HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 29 sij 2025, 02:15.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 79 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Broj protjeranih Hrvata od strane ABiH
PostPostano: 13 sij 2013, 11:38 

Lebowski je napisao/la:
danijel 88 je napisao/la:

Evo možda ce ti ova tablica pomoci bar to se tice poginulih, a što se tice protjeranih mislim da su tu naši najgore prošli (bar kad se gleda u postotcima stanovništva koje je protjerano)

Dakle, Srbi su ubili oko 4 tisuće Hrvata i 54 tisuće Muslimana, Hrvati oko 8200 Srba i 9 tisuća Muslimana, a Muslimani oko 17 tisuća srba i 3700 Hrvata (izgleda da naši u BiH nisu nikome ostali dužni, za jednog našega otišla su 2 neprijateljska vojnika). Po ovoj tablici Srbi su se baš ostamotili jer više od pola (54.14%) njihovih žrtvi su civili...

http://imageshack.us/photo/my-images/4/ ... 2480b.jpg/

Da li se zna odnos broja civila i vojnika. Nelogično mi da Hrvati ubiju 9000 Muslimana a Muslimani "samo" 3000 Hrvata uzevši u obzir da su Muslimani protjerivali, klali, palili.

Valjda znas da uvjek gine vise onih koji napadaju

Vrh

PostPostano: 13 sij 2013, 11:45 

Po toj logici Srbi su se uspješno odbranili od Muslimana :D

Ne znam bilo je ovdje svakakvih podataka, neki su spominjali hiljade mrtvih Hrvata u samo par sela, zbunjen sam.

Vrh

PostPostano: 13 sij 2013, 11:56 

Ne zajebaji. Jebe mi se za srbe i muslimane. Gdje god okrenes hrvati su se branili.

Vrh

PostPostano: 13 sij 2013, 13:17 

Neserem nego govorim iz iskustva..jeli nesto priko grane
odma je lopovi Hercegovci I Bosanci i jos jednom pogledaj sta pise cast izuzecima malo bolje prociri...koje vukojebine? bila nebila dragane moj zvono je zvonilo i za Tursko doba ali je utihnulo 93....
i opet zvoni....poslije njega zvoni u Rami Splitu...i kazem ti sta sam osjetio na svojoj kozi i to:
Belisce jedva sam zivu glavu izvuka ni kriv ni duzan sem sto sam i HB....e sad sviraj huuurcu kolko oces
moji su ovi iz kamenjara ipak drazi od onih ugojenih....

Vrh

PostPostano: 13 sij 2013, 15:43 

Lebowski je napisao/la:

Ne znam bilo je ovdje svakakvih podataka, neki su spominjali hiljade mrtvih Hrvata u samo par sela, zbunjen sam.

Ne trebas biti zbunjen.
Procentualno, (ne u apsolutnim brojevima) Muslimani su pobili najvise civila.
Posto Srbi i Hrvati nemaju intenzivne zrtve u medjusobnim okrsajima, moze se uzeti da su zrtve i Srba i Hrvata uglavnom od Muslimana.
Kad u to ukljucis i medjumuslimanski sukob, ocigledno je da nisu sve Muslimane pobili Srbi i Hrvati.
Kad brojeve ICTY-ja smanjis za Muslimane zrtve Hrvata i medjumuslimaskog sukoba, dobijes da su Muslimani od ukupnog broja pobili preko 33% civila, a VRS nesto ispod 33% civila.
Hrvati tu najbolje stoje.
Zakljucak, Muslimani najkrvolocniji, nisu mogli stici vojnike pa klali stare i nemocne u vecem procentu nego VRS.

Vrh

PostPostano: 13 sij 2013, 16:10 

Tulkas je napisao/la:
Gdje god okrenes hrvati su se branili.

Ne budi smiješan.

Vrh

PostPostano: 13 sij 2013, 16:12 

pucanj u noci je napisao/la:
odma je lopovi Hercegovci I Bosanci i jos jednom pogledaj sta pise cast izuzecima malo bolje prociri...koje vukojebine? bila nebila dragane moj zvono je zvonilo i za Tursko doba ali je utihnulo 93....
i opet zvoni....poslije njega zvoni u Rami Splitu...i kazem ti sta sam osjetio na svojoj kozi i to:
Belisce jedva sam zivu glavu izvuka ni kriv ni duzan sem sto sam i HB....e sad sviraj huuurcu kolko oces

Dovoljno si glup da ti nemam potrebu odgovoriti.

Vrh

PostPostano: 13 sij 2013, 16:27 

bezimeni12 je napisao/la:
Lebowski je napisao/la:

Ne trebas biti zbunjen.
Procentualno, (ne u apsolutnim brojevima) Muslimani su pobili najvise civila.
Posto Srbi i Hrvati nemaju intenzivne zrtve u medjusobnim okrsajima, moze se uzeti da su zrtve i Srba i Hrvata uglavnom od Muslimana.
Kad u to ukljucis i medjumuslimanski sukob, ocigledno je da nisu sve Muslimane pobili Srbi i Hrvati.
Kad brojeve ICTY-ja smanjis za Muslimane zrtve Hrvata i medjumuslimaskog sukoba, dobijes da su Muslimani od ukupnog broja pobili preko 33% civila, a VRS nesto ispod 33% civila.
Hrvati tu najbolje stoje.
Zakljucak, Muslimani najkrvolocniji, nisu mogli stici vojnike pa klali stare i nemocne u vecem procentu nego VRS.

Krivo, koliko god odbijao i kako god mjerio muslimani nisu bili krvolocniji od Srba. Vidi se na onoj tablici koju sam ja postavio koliko je koji narod ubio civila i tu se nema šta odbijati. Jasno se vidi da je više od pola srpskih žrtava bili civili, a kod muslimana i nas je taj broj puuno manji. Inace ICTY-ove brojke nisu tocne.

Vrh

PostPostano: 13 sij 2013, 16:42 

budimo realni je napisao/la:
Tulkas je napisao/la:
Gdje god okrenes hrvati su se branili.

Ne budi smiješan.

Sta sad ti seres.. Gdje su Hrvati napadali i htjeli na tudje u BiH?? Ne racunam kasnije akcije za potpuno oslobodjenje od tiranije.. Ajde bojovnice ti si jedini koji si ratovao pa "realno" objasni nama koji nemamo pojma sta je to rat

Vrh

PostPostano: 13 sij 2013, 17:04 

Krivo, koliko god odbijao i kako god mjerio muslimani nisu bili krvolocniji od Srba. Vidi se na onoj tablici koju sam ja postavio koliko je koji narod ubio civila i tu se nema šta odbijati. Jasno se vidi da je više od pola srpskih žrtava bili civili, a kod muslimana i nas je taj broj puuno manji. Inace ICTY-ove brojke nisu tocne.

Cije su brojke tocne?Koji je tvoj izvor?
ICTY-jeve zaista nisu, ukljucena je Srebrenica sa 8000, sto nije ni blizu istine, a narocito da su sve civili, ali ICTY je najblizi istini i tacniji od svih ostalih izvora.

Vrh

PostPostano: 13 sij 2013, 19:51 

Tulkas je napisao/la:
Ne budi smiješan.

Sta sad ti seres.. Gdje su Hrvati napadali i htjeli na tudje u BiH?

Gdje smo god morali, da bi osigurali svoje trenutne i buduće vojne i geopolitčke pozicije.

Vidi, poprilično si naivan ako misliš da je sve crno ili bijelo i da su jedni uvijek u pravu, a drugi u krivu.
Ja ne mogu na forumu pisati istinu i reći ti gdje i kako, bar ne još, možda je i ovo što sad pišem previše. Neki moji suborci, časnici, u Hagu su bili svjedoci obrane Praljku, ta svjedočenja su unaprijed pripremljena i dogovorena, međutim, ona u većini nemaju veze sa istinom i činjenicama, kada je riječ o najmanje tri grada (to je ono što ja znam i u što sam izravno involviran). Dakle, da bi saznao istinu morat ćeš još malo pričekati, jer mi ne pada napamet proturiječiti tim svjedočenjima dok se sva suđenja potpuno ne okončaju.
A tada, ukoliko budem imao volje i želje da pišem o tim događajima, možda budeš šokiran kada saznaš, kako su se sukobi izazivali, kako se priprema kulisa za sukob, kako se ubacuje ljudstvo na neko područle gdje se sukob želi isprovocirati itd.

Vrh

PostPostano: 13 sij 2013, 20:23 

Budimo realni, budimo realni da si ovime sve rekao iako nisi rekao ništa. :D

Vrh

PostPostano: 13 sij 2013, 20:56 

Realni sta tu muljas. Nismo djeca. Ko je napadao jajce recimo. Kupres orasje derventu bla bla. Ko je udarao po vukovaru osijeku dubrovniku brodu Sta tu vrdas koji *** o svjedocima suborcima. Ja Sam zasigurno osoba koja najmanje voli pisat o ratu. Nisam dobar nije mi preporucljivo isuvise o tome razmisljat. Ali ovakve puzdarije nemogu tript Kome smo mi bombardirali gradove.

Vrh

PostPostano: 13 sij 2013, 20:57 

Eh bio nebio izgleda da si ti malo naostren vjerojatno te babuka naucio cim ti malo kvakas
sem ove tvoje tabelice samo za canifu vride....a sta to ti jadan branis Muslimane i njihove zlocine umanjujes...SB neka se stave na vagu Srbi a druga strana Muslimani
ma ti si izgleda vidio rat pod nenim dimijama...poz odozgo :smajl037 :smajl037

Vrh

PostPostano: 13 sij 2013, 21:51 

Eh bio nebio izgleda da si ti malo naostren vjerojatno te babuka naucio cim ti malo kvakas
sem ove tvoje tabelice samo za canifu vride....a sta to ti jadan branis Muslimane i njihove zlocine umanjujes...SB neka se stave na vagu Srbi a druga strana Muslimani
ma ti si izgleda vidio rat pod nenim dimijama...poz odozgo :smajl037 :smajl037

Kojim ti jezikom govoriš? Jel bi htio ubuduce svoje komentare pisati na hrvatskom da ti mogu odgovoriti jer ovaj jezik kojim pišeš ne razumijem. Nije ni cudo da si dobio batine u Beliscu kad si tako pametan.
Ne branim nikoga, nego samo realno pišem. Iskreno boli me ku..c i za muslimane i za srbe. Što se mene tice mogli su se i više porokati, ali ne mogu dozvoliti da se tu širi necija propaganda jer zna se tko je šta cinio i nema smisla da se sad sve izokrece.
Inace kad vec spominješ dimije, da mi to ne nudiš nekoga od ženskih clanova svoje obitelji? Pozdrav :evotigana

Vrh

PostPostano: 13 sij 2013, 21:58 

bezimeni12 je napisao/la:

Cije su brojke tocne?Koji je tvoj izvor?
ICTY-jeve zaista nisu, ukljucena je Srebrenica sa 8000, sto nije ni blizu istine, a narocito da su sve civili, ali ICTY je najblizi istini i tacniji od svih ostalih izvora.

Meni ipak ovi podatci djeluju tocnije od podataka ICTY-a.
U Bosni i Hercegovini je prema informacijama Istrazivacko dokumentacionog centra poginulo 97.207 ljudi, od toga:

97.207 ljudi od toga
Bosnjaci 64.036 65.88%
Srbi 24.905 25.62%
Hrvati 7.788 8%
ostali 478 0.5%

Civili
Bosnjaci 33.070 (83.33%) od HVO-a oko 3000 od srpske vojske 30.000

Srbi 4.057 (10.27%) od HVO-a oko 750 od ARBiH 3.300

Hrvati 2.163 (5.45%) odARBiH oko 750 od srpske vojske 1.400

Vojnici
Bosnjaci 30.966-u borbi sa Hrvatima oko 6.000 , od Srba oko 24.000

Srbi 20.830 u borbi sa Hrvatima oko 7.500 , u borbi sa Bosnjacima 13.300

Hrvati 5.625 91.5% u postrojbama HVO-a 7.7% u ABiH,u borbi sa Bosnjacima oko 3000 , u borbi sa Srbima oko 2600

Regije Bosnjaci
Drina 23.741 37.7% od toga civili 16.708
Una 10.187 16.7% od toga civili 5.943
C.Bosna 6.815 11% od toga civili 1.430
Vrbas 3541 od toga civili 1345
Hercegovina 3.541 5.7% od toga civili 1.691
Posavina 6.299 10% od toga civili 1.682
Sarajevo 9.733 15% od toga civili 5943

Regije Hrvati
Drina 50
Una 382
C.Bosna 2.544
Vrbas 932
Neretva 1.415
Posavina 1.707
Sarajevo 749

ubijene Zene
Bosnjaci 7.277
Srbi 1.573
Hrvati 772

Djeca (do 13 godina)
Bosnjaci 1549
Srbi 114
Hrvati 93

Maloljetnici (do 18)
Bosnjaci 2.961
Srbi 218
Hrvati 172

Srbi su ubili 31.400 civila (30.000 Bosnjaka 1.400 Hrvata)
Sveukupno su ubili
4.000 Hrvata
54.000 Bosnjaka
58.000 ljudi

Bosnjaci ubili 4.000 civila ( 3.300 Srba 750 Hrvata)
Sveukupno su ubili
Srba 17.500
Hrvata 3750
Ukupno 21.250 ljudi

Hrvati ubili 3.750 civila (3000 Bosnjaka 750 Srba)

Sveukupno su bili

8250 Srba
9000 Bosnjaka
Ukupno 17.750 ljudi

Podaci se vode po točnim dokumentima sa imenima i prezimenima, mjestom i datumom rođenja i izvatkom iz matične knjige.

Vrh

PostPostano: 13 sij 2013, 22:06 

Tulkas je napisao/la:
Realni sta tu muljas. Nismo djeca. Ko je napadao jajce recimo. Kupres orasje derventu bla bla. Ko je udarao po vukovaru osijeku dubrovniku brodu Sta tu vrdas koji *** o svjedocima suborcima. Ja Sam zasigurno osoba koja najmanje voli pisat o ratu. Nisam dobar nije mi preporucljivo isuvise o tome razmisljat. Ali ovakve puzdarije nemogu tript Kome smo mi bombardirali gradove.

Vidi, ovdje je prvenstveno riječ o sukobu sa muslimanima, ali kad si se dotakao Kupresa i Dervente, eto, baš tu smo mi prvo nagazili Srbe, kao i u B. Brodu, pa oni nas, pa opet mi njih u Kupresu i tako to ide, uostalom, zašto misliš da Hrvati u BiH polažu veće pravo na Kupres, Derventu ili Brod nego Srbi u BiH? Kad je rat, onda tu nema ovo, ono, već ko koga prije zajebe i naguzi, ili misliš da smo mi cjelo vrijeme bili pošteni i naivni debili!? Izgledaju li ti Roso, Filipović, Glasnovići, Andabak, Šiljeg, Skender Tuta, Šušak, Tuđman i ostali kao neki naivni debili? Npr. u Prozoru, muslimani nisu ni znali što ih je snašlo, dok su shvatili što se dešava, već je bilo gotovo, u Uskoplju je trebalo biti isto, ali smo malo zakilavili, malo smo otegli i muslimani su se uspjeli nekako konsolidovati i izvući, možda ni oni nisu svjesni, ali tu su i Bugojno obranili. Ti misli kako oćeš i vjeruj u šta oćeš, mene nije briga, to je tvoje pravo.

Vrh

PostPostano: 13 sij 2013, 22:29 

Popis će sve lijepo pokazati. Koliko su muslimani etnički očistili svoje krajeve. Mislim da će pokazati da su to gore odradili nego Srbi.

Vrh

PostPostano: 13 sij 2013, 22:47 

Vidi, ovdje je prvenstveno riječ o sukobu sa muslimanima, ali kad si se dotakao Kupresa i Dervente, eto, baš tu smo mi prvo nagazili Srbe, kao i u B. Brodu, pa oni nas, pa opet mi njih u Kupresu i tako to ide, uostalom, zašto misliš da Hrvati u BiH polažu veće pravo na Kupres, Derventu ili Brod nego Srbi u BiH? Kad je rat, onda tu nema ovo, ono, već ko koga prije zajebe i naguzi, ili misliš da smo mi cjelo vrijeme bili pošteni i naivni debili!? Izgledaju li ti Roso, Filipović, Glasnovići, Andabak, Šiljeg, Skender Tuta, Šušak, Tuđman i ostali kao neki naivni debili? Npr. u Prozoru, muslimani nisu ni znali što ih je snašlo, dok su shvatili što se dešava, već je bilo gotovo, u Uskoplju je trebalo biti isto, ali smo malo zakilavili, malo smo otegli i muslimani su se uspjeli nekako konsolidovati i izvući, možda ni oni nisu svjesni, ali tu su i Bugojno obranili. Ti misli kako oćeš i vjeruj u šta oćeš, mene nije briga, to je tvoje pravo.

Ima li sta novo? To sve vec znamo.

Vrh

PostPostano: 13 sij 2013, 23:15 

Vidim realni dohvatio si se odmah bosne à namjerno ili ne preskaces rat u HR i sve sto su srbi ucinili. Ili mislis da nisu. U HR su rokali sta su stigli i Sad ili se pravis naivan ili glup , mislis da smo u bih trebali spustit gace i cekat da nas pregaze. Za derventu ne govori jer znam sta se desavalo. Pa Jos 91. Djelili su srbima oruzje od prnjavora do dervente. Vojarna puna rezervista cetnika JNA na njihovoj strani. Kako te nije sramota takve gluposti pisati i hranit ove retarde koji su uvjereni da smo mi prackama izazivali i napadali avione i tenkove

Vrh

PostPostano: 13 sij 2013, 23:20 

Tulkas je napisao/la:
Vidim realni dohvatio si se odmah bosne à namjerno ili ne preskaces rat u HR i sve sto su srbi ucinili. Ili mislis da nisu. U HR su rokali sta su stigli i Sad ili se pravis naivan ili glup , mislis da smo u bih trebali spustit gace i cekat da nas pregaze. Za derventu ne govori jer znam sta se desavalo. Pa Jos 91. Djelili su srbima oruzje od prnjavora do dervente. Vojarna puna rezervista cetnika JNA na njihovoj strani. Kako te nije sramota takve gluposti pisati i hranit ove retarde koji su uvjereni da smo mi prackama izazivali i napadali avione i tenkove

To stoji. A u vecim preduzecima (poput Glinice u Zvorniku) su srpski uposlenici isli na kojkakve vjezbe jos 1991. godine.

Vrh

PostPostano: 13 sij 2013, 23:27 

Tulkas je napisao/la:
uvjereni da smo mi prackama izazivali i napadali avione i tenkove

Izgleda da si ti jedini uvjeren kako smo mi imali samo praćke. Čovječe kontradiktoran si, ne znaš ni sam što pišeš.

Vrh

PostPostano: 13 sij 2013, 23:32 

Halo djecak. To se tako kaze s obzirom na ogromnu razliku u naoruzanju. I da smatram da smo u pocetku rata u bosni bili daleko inferiorniji u odnosu na srbe. Neznam gdje i u kojoj si vojsci bio i na kojoj planeti ako mislis da si imao vise od srba

Vrh

PostPostano: 14 sij 2013, 00:22 

Dobro, ovo će zvučati malo morbidno, no svejedno:

* nisam znao da smo mi Hrvati bili tako uspješni u ratovanju i ubijanju
protivnika. Nekako mi je drago- iako bi, ljudski gledano, trebalo biti žao i tih vojnika, no štaš..

* no ono što mi nije drago- a vjerujem da su ovi zadnji podatci istiniti-
da smo pobili civila Bošnjaka toliko. To je skoro egal. Ja sam mislio da
su oni nas pobili negdje 3-4 puta više, a ono skoro izjednačeno.

Morbidno jest, ali kad je već tema ...

Uh..sada vidim da je HVO ubio "previše" Bošnjaka i "premalo" Srba....
Bil' se to dalo ispraviti ?

Šala mala, crnjak :zubati

Vrh

PostPostano: 14 sij 2013, 06:14 

Pobili glupo je reci,oni su letili ka muve bez glave,a ako se izjednacilo
to je sto su oni civile rado odradjivali.Kao i sa zarobljenicima mi njima
janjicare oni nama civile sa jednom nogom u grobu...a ovaj Danijel je bas neki zeljan
da bi sa sokicom ok imam jedino babu jos onako kao sto ste i navikli kako te Halija naucio heebote on

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 79 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 22 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: