HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 sij 2025, 10:36.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 3386 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 136  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Hrvatsko-Muslimanski sukob
PostPostano: 18 sij 2021, 00:22 

PCM je napisao/la:
SA71000 je napisao/la:
Da vam cetnici nisu pomagali jos bi gore prosli.Lijecili ste ranjenike u cetnickim bolnicama i u Kiseljaku okretali raznjeve sa cetnicima sa Ilidze i jedni drugima isli na svadbe.FUJ!Sta bi na to rekli branioci Vukovara?

Šta bi rekli "branioci" Srebrenice na činjenicu da ste nakon što ih je 8000 zijanilo glavu u par dana, tu istu Srebrenicu ostavili u Republici Srpskoj i još sve to potpisali crno na bijelo. I lijepo svake godine u Potočare u Srbiju sa zelenim cvjeticem na reveru. :dragobojic

Srebrenica je pala nismo je ostavili.Jedno nema veze sa drugim.Je li mislis da su branioci Vukovara odusevljeni sa vasom saradnjom sa cetnicima?Saradjvali ste cetnicima a onda zapjevali Juru i Bobana.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2021, 00:30 

SA71000 je napisao/la:
PCM je napisao/la:

Šta bi rekli "branioci" Srebrenice na činjenicu da ste nakon što ih je 8000 zijanilo glavu u par dana, tu istu Srebrenicu ostavili u Republici Srpskoj i još sve to potpisali crno na bijelo. I lijepo svake godine u Potočare u Srbiju sa zelenim cvjeticem na reveru. :dragobojic

Srebrenica je pala nismo je ostavili.Jedno nema veze sa drugim.Je li mislis da su branioci Vukovara odusevljeni sa vasom saradnjom sa cetnicima?Saradjvali ste cetnicima a onda zapjevali Juru i Bobana.

Analni, smiri doživljaj, nisi na forumu-hr, gdje te štiti onaj komunista...

Vrh

PostPostano: 18 sij 2021, 00:31 

SA71000 je napisao/la:

Ne sekiraj se ti za naše branitelje koji su Vukovar branili od Izeta Nanića i sličnih.
Rađe se brini da šta je tzv Armija BiH radila po hrvatskim selima dok su Sarajevo i Bihać bili u obruču granatirani svakodnevno

Vrh

PostPostano: 18 sij 2021, 00:37 

Mar-kan je napisao/la:
SA71000 je napisao/la:

Postujem Paragu i HOS oni su prave ustase.Vi niste nikave ustase,ne znam koje ustase saradjuju sa cetnicima a onda zapjevaju Juru i Bobana.Vise mi zalimo Blaza Kraljevica nego vi.Ne valja vam on ni Stipe Mesic a valja vam Tudjman koji vas je gurnuo u rat. Zivio sam u Zagrebu 9 mjeseci i znam da su hercegovci "dobrodosli" u Zagreb kao sto su sandzaklije "dobrodosle" u Sarajevo niko vas tamo ne voli.S obzirom da sam gradsko dijete brzo sam se privikao,dok ovi sto dolaze iz raznih kamenjra tesko se navikavaju,izvrcu noge na asfaltu nenavikli su na zivot u gradu.Najgore je kada papak dodje u grad.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2021, 00:38 

Rika sv Vida je napisao/la:
SA71000 je napisao/la:

Ne sekiraj se ti za naše branitelje koji su Vukovar branili od Izeta Nanića i sličnih.
Rađe se brini da šta je tzv Armija BiH radila po hrvatskim selima dok su Sarajevo i Bihać bili u obruču granatirani svakodnevno

Armija BiH je radila isto ono sto je HVO radio po Muslimanskim selima.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2021, 00:40 

SA71000 je napisao/la:

UZP?

Vrh

PostPostano: 18 sij 2021, 00:43 

SA71000 je napisao/la:
Vise mi zalimo Blaza Kraljevica nego vi.

Jest i Komšića ćete više žalit nego mi kad preseli u Dženet :neznam

Vrh

PostPostano: 18 sij 2021, 00:45 

SA71000 je napisao/la:
Vise mi zalimo Blaza Kraljevica nego vi.

Komsic je dobitnik zlatnog ljiljana.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2021, 01:06 

SA71000 je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Postujem Paragu i HOS oni su prave ustase.Vi niste nikave ustase,ne znam koje ustase saradjuju sa cetnicima a onda zapjevaju Juru i Bobana.Vise mi zalimo Blaza Kraljevica nego vi.Ne valja vam on ni Stipe Mesic a valja vam Tudjman koji vas je gurnuo u rat. Zivio sam u Zagrebu 9 mjeseci i znam da su hercegovci "dobrodosli" u Zagreb kao sto su sandzaklije "dobrodosle" u Sarajevo niko vas tamo ne voli.S obzirom da sam gradsko dijete brzo sam se privikao,dok ovi sto dolaze iz raznih kamenjra tesko se navikavaju,izvrcu noge na asfaltu nenavikli su na zivot u gradu.Najgore je kada papak dodje u grad.

:palacgore1

Vrh

PostPostano: 18 sij 2021, 01:09 

Ceha je napisao/la:
Naša poanta je bila da nismo jbg htjeli ratovati sa zelenima, jer su nam Srbi bili primarni problem.
Malo prije Washingtonskog je Tuđman spreman na intervenciju, zato ste i potpisali kapitulaciju.

Istina. Hrvatska je već bila pod tihin sankcijama, UN nije proglasia zaštićene zone za Hrvate, nego samo za Muslimane, čime se pristrano postavia.
Pa kad su već stalno trubili o "nazočnosti hrvatske vojske" koje nije bilo, onda se virojatno Tuđman doista odlučia intervenirat. Pa je Silajdžić sta nabrajat sve postojeće i nepostojeće hrvatske vojne postrojbe da su ušle u BiH. Jbg, finia je kurbin pir. Dobro su se uspaničarili. Lako je bilo gničit malobrojni HVO koji je bia organiziran i opremljen ka milicija, a ne ka vojska. Sad ih je čeka boj s odmornon pravon organiziranon vojskon koja je imala svoju logistiku, koja nije bila odsičena ka hrvatske enklave u BiH. Zalihe hrane, goriva, municije su nestajale, deviza je bilo sve manje, unproforci hoćedu novac na ruke. Hrvatska bi zatvorila distribucijskih kanala iz RH u džamahiriju na goli humanitarni dotok što bi značilo dodatno stizat već prikostegnuti remena. Pritnja da će RH poslat muslićke izbiglice na Zapad bia je dodatni pritisak. Nije to više bilo "na sigurnon su, u hrvatskim hotelima", nego u nepoznato na Zapadu di ih smistidu u nike barake u pripizdini i tko zna di ćedu in na Zapadu odvest dicu i žene.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2021, 01:25 

SA71000 je napisao/la:

Riko sv. Vida, a muslićki zapovidnici koji su "branili Zadar od ustaša", uhodili HDZ-ovce koji su nabavljali oružje i sastavljali liste "neprijateljskih elemenata"...

SA71000, izbroji koliko je bilo muslićkih "izoliranih incidenata" nad Hrvatima, a koliko s hrvatske strane nad Muslimanima. Koliko je bilo zarobljeničkih logora za civile? Ne zaboravi i onaj di su junačine iz ABIH smistili HVO iz Sarajeva. Ne, hoteli A kategorije u Hrvatskoj na moru di su smistili muslićke izbiglice ne računa se u zarobljeničke logore.

Evo ti malo pomoći s "izoliranin incidentima":

Doljani, Križančevo selo, Buhine kuće, Sušanj, Grm, Miletići , Čukle, Krpeljići, Vitez, Kraljeva Sutiska, Drenovik, Slapnica, Busovačke staje, Gusti Grab, Bugojno, Ljubunci, Žepče kod Kiseljaka, Vareš, Kopijari, Grabovica, Maljine (Bikoši), Dusina, Hudutsko, Bilivode, Lužani, Orlište, Trusina, Vrbanja, Vrbica, Vrci, Zabilje, Žitače... s vrhuncem "junaštva" kad su u Fojnici pripadnici tzv ABIH priklali dvojicu fratara. Ubojice je posli pomilova muslićki državni vrh.

Na drugoj strani imaš Ahmiće, Stupni Dol, Mokronoge, Vrbanja.

Vidi se odmah tko je šta bia planira.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2021, 01:42 

Bobovac je napisao/la:
SA71000 je napisao/la:
Znam da ima mnogo mrznje nakon svega sto je bilo ali razmislite malo.Dok oruzije dolazi iz Hrvatske zar bi Muslimani odlucili da napadnu Hrvate i ratuju na dva fronta a oruzije ce dolaziti sa Marsa.Imali tu ikakve logike?Zasto bi Stipe Mesic lagao kada govori isto ono sto mi govorimo,sta bi time dobio?Zar su dogovori iz Karadjordjeva i kasnije Graca ismisljotina?Blaz Kraljevic je ubijen zato sto je zelio da se Hrvati i Muslimani bore zajedno to je svima poznato.Nevjerovatno koliko vam je mozak ispran sa propagandom.

A što mi imamo misliti kada smo se svojim očima i na vlastitoj uvjerili tko je koga napao?

To su one Hitlerove fore - zašto bi mi napali Poljsku kad će onda cijeli svijet biti protiv nas.

Ta tvoja spika može proći kod nekog Šveđana ili Belgijanca, ali kod ljudi koji su za vrijeme rata bili na terenui koji su sa nekog mjesta gledali svojim očima kako se prikupljaju muslimanske snage da napadnu - ne baš.

Znači istina glasi - muslimani su napali Hrvate. I kaže lik da nema logike u tom napadu a svi vidimo da logike ima. Logika se sastoji u tomu da su očistili niz općina od Hrvata te su tako povećali svoj životni prostor i poboljšali svoj geostrateški položaj u ratu.

Muslimani su uspivali napridovat u početku jer su uhvatili Hrvate nespremne, jer su ovi bili na crtama prima Srbima. Da su Hrvati očekivali napad od Muslimana, ne bi in se dogodilo stalno uzmicanje, a u gradovima di su Hrvati i Muslimani bili podjednako brojen. Pa čak i da je bilo 66% Muslimana:33% Hrvata ne bi to bilo dovoljno za uspit u napadu, jer napadu za uspit mora bit odnos snaga bar 3:1. Uspit će samo ako je čimbenik iznenađenja i vanjska pomoć, poput unproforove.

Da su Hrvati prvi napali, prvi i organizirano, pripremano, ka' šta su Muslimani napravili, budi siguran da bi ti HVO bia drža Mostar, Fojnicu, Bugojno, vrlo virojatno i Travnik (ili baren dil ka u Uskoplju), Uskoplje bi sasvim držali Hrvati i dil zeničke općine. Da je HV bila onako umišana u BiH ka šta trubidu Muslimani, onda bi ti i ABIH držala samo uži grad Zenicu. Da je Hrvatska bila u dogovoru sa Republikon Srpskon, onda bi granate padale po istočnon Mostaru a ne po zapadnon, VRS bi gađala musliće u Travniku i Bugojnu. Stup, Otes, Osi(je)k kod Sarajeva bi bili posebna općina, možda čak pod protektoraton VRS - a nije, nego su Hrvate smlavili i VRS i ABIH. Jablanica i Konjic bi bili pod HVO i VRS, a nisu. Kakanj i Vareš bidu opstali; da su namiravali naudit muslićima, ne bidu pustili njihove izbiglice i dezertere u svoju općinu.

Državno i vojno vodstvo Muslimana činili su muslimanski Srbi i muslimanski Srbogorci, bilo oni šta su za srpskih ustanaka i širenja Kneževine Srbije i Kneževine Crne Gore, izbigli u BiH, ili oni iz Raške, tzv. Sandžaka. Njima su Hrvati nešto neprirodno. Njima je prirodna sveza sa Srbima. Postoji svist o srpskon podritlu, znadu točno iz kojega su srpskog ili srbogorskog plemena. Oni su u glavi i dalje branili Jugoslaviju od "zločestih Hrvata".

K:M je napisao/la:
Sukob H i m je bio neizbežan zbog izmešanog puka i kompresovanja VRS koja je tada držala preko 70% BiH.

Uopće ni moralo tako bit. Da je, onda bi izbiglice napale domaće Hrvate u primorskin i otočkin gradovima di su bili po hotelima, i di su domaći bili istog broja ili čak u manjini.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2021, 01:45 

SA71000 je napisao/la:
PCM je napisao/la:

Vukovar je danas dečetnikiziran i vijori se Hrvatska zastava, a ti mujo u Srebrenici gledaš već 25 godina Srbe kako plešu kolo, ostavio im Alija grad u Amanet.

Prodali ste vi to itekako, samo se pravite ludi...

A vaše takije o Vukovaru ne pale kod nas, branitelj je branitelj borio se protiv četnika ili harmijaša.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 18 sij 2021, 13:01 

Otkud Vukovar na ovoj temi ?

Vrh

PostPostano: 18 sij 2021, 20:01 

Muslimani su izgubili taj rat, sama cinjenica da nisu uspjeli osvojiti opkoljene hrvatske neklave, i da danas Hrvat ima vlast u Vitezu, Zepcu, Kiseljaku, KResevu itd. za muslimansku politiku je porazna.

Nemaju kompaktnu teritorijalnu cjelinu koju su tim ratom htjeli ostvariti, napraviti Bugojno ili Kakanj na cijelom prostoru Sredisnje Bosne i Sjeverne Hercegovine, sa krajnjim ciljem osvajanja Mostara, Stoca i Neuma.

Da su imali ikakvu inicijativu, i nadu da ce pobijediti, ne bi pristali na W sporazum. Hrvati nisu trebali pristati, ali Tudjman je pristao. Bili smo u inicijativi, muslimanska vojska iznurena i nesposobna zakljuciti posao, spojili bi se sa lepenickom i lasvanskom dolinom vec u proljece `94.

Da su planirali osvojiti lasvansku dolinu svjedoci i otvaranje sampanjaca u Zenici svaki put kad krene ofenziva iz Merdana na Busovacu, i svaki put Kordic i odlicna busovacka brigada HVO im pokvari slavlje. O atacima na Vitez da ne govorim, Vitezit im je trebao kao pustinji voda. Ali sve uzalud, Hrvati su se obranili.

Zato i jesu ovako histericni zadnjih 25 godina, smetaju im Hrvati vise nego Srbi, Srbi su bili jaci i nisu gajili ozbiljne nade da ce ih pobijediti ali Hrvate su mislili poraziti lako. Zajebali su se.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2021, 20:51 

Svaka njihova teza o nehtijenju osvajanja Lašvanske doline pada kada se uzme u obzir jačina napada, žrtve i prometna komunikacija Zenice i Sarajeva. O Hercegovini mi je smiješno i pričat pogotovo ne želim pričat o tome sa ****** kopiletom

Vrh

PostPostano: 18 sij 2021, 21:01 

SA71000 je napisao/la:

Komsic je dobitnik zlatnog ljiljana.

..komsic od hrvatskog ima jedino metak od HVO-a..

Vrh

PostPostano: 18 sij 2021, 23:39 

Na Konjic su jurisali muslimanski borci dovedeni sa Igmana i Bjelasnice a prognanici iz Foce.

Na Vitez i Travnik kao udarna snaga jurisale su 17. i 27. krajiska brigada muslimanske vojske, svi prognanici iz bosanske krajine odnosno Prijedor, Kljuc, Sanski Most, Gradiska, Banjaluka itd.

Na Vares su napadali prognanici iz Zvornika, uz sve ostale muslimanske postrojbe.

U Konjic je Alija poslao Safeta Cibu kao nametnutog politickog delegata odnosno "predsjednika ratnih opcina Konjic, Jablanica i Prozor", Rusmir Hadzihuseinovic je smijenjen jer nije bio za rat sa Hrvatima. Safet Cibo sandzaklija iz Sarajeva.
Za komandanta Prozorskog bataljona doveden Enver Buza, sandzaklija iz Sarajeva. Na teren Konjica i Mostara dovedeni zlocinci Zulfikara Alispage i Ramiza Delalica Cele, sandzaklije iz Sarajeva.
Na Lasvansku dolinu poslani specijalci MUPa iz Sarajeva, direktno sudjelovali u napadu na Santice i Buhine kuce. Sarajevo opkoljeno, a oni specijalnu postrojbu salju na Vitez.

Da, nisu imali namjeru poraziti Hrvate i osvojiti prostore.

Vrh

PostPostano: 19 sij 2021, 00:38 

Glavni teritorijalni muzlim tramperi .

slika

slika

Vrh

PostPostano: 19 sij 2021, 15:11 

Za forumske matematicare,

Ako je muslimanska armija u BiH bila 8 puta brojnija od hrvatske vojske (HVO) u BiH, i ako je za "agresiju" tj napadacku vojnu operaciju potrebno imati minimalno deset puta vise vojske u nadiranju od one koja se brani, i ako uzmemo kako muslimani hrvate u BiH optuzuju za agresiju, koliko je onda puta pripadnik HVO-a u tom sukobu bio sposobniji od muslimanskog?

Vrh

PostPostano: 20 sij 2021, 03:13 

DrMag je napisao/la:
Za forumske matematicare,

Ako je muslimanska armija u BiH bila 8 puta brojnija od hrvatske vojske (HVO) u BiH, i ako je za "agresiju" tj napadacku vojnu operaciju potrebno imati minimalno deset puta vise vojske u nadiranju od one koja se brani, i ako uzmemo kako muslimani hrvate u BiH optuzuju za agresiju, koliko je onda puta pripadnik HVO-a u tom sukobu bio sposobniji od muslimanskog?

Potribna mira je 3:1 u korist napadača, uz uvit da su tehnološki ravnopravni. Sve ostalo si točno reka.

Vrh

PostPostano: 17 vel 2021, 15:59 

Hvala gospodinu Stopariću na pomoć u obrani Žepča. Nadam se da je posalo puno šehida na onaj svijet. :palacgore1

Vrh

PostPostano: 17 vel 2021, 17:19 

+HOS+ je napisao/la:
Saradnja VRS i HVO tokom rata u Bosni i Hercegovini (Žepče) :aleale

Zaključali ti temu na onom yu forumu, pa ti dosadno? :kava

Vrh

PostPostano: 17 vel 2021, 17:26 

Ako je ubio jednog muslimana u obrani Žepča bila bi šteta da ne primi penziju.

Vrh

PostPostano: 17 vel 2021, 17:27 

Gledaj Turčina što je zapjenio, puno vas je šehidilo u jurišima na Žepče ali Žepče je bilo i ostalo hrvatsko i kršćansko Turčine, jedino su Biljačići pali, mada mi je pričao jedan naš iz Žepča da smo mogli uzeti i Maglaj i Zavidoviće da smo htjeli.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3386 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 136  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: