HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 sij 2025, 01:08.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 486 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Blaž Kraljević
PostPostano: 10 kol 2021, 23:05 

Kraljević je bio udbaš.
Em je otkucao Bugojance, uhitili su ga noć prije i misteriozno pustili dan poslije, em su ga u Australiji ptovalili, pa se selio.
Čovjek je tvrdio da je osvojio Trebinje, ali da se morao povući radi Tuđmanove izdaje, odnosno deala s Miloševićem.
Lik je aktivno naoružavao muslimane, bio Alijin general i spremao na rat s Tuđmanom.
Za ženu muslimanku mu nisam znao.

Paraga je isto bio udbaš.
Išao je u američki kongres (ili senat, ne sjećam se više), za vrijeme najžešćeg rata sa Srbima i optuživao Hrvatsku za sve i svašta.
Nakon rata je išao tužakati RH za progon Srba.
Čovjek koji za sebe tvrdi da je Ustaša =))
Istina bog, priča je i da su ga zatvorili u bivšoj jugi, radili mu svašta i da je onda pukao.
Iz zatvora ga je pustio Ćosić, a 94. je skoro s Manolićem i Mesićem osnovao HND, ime stranke je akronim od NDH.
Ustaša koji s udbašem Manolićem osniva stranku i ide kontra HR u svakoj prilici?

HOSovci (barem ovi u RH) su bili većinom ok, domoljubi.
Samo ovi su bili idioti i izdajice, jbg.

Vrh

PostPostano: 10 kol 2021, 23:13 

Ceha je napisao/la:
Kraljević je bio udbaš.

Paraga je isto bio udbaš

A moj prijatelj gospodin Dražen?

slika

Bojim se da ovo prenaglašeno U može biti samo skraćenica od Udba :D

Vrh

PostPostano: 10 kol 2021, 23:25 

HOSovcima svaka čast. Junački su na prvim crtama svuda branili Hrvatsku, ali Paraga i Kraljević su klasični veleizdajnici. Dal su neki strani agenti ili samo maloumni idioti nije ni bitno. Kraljevića je trebalo u startu likvidirat. Bolesnik je u trenutku pokušavanja genocida nad hrvatskim narodom pokušao izazvat međuhrvatski građanski rat. Paraga išo po Hagovima i gdje sve ne tužakat Hrvatsku za genocid nad Srbima, za agresiju na BiH i slične idiotarije.

Vrh

PostPostano: 10 kol 2021, 23:29 

Agathonikos je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Kraljević je bio udbaš.

Paraga je isto bio udbaš

slika

Gdje da ostavim broj računa da mi uplatite mojih 100 000

Vrh

PostPostano: 10 kol 2021, 23:35 

...na ovom plakatu je zarez iza 100 znači sto eura nije nešto eto ja se odričem u korist srbije te odštete...il će bit da se radi ipak o nepismenosti hoso-vi agitatora.. :zubati

Vrh

PostPostano: 10 kol 2021, 23:41 

Rika sv Vida je napisao/la:

Proslijedite ga mom Draženu, a on će proslijediti nama. Za ostalo ne garantujem.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2021, 00:39 

laganini je napisao/la:
...na ovom plakatu je zarez iza 100 znači sto eura nije nešto eto ja se odričem u korist srbije te odštete...il će bit da se radi ipak o nepismenosti hoso-vi agitatora.. :zubati

Iza zareza su stavili jednu nulu viška,pa ispada 100 000.
Da su stavili 2 nule iza zareza,onda bi bilo 100€.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2021, 05:51 

U Hrvatskoj zarez nikada ne znaci decimalnu tocku.

100.00 je sto

100,000 je sto tisuća.
10,000,000 je deset milijuna.
Zarez samo pomaze grupirati i brojati nule. Obično se koristi u računovodstvu.

12,377.46 kn je dvanaest tisuća tristo sedamdeset sedam cijelih četrdeset šest.

U Jugoslaviji se zarez koristio i kao decimalna tocka, možda i danas u Srbiji (ne znam).

Mislim da je motivacija promjene došla od prakse kod kompjutera.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 11 kol 2021, 06:07 

Robbie MO je napisao/la:

100.00 je sto

100,000 je sto tisuća.

U Jugoslaviji se zarez koristio i kao decimalna tocka, možda i danas u Srbiji (ne znam).

Ovo je doslovno potpuno pogrešno. Sve se u Hrvatskoj piše s decimalnim zarezom, od tečaja stranih valuta HNB-a i proračunskih stavki do cijena u Konzumu.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2021, 06:18 

U udžbenicima matematike i svoj literaturi STEM područja taj je zarez zabranjen.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 11 kol 2021, 06:26 

Robbie MO je napisao/la:
U udžbenicima matematike taj je zarez zabranjen.

I takva praksa se ne pojavljuje izvan matematike. Čak su i zadaci iz fizike na maturi s decimalnim zarezom. Malo blesavo, ali tako je.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2021, 07:28 

BBC je napisao/la:
Ovi ljudi su puknuti totalno. Luđi od muslimana.

Pa taj @Vuk s Drine i je Musliman 100%.
Sjećam se u komentarima se svađao čaršijskom retorikom protiv Čovića-Dodika gdje su ga prokazali da je Musliman, a on je rafalao protiv HercegBosne...
On je za NDH, ali nezavisnu Bosnu unutar nje :zubati

Njima su Hustaše korisne budale samo da im oslobađaju Bosnu do Drine i da Hrvate prikažu kao fašiste.... i bace koju dimnu Perecima kao mi smo za Vas jer smo protiv Srba i zlih Hercegovaca pa se nemojte "mješati u BiH tj FBIH kad majoriziramo" Bih Hrvate.

Nebi me čudilo da neki AIDovac vodi taj kanal....

Vrh

PostPostano: 11 kol 2021, 10:59 

pakovic je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

100.00 je sto

100,000 je sto tisuća.

Ovo je doslovno potpuno pogrešno. Sve se u Hrvatskoj piše s decimalnim zarezom, od tečaja stranih valuta HNB-a i proračunskih stavki do cijena u Konzumu.

Pidžinizacija pravopisa. Ne samo da usvajate engleski rječnik, već i način pisanja. U engleskom je obrnuto, točka razdvaja nule, a zarez decimale.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2021, 18:49 

Okanite se nula i zareza. Dodrinaši misle da ste neki fakultetski obrazovani UDB-aši.

Vrh

PostPostano: 11 kol 2021, 22:23 

Prolaznik je napisao/la:

Pidžinizacija pravopisa. Ne samo da usvajate engleski rječnik, već i način pisanja. U engleskom je obrnuto, točka razdvaja nule, a zarez decimale.

Opet naopako. Upravo se u engleskom decimale odvajaju točkom dok se u svim ostalim europskim jezicima, uključujući hrvatski, odvajaju zarezom.

Ne znam stvarno koji vam je vrag s ovim, možete otvoriti bilo koje novine, otići u bilo koju trgovinu i vidjet ćete kako se pišu decimalni brojevi u Hrvatskoj.

Vrh

PostPostano: 12 kol 2021, 00:51 

Znači kod vas naopako. Cijeli svijet jedno vi drugo. Zagorčavate bezveze život ljudima pravopisnim pravilima koji nemaju drugog smisla već da proizvode konfuziju.

Vrh

PostPostano: 12 kol 2021, 09:56 

weasel je napisao/la:
Pljuvanje po HOS-u na ovom forumu nema granica, kao da su svi do jednog 91. Imali sturmgewehr i ganjali četnike do Beograda.

Nisu vam bojovnici HOS-a krivi za nedaće Hrvata, za to je kriv isključivo Ilija Živković i njegova

Umobolna ideja o pravljenje islamske države umjesto da je prihvatio barem mir ako ne suradnju s Hrvatima.

HOS je u Hrvatskoj čist kao suza, išli su prvi tamo gdje je najteze, svi koji seru po njima i govore da su neka paravojna formacija zaboravljaju da su i ZNG po Ustavu tadašnje SFRJ ( u kojoj je Hrvatska 1991. Još uvijek formalno bila) paravojne i ilegalne jedinice.

HOS i ZNG su zajedno stopljeni u regularne snage hrvatske Države, Hrvatsku vojsku.

Druga stvar sto su se neki mini wanabee poglavnici inatili zbog ljubomore na Tuđmana. Svaki HoS-ovac protiv toga nije imao apsolutno ništa, njih je smetalo većinom to sto već postojeće postrojbe nisu prenesene pod HV i nastavile dalje nego su rasformirane a pojedinci razbacani po HV-u.

