbi/srpkinje, muslimanke i hrvati, svi smo bili taj dan u Sarajevu. Mjesec i pol poslije srbi su otišli, godinu i pol poslije muslimani mi nisu više bili drugovi. Godinama poslije sam skontao kako smo naivno mogli izgubiti glavu, taj dan sam par sati proveo u skupštini Dok ste vi Hrvatici nosali Titine slike po skupstini, dotle smo mi Bosnjaci (moj tata i ekipa) vec nekoliko mjeseci nosili puske i cuvali grad. A onda kad je pocelo, e onda je HVO o(d)branio Saraj'vo... mal' nešto ne reko
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Armija BiH koristila bojne otrove protiv Srba i Hrvata! Postano: 06 srp 2013, 00:32 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: ..... kada su na nas pucali iz obližnjeg hotela. Svi koji su tamo bili znaju da se nije pucalo iz Holliday-a. Potvrdio Cegar nedavno.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Armija BiH koristila bojne otrove protiv Srba i Hrvata! Postano: 06 srp 2013, 08:46 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25827 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
seherzada je napisao/la: ManInBlack je napisao/la: Tragovi katoličanstva u današnjoj BiH su stariji od tragova islama i pravoslavlja, koji imaju paralelnu ekspanziju na ovim prostorima. Zaboravljaš da je Drina granica dva sveta rimska carstva ;)
Da, tacno. Za to vrijeme Sclavi su se muckali oko Volge i Kabula slaveci Peruna i Zaratustru... Ali naši preci Goti su bili tu!
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Armija BiH koristila bojne otrove protiv Srba i Hrvata! Postano: 06 srp 2013, 08:48 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25827 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
seherzada je napisao/la: A onda kad je pocelo, e onda je HVO o(d)branio Saraj'vo...
Ne, HVO je obranio Bosnu i Hercegovinu.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Armija BiH koristila bojne otrove protiv Srba i Hrvata! Postano: 06 srp 2013, 08:52 |
|
|
A zato ste vi 'vakvi, zbog bojnijeh otrova.
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Armija BiH koristila bojne otrove protiv Srba i Hrvata! Postano: 06 srp 2013, 11:07 |
|
|
bezimeni12 je napisao/la: ManInBlack je napisao/la: ..... kada su na nas pucali iz obližnjeg hotela. Svi koji su tamo bili znaju da se nije pucalo iz Holliday-a. Potvrdio Cegar nedavno. Ja znam da je pucalo, da smo zalegli uz ivičnjak i da sam bio među masom koja je razbijala staklo na Hollidayu kako bi ušli unutra, također znam i koja je ekipa razbila ono debelo staklo na Duty Free Shopu, kako bi pokrali kazetofone i ostalo što je bilo u izlogu. Momak je poslije poginuo kao pripadnik TO.
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Armija BiH koristila bojne otrove protiv Srba i Hrvata! Postano: 06 srp 2013, 13:20 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: bezimeni12 je napisao/la: Svi koji su tamo bili znaju da se nije pucalo iz Holliday-a. Potvrdio Cegar nedavno. Ja znam da je pucalo, da smo zalegli uz ivičnjak i da sam bio među masom koja je razbijala staklo na Hollidayu kako bi ušli unutra, također znam i koja je ekipa razbila ono debelo staklo na Duty Free Shopu, kako bi pokrali kazetofone i ostalo što je bilo u izlogu. Momak je poslije poginuo kao pripadnik TO. Pucalo se jeste,ali ne sa Holliday-a. Stakla na Hollidayu jesu razbijena.
|
|
Vrh |
|
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Armija BiH koristila bojne otrove protiv Srba i Hrvata! Postano: 06 srp 2013, 13:30 |
|
|
Neki sarajevski Hrvati znaju istinu: Citat: Bivši zamjenik komandanta Specijalne jedinice MUP-a Republike BiH Zoran Čegar tvrdi da je predratni sarajevski kriminalac Juka Prazina u proljeće 1992. godine pucao na mitingaše pred Skupštinom BiH, za šta su kasnije optuženi Srbi. Vidi ko je jedini naoruzan ispred Skupstine tamo na tramvajskoj na Marindvoru za Ilidzu ,kod apoteke. Zaustavi na 4:55 i jos par sekundi:
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: Armija BiH koristila bojne otrove protiv Srba i Hrvata! Postano: 06 srp 2013, 13:39 |
|
|
To je samo jedan od događaja gdje je optužena suprotna strana,odnosno srpska, jer je to odgovaralo Zapada i USA. Markale su najbizarniji primjer igranja ljudskim osjećanjima i korišćenja tragedije da se optuže oni koji nisu krivci,ali.... ima li o tome uopšte smisla govoriti.
|
|
Vrh |
|
|
Melcher
|
Naslov: Re: Armija BiH koristila bojne otrove protiv Srba i Hrvata! Postano: 06 srp 2013, 14:05 |
|
Pridružen/a: 16 vel 2012, 15:37 Postovi: 952 Lokacija: AID Headquarters
|
Hehehe, opet svi drugi krivi samo Srbi nisu. LOL. Neke stvari se nikada ne mjenjaju...
_________________ Bismillah ir rahmani rahim, rabbi yessir, velatuassir, rabbi temim, bil hajr - Amin!
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: Armija BiH koristila bojne otrove protiv Srba i Hrvata! Postano: 06 srp 2013, 14:15 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
chat nick
|
Naslov: Re: Armija BiH koristila bojne otrove protiv Srba i Hrvata! Postano: 06 srp 2013, 14:34 |
|
|
SARAJEVO: 27 metara ispod deponije pronađena masovna grobnica Srba! Na gradskoj deponiji u Sarajevu pronađene su ljudske kosti, za koje se pretpostavlja da su posmrtni ostaci ubijenih Srba tokom rata u tom gradu Planeta, Subota, 6. jul, 2013. Autor: Agencija TANJUG,RTRS SARAJEVO - Na gradskoj deponiji u Sarajevu pronađene su ljudske kosti, za koje se pretpostavlja da su posmrtni ostaci ubijenih Srba tokom rata u tom gradu. Upućeni, kako se navodi, veruju da su ovde sahranjivani ubijeni građani Sarajeva srpske nacionalnosti koje je rat zatekao u gradu na Miljacki. Sarajevska gradska deponija grobnica je na desetine Srba ubijenih u Pofalićima, Buća Potoku, Velešićima, Alipašinu i drugim sarajevskim naseljima. Reč je o Srbima iz Sarajeva za čijim posmrtnim ostacima porodice uzaludno tragaju već dve decenije posle rata.Napominje se da je nerazjašnjeno pitanje ko je naredio ubistvo Srba i skrivanje zločina.Gradskom deponijom u ratu, kao i danas u miru, gazduju vlasti u Sarajevu. Na osnovu operativnih saznanja MUP RS i Kancelarije Instituta za nestale u Istočnom Sarajevu vršeno je probno kopanje i potvrdilo se da se na toj lokaciji nalazi masovna grobnica u koju su sahranjivani, ali i sa drugih lokacija prenošeni posmrtni ostatci ubijenih Srba. “Danas je nakon tona i tona kubika i smeća, došlo do potvrde da je informacija bila tačna i pronašli smo ljudske kosti na dubini od 27 metara. Operativne informacije su da na toj lokaciji treba očekivati nekoliko desetina žrtava i mislimo da je to i primarna i sekundarna grobnica", rekao je predsedavajući Kolegijuma direktora Institua za traženje nestalih lica u BiH. Prema njegovim rečima to je duži vremenski period bilo mesto gde su, da ne kažem sahranjivani, nego sakrivani tragovi zločina nad srpskim stanovništvom u Sarajevu.
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Armija BiH koristila bojne otrove protiv Srba i Hrvata! Postano: 06 srp 2013, 15:23 |
|
|
Melcher je napisao/la: Hehehe, opet svi drugi krivi samo Srbi nisu. LOL. Neke stvari se nikada ne mjenjaju... Tačno.
|
|
Vrh |
|
|
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: Armija BiH koristila bojne otrove protiv Srba i Hrvata! Postano: 06 srp 2013, 16:48 |
|
Pridružen/a: 18 kol 2009, 11:00 Postovi: 1708 Lokacija: ...................
|
seherzada je napisao/la: ManInBlack je napisao/la: Bio je tada ispravan potez, kompletno moje društvo srbi/srpkinje, muslimanke i hrvati, svi smo bili taj dan u Sarajevu. Mjesec i pol poslije srbi su otišli, godinu i pol poslije muslimani mi nisu više bili drugovi. Godinama poslije sam skontao kako smo naivno mogli izgubiti glavu, taj dan sam par sati proveo u skupštini Dok ste vi Hrvatici nosali Titine slike po skupstini, dotle smo mi Bosnjaci (moj tata i ekipa) vec nekoliko mjeseci nosili puske i cuvali grad.
A onda kad je pocelo, e onda je HVO o(d)branio Saraj'vo...
_________________ Cuius regio, eius religio
|
|
Vrh |
|
|
Melcher
|
Naslov: Re: Armija BiH koristila bojne otrove protiv Srba i Hrvata! Postano: 06 srp 2013, 17:28 |
|
|
_________________ Bismillah ir rahmani rahim, rabbi yessir, velatuassir, rabbi temim, bil hajr - Amin!
|
|
Vrh |
|
|
Melcher
|
Naslov: Re: Armija BiH koristila bojne otrove protiv Srba i Hrvata! Postano: 06 srp 2013, 17:33 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Armija BiH koristila bojne otrove protiv Srba i Hrvata! Postano: 06 srp 2013, 18:19 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Armija BiH koristila bojne otrove protiv Srba i Hrvata! Postano: 07 srp 2013, 22:19 |
|
|
BBC je napisao/la: I mi smo dali doprinos
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|