HOS u BiH je druga problematika, tamo je bio stvarno opći kaos ali ne može se reci da su te formacije odigrale negativnu ulogu.

Iz današnje perspektive kad se priča o njima i HVO općenito, kritizira se naivnost prema Musimanima.
Kad si u situaciji kao Hrvatska 91. I BiH 92. Nemaš tu šta filozofirati, jedan nadmoćan neprijatelj koji gazi, ti radiš sve sto možeš da ga se zaustavi pa i dijeliš oružje onima koji su zainteresirani za ratovanje s njima, a ne bi bilo pošteno prema Muslimanima kad bi se sada pravili da su svi do jednog
Zijevali doma. Bilo je i među njima puno voljnih ukrstit mačeve sa Srbima, neovisno o ludog Alije.

Važno je napomenuti da je prijesdlog Hrvatskog vodstva oko BiH bio da se uvede zajednički zapovjedni stožer za BiH i da Hrvati i Muslimani funkcioniraju u praksi kao jedna oružana sila. HVO bi slušao Muslimane gdje su oni većina i obrnuto. To vam je predložila vlast Franje Tuđmana.

U praksi bi to značilo da bi se 2/3 Hrvatskih vojnih snaga u BiH podčinili Muslimanima, a vi tu lupetate o Blažu kao izdajniku koji je eto htio Aliji isporučiti Hrvate.

Vas je sve sram priznati činjenicu da su svi do jednog Hrvata ranih 90-ih cvjećarili sve u 16.
Tako je bilo sto da se radi, nasa je velika bruka sto su nas Muslimani tako lako izigrali a Muslimanima ide na čast da su svog saveznika podlo izdali.

Druga stvar, kad čujem price o HOS-ovcima kao nekim udbinim igračima ili KOŠ-ovim spavačima samo dobijem napadaj smijeha. Naravno da je bilo provokatora koji su premrezili sve naše strukture, dan danas nam je država premrežena, ostatcima suradnika državne sigurnosti SFRJ, ali sama ideja HOS-a je nasa i za Hrvatsku korist.

Ako tako razgovaramo sto onda treba reci tek o HV-u ili HVo-u pogotovo. Pa HVo vam je sastavljen pola od bivših časnika jugo vojske, a hrpa njih je bila i u sigurnosnim strukturama bivše države.

Dakle s jedne strane imamo doslovno djecu ustaša iz Argentine, Australije, Njemačke a s druge strane djecu partizana koji su do jučer u SFRJ zajedno s ljudima protiv kojih sada ratuju hvatali svoju sadašnju braću po oružju diljem svijeta, ili su ih maltretirali u domovini i tjerali u bijeli svijet.

Ako je tko šurovao i radio za drugi stranu, a takvih je nažalost bilo, onda budite objektivni pa gledajte širu sliku.

I za kraj, naravno da je Blaž negativna osobnost , lik se ponašao kao da je 1941. Na terenu,
Umjesto paradiranja u crnim uniformama koje su dale šlag na srbijansku propagandnu tortu
Trebali su se vise pozabaviti događanjima na frontu.

Razlučiti stvari tribamo.

Ne hračkanje po HOS-u nego po ljudih koji su ga tada peljali i koji su se resili besedami i ikonografijom koja je još mednarodno nepriznatoj državi Hrvatskoj činila čuda poteškoć.

Bilo nam je biti ili ne biti, a oni kot da im je vrime stalo 1941-45.

Podpuna izočnost ćutka za stvarni trenutak.

Ča se tiče bojovnikov HOS-a nimam ča prigovoriti ... trpili smo skupa vsu muku va rovih od Vukovara do Dubrovnika.

Vrh

PostPostano: 12 kol 2021, 10:32 

Prolaznik je napisao/la:
Znači kod vas naopako. Cijeli svijet jedno vi drugo. Zagorčavate bezveze život ljudima pravopisnim pravilima koji nemaju drugog smisla već da proizvode konfuziju.

Izgleda da je opet problem razumijeti jednu rečenicu. Engleski koristi decimalnu točku, u svim ostalim europskim jezicima, uključujući hrvatski, koristi se decimalni zarez, i to je tako već nekoliko stoljeća.

Vrh

PostPostano: 12 kol 2021, 11:05 

pakovic je napisao/la:

Izgleda da je opet problem razumijeti jednu rečenicu. Engleski koristi decimalnu točku, u svim ostalim europskim jezicima, uključujući hrvatski, koristi se decimalni zarez, i to je tako već nekoliko stoljeća.

hrvasku koristi točku, zarez je odavno uklonjen

ažuriraj se

Vrh

PostPostano: 12 kol 2021, 11:08 

HHerceg je napisao/la:
ako padne Vukovar, treba pasti i predsjednik Franjo Tuđman.
Paraga
Dizao kaznene prijave sudu u Haagu.
Budala.

budala svakako, al ida je rušio državu, nije, a još manje HOS kao jedincie na terenu, oni su tu državu branili.

a paraga je svakako budala, isto ko i ovaj blaž. teži slučaj idiotizma.

dnas im je glanvi sljednik ovaj vrkljan čini mi se. teži debil

Vrh

PostPostano: 12 kol 2021, 11:19 

HOSovcima svaka čast. Junački su na prvim crtama svuda branili Hrvatsku, ali Paraga i Kraljević su klasični veleizdajnici. Dal su neki strani agenti ili samo maloumni idioti nije ni bitno. Kraljevića je trebalo u startu likvidirat. Bolesnik je u trenutku pokušavanja genocida nad hrvatskim narodom pokušao izazvat međuhrvatski građanski rat. Paraga išo po Hagovima i gdje sve ne tužakat Hrvatsku za genocid nad Srbima, za agresiju na BiH i slične idiotarije.

Pa e :palacgore1
izdajnicko vodstvo

Vrh

PostPostano: 12 kol 2021, 11:22 

Kakvo vodstvo takvi i članovi.

Vrh

PostPostano: 12 kol 2021, 11:23 

Agathonikos je napisao/la:

slika

Dolazi inflacija eura, kak je krenulo, čak će i Srbi ovo kroz par godina moć isplatit =))

Vrh

PostPostano: 12 kol 2021, 11:33 

Prolaznik je napisao/la:
Kakvo vodstvo takvi i članovi.

Članovi su bili ok, bar u rh.
Znam par ljudi kaj su bili u HOSu, uzeli puške i otišli na frontu.
Frulicu je itko od njih zna kakav je debil Paraga.
Nit ih je previše diralo.

Gle, koma je kaj su dosta često najglasnije Ustaše, udbaši.
Poratna hrvatska emigracija je bila poprilično infiltrirana udbom, oni koji su im smetali su često zavrsili pod zemljom, a tu je i bilo svega.

Vrh

PostPostano: 12 kol 2021, 12:00 

divizija je napisao/la:
pakovic je napisao/la:

hrvasku koristi točku, zarez je odavno uklonjen

ažuriraj se

Ovo je stvarno ko da uletiš u zonu sumraka. Evo recimo spiska poreznih dužnika. Aj mi objasnite koliko su ovi ljudi dužni ako je decimalni zarez ukinut. Šta ovi brojevi uopće znače.

https://duznici.porezna-uprava.hr/fo/svi/1.html

kako se čita ova tečajna lista hnb-a

https://www.hnb.hr/temeljne-funkcije/mo ... ajna-lista

tu nekakvi zarezi stoje, ja ne znam.

Šta ovaj naslov znači:

Rekorderi’ smo i u EU: 76,9 posto mladih u Hrvatskoj i dalje živi s roditeljima

kakvi su ovo brojevi?

Hrvatskoj će u okviru RRF-a biti raspoloživa bespovratna sredstva u okvirnom iznosu 6,3 milijardi eura, ili 47,5 milijardi kuna, i zajmovi u okvirnom iznosu 3,6 milijardi eura, ili 27,1 milijardi kuna što ju stavlja na vrh država članica EU po omjeru raspoloživih sredstava i BDP-a. Kada se ukupnom iznosu od 24,5 milijardi eura iz instrumenta „EU sljedeće generacije“ i nove financijske perspektive pridoda i apsorpcija dodatnih 5,3 milijarde eura iz prethodnog Višegodišnjeg financijskog okvira, koji se provodi do 2023.

ovo je sa stranica vlade rh

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 486 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: